Orijinalini görmek için tıklayınız : Akaryakıtta İndirim Oldu
Enteresandır akaryakıtta indirim oldu kimse başlık açmamış :)
Ham petrol fiyatlarındaki düşüş yurtiçindeki pompa fiyatlarına da yansıdı. Edinilen bilgiye göre, rafineri çıkış fiyatı benzinde 10 kuruş, motorinde ise 8 kuruş düştü.
Yeni fiyatlar yarından itibaren geçerli olacak.Yapılacak indirimin ardından İstanbul'da 95 oktan kurşunsuz benzinin ortalama fiyatının 4.20 liraya, motorinin ise 3.46 liraya gerilemesi bekleniyor.
ALINTI
Benzin ve motorin fiyatı düşürüldü - Posta (https://www.posta.com.tr/ekonomi/HaberDetay/Benzin_ve_motorin_fiyati_dusuruldu.htm?ArticleID=7 2127&Date=21.02.2011)
HarbiAslan
09/05/2011, 19:07
o zaman bu kötü haber, demek ki 3-5 gün içinde 2 katı zam gelecek. adamlar fırsat kolluyor.
Maksimum 1 haftaya 2 katı zam gelir insanlar tepkisiz artık bu akaryakıt fiyatlarındaki oynamaya.
%50 zam yapılsın akaryakıta, malum kanalımız nedeniyle çok masrafları olacak :)
büyük zam geliyor demekki
eexelanss
09/05/2011, 20:11
Offf acaip düşmüş akaryakıt fiyatları. Hadi hemen gidip fulleyelim...:)
Şaka gibi yaaa..
aslanerh
09/05/2011, 20:11
"10 kuruşluk insanlarsınız siz" der gibi seçime kadar böyle avunulur seçimden sonra 5 küsür tl olur. bence parayı ne dolara ne altına yatırmak lazım, parayı benzine yatıralım
kaşık ile verip kepçe ile alırlar...
kara kız
09/05/2011, 23:33
1 temmuzda antalyaya gidiyorum beklentim 4.90 civarları gidim gelim TÜPGAZ'a döncem bende..benzinin keyfini doya doya son bi kere yaşimm istiyorum...
Umut %10 dustu ham petrol samımı ıseler yapsınlar % 10 ındırım. 1 nısan -7 mayıs 40 kurus zam zam yapmıs akp sımdıde 10 kurus ındırmıs resmen dalga gecmek bu kepce ıle alıp cay kasıgı ıle verıyorlar
o zaman bu kötü haber, demek ki 3-5 gün içinde 2 katı zam gelecek. Adamlar fırsat kolluyor.
:d :d
wosswoss
10/05/2011, 00:17
Kepçeyle alıp, çay kaşığı ile geri vermek denir buna.! önemli olan 1 litre benzin üzerinde ki %66 oranında ki 275 kuruşluk vergide indirim yapılmasıdır. şimdi bide bu indirimi yaptık diye övünürler..bizim halkımızda bunu yaptılar diye gene bunlara oy atarlar yazık ya yazık
Tam da cumartesi günü depoyu fullemiştim :hmm: %2 indirim vardı aldığım yerde.
cnykrdnz
10/05/2011, 00:49
ah cem uzan nerdesin hani 1 TL olacaktı..hani verdiğin sözler..hanii elleriinn nerdeee...
dün opetten litresi 3.58 e 100 tl'lik aldım... bugün fiat 3.50 olacaksa 2.24 tl zararım var :)
Umut %10 dustu ham petrol samımı ıseler yapsınlar % 10 ındırım. 1 nısan -7 mayıs 40 kurus zam zam yapmıs akp sımdıde 10 kurus ındırmıs resmen dalga gecmek bu kepce ıle alıp cay kasıgı ıle verıyorlar
Bir konuyu düzeltelim, akaryakıt zammı hükümetler tarafından değil özerk bir kurum olan EPDK tarafından yapılıyor ve denetleniyor :shocking: Yalnızca vergilerle ilgili kısmı EPDK onayı ile Maliye bakanlığı tarafından uygulanıyor.
Petrol fiyatlarındaki %10'luk düşüş için 10 kuruş çok düşük bir indirim.. :(
fausto2005
10/05/2011, 13:30
ah cem uzan nerdesin hani 1 TL olacaktı..hani verdiğin sözler..hanii elleriinn nerdeee...
Siz beni seçin benzini 50 krş yapıcam,almayanıda adam tutup dövdürcem.:muz:
bir bakayım ya düştüyse fullerim umut kapısı işte :D
ok atarken yayı geriye dogru gerersin ya işte bunlar zam komadan önce biraz indirim yapıyorlar yayın gerilmesi güzel olsun ok iyi fırlasın :D
Bir konuyu düzeltelim, akaryakıt zammı hükümetler tarafından değil özerk bir kurum olan EPDK tarafından yapılıyor ve denetleniyor :shocking: Yalnızca vergilerle ilgili kısmı EPDK onayı ile Maliye bakanlığı tarafından uygulanıyor.
Petrol fiyatlarındaki %10'luk düşüş için 10 kuruş çok düşük bir indirim.. :(
sizce bu hükümetten sonra gerçekten özerk bir kurum kaldı mı ?
erosistanbul
10/05/2011, 21:07
10 kuruş indir, 20 kuruş zam yap. alıştık takdiklere.
opette mazot 3.49 haberiniz olsun :)
cemal arslan
10/05/2011, 21:53
arkdaşlar
akp li yada chpli mhp li falan değilim..asla parti tutmadım parti üyesi olmadım...
sadece şunu merak ediyorum...
yıllardır esnaflık yaptım ticaretle iç içe oldum
ve şunu çok iyi gözlemledim...
halkımızda para varsa harcıyordu...piyasa canlı oluyordu
para yoksa...piyasa daralıyor hareket olmuyordu...
ay sonuna doğru trafikte araç azalırdı...ayın başında artardı...maaş meselesi..
yada dolmuş otobüs kuyrukları...yine cepteki paraya göre değişirdi...
para varsa...1-2 durak dahi olsa binilirdi...para yoksa...bir sigara yakarlar ve yürüyüş yaparlardı...
kafama takılan bir başka mesele var...
millet borç harç ev alıyor araba alıyor...tokiye giriyor falan filan...
bir çok forumda okuyorum 60-70 bin liraya kredi ile araçlar alınıyor..aylık taksitleri 1000-1500 lira...
hatta hem ev hem araba alanlar dahi var...
ancak eskisi gibi ne ayın ilk haftaları ne de son haftaları...yada ne sabahları ne geceleri...trafikteki araç sayısı azalmıyor...tam tersi artıyor...
her ay trafiğe bilmem kaç araba giriyor...emin değilim ama 200-300 araç deniliyor ankara için...
