PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bor katkısının bir faydası varmı

asukasan
28/05/2011, 13:14
arkadaşlar merhaba, bir konuda fikirlerinizi bekliyorum. Bor yağ katkılarını piyasada devamlı görüyorum, ayrıca reklamları oldukça fazla. bu katkı maddelerinin kutu ve broşürlerinde ve medyada belirtildiği gibi gerçekten motora faydası varmıdır, zira şunun için soruyorum, motor yağı üreticisi firmaların kutu üzerlerinde bulunan uyarılarda "kesinlikle hiçbir katkı maddesi kullanmayınız " ibaresi mevcut. konu ile ilgili önerilerinizi bekliyorum. ilginize şimdiden teşekkürler.

krm1983
28/05/2011, 13:20
eski aracımda castrol magnatech kullanıyordum zaten katkılı bir yağ olduğu için bor eklemedim

style07
28/05/2011, 13:28
Al arkadaşım al bende aldım memnun kalırısın yağ üreticileri yağ katkısı kullanmayın diyor bor katkıları yağ katkısı değil metal katkısıdır yağla herhangi bir etkilşime girmez karışmaz Motor silk al bende kullanıyorum 1500 km kadar oldu koyalı femoli arkadaşımızla görüş ondan al kafana takılanlarıda sor yardımcı olur.

takres
28/05/2011, 13:53
castrolun üstünde her türlü katkıyı koymayın diyor yağ metal farketmez...

GP COSKUN
28/05/2011, 15:30
motor silk
bor power
adı her neyse yeni motorlarınızda bu tür katkıları kullanmanız sadece sizi pisikolojik
olarak rahatlatır
şimdiki üstün nitelikli yağların hesi katkılı zaten
bahsedilen katkıların genelde eskimiş ve aşınmış moptorlarda yararı olduğu kesinlikle doğru ancak yeni motorda kullanmanın hiç bir yararı olmadığı gibi koyacağınız yağın
da içine etmiş olursunuz özelliğini kaybettirir
hele motor silk eklerseniz yağın kalınlığı daha artacak vizkozitesi düşecek
bu tür katkıları aşınmış motorlarda kullanın

krm1983
28/05/2011, 18:31
motor silk
bor power
adı her neyse yeni motorlarınızda bu tür katkıları kullanmanız sadece sizi pisikolojik
olarak rahatlatır
şimdiki üstün nitelikli yağların hesi katkılı zaten
bahsedilen katkıların genelde eskimiş ve aşınmış moptorlarda yararı olduğu kesinlikle doğru ancak yeni motorda kullanmanın hiç bir yararı olmadığı gibi koyacağınız yağın
da içine etmiş olursunuz özelliğini kaybettirir
hele motor silk eklerseniz yağın kalınlığı daha artacak vizkozitesi düşecek
bu tür katkıları aşınmış motorlarda kullanın
+1
ama çok aşınmış motordada çok birşey farketmiyor

jacoben
28/05/2011, 18:36
arkadaşım bor için açıklama yapayım ben de dükkanımda satıyorum ama pek bir faydası yok, zaten aracın benzinli, boşu boşuna para verme, sadece yağını zamanı gelmeden 1000-2000 km önce değiştir, bu kesinlikle daha önemli...! ve her yağ değişiminde mutlaka yağ ve hava filtrelerini değiştir...!

femoli
28/05/2011, 18:53
Ben aklınıza gelebilecek her tür marka katkıyı satıyorum :) ama önereceğim markalar er energy ve motor silktir , eski yeni fark etmez kesinlikle her motora kullanabilirsiniz..

SpyHunter33
28/05/2011, 19:39
bor power uygulamasını bende yaptırdım. aracım 119bin km oldu ve haliyle aşınmış sarsıntılı çalışma gürültülü motor sesi gibi bir takım sorunlarım vardı. Şunu söylemek istiyorum sonuç kesinlikle piskolojik değil çünki kız arkadaşım bile bindikten sonra aaa sesi ne kadar az dediyse bu ikimizin piskolojisi demektir :D aracım şu anda oldukça sessiz atik sarsıntısız çalışıyor :) ama tabi yeni motorlarda sorunsuz motorlarda kullanılmasını bende tavsiye etmiyorum. Benim ihtiyacım vardı kullandım :)

asukasan
28/05/2011, 23:18
ozaman arkadaşlar yeni motorumuzda bu katkı maddesini kullanmıyoruz. oy çoğunluğuyla kabul edilmiştir diyebilirmiyim :)

tayfux
29/05/2011, 00:57
bizim eski honda da kullanmıştık benzinli.. araç duman atıyordu kesti sarsıntı vardı kesti..çok aşırı memnun kaldık bor power ı kullanmıştık..

