Orijinalini görmek için tıklayınız : Drake Box 2
sadece_erhan
23/05/2011, 11:18
Az önce Drake Box 2 aldım,253tl shipping dahil. İyi mi yaptım arkadaşlar, kullananlar anlatırsa sevinirim valla.
.
siyahinci83
23/05/2011, 13:53
Az önce Drake Box 2 aldım,253tl shipping dahil. İyi mi yaptım arkadaşlar, kullananlar anlatırsa sevinirim valla..
Ben almadım ancak zamanında baya bir araştırmıştım aldığınız box gayet iyi sorun çıkartmayacak boxlardan forumda çanakkale'den bir arkadaşımız almıştı çokta memnundu tek dikkat edilmesi gereken husus 9 numaralı mod'da çok uzun süre kullanılmaması (motor arıza lambası yakabiliyormuş) benden bu kadar daha fazla tecrübeye sahip olan arkadaşlar yazacaktır ;) hayırlısı olsun
vvkaymak
23/05/2011, 14:07
o nedir ne işe yarar
siyahinci83
23/05/2011, 14:34
+20hp güç sağlıyor diyebilirim kısaca
sadece_erhan
23/05/2011, 15:07
abi şu kalkışlarda serileşse yeter ya, hafif rampada bile kalkarken bayılıyo araba. bi de ben bu malı aldım ama gümrükden geçicek mi? 109euro kargo dahil bedeli
Gümrükten geçer merak etme. En fazla küçük bir vergi ödersin o da 30 TL'yi geçmez.
vvkaymak
23/05/2011, 15:30
Nasıl +20 hp kazandırıyor bu alet bilgi sahibi olan varmı acaba.
sadece_erhan
24/05/2011, 00:25
yok mu arkadaşlar bilgisi olan.....
EvoKoray
24/05/2011, 01:12
Chip gibi ama bu Box istendiği zaman takıp çıkarılabiliyor , çıktığında motor orjinal hale geliyor , genelde +20 hp ve +40 , +45 e yakın tork sağlarlar , değişik kullanım modları vardır gücü alt devirlere yada kullanım şeklinize göre üst devirlere çekebilirsiniz.
ben bu üründen 5 tane aldım 1i kendim 4 üde çevrem olmak üzere, gümrükt takılmaz ürün kaltielidir 9. modda kulanamazsın unut 9 u :) 5 gündelik kullanım için idealdir alt devirler dengeli bi şekilde olur ama güç çok aman aman değildir, 7.ci mod performans modudur 69 hplik paliodan 84.6 hp 205 nm gibi değer çıkarttım hatırıda sayılır bi güçtür %23 yapar başka sormak istediğin birşey olursa cvplarım
sadece_erhan
29/05/2011, 16:31
ben bu üründen 5 tane aldım 1i kendim 4 üde çevrem olmak üzere, gümrükt takılmaz ürün kaltielidir 9. modda kulanamazsın unut 9 u :) 5 gündelik kullanım için idealdir alt devirler dengeli bi şekilde olur ama güç çok aman aman değildir, 7.ci mod performans modudur 69 hplik paliodan 84.6 hp 205 nm gibi değer çıkarttım hatırıda sayılır bi güçtür %23 yapar başka sormak istediğin birşey olursa cvplarım
benim mal yarın elimde olucak gümrekden geçmiş, 5.mod günlük kullanım diyosun, 7.mod performans. peki yakıt sarfiyatı nasıl olucak 5. ve 7. modlarda, şu an yaktığından daha mı fazla yakıcak acaba.
