Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Uzun Yol ve Körfez Faciası

matushella
23/05/2011, 10:54
Merhabalar,

Pazar günü saat 12 de İzmir'den İstanbul'a dönüş yoluna çıktık. Punto ile ilk uzun yol deneyimimdi. Sabuncu belini 5 vites 110 la çıktık (araçta 3 tane tosun ve bagaj tamamen dolu :D ) Bütün yolu 5. vitesle gidebilmek güzel bir duyguydu, yol bursaya kadar yormadı çok memnun kaldım araçtan FAKAT!!!
55 tl eskihisar topçular feribotuna vermemek için körfezi dönmeye karar verdiğimizde yol resmen işkenceye dönüştü. Akşam 5 te körfeze girdik ve 10 da beylikdüzüne anca varabildik. Bir daha gündüz vakti yola çıkmayacam. Hep gece çıkardım keşke yine gece çıksaymışım.

Bu arada akhisar köfteci ramizin oralarda forum üyesi birini gördüm ama plakasını almayı unuttum. :D

hakguner
23/05/2011, 12:12
Facia deyince bende arabada birşey oldu sandım. :)

Trafik, ahhh trafik.... adamı arabadan soğutuyor.

asil
23/05/2011, 12:17
Merhabalar,

Pazar günü saat 12 de İzmir'den İstanbul'a dönüş yoluna çıktık. Punto ile ilk uzun yol deneyimimdi. Sabuncu belini 5 vites 110 la çıktık (araçta 3 tane tosun ve bagaj tamamen dolu :D ) Bütün yolu 5. vitesle gidebilmek güzel bir duyguydu, yol bursaya kadar yormadı çok memnun kaldım araçtan FAKAT!!!
55 tl eskihisar topçular feribotuna vermemek için körfezi dönmeye karar verdiğimizde yol resmen işkenceye dönüştü. Akşam 5 te körfeze girdik ve 10 da beylikdüzüne anca varabildik. Bir daha gündüz vakti yola çıkmayacam. Hep gece çıkardım keşke yine gece çıksaymışım.

Bu arada akhisar köfteci ramizin oralarda forum üyesi birini gördüm ama plakasını almayı unuttum. :D
zaman +deniz havası kaçırmışınız

takres
23/05/2011, 12:52
ilerlemeyen trafik beni çileden çıkarıyor...

Pardeleus
23/05/2011, 13:11
bende saat 3 4 gibi körfezden geçtim puntom ile ilk uzun yol deneyimimdi gerçekten kullanımı ve yakıtı hoşuma gitti bide speed özelliğini keşfettim hız limitine göre ayarladım yolda 3 tane radar vardı ama speed özelliği sağolsun :)

matushella
23/05/2011, 13:23
İstanbula yaklaşınca istanbul şöförlerinin saçma sapan araba kullanma karateristiği yola oturmaya başlıyor. Gitmeyenler soldan gidenler sağdan gidiyor yolda. Fakat sorun şu sağda kamyonlar olunca kimse gidemiyor. Birde o ışıklar beni çileden çıkardı resmen. Gece geçtiğimde bukadar rahatsız etmemişti.

h k
23/05/2011, 13:42
dün aynı yolda bende aynı işkenceyi çektim , vapur kuyruğu çok uzun gelince körfezi dolanıvereyim dedim ama pişman oldum . saatlerce bekleseydimde o işkenceyi keşke çekmeseydim.

bu arada eskihisar feribotu 45 lira . aslında uygun zamanda yollar boşken körfezi dolanmak maliyeti yarı yarıya indiriyor , hele dizelde daha da ekonomik oluyordur ama kalabalık zamanlarda akıl karı iş değil.

demon
23/05/2011, 13:56
Feribot 45 TL.
Ben genelde hep körfezi dolanırdım ama en son seferde vazgeçtim. Feribota bindim. Körfezden dolanmak çok zaman kaybettiriyor.
Ayrıca dün FB şampiyonluğu yolları baya etkilemiştir. Çünkü yollar kilit vaziyetteydi.

