Orijinalini görmek için tıklayınız : Cam tavan patladı!
smartmavi
16/04/2011, 23:59
Arkadaşlar bu akşam 18:00 sıraları eve dönüyordum. TEM Edirne istikametinde Mahmutbey gişelere 200 metre kala üstgeçidin altından geçerken yukarıdan çok sert bir cisim düştü ve cam tavanın ön kısmı yani sunroof kısmı patladı. Az kalsın kaza yapıyordum, ucuz atlattık.
Polisi aradım, ekipler merkeze yönlendirdi. Ordaki memurlar baştan inanmak istemediler, sonra tutanağı hazırladılar. Uzun lafın kısası aracımı anlaşmalı yetkili servis Florya Özkar Oto'ya bıraktım. Birkaç gün arabasızız anlaşılan...
jrgakbulut
17/04/2011, 00:02
çook geçmiş olsun arkadasım
StrawBeeRy
17/04/2011, 00:05
aman abi o üst geçitten birşey düşmeler benimde başıma gelmişti allahtan arabanın tam önüne düştü sonra tangır tungur alttan geçti gitti 1 metre daha önde olsaydım ön cama inecekti.çok geçmiş olsun
Mr.Freeze
17/04/2011, 00:07
Geçmiş olsun.Verilmiş sadakan varmış.
Çok geçmiş olsun Sertaç. Verilmiş sadakan varmış.
ykaya1983
17/04/2011, 00:20
Geçmiş olsun.Bu üst geçitten aşağı birşey nasıl düşüyor?Aşağıya bişey atan mı var yoksa kendiliğinden mi düşüyor?Siz geçerken kasıtlı olarak aşağıya bişey atan varsa o zaman işler değişir çünkü.
çok geçmiş olsun allah korumus en azından canımızda bişey yok...
geçmiş olsun hocam..tahmini masraf nedir?
Büyük gecmis olsun.Hadi şimdi ben cam tavanın güvenliğini tartışmaya açtığımda skymode fanatikligi yapan, hatta ısı hakaret boyutuna getiren kendini bilenler, buyrun.bu arkadasım kaza yapabilirdi, profosyonel davranıp kurtardım Allahtan.
sadettinsapaz
17/04/2011, 00:30
cana gelmesin kardeş olan mala olsun boşver . çok geçmiş olsun
Arkadasım şimdi aklıma geldi, bir haberde gormuştum.üst geçitten demir bilya atıp aracın durmasını sağlayarak hırsızlık yapıyorlarmış, öyle bir niyetle birsey atılmış olabilir.
Ziyaretci037
17/04/2011, 00:39
Allah korumuş yaa çok geçmiş olsun..
Geçmiş olsun,içerden veya dışardan cam filmi çektirmek hem güneş ışığına karşı hemde güvenlik için yapılsa nasıl olurdu acaba...?
kartal3520
17/04/2011, 00:45
Mutlaka biri yukarıdan bir şey atmıştır büyük geçmiş olsun arkadaşım.
emresahin83
17/04/2011, 00:48
çok geçmiş olsun hocam.
16 CSE 79
17/04/2011, 00:51
Sertaç büyük geçmiş bırak kırılan cam olsun Allah korumuş olsun kazada yapabilirdin.
serkangsk
17/04/2011, 01:07
Gerçekten geçmiş olsun ne kadar görsel olarak güzellik sağlasada böyle durumlar için kötü sonuçlara yol açabiliyo cam tavan..
Üstteki kapaklar açık olsa sanırım dahada kötü olabilirdi inşallah kimsenin başına gelmez bi daha böyle bi durum...
PeterPAN
17/04/2011, 01:09
Büyük geçmiş olsun, bunu yapan bir insan evladı ise, insan olduğundan şüphe duymak lazım.. ya ön cama gelseydi !!! büyük panik yaratır insan da... verilmiş sadakanız var mış
operatormurat
17/04/2011, 01:23
geçmiş olsun sertaç,kasten yapılmış ise yapanın elleri kırılsın,vatan hainleri emek hırsızları allahından bulsun.sana bişey olmamış aslanım cam takılır eskisi gibi olur üzülme...
Çok geçmiş olsun dostum. Bu lafı ne zaman söylesem " beğenmiyorsan git" diyorlar ama yine söyleyeceğim. Burası Türkiye. Birileri kesinlikle kasıtlı yapmıştır. Verilmiş sadakan varmış.
smartmavi
17/04/2011, 01:41
Geçmiş olsun.Bu üst geçitten aşağı birşey nasıl düşüyor?Aşağıya bişey atan mı var yoksa kendiliğinden mi düşüyor?Siz geçerken kasıtlı olarak aşağıya bişey atan varsa o zaman işler değişir çünkü.
sol şeritte 100 kilometre hızla devam ediyordum; yol yoğundu dolayısıyla hemen duramadım. Kısa bir panikten sonra arabayı önce şeritte tuttum, sonra kontrollü olarak sağa çekip polisi aradım. 5 dakikaya ekip geldi ama o zamana atan kaçmıştır. Bence kasıtlı attılar; zaten zaman zaman taş atan çocuklar görüyordum.
smartmavi
17/04/2011, 01:43
geçmiş olsun hocam..tahmini masraf nedir?
pazartesi belli olcak. kaskom var; cam tavanı 1000 tl olarak beyan etmiştim. inşallah 1000 tl yi geçmez.
