PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : FİAT Servislerinde LPG Taktıranlar...

tnrsrc
21/05/2011, 13:20
Arkadaşlar biliyosunuz artık bazı FİAT servisleri Landi Renzo firmasının LPG dönüşüm kitleri'ni araçlara takıyor.
Acaba FİAT servislerinde Landi Renzo taktıran var mı? Taktıranlar hangi serviste taktırdılar?

ZAK1980
21/05/2011, 13:29
Taner bey forumda daha once bu konu acılmıstı hatta 2 gun onceydı en son yorum taktıran ve kullanan arkadaslar yazdı goruslerını konu acmadan önce forumda arama yapınız lutfen

tnrsrc
21/05/2011, 13:51
Taner bey forumda daha once bu konu acılmıstı hatta 2 gun onceydı en son yorum taktıran ve kullanan arkadaslar yazdı goruslerını konu acmadan önce forumda arama yapınız lutfen

O konuları da takip ediyorum fakat tam olarak istediğime ulaşamadığım için açmıştım konuyu. Yani direk servis ismi, ilgi, alaka, çalışma şekli, kaç kişi hangi serviste taktırdı vs... gibi konular.

Neyse fazladan açılmış bir konuysa pardon...

mobidik64
22/05/2011, 22:42
21 mayıs cumartesi uşaktan afyona otogüle gittim landirenzonun fiat kitini 1600 trl ye taktırdım aracım 1 aylık daha motor garantim yinede devam ediyor.. montajı çok güzel yaptılar 42 lik simit tüp mevcut enjektörler bosch ecusu yani beyni landi renzo ama fiat etiketi var herşeyiyle fiatın belirtmiş olduğu araçlara uyumlu şiddetle tavsiye ediyorum.afyon-uşak 110 km tam ölçme şansım olmadı ama yol bilgisayarının aot 1/100 90km hız 5.4 tü bu arada aracım dizel gibi oldu seside hoşuma gitti..

yklklc
22/05/2011, 22:46
O konuları da takip ediyorum fakat tam olarak istediğime ulaşamadığım için açmıştım konuyu. Yani direk servis ismi, ilgi, alaka, çalışma şekli, kaç kişi hangi serviste taktırdı vs... gibi konular.

Neyse fazladan açılmış bir konuysa pardon...

Ben avrupa yakasında taktırdım DEHA OTO da kesinlikle ilgi ve alaka çok iyi gözün kapalı emanet edebilirsin işçilikleri çok iyi ve sahibi Ercan Bey de çok iyi ilgili birisidir. Anadolu yakasında oturmama rağmen bakımlara oraya gideceğim çünkü bu yakada o kadar ilgilenen bir servis görmedim.

tnrsrc
24/05/2011, 15:19
İzmir MERKEZ SERVİS HİZMETLERİ OTOMOTİV SAN. VE TİC.LTD.
de taktıran var mı acaba?

Adalet46
26/05/2011, 15:11
Arkadaşlar benim bu konuda bir sorun olacak, ben mesleğim icabı Diyarbakır'da ikamet ediyorum ve burda landrenzo marka tüpü servis değil ama sanayide bir servis takıyor, sanırım orası da yine Diyarbakır Fiat Bayisine ait ancak servisi aradığımda garanti noktasında eksiklik olduğunu ve aracın garantiden düştüğünü ifade ettiler. Bu noktada forumdaki diğer yazışmaları okudum aslında taktiran herkes hemen hemen ben gibi sıfır km araç sahipleri. Yorumlarınız nelerdir? Tolga

asukasan
26/05/2011, 15:55
Arkadaşlar benim bu konuda bir sorun olacak, ben mesleğim icabı Diyarbakır'da ikamet ediyorum ve burda landrenzo marka tüpü servis değil ama sanayide bir servis takıyor, sanırım orası da yine Diyarbakır Fiat Bayisine ait ancak servisi aradığımda garanti noktasında eksiklik olduğunu ve aracın garantiden düştüğünü ifade ettiler. Bu noktada forumdaki diğer yazışmaları okudum aslında taktiran herkes hemen hemen ben gibi sıfır km araç sahipleri. Yorumlarınız nelerdir? Tolga

merhaba, lpg kitinin servise takılması gerekmektedir, sanayide montaj yaptırdığınız firma fiat ile anlaşmalı olsa bile, serviste takılmadığından aracınız garanti dışı kalabilir, en sağlıklı bilgiyi www.fiat.com.tr 'de iletişim bölümündeki müşteri hizmetleri bölümünden alabilirsiniz.

