Orijinalini görmek için tıklayınız : Fren diskleri ve balataların değişimi....?
alibozpinar
29/05/2011, 02:35
selam arkadaşlar!
Arabamın fren mesafesini pek beğenmiyorum, güvenli de bulmuyorum. Değiştirmeyi düşünüyorum daha büyük ebatlı disklerle ve balatalarla. .Acaba fren disklerini ve balatalarını farklı marka veya mod lu olarak spor seçim yapan veya değiştiren varmı? bi problem yarttımı tabiki bilen varsa yani uyumlu olurmu.?
ebc marka balata kullananlar vardı forumda aratırsan bulabilirsin.
Ziyaretci046
29/05/2011, 03:55
90 lık puntonun fren diskleri fren balataları takılabilir ama fren pompalarında değişmesi lazım sizin arka fren balataların mekanizmasında bir sıkıntı olmasın arka fren ayarlayıcısının kitlemesi kırıksa fren ayarı düşer
alibozpinar
29/05/2011, 11:57
aracım 8000 de bi yerin kırık olma falan durumu olacağını düşünmüyorum yada bi sorun olduğunu düşünmüyorum. fakat götürecem kontrole.
evet dediğiniz gibi benm aracımda D 257 (Hava kanallı disk) var 95likte D 284 (Hava kanallı disk) bulunuyor. acaba nekadara değiştirirler? hiç değiştiren yok mu ?
Ziyaretci046
29/05/2011, 12:27
disk değiştirmeyle olmaz bence başka bi sıkıntı vardır o araçta abs devreye erken giriyo olmasın diski değiştirirsen fren pompalarınıda değiştirmen lazım bi de poryaları 90 lıkla 75 lik aynı mı tam emin değilim
omni marka spor disk balatar var araştırabilirsiniz
puntoturbom
29/05/2011, 14:00
T-jet fren tk için fiyat alabılırsın .pompa + dısk + dağıtıcı + ve balatalar
GP COSKUN
29/05/2011, 17:02
elmedin başkol arkadaşımızın tjetinde yanılmıyorsam brembo tipi diskler ve balatalar var
aracın fren gücünü arttırırken çok şeye dikkat etmek lazım
orjinal ölçülerdeki lastiklerle daha fazla fren gücü modifikasyonu erken blokaja ve abs nin erken devreye girmesine neden olur
bazı hesaplamalar yaptıktan sonra bu işi yapmak lazım
StrawBeeRy
29/05/2011, 17:04
EBC balata ve bosch spor disk kullanıyorum gayette memnunum ama daha iyi olabilir tabikide
EBC balata ve bosch spor disk kullanıyorum gayette memnunum ama daha iyi olabilir tabikide
fiyatları hakkında bilgi verebilirmisin?
StrawBeeRy
29/05/2011, 18:17
fiyatları hakkında bilgi verebilirmisin?
balatalar 120 lira diskler 110 liraydı en son fiyatlar böyleydi şimdi değişmiş olabilir
balatalar 120 lira diskler 110 liraydı en son fiyatlar böyleydi şimdi değişmiş olabilir
sağol green mi kullanıyorsun. normal balataya göre karşılaştırma yaparsan?
StrawBeeRy
29/05/2011, 21:56
sağol green mi kullanıyorsun. normal balataya göre karşılaştırma yaparsan?
evet EBC green kullanıyorum normal balataya göre sert balata ilk başlarda balata alışana kadar normal fren gibi ama alıştıktan sonra zımba diyebilirim :) frenleme mesafesini kısaltıyor,normal balata gibi çabuk bitme veya yanma olayları olmuyor tavsiye ederim.tek dezavantajı ses yapıyor onada zamanla alışıyorsunuz
alibozpinar
30/05/2011, 18:05
anlaşıldı yapılacak tek şey var bunların ömürlerini kazasız bi şekilde bitmesini bekleyip sonradan değiştirmek olacak . bu arada diskte omnimi iyi bosch mu? balatadada ebc mi?
KaMiKaZe
31/05/2011, 02:27
evet ebc nin herşeyi iyi güzelde çok ötüyor arkadaş.
alibozpinar
31/05/2011, 11:17
yahu şu ötme işide hernekadar sorun olmaz desekde can sıkar yaa!
ben buldum yaa en iyisi gideyim fiat a diyim ki bu frenler sorunlu tutmuyor çözüm bulsunlar :)
By_HaNNibaLL
31/05/2011, 13:34
yahu şu ötme işide hernekadar sorun olmaz desekde can sıkar yaa!
ben buldum yaa en iyisi gideyim fiat a diyim ki bu frenler sorunlu tutmuyor çözüm bulsunlar :)
Her gün gidin hergün ayni şeyi söylerler en fazla sıfır disk ve balata takarlar :D ellerinden başka bişey gelmez :D
alibozpinar
01/06/2011, 12:45
Tekrar selam arkadaşlar. Dün akşam otbandan eve giderken yaşadığım bir olay sonucu frenlerimin arızalı olduğuna kanaat getirdim. Cumartesi servise gitcem. 120 ile seyir halindeyken kamyon solluyodum aniden yola çıkan köpeğe vurmamak için fren yaptım. fakat fren direk olarak abs hafif darbe vurdu sanki boşta gibi fren çok çok az tutuyormuş gibi devam etti . ayağımı frenden hızlıca çekip tekrar bastığımda düzelerek devreye girdi . kurtulmuş oldum vurmaktan fakat köpek biraz daha hızılı olduğu içn kamyonun altında kaldı .Üzüldüm hem köpeğe hemde frenlerimin bu şekilde olmasına. Görecez bakalım servis bu konuda nediyecek. Sizlerle de paylaşacağım.
By_HaNNibaLL
02/06/2011, 02:02
Araçta abs varsa ayağinizi hiç cekmeyeceksiniz sadece basmaya devam ediceksiniz kural budur
alibozpinar
02/06/2011, 11:57
Araçta abs varsa ayağinizi hiç cekmeyeceksiniz sadece basmaya devam ediceksiniz kural budur
kural o olmasına odurda . araç frensiz boş da gidiyo gibi tutmadı fren. çekip tekrar bastığında devreye girdi fren. bunun kullanımla kuralla bi alakası yok . arıza var.
By_HaNNibaLL
02/06/2011, 13:08
kural o olmasına odurda . araç frensiz boş da gidiyo gibi tutmadı fren. çekip tekrar bastığında devreye girdi fren. bunun kullanımla kuralla bi alakası yok . arıza var.
Anladim Servise götürüp exeminere bağlatin derdim ben sorun nerde baksinlar
lowRider
08/06/2011, 13:19
ufak bir tavsiye daha lastik taban ebatınız 175 ise onu abartmamak kaydı ile büyütebilirisiniz. Sürtünme artacagından fren mesafesi biraz daha kısalacak yol tutuşunuzda bonus olarak artacaktır :)