Tabii merak ta etmiyor değilim; cam tavanı poliçeye ayrıyetten ilave etmeseydim masrafımı kasko karşılayacak mıydı?
Sertaç abi büyük geçmiş olsun ucuz atlatmışsın...
Büyük gecmis olsun.Hadi şimdi ben cam tavanın güvenliğini tartışmaya açtığımda skymode fanatikligi yapan, hatta ısı hakaret boyutuna getiren kendini bilenler, buyrun.bu arkadasım kaza yapabilirdi, profosyonel davranıp kurtardım Allahtan.
yine aynı konular dönüp dönüp konuşulcak ama yazmadan edemedim, peşin peşin söyliyim tekrar cevap vermicem.
1-gördüğüm kadarıyla döşemeyi geçip içeri giren bi cisim yok, normal tavanada aynı cisim gelseydi panik açısından aynı etkiyi yaratırdı kendi açımdan. zarar olarakta, tamir açısından hangisi daha ekonomiktir bilmiyorum ancak satışta tavanı boyalı arabayla skydomeu değişmiş araba arasında çok fark olucaktır. dediğim gibi güvenlik açısından fark yok buda +sı.
2-benzer mantıklı ozaman cabrio araba daha mantıklı böyle bi durumda... softtop bi cabrio ile tavan kapalıyken böyle bişey yaşansa içerde hiç bi etkisi olmazdı düşen cismin...
tekrar ediyorum, adamlar bunu kafalarına göre yapmıyolar, la şu tavanı cam yapalım hem güzel görünür hemde 3-5 fazla alırız mantığı olsa bile bunun bahsettiğiniz dezavantajlarını düşünüp çözmeden uygulayamazlar. neden 30 yıl önce cam tavanlı araba yoktu? yenimi akıllarına gelmiş? açın patent tarihine bakın... bu iş sadece fiat için değil tüm markalarda böyle herşey kar etme amacıyla yapılmıyo...
smartmavi
17/04/2011, 01:45
Geçmiş olsun,içerden veya dışardan cam filmi çektirmek hem güneş ışığına karşı hemde güvenlik için yapılsa nasıl olurdu acaba...?
cam filmi değil de saydam güvenlik filmleri var; kesin çektircem yapılınca. Eşim yanımdaydı çok korktu. O kullanıyor olsaydı yanmıştık!
Honor COOPER
17/04/2011, 01:46
Geçmiş olsun hocam ciddi bir durum yaşamamanız sevindirici olan.
smartmavi
17/04/2011, 01:51
yine aynı konular dönüp dönüp konuşulcak ama yazmadan edemedim, peşin peşin söyliyim tekrar cevap vermicem.
1-gördüğüm kadarıyla döşemeyi geçip içeri giren bi cisim yok, normal tavanada aynı cisim gelseydi panik açısından aynı etkiyi yaratırdı kendi açımdan. zarar olarakta, tamir açısından hangisi daha ekonomiktir bilmiyorum ancak satışta tavanı boyalı arabayla skydomeu değişmiş araba arasında çok fark olucaktır. dediğim gibi güvenlik açısından fark yok buda +sı.
2-benzer mantıklı ozaman cabrio araba daha mantıklı böyle bi durumda... softtop bi cabrio ile tavan kapalıyken böyle bişey yaşansa içerde hiç bi etkisi olmazdı düşen cismin...
tekrar ediyorum, adamlar bunu kafalarına göre yapmıyolar, la şu tavanı cam yapalım hem güzel görünür hemde 3-5 fazla alırız mantığı olsa bile bunun bahsettiğiniz dezavantajlarını düşünüp çözmeden uygulayamazlar. neden 30 yıl önce cam tavanlı araba yoktu? yenimi akıllarına gelmiş? açın patent tarihine bakın... bu iş sadece fiat için değil tüm markalarda böyle herşey kar etme amacıyla yapılmıyo...
Saol Ozan.
Arkadaşlar panik yapmadığınız sürece tehlikesi yok.
Bu arada Ozan perdeyi sonradan kapadım; içerisi komple cam, hatta az önce üstümü değiştirdim kıyafetlerimden bir dünya un-ufak olmuş cam çıktı ama sanırım özel teknolojiyle dağılması önceden planlanmış ve parçacıklar keskin değil. Zarar vermeleri pek mümkün görünmüyor.
Çok çook geçmiş olsun.Verilmiş sadakanız varmış.Kişiler nasıl bir amaç için insanların canına malına kast ediyorlar hayret..Genelde bu saldırıların hırsızlık amaçlı olduğunu okumuştum bir yerlerde..
Geçmiş olsun şaşırdım valla görünce..
zaferdurak
17/04/2011, 02:26
çok üzücü,geçmiş olsun,cana gelmemiş Allah korusun
hilmiusta
17/04/2011, 02:30
cok gecmıs olsun
KaMiKaZe
17/04/2011, 02:32
geçmiş olsun, yıllar önce trenlere atan arkadaşların çocukları heralde bunlar.
