Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : İşte City Motoru...

Misafir
14/04/2011, 19:14
Bugün aşağıya servise indiğimde city motoru değişimi olduğunu farkedince, merak edenler için bir kaç kare fotoğraf aldım..

izoci
14/04/2011, 19:19
şekli güzelmiş :D teşekkürler..

ZAK1980
14/04/2011, 19:31
operator Murat abının elıne versek tamır edeer kesın ,su sıralar masallah arckosunda yapmadıgı kalmadı

alpimmm
14/04/2011, 19:38
demek city buymuş,
teşekkürler,
umarım hiç arıza yapmaz :)

takres
14/04/2011, 19:46
umarım hiç lazım olmaz...

GPS2
14/04/2011, 21:15
Eline sağlık...

USTA
14/04/2011, 21:18
Bütün iş bu işaretli parçada bitiyor demek ki,dikiş makinalarında kullanılan step motorların az büyüğü bu,tamiri imkansız sanırım,direk motor değişimi yapılır bunda,paylaşımın için teşekkürler Gülay...

https://img15.imageshack.us/img15/640/fiatcitymotor.jpg

asil
14/04/2011, 21:34
ne kadar gıcık bir parça teşekür ederim şimdiye kadar verdiğiniz bilgiler için

Du Hast
14/04/2011, 22:38
operator Murat abının elıne versek tamır edeer kesın ,su sıralar masallah arckosunda yapmadıgı kalmadı
tamir edilemeyecek birşey değil
bende gerekli dökümanları var bozulan parçanın yerlerinin. çok basit bir arıza aslında. servo motorun üzerindeki sensörler zamanla aşınıyorlar.

SpyHunter33
14/04/2011, 23:18
Ya bende fransada ki bir arkadaşımla bu konu üzerine konuşmuştuk sanırım eski kasa puntolardaki motor sistemi ile aynı bu sistem. onunda kız arkadaşının aracı kendisindeyken servo motoru bozulmuş, servis bizdekiler gibi bir fiyat çıkartmıştı sonra arkadaş inat edip araştırarak hangi parçadan dolayı arıza yaptığını bulmuş kendi imkanları ile, yaklaşık 10 liraya denk gelen bir paraya o bozulan parçayı değiştirmiş ve sorunsuz kullanıyordu :)

GRDEDE
14/04/2011, 23:44
Paylaşım için teşekkürler.

krakercocuk
15/04/2011, 02:17
teşekkürler merak ediyordum doğrusu

kara kız
15/04/2011, 02:24
siz bide o motorun içini dağılmış görün...canlı gözlen görmüş biri olorak tamırı ımkansız kırılmış platın tırnaklar karamış ve aşınmış elektronık yollar mümkündeğil

hilmiusta
15/04/2011, 02:31
her puntocunun kabusu demek bu :D

kara kız
15/04/2011, 02:35
bu sorumu yasamayan ne yazıkkı askerlık yapmamış bir erkek konumunda ...:)

Du Hast
15/04/2011, 02:54
siz bide o motorun içini dağılmış görün...canlı gözlen görmüş biri olorak tamırı ımkansız kırılmış platın tırnaklar karamış ve aşınmış elektronık yollar mümkündeğil
bende canlı gördüm hocam
ististnai durumlar dışında mümkün.

kara kız
15/04/2011, 03:01
tamiri mümkün olsaydı emın ol 5 senede hatta mk2 ler ve ıdea larıda katarsak 7 senede tamir eden biri çıkadı..hatta bu işten çok buyuk paralar kazanılırdı sanayıde servo motor tamırhanesınden geçilmezdi..tamır ettırılen bı yer olmadığna göre tamiri mümkün değil sonucu çıkmakta... imkansız ki komple servo motor değişiyor... tamir edenide anlından öperim....

Du Hast
15/04/2011, 03:09
tamiri mümkün olsaydı emın ol 5 senede hatta mk2 ler ve ıdea larıda katarsak 7 senede tamir eden biri çıkadı..hatta bu işten çok buyuk paralar kazanılırdı sanayıde servo motor tamırhanesınden geçilmezdi..tamır ettırılen bı yer olmadığna göre tamiri mümkün değil sonucu çıkmakta... imkansız ki komple servo motor değişiyor... tamir edenide anlından öperim....
peki abicim öyle olsun

OzzY
15/04/2011, 03:48
burdan ilginç bi çıkarım yaptım ama yanılıyomuyum bilmiyorum...

benim city motoru enriko alibertide değişmişti, fotoğraflardan açıkça görüldüğü gibi bunun değişimi için direksiyon simidi sökülüyo ancak benim simitteki delikler sağlam yani daha önce sökülmemiş, bunun nası bi açıklaması var?

