Orijinalini görmek için tıklayınız : Sibop kapağı hırsızlığına çözüm ?
Merhaba;
Alüminyum vida benzeri sibop kapaklarından kullanıyorum, yaklaşık her on günde bir aracın sibop kapaklarını birileri çalıyor. Önceki aracımda da aynı sorunu yaşıyordum. Sanırım bunu çocuklar alıyorlar, çünkü bu kadar sibop kapağı yetişkin bir insan (eğer ruh hastası değilse) bir işine yaramaz..
Sibop kapaklarının çalınmasını önlemenin bir yolu var mı ? Japonla filan mı yapıştırsam ne yapsam ancak lastikle ilgili işlemlerde sorun yaşarım diye yapmıyorum. Her ay 3 paket 4'lü sibop kapağı almaktan sıkıldım artık :( Bir çözümü olan var mı ?
bence normal kapak kullan... çaresi yok sürekli çalarlar...
katılıyorum plastik kapak kullanın bence de
alyen anahtarla sabitlenen sibop kapaklari var, belki bir cozum olabilir.
disconnected
12/05/2011, 19:09
bizim eski mahallede de surekli caliniyordu.. bir sure sonra bitti.. heralde butun mahalle yeniledi sibop kapaklarini sayemde :D
saka bir yana yesil olan plastik kapaklarida cocuklar goturuyor.. bisikletlerine takiyorlar bir iki sefer denk geldim..
gunaykarakas
12/05/2011, 20:20
Premium Sibop+Kapak Koruma Seti (https://www.hepsiburada.com/Liste/premium-sibopkapak-koruma-seti-841884/ProductDetails.aspx?productId=otm841884&categoryId=20024943#Gorseller)
Bu linkteki üründe kapak koruma sistemide var yazıyor ama kullanışlı mı değilmi bilemiyorum.Kullanan arkadaşlar varsa yazabilir yada alıp denenebilir.
eğer bunu yapan çocuk değilse çok ilginç...:@
Japon yapıştırıcısının herhangi bir spreyle vs. çözüleceğini bilsem japonla yapıştırıcam.. Plastik kapak hem kullanmak istemiyorum açıkçası.. Ya da plastik kapakları gri'ye boyarsam belki olabilir. :) şimdi aklıma geldi..
Benim arabayı ben Buca'dan aldım sahibi 3 kere logoları çaldırıyor 1. çalıyorlar gidip takıyor 2. çalıyorlar 2 ay sonra kızıp takmıyor ulen diyor arabayı satçaz alıp takalım diyor 3. yü yine çalıyorlar ki adam bu sefer en kaliteli çift taraflı bant ile takıyor onu bile sökmüşler.Tabi ben aldım aracı gözüme batıyordu gittim 1. sanayide ustamın tanıdığı parçacıdan orj ön arka 50 TL ye aldım.Boşuna çalmıyormuş ********ler :) sonra bende bir yapıştırıcı var dolapta durur eğer oda sıcaklığına gelirse donar bozulur pakeri bile soğuk poşette sıvı vrdı aşı gibi taşınıyor. Aldım sürdüm taktım zaten ben yapıştırıcıyı çok yerde kullandım dahada çıktığını görmedim logolar 6 aydır duruyor arabayla bütünleşti:) ayrıca zaten zorlamnma bile yok oturduğum yer Güzelyalı burada onla bunla uğraşamazlar lokasyon farkıda var ki en büyük etken bu. Ama gidip Buca'ya da koysam logoları patlatamazlar ama bu seferde çevresine zaran verir yaratıkımsı varlıklar.
İyi sizinki vida benzeriymiş plastikleri bile sökenler var buralarda. Neyseki 1 kez oldu sadece.
SpyHunter33
13/05/2011, 18:44
:) bende tam ona bakıyordum 4 tekerin de kapakları gitmiş hadi hayırlı olsun bana da :D
Bende bakıcam birazdan arabaya binerken.. Merak ettim benimkiler duruyor mu acaba diye.. :D
mobidik64
13/05/2011, 19:19
jantlara elektrik verecen ************
hakguner
13/05/2011, 20:01
Tuttum bu fikri.. ::)
pense ıle sık en azından kolayca sokemez :)
chapkyne
14/05/2011, 10:30
bende bakmiom hiç bnmkiler duruyormu acaba:)
krakercocuk
14/05/2011, 13:09
Allahtan garajım var:D
hakguner
14/05/2011, 14:13
Bugun nitrojen bastırdım lastiklere. Yeşil kapak taktılar siboplara. Artık çok belli oluyor, gel beni çal diyorlar.. ))
Dün sibop kapakları yine çalınmıştı, bugün tekrar taktım ve sonunda akşam sibop kapaklarımı çalanları yakaladım. Yarın bu çocukların ailelerine bildireceğim, gerekirse haklarında yasal işlem yaptıracağım..