GP COSKUN
23/05/2011, 13:58
o yolun çilesini senelerce çektim
şu andada yol çalışmaları mevcut iyice berbat bir hal aldı
keşke gemiyle geçseydin hatta en büyük hatayı bandırmadan feribota binip direk avcılara geçmemekle yapmışsın ama sağlık olsun sağ salim dönmüşsün ya
önemli olanda bu

demon
23/05/2011, 14:00
Bandırmadan feribot baya pahalı diye biliyorum.

GP COSKUN
23/05/2011, 14:04
evet pahalı ama
amortismana vurduğunda ve buna trafik riskinin sıfır olduğunuda eklediğinde
hatta yemekte bedava yolculara
bana göre avantajlı hale bile geliyor
şöför yorulmaz araba yorulmaz yolcular yorulmaz yolculukta en az 3 saat kısalır

krm1983
23/05/2011, 15:06
feribot pahalı da olsa rahat yol çekmiyorsunuz

xnode
23/05/2011, 15:24
Ben olsam Çanakkale Tekirdağ üzerinden giderdim. Hem feribotu ucuz hem de doğa içinden mis gibi :)

cnykrdnz
23/05/2011, 15:54
korfeze kopru yapilinca heralde bu durum biraz duzelir gerci kopru gecis ucretlerininde baya astronomik olacagini duymustum ama yinede ozellikle pazar gibi gunlerde meyve kamyonlari esliginde o yolu cekmekten iyidir bu arada ben ayni yolu ctesi geldim bombostu iyiki pazar donmemisim

k0d3r
23/05/2011, 20:11
Bandırmadan feribot baya pahalı diye biliyorum.

Ne kadar civarinda?

tayfux
23/05/2011, 20:44
geçmiş olsun hocam trafik falan sonuçta gelmişsiniz boşverin gerisini..bu arada Manisadan mesir macunu, Bursadan çikolatalı kestane şekeri, Balıkesirden höşmelim, Kocaeliden çikolatalı pişmaniye almadım demeyin :D

cnykrdnz
24/05/2011, 00:22
tayfun bu arada diger yerleri bilmiyorum ama izmit gişeler çıkışında bu sefer dikkat ettim adamlar kgs gişesini bildiğin büfeye çevirmişler telli raflar tezgahlar falan pişmaniye almadan çıkmak imkansız :)

tayfux
24/05/2011, 00:28
tayfun bu arada diger yerleri bilmiyorum ama izmit gişeler çıkışında bu sefer dikkat ettim adamlar kgs gişesini bildiğin büfeye çevirmişler telli raflar tezgahlar falan pişmaniye almadan çıkmak imkansız :)
aynen canay da bizim hanım kocaelili abi ben her zaman fabrika satış mağazasından alıyorum daha iyi oluyormuş :) aydına her sene gidiyorum birçok kez malum ailem orda bu saydıklarımı mutlaka yolda alırım giderken de dönerken de :) giderken almazsam peder bey başıma ekşio gelirken almazsam da kaynana :D yani seve seve :D ama bende memnunum çok güzel oluyor özellikle çikolatalı kestane şekeri bitiriyor beni..

cnykrdnz
24/05/2011, 00:33
deme yav bursa yaparım valla onun için :)
yok ya bende gişelere kadar bırakmıyorum işimi izmitte sağa çekip alıyorum alacaklarımı :)

tayfux
24/05/2011, 00:39
deme yav bursa yaparım valla onun için :)
yok ya bende gişelere kadar bırakmıyorum işimi izmitte sağa çekip alıyorum alacaklarımı :)
haftaya gidiyorum canay aydın tarafına senin için de yerim kardeşim sen hiç merak etme :) istersen alayım gel atakentten al :D neyse arkadaşın konuyu hiç etmeyelim yine konuşuruz :)

EvoKoray
24/05/2011, 01:21
Aynı yolu İstanbul dan Bursa ya gelirken kullandım ama gece 10-11 civarı her ne kadar boş olsada eve olması gerekenden yarım saat geç gittim.Bir daha da o yolu kullanmadık

matushella
24/05/2011, 10:59
Bandırma-Ambarlı feribotu İstanbul Lines ve Tramola isimli Ro-Ro gemileri ile yapılıyor. 170 tl arabalar için ücreti. Çok fazla bence. Yenikapı-bandırma sadece şöför ve araç ile 135 tl internetten bilet alınırsa. Eskihisar-topçular internette en son fiyat olarak 55 tl yazıyordu. Yol boş olursa bu arasını dizel bir araçla körfezi dolanmak çok daha ucuz hale getiriyor fakat 200 km yolu 5 saatte gitmektense 200 tl vermeyi tercih ederim.

