Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Plakaya ceza sona erdi !

xnode
24/05/2011, 11:31
TRAFİKTE PLAKAYA CEZA UYGULAMASI SONA ERİYOR

Emniyet Genel Müdürlüğü trafikte kural ihlallerinin önlenebilmesi ve denetimden beklenen sonuçların alınabilmesi için harekete geçti. 'Plakaya ceza' sona eriyor.

Arkadan yazılan cezanın kurallara riayette çok fazla artısının olmadığını tespit eden Trafik Hizmetleri Başkanlığı yeni bir çalışma başlattı. Karayolları Trafik Kanunu'nun 116'ncı maddesine aykırı davranan araçların plakasına göre ceza yazılmaması istendi.
Bundan böyle sürücülerin plakasına göre değil durdurularak ceza yazılması uygulamasına geçildi.
Sabah'ın haberine göre, trafikten sorumlu Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Osman Karakuş, bu amaçla 81 İl Emniyeti'ne bir genelge göndererek KTK'nın 116'ıncı maddesinin nasıl uygulanması gerektiğini anlattı.
Osman Karakuş, daha önce yayınladıkları genelgeye dikkat çekerek şöyle dedi: "Kural ihlali yapan sürücülere kanunu işlem yapılırken karşılaşacakları riskler konusunda bilgilendirme ve bilinçlendirme yapılmasının yol kullanıcıları üzerindeki etkisi daha fazla olduğu göz önünde bulundurulacak.
İmkanlar dahilinde ihlalde bulunan sürücünün yüzüne karşı işlem yapılmasına önem verilsin." Karakuş, yeni talimatta "Konu Genel Müdürlüğümüzce de takip edilecektir ve aksine hareket eden personel hakkında gerekli yasal işlem yapılacaktır" dedi.

Habere gitmek için (https://www.haber7.com/haber/20110524/Plakaya-ceza-yerine-durdurup-yazilacak.php)

asil
24/05/2011, 11:35
allah kabul etsin:D

synx
24/05/2011, 11:50
Mobeselerden ceza yemek yokmu artık?

muratkemerli
24/05/2011, 12:00
evet EDS(Elektronik Düdükleme Sistemi) ler ne olacak...

asukasan
24/05/2011, 12:10
evet EDS(Elektronik Düdükleme Sistemi) ler ne olacak...

EDS ' yi (Elektronik Düdükleme Sistemi) olarak hiç düşünmemiştim çok iyi ya :)

acRep
24/05/2011, 12:48
Onlar tabi ki ceza kesmeye devam edecek fakat fotograflandırıp adresinize gönderdikleri için zaten göreceli somut bi şey sunuyolar size yani Bakın bu fotografta şu hıza çıkmışsınız Şu kırmızı ışıktan şu saate şu mevkide geçmişsiniz diye belirtiyor..

Onun için Plakaya ceza yok die özellikle İstanbul'da Ataköy-Bakırköy sahil yolunu kullananlar 69 u bile görmeyinn derim :) Yani kısacacı Elektronik Düdüklemeye Devammm !! :D

takres
24/05/2011, 12:48
saçma... o kadar kamerayı boşuna mı yaptılar...yazık günah değil mi o paralara...

Romeo_er2
24/05/2011, 13:09
Kamera sistemu degil memurun plakayi yolda not alip arkadan yazma olayi kalkmis yanlis anlamadiysam..kameralar isler yine..

krm1983
24/05/2011, 13:19
umarım polisler bu uygulamadan sonra keyiflerine göre çevirmezler

acRep
24/05/2011, 13:32
saçma... o kadar kamerayı boşuna mı yaptılar...yazık günah değil mi o paralara...

Serhat kameraların fotograflandırdıgı cezalar halen geçerli boşa yapılmadı yani :) Çatır çatır gönderiliyor adrese cezalar.. :sleep000:

acRep
24/05/2011, 13:33
umarım polisler bu uygulamadan sonra keyiflerine göre çevirmezler

Artık sis farı yakma , Emniyet kemeri Takmama , Cep telefonuyla görüşme hatta sigara içerken araç sürenleri bile daha sık çevireceklerinin habercisidir bu..

Vergi Toplanacak bi şekilde :pirate:

krm1983
24/05/2011, 13:36
Artık sis farı yakma , Emniyet kemeri Takmama , Cep telefonuyla görüşme hatta sigara içerken araç sürenleri bile daha sık çevireceklerinin habercisidir bu..

Vergi Toplanacak bi şekilde :pirate:
o kesin film için de çok çevirecekler yandık :S

acRep
24/05/2011, 13:39
o kesin film için de çok çevirecekler yandık :S

O film için çevirmesinlerde her gördükleri yerde bi 69 yazsınlar razıyım !!
Izdırap oluyolar 1 numara filme ceza yazmaya kalktılar ama amaçları başkaydıı tabii :pirate: Tırnak atıyolar camlara gidip lazerle karartmayı düşünüyorumm :sleep000:

krakercocuk
24/05/2011, 13:47
polisler zengin olur artık..tabiki rüşvetden...

krm1983
24/05/2011, 13:51
Izdırap oluyolar 1 numara filme ceza yazmaya kalktılar ama amaçları başkaydıı tabii :pirate: Tırnak atıyolar camlara gidip lazerle karartmayı düşünüyorumm :sleep000:
en mantıklısı kesecekse de filme kesmesin

izoci
24/05/2011, 14:42
ohh :D

asil
24/05/2011, 14:50
ohh :D
rahatladın mı oğuz:D:D:D:D

ZAK1980
24/05/2011, 15:02
Bayan gıbı tırnak mı uzatıyorlar polisler :)
Benim anladığım şu beyler arkadan polis keyfıne göre ceza yazamayacak yazmak istiyorsa beni durduracak elime verecek makbuzu .
Bu sunu dogurur ülkemde polis size dur dedi ya basın gıdn arkanıza takılmazsa cezadan yırtarsının bırde ılerdekı polıs ekıbıne yakalanmamak sartıyla

takres
24/05/2011, 15:50
Serhat kameraların fotograflandırdıgı cezalar halen geçerli boşa yapılmadı yani :) Çatır çatır gönderiliyor adrese cezalar.. :sleep000:

buna sevindim işte...kamera işi kırmızı ışık ihlalini bayağı önledi...:)

