Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : fiat ın donanım kurnazlığı

altan_
29/04/2011, 22:50
benim 2010 aralık ayında aldığım evo multijet active araçta bulunan sürücü ön diz hava yastığını yeni active lere ve mylife donanıma koymamışlar sadece dynamic donanımda var.hem donanımı kısıyorlar hem fiyatı bindiriolar.heralde seneye yolcu hava yastığınıda çıkarırlar.ama yinede donanım açısından en iyisi fiat..

ozay06
30/04/2011, 00:08
Biliyorsunuz gp lerde 2007 modellerdeki birçok donanımı 2011 modellerde çaldılar Eminim yıllar geçtikçe evo larda da ekleme yerine çalma yapacaklar Sürücü diz hava yastığından başlarlar yıllar geçtikçe isofix, bagaj lambası, direksiyon üzerindeki tuş aydınlatmaları, tavan tutamakları vs diye devam eder Gp de çalma konusunda bayağı tecrübe yapan fiat yetkilileri evo dan da çalmadan edemezler

sedini
30/04/2011, 00:18
bu her markada olan son derece normal bir şey.. misal megane 2 ilk 2003 sonu 2004 te çıktı.. ilk megane dynamiclerin donanımıyla 2007 megane 2 dynamiclerin arasında dağlar kadar fark vardı..

erkansass
30/04/2011, 00:40
piyasaya sürülen bir araç belli bir doyum noktasına ulaştıktan sonra, maliyetin düşürülmesi politikasına geçilir. sadece otomobil değil birçok üründe birçok marka bu yolu tercih eder. normaldir.

OPTS
30/04/2011, 01:35
Peki sizce EVO doyum noktasına ulaştımı?

tayfux
30/04/2011, 01:38
bence sıfır araba alırken şu anda hız sabitleyici digital klima olmazsa olmazdır standar donanıma geçilmelidir..

ozay06
30/04/2011, 01:58
bence sıfır araba alırken şu anda hız sabitleyici digital klima olmazsa olmazdır standar donanıma geçilmelidir..

Aynen Özellikle 30.000 tl civarlarında dolaşan araçlarda birçok donanım standart olmalıdır ve firmalar kendilerini geliştirmelidir
Tanesi 0,50 tl bile olmayan direksiyon düğmelerinin ampullerini çalarak, 5 tl bile maliyeti olmayan bagaj lambasını çalıp müşterilerini geceleri bagaja ne koyduklarını görmek için el feneri bulundurmak zorunda bırakmak ve pazarlama stratejisi oluşturduğunu sanmak hiçbir zaman büyük firmalara yakışmaz

dexter
30/04/2011, 02:05
bugün bir çok büyük markada abs,klima,hava yastığı opsiyon olarak satılıyorsa ve bizim active evolarda bunlar standartsa oturup şükretmek lazımken markayı modeli devamlı küçültme taraftarı olmamak lazım... üstelik bu tipte araba gösterin piyasada bi tane...

kifanhom
30/04/2011, 02:21
bu her markada olan son derece normal bir şey.. misal megane 2 ilk 2003 sonu 2004 te çıktı.. ilk megane dynamiclerin donanımıyla 2007 megane 2 dynamiclerin arasında dağlar kadar fark vardı..
bu megane için söylediğinizi , ilk çıkanlarda orta kol dayama aydınlatması olduğu ve sonraki dönemde bunun iptal edildiği şeklinde duymuştum, ne kadar doğru bilmiyorum

tayfux
30/04/2011, 02:27
amerikanlara bakın 80 lerde hız sabitleyici klima var neden halk bilinçli italyada gplerimizdeki özelliklere standart donanımlara bakın.. Türkiye ye gelince iş değişiyor...

kifanhom
30/04/2011, 02:32
amerikanlara bakın 80 lerde hız sabitleyici klima var neden halk bilinçli italyada gplerimizdeki özelliklere standart donanımlara bakın.. Türkiye ye gelince iş değişiyor...
dimi, yıllarca kuş serisine deli gibi paralar verdik
ne vardı direksiyon, gaz pedalı , fren, debriyaj, cam kolu, kilit butonu :)
yıllar sonra gözümle gördüm romanya da tofaş imalatı şahin kasa, kliması vardı şaşırmıştım.

tayfux
30/04/2011, 09:21
dimi, yıllarca kuş serisine deli gibi paralar verdik
ne vardı direksiyon, gaz pedalı , fren, debriyaj, cam kolu, kilit butonu :)
yıllar sonra gözümle gördüm romanya da tofaş imalatı şahin kasa, kliması vardı şaşırmıştım.
halen daha malezya da holland car adı altında klimalı hidrolik direksiyon çok nokta enjeksiyonlu üretilmeye devam ediliyor:) googleye holland car yazın göreceksiniz..

ozay06
30/04/2011, 10:50
bugün bir çok büyük markada abs,klima,hava yastığı opsiyon olarak satılıyorsa ve bizim active evolarda bunlar standartsa oturup şükretmek lazımken markayı modeli devamlı küçültme taraftarı olmamak lazım... üstelik bu tipte araba gösterin piyasada bi tane...