Çanakkale üzerinden gitmekteki sorun lapsekiden sonraki izmir-çanakkale sahil yolunun baya kötü olması. Susurluk geçişi ise baya sıkıntılı bir yol. O yüzden bu hatta pek mantıklı gelmedi. En güzeli körfezi gece geçmek bence. Hiç trafik yok sadece ışıklarda bekliyorsun biraz.

Kestane şekeri yemeden bursadan geçeni dövüyorlarmış diye duydum :D

uraaal
24/05/2011, 11:50
her turlu bandırmadan gelen fgerıbot..ucak konforunda seyahat.tabi bilet bulunabilirse.çoşkun abinin dedigi ro-ro yavsie etmem sadece kamyonlar kullanıyor.o ücretin oyle dediklerine bakmayın gidince fgiyatın cooook daha asagıda oldugunu gorursunuz.tabi tırcı dayılarlar yola cıkmayı gozel alabilirseniz :D

matushella
24/05/2011, 11:54
Nekadar oluyor fiyat oraya gidince peki yaklaşık söyleyebilir misiniz? İnternette 170 denilen fiyat 100 tl olmuyordur heralde :D

Yanımda bayan olmadığı sürece kamyoncu dayılarla yolculukta sorun yok :D

uraaal
24/05/2011, 12:06
Nekadar oluyor fiyat oraya gidince peki yaklaşık söyleyebilir misiniz? İnternette 170 denilen fiyat 100 tl olmuyordur heralde :D

Yanımda bayan olmadığı sürece kamyoncu dayılarla yolculukta sorun yok :D
lines bilmiyorum ama tramolada 100ün bile altına dusuyor ama en sonra girmen lazım.bir tırın arasına sıkısıcan artık :D ayrıca yeniledilermi bilmiuyorum ama gemiler tarihten kalma ve alkol vs tüketiliyor :D:D

GP COSKUN
24/05/2011, 15:45
Bandırma-Ambarlı feribotu İstanbul Lines ve Tramola isimli Ro-Ro gemileri ile yapılıyor. 170 tl arabalar için ücreti. Çok fazla bence. Yenikapı-bandırma sadece şöför ve araç ile 135 tl internetten bilet alınırsa. Eskihisar-topçular internette en son fiyat olarak 55 tl yazıyordu. Yol boş olursa bu arasını dizel bir araçla körfezi dolanmak çok daha ucuz hale getiriyor fakat 200 km yolu 5 saatte gitmektense 200 tl vermeyi tercih ederim.

Çanakkale üzerinden gitmekteki sorun lapsekiden sonraki izmir-çanakkale sahil yolunun baya kötü olması. Susurluk geçişi ise baya sıkıntılı bir yol. O yüzden bu hatta pek mantıklı gelmedi. En güzeli körfezi gece geçmek bence. Hiç trafik yok sadece ışıklarda bekliyorsun biraz.

Kestane şekeri yemeden bursadan geçeni dövüyorlarmış diye duydum :D

izmirden çanakkale üstü istanbula gelirken susurluğu zaten görmüyorsun
kaldıki gelibolu lapseki feribotu yerine eceabat çanakkale feribotuyla boğazı geçip ezine üzerinden ayvacık edremit ayvalık aliağa menemen izmir güzergahı tercih edilebilir bu yolda sıkıntı sadece ayvacık tarafında bir 50 km viraj ve rampa edremitten sonra izmire kadar otoban halt etmiş düm düz harika bir yol

matushella
24/05/2011, 16:13
izmirden çanakkale üstü istanbula gelirken susurluğu zaten görmüyorsun
kaldıki gelibolu lapseki feribotu yerine eceabat çanakkale feribotuyla boğazı geçip ezine üzerinden ayvacık edremit ayvalık aliağa menemen izmir güzergahı tercih edilebilir bu yolda sıkıntı sadece ayvacık tarafında bir 50 km viraj ve rampa edremitten sonra izmire kadar otoban halt etmiş düm düz harika bir yol

Bu rotayı düşünmemiştim hiç. 50 km viraj rampa sorun değil diğer tarafta sabuncu belini çıkıyorsun.