şimdi burada bir paradoks var mı yok mu ??
yakıttan şikayetçiyiz...bende şikayetçiyim...bu duruma razı değilim...ancak akaryakıt pahalı diyoruz...araba alıyoruz araba değiştiriyoruz üstelik bir çoğumuz taksitle krediyle alıyoruz...
yani iyiki akaryakıt 2 lira falan değil...yoksa...herkesin altında birer araba...her evde 3-5 araba kesin olurdu...sanırım ...galiba...kesinlikle :)
bu arada...
akaryakıt zamnlarını protesto ediyorum...verirken kaşıkla alırken kepçeyle....yıllardır yürütülen taktik....budur...
cari açıkta inanılma boyutlarda borç batağındayız
arkdaşlar
akp li yada chpli mhp li falan değilim..asla parti tutmadım parti üyesi olmadım...
para varsa...1-2 durak dahi olsa binilirdi...para yoksa...bir sigara yakarlar ve yürüyüş yaparlardı...
bir çok forumda okuyorum 60-70 bin liraya kredi ile araçlar alınıyor..aylık taksitleri 1000-1500 lira...
ancak eskisi gibi ne ayın ilk haftaları ne de son haftaları...yada ne sabahları ne geceleri...trafikteki araç sayısı azalmıyor...tam tersi artıyor...
her ay trafiğe bilmem kaç araba giriyor...emin değilim ama 200-300 araç deniliyor ankara için...
yakıttan şikayetçiyiz...bende şikayetçiyim...bu duruma razı değilim...ancak akaryakıt pahalı diyoruz...araba alıyoruz araba değiştiriyoruz üstelik bir çoğumuz taksitle krediyle alıyoruz...
yani iyiki akaryakıt 2 lira falan değil...yoksa...herkesin altında birer araba...her evde 3-5 araba kesin olurdu...sanırım ...galiba...kesinlikle :)
bu arada...
akaryakıt zamnlarını protesto ediyorum...verirken kaşıkla alırken kepçeyle....yıllardır yürütülen taktik....budur...
tesbitleriniz çok doğru...çoğuna katılıyorum ancak yakıt fiyatları 2 tl olmalı ve her evde 2-3 araba olsun diye düşünüyorum... bizim insanımız da rahat yaşasın artık... tabi trafik sorunları artacak ama çok basit işlerle büyükşehirlerin trafik sorunları azaltılabilir... malesef belediyecilik konusunda berbat bir ülkede yaşıyoruz...
fausto2005
11/05/2011, 11:48
arkdaşlar
bu arada...
Sevgili arkadaşım, aynı kuşağın çocuklarıyız ikimizde.Eskiden teneke bir araba almak için insanlar aylarca kuyrukta bekler,aldıktan sonrada gözü gibi bakardı ona.Araba büyük bir lükstü.Dediğiniz gibi ay başlarında depo doldurulur,öyle kısa mesafeler için kullanılmazdı.
Ama dünya değişti,araç edinmek kolaylaştı.Tüm gelişmiş dünyanın 40-50 yıldır lüks değilde ihtiyaç olarak gördüğü araç ediniminin bizdede bu anlayışa ulaşmış olması çok normal.Hatta olması gerekende budur.
Haa devletimiz bu araçlar için bize yol yapamıyorsa,gerekli olan yakıtı dünya standartlarında bir fiyatla bize sağlayamıyorsa, bizde ne yapalım kaderimiz buymuş, bizde araç almayıverelim mi diyeceğiz? Ödediğimiz vergilerin karşılığı olarak istediğimiz çokmu?Bence,insanlar çok araba alıyorlar,almasınlar demektense hakkımız olan hizmetlerin bize sağlanması için örgütlenmek gerekir,bilinçli protestolar gerekir.
Bedelini ödeyebileceğimiz her malı edinmek hakkımızdır.
Eğer Suriye'de akaryakıt istasyonunda 95 oktan 1.25 liraya Çin'de akaryakıt istasyonunda 1 TL'ye satılıyorsa, bence birilerinin bu durumdan utanması gerekir. Ayrıca benzinden alınan vergi 2.60 liradır demeleri inandırıcı olmaz. O zaman senin rafinerilerin de fahiş fiyatlara çalışıyor demektir. Çünkü sen ortadoğunun en büyük rafinerilerinden birine sahipsin, akaryakıt gemilerle değil borularla akıyor topraklarına üstelik kira bedeli ödemiyorsun direkt çıktığı yerden topraklarına geliyor yani birkaç ülkeyi geçmiyor. Yanısıra bahsettiğim ülkelerin fiytatları ham petrol üretim -> taşıma -> rafineri çıkış -> devlet vergisi -> istasyon kârı 'ndan sonra bu fiyat...
