PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çıkma ön yay alacaksanız dikkat...!

jacoben
27/05/2011, 18:09
arkadaşlar merhaba, çıkma ön yaylar konusunda bilgilendirmek istedim herkesi, eğer aracınıza çıkma yay alacaksanız mutlaka çıkmacıya sorun çünkü benzinli punto ile dizel puntoların ön yayları tamamen farklı, motor ağırlıkları farklı olduğu için, eğer aracınız dizel ise benzinli bir araçtan çıkan yay aldıysanız virajlarda ve frenlemede problem yaşayabilirsiniz, allah korusun virajlarda önden savrulma problemiyle karşılaşan bir müşterimin başına geldi, ve yaylardan olduğu sonradan anlaşıldı, neredeyse hayatıyla ödüyordu bunun bedelini...1

takres
27/05/2011, 18:28
uzun vadede yay planım yok :)
teşekkürler...

krm1983
27/05/2011, 18:44
güzel hatırlatma

asukasan
27/05/2011, 19:10
ayrıca arkadaşlar şunuda ek olarak belirtelim, bir yay sıfır bile alınmış olsa, yaklaşık 1000 km sonra yayın kalitesine göre 1, 1.5 cm daha alçalmış olacaktır. 2. el yay alınırken buna dikkat edilmelidir. ve mümkünse yay ve amortisör seti beraber alınırsa daha iyi sonuç alınır, orjinal amortisör üzerine kısa yay montajı yapıldığında bir süre sonra amortisörleriniz zarar görebilir.

krm1983
27/05/2011, 19:19
ayrıca arkadaşlar şunuda ek olarak belirtelim, bir yay sıfır bile alınmış olsa, yaklaşık 1000 km sonra yayın kalitesine göre 1, 1.5 cm daha alçalmış olacaktır. 2. el yay alınırken buna dikkat edilmelidir. ve mümkünse yay ve amortisör seti beraber alınırsa daha iyi sonuç alınır, orjinal amortisör üzerine kısa yay montajı yapıldığında bir süre sonra amortisörleriniz zarar görebilir.
Evet belli bir süre sonra araç tam oturuyor.
Genelde 5mm ye kadar olan yaylarda amortisör esneme payı içinde olduğundan sıkıntı yok ama ondan sonrasında riskli.

Engin_T
27/05/2011, 19:24
paylaşım için teşekkürler :)

serkankucuk
27/05/2011, 20:01
benim aracım dizel ve benzinli yayı kullanıyorum şu ana kadar yol tutuşunda vs. bir sıkıntı yaşamadım. ve özellikle benzinli yayı aldım ki belki 1-2 cm alçalır diye...

jacoben
28/05/2011, 00:47
amortisörlerinin o alçalmayla, daha çabuk yıpranacanağını ve her zaman ön kısımda daha fazla yük olacağını, allah korusun ani bir manevrada yayı kıracağını, çatlatacağını hesaba kat bence... dediğim gibi bu bir müşterimin başına gelen bir olaydı, sen memnunsan diyecek bir şey yok arkadaşım, allah sorunsuz binmeyi nasip etsin...

StrawBeeRy
28/05/2011, 00:49
teşekkürler zaten bütün yay ile alakalı konularda bunları belirtiyoruz

k0d3r
28/05/2011, 02:09
Bu yay olayi nedir, ne işe yarar biri açiklayabilir mi :)

jacoben
28/05/2011, 03:56
yay olayı şudur, bazen kmsi çok olan araçlarda ya da ikinci el aldığınız basık araçlarda orjinal yay takmak isteyebilirsiniz. sıfır yay fiyatları oldukça pahalı durumda olduğundan ilk akla gelen çözüm, çıkma yay almak ya da alternatif aramaktır. eğer kullandığınız araç dizel ise alacağınız çıkma yayın da dizel bir araçtan çıkmış ya da sökülmüş olmasına dikkat edin, çünkü dizel araçların yayları ile benzinli araçların yayları esneklik ve kalibre açısından birbirinden son derce farklı. eğer aracınız benzinli ise de mutlaka ve mutlaka alacağanız çıkma yayın da benzinli bir araçtan çıkması ya da sökülmüş olması gerekmektedir. umarım açıklayıcı olmuştur... iyi geceler....!