Niye şükredeyim ki Arabadan sürekli çaldıkları halde (GP den bahsediyorum) aldığım için Fiat şükretsin Tek alınacak marka fiat değil tek alınacak arabada punto değil Bu kadar zorda kalmadık yani

dexter
30/04/2011, 13:03
gp de abs klima hava yastığı yok mu ozay06 kardeşim... bi söz var üç kuruşa beş köfte diye... fiyat performans-marka karşılaştırması yapıldığında daha iyisi yok... dön dolaş aynı konu... insanların beklentisi hiç bitmez... allah nazardan saklasın,ben active arabamın her donanımından çok çok memnunum ki çoğunda dinamic var üstelik...

ozay06
30/04/2011, 13:20
gp de abs klima hava yastığı yok mu ozay06 kardeşim... bi söz var üç kuruşa beş köfte diye... fiyat performans-marka karşılaştırması yapıldığında daha iyisi yok... dön dolaş aynı konu... insanların beklentisi hiç bitmez... allah nazardan saklasın,ben active arabamın her donanımından çok çok memnunum ki çoğunda dinamic var üstelik...

Uğur kardeşim
Evolar gp lere göre gerçekten çok dolu Aradaki fark gerçekten az Gp lerin evolara göre daha ucuz olması gerekir Benim demek istediğim şu Abs yi çalsa hava yastığını çalsa city yi çalsa maliyet azaltma çabası derim pazarlama strateji derim anlam veririm Benim kızdığım nokta toplamı 15-20 tl bile bulmayan özellikleri çalması

tiner
30/04/2011, 23:39
2011 95 ps multijetlerde 2100 tl verip en kapsamlı evo kiti dahi alsanız araçta YAN hava yastığı yok.Ama grande punto sitesinde halen 7 hava yastığı yazıyor.Şubat ayının yirmisine kadar Fiatin kendi sitesindeki opsoyonlarda yan hava yastığı yer alıyordu.Ama getirilemiyordu. Yani kendileride bilmiyor getirdikleri araçların donanımlarını.

Honor COOPER
01/05/2011, 03:14
Uğur kardeşim
Evolar gp lere göre gerçekten çok dolu Aradaki fark gerçekten az Gp lerin evolara göre daha ucuz olması gerekir Benim demek istediğim şu Abs yi çalsa hava yastığını çalsa city yi çalsa maliyet azaltma çabası derim pazarlama strateji derim anlam veririm Benim kızdığım nokta toplamı 15-20 tl bile bulmayan özellikleri çalması
katılmıyorum standart donanım dynamicleri ele alırsak perde airbagler malesef yok evolarda seri2 GP dynamiclerde evoda standart olan herşey var perde airbaglerde cabası.
ayrıca 100000 araçta 10 euroluk eksiltme yapsa totalde 1 milyon euroyu kar hanesine yazdırır.

kifanhom
01/05/2011, 03:28
pazarcı olsak seçmece yok diyerek 6 elmanın içine 1 tane çürüğü kasnaklamaya çalışırız, seyahat acentası olsak 4 gün 200 euro ya prag tatili reklamı veririz ama tatili satın alan birine yok rehberlik ücreti müze parası vırt kırt diye ilave bindirmeler yaparız..
aynı mantık, biri satıyor biri alıyor
satan her zaman cazip gösterme eğiliminde, ama alanın detektörler açık olması lazım neyi aldığını bilmesi açısından
neyi aldığını bilerek aldıysan şikayet etmek yersiz, kandırıldıysan ona sözüm yok elbette

dexter
01/05/2011, 14:40
ben arabayı aralıkta aldım,alırken araba italyadaydı ve 8 ocakta geldi,gittim teslim aldım... arabada diz airbag var fakat yeni üretimlerde diz airbag kaldırılmış... bu durumda 2011 evo activeler 2 ve 3 airbaglı olarak ayrılmış oldu... 2.el alırken buna da dikkat etmek isteyen edebilir...

