Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Dizel 10.000 km İlk Bakımı

matushella
26/05/2011, 10:08
Merhaba,

Dün aracıma ilk 10.000 km bakımını beylikdüzü birmot'ta yaptırdık. 10.000 bakımı ve ekstra standat sıkıştırma ve camların sağlamlaştırılması için kapı içlerinin sıkılması, özel şanzıman ve kavrama kontrolü dahil 208 tl ödedim. Fiyat bana çok makul geldi, Birmotlarda daha yüksek bir fiyat bekliyordum. Ayrıca servisin ilgi ve alakası çok iyiydi. 10 üzerinden 10 veriyorum kendilerine. Aracı 0 teslim aldığımda bile bukadar tok ve sağlam hissetmemiştim. Çok iyi iş çıkartmışlar. Herkese beylikdüzü birmot'u tavsiye ederim.

akca37
26/05/2011, 10:17
Nasıl yani ekstra standart sıkıştırma ve camların sağlamlaştırılması da ne demek konuyu biraz açar mısınız ? veya varsa fotosunu ekleyebilir misiniz ? Hayırlı olsun nice 10 binlere ...

matushella
26/05/2011, 10:24
Standart sıkıştırma işlemi araçta nekadar vida varsa, kapı menteşeleri göğüs, bagaj kapısı kaput vs hepsinin tekrar elden geçirilip sıkılması. Ayrıca camlar kapıları açıp kapatırken ses yapmaya başlamışsa kapının iç taraftan döşemesi sökülür, cam mekanizması ve camı tutan fitiller tekrar sıkılır sağlamlaştırılır. Şu an camları yarım açıyorum ve elimle camı tutup oynatmaya çalışıyorum. titremiyor bile :D Her bakımda bunun yapılması araçtan gelen seslerden kurtulmak için bir yoldur.

akca37
26/05/2011, 10:26
Standart sıkıştırma işlemi araçta nekadar vida varsa, kapı menteşeleri göğüs, bagaj kapısı kaput vs hepsinin tekrar elden geçirilip sıkılması. Ayrıca camlar kapıları açıp kapatırken ses yapmaya başlamışsa kapının iç taraftan döşemesi sökülür, cam mekanizması ve camı tutan fitiller tekrar sıkılır sağlamlaştırılır. Şu an camları yarım açıyorum ve elimle camı tutup oynatmaya çalışıyorum. titremiyor bile :D Her bakımda bunun yapılması araçtan gelen seslerden kurtulmak için bir yoldur.

Aydınlattığınız için teşekkürler, güle güle kullanın aracınızı...

matushella
26/05/2011, 10:36
Bu arada söylemeyi unutmuşum, pedal kısmından gelen kalorifer borularının gıcırtı sesinide çözmüşler. Forumda söylendiği gibi yalıtım yapmışlar.

evo_dynmc
26/05/2011, 11:30
hımm 2 haftaya kadar 5000 bakıma giricem herhalde 5 ay sonra da 10.000 bakımına girerim ben bunu bi yere not edim çünkü serviste isterim yapmalarını, teşekkür ederiz.

krm1983
26/05/2011, 11:34
güzel uygulamaymış