PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Acil yardım lütfen :(

kaptan*67
17/05/2011, 18:21
arkadaslar 1 ay kadar süre önce arabaya sistem kurdurdum. kablo seti aldım anfi aldgm yerden. teybin arkasından anfiye jaklar gidiyor teyp tarafında sorun yok ama anfiye giren bu jaklardan siyahı sağlam kırmızısında bi temassızlık var biraz baktım kabloda değil jakta bu konu cok canımı sıkıyor acil bi öneri lütfen..
resimleri bunlar ses gelicek konumda sabitleyip tutturdum şimdilik :( şimdiden teşekkürler

aytek06
17/05/2011, 19:13
Kabloda problem olmadığını nasl kontrol ettiniz?Ki kabloda bir problem olacağını bende sanmıyorum.Kablo ile soketin bağlantısı belki iyi olmayabilir.Soketn içinde lehimi falan brz kötüyse temas etmiyor olabilir.Onn dışında soketin anfiye girdiği yerdede problem olabilir yani anfinn içinde ;)

blackhawk
17/05/2011, 19:33
kaptan*67 amfikablolarını (sağ sol) kanalı yer değiştirin. Sorun diğer hoparlörde devam ediyorsa mutlaka kablo kırılmış bir şekilde deforme olmuştur. o taktirde değişiminde fayda var. Değiştirmesi zor derseniz iyi bir elektronikçi fişi kesip yeniden lehim yapabilir. Ama sorun fişleri yer değiştirdiğiniz halde aynı kanalda dewam ediyorsa o zaman amfide ya da hoparlöre giden kabloda sorun var demektir...

kaptan*67
17/05/2011, 19:33
Kabloda problem olmadığını nasl kontrol ettiniz?Ki kabloda bir problem olacağını bende sanmıyorum.Kablo ile soketin bağlantısı belki iyi olmayabilir.Soketn içinde lehimi falan brz kötüyse temas etmiyor olabilir.Onn dışında soketin anfiye girdiği yerdede problem olabilir yani anfinn içinde ;)

peki diğer siyah jakı anfi üzerinde kırmızının yerine takıp denesem sıkıntı olurmu ? kısa devre felan olurmu siyah jakı takınca 2 kapı kırmızı jakı takınca diğer 2 kapı calıo ?

kaptan*67
17/05/2011, 19:35
kaptan*67 amfikablolarını (sağ sol) kanalı yer değiştirin. Sorun diğer hoparlörde devam ediyorsa mutlaka kablo kırılmış bir şekilde deforme olmuştur. o taktirde değişiminde fayda var. Değiştirmesi zor derseniz iyi bir elektronikçi fişi kesip yeniden lehim yapabilir. Ama sorun fişleri yer değiştirdiğiniz halde aynı kanalda dewam ediyorsa o zaman amfide ya da hoparlöre giden kabloda sorun var demektir...

teşekkür ederim irfan abi denicem bunu kanalı değiş derken siyah jakla kırmızının yerini değiştircem dimi abi ?

blackhawk
yanlız bu kablo değişim işlemini yaparken teybi kapatın ondan sonra yerinden çıkartın.uclar boşta kalmasın bir yere değip kısa devre etmesin. kabloda yer değişikliği yapmanız sisteme zarar vermez.

blackhawk
ewet

kaptan*67
17/05/2011, 19:37
ewet

çok teşekkürler abi teybi kapatıp ucları değişiyorum sonra acıp kontrol ediyorum :)

blackhawk
17/05/2011, 19:40
ok

blackhawk
17/05/2011, 19:41
Umarım sorun fiştedir.Kolayca halledilir.

kaptan*67
17/05/2011, 19:54
Umarım sorun fiştedir.Kolayca halledilir.

inşalllah bana öyle geldi eğer anfide felansa yandıkkk :(

kaptan*67
22/05/2011, 12:43
Anfinin girişinde bi problem var jakın ucunu tutmuyo :(

blackhawk
24/05/2011, 12:41
jakın tırnakları sök tak yapmaktan açılmış olabilir. Elle ya da pense yardımıyla erkek olan ucun dışındaki bölümü hafifçe sık yerine tak. Dikkat et fazla sıkma elinde kalmasın.

kaptan*67
30/05/2011, 22:24
jakın tırnakları sök tak yapmaktan açılmış olabilir. Elle ya da pense yardımıyla erkek olan ucun dışındaki bölümü hafifçe sık yerine tak. Dikkat et fazla sıkma elinde kalmasın.

erkek uç değilde sanırım dişi uca giren iğne icerde temas etmiyor yani sorun anfide :(

kaptan*67
04/06/2011, 18:51
HE ışıgı normalde mavi yanıyor anfi üzerinde ama arada ses gidip geliyo .s ses gitdiğinde kırmızı yanıyor sizce sebebi nedir ? :(

GünahsizSeytan
04/06/2011, 19:02
Arada ses gidip geliyosa baglantı sorunu ama kırmızı yakıyosa amfi kendini korumaya alıyo demek . Amfi kaldırmıyo olabilir yada bağlantı sorunlu ..

kaptan*67
05/06/2011, 11:04
Arada ses gidip geliyosa baglantı sorunu ama kırmızı yakıyosa amfi kendini korumaya alıyo demek . Amfi kaldırmıyo olabilir yada bağlantı sorunlu ..

1 bucuk aydır sorunsuz calısıo ama .s kaldırmada sıkıntı oldugunu sanmıyorum garantiye gitmesi gerekiyo sanırım :(