Orijinalini görmek için tıklayınız : Etiket Lekesi
arkadaşlar kolay gelsin,
aracımın bagaj kapağı ile sağ arka kısmının birleştiği noktada, sanıyorum fabirkanın yapıştırdığı barkod etiketinin lekesi kaldı. bir karış kadar bant izi var. ıslak bezle falan sildim çıkmadı. yıkamacıya sordum pasta cila ile çıkar 80 lira gibi ücreti vardır diyor. ne yapacağımı bilemedim. daha önce başına böyle bir durum gelen var mı?
sıcak suyu deneyin bi...
denedim o da olmadı maalesef :(
80 lira mı? Onun kendi yapabileceğiniz bir çözümü var ama boyaya zarar verir mi denemedim hiç. Bir parça beze biraz benzin dökerek sildiğinizde zifti bile çıkartıyor. Deneyen bir üyemiz illa ki vardır. Onun cevabına göre benzinle silebilirsiniz.
hakguner
30/05/2011, 17:58
aynı dert bende de var. benzinle silince kesin çıkacak mıdır ? boyaya zarer verir mi ?
aynı dert bende de var. benzinle silince kesin çıkacak mıdır ? boyaya zarer verir mi ?
işte asıl mesele bu :)
Kil ( Clay Bar ) kullanabilirsiniz.
Kesin sonuç verecektir.
Denenmiştir.
Kil ( Clay Bar ) kullanabilirsiniz.
Kesin sonuç verecektir.
Denenmiştir.
nerden bulabiliriz? kaç para civarıdır?
felaket 3 kağıtçıymış eleman.abi kendiliğinden gidiyor.ben çıkardım 1 ay sonra kendiliğinden gitti.he gözüne batıyorsa kurutma makinesini tut ısıt sonrada benzinle sil.çıkar...
ya genel temizlik yada kil deneyin kili KİL*CLAY BAR*ÇEŞİTLERİ*. (https://ticaretimiz.com/cs13240-erdem-boya-kimya/product_list/group_66016) buradan temin edebilirsiniz mavi olanı alın mege o kdar para vrmeyin derim :)
cevaplarınız için çok tşk ederim.
asukasan
30/05/2011, 18:12
arkadaşlar kolay gelsin,
aracımın bagaj kapağı ile sağ arka kısmının birleştiği noktada, sanıyorum fabirkanın yapıştırdığı barkod etiketinin lekesi kaldı. bir karış kadar bant izi var. ıslak bezle falan sildim çıkmadı. yıkamacıya sordum pasta cila ile çıkar 80 lira gibi ücreti vardır diyor. ne yapacağımı bilemedim. daha önce başına böyle bir durum gelen var mı?
etiketin üzerine hırdavat veya nalburlardan bulabileceğiniz, wd40 yağlama spreyi veya etiket temizleyici sprey sıkarak temizlenmesini sağlayabilirsiniz, benzin veya tiner tarzı şeyler kesinlikle kullanmayın lakin bu ürünler aracınızın üzerindeki verniğe zarar vererek matlaşmasına veya deforme olmasına neden olacaktır.
buharlı yıkama ile çıkıyormuş....
ben benzin kullandım defalarca kaporta üzerinde bi sorunda yaşamadım. yeri geldiğinde tiner bile kullandım...
benzin en ucuz çözüm olucaktır.
asukasan
30/05/2011, 18:35
ben benzin kullandım defalarca kaporta üzerinde bi sorunda yaşamadım. yeri geldiğinde tiner bile kullandım...
benzin en ucuz çözüm olucaktır.
bir süre sonra matlaşma ve deformasyon yakındır :) araç üzerinde ki vernik bildiğiniz üzere petrol ürünü olan tiner ile seyreltilmektedir. tiner ve benzin gibi ürünler en ucuz çözüm olarak gözükebilir fakat araca zarar vermemesi açısından bu ürünleri söken profesyonel ürünleri kullanmakta fayda vardır.
hakguner
30/05/2011, 18:46
felaket 3 kağıtçıymış eleman.abi kendiliğinden gidiyor.ben çıkardım 1 ay sonra kendiliğinden gitti.he gözüne batıyorsa kurutma makinesini tut ısıt sonrada benzinle sil.çıkar...
Sizinki inatçı leke değilmiş. Benim 2 ay oldu aracı alalı. Halen ilk günki gibi lekeli :))
erosistanbul
30/05/2011, 18:47
benim araç ziftlenmişti. mazzotla temizledim, cila gibi parlatmıştı.koruma özelliğide oluyormuş. bant lekesi için deniyebilirsin.
mazot - gaz yağı bu işin ilacı arkadaşlar benzin tiner bizde kullandık ama ha arabanın boya 10 yıllıktır zaten matlaşmıştır tamam ama yeni araca uygulamayın
muhammedçelik
30/05/2011, 20:16
Tiner veya mazot
asukasan
30/05/2011, 20:18
mazot - gaz yağı bu işin ilacı arkadaşlar benzin tiner bizde kullandık ama ha arabanın boya 10 yıllıktır zaten matlaşmıştır tamam ama yeni araca uygulamayın
aynen öyle, mazot ve gaz yağı kullanılabilir, ama benzin ve tiner zarar verecektir.