5. modda düşer çok tatlı çok stabil bi mod, 7 de araç full gürültülü çalışır brz duman atar ama ona görede harbi harbi yürür, 7.modun üstünede çıkamıyorsun ztn çıktığındada belli yüke geldimi araç limp moda alıyor su an stock geziyorum stock derken kutu içi, downpipe 55 lik krom borularla su an yüksek box varken daha düşüktü, yeni stage 2 turbom geldi ve biraz hardcore bi yazılım yapıcam bu hafta içi düşüş beklemekteyim
sadece_erhan
29/05/2011, 17:08
çok teşekkür ederim kardeşim ;)
rica ederim, bu alanda yardım edebileceğim konu çoktur motor mod. ile ilgili eğer takıldığın bi nokta olursa aydınlatırım
rica ederim, bu alanda yardım edebileceğim konu çoktur motor mod. ile ilgili eğer takıldığın bi nokta olursa aydınlatırım
Sen ne yardımsever bir arkadaşsın öle bakim :rambo: Yazılım ve turbo upgrade'den sonra box'a veda etmeyi unutma :smartass:En önemli hususlardan biri ise bu box'ın ayarını kontak açıkken yapmayın yeter, beyin sapıtır ve geri getirmesi biraz can sıkar :noexpression:
bvulgari
29/05/2011, 22:55
eger bu 1.3 Mjet 75 hp 250TL lik bir aparatla 1.3Mjet 95 hp oluyorsa buna heralde ancak Kadir İnanır. :) Ben hiç mantık erdirmiyorum böyle şeylere..
eger bu 1.3 Mjet 75 hp 250TL lik bir aparatla 1.3Mjet 95 hp oluyorsa buna heralde ancak Kadir İnanır. :) Ben hiç mantık erdirmiyorum böyle şeylere..
Yazılımdan önce benim aracımda da Probitz powerbox vardı ve tam açmamıştık. 17 jant ile standart dizel lineanın 1 boy kadar gerisinde kalıyordum, isterseniz box.ı da takayım üzerine birde öyle test edelim. Kadir İnanır'da şaşırsın ;)
Sen ne yardımsever bir arkadaşsın öle bakim :rambo: Yazılım ve turbo upgrade'den sonra box'a veda etmeyi unutma :smartass:En önemli hususlardan biri ise bu box'ın ayarını kontak açıkken yapmayın yeter, beyin sapıtır ve geri getirmesi biraz can sıkar :noexpression:
kontak açık derken yarım kontakken yapılıyor ayarı söylemeyi unuttum :w00t2000:
müdür boxu sattıydım 1 ay oluyor gelişmeleri takip et haberdar edicem seni bir mutijetin doğuşu :rambo:
sadece_erhan
30/05/2011, 14:14
reis, box geldi montaladığımı düşünüyorum, commonrail sensörüne bağladım. commonrailin iki ucundada sensör var biri büyükcene akü tarafında, diğeri ecu tarafında. ben ecu tarafındakine bağladım. kontak açıkken 5 e ayarladım, kırmızı ışığı var yanıp sünüyo. marşa bastım araç çalıştı. denemeye fırsatım olmadı, akşam denicem. inşallah yanlış yere bağlamamışımdır.
sadece_erhan
30/05/2011, 23:14
heralde doğru taktım. yinede söyleyin abi doğru yere mi taktık.... Şimdi güç artışı 7. Modda 23% se düz manttık 6. Modda 19,5%, 5. Modda 16,4%, 4. Modda 13,1%, 3. Modda 9.8%, 2. Modda 6,7%, 1. Modda 3,2% kadar olur heralde değilmi...
alibozpinar
31/05/2011, 00:04
peki bişey soracam 8000 de bi aracınız var. bu üründenmi denmeli yoksa çhipten mi?