skystar37
28/05/2011, 04:41
Şimdi fiatın sitesinden punto evonun teknik tablosuna bakıyorum benzinli en baz modelin ağırlığı ile dizel modelin ağırlığı arasında 105kg fark var. Bu yay için çok büyük bir ağırlıkmıdır? sonuçta 4 tane yaya paylaştırdığımızda 26,25kg bir ağırlık var. Bence dizel benzinliden ziyade ikinci el alınan yayın kullanım ömrüne bakılması lazım ancak bunuda yayı ele alıp inceleyerek anlaşılabileceğini tahmin etmiyorum. O yüzden en iyisi ikinci el yerine muadil sıfır yay kullanmak.

sadece_erhan
28/05/2011, 10:05
yay olayı şudur, bazen kmsi çok olan araçlarda ya da ikinci el aldığınız basık araçlarda orjinal yay takmak isteyebilirsiniz. sıfır yay fiyatları oldukça pahalı durumda olduğundan ilk akla gelen çözüm, çıkma yay almak ya da alternatif aramaktır. eğer kullandığınız araç dizel ise alacağınız çıkma yayın da dizel bir araçtan çıkmış ya da sökülmüş olmasına dikkat edin, çünkü dizel araçların yayları ile benzinli araçların yayları esneklik ve kalibre açısından birbirinden son derce farklı. eğer aracınız benzinli ise de mutlaka ve mutlaka alacağanız çıkma yayın da benzinli bir araçtan çıkması ya da sökülmüş olması gerekmektedir. umarım açıklayıcı olmuştur... iyi geceler....!

sıfır yay fiyatları dediğin gibi yüksek, ama kimsein orjinal yaya ihtiyacı olmuyo abi, bak 3 aydır orjinal yayları satamadık 150 ye :D

jacoben
28/05/2011, 10:44
satma sakın zaten, ilerdelazım olabilir emin ol dostum, lazım olunca da bulamazsın:)

krm1983
28/05/2011, 11:51
gerçi yayların ömrü fazladır işlem görmedikten sonra ama

jacoben
28/05/2011, 11:57
Mutlaka kullanmadıktan sonra bişi olmaz, en fazla arabayı satarken yeni alan adama verirsin allah razı olsun desin o bile yeter:)

emrgnc
26/07/2011, 04:30
diyelim ki ben ikinci el yay aldım kargoyla geldi (olcak inş:D). yayın işlem görüp görmediğini ya da ne derece sağlıklı olduğunu nerden nasıl anlarım? sanırım en fazla yere koyar düz durmasına bakarım bakla kesilmiş mi diye. başka nelere bakmam gerekir?

Engin_T
26/07/2011, 09:57
Benzinli ile dizel yayı o kadar farkediyo mu gerçekten?

ultraslan33
26/07/2011, 12:52
aracın kendi yayı dururken illa değiştirme alçaltma gereksiz bi işlem bence..ama güzel görünüyo o da ayrı mevzu

krm1983
26/07/2011, 13:09
Konfordan vazgeçip yol tutuş artıyor.Kırsal bölgede yaşıyorsanız çok basmadıktan sonra yay mantıklı.

jacoben
26/07/2011, 14:38
Benzinli ile dizel yayı o kadar farkediyo mu gerçekten?

ilk girdiğiniz yüksek hızlı virajda savrulduğunuzda anlıyorsunuz aradki farkı:)

kara kız
24/11/2011, 13:54
konuyu hortlatma zamanı gelmiş sanırım..bu aralar aracım gözüme çok yuksek görünmeye basladı..orjınal 15' jant ları ve uzerıne takılı contı eco contack 195-60-15 yeni lastıklerım var..oyle çok dussun ıstemıyorum aslında camurluk arası 2-3 parmak gibi dusse yeter bana..kaç cm lık yay almam gerek markası ne olmalı bu konuda gercekten 0 bilgiye sahibim..özellıkle femoliden ve strawberry mertten bilgi beklıyorum fiyatları nedir çıkma temiz varmıdır.. vs..kım ne biliyorsa döksün bakalım içinide şu karakızımı bıraz yere yaklaştıralım..