Dün sibop kapakları yine çalınmıştı, bugün tekrar taktım ve sonunda akşam sibop kapaklarımı çalanları yakaladım. Yarın bu çocukların ailelerine bildireceğim, gerekirse haklarında yasal işlem yaptıracağım..
Haydaaa, döver misin sabaha mi birakirsin
ibrahim06
29/06/2011, 01:13
Şaplatsaydın eşşek sıpalarına. Gerçi anaları babalarının gözünde melektir onlar..
Araçlara zarar verenlere af yok arkadaşlar, sakın beni vidansızlıkla suçlamayın. Bu konuda canım çok yandı benim.. Bugün en küçük lokal boya 250 TL'den yapılıyor. Kaç senedir onlar çalmaktan, çizmekten bıkmadı ben yenilemekten, ama artık yeter.. Başka birinin aracına aynı şey olursa da benzer şekilde davranırım. Bu paraları biz alın terimizle kazanıyoruz.
Ziyaretci046
29/06/2011, 01:18
bizim doblonun devamlı sipop kapaklarını çalıyorlardır bende 10 anahtarla sıktım baktım baya elleyen olmadı en son mahallede gece bi baktım çocuklar doblonun bakımını yapıyolar 5 bisiklet etrafına pusmuşlar jantı sökcekler bi tanesini yakalayp bagırtırınca dobloyu elleyen yok :)
erosistanbul
29/06/2011, 01:38
Şaplatsaydın eşşek sıpalarına. Gerçi anaları babalarının gözünde melektir onlar..
analarının babalarının yanında dövcen aslında. bişey derlerse onlarıda dövcen.
ara sıra psikopata bağlanmak lazım.:boxin: :bash: :gun_band:
Araçlara zarar verenlere af yok arkadaşlar, sakın beni vidansızlıkla suçlamayın. Bu konuda canım çok yandı benim.. Bugün en küçük lokal boya 250 TL'den yapılıyor. Kaç senedir onlar çalmaktan, çizmekten bıkmadı ben yenilemekten, ama artık yeter.. Başka birinin aracına aynı şey olursa da benzer şekilde davranırım. Bu paraları biz alın terimizle kazanıyoruz.
Biraz da aileden gelen birşey olsa gerek. Ben de çocuk oldum, ne kimsenin arabasinin sibop kapağini çaldim ne de zarar verdim.
+1000 :)
Valla ben geçen gün bisikletli 2 veledi çalarken yakalyıp bi kaporta sağlamlık testi yaptım site ayağa kalktı :) Sonra güvenliklerde söyledi baya kişinin canını yakmışlar ama bi daha benim yada başkasının en ufak birşeyini çalsınlar direk bisikletlerini imha edicem valla aldım plakalarını.. :D
aslanerh
29/06/2011, 12:31
kesinlikle katılıyorum. geçen benim aracın arkasına da yumruk atmışlar yapanı bulamadım ama artık site kamerasının tam önüne park ediyorum hadi yapsınlar bi daha
https://www.upload.gen.tr/resim.php/www/3r1pqsmj/G__r__nt034.jpg.htmlhttps://www.upload.gen.tr/resim.php/www/3r1pqsmj/G__r__nt034.jpghttps://www.upload.gen.tr/resim.php/www/3r1pqsmj/G__r__nt034.jpg.html
Bolu_Beyi
30/06/2011, 01:26
Jantlarımı taktığımda Krom sbop kapakları taktırmıştım. Aynı durum benimde başıma geldi bi kez çaldırdım gittim yeni bir takım aldım lastikci öneri olarak pense ile sıkmamı önermişti dediğini yaptım fakat bigün arabamda otururken 2 tane fırlama beni farketmeyip sibop kapaklarını sökemeye eğildiler :) Ben arabadan inince 2 side dondu kaldı birer tane aşırdım sorunu çözdüm taviye ederim :)