TORnADO
29/05/2011, 01:25
Bor power kesinlikle faydalıdır arkadaşlar,kullanın bence.Ben kaç aracımda kullandım hep de fayda gördüm.Motor sesi azalması,yakıt azalması gibi...

GP COSKUN
29/05/2011, 01:39
internette biraz araştırdım konuyu
ve
borpower - motorsilk ile ilgili sanayi ve ticaret bakanlığının mahkeme kararı olduğunu buldum
aşağıda paylaşıcam
ayrıca şikayet var.com da da ürünler ile ilgili şikayetlere göz gezdirdim
sizinlede paylaşıcam
artık bundan sonra herkes kendi kararını versin
aşağıdaki linkete firma sahibinin savunmasını mahkeme kararlarını ve ürün ile ilgili şikayetleri okuyabilirsiniz
3 ve 4. sayfalar

BOR POWER YADA MOTORSILK (https://www.caredline.com/frm/index.php?topic=3158.30)

muhammedçelik
30/05/2011, 11:16
Ben eski aracıma koymuştum araç rolantide çalışırken sesinde anlaşılır bir azalma olmuştu şimdi iş makinalarımıza da koyuyoruz performans aramıyoruz ama seste bariz azalma oluyor.

omerv
30/05/2011, 12:13
arkadaşlar geçen yağ üreticilerinin seminerine katıldım oradada bu konu tartışıldı. hiçbir yağ firması kendi yağlarının içerisine başka katıkların katılmasını istemiyor. çünkü bu tür katıklarının kimyasal bileşimi ile yağın kimyasal katıkları etkileşime girerek bozulmaya neden olabiliyor dendi. ayrıca bu tür katıklarının ömrünü tamamlamaya yakın motorlarda geçici süre ile iyileştirme sağlayabileceğini söylediler. bu konu ile ilgili bilgi almak isteyenlere bu konuda uzman bir hocayla görüştürebilirim.

bludrems
30/05/2011, 12:35
bencede yeni motorlara bir faydası olamyacaktır.

AYTEK AYDIN
05/08/2011, 14:56
[QUOTE=TORnADO;527312]Bor power kesinlikle faydalıdır arkadaşlar,kullanın bence.Ben kaç aracımda kullandım hep de fayda gördüm.Motor sesi azalması,yakıt azalması gibi

Kesinlikle katılıyorum.

tayfux
05/08/2011, 16:22
bizim eski crx in duman atmasını falan kesmişti..

sezerism
06/08/2011, 10:27
Ben Bor pawer kullanıyorum Femoli 'ye sormuştum . uygun olduğu söyledi.

lektonstar17
07/08/2011, 10:45
Ben Bor pawer kullanıyorum Femoli 'ye sormuştum . uygun olduğu söyledi.

aracın kaç km de ? ekledikten sonra ne gibi değişiklikler oldu.benim evo yaklaşık 4000 km de. bor katmayı uzun zamandır düşünüyorum. hatta 1 tane almıştım 10000 bakımından sonra atarım dye. bu arada bende Çanakkaleliyim.

sezerism
07/08/2011, 20:52
Bundan önceki aracım Palio 'du km 'si baya fazlaydı onda hep kullandım . Motorun sesi bayağı azalıyor, hararet düşer Motorun kendisi için bence iyi olur . Son aldığım Punto evoya 5000 km den sonra ekledim ilk 20000 bakımda yine ekledim . Araç Şimdi 32000 Mehmet beyden bazı siparişlerim oldu onların içinde yine bor Paver var Hesabına havale yapayımda adresime kargoyu göndersin .40000 bakımda yıne koyacağım . Ben her akşam Çanakkleye geliyorum Arkadaş bir yerde buluşalım bir şeyler ısmarlayabilirim . Ama iftardan sonra olur .0 542 5226396

sezerism
07/08/2011, 20:54
aracın kaç km de ? ekledikten sonra ne gibi değişiklikler oldu.benim evo yaklaşık 4000 km de. bor katmayı uzun zamandır düşünüyorum. hatta 1 tane almıştım 10000 bakımından sonra atarım dye. bu arada bende Çanakkaleliyim.
Bundan önceki aracım Palio 'du km 'si baya fazlaydı onda hep kullandım . Motorun sesi bayağı azalıyor, hararet düşer Motorun kendisi için bence iyi olur . Son aldığım Punto evoya 5000 km den sonra ekledim ilk 20000 bakımda yine ekledim . Araç Şimdi 32000 Mehmet beyden bazı siparişlerim oldu onların içinde yine bor Paver var Hesabına havale yapayımda adresime kargoyu göndersin .40000 bakımda yıne koyacağım . Ben her akşam Çanakkleye geliyorum Arkadaş bir yerde buluşalım bir şeyler ısmarlayabilirim . Ama iftardan sonra olur .0 542 5226396