ozay06
01/05/2011, 16:24
Biz firmaların çalma çırpma işlerini normal ve kabul edilebilir gördükçe yakında arka lastikleride çalarlarsa şaşmam Buraya birisi bundan şikayet ederse de başka birisi "ne olacak canım git iki lastik alıver" diye yorum yazarsa hiç mi hiç şaşırmam

tayfux
01/05/2011, 20:51
Niye şükredeyim ki Arabadan sürekli çaldıkları halde (GP den bahsediyorum) aldığım için Fiat şükretsin Tek alınacak marka fiat değil tek alınacak arabada punto değil Bu kadar zorda kalmadık yani
bencede ozay kardeşime katılıyorum yahu arkadaşlar en az 30 lira para veriyorsunuz ne şükretmesi bu kayserili arkadaşlar var aranızda orda bir arabayı götürün aynısını yapar önünüze koyarlar vallahi sorun ordaki ustalara maaliyeti ne kadar bir aracın? satan firma tofaş neler kazanıyor bizim araçlarımızdan? fiat süper kar yapmasa italyadaki oto devlerini bünyesine nasıl alacaktı? ozay ın da dediğ gibi fiat şükretsin ki hala ondan araç alıyoruz!!ve Türkiyenin onu yıllarca desteklediğini görüp saçma sapan işlere girişmemeli Türkiye ye değer vermeli el üstünde tutmalı e tabi siz biz gibi kullanıcılarını da...

Biz firmaların çalma çırpma işlerini normal ve kabul edilebilir gördükçe yakında arka lastikleride çalarlarsa şaşmam Buraya birisi bundan şikayet ederse de başka birisi "ne olacak canım git iki lastik alıver" diye yorum yazarsa hiç mi hiç şaşırmam
ozay bu yorumunu da hak veriyorum kardeşim yok marka kötülenmesin yok 2. el düşecek falan bence bunlar savsata bir arkadaşım var bu günlerde fiesta alacak defalarca yok alma şöyle kötü böyle kötü dememe rağmen Nuh diyor Peygamber demiyor alacak olan adam zaten alır fiat belli bir marka zaten..sorun varsa eksik varsa konuşulmalı biz baskı yapmadıkça burda konuşmadıkça ozayın da dediği gibi adamlar 4 tekeri bile sana aldırır!! unutmayın muhalefet istek ve şikayetler ilerlemenin anahtarlarıdır tabi ki yerinde ve saygı çerçevesi içinde olma şartı ile!!

dexter
01/05/2011, 21:45
:D lastiksiz araba :D

ozay06
01/05/2011, 22:55
bencede ozay kardeşime katılıyorum yahu arkadaşlar en az 30 lira para veriyorsunuz ne şükretmesi bu kayserili arkadaşlar var aranızda orda bir arabayı götürün aynısını yapar önünüze koyarlar vallahi sorun ordaki ustalara maaliyeti ne kadar bir aracın? satan firma tofaş neler kazanıyor bizim araçlarımızdan? fiat süper kar yapmasa italyadaki oto devlerini bünyesine nasıl alacaktı? ozay ın da dediğ gibi fiat şükretsin ki hala ondan araç alıyoruz!!ve Türkiyenin onu yıllarca desteklediğini görüp saçma sapan işlere girişmemeli Türkiye ye değer vermeli el üstünde tutmalı e tabi siz biz gibi kullanıcılarını da...

ozay bu yorumunu da hak veriyorum kardeşim yok marka kötülenmesin yok 2. el düşecek falan bence bunlar savsata bir arkadaşım var bu günlerde fiesta alacak defalarca yok alma şöyle kötü böyle kötü dememe rağmen Nuh diyor Peygamber demiyor alacak olan adam zaten alır fiat belli bir marka zaten..sorun varsa eksik varsa konuşulmalı biz baskı yapmadıkça burda konuşmadıkça ozayın da dediği gibi adamlar 4 tekeri bile sana aldırır!! unutmayın muhalefet istek ve şikayetler ilerlemenin anahtarlarıdır tabi ki yerinde ve saygı çerçevesi içinde olma şartı ile!!

Teşekkür ederim Beni anlayan birilerinin olması güzel Ben markayı hiçbir zaman kötülemek düşüncesinde olmadım Demek istediğim; örneğin benim arabamda city olmasaydı bende ne zaman bozulacak diye düşünmeseydim onun yerine çaldıklarını koysaydı hız sabitleyici koysaydı daha iyiydi Biliyorsunuz evo da 400 tl ye hız sabitleyici kararan dikiz aynası yağmur sensörü veriyor Demekki bu ürünlerin her biri aşağı yukarı 100 küsür tl gibi rakamlara tekabül ediyor Neredeyse bedava denilecek fiyatlara çok kullanışlı 3 ürün sunuyor Yıllar geçtikçe teknoloji geliştikçe maliyetler azaldıkça ufak tefek çalıntılara kızıyorum Bunu söyleyince arkadaşlar başka markalarda yapıyor diyor Bu kırpmaları fiat tek başına yapınca suçlu başka markalarda yapınca suçsuz mu oluyor?

