Orijinalini görmek için tıklayınız : Yeni Araçlarınızı Hangi Tip Yıkamaya Sokuyorsunuz
Selam arkadaşlar,
Özellikle sıfır aldiğiniz araçlari, hangi tipte yikamaya sokuyorsunuz ve neden?
Fırçasız, süngersiz, köpük fışkırtılarak, basınçlı suyla yıkama ıle ama bunlar yoksa sunger ıle oda benım sungerım olacak .
Fırca ,bıcı bıcı cızıyor
memlekete gittiğimde sünger ile kendim yıkıyorum...:)
Eski aracım siyahtı çok özenirdim fırçasız falan cila mila çok bıktım şimdi beyaz oh bee ne denk gelirse onla yıkatıyorum hiç derdim değil. Güzelliğinden hiç birşey kaybetmiyor. Ara sıra cila atarım tamamdır.
1ocak2011
20/05/2011, 22:42
Kendi Evimin garajındaki Başınçlı Yıkama Makinam, Meguiars yıkama eldiveni, Meguiars Cilalı Şampuan, Meguiars Kurulama Bezi ve 2,5 saat sonuç: Mükemmel keyif ve temizlik
Kendi Evimin garajındaki Başınçlı Yıkama Makinam, Meguiars yıkama eldiveni, Meguiars Cilalı Şampuan, Meguiars Kurulama Bezi ve 2,5 saat sonuç: Mükemmel keyif ve temizlik
oy oy oy :)
abi tam teçhizatmışsn.
Abı hayatın oyunca kendıne bu sekılde bakmaya fırsatın olmamıstır buyuk bır ıhtımal yav bız bu erkek mılletı nıye arabamıza kendımızden,esımızden daha ıyı bakıyoruz
Abı hayatın oyunca kendıne bu sekılde bakmaya fırsatın olmamıstır buyuk bır ıhtımal yav bız bu erkek mılletı nıye arabamıza kendımızden,esımızden daha ıyı bakıyoruz
:fun:
EvoKoray
20/05/2011, 23:01
Fırçasız, süngersiz, köpük fışkırtılarak, basınçlı suyla yıkama... yoksa süngerle
süngerle yıkama olayını biri anlatabilir mi bana... çünkü arabanın üzerinde kalan kum,çamur,toz vs basınçlı suyla da olsa gitmiyor tam olarak ve onun üzerine süngerle bastırmadan yıkansa bile çizer diye düşünüyorum... ben 4 ayda 4 kere yıkattım..ikisinde basınçlı su sadece tutturdum...birinde süngerle..birinde fırçayla... ama yıkamacılara gidince içim gidiyor çok özensiz iş yapıyorlar gibi geliyor bana..
reddragon
20/05/2011, 23:36
Basınçlı suyla yıkayanların kalitesiz kimyasal kullandıkları ve boyayı soldurdukları söyleniyor.
Kaliteli yıkayan yerler çok paalı.
Fırçayla yıkayanlar çiziyor.
Ben fırsat buldukça kendim yıkadım ama artık uğraşamıycam çok dikkat çekiyor.
Yıkama yöntemi şöyle:
Arabayı önce tavandan aşağıya doğru sadece suyla yıka. Basınç tabancan varsa çok daha iyi sonuç alırsın.Olmadı hortum. O da olmadı kovaya talim.
Sonra fiber eldivenle: bir kova cilalı şampuanlı( tercihen F1 marka) köpüklü suya batırarak arabayı siliyosun.Sık sık eldiveni temiz su dolu kovanda durulayacaksın.
Sonra tekrar bol suyla durula.
En son güderi ile kurula.
Parça parça çalış tavandan aşağı doğru.
Lastikleri ve jantları ayrı bir süngerle temizle...
StrawBeeRy
20/05/2011, 23:49
Fırçasız,süngersiz,köpükle ve 280 bar basınçlı makinayla kendim yıkıyorum :)
Basınçlı suyla yıkayanların kalitesiz kimyasal kullandıkları ve boyayı soldurdukları söyleniyor.
Kaliteli yıkayan yerler çok paalı.
Fırçayla yıkayanlar çiziyor.
Ben fırsat buldukça kendim yıkadım ama artık uğraşamıycam çok dikkat çekiyor.
Yıkama yöntemi şöyle:
Arabayı önce tavandan aşağıya doğru sadece suyla yıka. Basınç tabancan varsa çok daha iyi sonuç alırsın.Olmadı hortum. O da olmadı kovaya talim.
Sonra fiber eldivenle: bir kova cilalı şampuanlı( tercihen F1 marka) köpüklü suya batırarak arabayı siliyosun.Sık sık eldiveni temiz su dolu kovanda durulayacaksın.
Sonra tekrar bol suyla durula.
En son güderi ile kurula.