Devletin vatandaşı yolması, başka hiçbirşey değil bunun adı.
cemal arslan
11/05/2011, 13:34
herkeste araç olsun...bende isterim...çünkü herkeste araç demek ekonomiye katkı demek...
ancak belediyeler otopark yapmakta acizler...binalarda avmlerde marketlerde kamuda hastanelerde yeterli otopark yok...
yollar dar...bir de rastgele parklar var...tam bir curcuna...
avrupada bile akaryakıt şuan en yüksek seviyede ve benzin ile dizel nerdeyse aynı...
devlet isterse...alternatif yakıtlar kullanabilir..ancak kaymaklı kadayıftan kim vazgeçer...
sanıyormusunuz ki...chp yada mhp iktidara gelse...akaryakıt 2 lira olacak ???
ben inanmıyorum...çünk ekonomik değerler gerçekler var...bunları aşmadan kimse bundan kolay kolay vazgeçmez...
eskiden imf den borç alırdık har vurup harman savururduk çetelere mafyalara hortumculara bankacılara yedirirdik...hani derler yaaa ayranı yok içmeye tahteravalli ile gider s.çmaya...
ne zaman ki cari açık azalır dış borç ...iç borç azalır...o zaman akaryakıt 2 lira olur...diyorum...aksi durumda bu türkiye için bir kabus olacaktır...
Sözlerinize katılıyorum. Daha önce de bir konuda açıklamıştım ancak düzeysiz kişiler tarafından hakarete maruz kaldım. akaryakıt ve elektrik fiyatları devlet politikası. bence bunu siyasete indirgeyip ucuz polemiklere girmemek gerekir.
ama şunu da unutmayın hiç bir dönemde a partisi b partisi değil bu kadar göz göre göre hem de dünyadaki fiyatlar düşerken petrol fiyatlarımı ülkemizde artmadı
yıllardır sanal gündemlerle milleti oyalayanlar,memleketin gerçek sorunlarına bir adım yaklaşamadılar... ama sanal gündem yaratmakta bu kadar yaratıcı bir parti görmedim. sıkıysa benzine,elektriğe,doğalgaza,suya ekmeğe,işsizliğe,özelleştirmeye,ösym ye çareler üretin de alkışlayalım... kesinlikle a veya b partisine üye değilim ama duyarlı ve objektif bir vatandaş olmaya çalıştım hep...
yıllardır sanal gündemlerle milleti oyalayanlar,memleketin gerçek sorunlarına bir adım yaklaşamadılar... ama sanal gündem yaratmakta bu kadar yaratıcı bir parti görmedim. sıkıysa benzine,elektriğe,doğalgaza,suya ekmeğe,işsizliğe,özelleştirmeye,ösym ye çareler üretin de alkışlayalım... kesinlikle a veya b partisine üye değilim ama duyarlı ve objektif bir vatandaş olmaya çalıştım hep...
+1
tek sorunumuz kanal istanbul ülkenin başka sorunu yok
yenievocu
12/05/2011, 00:52
arkadaşlar epdk zamlarla ilgili karar veriyor doğrudur,ancak epdk ya bu yetkiyi hükümet verdi.dolayısıyla hükümet bu işin ta kendisidir.
bir diğer konu eskiyle yeniyi kıyaslayıp sanki son zamanları bazı arkadaşlar beğeniyor, ama gözden kaçırılan bir şey var.
-bu cumhuriyet kuruluşunun 3.senesinde fazla bütçe verdi,kayseri ve eskişehirde 2 adet uçak fabrikası,%100 kendi tasarımı uçak motoru ve uçağı vardı,devrim arabası yine birkaç ay içerisinde seri üretime hazır hale gelmişti.şimdi sadece kıbrıs savaşı nedeniyle yediğimiz ambargo sonucu kurulmuş silah sanayimiz biraz kıpırdanıyor...onun dışında neyimiz var övüneceğimiz.
-şimdi zengin olduğumuz iddia ediliyor ama hala istanbul gibi yerde içine patates karıştırılmış ve ismine de halk ekmek denen ekmeği bu halka layık görüyoruz...halk da tabi neden beyaz buğday ekmeğini yemiyoruz yerine halk ekmek denerek sınıflaştırılan ucuz ekmeği yemeyi tercih ediyor.
-önceden imf ye teslimdik doğrudur ancak elinde memur maaşından başka doğru dürüst işletmesi ya da gideri olmayan bir ülkenin borcunun olması da tuhaftır.
-2001 de fındığı bu vatandaş 7,5 tl ye satarken şu an 3,5-4 tl ye zor satıyor.buğdayda kendine yeten bir ülke iken şimdi dışardan alıyor,pancardan elde ettiğimiz şekeri fabrikalarımızı kapatarak amerikanın ihraç fazlası mısırından elde ediyoruz(şeker ve tuzdaki tatsızlığı farketmişsinizdir).
-herkes araba alıyor,ev alıyora gelince bankalar dışarı satılınca bizden daha iyi bankacılık yapanlar düşük faizli kredilerle rekabet getirmiş,uzun vadeli düşük taksitli kredilerle bu millette para var sanılmıştır.sormak lazım peşin parayla kaç kişi ev-araba alıyor ya da kredi çekenlerin ne kadarı 1 yılda kredi borcunu ödüyor?
-üretemeyen bir ülke afrika ülkesinden farksızdır...sorarım size tarım,hayvancılık ve ağır sanayi hangisinde neyimiz var övünecek?
-telefondaaki vergileri,elektrik ve doğalgazın faturalarını anlatmaya gerek yok.seçim yaklaşırken 10 kuruş inen benzin 100 kuruş zamla geri döner...
-petrol varilinin fiyatı 170 dolarkende artıyordu,70 dolara indiğinde de artmıştı.yakıt fiyatları bir ülkenin mali durumu ile ilgili en doğru bilgiyi verir.biz de dünyanın en pahalı yakıtını kullanıyoruz,işin özeti budur...
arkadaşlar epdk zamlarla ilgili karar veriyor doğrudur,ancak epdk ya bu yetkiyi hükümet verdi.dolayısıyla hükümet bu işin ta kendisidir.
bir diğer konu eskiyle yeniyi kıyaslayıp sanki son zamanları bazı arkadaşlar beğeniyor, ama gözden kaçırılan bir şey var.