tayfux
01/05/2011, 23:02
ortada bir suçlu varsa hakkını aramayan herzaman verdiği paraya bu kadar alabileceğini sanan bizleriz bence biraz sesimizi çıkarmalı tabiki yasalar da buna müsade etmeli örneğin şu standartları olmayan araba ülkeye giremeyecek gibi..hiç olmazsa markalar biraz oturur düşünür hemde yüce Türk halkının standartları bir nebze olsun yükselmiş olur..

ozay06
01/05/2011, 23:19
ortada bir suçlu varsa hakkını aramayan herzaman verdiği paraya bu kadar alabileceğini sanan bizleriz bence biraz sesimizi çıkarmalı tabiki yasalar da buna müsade etmeli örneğin şu standartları olmayan araba ülkeye giremeyecek gibi..hiç olmazsa markalar biraz oturur düşünür hemde yüce türk halkının standartları bir nebze olsun yükselmiş olur..

+1903

mrfee
02/05/2011, 10:31
alıntı:
(bence sıfır araba alırken şu anda hız sabitleyici digital klima olmazsa olmazdır standar donanıma geçilmelidir..)

tayfun arkadaşım o dediğin donanım toyotoda veya diğer marklarda bile ancak full donanımlı olursa var.
unutmayalım ki hız sabitleyici,digital klima fiat araçlarında çok yaygın.
hangi markada 30 bin tl verip saydığınj donanıma sahip olabileceksiniz. iyi düşünün

dexter
02/05/2011, 12:12
alıntı:
(bence sıfır araba alırken şu anda hız sabitleyici digital klima olmazsa olmazdır standar donanıma geçilmelidir..)

tayfun arkadaşım o dediğin donanım toyotoda veya diğer marklarda bile ancak full donanımlı olursa var.
hangi markada 30 bin tl verip saydığınj donanıma sahip olabileceksiniz. iyi düşünün

yok bizim halkımız hem ucuz olsun hem de en iyisi olsun derdindedir :) yorumuna sonuna kadar katılıyorum...

bvulgari
02/05/2011, 13:07
alıntı:

Ersoy bey 30.000TL az bi rakam degildir.Yurt dısında o fiyatlara ne arabalar alınıyor.Diyeceksiniz ki burda vergi yüksek..Vergi de motor hacmine göre alındıgına göre, motor hacmi belli zaten diger donanımlar eli bol şekilde takılabilir.. Kuvvetle muhtemel fiat bu pazarda standartlar donanımlarını ne kadar yüksek tutarsa sizin dediğiniz toyota gibi bile firmalar da yükseltmek zorunda kalacaktır.Ama böyle birşey onların işine gelmediği için ve 30.000TL ye daha ne istiyosun tarzı müşteri kitlesi olduğu sürece zaten konuşulan herşey neticesiz kalacaktır.

yok bizim halkımız hem ucuz olsun hem de en iyisi olsun derdindedir :) yorumuna sonuna kadar katılıyorum...
Bizim halkımızın en azından azımsanamayacak bir kısmının gayet bilinçli olduğunu düşünüyorum. Kaldı ki en iyisinin en ucuza alınmayacagını herkes bilir. Demek ki Dogan Şahinleri yine sıfır satmaya kalksalar ve 25-30 bin TL isteseler siz razı geleceksiniz gibi geldi bana. Sonuçta senelerdir yollarda gördügümüz araçlar. 30.000TL ye bizim halkımız daha ne isteyebilir ki..Öyle degil mi!..

dexter
02/05/2011, 17:21
benim doğana 30000 e razı geleceğimi hangi cümleden çıkardınız anlayamadım... paragrafta anlam sorusu hiç çözmemişsiniz sanırım siz...

matushella
02/05/2011, 17:48
Aynen Özellikle 30.000 tl civarlarında dolaşan araçlarda birçok donanım standart olmalıdır ve firmalar kendilerini geliştirmelidir
Tanesi 0,50 tl bile olmayan direksiyon düğmelerinin ampullerini çalarak, 5 tl bile maliyeti olmayan bagaj lambasını çalıp müşterilerini geceleri bagaja ne koyduklarını görmek için el feneri bulundurmak zorunda bırakmak ve pazarlama stratejisi oluşturduğunu sanmak hiçbir zaman büyük firmalara yakışmaz

Seri üretim yapan fabrikalarda birim ürün başına düşen her 1 krş tasarruf firmaya çok büyük kar elde ettirir. Sadece 1 led'i araca yerleştirmemek FIAT'a çok fazla para kazandırmıştır. Bizler o led olmasada o arabaları alacağımız için onlar için çok fazlada birşey değişmeyecektir.