Parça parça çalış tavandan aşağı doğru.
Lastikleri ve jantları ayrı bir süngerle temizle...
Basınçlı suyla yıkayanların kalitesiz kimyasal kullandıkları ve boyayı soldurdukları söyleniyor.:evet doğru zarar veriyor ama kısa vedede belli olmaz 6-7 sene sonra belki anlaşılır oda bakımlı arabada bu süre daha uzun olabilir
cilalı şampuanlı: bu köpükle aynı değilmi? sonuçta köpüğün içindekide cilalı şampuan sizin aldığınız cilalı şampuanı getirin köpük makinasının içine dökelim sonra basalım havayı bakın nasıl aynısı olucak :)
iç-dış yıkama 10 tl ikitelli de benim okulun yanında arkadaş fırça falan da sürmüyor ilk önce köpük püskürtülüyor o sabun iyice çöküyor sonra yıkıyor..
reddragon
20/05/2011, 23:56
Fırçasız,süngersiz,köpükle ve 280 bar basınçlı makinayla kendim yıkıyorum :)
Basınçlı suyla yıkayanların kalitesiz kimyasal kullandıkları ve boyayı soldurdukları söyleniyor.:evet doğru zarar veriyor ama kısa vedede belli olmaz 6-7 sene sonra belki anlaşılır oda bakımlı arabada bu süre daha uzun olabilir
cilalı şampuanlı: bu köpükle aynı değilmi? sonuçta köpüğün içindekide cilalı şampuan sizin aldığınız cilalı şampuanı getirin köpük makinasının içine dökelim sonra basalım havayı bakın nasıl aynısı olucak :)
Yanlış anladınız sanırım beni. Ben basınçlı su ve köpük derken oto yıkamacı ve benzinlikleri kasdedidyorum. Onların kullandıkları kimyasallar kalitesiz ve boyayı zamanla solduruyormuş.Benim aldığım cilalı şampuan kafamı yıkadığımdan daha pahalı (10 lira küçük boy bir şişesi)
Elbetteki basınclı su güzel de aparmandan hortum uzat filan zor iş.Makine filan dikkat çekmek de istemiyorum. Ben kovayla yıkıyorum ama artık benzinlikte 1 liraya köpükle yıkatcam. Boyası solarsa solsun...
StrawBeeRy
21/05/2011, 00:01
Yanlış anladınız sanırım beni. Ben basınçlı su ve köpük derken oto yıkamacı ve benzinlikleri kasdedidyorum. Benim aldığım cilalı şampuan kafamı yıkadağımdan daha pahalı (10 lira küçük boy bir şişesi)
yok ben sizi yanlış anlamadım çok iyi anladım bende oto yıkamamız olduğu için size açıklayim istedim.(şimdi siz oto yıkaman var diye böyle diyorsun diye algılama yapıcaksınız)oto yıkamalarda kullanılan şampuanda sizin kullandığınız gibi demek istiyorum sizin şampuanızla kalitesi aynı olmayabilir ama onu köpük makinasına döktüğünüz zaman oda köpürtüp püskürür.şunuda söyliyim bilginiz olsun piyasada en ucuz oto yıkama şampuanının 30 kilosu 85 liradan satılıyor :)
benzincilerde 1 liralık olanlar prilin biraz daha kalitelisini düşünün kullanmayın derim
reddragon
21/05/2011, 00:07
yok ben sizi yanlış anlamadım çok iyi anladım bende oto yıkamamız olduğu için size açıklayim istedim.(şimdi siz oto yıkaman var diye böyle diyorsun diye algılama yapıcaksınız)oto yıkamalarda kullanılan şampuanda sizin kullandığınız gibi demek istiyorum sizin şampuanızla kalitesi aynı olmayabilir ama onu köpük makinasına döktüğünüz zaman oda köpürtüp püskürür.şunuda söyliyim bilginiz olsun piyasada en ucuz oto yıkama şampuanının 30 kilosu 85 liradan satılıyor :)
benzincilerde 1 liralık olanlar prilin biraz daha kalitelisini düşünün kullanmayın derim
:) eyvallah bilgilendirdiğiniz için. Adres de verin bari de yolumuz düşerse geliriz. Güvenilir oto yıkama yeri bulmak zaten asıl sorun
Valla kendi yıkama şansım yok. Şimdi yeni arabayı da uyduruk yıkamacılarda boyasını mahvetmek istemiyorum. Ankara'da işinin ehli yıkama yapan yer var mıdır tavsiye edeceğiniz
StrawBeeRy
21/05/2011, 00:13
:) eyvallah bilgilendirdiğiniz için. Adres de verin bari de yolumuz düşerse geliriz. Güvenilir oto yıkama yeri bulmak zaten asıl sorun
şuan yapmıyoruz son 1 aya kadar vardı.ama beylikdüzünde eski dükkanımız var ne zaman isterseniz gelebilirsiniz ben orada olmasam bile o civardayımdır işim yoksa gelirim
araba siyah olunca hergün yıkatmak gerekiyor.yıkamaya yerim yok hergünde yıkamaya götüremiyorum tabiki:)ee araba benzin istasyonundaki yaşlı amcanın insafına kalıyor:)))...siyah araba bammbaşka ama bundan sonraki arabamı beyaz alıcam sanırım:)
Mert ben sana birşey sormak istiyorum, anladığım kadarıyla oto yıkama işi yapıyorsun.
