Orijinalini görmek için tıklayınız : bazen direksiyon city de sertleşiyor normal mi?
arkadaşlar merhaba bazen aracımın direksiyonu city modunda kendi kendiliğine sertleşiyor sonra gevşiyor bu normalmi dir .
City modu sadece 20 km/h hıza kadar aktifdir zaten o hızı geçtikten sonra sertleşmeye başlar.
Hızlandıkça sertleşmesini diyorsanız normal. Ama durup dururken direksiyon sertleşmesi normal değil gibi geldi...
city ye alışamadım...hiç kullanmıyorum nerdeyse..belli bir hızın üzerinde otomatik olarak devreden çıkmazsa facia olur zaten
onderbaki
18/04/2011, 12:30
city nin rahatlığını aracı park ederken yada dönüşlerde hissediyorsun.
küçük parmakla çevir direksiyonu. bu durumlarda direksiyon sertleşiyorsa prob.var demektir.
hakguner
18/04/2011, 12:32
City mükemmel bir şey bana göre. Acayip rahat park ediyorum veya park yerinden çıkıyorum. kendime bile şaşıyorum. Normal direksiyon ile park edemiyordum. )))
Usta şöfor değilim de...
emirozal
18/04/2011, 17:30
evet belli bir hızdan sonra devre dışı kalıyor.
city bazen sertleşebilir. Şehir içi yoğun manevra yapıldığında veya dururken yapılan sağ sol oynamalarda motorun aşırı ısınmasını engellemek için devreyi keserek sistemi soğumaya alır ve korur. Bu durum 10 veya 20 sn olabilir.
CITY modu Servo sistem olarak çalışıyor. Yani hız arttıkça direksiyon sertleşiyor.
Bugün aracı parkederken benimde başıma aynı olay geldi. Direksiyon sertleşti önce sonra da hız ibresi kendi kendine 70-80'den aşağı doğru düşerken gördüm. Bir problem var mıdır acaba? Araç servisten yeni çıktı bu arada.
StrawBeeRy
08/05/2011, 22:22
Bugün aracı parkederken benimde başıma aynı olay geldi. Direksiyon sertleşti önce sonra da hız ibresi kendi kendine 70-80'den aşağı doğru düşerken gördüm. Bir problem var mıdır acaba? Araç servisten yeni çıktı bu arada.
aküdende yapabiliyor ama araç yeni aküden neden yapsınki? bendede olmuştu ışıklarda durdum aa ibreye bi baktım 220 oldu hararet full oldu mazot full oldu devir 6. dayadı dedim ne oluyoruz :D sonra aküyü değiştirdim düzelmişti
aküdende yapabiliyor ama araç yeni aküden neden yapsınki? bendede olmuştu ışıklarda durdum aa ibreye bi baktım 220 oldu hararet full oldu mazot full oldu devir 6. dayadı dedim ne oluyoruz :D sonra aküyü değiştirdim düzelmişti
Hocam akü yeni değil. Arabaya tesisat yaptım o yeni ama :cheers00: Tekrarlarsa servise göstermek lazım galiba.
StrawBeeRy
08/05/2011, 23:10
Hocam akü yeni değil. Arabaya tesisat yaptım o yeni ama :cheers00: Tekrarlarsa servise göstermek lazım galiba.
dediğim gibi aküden yapıyor olabilir
bendede oldu aküyü değiştirdim geçti hatta mazot sona gelince sevinmiştim :D:D
GP COSKUN
09/05/2011, 02:06
tesisat yaptım demişsin
eğer anfi çok kuvvetli ise fazla elektrik çekerek bu soruna neden olabilir kaldıki akünde yeni değil
saygin54
15/07/2011, 12:46
arakadaşların dediği gibi aküden kaynaklanabilir birde ön lastik havalarını kontrol et havası düşük lastiklerde direksiyonu ağırlaştırabilir...