Burda neden mercedes'in mercedes veya BMW'nin BMW olduğunu anlayabiliyoruz.

ozay06
02/05/2011, 20:28
Seri üretim yapan fabrikalarda birim ürün başına düşen her 1 krş tasarruf firmaya çok büyük kar elde ettirir. Sadece 1 led'i araca yerleştirmemek FIAT'a çok fazla para kazandırmıştır. Bizler o led olmasada o arabaları alacağımız için onlar için çok fazlada birşey değişmeyecektir.

Burda neden mercedes'in mercedes veya BMW'nin BMW olduğunu anlayabiliyoruz.

Çok haklısınız Yanlız ben neden koymamış demiyorum neden 2007 araçta varda 2011 de yok diyorum Bu kısmın yanlış olduğunu düşünüyorum Az çok bende kuruşun bile binlerce araçta meblağ tuttuğunu biliyorum ama 2007 yılında da meblağ tutardı Arabayı keşke sürekli doldurarak gitseler diyorum

tayfux
02/05/2011, 23:58
alıntı:

şu ikiside bir firmaya maliyeti ne kadar acaba çok merak ediyorum? manuel yerine digital ve kola hız sabitleyici eklemek ve ecuya da birkaç değişiklik..400 liraya fiat paket veriyor ve içinde birsürü ıvır zıvır sensör ve hız sabitleyici var...bakın bir düşünün Amerikada eski arabalar bile digital klima var hız sabitleyici zaten 80 lerden beri var sanırım neden adamlar halkını koruyor malum!! arkadaşlar 30 bin lira az rakam mı Allah için..adam 31 bin liraya active satıyor yahu pes doğrusu..

evet bu dert kötü birşey mi? bence mükemmel birşey ucuz olsun kaliteli olsun isteriz bizler Türkler ve bence çok iyi bir özellik bu yüce Türk halkının gani gani parası olana kadar da bu böyle olacak!! çünkü benim saf iyi niyetli Türk halkım artık gözünü açtı 80 lerde millet klimalı ıvırlı zıvırlı araba binerken biz hala kuş serisine biniyorduk ve dünyanın parasını veriyorduk ama artık öyle değil kimse kusura bakmasın FİAT da bunu öğrenecek bu halk eskisi gibi olmayacak!!

HarbiAslan
03/05/2011, 15:54
özay hocam merhaba, kendini yorma , bu kafayla gidersek semer vuranımız çok olacak. o eksik "e git al" , bu eksik "abi 2 lira, niye laf ediyon git yaptır", ya bu yok "arkadaşım koskoca firma kar edecek tabi", abi bu çok önemli olmazsa olmaz "e 100000 arabada milyonlar yapıyor, kar ediyor"... e arkadaşım biz buna milyarlar veriyoruz !!!! kağıttan yapmıyoruz o paraları. 3 tane led, bir tane ampul , 3 tane kol tutamağı ne yapacak koskoca firmayı ? 1 milyon euro mu kazanacak ? 5 milyon euro mu kazanacak ?

ben daha önce yanlış hatırlamıyorsam yazmıştım ama tekrarlayayım " arabamdan genel anlamda memnunum ama FIAT'I HİÇ KİMSEYE TAVSİYEDE ETMEM , BİR DAHA DA FIAT ALMAM"...

kim ne derse desin, nasıl düşünürse düşünsün. hem aldığım bayinin sahtekarlığı , iş bilmezliği, verdiği yanlış bilgi ve yönlendirmeleri yüzünden. hemde fiat'ın MÜŞTERİYİ KANDIRIP KAYBETME POLİTİKASI yüzünden. BİR DAHA FIAT MI ? "ASLA"

matushella
03/05/2011, 16:00
Kazançlar 3 euro 5 euro değil kuruşluk malzemeleri çıkarttıklarında elde ettikleri. Çok büyük kazançlar bunlar.

Araçlar dolu çıkıyor piyasa alışıyor daha sonra donanım azaltılıyor ama o araca olan bağımlılık değişmiyor. 2 tane led yok diye ben punto almayacakmıydım. Alacaktım tabiki ve herkes alacaktı ve öylede oldu. Satışlar azalmış olsa kesinlikle bir önlem alırlardı.

Bu arada araçlar Türkiye'de 30.000 tl yurtdışında çok komik fiyatlara satılıyor. 8-9000 euroluk araçlarda da kimse led yok diye bağırmıyordur oralarda. Bence asıl sorun üç kuruşluk arabalara bukadar para vermemiz :D

HarbiAslan
03/05/2011, 16:20
Kazançlar 3 euro 5 euro değil kuruşluk malzemeleri çıkarttıklarında elde ettikleri. Çok büyük kazançlar bunlar.

Araçlar dolu çıkıyor piyasa alışıyor daha sonra donanım azaltılıyor ama o araca olan bağımlılık değişmiyor. 2 tane led yok diye ben punto almayacakmıydım. Alacaktım tabiki ve herkes alacaktı ve öylede oldu. Satışlar azalmış olsa kesinlikle bir önlem alırlardı.