-bu cumhuriyet kuruluşunun 3.senesinde fazla bütçe verdi,kayseri ve eskişehirde 2 adet uçak fabrikası,%100 kendi tasarımı uçak motoru ve uçağı vardı,devrim arabası yine birkaç ay içerisinde seri üretime hazır hale gelmişti.şimdi sadece kıbrıs savaşı nedeniyle yediğimiz ambargo sonucu kurulmuş silah sanayimiz biraz kıpırdanıyor...onun dışında neyimiz var övüneceğimiz.
-şimdi zengin olduğumuz iddia ediliyor ama hala istanbul gibi yerde içine patates karıştırılmış ve ismine de halk ekmek denen ekmeği bu halka layık görüyoruz...halk da tabi neden beyaz buğday ekmeğini yemiyoruz yerine halk ekmek denerek sınıflaştırılan ucuz ekmeği yemeyi tercih ediyor.
-önceden imf ye teslimdik doğrudur ancak elinde memur maaşından başka doğru dürüst işletmesi ya da gideri olmayan bir ülkenin borcunun olması da tuhaftır.
-2001 de fındığı bu vatandaş 7,5 tl ye satarken şu an 3,5-4 tl ye zor satıyor.buğdayda kendine yeten bir ülke iken şimdi dışardan alıyor,pancardan elde ettiğimiz şekeri fabrikalarımızı kapatarak amerikanın ihraç fazlası mısırından elde ediyoruz(şeker ve tuzdaki tatsızlığı farketmişsinizdir).
-herkes araba alıyor,ev alıyora gelince bankalar dışarı satılınca bizden daha iyi bankacılık yapanlar düşük faizli kredilerle rekabet getirmiş,uzun vadeli düşük taksitli kredilerle bu millette para var sanılmıştır.sormak lazım peşin parayla kaç kişi ev-araba alıyor ya da kredi çekenlerin ne kadarı 1 yılda kredi borcunu ödüyor?
-üretemeyen bir ülke afrika ülkesinden farksızdır...sorarım size tarım,hayvancılık ve ağır sanayi hangisinde neyimiz var övünecek?
-telefondaaki vergileri,elektrik ve doğalgazın faturalarını anlatmaya gerek yok.seçim yaklaşırken 10 kuruş inen benzin 100 kuruş zamla geri döner...
-petrol varilinin fiyatı 170 dolarkende artıyordu,70 dolara indiğinde de artmıştı.yakıt fiyatları bir ülkenin mali durumu ile ilgili en doğru bilgiyi verir.biz de dünyanın en pahalı yakıtını kullanıyoruz,işin özeti budur...
+1 doğru söze ne hacet
aslanerh
12/05/2011, 01:20
Bu düşüncelerin "son satır hariç" hiçbirine katılmıyor, hatta bunları protesto ediyorum. Bu fikirler bir takım "işine gelen" gazeteler tarafından pompalanabilir. Kusura bakma arkadaşım ama ben buna inanmayı bilgi düzeyinde geri kalmışlık ya da işine öyle geldiği için bağnazlık olarak tanımlıyorum.
Konu şu bu parti üyesi olmak değil, ödediğimiz vergi bize hizmet olarak ne kadar dönüyor, bunu sorgulamaktır. "chp veya mhp gelse bile değişmez bu düzen" diyorsan, sen de git akp ye oy ver sana "niye akp ye oy veriyorsun" demiyor kimse. ama bu düzen böyle devam ettikçe niye soyuluyoruz sorusunu sormaya ve bu düzeni -atıyorum- x parti de devam ettiriyor olsa protesto etmeye devam edeceğim.
ortalıkta "çok iyiye gidiyoruz" havası oluşturulmuş. evet, 2001 de atılan kemal derviş temeli, satılan yüzlerce şirketin getirdiği sıcak para ve şu anda itirazımızın baş nedeni olan "fahiş vergiler" ile şu anda devlet ekonomisi olarak iyi gidiyoruz. Ama şunun da farkındayız ki Türkiye 5-10 yılda bir dünyada bir kriz olmazsa bile kendi kendine kriz oluşturan bir düzende. imkb 100 ü izleyin ne zamanki borsa 80000-100000 lere ulaşır ya da geçerse, geleceği belli olan bir spekülasyon ile bir gün sonra 10000 ler seviyesine iner, aynı tarihlerde birçok şirket iflas bayrağını açar, bir sürü işçi çıkarılır, vergiler daha da artar. bunu sonuçta 2008 de de yaşadık ancak vergilerin daha da artırılmasıyla yine düzeldik. hatta üstüne emekli yaşı da 58-60 yapıldı. soruyorum, % kaçımız 60 yaşına kadar yaşayacağız? özel sektörde % kaçımız 60 yaşına kadar çalışabilecek? neden aptal ekonomi politikasını bizler hayatımızdan gidecek yıllar ile ödemek zorundayız? peki ya vergiyi krizden krize artırmak nereye kadar çözüm olacak? Bizden daha kötü dedikleri Yunanistan alım gücünde gerçekten bizden daha mı kötü? ekonomi iyidir havalarını atmak tek bir "manipülasyoncu" kaynak okuyup ondan sonra da oturduğumuz yerden atmak kolay. mesela deniyor ki "2008 krizi teğet geçti", oysa abd de çıkan kriz abd nin ekonomisini 2009 da %10 küçültürken bizim ekonomimizi %20 daraltmıştı. tabii sallamanın sınırı yok. neyse ekonomi konusu uzun, bu konuyu farklı yerde tartışılabiliriz.
Daha önce de yazmıştım;
<<bazıları "bence vergi alınsın, insanlar da sabah-akşam trafiğe çıkıp yoğunluk yapmasın" diyen mantık. Sanki benzini sadece sabah trafiğe çıkanlar alıyor! Ekmek arabaları, tarım araçları, lojistikte kullanılan kamyon ve tırların su ile çalıştığını zannediyor zihniyet! Ve bu zamlar yüzünden lojistik faaliyetleri ile gelen ürün ve hizmetlerin de bu yüzden daha pahalı olduğu konusunu göz ardı ediyor. >>
Aracını alıp trafiğe çıkan insan benzin 10 tl olsa da bizim gibi burada kendi kendine homurdanıp yine çıkar trafiğe, ya da biner tıkış tıkış insani bir durumu olmayan toplu taşıma araçlarına, gider. Peki ya ekranda Bolu dağı tünelinden geçerken, "Allah sebep olanlardan razı olsun" diyen kamyoncu için acaba durum aynı mı? Veya o kamyoncunun getirdiği ürünleri alacak insanlar için?