Bayan gıbı tırnak mı uzatıyorlar polisler :)
Benim anladığım şu beyler arkadan polis keyfıne göre ceza yazamayacak yazmak istiyorsa beni durduracak elime verecek makbuzu .
Bu sunu dogurur ülkemde polis size dur dedi ya basın gıdn arkanıza takılmazsa cezadan yırtarsının bırde ılerdekı polıs ekıbıne yakalanmamak sartıyla

kesin arkana takılır abi...ben sabahın altısına iki polis aracına birden makas attım :D biri peşimden evin önüne kadar geldi tabi ben bunları görür görmez arabayı bırakıp eve çıktım :D camdan baktığımda arabayı inceliyorlardı :D :D

ibrahim06
24/05/2011, 16:28
Polis çevirmesinde durmadığınızda psikopata denk gelirseniz ardınızdan ateş ederse ne olacak? Nitekim geçen sene bu şekilde birini öldürmüşlerdi burda

sadece_erhan
24/05/2011, 16:47
abi edsyi yönetim denetim, kurulum bakım vs hertürlü masrafını belediye yapıyo, cezayı polisler yazıyo ben anlamıyorum hiç bişe.. bu trafik işi büyükşehirlerde trafik zabıtasına devredilmeli bence..

LeoN48
24/05/2011, 16:54
Ne diyo bu kanun Hakan, nerdesin? :D

JASMINE
24/05/2011, 19:08
Paylaşım için teşekkürler.

Ne diyo bu kanun Hakan, nerdesin? :D

Evet, Hakan bir açıklama bekliyoruz senden :P

xnode
24/05/2011, 19:23
EDS ve MOBESE sisteminde tespit kamera veya fotoğraflı olduğu için cezalar devam ediyor. Ancak arkadan plakaya ceza kesme uygulaması vardı, bir de fahri trafik müfettişliği gibi bir saçmalık yapmışlardı 2000 yılında bunların hepsi sona eriyor. Özellikle sürücü kursu hocaları başvurup formasyon alıp fahri trafik müfettişi olabiliyorlardı. Tanıdığım biri anlatmıştı, sinir olduğu herkese amcası (f.t.müfettişi) ceza kestirmiş. Nasılsa doğru düzgün itiraz da edemiyorsun.. Bu uygulama o yüzden çok iyi oldu.

İspat olmayan ceza geçersiz olacak artık.

fiko
24/05/2011, 19:24
mynet te uygulamanın devam ettigi yazıyor

pilotender
25/05/2011, 03:45
mniyetin yeni uygulamasına göre, trafik polisi plakaya arkadan ceza yazmayacak. Durdurulup hatası anlatılacak sürücü, aynı hatayı tekrarlarsa ceza kesilecek

Emniyet Genel Müdürlüğü trafikte kural ihlallerinin önlenebilmesi ve denetimden beklenen sonuçların alınabilmesi için hareket geçti. Arkadan yazılan cezanın kurallara riayette çok fazla artısının olmadığını tespit eden Trafik Hizmetleri Başkanlığı yeni bir çalışma başlattı. Karayolları Trafik Kanunu'nun 116'ıncı maddesine aykırı davranan araçların plakasına göre ceza yazılmaması istendi. Bundan böyle sürücülerin plakasına göre değil durdurularak ceza yazılması uygulamasına geçildi.

GENELGE GÖNDERİLDİ
Trafikten sorumlu Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Osman Karakuş, bu amaçla 81 İl Emniyeti'ne bir genelge göndererek KTK'nın 116'ıncı maddesinin nasıl uygulanması gerektiğini anlattı. Osman Karakuş, daha önce yayınladıkları genelgeye dikkat çekerek şöyle dedi: "Kural ihlali yapan sürücülere kanunu işlem yapılırken karşılaşacakları riskler konusunda bilgilendirme ve bilinçlendirme yapılmasının yol kullanıcıları üzerindeki etkisi daha fazla olduğu göz önünde bulundurulacak. İmkanlar dahilinde ihlalde bulunan sürücünün yüzüne karşı işlem yapılmasına önem verilsin." Karakuş, yeni talimatta "Konu Genel Müdürlüğümüzce de takip edilecektir ve aksine hareket eden personel hakkında gerekli yasal işlem yapılacaktır" dedi.
(ALINTIDIR) Kaynak: Sabah gazetesi 24/05/2011

krm1983
25/05/2011, 11:47
emeğinize sağlık ama bu konu paylaşılmıştı sanırım

takres
25/05/2011, 12:27
bilgi için sağolun....

JASMINE
25/05/2011, 12:29
Ender paylaşım için teşekkürler.

Konular birleştirilmiştir.

barisunye
25/05/2011, 13:06
ancak dun haberlerde eğer mumkunse durdurulup kesılsın denıyordu..yanı keyfi..istenirse yine plakaya yazılabılır

fawori
25/05/2011, 15:07
Emniyet Genel Müdürlüğü açıklama yaptı devam edecekmiş :( bu arada banada iki hafta önce Bursa'da 140 TL ceza yazmışlar 78 hız sınırlı yerde sol şeritte 81 ile gitmekten.