Geçmiş olsun; böyle bir durumda oluşan etkiyi biliyorum. İnsan bu tür bir olayın olacağını kestiremediğinden dalgın bir biçimde trafiğe odaklı olarak gidiyor. Daha önceki aracımın tavanına üst geçitten yumruk büyüklüğünde taş atmışlardı ve öyle bir ses çıktı ki yolda birşeye çarptığımı zannetmiştim yalpalayıp zor toparlamıştım. Soğukkanlılığınızı koruyup aracın kontrolünü kaybetmemeniz çok iyi olmuş. Geçmiş olsun, can dışında herşey yerine konulabilir..
Sertaç geçmiş olsun kardeş,
belanın nereden geleceği belli olmuyor malesef,
cana gelmemesi daha önemli, sıkma canını,
kısa sürede hallolur inşallah.
efe mert
17/04/2011, 03:11
geçmiş olsun arkadaşım...Allah korumuş...
Gecmiş olsun, orada kamera falan yokmuydu acaba?
WiSTaRiA
17/04/2011, 04:13
Cok gecmis olsun...
bizim buralarda da oluyo böyle şeyler benzeri başıma geldi ağaçlık içerisinden aracıma taş attılar gece. taş atanlar çocuktu hatta taşı bile gördüm araca denk geldiğinde iz bırakacak tipten biraz manevrayla kurtardık işi durmadım durunca arkadan gelecekleri kestiremedim çünkü:D tekrar geçmiş olsun
buyuk gecmis olsun valla usta
Punto_Can
17/04/2011, 06:26
geçmiş olsun sertaç, allah beterinden korusun...
smartmavi
17/04/2011, 08:57
Gecmiş olsun, orada kamera falan yokmuydu acaba?
ekiplere ilk onu sordum ama çok sallamadılar. "Kaskon var mı?" "Var"
var diyince pek ilgilenmediler açıkçası. olay yeri inceleme raporunu da olay yerinde değil de karakolda doldurdular.
StrawBeeRy
17/04/2011, 09:39
çocuklar yapıyor benim üstüme 2 tane cam şişe atmışlardı otobandaydım hemen ileride polisi gördüm ve durumu bildirmiştim
Büyük geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız..
Arkadaşlar şu cam tavan konusuna ve sunroof konusuna açıklık getirmek istiyorum. 10 yıldır otomobil sektöründeyim ve farklı markalarda çalıştım. Şu anda Opel'deyim. Bugüne kadar 5 kere araç güvenliği eğitimi aldım ve 1 kere de uygulamalı eğitim aldım. Sunrooflu ve cam tavanlı araçların tavan çerçevesi, diğerlerine göre çok daha sağlam. Kırılma sonrası dağılan parçaçıklar hiç bir sekilde can güvenliğini etkilemez. Herkes kazada sac kısmın sağlam olduğunu zannediyor. Size söyleyeyim. Sac, araç genelinde 0,8 mm. kalınlığa sahiptir ki sacı masaya yatırsam herkes bükebilir. Biraz kuvvetli biri eliyle yırtabilir. Aracı ve bizi koruyan b,c, ve d sütunları ve çelik barlardır. Ben güvenliğine daha çok güvendiğim için hep skydome istedim ama bütçemiz yetmedi.
Eğer açıklamamdan tatmin olmayan var ise eğitim notlarımı yayınlayabilirim.
pazartesi belli olcak. kaskom var; cam tavanı 1000 tl olarak beyan etmiştim. inşallah 1000 tl yi geçmez.
Tabii merak ta etmiyor değilim; cam tavanı poliçeye ayrıyetten ilave etmeseydim masrafımı kasko karşılayacak mıydı?
Dostum cam tavanı boşuna beyan ermişsin. Beyan kısmına, aracın üzerine sonradan ( fabrikada üretimde takılmadan) takılan parça ve aksesuarlar işlenir.
Skydome zaten fabrikada yapılıyor. Dışarıda yaptırma şansın da olmadığına göre beyanın geçersiz. Kısaca masraf 2.000 TL de çıksa sorun yok. Kasko parayı tam ve eksiksiz öder. Hiçbir sorun yaşamazsın.
geçmiş olsun, yıllar önce trenlere atan arkadaşların çocukları heralde bunlar.
:))
duyduğum kadarıyla bu işi eskiden bulgaristandan geçen tır şöferlerimize yaparlardı..üstgeçitte saklanan şahıslar gözüne kestirdikleri tır, üstgeçide yaklaşır yaklaşmaz köprüden kiloluk demir sallandırırlardı..şöför aracı durdurur durdurmazda şöförü gasptan tutunda aracı alıp gitmeye kadar varan nahoş şeyler olurdu.
ykaya1983
17/04/2011, 11:01
Nasıl bir memelekette yaşıyoruz yahu.Millet arabasıyal üst geçitten geçerken üzerine cisim bile fırlatılıyor.Bunları yapanı pusuya yatıp takip edeceksin bulduğun yerde de Allah yarattı demeyeceksin.