Peki bu vergilerden alınan paraların % kaçı aptal ekonomi politikası yüzünden devlet borcuna, % kaçı bize dönüyor? % kaçı bir takım peşkeş işlerine gidiyor, % kaçı %90 ımıza hiçbir yararı bulunmayacak kanal projesine gidecek?
Bu soruları sormanın kime ne kötülüğü olabilir?
arkdaşlar
bu arada...
aslanerh
12/05/2011, 01:29
düzeysiz kişiler lafını üzerime almıyorum.
ama konuyu "akaryakıt ve elektrik fiyatları devlet politikası" diyerek kestirip atan bir düşüncenin kendine bile faydası olmayacağını düşünüyorum. Polemiğe girmek istemiyorsanız yorumlarınız yapıcı olsun
Sözlerinize katılıyorum. Daha önce de bir konuda açıklamıştım ancak düzeysiz kişiler tarafından hakarete maruz kaldım. akaryakıt ve elektrik fiyatları devlet politikası. bence bunu siyasete indirgeyip ucuz polemiklere girmemek gerekir.
örneğin alttaki mesajınız gibi, bu mesaj için teşekkür ediyorum.
Eğer Suriye'de akaryakıt istasyonunda 95 oktan 1.25 liraya Çin'de akaryakıt istasyonunda 1 TL'ye satılıyorsa, bence birilerinin bu durumdan utanması gerekir. Ayrıca benzinden alınan vergi 2.60 liradır demeleri inandırıcı olmaz. O zaman senin rafinerilerin de fahiş fiyatlara çalışıyor demektir. Çünkü sen ortadoğunun en büyük rafinerilerinden birine sahipsin, akaryakıt gemilerle değil borularla akıyor topraklarına üstelik kira bedeli ödemiyorsun direkt çıktığı yerden topraklarına geliyor yani birkaç ülkeyi geçmiyor. Yanısıra bahsettiğim ülkelerin fiytatları ham petrol üretim -> taşıma -> rafineri çıkış -> devlet vergisi -> istasyon kârı 'ndan sonra bu fiyat...
Devletin vatandaşı yolması, başka hiçbirşey değil bunun adı.
yasayanadam
12/05/2011, 01:33
Bir ülkede ithalat ihracattan hızlı artıyorsa ve makas giderek açılıyorsa, o ülkenin sonu eninde sonunda okkalı bir krizdir.Çünkü yeterince üretemiyorsunuz demektir.
Hükümetler bunu bir yere kadar tolere edebilirler ancak sonuç kaçınılmazdır. Mevcut durumdada tolere edilmektedir. Bu durumun uzun sürmesi dünyadaki para bolluğu ve pozitif ekonomik rüzgarlardır. Birde yabancılara sunulan cazip pazarlarla sıcak paranın ülkeye girmesidir. Bu nakit ile günü kurtarıyoruz maalesef.
İnsanların daha kolay ev, araba alması ve para harcaması ise tamamiyle düşen enflasyon ve faizlerle alakalı. Enflasyon ve faizin düşmeside yine sıcak para ile finanse edilmektedir.
İnsanların nakit alım gücü aynı aslında, hatta bence daha düşük. Ancak eskiden 100tl ye araba aldığımızda 5 yılda geriye 250tl geri öderdik. Hatırlayınız Milpa, Hürpa kampanyalarını. Şimdi ise 100tl ye 125 tl geri ödüyoruz. Yani insanların maaşının bir kısmıyla ödeyebileceği seviyelerde.
Ha bu kötümü tabiki değil. Ama bunun kaynağı ülkemizdeki üretim ve özkaynaklar yerine yabancının elindeki sıcak para ve özelleştirme gelirleri ise burada önemli bir sorun var demektir.
Evet bence Türkiye'nin ekonomisi oldukça hızlı büyüdü, ancak bu büyüyen pastayı maalesef zaten parası olanlar paylaştı. Yani devir parayla para kazanma devri. Orta direk yine orta direk yani.
Lütfen en çok kar edenlere bakın. Yabancıların bankaları, yabancı ortaklı şirketler, yabancılara satılan kitler vs. vs.
Artık bankalar yakında köylere bile şube açacaklar. Neden? şehirde artık herkes borçlu, her yer ipoteklide ondan.... Bir köylümüz var ama artık onlarda kredi bağımlısı oldular.
Ekonominin şu kadar kat arttığını söyleyenler, ipotek ve hacizlerinde kaç kat arttığına bakmaları gerekir.
Et bile ithal ya daha ne olsun. Yakında ithal adana kebap yiyeceğiz haberiniz olsun...
izniğin adı artık bir banka ismi olacak borçlarından
ama konuyu "akaryakıt ve elektrik fiyatları devlet politikası" diyerek kestirip atan bir düşüncenin kendine bile faydası olmayacağını düşünüyorum. Polemiğe girmek istemiyorsanız yorumlarınız yapıcı olsun
ben polemiğe girmem, bilgilendirir geçerim. isteyen istifade eder isteyen kendi bildiğini okur. sözlerim kestirip atmak değil, devlet politikalarını 1.elden biri olarak yaptığım yorumdur. ne sizleri ikna etmek ne de düşüncelerinizi değiştirmek gibi bir niyetim var.
başarılar :D
yasayanadam
12/05/2011, 02:13
"ben polemiğe girmem, bilgilendirir geçerim. isteyen istifade eder isteyen kendi bildiğini okur." sözlerim kestirip atmak değil, devlet politikalarını 1.elden biri olarak yaptığım yorumdur. ne sizleri ikna etmek ne de düşüncelerinizi değiştirmek gibi bir niyetim var.
başarılar :D
Güzel giden bir konuydu ama bu cevap olmadı bence.