Bu arada araçlar Türkiye'de 30.000 tl yurtdışında çok komik fiyatlara satılıyor. 8-9000 euroluk araçlarda da kimse led yok diye bağırmıyordur oralarda. Bence asıl sorun üç kuruşluk arabalara bukadar para vermemiz :D

güzel tespit, asıl sorun bu aslında 8-9 bin euroluk araçlara 30.000 TL vermemiz... başka da söze gerek yok. yolunacak kazı bulmuş uyanık fiat , lastikleri, motoru, amortisörü, farları ve şanzımanı da opsiyonel yapsın olsun bitsin, veya "aracı motorlu olarak opsiyonel alabilirsiniz" standardında motor yok diyebilir. yaparlar yani burası türkiye, kendi içimizde bi yönetilebilirlik yokki dışarıdan gelip soygun yapanları düzgün yönetebilsin.

matushella
03/05/2011, 16:30
güzel tespit, asıl sorun bu aslında 8-9 bin euroluk araçlara 30.000 TL vermemiz... başka da söze gerek yok. yolunacak kazı bulmuş uyanık fiat , lastikleri, motoru, amortisörü, farları ve şanzımanı da opsiyonel yapsın olsun bitsin, veya "aracı motorlu olarak opsiyonel alabilirsiniz" standardında motor yok diyebilir. yaparlar yani burası türkiye, kendi içimizde bi yönetilebilirlik yokki dışarıdan gelip soygun yapanları düzgün yönetebilsin.

Acaba İtalya'da satılan puntoların en düşük donanımı nedir? Kesinlikle bizim active'lerin donanım boşluğu yoktur. El tutamağı vardır en azından. :D

dexter
03/05/2011, 18:21
tayfux yaşınız kaç sizin? çünkü 80 li yıllardaki arabaları iyi bilirim...

ozay06
03/05/2011, 18:22
özay hocam merhaba, kendini yorma , bu kafayla gidersek semer vuranımız çok olacak. o eksik "e git al" , bu eksik "abi 2 lira, niye laf ediyon git yaptır", ya bu yok "arkadaşım koskoca firma kar edecek tabi", abi bu çok önemli olmazsa olmaz "e 100000 arabada milyonlar yapıyor, kar ediyor"... e arkadaşım biz buna milyarlar veriyoruz !!!! kağıttan yapmıyoruz o paraları. 3 tane led, bir tane ampul , 3 tane kol tutamağı ne yapacak koskoca firmayı ? 1 milyon euro mu kazanacak ? 5 milyon euro mu kazanacak ?

ben daha önce yanlış hatırlamıyorsam yazmıştım ama tekrarlayayım " arabamdan genel anlamda memnunum ama FIAT'I HİÇ KİMSEYE TAVSİYEDE ETMEM , BİR DAHA DA FIAT ALMAM"...

kim ne derse desin, nasıl düşünürse düşünsün. hem aldığım bayinin sahtekarlığı , iş bilmezliği, verdiği yanlış bilgi ve yönlendirmeleri yüzünden. hemde fiat'ın MÜŞTERİYİ KANDIRIP KAYBETME POLİTİKASI yüzünden. BİR DAHA FIAT MI ? "ASLA"

Çok doğru Şimdi bazı arkadaşların yanıldığı bir nokta da şu Diyorlarki çaldıklarıyla binlerce aracı çarp çok büyük paralar kazanıyorlar Bu çok yanlış bir düşünce Çünkü arabaların bir ederi yok arkadaşlar Arabanın belli bir parası yok Şimdi benim aralıkta sigorta bandrol içince 27.000 tl ye aldığım yada bana 26.500 tl ye gelen gp araç şu anda 30.930 tl liste fiyatı var Araba sıkıntısı olduğu için çok fiyat kırarlar mı bilmiyorum ama diyelimki 2.000 tl ye yakın bir indirimle 29.000 tl ye veriyorlar Araba aynı içindekiler aynı çalınanlar aynı Şimdi bana 27.000 tl ye satarkende dünyanın parasını kazandı 29.000 tl ye satarken de kazanıyor Çaldıklarının binlerce arabayla çarpıp matematik zekalarını çoğaltmak yerine 1 euro çalarsa şu kadar araçta şu kadar kazancı olur diyenler sadece kendini akıllı zanneden bizleriz Ne oldu da arabalara 2.000-3.000 tl zam geldi İçimi doldu yeni teknoloji motormu geldi yakıt tüketimi mi düştü Arabanı ederi yok ne tuttururlarsa o Euro zamlandı dediler euro hep aynı yerde ama fiat her ay 300-500 tl zam koymaya devam ediyor Biz hala yönetim stratejisi ne kadar çalarsak ne kadar kar ederiz Madem çalıyorlar neden hala zam yapıyorlar

bvulgari
03/05/2011, 20:16
benim doğana 30000 e razı geleceğimi hangi cümleden çıkardınız anlayamadım... paragrafta anlam sorusu hiç çözmemişsiniz sanırım siz...
Arkadaşın yorumuna sonuna kadar katılmışsınız ve o da 30.000TL ye daha hangi dodanım olucak tarzı birşey söylemiş..Bundan yola cıkarak size o fiyata doğan sunsalar "doğru bu fiyata bu araba iyi" diyebileceğinizi düşündüm.. Bu araba hayatta bu fiyat etmez diyeceğinizi düşünmediğim için.