Neyse ki skydome açık değilmiş, yoksa Allah korusun sonuç daha kötü olabilirdi. Geçmiş olsun...
luleburgazli
17/04/2011, 12:24
Aga geçmiş olsun vallah allah kormuş bu aralar buralarda kamyonlar dolaşıyor (maskoda çalışıyorum biliyorum) muhtemelen onların yol kenarlarına döktükleri taşlar dan biri düşmüş olabilir... çok geçmiş olsun...
thekafkef
17/04/2011, 12:55
Geçmiş Olsun Arkadaşım Allah Betirnden Korusun.
blk_hakan
17/04/2011, 13:07
Geçmiş olsun inşallah bidaha yaşamazsınız aynı olayı...
afedersiniz ama memlekette hayvanlarla bi arada yaşıyoruz resmen...çok sinir bozucu çok geçmiş olsun
aslam0740
17/04/2011, 13:38
bence cam tavan almayın sac olsa daha iyi olurdu. cm kırılıp gidiyor. ne gerek varki cama, tabiki zevk meelesi bunlar. hem sağlıksız,güvensiz, saç olsa yamulurdu ama bişey olmazdı kaportacıya düzelttirir boyattırır devam ederdiniz. şimdi mecburen oraya bi cam taktırmak gerekiyor. az bişeyde değilki bu camlar. normal düz cam kestirip taktırsan bu seferde ovallik olmaz. ben olsam 2-3 milyar veresiye camcıya ölçüsünü aldırıp renkli bi cam kestirip taktırırıdım.
Solitude
17/04/2011, 14:01
Çok geçmiş olsun gerçekten üzüldüm, umarım en kısa zamanda kaybınız telafi edilir.
çok geçmiş olsun..
skydome kırılma sonrası zararsız parçalara ayrılmış..
cnykrdnz
17/04/2011, 14:20
bunu yapanda insan buna maruz kalan da insan yok ya bu istanbul yaşanmaz oluyor giderek çok geçmiş olsun
Açıkçası bu, sitede gördüğüm ikinci skydome patlama vakası.. Ben aracımı apartmanların yanına koymak zorundayım ve apartmanlardaki çocuklar zaman zaman balkondan aşağıya birşeyler atıyorlar, şimdi endişelendim.. Aracın skydome'una şeffaf kaput koruma filmi çektirmeyi düşünüyorum, size de tavsiye ederim.
Allah korumuş gerçekten çok geçmiş olsun
Acı bir tecrübe olmuş
Solitude
17/04/2011, 15:34
@ xnode
şeffaf koruma bandının skydome' a güvenlik açısından acaba artısı eksisi ne olacak belkide iyi yapalım derken kötüde olabilir.
uzuncocuk
17/04/2011, 15:35
cok gecmıs olsun kardesım... bır tesellı canına gelmedıya gerısını salla gıtsın... hem cam degısır tavanın boyasız olur... ayrıca kaskon varsa kaskonun yapması gerekır ... yukardan bırılerının bırsey attıgını beyan ettın mı bari ( kaskon varsa)
Kaputa taş geldiğinde hasarı önlüyor, mesela eksisi ne olabilir bir fikriniz var mı ?
@ xnode
şeffaf koruma bandının skydome' a güvenlik açısından acaba artısı eksisi ne olacak belkide iyi yapalım derken kötüde olabilir.
edelsang
17/04/2011, 15:48
allah beterinden saklasın skydome'un mu var derdin var ama o alt geçidin üstünü bi yoklayın birileri atıyor olabilir
Sertaç, sana ve eşine çok çok geçmiş olsun...
Allah beterinden korusun, tekrar göstermesin...
Büyük geçmiş olsun, Allah beterinden korusun çok üzücü bir durum
comanchee
17/04/2011, 17:11
çok geçmiş olsun cinayete teşebbüs bu ama failleri yakalamak imkansız.ya birde bilip bilmeden yok cam patlamış yok sac olsa çatlardı vs vs yorumlar...arkadaşlar otoyolda100-120 km/h hızla giderken sac veya cam farketmez tavana bir şey düşerse herkes panikler.alakalı alaksız yorum yapılmasın
Geçmiş olsun. skydome camı bildiğim kadarıyla darbeye dayanıklı bi cam nasıl olurda patlar ki.
Solitude
17/04/2011, 20:52
@ xnode bildiğim kadarıyla bu camlar gelişigüzel dağılmıyor kırıldıklarında, cam tavana yapılacak böyle bir uygulama camın güvenli bir şekilde kırılmasını önleyebilir, belkide dışarı patlayacağına içeriye patlamasına sebep olabilir. Benimde teknik açıdan yeterli bilgim yok ancak yinede aklıma böyle bir ihtimal geldi ve uyarmak istedim.
smartmavi
17/04/2011, 20:59
çok geçmiş olsun..
skydome kırılma sonrası zararsız parçalara ayrılmış..
Aynen öyle. Camlari avuc avuc toplayip disari attim. Ellerim kesilmedi...
smartmavi
17/04/2011, 21:27
cok gecmıs olsun kardesım... bır tesellı canına gelmedıya gerısını salla gıtsın... hem cam degısır tavanın boyasız olur... ayrıca kaskon varsa kaskonun yapması gerekır ... yukardan bırılerının bırsey attıgını beyan ettın mı bari ( kaskon varsa)
Karakola gidip beyan ettim, tutanak aldım. Arabayı servise bıraktım bile ama cumartesi akşam teslim ettiğimden daha dokunulmadı bile.
Bu arada kaskodan ne zaman araç alabilirim? Bunun şartı şurtu var mı arkadaşlar?
Telefonda dosyanız açılıp eksper gitmeden araç veremeyiz dediler, doğru mudur?
Elim ayağım bağlandı, bugün 70 lira taksi parası verdim...
Kaputa taş geldiğinde hasarı önlüyor, mesela eksisi ne olabilir bir fikriniz var mı ?