Gerçekten bu şekilde düşünüyorsanız forumda değil blogda yazmalısınız.
Herkese iyi geceler
´isimli üyeden Alıntı https://forum.grandepuntotr.com/designs/cyborg-red/buttons/viewpost.gif (https://forum.grandepuntotr.com/genel/27264-akaryakitta-indirim-oldu-3.html#post519022)
"ben polemiğe girmem, bilgilendirir geçerim. isteyen istifade eder isteyen kendi bildiğini okur." sözlerim kestirip atmak değil, devlet politikalarını 1.elden biri olarak yaptığım yorumdur. ne sizleri ikna etmek ne de düşüncelerinizi değiştirmek gibi bir niyetim var.
Güzel giden bir konuydu ama bu cevap olmadı bence.
Gerçekten bu şekilde düşünüyorsanız forumda değil blogda yazmalısınız.
Herkese iyi geceler
??? O halde, şöyle bir yorum yapalım. Bu nasıl ? :)
"ben polemiğe girerim, bilgilendirmem. kimse istifade etmemeli herkes dediğimi direk kabul etmeli." sözlerim kestirip atmaktır, devlet politikalarını hiç bilmem sadece konuşurum. amacım sizleri ikna etmek ve düşüncelerinizi değiştirmek.. :D
yasayanadam
12/05/2011, 10:39
Klavye sizin efenim nasıl isterseniz öyle yorum yapın... :)
Bu yorumunda nasıl olduğu konusunda illaki bir cevap bekliyorsanız; .....
ugurozer
12/05/2011, 13:38
"
"Kafasına kuş ğında şans oyunu oynayan bir toplumun, ağzına sıçana oy vermesi normaldir..."[/QUOTE]
+1
can-asan
12/05/2011, 13:52
Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber (https://finanshaber.mynet.com/detay/ekonomi/akaryakit-indirimine-sevinmeyin/3307)
şimdi okuduğum habere bakın zam geliyormuş yine...
sadece_erhan
12/05/2011, 14:12
mazotu 1,5 tl yapma vaadi olanlara koşalım o halde, olur mu? Yazar kasa fırlatanları, anayasa fırlatma bahanesiyle ülkeyi krize sokanları, develüasyon yapanları, banka hortumlayan yeğeni için yaptımsa ben yaptım ne var yani diyenleri de gördük, bunları akp mi yaptı? ben ilkokuldayken sınıfım 82 kişiydi, akp mi vardı o zman. hem akpden önce ucuz yakıt kullanıyodukda ben mi hatırlamıyorum
sizin siyasi düşüncenizin tersini düşünen herkese çok afederseiniz "aptal, salak, geri zekalı, saf, düşünemeyen, çoban vsvs" yakıştırması yapıyorsunuz sonra demokrasi diyorsunuz. komik :) hemen ters giden şeylerin neden ters gittiğini çözümün hangi yoldan geçtğini anlatmaya çalışıyorsunuz, saygı duyuyorum ancak her birey kendi kararını kendince tartarak verir. akp ye oy verenlerin sizlerden daha az zeki olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz, aslında sürekli buyüzden kaybediyorsunuz... doğudaki ucuz yakıtan bahseden arkadaşlar o koşullrda yaşamak istiyorlar mı acaba. oranın yakıtı ucuz olabilir ama yakıt kalitesini konuşulan başlıklarda oraların yakıtı kaliteli değil bizim motorlara gitmez deniyordu, 10 kuruş ucuz satıldığı halde kaliteli değil diye full den yakıt almıyorsunuz, ucuz yakıt diye tutturuyorsunuz. avrupanın lüksünü, amerikanın özgürlüğünü, asyanın ucuz yakıtını alıp mükemmel bi ülke oluşturabilicek süper güç var mı? istanbuldaki çılgın projenin ülkeye katkısı olmayacağını güşünen arkadaşlara hatırlatayım, Türkiye genelininde toplanan vergi gelirlerinin %44,7 si İstanbuldan toplanıyor. Aslında bu ülke İstanbul ne kadar kallkınıyorsa o kadar kalkınabilir...
avrupanın yakıt fiyatları için buraya tıklayabilirsiniz (https://www.energy.eu/).
RETAIL PRICE = vergili pompa fiyatı
PRICE EXCLUDING VAT = vergisiz fiyat
göreceğiniz üzere aşşağı yukarı 1 tl gibi bir fiyat farkı var avrupa ile aramızda. o kadar da olur diyorum, sonuçda avrupa her yıl bütçesinden milyonlarca dolar harcamıyor teröre, kaçak elektirk su mazot ile mucadeleye, hortumculara. çoğunun nüfusu istanbul kadar zaten.
yasayanadam
12/05/2011, 15:35
Partiler vatana millete hizmet etmek için iktidar olurlar - olmalılar.
İnsanlar vatana millete hizmet etmek için milletvekili olurlar - olmalılar.
Aksi halde partiler devlete sahip olurlar.
Milletin vekilleri, milletin efendisi olurlar.
Bu nedenledir ki her dönem, her kim iktidar olursa olsun eleştirilmelidir.
Yapmadıkları, yapamadıkları söylenmelidir. Bardağın boş tarafından bakılmalıdır.
Eksikler görülmeli gösterilmelidir. Yapabilecekleri halde yapmadıkları için sorgulanmalıdırlar.
İktidarıyla muhalefetiyle hepsinin görevidir hizmet etmek. Yaptıkları lütuf değil bir sorumluluktur onlar için.
Siyaset lafügüzaftır.