10UR
28/05/2011, 21:24
Bana yetkili servisten söylenen şey aynen şuydu Landi renzo taktırma çok geri gelen oluyor brc taktır bir daha uğrama buralara :)

Bilmiyorum ama usta aynen böyle söyledi. :)

tnrsrc
28/05/2011, 21:26
Bana yetkili servisten söylenen şey aynen şuydu Landi renzo taktırma çok geri gelen oluyor brc taktır bir daha uğrama buralara :)

Bilmiyorum ama usta aynen böyle söyledi. :)

hangi servis söyledi bunu sana arkadaşım?

10UR
29/05/2011, 17:23
anadolu yakasında bir servis ama usta tanıdık olduğu için söylemek pek doğru olmaz ancak BRC nin kalitesinide biliyoruz zaten.

tnrsrc
01/06/2011, 12:27
başka taktıran yok mu arkadaşlar?

sagopa35
13/06/2011, 18:35
arkadaslar benim araçta brc var...tek kelime söyliyeyim brc den baskasını tanımam...arac dizel gibi yakıyor...hiç bir sorun olmadı bu zamanna kadar yanlış hatırlamıyosam fiat yetkili servisleride suanda brc takıyor..

onur2901
13/06/2011, 18:50
lpg taktıran arkadaşlara sorum olacak çekişi fark ediyomu 1.4 77 bg araçta lpg kullanan varmı sıkıntısı neler lpg taktırmayı bende düşünüyorum ama bu sorular kafamı kurcalıyo

comanchee
13/06/2011, 19:37
çok hissedilir bir fark yok.tavsiye ederim km 20-22 krş yakmak güzel bir duygu

onur2901
13/06/2011, 19:46
teşekkür ederim en kısa zamanda taktırmayı düşünüyorum bende

ZAK1980
13/06/2011, 21:04
teşekkür ederim en kısa zamanda taktırmayı düşünüyorum bende
Onur bende dusunuyorum fakat onumuzdekı seneye brc buyuk ıhtımal ve mocan olacaktır

sss33
12/07/2011, 21:32
Serviste landi renzo taktıran arkadaşlar bir kaç sorum olacak.şimdiden teşekkür ederim.

1- montaj ne kadar sürüyor?
2- İkametim dışındaki bir şehirde taktıracağım.sızdırmazlığı ertesi gün almak zorundamıyım.3-5 gün sonra lpg'yi taktırdığım şehirden alabilirmiyim?
3- Aracın muayenesinide bulunduğum ilde mi yaptırmak zorundayım.
4- Landi renzo da motor arıza ışığı,silkeleme vb. sorunlar var mı?

teşekkürler...

sagitta
12/07/2011, 23:35
3 senedir kullanıyorum aracıma brc markalı tüp taktırdım hic bir sorum olmadı bazen ufak sorunlardada servise gittiginde üçret talep etmeksizin sorumu hemen hallettiler

sss33
12/07/2011, 23:50
3 senedir kullanıyorum aracıma brc markalı tüp taktırdım hic bir sorum olmadı bazen ufak sorunlardada servise gittiginde üçret talep etmeksizin sorumu hemen hallettiler

yakıt tüketimin nasıl kardeş? Şehir içi, Şehir dışı

Arif231
13/07/2011, 12:29
Aynen arkadaşlar yakıt tüketimi konusunda bilgi verebilirmisiniz...

Mesela arkadaşımız yukarıda benim aracın aynısı 1.4 fire motorda 20-22 kuruş yaktığını söylemiş. Bana kalırsa bu rakam yüksek diye düşünüyorum. Ben İstanbul şehiriçinde 30-31 Kr yakıyorum benzinle zaten. He diyeceksinizki aradaki fark az mı, tabikide değil ama babamda Laguna var 2.0 Motor Lpg 25 Kuruş yakıyor.