Kaput koruma filmi eğer kaliteli ise (benim kesinlikle tavsiyem 3M) onu toplu iğne ile bile delmeniz imkansızdır. Ayrıca skydome veya sunroofa hiç bir zararı yoktur. Bununla birlikte güvenlik cam filmi de çektirebilirsin. Lumar, 3M ve Edgard en iyileridir.
Karakola gidip beyan ettim, tutanak aldım. Arabayı servise bıraktım bile ama cumartesi akşam teslim ettiğimden daha dokunulmadı bile.
Bu arada kaskodan ne zaman araç alabilirim? Bunun şartı şurtu var mı arkadaşlar?
Telefonda dosyanız açılıp eksper gitmeden araç veremeyiz dediler, doğru mudur?
Elim ayağım bağlandı, bugün 70 lira taksi parası verdim...
Evet dostum. Eksper aracına bakmaya gelmeden kiralık Arac alamazsın. Eksper geldigi gibi acenteni sıkıştır.
@ xnode bildiğim kadarıyla bu camlar gelişigüzel dağılmıyor kırıldıklarında, cam tavana yapılacak böyle bir uygulama camın güvenli bir şekilde kırılmasını önleyebilir, belkide dışarı patlayacağına içeriye patlamasına sebep olabilir. Benimde teknik açıdan yeterli bilgim yok ancak yinede aklıma böyle bir ihtimal geldi ve uyarmak istedim.
Filmin dışarıdan uygulanması tamamen seni haklı çıkartır. Koruyucu filmin kesinlikle skydome'un içinde kalan kısmına uygulanması gerekir.
İyi de; ben kendimi değil skydome'u korumak için film çektireceğim, içeri film çektirdikten sonra anlamı yok ki..
mobidik64
18/04/2011, 10:15
çok geçmiş olsun kardeş
Solitude
18/04/2011, 12:37
İyi de; ben kendimi değil skydome'u korumak için film çektireceğim, içeri film çektirdikten sonra anlamı yok ki..
Sanırım en güzeli bir servise danışmak olacaktır. Servis derkende elbette konu hakkında yeterli teknik bilgi sahibi biri olmalı.
Sen kendini koru derim ben. Kafan kırılırsa yenisini almak zor olur da skydome'u heryerden bulursun. Skydome'unu, sadece üzerine gelen ufak taşların iz bırakmasından koruyabilirsin. Kırılmasını engelleyemezsin.
çok geçmiş olsun...nasıl bir ülkede yaşıyoruz böyle havadan taş düşer, kurşun gelir o gelir bu gelir bu ülkede dışarda rahat rahat gezemeyecek mi insanlar...
çok gemiş olsun....nasıl bir ülkede yaşıyoruz böyle havadan taş düşer , kursun düşer...insan iç dışarda havadan bir şey gelmeyedek endişesi ile gezemeyecek mi?
çok geçmiş olsun ne yazıkki böyle saçma şeyler olabiliyor ucuz atlatmışsın yinede , kaskonu bozdurarak yaptırabilirsin ...
smartmavi
18/04/2011, 14:32
çok gemiş olsun....nasıl bir ülkede yaşıyoruz böyle havadan taş düşer , kursun düşer...insan iç dışarda havadan bir şey gelmeyedek endişesi ile gezemeyecek mi?
Tamir edildikten sonra ben tavan açık gezmeye artık korkarım. Başıma bir cismin isabet ettiğini düşünmek dahi istemiyorum!!!
Eminolun artık altgeçitlerden geçerken zigzag çizerek hedef şaşırtma taktiği yapacağım :)
Sen kendini koru derim ben. Kafan kırılırsa yenisini almak zor olur da skydome'u heryerden bulursun. Skydome'unu, sadece üzerine gelen ufak taşların iz bırakmasından koruyabilirsin. Kırılmasını engelleyemezsin.
Sosyal mesaj için teşekkür ederim. :happydan:
smartmavi
18/04/2011, 17:52
Az önce servisten geldim;
Komple cam tavan ellerinde varmış; fiyatı 4100 TL!
Tabii benim mekanizma ve üst arka cam sağlam olduğundan sadece öndeki hareketli sunroof kısmının camı istenecekmiş, o da maalesef Türkiye'de yok.
Bir hafta sipariş bekleyeceğiz anlaşılan. Kasko sipariş süresini değil de işçilik süresini eses alıyormuş, dolayısıyla bu yağmur çamurda arabasız kaldık! Bir de hergün 110 kilometrelik yol yapıyorum... vay halime!
Arkadaşlar şu cam tavan konusuna ve sunroof konusuna açıklık getirmek istiyorum. 10 yıldır otomobil sektöründeyim ve farklı markalarda çalıştım. Şu anda Opel'deyim. Bugüne kadar 5 kere araç güvenliği eğitimi aldım ve 1 kere de uygulamalı eğitim aldım. Sunrooflu ve cam tavanlı araçların tavan çerçevesi, diğerlerine göre çok daha sağlam. Kırılma sonrası dağılan parçaçıklar hiç bir sekilde can güvenliğini etkilemez. Herkes kazada sac kısmın sağlam olduğunu zannediyor. Size söyleyeyim. Sac, araç genelinde 0,8 mm. kalınlığa sahiptir ki sacı masaya yatırsam herkes bükebilir. Biraz kuvvetli biri eliyle yırtabilir. Aracı ve bizi koruyan b,c, ve d sütunları ve çelik barlardır. Ben güvenliğine daha çok güvendiğim için hep skydome istedim ama bütçemiz yetmedi.