KaMiKaZe
31/05/2011, 02:23
heralde doğru taktım. yinede söyleyin abi doğru yere mi taktık.... Şimdi güç artışı 7. Modda 23% se düz manttık 6. Modda 19,5%, 5. Modda 16,4%, 4. Modda 13,1%, 3. Modda 9.8%, 2. Modda 6,7%, 1. Modda 3,2% kadar olur heralde değilmi...
oturup matematik hesabı yapmak yerine, yanına bir arkadaşını alıp otobanda 3 veya 4 vitesteki ivmelenme sürelerini ölçebilir, ayarları değiştirip tekrar ölçerek optimum ayarı yakalayabilirsin.
peki bişey soracam 8000 de bi aracınız var. bu üründenmi denmeli yoksa çhipten mi?
biraz daha gezilmeli.
sadece_erhan
31/05/2011, 10:24
oturup matematik hesabı yapmak yerine, yanına bir arkadaşını alıp otobanda 3 veya 4 vitesteki ivmelenme sürelerini ölçebilir, ayarları değiştirip tekrar ölçerek optimum ayarı yakalayabilirsin.
ya da aklımdan geçenleri yazmak, kafama takılanları foruma sormak yerine neredeyse bu sitedeki üyeler toplamı kadar bilgi ve becerisi olan bir arkadaş edinmeliyim değil mi :)
alibozpinar
31/05/2011, 11:19
biraz daha gezilmeli.
:)
KaMiKaZe
31/05/2011, 13:47
ya da aklımdan geçenleri yazmak, kafama takılanları foruma sormak yerine neredeyse bu sitedeki üyeler toplamı kadar bilgi ve becerisi olan bir arkadaş edinmeliyim değil mi :)
Yazdıklarımla nasıl bir bağlantı kurdun nasıl yorumladın bilmiyorum amacım yardımcı olmaktı.
Mantıklı olan kağıt üzerinde hesap yapmak yerine yol üzerinde denemen olacaktır. Sonuçta senin yaptığın matematiksel hesabın doğruluyla hava filtresi +3bg eksoz +5bg kat iptali +2bg box +20bg vs gibi hesaplar yapmanın doğruluğu aynı oranda olucaktır. Ayrıca yukarıda yazdığın mesajdaki şekilde bir matematiksel hesap yapamazsın, boxın her ayarı ekstra güç sağlayacak diye birşey yok yanlış yapılan ayarla güç kaybediyor durumada gelebilirsin.
sadece_erhan
31/05/2011, 14:15
Yazdıklarımla nasıl bir bağlantı kurdun nasıl yorumladın bilmiyorum amacım yardımcı olmaktı.
Mantıklı olan kağıt üzerinde hesap yapmak yerine yol üzerinde denemen olacaktır. Sonuçta senin yaptığın matematiksel hesabın doğruluyla hava filtresi +3bg eksoz +5bg kat iptali +2bg box +20bg vs gibi hesaplar yapmanın doğruluğu aynı oranda olucaktır. Ayrıca yukarıda yazdığın mesajdaki şekilde bir matematiksel hesap yapamazsın, boxın her ayarı ekstra güç sağlayacak diye birşey yok yanlış yapılan ayarla güç kaybediyor durumada gelebilirsin.
ben düz mantıkla söyledim zaten ;) teşekkürler. 5.modda gidicez heralde, 3. vitesde çok etkiliyor performansı. birde boxın üreticisine mail attım, 1-9 arası hangi levellerin gücü ve yakıt sarfiyatını nasıl etkilediğini sordum. bakalım cevap ne vercekler ;)
doğru bağlamışsın yüzdesel hesaplara çok takılma,her aracın alacağı verim değer aynı olmaz, iki aynı araç bile olsa, sen hissiyata bakacaksın sonuçta önemli olan daha düzgün dengeli stabil yürüyen bi araç hem tüketimi düşer hemde ivmelenmesi kolay olur, sürekli 7. mod gezipte pompaya fazla yük bindirmek mantıklı değil
sadece_erhan
31/05/2011, 23:55
5. modda kullanıyorum şimdi performans gayet iyi.diyosun ki hem yakıt tasarrufu da yapıyor oluyoruz yani 5. modda. birde bu boxlar turbonun çalışmasınıda etkiliyor mu, yoksa sadece enjeksiyonuyla mı alakalı yaptığı işlemler...?