Bendede vardı aracı aldığım bayi gittim. Boya koruma yaptıkları cihaz ve ürünlerle 10 dk hallettiler.
erosistanbul
30/05/2011, 21:44
aynen öyle, mazot ve gaz yağı kullanılabilir, ama benzin ve tiner zarar verecektir.
kesinlikle katılıyorum.
Tüm etiket lekeleri boyaya zarar vermeden mobilya cilası ile çıkarılabilir.
kesinlikle katılıyorum.
aman tiner kullanılır mı
En iyisi tiner.. Hem ucuz hemde uğraştırmadan çıkartır. :)
En iyisi tiner.. Hem ucuz hemde uğraştırmadan çıkartır. :)
aman Ufuk boyayı çıkartmayacak arkadaş sadece bant lekesini çıkartacak... :D
sakinkaradas
31/05/2011, 17:28
usulü söylüyorum yazın bi köşeye
kardeş bi kaportacı veya boyacıya git.
selam ver ve bant izini göstererek usta şuaraya bi pasta çekiverde iz kaybbolsun deyin.
usta sadece o bant izini giderir ve bir bardakta çay ısmarlar size 5 lirada paranızı alır yollar.
80 lira ücret komple pasta cila için geçerlidir.sizin aracınıza pasta cila şu an yapılmaz.bunu yapacak olan ustada bilir.
Universal Degreaser Sprey alın.Kesin çözecektir.Herhangibir zararıda olmaz.Bu tür yapışkan,yağ çözmek için işinizede yarar. ;);)
erosistanbul
01/06/2011, 01:12
aman tiner kullanılır mı
yok Kerem elbette tiner kullanılmaz. mazot, benzin gibi maddelerin içinde aşındırıcı ve eriyik madde bulunmaz. o yüzden tafsiye ederim. fakat tinerin incellici özelliği vardır. yani kaporta üzrindeki boya hammaddenin inceltilerek eriyip zedelenmesine neden olur.o yüzden tafsiye etmem.
bu arada benzini pompacılar pek vermek istemezler. kanunende yasakmış. fakat mazotu rahat alabilirsin.
benim bagajda biraz benzin duruyo sürekli, bi sürtme filan olursa onu çıkarmak için kullanıyorum. benzin alırken rica edince doldurmuşlardı şişeye ama bu başlıktan sonra onu depoya döküp mazot alıcam.
bu arada bildiğiniz üzere 2 tip tiner var sentetik ve selülozik %100 emin değilim ama sentetik tiner verniği selülozik tiner boyayı çözüyor yani arabaya selülozik tiner sürünce bi zararı olmuyo. ben plaka kenarlarını silmek için aldığım tineri gayette kapıya sürdüm deneme amaçlı hiç bir değişiklikte olmadı.
dediğim gibi benzini sürekli kullanıyorum hatta gece yolculuklarından sonra yıkadığım kovaya az bişey döküyorum ki sinekler kolay temizlensin bunu bilinçsizce yapıyo olabilirim ama bi zararını görmedim...
kolonya olabilir.tiner boyayı inceltebilir.
ben bunların hiçbirisini bilmiyordum. çok tşk ederim. :)
banada kolonya önermişlerdi o lekeler için ama bi işe yaramadı :D
engincantan33
01/06/2011, 17:44
bence gıt bı aksesuarcıya hallettır...nasıl dersen başımdan benzer bı olay gectı...arabamı aldığımda arka tamponda nazar boncugu resımlı bı fosfor takmısları kı berbat gorunuordu cıkarmaya gıttım cogu yer cıkmaz boyayı kaldırır dedıler...aksesuarcı bızım araclarda kullandıgımız cakmaklık gıbı ucu olan tabanca ıle ısıtmaya basladı ve kaldırdı...bıraz tabı ızı kaldı onunlada bıras ısıttıktan sonra kolonyalı mendılle tertemız oldu :))) umarım yardımcı olabılmısımdır
erosistanbul
01/06/2011, 19:32
sakın kolonya sürmeyin. alkol parlaklığıda alıyor. hatta kolonyalı mendil bile kullanmayın.
zaten arabamı yeni almıştım. boya koruma yaptırmam da gerekiyordu. az önce götürdüm. hepsini yapacaklar. umarım becerirler, bir problem olmaz.
boya korumaya girdiyse tamadır işlem meraklanmayın ;)
Yukarıda mobilya cilası demiştim ama sanırım kimse ciddiye almadı :) Siz bilirsiniz, tiner vs. deneyin bakalım ama sonra çok ağlarsınız :)
arkadaşlar ne tiner nede benzin en iyisi bayanların ojelerini çıkarmak için kulladıkları aseton :) boyayada hiç zarar vermeden çıkarmanın en iyi yolu
sadece_erhan
03/06/2011, 16:27
asetonu sakın far camlarına değdirmeyin, ben farın içini açtığımda bahsi geçen leke gibi leke vardı asetonla silmeye kalktım far camında sürdüğüm yerler tamamen leke oldu. kaç saat ince zımpara cila uğraştım zar zor temizleyebildim. azcık leke kaldı ama çok problem değil :)