Eğer açıklamamdan tatmin olmayan var ise eğitim notlarımı yayınlayabilirim.
cok gecmis olsun smartmavi,
cam tawan konusunda bu yoruma tamamen katliyorum,
cam olmayan tavanda panik olmaz mi boyle bir durumda,ne olsa paniklersin,allah beterinden saklasin herkesi...
Tamir edildikten sonra ben tavan açık gezmeye artık korkarım. Başıma bir cismin isabet ettiğini düşünmek dahi istemiyorum!!!
Eminolun artık altgeçitlerden geçerken zigzag çizerek hedef şaşırtma taktiği yapacağım :)
keske ongorulebilen birseyden bahsediyor olsakta kimse zarar gormese...
istatistiklere gore kontagi cevirdiginiz an kaza riskiniz %30...!
boyle de bir hizmet var, bir de ucretsiz olsa
FIAT - fiat.com.tr (https://www.fiat.com.tr/Pages/tr/hakkinda/hizmetler/fiat_yedekparca.aspx)
Az önce servisten geldim;
Komple cam tavan ellerinde varmış; fiyatı 4100 TL!
Tabii benim mekanizma ve üst arka cam sağlam olduğundan sadece öndeki hareketli sunroof kısmının camı istenecekmiş, o da maalesef Türkiye'de yok.
Bir hafta sipariş bekleyeceğiz anlaşılan. Kasko sipariş süresini değil de işçilik süresini eses alıyormuş, dolayısıyla bu yağmur çamurda arabasız kaldık! Bir de hergün 110 kilometrelik yol yapıyorum... vay halime!
Sertaç bu durum kiralık araç için ise; aracın serviste kalış süresi 24 saati geçtiğinde tek seferde 7 gün, yılda maksimum 14 gün kiralama hakkın var.
smartmavi
18/04/2011, 22:20
Sertaç bu durum kiralık araç için ise; aracın serviste kalış süresi 24 saati geçtiğinde tek seferde 7 gün, yılda maksimum 14 gün kiralama hakkın var.
Acenta parça beklenen sure icin verilmeyecegini soyledi. Ne yapmam lazim?
gorkem kaan
19/04/2011, 01:39
çok geçmiş olsun...
whitegold
19/04/2011, 12:56
gecmiş olsun arkadaşım Allah beterinden korusun.
Acenta parça beklenen sure icin verilmeyecegini soyledi. Ne yapmam lazim?
Sertaç, araç mekanik arızadan geldiğinde 2 gün, hasarla gelirse 7 gün kiralama hakkın var. zaten onarım süresi 7 gün sürmez, hep parça beklenir. acentenin dediğine bakılırsakimseye kiralık araç verilmemesi lazım. sen bastır ve acenten bu işi halledemiyorsa kasko şirketini ara ve ağzına geleni söyle, hatta ne acıdır ki çirkeflik yap. çünkü onlar anladığım kadarı ile çamura yatıyorlar. kiralık araç senin en doğal hakkın ve unutma ki sen bu madde için sigorta şirketine her yıl 75 TL prim ödüyorsun. hakkını da almalısın. hagi sigorta şirketi olduğunu çok merak ettim doğrusu!
smartmavi
19/04/2011, 14:21
Sertaç, araç mekanik arızadan geldiğinde 2 gün, hasarla gelirse 7 gün kiralama hakkın var. zaten onarım süresi 7 gün sürmez, hep parça beklenir. acentenin dediğine bakılırsakimseye kiralık araç verilmemesi lazım. sen bastır ve acenten bu işi halledemiyorsa kasko şirketini ara ve ağzına geleni söyle, hatta ne acıdır ki çirkeflik yap. çünkü onlar anladığım kadarı ile çamura yatıyorlar. kiralık araç senin en doğal hakkın ve unutma ki sen bu madde için sigorta şirketine her yıl 75 TL prim ödüyorsun. hakkını da almalısın. hagi sigorta şirketi olduğunu çok merak ettim doğrusu!
poliçeyi inceledim; parça bekleme süresi falan yazmıyor. Yani her halukarda kiralık araç verilmesi gerekiyor gibi geldi bana. Sözde araç alıp alamıyacağıma eksper karar verecekmiş.
Şirket Dubai Group Sigorta.
Ucuz diye tercih etmiştim. Anlaşılıyor ki ucuz etin yahnisi....
poliçeyi inceledim; parça bekleme süresi falan yazmıyor. Yani her halukarda kiralık araç verilmesi gerekiyor gibi geldi bana. Sözde araç alıp alamıyacağıma eksper karar verecekmiş.
Şirket Dubai Group Sigorta.
Ucuz diye tercih etmiştim. Anlaşılıyor ki ucuz etin yahnisi....
Sertaç dediğim gibi sen bastır firmaya, genel müdürlüğü ara bununla ilgili. hiç geri adım atma,sene yaptırmayacağım zaten falan de,geri adım atarlar.
smartmavi
19/04/2011, 15:33
Sertaç dediğim gibi sen bastır firmaya, genel müdürlüğü ara bununla ilgili. hiç geri adım atma,sene yaptırmayacağım zaten falan de,geri adım atarlar.