lektonstar17
08/08/2011, 01:21
-*

çok güzel olurdu valla ama ben Çanakkalede değilim İstanbulda oturuyorum.Çanakkaleliyim diye yazınca orda olduğumu sandın heralde.ufak bi anlaşmazlık :) 5000 e geldiğinde bende katıcam.umarım dediğin gibi faydalı olur . o zaman sen 5000 de yağı yeniledin.servise gittimde bakalım değişim için ne kadar para isticekler.normalde sadece eksik olanı tamamlıyorlar.

xnode
08/08/2011, 02:41
Arkadaşlar bu tür ürünleri kullanmadan önce sikayetvar.com 'daki ürün yorumlarını okumayı ihmal etmeyin lütfen. Bazı kimseler çok memnun kalırken bazı kişiler yağ filtrelerinin tıkandığını ve motorlarını çöpe attıklarından bahsetmişler. İlgili firmalar her ne kadar garanti verseler de, bu şikayetlere genelde yetkili serviste yapmadığınız için zararınızı karşılayamayız şeklinde cevaplar vermişler..

İnce eleyip sık dokuyun derim.. Yağ motorun kanıdır ve tam olarak emin olmadan, uygulamada yetkili yerler dışında bu kadar hayati bir parçaya marketlerden alacağınız ürünleri kullanmayın derim.
Saygılar.

gokhan5142
08/08/2011, 03:02
ben bor power den kullanıyorum en büyük etkisi yağa oldu zaten yağ değişimiyle beraber koyduk 10 bin km sonra bile en küçük bir eksiltme yoktu(araba 215000 de idi ) ayrıca azda olsa motor sesiyle yakıta etkisi oldu
etkisini kısa vadede gösteren bir madde değil daha uzun vadelerde ne olur bilemem ben memnunum

sezerism
08/08/2011, 23:25
Arkadaşlar bu tür ürünleri kullanmadan önce sikayetvar.com 'daki ürün yorumlarını okumayı ihmal etmeyin lütfen. Bazı kimseler çok memnun kalırken bazı kişiler yağ filtrelerinin tıkandığını ve motorlarını çöpe attıklarından bahsetmişler. İlgili firmalar her ne kadar garanti verseler de, bu şikayetlere genelde yetkili serviste yapmadığınız için zararınızı karşılayamayız şeklinde cevaplar vermişler..

İnce eleyip sık dokuyun derim.. Yağ motorun kanıdır ve tam olarak emin olmadan, uygulamada yetkili yerler dışında bu kadar hayati bir parçaya marketlerden alacağınız ürünleri kullanmayın derim.
Saygılar.
Sayın cem bey çok ön yargılısın .Bence araştırmanızı tavsiye ederim .

sezerism
08/08/2011, 23:27
-*

çok güzel olurdu valla ama ben Çanakkalede değilim İstanbulda oturuyorum.Çanakkaleliyim diye yazınca orda olduğumu sandın heralde.ufak bi anlaşmazlık :) 5000 e geldiğinde bende katıcam.umarım dediğin gibi faydalı olur . o zaman sen 5000 de yağı yeniledin.servise gittimde bakalım değişim için ne kadar para isticekler.normalde sadece eksik olanı tamamlıyorlar.
Bu bor Paver ı siz kendinizde koyabilirsiniz.Bence memnun kalacaksınız. Ben yağı yenilemdim araç 5000km olunca bor Paver ekledim.

xnode
09/08/2011, 03:05
Sayın cem bey çok ön yargılısın .Bence araştırmanızı tavsiye ederim .

Yo önyargılı filan değilim. Kullanmayın da demiyorum, nasıl böyle birşey diyebilirim ki zaten :D Ben şikayette bulunanların yorumlarından bahsediyorum ve diyorum ki bu tür uygulamaları, kendi servisinde yaptırmakta fayda var. Çünkü diğer türlü okuduğum yorumlarda firma yetkili serviste yapılmadığı gerekçesiyle garanti dışı diyormuş. Şikayetvar.com site adresi de verdim. Karar sizin..