Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fujifilm FinePix S1900 nasıldır?

Punto_Can
04/05/2011, 23:46
arkadaşlar hepsiburada'da 300TL'lik indirime giren Fujifilm FıinePix S1900 fotoğraf makinesinin fiyatı oldukça uygun geldi, amatör olarak kullanıcam ama çektiğim fotolarında oldukça kaliteli çıkmasını istiyorum :) artık nasıl olacak bilemiyorum ama aramızda bu makineyi kullanan veya bilen arkadaşlar varsa yorumları benim için çok önemli.
yardımcı olursanız sevinirim...

Hepsiburada.com : Fujifilm FinePix S1900 12.2MP 3.0" LCD 18x Optik Dijital Fotoğraf Makinesi (HD Video Çekimi)+Orjinal Çanta Hediyeli !!! | Fotoğraf ve Kamera (https://www.hepsiburada.com/Liste/fujifilm-finepix-s1900-122-mp/ProductDetails.aspx?productId=ft245442&categoryId=248&intcamp=GununTeklifi)

erosistanbul
05/05/2011, 00:16
özellikleri ve fiyat yönünden güzel, marka olarak da çevremden olumsuz birşey duymadım. fakat optik zoom u daha yüksekleri tafsiye ederim.20x den aşağı olmasınki ilerde zoom sıkıntısı yaşama.

kukart
05/05/2011, 00:59
pil pil pil
3-5 poz çektikten sonra şarjı bitecekse o kadar büyük bir makine almanın mantığı yok...
bende yeni makine almanın arefesindeyim ve aynı makinenin indirim msj ı banada geldi pil den sebep uzak durdum.. bulabilirsen sarj edilebilir li-on bataryalı almaya çalış... ve optik zoom daha yüksek olsun... ebay dan arakadaşım aldı nikon coolpix P500 gümrük vergisi dahil 800tl ye mal olmuş tr de 1200 den başlıyor .. ve aletin video çekimine söylenecek söz yok...

Punto_Can
05/05/2011, 01:03
bende pil olayını şimdi farkettim, pil gerçekten de sıkıntı....

kukart
05/05/2011, 01:11
digital makineler ilk çıktığında 350 tl verip kodak almıştım hemde 2.0m pixel :)
makineye 5200nm şarzlı pille kullanıyordum 10-15 flash lı resim çektirmiyordu... küt pil bitti.. :)
bu alet daha gelişmiş ve hareketli mekaniklere sahip (optik zoom) bu da enerji tüketim canavarıdır... kaldıki muadilleri nikon falanda bak istersen pilli modelleri hep aynı fiyat aralığında
ayrıca bu ürünün ebaydaki fiyatıda 330 falan geliyor gümrükde eklersen aha sana aynı fiyat... yani eşdeğer ürünlerde de bundada fiyat düşme sebepleri belirgin.. 150-200 tl alabileceğin optik zoom suz makinelerle aynı işi görür cinsten :)
umarım bulandırmamışımdır .)

aslanerh
05/05/2011, 02:18
Evet pil konusu finepix lerde sıkıntı resmen. Ben ingiltereden J30 almıştım, makinayı açıp kapatırken odak parçada ileri geri hareket ediyor, çok fazla açıp kapatınca pil çabucak bitiyor. Yazın Akdeniz tur yapalım dedik, en güzel manzaraları çekme zamanı geldiğinde makinanın pili bitti :(

serkankucuk
05/05/2011, 10:16
alicim canım kardeşim bende S2500'ü var bunların, pil olayı o kadar abartılacak kadar sıkıntı değil fakat çok uzun ömürlü değil tabi ve ekranda göremiyorsun ne kadar kaldığını, sadece biterken haber ediyor...
sonracııma, makine feeena değil ama aynı paraya alabileceğin lensi daha kaliteli başka makineler var, mesela sony.lere, panasonic lumix.lere ve canon.lara bakabilirsin.
sony'de mutlaka carl zeiss lens olmalı, panasonic.te mutlaka leica lens olmalı bunlara dikkat edersen sevinirim kardeşim :)
yani sonuç olarak s1900 alma, o paraya başka bi makine al...

mobidik64
05/05/2011, 14:15
kardeş pil konusunda dert etme alkalin piller işini fazlasıyla görür yani çekimi iyi taparsın ben s2800 hd olanını aldım ama memnun kalmadım hepisisburada dan aldım arızalı çıktı gönderdim falan

benim aldığım 14 mp ama 5mp cep telefonu ondan daha iyi çekiyor ve öyle göründüğü gibi büyükte değil :))

bunun ayarında olan nikon lara falan bak pişman olma ben oldum....