Acentam tam salak çıktı. ikame araç başvurumu yapmamış bile!
Aradım genel merkezi, başvurumu aldılar. Akşama alırım inşallah! Varsa punto versinler dedim :)
Çok saol SAYDAM, beni harekete geçiren sen oldun.. saol varol!
smartmavi
19/04/2011, 17:41
3 gün araç veriyorlar. Benzinli otomatik Hyndai Era tercih ettim.
speedy_16
19/04/2011, 17:56
3 gün araç veriyorlar. Benzinli otomatik Hyndai Era tercih ettim.
dizel den sonra otomatik benzinli dokunmasın :)
smartmavi
19/04/2011, 22:48
dokundu bile. 20 km yol yaptım, ibrenin aşağı indiğini hemen farkettim. içiyor mubarek.
yalnız süspansiyon sistemi bizim araçlardan çok daha iyi, o kesin.
Acentam tam salak çıktı. ikame araç başvurumu yapmamış bile!
Aradım genel merkezi, başvurumu aldılar. Akşama alırım inşallah! Varsa punto versinler dedim :)
Çok saol SAYDAM, beni harekete geçiren sen oldun.. saol varol!
Ne demek dostum. Ben bu işin içinde olduğum için, müşterilere nasıl zorluklar çıkartıldığını biliyorum. Yarın sana özelden birşey yazıcam. En azından kiralık araç süresini 3-4 gün uzatmayı deneyelim onunla da:))
smartmavi
20/04/2011, 09:28
Ne demek dostum. Ben bu işin içinde olduğum için, müşterilere nasıl zorluklar çıkartıldığını biliyorum. Yarın sana özelden birşey yazıcam. En azından kiralık araç süresini 3-4 gün uzatmayı deneyelim onunla da:))
Cok iyi olur, zira pazartesinden once arabamiteslim almam imkansiz gorunuyor.
sertaç özelden yazdım. müsait olunca okursun.
smartmavi
20/04/2011, 15:32
Arkadaşlar, cam tavanın sunroof kısmının camı Türkiye'de bulunamıyor. Ne olacak bir fikriniz var mı? Süreci kendim hızlandırabilir miyim, yoksa herşeyi servisin kontrolüne mi bırakayım?
speedy_16
20/04/2011, 16:26
Arkadaşlar, cam tavanın sunroof kısmının camı Türkiye'de bulunamıyor. Ne olacak bir fikriniz var mı? Süreci kendim hızlandırabilir miyim, yoksa herşeyi servisin kontrolüne mi bırakayım?
servisin hişini hızlı yapması için bi kaç gün git söle baskı yap biraz olmadı müşteri hizmetlerini ara bilgi al
smartmavi
25/04/2011, 16:59
Bugün 9. gün hala araba serviste cam bekliyor!
Lanet olsun!
jrgakbulut
25/04/2011, 17:01
Bugün 9. gün hala araba serviste cam bekliyor!
Lanet olsun!
katılıyorum kesinlikle ihmarkarlık peki aracı alip cam tavan geldikten sonra goturemiomsn ?
smartmavi
25/04/2011, 17:04
valla üstüne naylon muşamba falan çekçez artık.
Ben utanıyorum, fiat utanmıyor!
jrgakbulut
25/04/2011, 17:07
hiç sorma haklısın kesinlikle yada kapalı garaj varsa gitcegin yerlerde perdeyi çek ole kalsın :) işte bu yuzden fiat almakta kararsız kalmıstım ama kaporayı verdik artık :) bekliyorum :S
aslam0740
25/04/2011, 22:43
valla üstüne naylon muşamba falan çekçez artık.
Ben utanıyorum, fiat utanmıyor!
abi bence sen bi camcı çağır ölçüsünü alsın cam kestir taktır. buzlu cam, siyah cam nasıl istersen artık onlar bilir, buzlu cam olmaz tabide, renkli bi cam kestir. (muşamba çekeceğiz sen beni güldürdün Allahda seni güldürsün, tabiki benim yazdıklarımd şaka fiatı ti ye almak için yazdım. :D )
Çözüm olarak Muşambayı düşündürenler utansınnn..!!
SKELETER
26/04/2011, 00:24
Bunun adı kasten adam öldürmeye teşebbüstür.
Çok geçmiş olsun. Allah beterinden saklasın.
smartmavi
03/05/2011, 00:40
16 günü geride bıraktık araba hala serviste!
Yarın eksperle arabayı Birmot Zincirlikuyu'ya götüreceğiz; orda tamir mi olacak, komple değişim mi yapılacak ona karar verilecek miş..
Sertaç sabırlı insansın gerçekten,
umarım yarın ne olacağı kesinleşir ve arabana kavuşursun.
smartmavi
03/05/2011, 18:06
Son durumu yazayim dedim; bugun eksperin onayiyla arabayi Birmot Zincirlikuyu'ya Selcuk bey ve ekibinin profesyonel ellerine teslim ettim. Yarim saat icinde cozum urettiler. Arabayi biraktim, yarin sabah anlasmali ve garantili olarak Fiat'in islerini yapan sunroofcuya teslim edilecek. Sanirim olay sadece ayar sorunu. Bakalim noolcak, yarin hersey anlasilacak.