GP COSKUN
12/05/2011, 16:33
arkadaşlar siyaset içerikli mesajlar yazanlar uyarı almaksızın banlanacaktır
arkadaşlar konuyu daha fazla dallandırıp budaklandırmayın.. yorumlarınızı siyaset üstünden yapmayın... birbirinizi kıracak üzecek sinirlendirecek yorumlar yapmaktan kaçının...
aslanerh
12/05/2011, 22:44
Sonuçta bizim asıl sorunumuz benzin fiyatlarıyla! Ve amacımız bu soygunu eleştirmek yerine "böyle gelmiş, böyle gider, devlet politikasıdır" diyen arkadaşların yanlışlarını göstermek.
Aşağıdaki yorum dalga geçer gibi geliyor bana! Gerçekten ciddiyet ile yazdıysanız cevap vermeden geçemeyeceğim;
Birinci şakanız Avrupadaki benzin fiyatlarının bizzat linkini vermek olmuş. "Aşağı yukarı 1 TL fark var bizimle ondan da ne olacak canım" demişsiniz. Öncelikle dünya kadar petrolün çıkarıldığı ülkelerle sınırı olan Türkiye'de ham petrolün fiyatı o ülkelerin hiçbiri kadar yüksek değildir. Ayrıca o kadar araştırmacıysanız bir de milli gelir hasılatı istatistiğine bakın da o aradaki farkı söyleyin. Ayrıca göz göre göre verdiğiniz linkteki değerleri karşılaştırmaya matematiğiniz yetmediyse eğer, ben de şöyle açıklayayım. Benzinden en fazla vergi alan Avrupa ülkeleri sırasıyla Danimarka (aldığı vergi; 338 €) ve İsveç (321 €) (Hepsinde mazottan alınan vergi daha az). Peki bu ülkelerdeki insanlar benzinin litresine maks 0,7 TL vergi öderken, araç sayısı birçok ülkeye göre fazla olan Türkiye'de (14 milyon 206 bin araç var toplam) neden 2,5 TL vergi ödüyoruz? İnsanları böyle vergiye bağlamak, üstü kapalı olarak "sizler aptal, salak, geri zekalı, saf, düşünemeyenlersiniz" demek değil midir?
İkinci olarak "Avrupa ülkeleri küçücük zaten, terör, hortumlama, kaçak elektrik, su, mazot" gibi problemleri olan bize göre hiçbir giderleri yok" demişsiniz. Demek ki hortumlama problemleri sizin de itirafınızla devam ediyor. Ayrıca 14 milyon küsür araçtan alınan %50-60 lık vergilerle kimler zengin oldu? Bu yapılan soygundan yüzde kaçı bize hizmet olarak döndü?
Eğer bu fiyatların yüksek olmasından bu kadar memnuniyet duyuyorsanız da size diyecek birşey yok zaten, ancak sırf bir parti destekliyorsunuz diye de bu eleştirilere cevap vermeye çalışıyorsanız, sizi vicdanınızla başbaşa bırakıyorum.
mazotu 1,5 tl yapma vaadi olanlara koşalım o halde, olur mu? Yazar kasa fırlatanları, anayasa fırlatma bahanesiyle ülkeyi krize sokanları, develüasyon yapanları, banka hortumlayan yeğeni için yaptımsa ben yaptım ne var yani diyenleri de gördük, bunları akp mi yaptı? ben ilkokuldayken sınıfım 82 kişiydi, akp mi vardı o zman. hem akpden önce ucuz yakıt kullanıyodukda ben mi hatırlamıyorum
sizin siyasi düşüncenizin tersini düşünen herkese çok afederseiniz "aptal, salak, geri zekalı, saf, düşünemeyen, çoban vsvs" yakıştırması yapıyorsunuz sonra demokrasi diyorsunuz. komik :) hemen ters giden şeylerin neden ters gittiğini çözümün hangi yoldan geçtğini anlatmaya çalışıyorsunuz, saygı duyuyorum ancak her birey kendi kararını kendince tartarak verir. akp ye oy verenlerin sizlerden daha az zeki olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz, aslında sürekli buyüzden kaybediyorsunuz... doğudaki ucuz yakıtan bahseden arkadaşlar o koşullrda yaşamak istiyorlar mı acaba. oranın yakıtı ucuz olabilir ama yakıt kalitesini konuşulan başlıklarda oraların yakıtı kaliteli değil bizim motorlara gitmez deniyordu, 10 kuruş ucuz satıldığı halde kaliteli değil diye full den yakıt almıyorsunuz, ucuz yakıt diye tutturuyorsunuz. avrupanın lüksünü, amerikanın özgürlüğünü, asyanın ucuz yakıtını alıp mükemmel bi ülke oluşturabilicek süper güç var mı? istanbuldaki çılgın projenin ülkeye katkısı olmayacağını güşünen arkadaşlara hatırlatayım, Türkiye genelininde toplanan vergi gelirlerinin %44,7 si İstanbuldan toplanıyor. Aslında bu ülke İstanbul ne kadar kallkınıyorsa o kadar kalkınabilir...
avrupanın yakıt fiyatları için buraya tıklayabilirsiniz (https://www.energy.eu/).
RETAIL PRICE = vergili pompa fiyatı
PRICE EXCLUDING VAT = vergisiz fiyat
göreceğiniz üzere aşşağı yukarı 1 tl gibi bir fiyat farkı var avrupa ile aramızda. o kadar da olur diyorum, sonuçda avrupa her yıl bütçesinden milyonlarca dolar harcamıyor teröre, kaçak elektirk su mazot ile mucadeleye, hortumculara. çoğunun nüfusu istanbul kadar zaten.
Akaryakıt fiyatlarından sizler gibi herkes rahatsız ve bu rahatsızlığımızı mesajlarımızda belirtiyoruz.. Aradaki fark şu; bizler herhangi bir siyasi kin veya ideolojik düşmanlık ile her başlığı küfretmek ve hakaret etmek için fırsat kollamıyoruz, bu kadar basit...
Saygılar..
yasayanadam
13/05/2011, 01:51
Sabah gazetesi yazarından bir analiz...