turbonun çalışmasını etkilemez sadece püskürtme basıncını yükseltiyor başka hiçbir etkisi tepkisi yok
Yeni konu açıp kalabalık yaratmak istemedim bende Drake Box 2 kullanıyorum 5. seviyede güç artışı çok ayarında ve inanılmaz homoşen çoookkk memnunum kendine geldi resmen araç. Ama 5. ayar iyidir fazlasına gerek yok :)
bvulgari
28/06/2011, 21:48
doğru bağlamışsın yüzdesel hesaplara çok takılma,her aracın alacağı verim değer aynı olmaz, iki aynı araç bile olsa, sen hissiyata bakacaksın sonuçta önemli olan daha düzgün dengeli stabil yürüyen bi araç hem tüketimi düşer hemde ivmelenmesi kolay olur, sürekli 7. mod gezipte pompaya fazla yük bindirmek mantıklı değil
Pompaya az yük bindirmek mi mantıklı...ayrıca enjektörün püskürtme basıncını arttırıyosa nasıl oluyorda tüketimi düşüyo aracın.. :)
Bu Boxlar sadece dizel Araçlar içinim yaa bunların Benzinli Versiyonları yokmu?
Bu arada arkadaşlar enjektörlerimiz opel ile aynı. Multijet daha komplike bir sistem cdti a göre 1250bar ile enjeksiyon yapıyor. cdti da bu açığı kapamak için 100bar daha fazla basıyor. Yani enjektörlerimiz box un yaratacağı abartılı olmayacak derecedeki yüke dayanıklı
sadece_erhan
30/06/2011, 01:19
ya hakkaten çok iyi bi dipnot oldu. peki verdiğin rakamların kaynağı güvenilir mi ki? eğer öyleyse problemsiz 5.modda devam :D
Satsa idin almayı çok düşünüyodum bulabilme şansımız varmı 250 lira gibi bi rakama ?
bvulgari
02/07/2011, 00:32
Madem bu kadar iyi ve zararsız bişey bu box neden yeni araç alıp az km olanlar sordugu zaman biraz daha gez tarzı cvp lar veriliyor anlamış değilim.
ya hakkaten çok iyi bi dipnot oldu. peki verdiğin rakamların kaynağı güvenilir mi ki? eğer öyleyse problemsiz 5.modda devam :D
Zamanında Astra alırkene auto bild in sayfalarında okumuştum :D
bu yazdığın banamıydı? eğer bana yönelttiğin soruysa box öncesi ve sonrası dyno ölçümlerim var. ben boxu söktüm su an stage 3 remap ve stage 2 turbo+downpipe 55mm egzos sistemi ve simota kutu içi ile yürütüyorum tabi zapt edebilirsem şu anki güç 100+ hp
sadece_erhan
08/07/2011, 14:18
bu yazdığın banamıydı? eğer bana yönelttiğin soruysa box öncesi ve sonrası dyno ölçümlerim var. ben boxu söktüm su an stage 3 remap ve stage 2 turbo+downpipe 55mm egzos sistemi ve simota kutu içi ile yürütüyorum tabi zapt edebilirsem şu anki güç 100+ hp
sanırım stockdan bir sonrasına stage2 deniyo. Stage2 turbo maliyeti nedir peki?
stocktan bir sonrasına ilk stafe bi yazılım atılır, kesmezse biraz daha püskürtme basıncı tork limitörü açılır, bana kesmedi biraz daha ayarları açtık şu an 4.cü haritam araç yazılımsal olarak limitlerinde diyebilirim gaza bastığımda arkada bi araç boyu kadar duman bırakıyorum buda hem gücü hemde gidişi hakkında iyi bir fikir veriri 3.cü vitese geçerken ufak bi patinaj fln ;)
Bu Boxlar sadece dizel Araçlar içinim yaa bunların Benzinli Versiyonları yokmu?
evet benzinli versiyon için benzer bir seçenek var mı?
sadece_erhan
10/07/2011, 20:12
aldığım yer Draketuning - Leader in Automotive Performance (https://www.draketuning.com) sitede benzinli araçlar için herhangi ürün satılmıyo. drakeboxlar sadece turbo dizel motorlar için. büyük ihtimalle boxların tamamı dizel araçlar için.. benzinli araçlar için chip tuning yapıyolar, o da 5 hp falan yükseltiyo gücü diye biliyorum...