çok sevindim sertaç vallahi senin konuya birşey yazmanı bekliyorum hergün :) öyle bir geçer zaman ki den bile heyecanlı :) sana da arabanı verseler öyle bir geçer zaman ki :)
comanchee
03/05/2011, 22:53
hele şükür üstad. ya geçmiş olsun kurtuldun o beceriksizlerin elinden ya....olan sana oldu ne diyeyim allah insanı işinin ehli olanlarla karşılaştırsın
smartmavi
03/05/2011, 23:08
Daha anlatacaklarim var da belgelendireyim ondan sonra.
Sertaç kardeşim merhaba, geçmiş olsun, son yazılan mesajları okumadım henüz, aracınızın hala skydome takılma işi bitmedi mi merak ettim, birde ben bugün alacağım aracıma kasko yaptırmıştım bankadan, banka sadece araç ismiyle yapmış hemen sizin olay aklıma geldi, söyledim benim araçta orjinal skydome ve evo kit var diye ve sonradan aldığım aksesuarları da kaskonun içine eklettim, umarım yanlış anlamazsınız ama sizin olaydan ders çıkartıp dedim böle bi durum olursa kasko üzerime yıkmasın diye kaskoya ilave olarak belirttirdim, orjinal paketli geldi diye, tüm arkadaşlara da yardımcı olur ümidiyle bu bilgiyi paylaştım...
smartmavi
03/05/2011, 23:22
Merhaba, oncelikle arabami hala alamadim ama yarindan umutluyum. Bu sefer olacak gibi. Orjinal donanima gelince, kaskoya beyan edip bosu bosuna fazladan para odemeyin. Arac modelibizi dogru yazsinlar yeter kanimca. Ben de mesela kaskoya skydome u ekletmistim gecen sene, arti 1000 tl daha yazin demistim. Kasko fiyati yanlis hatirlamiyorsam 70 tl artmisti. Halbuki buna hic gerek yokmus.
Aracın baz ismini yani örn: punto evo 1.3 mjet dynamic dualogic S&S 95 hp deyince sadece onu baz alırlar ama ben evo kit ve skydome da almıştım, sizin talihsiz olay aklıma geldi bugün yeniden ek beyanda bulundum ancak yeniden ekstra ücret alınmıycak, birde spoiler, marşpiye ve egzoz ucunu da belirttirdim. Yani kafam biraz daha rahatladı bence önemli diye düşünüyorum
smartmavi
04/05/2011, 14:05
Arkadaşlar,
cam değiştikten sonra mekanızmanın neden kapanmadığı anlaşıldı. Camları iyi temizleyememiş yada kırılma esnasında açıklıklardan içeriye cam girmiş ve buna bağlı olarak kızaklar deforme olmuş... Şimdi sigorta firmasından haber bekliyoruz..
Arkadaşlar,
cam değiştikten sonra mekanızmanın neden kapanmadığı anlaşıldı. Yetkili servis elemanları camları iyi temizleyememiş ve buna bağlı olarak kızaklar deforme olmuş... Şimdi sigorta firmasından haber bekliyoruz..
ya adam bir siler bea off of adam kaç gündür arabasız sırf bu adamlar yüzünden..kardeşim şimdi ne durumda deforme giderildi mi yoksa kızaklar yenilencek mi?
smartmavi
04/05/2011, 18:37
Hocam tamirine başlanmış. Fiat garantisinde olduğundan tamir ettirmek işime gelir, daha hızlı olsun...
E_N_D_E_R_
04/05/2011, 18:44
geçmiş Olsun.Kaza Geliyorum Demiyor İşte...
Hocam tamirine başlanmış. Fiat garantisinde olduğundan tamir ettirmek işime gelir, daha hızlı olsun...
anladım kardeşim çıkınca bilgilendir mutlaka..
smartmavi
04/05/2011, 22:37
Akşam 7 de usta aradı ayaklar değişmeden olmayacak, eksperle görüşelim dedi. Ondan 1 saat önce eksperle kendisini kasko şirketine ve tüketici derneğine şikayet ettiğim için tartışmıştık.
İşler iyice karıştı.. Bakalım ne olacak....
Akşam 7 de usta aradı ayaklar değişmeden olmayacak, eksperle görüşelim dedi. Ondan 1 saat önce eksperle kendisini kasko şirketine ve tüketici derneğine şikayet ettiğim için tartışmıştık.
İşler iyice karıştı.. Bakalım ne olacak....
bekle abi yaptırsın exper vallahi bir çıksa araba ben senden fazla sevincem..
smartmavi
06/05/2011, 14:32
Bir aksilik daha çıkmazsa bugün arabamı alıyorum arkadaşlar!
3 hafta, dile kolay!
kardeşim nasıl oldu aldın mı telefondan gir internete söle :)
Hadi hayırlısı olsun. Çok uğraştırdı seni bu tavan.. :D
hakguner
06/05/2011, 15:35
haydi inşallahhhh..
smartmavi
06/05/2011, 15:38
kardeşim nasıl oldu aldın mı telefondan gir internete söle :)
Tayfun hocam,
aradım Maslak'taki sunroofçuyu-ki servis bırakmıştı oraya, adam yaptım teslim ettim dedi. Servis şimdi temizliğini yapıyormuş. Heryeri bant falandı. Pasta cila yapıp akşama tertemiz teslim edeceğiz dediler..