Bu şartlar altında çok kilometre yapmayan kişi için herhalde benzinli devam etmek daha mantıklı... En azından bir süre daha

oguzhan06
13/07/2011, 14:24
arkadaşım 35 litre gaz ile ankarada şehir içi 420-450 km arası yapıyor aracım 2011 evo dualogic..

comanchee
13/07/2011, 18:25
arkadaslar benim araçta brc var...tek kelime söyliyeyim brc den baskasını tanımam...arac dizel gibi yakıyor...hiç bir sorun olmadı bu zamanna kadar yanlış hatırlamıyosam fiat yetkili servisleride suanda brc takıyor..

start stoplu evoma garanti deldirme pahasına brc takdırdım 1.nedeni start stop deseği.2. nedeni ise brc ye 1500 tl istenirken landiye 1750 tl istenmesi oldu.bizim firelerin zaten dualogic ve city arızası dışında gıkı çıkmıyor öyle fazla.ayrıca halen landilerde s&s desteği yok gazda stop eçince benzinle başlıyor haliyle ortalama yakıt masrafıda artıyor

RoadStorm
15/07/2011, 00:20
start stoplu evoma garanti deldirme pahasına brc takdırdım 1.nedeni start stop deseği.2. nedeni ise brc ye 1500 tl istenirken landiye 1750 tl istenmesi oldu.bizim firelerin zaten dualogic ve city arızası dışında gıkı çıkmıyor öyle fazla.ayrıca halen landilerde s&s desteği yok gazda stop eçince benzinle başlıyor haliyle ortalama yakıt masrafıda artıyor

landi renzo kitimi taktıralı 2 ay oldu ve s&s desteği mevcut yanlış bilgi verip bilgi kirliliği yapmayalım arkadaşım gayet araca uygun ve problem yok araç avrupa da nasılsa burada da aynıı orada fiatın fabrikasında takılıyor burada da landi uzmanları tarafından aracın en verim alacağı yerine takıyorlar hiç bir problemi yokk

oguzhan06
15/07/2011, 02:00
valla bende hala start stop desteği yok olmazsa bende bi sevisi arayıp sorayım ..

ahmet673
18/07/2011, 01:47
landi renzo kitimi taktıralı 2 ay oldu ve s&s desteği mevcut yanlış bilgi verip bilgi kirliliği yapmayalım arkadaşım gayet araca uygun ve problem yok araç avrupa da nasılsa burada da aynıı orada fiatın fabrikasında takılıyor burada da landi uzmanları tarafından aracın en verim alacağı yerine takıyorlar hiç bir problemi yokk

peki ne kadar yakıyor şehir içi özellikle ve start-stop kalkışta gazla kalkıyor değil mi?

mturgut
03/08/2011, 23:19
Grande Punto fire active 77bg aracıma, Ankara-Maltepe Kartaş'ta Landi Renzo Lpg kiti taktırdım..Bugün aracımı aldım ve 1 saat kadar gezdim, kısmen yoğun sayılabilecek bir trafik vardı akşam saatlerinde olduğu için. Keşke bugüne kadar taktırsaymışım. Boşuna düşünmüşüm. Araçta hissedilebilir çekiş sorunu falan yaşamadım, hatta bana mı öyle geldi bilmiyorum sanki aracım daha seri gibi hissettim. Araç içinde hiç ses yok. Sadece motoru çalıştırınca dışarıdan duyulan bir ses var. (Dizelden daha az ve tüm lpg kitlerde mevcutmuş bu ses) Aracın içerisinde 15-20 TL lik gaz vardı, 70 TL'ye kalan tüm depoyu doldurdum. Ne kadar yaktığını test etme şansım henüz olmadı ama 2.25 TL'den gaz aldığımı benzinin de fiyatının neredeyse 2 katı olduğunu düşündüğümde ne kadar tasarruf edebileceğim aklıma geliyor ve çok mutlu oluyorum :)

Gaz dolumu benzin kapağının arkasından yapılıyor ve özel bir açma aparatı var. Bu da çok hoşuma gitti. Gaz göstergesi de ufak ve göze batmıyor. En çok dikkatimi çeken ise araç ilk çalıştıktan birkaç saniye içerisinde gaza geçiyor, çok kısa sürede olması da güzel bence.

Maltepe Kartaş Bey ve ekibine de hızlı, güleryüzlü ve alakalı olmaları nedeniyle çok teşekkür ediyorum. Ayrıca Evo aracında da aynı kiti kullanıyordu ve memnun olduğunu söyledi :)