tayfux
03/05/2011, 22:48
tayfux yaşınız kaç sizin? çünkü 80 li yıllardaki arabaları iyi bilirim...
merhabalar yaşım 26 4 senelik öğretmenim.. araçlarla 10 yaşımdan beri sürekli içli dışlıyım peder bey tam bir amerikan araçları hastasıdır biladerim ve ben honda.. ve şu andaki astrayı alana kadar malesef maddi sıkıntılardan dolayı kuş serisi kullanmıştır peder bey..hocam 80 li yıllardaki araçları bilmek için o zaman mı yaşamak gerek? şu anda 2000 model arabalar var 11 yaşındaki çocuk mu bilecek illaki? 80 li yıllardaki amerikanlar hala taş gibi ayakta ve inceliyorum..ayrıca Amerikayı geçelim italyada gp lerde ve evolarda standart donanımlarda tomtom navigasyon gibi şeylerin olduğu biliniyor değil mi?

askin
03/05/2011, 23:02
ya bişey sorucam. biraz konudan farklı olacak ama...

acaba bagaj lambasını serviste taktırabilirmiyiz/yaptırabilirmiyiz...

tayfux
03/05/2011, 23:06
tesisatı çekilcek plastik aksam kesilcek puntonun orjinal lambası takılacak..biraz sıkıntılı bir iş ama olmayaccak bir iş değil..

askin
03/05/2011, 23:13
tesisatı çekilcek plastik aksam kesilcek puntonun orjinal lambası takılacak..biraz sıkıntılı bir iş ama olmayaccak bir iş değil..

hocam valla geçen çoook sinir oldum. :censoree:

iki gün önce izinden geri döndük eve. akşam eşyaları alıcam, bagjı açtım eşim lamba mı patladı dedi bana.... bende lambası yok dedim ve bana gülmeye başladı.. o kadar araba arasında araya taraya aldığın sıfır araba bu mu dedi....:censoree:

valla çok sinirlendim. hemde kendime kızdım... çünkü yerden göğe kadar haklı.....:censoree:

inat ettim, kafaya koydum kesin yaptırıcam en kısa zamanda lambayı....ama maalesef en yakın serviz 2,5 saat mesafede :(

tayfux
03/05/2011, 23:21
evet fiat ufak şeylerden kısarak adama tam lazım olacağı şeyi koymuyor araca maalesef bu arada pil ile çalışan on off düğmeli lambalardan takabilirsin..dediğim gibi yapılabilir yada bagaja birtane el feneri koycan artık :)

askin
04/05/2011, 00:09
Osram - dot-it linear dokunmatik led lamba bulabilsem bundan koyacam ama memlekette bir tane bile kalmamış sanki... Hiçbiryerde bulamadım :(

ozay06
04/05/2011, 00:14
Ben 4 farklı servise sordum Hiçbiri yapmaya yanaşmadı Dışarıda yaptırırsanız da araç elektrik tesisatı ile oynandığı için garanti dışında kalır dedi

HarbiAslan
04/05/2011, 10:18
hazır bagaj aydınlatmaya gelmişken konu söyleyeyim, bende aşağıdaki ürünü aldım , bagajın ışık sorununu bu güzel ve hoş görünümlü ledli, şarjlı fener ile çözdüm. henüz bagaja monte etmedim ama etmesemde olur , ne yapalım fiat güzel hırsızlık yapıyor, 2 liralık ışık koymuyor bizde böyle çözüm buluyoruz , arabaya yakında hepsiburada'dan motor siparişi vermeye başlarsak şaşırmam.

aldığım ürün bu

Hepsiburada.com : Hometech 26 Led'li Işıldak LED-719A | Ev Elektroniği (https://www.hepsiburada.com/Liste/hometech-26-ledli-isildak-led-719a/ProductDetails.aspx?productId=evhomeled719a&categoryId=17772)

NyhatShu
04/05/2011, 12:36
olay öyle değil Türklere ne verseniz gidio arkadaşlar mantık bu mantık hiç bişeye sesimizi çıkartmıyoruz.. Benzin 5 tl'de olur yarın bigün direksyonda koymazlar arabaya extra para isterler biz türküz sesimizi çıkartmayız. O yüzden bu ülkeden gitmeyi kafaya koydum...