Hemen rota planlayıcıdan kaç km tutacağına bir bakayım. Aklıma yattı bir daha bu yolu deneyebilirim. Teşekkürler.

GP COSKUN
24/05/2011, 17:16
km olarak 100 km ye yakın bir fark oluşur belki ama
trafik olsun doğa olsun çok iyi bir güzergah
eceabatta vapurdan indikten sonra izleyeceğin güzergahıda yazalım
eceabat gelibolu keşan malkara tekirdağ silivri istanbul bu güzergahtada
sadece bir karadağı geçersin oda rampa ama 6 şerit çok rahat bir yol ayrıca komple
gelibolu yarımadası ayaklarını altında olır manzarası bir harikadır

matushella
24/05/2011, 17:39
Rota planlayıcıdan baktım. 627 km verdi bu rota. Körfezi döndüğümde 650 km yol yapmıştım. Yani daha kısa çıktı :D Feribot 23 tl'ymiş. Bu durumda çanakkale, körfezi dönmekten daha mantıklı trafik, ışıklar ve yol çalışmaları düşünüldüğünde. Çanakkaleden fırında höşmerim ve ezinedende güzel bir peynir alabilmekte cabası tabi :D

Bilgiler için teşekkürler.

tnrsrc
24/05/2011, 17:47
bende İstanbul'dan Bursa'ya giderken 2 sefer kullandım körfezi. Benim gidişlerimde bir problem olmadı sadece Gölcük civarında yol çalışması vardı.O yüzden biraz uzun sürdü. Feribot bana pahalı geldiği için körfezi tercih ettim.

ESKİHİSAR - TOPÇULAR hattı da kullanılabilir. Yolculara para alınmıyor sadece araca alınıyor o da yaklaşık 55TL civarı.

krm1983
24/05/2011, 23:56
ESKİHİSAR - TOPÇULAR hattı da kullanılabilir. Yolculara para alınmıyor sadece araca alınıyor o da yaklaşık 55TL civarı.[/QUOTE]
45 lira eskihisar topçular
pendik yalova 55 lira yolcular 6 lira olması lazım

uraaal
25/05/2011, 02:21
heralde paralı ido tam bir soyguncu milyar dolarlarımı yedi :D:D ayrıca çoşkun abinin rotasını tavsiye ederim.ezineden aycalıga kadar mükemmle yollar var yarım saatte bir durup cay veya bira icersiniz idda ediyorum.o kadar güzel memleket :D ayrıca tavsiyem yolu dümdüz gecmeyin lokal cok güzel yerler var oralarda

GP COSKUN
25/05/2011, 02:36
heralde paralı ido tam bir soyguncu milyar dolarlarımı yedi :D:D ayrıca çoşkun abinin rotasını tavsiye ederim.ezineden aycalıga kadar mükemmle yollar var yarım saatte bir durup cay veya bira icersiniz idda ediyorum.o kadar güzel memleket :D ayrıca tavsiyem yolu dümdüz gecmeyin lokal cok güzel yerler var oralarda

haklısın gezerek görerek eğlenerek gidelim derseniz
ayvalığın içine uğrayabilir şeytan sofrasını görebilirsiniz
ayrıca edremitte sarıkız parkında mola verip yorgunluk çayı içersiniz
buda yetmezse akçaydan sağa 7-8 km içeri girip muhteşem güre
kaplıcalarını gezebilir kaz dağının eteklerinden edremit körfezini seyredebilirsiniz halamı gezmek görmek istiyorsunuz
çanakkale şehitliğine uğrayabilir yada keşandan 40 km içeri girip
saroz körfezine doğru uzanıp yolunuza devam edebilirsiniz

efe mert
25/05/2011, 02:42
bakalım bu hafta sonu ctesi ist-yalova , pazar günü de yalova istanbul yapıp dönücem. bakalım körfez ne kadar sürece. sanırım ben de pazar trafiği kurbanı olucam. geçen pazar kadar olmaz sanırrım.