Bildiğimiz standart ucuz şampuanları oto yıkarken kullanmamız bir sakınca teşkil edermi ? Saçımıza dahi zarar vermeyen şampuanın aracımızın boyasına zarar verdiğini düşünmüyorum açıkçası. Ben aracımı kendim yıkıyorum da..
Senin bu konudaki bilgin nedir ? Ne düşünüyorsun ??
StrawBeeRy
21/05/2011, 02:01
Mert ben sana birşey sormak istiyorum, anladığım kadarıyla oto yıkama işi yapıyorsun.
Bildiğimiz standart ucuz şampuanları oto yıkarken kullanmamız bir sakınca teşkil edermi ? Saçımıza dahi zarar vermeyen şampuanın aracımızın boyasına zarar verdiğini düşünmüyorum açıkçası. Ben aracımı kendim yıkıyorum da..
Senin bu konudaki bilgin nedir ? Ne düşünüyorsun ??
tabikide prilmiş,bulaşık detarjanıymış,şampuanlar,sıvı savunlar felan bunların arabanın verniğine zararı var çünkü oto yıkama şampuanlarının içinde cila olduğu için arabanın üzerindeki verniğe yapışmıyor direk kire yapışıp akıyor bunun zararı yokmu? bununda zararı var ama üstteki yorumdada yazdığım gibi etkisi uzun bir sürede belli oluyor ama bununda çaresi var arabanıza senede 2 defa boya koruma veya pasta cila gibisinden bakarsanız bu süre sizin için uzamış olur
E şampuanın aracın verniğine bile zararı varsa bizim saçımıza da zarar vermesi gerek miyor mu :uhm00000::uhm00000:
StrawBeeRy
21/05/2011, 02:31
E şampuanın aracın verniğine bile zararı varsa bizim saçımıza da zarar vermesi gerek miyor mu :uhm00000::uhm00000:
öyleyse oto yıkama şampuanını saçınıza sürün sonra sonucu görün :) mantıklı olarak düşünsek aynı olmadığını anlarız ;)
Ama söylediğine göre şampuan aracın verniğine zarar verir ama oto şampuanı vermez. Bu durumda oto şampuanı ile saçımızı yıkamamız daha iyi sonucuna ulaşmıyor muyuz ? :D
kimyasal farkı var aralarında... bulaşık deterjanıyla el yıkanmaz,neden zarar verir..oto şampuanıyla da kafa yıkanmaz:D
guven_ogun
21/05/2011, 05:04
Valla kendi yıkama şansım yok. Şimdi yeni arabayı da uyduruk yıkamacılarda boyasını mahvetmek istemiyorum. Ankara'da işinin ehli yıkama yapan yer var mıdır tavsiye edeceğiniz
batıkent'e yakınsanız istanbul yolunun tam çaprazında sürücü kurslarının eğitim verdiği,abc peugeotun arka kısmında angora oto yıkama var,kesinlikle bu işi özenerek yapıyorlar ve memnun olmayanını görmedim,bildiğim kadarıyla 15tl iç-dış yıkama...
Ankara'da Detailing Garage (https://www.detailinggarage.net/) da tavsiye ediliyor. Ama pazar günleri kapalı olduğu için gitmek fırsat olmadı henüz.
StrawBeeRy
21/05/2011, 10:13
Ama söylediğine göre şampuan aracın verniğine zarar verir ama oto şampuanı vermez. Bu durumda oto şampuanı ile saçımızı yıkamamız daha iyi sonucuna ulaşmıyor muyuz ? :D
Ya ben anlatamadım ya siz anlamadınız içindeki kimyasaldan ve ciladan kaynaklanıyor oto şampuanını alın kafanıza sürün bakim sonra kaç gün hastanede yatıcaksınız.neyse siz alıp deneyin bakalım o zaman içiniz rahat eder :)
1ocak2011
21/05/2011, 10:29
oy oy oy :)
abi tam teçhizatmışsn.
Evet kardeşim, arabamın arkasındanda bu ürünleri hiç ayırmıyorum.
1ocak2011
21/05/2011, 10:30
Gerçekten haklısın hanım kıskanmıyor değil, vallahi saçlarımı vakit yok diye 1 ayda 1 kestiriyorum, ama arabayı yıkamaya gelince akan sular duruyor.