matushella
04/05/2011, 13:04
ben 14 tl'ye osram dot- i t aldım 3 tane led var. Aça kapama şekli dokunmatik gibi. Çok güzel görüyor işimi. Tesisata falan gerek yok bu tip lambalar çözüyor işi.

tcomert
04/05/2011, 13:13
gözlemlerinize katılmamak mümkün değil iki adet aracım var ticari amaçla kullandığım punto ve fiorino grande puntonun 4 kapısı aldığım günden beri gacur gucur ötüyor araç içi kol tutamakları yok (orjinal adını bilimiyorum..) bağaj lambası yok kendime özel araç alcak olsam kapının önüne koymam. şahsen insaları aptal yerine koyuyorlar...
paylaşımınız için tektrar teşekkür ederim

HarbiAslan
04/05/2011, 15:13
gözlemlerinize katılmamak mümkün değil iki adet aracım var ticari amaçla kullandığım punto ve fiorino grande puntonun 4 kapısı aldığım günden beri gacur gucur ötüyor araç içi kol tutamakları yok (orjinal adını bilimiyorum..) bağaj lambası yok kendime özel araç alcak olsam kapının önüne koymam. şahsen insaları aptal yerine koyuyorlar...
paylaşımınız için tektrar teşekkür ederim

aynen öyle yapıyorlar, sanırım suç komple bizde... aracı alırken bu gibi şeyler aklımıza gelmiyor kontrol için, alınca farkettim ben. ama iş işten geçti, satış temsilcileride zaten allahlık, aracı satana kadar binbir çeşit anlatıyor sattıktan sonra da seni tanımıyor. bu tip eksiği olan araçları almazsak sanırım soyguncu firmaların taktiği değişir ama suç bizde eksikte olsa gedikte olsa alıyoruz. huyumuz kurusun.

matushella
04/05/2011, 15:51
Punto alırken sadece motoruna ve aracın genel hatlarına birde fiyat avantajına kapıldım. Eminim bir çok arkadaşta benim gibi düşünmüştür. Araçta donanım açısından bir beklentim yoktu. Eski clio hb3 aracım piyasadaki en dolu modeldendi. Viraj içi aydınlatma farları bile vardı araçta. Fakat motoru beş para etmezdi. Bence önemli olan motor - fiyat ilişkisi. Mercedes bmw almadıktan sonra diğer arabaların donanımları beni çokta ilgilendirmiyor.

tayfux
04/05/2011, 16:48
sinek ufak ama mide bulandırır bu sözü sanırım hala fiat duymadı!!!! ufak şeyler ile gerçekten müşteri memnuniyetini çok yükseklere çıkarabilirler..

matushella
04/05/2011, 17:48
sinek ufak ama mide bulandırır bu sözü sanırım hala fiat duymadı!!!! ufak şeyler ile gerçekten müşteri memnuniyetini çok yükseklere çıkarabilirler..

İhtiyaçları yokki ama. Adamlar satıyor ve satmayada devam edecekler. İnsanlar hala 1-2 ay fiatları teslim almak için bekliyor ve 30 küsür bin tl para veriyorsa ufak eksiklikleri hiçte kafasına takmamaya devam edecekler.

kartal3520
04/05/2011, 18:58
HEPSİBURADA.COM
Space Dokunmatik 3 Ledli Pilli Lamba 37a034

https://forum.grandepuntotr.com//images.hepsiburada.net/assets/OA/200/OA_652741.jpg (https://forum.grandepuntotr.com/#Gorseller)

Tüm Resimler(1) (https://forum.grandepuntotr.com/#Gorseller)

Fiyat

:
3,18 TL +KDV

KDV Dahil
: 3,75 TL

Havale / EFT
: 3,60 TL (KDV Dahil)

tayfux
04/05/2011, 20:26
İhtiyaçları yokki ama. Adamlar satıyor ve satmayada devam edecekler. İnsanlar hala 1-2 ay fiatları teslim almak için bekliyor ve 30 küsür bin tl para veriyorsa ufak eksiklikleri hiçte kafasına takmamaya devam edecekler.
hocam ben çok takarım sırf motoru motor olmasa gerçekten alınmaz..

askin
04/05/2011, 23:40
hocam ben çok takarım sırf motoru motor olmasa gerçekten alınmaz..

aynen katılıyorum. 155 km lik yolda 25 tl yaktı.. yolun yaklaşık 100 km si yokuş yukarıydı. 10 km side şehir içi dur-kalktı...(o metre rakımdan 1000 m rakıma çıktım)ve motoruda canavar gibi hiç zorlanmıyor. daha ne olsun.