PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Düz yolda bile araçtaki zıplamalar

fraust
06/05/2011, 11:29
konu başlığını nasıl yazacağımı bilemedim :)

aracım 27,000-km.
22,000 de bakım yapıldı (kavaklıdereye bir kez daha teşekkürler)
aracta su an fabrika çıkışı lastikler var.
ön ve arka lastiklerde nitrojen gazı var.
4 lastikteki basınç miktarı 32 olarak ayarlandı.
lpg deposu dısında herhangi bir ağırlık yok.
genelde 2-3 kişi bineriz arabaya.

benim sorunum su;

düz otabanda bile giderken araç yukarı aşağı zıplayıp duruyor.
araçtaki diğer kişiler sürekli bu araba niye zıplayıp duruyor falan diyor...

Bu konuda tavsiyelerinizi bekliyorum...
şimdiden teşekkürler.

bvulgari
06/05/2011, 11:33
acaba jantların mı eğri?..en basit benim aklıma bu geldi

muhammedçelik
06/05/2011, 11:52
Lastikleride bir kontrol et tel kırıp balon yapmış olmasın 2004 puntomda aynını yaşamıştım.

vvkaymak
06/05/2011, 12:56
lastiklerin değişme zamanı gelmiş benimde aynı durum vardı serviste kontrol ettiler tekrlek tam yuvarlar formunu bir miktar kaybettiği için yolda zıplama yapıyor

sezerism
06/05/2011, 13:03
Arakadaşım bu konuda fikrim yok işin erbabı kişilere başvurmanız .

blackhawk
06/05/2011, 13:27
Söylenecek tek ve net olan lastik basınç ayarınız çok fazla...
Havaların ısınmasıyla sıcak hava ve yol sıcaklığı lastiklerin içindeki havanın daha da ısınmasına dolayısıyla lastiklerin olması gerekenden fazla şişmesine sebep olur. Lastik basıncı bu yüzden lastik soğukken yapılır. Ben lastik basıncını 26 bar ayarladım yoldaki sarsıntıları hissetmiyorum. :)

disconnected
06/05/2011, 13:58
eger lastiklerde bozulma, eskime, balon vs yoksa, jantlarda da bir egrilik yoksa hava basinci fazla olabilir.. arkadasin dedigi gibi sicak havalarda lastigin icindeki hava genlesiyor..
ama hava basincini indireceginize bir lastikciye gidip, lastikleri nitrojenle de doldurabilirsiniz.
nitrojen hem daha yumusak bir surus saglar hemde genlesmedigi icin hava kosullarindan etkilenmeyip lastigin omrunu uzatir.

sysworm001
06/05/2011, 14:03
belkiide arabada yay vardır:)

GP COSKUN
06/05/2011, 18:51
lastiklerinin herhangi birinde vaya bir kaçında balon veya tel kırığı tabanda sırt atma var veya jantlarında eğrilik var
2_3 hava fazla var diye araç zıplamaz
birde zıplamadan kastın titreme gibi ise balansta olabilir kontrol edilmesi gerekir

kukart
06/05/2011, 21:05
lastik bozulması
kesik yay
balans bozukluğu
jant eğriliği
koltukların eski toroslardaki gibi yaylı olma olasılığı :)
yada araçta bulunan yolcuları hıçkırık tutmuş olma olasılığı .:)

takres
06/05/2011, 22:03
ilginç ama jant lastik ve yaydan olduğu kesin gibi...

Ersal
06/05/2011, 23:15
Dostum bizim FUN lar diğer GP lerden farklı.Amortisör ve yayları spor olduğu için fazla esnemiyor ve zıplama oluyor.Aynısı benim FUN dada var merak etme normal bir durum

iris19
06/05/2011, 23:28
aynen katılıyorum bir fun kullanıcısı olarak aracımın üzerindeki amortisör spor amortisör bu yüzden zıplıyor

BugattiV
07/05/2011, 00:09
Merhaba,

Aynı hissi ben de Boğaziçi köprüsünü geçerken yaşamıştım. Başka bir şey için servise gittiğimde bu zıplama durumunu da anlattım. Usta bunun küçük arabalarda köprü, viyadük gibi yollarda giderken normal olduğunu, köprü ve viyadüklerin bağlantı noktalarında hafif tümsekler olduğunu bunun da GP'ler gibi küçük arabalarda daha fazla hissedildiğini anlattı.

Kısacası sorununuz yolla da alakalı olabilir.

StrawBeeRy
07/05/2011, 00:25
nitrojen soğuk hava olduğu için lastiği sertleştiriyor 32 bastıysanız 30 yapın nitrojen zıplatıyor :)

PUNTO33
07/05/2011, 03:03
Dostum bizim FUN lar diğer GP lerden farklı.Amartisör ve yayları spor olduğu için fazla esnemiyor ve zıplama oluyor.Aynısı benim FUN dada var merak etme normal bir durum
Benim arabaya binenlerde aynı şeyi söylüyorlardı....olay şimdi anlaşıldı...

fraust
07/05/2011, 08:42
Yorumlar için teşekkürler arkadaşlar.
İlk önce lastiklerin havasını 30 indirmekle başlayacam işe...
sonrasında diğer tavsiyelerinizi de tek tek deneyecem...
hepinize teşekkür ederim.

chnctn
07/05/2011, 19:53
Aynı olay benim aracımdada olmuştu. Aldığımda 85000 km de fabrika çıkışlı pirelli lastikler takılıydı. Lastiklerin dişleri hala iyi durumdaydı ancak üzerinde çatlaklar oluşmuş şekli bozulmuş tabanın bazı yerlerinden şişmişti buda aracı yavaş giderken sallıyor yüksek hızdada titreşim yapıyor aklınızda bulunsun