:thumbup1:
Abi sen sistemi kurmuşsun :) Bu işi paraya dönüştür bence :D
1ocak2011
21/05/2011, 11:58
:thumbup1:
Abi sen sistemi kurmuşsun :) Bu işi paraya dönüştür bence :D
:cheers00:
ben şampuanımı sıkıyorum petrolde vuruyorum basınçlı suyu ohh pırıl pırıl :)
uLTRa GP
21/05/2011, 12:10
ben de kendi garajımda 130 barlık lavorum ve atas proteo fırçasız oto yıkama şampuanımla yıkıyorum ama foam lance almam lazım daha kolay köpük yapmam için :D
bu 1 tl'ye çalışan aletler var geçende bir benzin istasyonunda gördüm kendin önce köpük sıkıyosun, sonra tazyikli suyla yıkıyosun. sonra da mikrofiber havlunla bir güzel kuruluyorsun... ohh temiz lastiklerede parlatıcı spreyi sürdünmü cillop gibi oluyor ;)
ben de kendi garajımda 130 barlık lavorum ve atas proteo fırçasız oto yıkama şampuanımla yıkıyorum ama foam lance almam lazım daha kolay köpük yapmam için :D
sana akıl şu brefin yağ çözücüsündeki ızgara gibi bişi var onu al kır onu yapıştır ucuna ilaçlama pompasının sonra köpüğün zevkini yaşa :)
uLTRa GP
21/05/2011, 13:30
sana akıl şu brefin yağ çözücüsündeki ızgara gibi bişi var onu al kır onu yapıştır ucuna ilaçlama pompasının sonra köpüğün zevkini yaşa :)
nasıl bir uç ? çok merak ettim deneyeceğim :D
tafo0911
21/05/2011, 14:07
Evimin önünde önce hortumla arabayı bir güzel ıslatıyorum. Daha sonra kovanın içine bolca bulaşık deterjanı döküp(pril) kovayı suyla dolduruyorum. Yumuşak uçlu fırçayı kovanın içine daldırıp daldırıp arabanın her yerine sürüyorum ve en sonunda arabayı bol suyla yıkıyorum. Arabayı bi güzel kuruladıktan sonra pırıl pırıl oluyor...
kimyasal farkı var aralarında... bulaşık deterjanıyla el yıkanmaz,neden zarar verir..oto şampuanıyla da kafa yıkanmaz:D
zaten bulaşık deterjanından bahsetmiyoruz ki, saçımızda kullandığımız şampuandan bahsediyoruz :D :D, saçımıza zarar vermeyen şampuan arabanın verniğine mi zarar veriyor ? var mı bunun bilimsel bir verisi yoksa yine şehir efsanesi mi ?
batıkent'e yakınsanız istanbul yolunun tam çaprazında sürücü kurslarının eğitim verdiği,abc peugeotun arka kısmında angora oto yıkama var,kesinlikle bu işi özenerek yapıyorlar ve memnun olmayanını görmedim,bildiğim kadarıyla 15tl iç-dış yıkama...
selam, öneri için teşekkürler ama batıkent biraz uzak kaçıyo bana.
gölbaşı tarafındayım.
Arkadaşlar bu kadar uğraşıyorsunuz, bugün başıma geldi ankara yağmurlu bugün adamın biri pis ellerini önündeki arabanın kaputunun üstünde biriken damlacıklara sildi. Kimin aklına gelir yahu? Kim bilir nasıl çizildi. Araç siyah olunca üstüne üslük birde punto olunca iyice içime oturdu.
Arkadaşlar bu kadar uğraşıyorsunuz, bugün başıma geldi ankara yağmurlu bugün adamın biri pis ellerini önündeki arabanın kaputunun üstünde biriken damlacıklara sildi. Kimin aklına gelir yahu? Kim bilir nasıl çizildi. Araç siyah olunca üstüne üslük birde punto olunca iyice içime oturdu.
Selamlar, valla söylediklerinizle bağlantiyi kuramadim. Öncelikle adamin yaptiği çok saçma bişey tabi de, şimdi böyle şeyler oluyor diye araba yikatmayacak miyiz :) Bir de adam ellerini kaputa sürünce kaput neden çizilsin?
StrawBeeRy
22/05/2011, 00:12
off düşünemiyorum yıkandıktan sonra ortaya çıkar.benmde başıma geldi dükkandaki eleman iyilik yapıyim derken sen git pis arabayı ıslak bezle sil sonra ucuyodum ona zor kurtuldu arabanın halini düşünün su zımparası yaptımda anca kurtardı :)
emresahin83
22/05/2011, 00:49
basınçlı su ve yaparlarsa benim aldığım sünger(2 farklı) ve cilalı sonax şampuan. yapmazlarsa köpüklü..