Depoya çapraz ateş! - ŞEREF OĞUZ - Sabah (https://www.sabah.com.tr/Yazarlar/oguz/2011/04/09/depoya-capraz-ates)
TEPAV Türkiye Ekonomi Politikalara Araştırma Vakfı raporundan bir alıntı.
Aşağıdaki tablodan görüldüğü üzere Türkiye’de kurşunsuz benzin ve motorin üzerindeki vergi yükü tüm AB ülkelerinin üzerindedir. Bunun tek istisnası İngiltere’dir. Bu ülkede motorin üzerindeki vergi yükü Türkiye’den biraz fazladır. Anılan tarih itibarıyla Türkiye’de benzin üzerindeki vergi yükü AB 27 ortalamasından %58; motorin üzerindeki vergi yükü ise %41 fazladır.
Türkiye’de akaryakıt üzerindeki vergi yükü görece yüksektir. Nitekim benzin üzerindeki vergi yükü AB 27 ortalamasından %58; motorin üzerindeki vergi yükü ise %41 fazladır. Üstelik 2005-2009 arasında Türkiye-AB arasında motorin üzerinden alınan vergi farkı artmış, 1000 litrede 117 Euro’dan, 141 Euro’ya yükselmiştir. Bir diğer ifadeyle 2009’da Türkiye’de 1000 litre motorinden elde edilen dolaylı vergiler AB’den 141 Euro daha fazladır.
13983
Petrol fiyatlarında sert düşüş 12/05/2011
Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber (https://finanshaber.mynet.com/detay/ekonomi/petrol-fiyatlarinda-sert-dusus/3320)
(https://finanshaber.mynet.com/detay/ekonomi/butce-rakamlari-sevindirdi/3319)
Petrol fiyatlarında sert düşüş
Petrol fiyatları bir haftadan kısa bir süre içinde ikinci kez sert bir şekilde düştü.
https://servad.mynet.com/admynet/newsletter.asp?pageName=
Brent ve ABD ham petrolü dün yüzde 4'ün üzerinde, 5 dolardan fazla değer kaybetti. Brent petrolü dün 111 dolar 95 sente kadar gerilerken, ABD ham petrolü bu sabah 97 dolar 77 sente kadar indi.
Petrol fiyatlarının, sert düşüşe rağmen, geçen hafta perşembe günü gördükleri iki buçuk ayın en düşük düzeylerine kadar gerilememesi dikkat çekti.
Petrol fiyatlarındaki dünkü düşüşü, ABD'de benzin stoklarının 12 hafta içinde ilk kez artması tetikledi. ABD'de benzin talebinin en çok arttığı yaz mevsimi öncesinde stokların artması, petrol fiyatlarının benzin liderliğinde gerilemesine yol açtı.
Diğer yandan, Çin'de dün açıklanan verilerin ekonomide yavaşlamaya işaret etmesi, petrol fiyatlarını düşüren bir diğer etken oldu. Çin ekonomisindeki yavaşlama risk iştahını azaltarak, fonlama para birimi olarak kullanılan dolara alım getirdi. Doların değerlenmesi ise, emtia fiyatlarını düşüren etkenlerden biri olarak öne çıktı.
Dün petrole paralel olarak başka emtianın da düşmesi dikat çekti. 19 emtiadan oluşan emtia endeksi yüzde 3 değer kaybetti. Endeks, geçen perşembe günü yaşanan satış dalgasında yüzde 4.9 düşmüştü.
fausto2005
13/05/2011, 11:21
Siyasi tartışmaların site yönetimini neden rahatsız ettiğini anlayamadım.Sonuçta bu konunun siyasi bir yönüde var.Bu gün yaşadığımız bir çok sıkıntının sebebinin ülkemizdeki politik olayları tartışamıyor olmamızdan kaynaklandığını düşünüyorum.
burada siyaset içerikli mesaj olduğu zaman malesef karşılıklı konuşur gibi olmuyor.. malesef tartışmalar yaşanıyor ve forum ortamı geriliyor.. bu yüzden siyaset içerikli mesaj yasak.. herkesin fikrine saygımız var.. herkes istediği partiyi tutabilir... ama bunu anlamayan insanlarda mevcut... birbirlerine sataşmalar oluyor.. sebebi budur. yoksa yönetimi rahatsız eden başka bir durum yoktur....
GP COSKUN
13/05/2011, 14:53
burası otomobil paylaşım platformu
siyasi arena değil siyasi görüşlerin propagandasının yapılacağı bir yer asla değil
siyasi düşüncelerinizi 12 haziranda sandık başında oyunuzla gösterebilirsiniz
ama bu platformda buna müsade edemeyiz
ugurozer
13/05/2011, 15:09
"
GP COSKUN
13/05/2011, 16:07
uğur derhal imzanı değiştir kimin kime oy verdiğini yargılamak ve sorgulamak bunun hakkında yorum yapmak sana veya bana düşmez
herkesin özgür iradesi farklıdır
imzanı değiştirmemen halinde üzülerek cezai yaptırım uygulamak zorunda kalacağım
ugurozer
13/05/2011, 16:34
"
GP COSKUN
13/05/2011, 16:40
uğur sevgili kardeşim
siyasi bir taraf belirtmesende imzanda siyasi mesaj içerik var küfür var aşağılama var
senden son kez kaldırmanı rica ediyorum
beni zor durumda bırakma
Bu başlığı açtığım için üzülmeye başladım. Bu kadar çok polemik yaşanabileceğini tahmin etmiyordum. Moderatör arkadaşlar bu başlığı kaldırırsa sevinirim.
Arkadaş imzasını hiciv diye nitelesede kendi gibi düşünmeyenleri ötekileştirmeye yönelik bir mesaj bu. Siyasetçilerimiz bizi zaten kutuplaştırmak için zaten ellerinden geleni yapıyor, bizler millet iradesi olarak bu oyunlara gelmemiz gerekir.
10 kuruş indirim mi :D Yermi bunu Anadolu insanı beeee demek isterdim ama afiyetle yer bu devirde =)