Satsa idin almayı çok düşünüyodum bulabilme şansımız varmı 250 lira gibi bi rakama ?
elimde var drake box 2, 1.3 mjt için albeada kullandık sahibi arkadaşım askerden izine geldi düşünürsen söyleyeyim satıyordu
Arkadaşlar selam. Benim 2010 Ford Fiesta aracım var. Buradaki yorumlara istinaden drake box 2 ürününü aldım. Ancak şöyle bir sorunum var. Box'ı 5. seviyede kullanırken hiçbir sorun yok ancak çok çok farkedilir bir performans ta göremedim. 6. seviye ve daha üst seviyelerde kullandığımda ise araç yüksek devirlerde motor arızası gösteriyor ancak çalışmaya devam ediyor. Servise gösterdim, yakıtın yetersiz oranda geldiğini söylediler. Yakıt oranını artırmak için ne yapabilirim. Yakıt pompası değişmiyormuş, yani servis öyle dedi. Yardımcı olabilir misiniz? Böyle bir sorun yaşayan oldu mu acaba? Şimdiden teşekkürler. Saygılar.
sadece_erhan
25/07/2011, 22:44
hehe :D o ürünün mantığı o zaten, aracın beyni enjektördeki basınca göre enjektöre yakıt gönderir. basınç az ve sen gaz pedalına basıyorsan beyin ejnektöre daha fazla yakıt gönderir. boxlar enjektörün beyine gönderdiği basınç verisini değiştirerek enjektördeki yakıtın basıncının az olduğunu araç beynine iletir. böylece beyin daha fazla yakıt gönderir. aracın olması gerekenden daha fazla yakıtla çalıştığı için performansın artar, gaza daha az basarsın yakıt tüketimi olur vs. vs. box enjektöründeki basınc verisi düşürdüğünden, beyin enjektöre az yakıt geldiğini sanıp sinyal lambasını yakıyor. halbuki olması gerekenden daha fazla yakıtla çalışıyo. kanımca aracında herhangi bi problem yok. iyiki değiştirtmemişsin :)
hehe :D o ürünün mantığı o zaten, aracın beyni enjektördeki basınca göre enjektöre yakıt gönderir. basınç az ve sen gaz pedalına basıyorsan beyin ejnektöre daha fazla yakıt gönderir. boxlar enjektörün beyine gönderdiği basınç verisini değiştirerek enjektördeki yakıtın basıncının az olduğunu araç beynine iletir. böylece beyin daha fazla yakıt gönderir. aracın olması gerekenden daha fazla yakıtla çalıştığı için performansın artar, gaza daha az basarsın yakıt tüketimi olur vs. vs. box enjektöründeki basınc verisi düşürdüğünden, beyin enjektöre az yakıt geldiğini sanıp sinyal lambasını yakıyor. halbuki olması gerekenden daha fazla yakıtla çalışıyo. kanımca aracında herhangi bi problem yok. iyiki değiştirtmemişsin :)
Kardesim verdigin bilgiler icin cok tesekkur ederim. Peki ben bu box'i daha yuksek modlarda kullanabilmek icin ne yapmaliyim. Bu yakit sorununu nasil cozebilirim yani?
sadece_erhan
26/07/2011, 09:26
abi yakıt sorunu yok, sadece boxdan dolayı varmış gibi görünüyo. oto elektrikçiler hataları silebiliyolar galiba, bi sor istersen...