Misafir
15/04/2011, 11:38

benim city motoru enriko alibertide değişmişti, fotoğraflardan açıkça görüldüğü gibi bunun değişimi için direksiyon simidi sökülüyo ancak benim simitteki delikler sağlam yani daha önce sökülmemiş, bunun nası bi açıklaması var?

o deliklerin sağlam olmasının 2 sebebi olabilir. sıfır direksiyon takılmış da olabilir.. İşlem yapılan bir direksiyonda deliklerin olmaması mümkün değil diye biliyorum..

sedini
15/04/2011, 11:54

o deliklerin sağlam olmasının 2 sebebi olabilir. sıfır direksiyon takılmış da olabilir.. İşlem yapılan bir direksiyonda deliklerin olmaması mümkün değil diye biliyorum..

aynen ozan kesin sıfır takılmıştır çünkü deliklerden girerek airbag sökülüyor.. sonra direksiyon motoru sökülüyor ve değişimi yapılıyor diye biliyorum..

kara kız
15/04/2011, 11:57
bence dikkatli bak..benimde sokulde ama dıkkatli bakmayınca belli olmuyo cunku yumusak bır malzeme kaplı delık gırısınde delince bıle tekrar tornavıdayı cıkartınce eskı seklını alıyor

GPS2
15/04/2011, 11:59
tamiri mümkün olsaydı emın ol 5 senede hatta mk2 ler ve ıdea larıda katarsak 7 senede tamir eden biri çıkadı..hatta bu işten çok buyuk paralar kazanılırdı sanayıde servo motor tamırhanesınden geçilmezdi..tamır ettırılen bı yer olmadığna göre tamiri mümkün değil sonucu çıkmakta... imkansız ki komple servo motor değişiyor... tamir edenide anlından öperim....link vermiştim biryerde...yurtdışında tamirini yapıyorlar...hemde komik fiyatlara...zorluklar insana neler yaptırmaz...bizlerin şansı FİAT-tofaş ın güçlü servis ağı ve büyük bir pazarı olmasıdır öyle veya böyle tamir yoluna gidip risk almak istemiyorlar düşüncesindeyim...Bir teknisyen olarak bunu tasarlayan mühendislerin neden küçük masrafla ve kolay yoldan değiştirilebilir parçalardan olmasını düşünmemişler anlamıyorum...bu mümkün iken(bana göre) :rolleyes2: ...buradaydı galiba...https://www.kalpazan.net/MK2%20servo.pdf

Solitude
15/04/2011, 13:19
bu direksiyon üzerindeki delikler tam olarak nerelerde oluyor yanlardamı ?

OzzY
15/04/2011, 13:39
pek sanmıyorum sıfır gibi durmuyodu, zahmet olmazsa sistemden kontrol etmeniz mümkünmü ne yapılmış, fiatı kazıklayamazlar sanırım :)

aynen ozan kesin sıfır takılmıştır çünkü deliklerden girerek airbag sökülüyor.. sonra direksiyon motoru sökülüyor ve değişimi yapılıyor diye biliyorum..
hiiç sanmıyorum ama umarım :)))

bence dikkatli bak..benimde sokulde ama dıkkatli bakmayınca belli olmuyo cunku yumusak bır malzeme kaplı delık gırısınde delince bıle tekrar tornavıdayı cıkartınce eskı seklını alıyor
aslında bakmıştım daha önce özellikle, hatta sormuştum birisine benim city değişti ama delikler sağlam diye simit sökülmeden değişiyo demişlerdi...

kara kız
15/04/2011, 14:03
belki servisler arasında sokulme seklı farklılık gosterebılır...yada senın dıreksyonu dumur ettiler sokme sırasında yenısını taktılar bozuntuya vermediler ..başka cvp gelmıyo benım aklıma..

OzzY
15/04/2011, 14:12
Gülay hanım sistemden bakıcak, bende pazartesi arabaya tekrar bakarım olmadı direk fiatla papazı buluruz :) gerçi bi şekilde tamir edildi değiştirmeden tamir etmeleri mümkün değil tabii merak ettim ne şekilde olmuş

16 CSE 79
15/04/2011, 14:38
Teşekkürler Gülay herkesin merak ettiği(benimde)meşhur parçayı görmüş olduk:)

Misafir
15/04/2011, 14:46
Rica ederim.. :)

okaya
16/04/2011, 13:02
duruşu bile ürkütüyo.servis dışındaki ustalar bu gibi parçaların tamiriyle ilgili çalışmalar yapıyorlardır.yakında püf noktasını bulurlar.

Misafir
16/04/2011, 13:06
Sağlıklı bir şekilde tamiri şu an imkansız.. Yoksa tamir yolunu tercih edeceklerine şüpheniz olmasın fiyatı 2 bin küsürlük bir parça çünkü

puntoturbom
16/04/2011, 18:53
Benim de geçen yıl değişti ( garantiden =) ) . Ama hata benimdi ;lastik tamir kitini kullandıktan sonra yaklaşık 3000 km kullanmıştım. Tabii servise götürmeden lastiği tamir ettirmiştim. =)

Misafir
16/04/2011, 22:20
Benim de geçen yıl değişti ( garantiden =) ) . Ama hata benimdi ;lastik tamir kitini kullandıktan sonra yaklaşık 3000 km kullanmıştım. Tabii servise götürmeden lastiği tamir ettirmiştim. =)

:)

MURAT34
17/04/2011, 02:31
benim değişecek bu hafta balıkesirde 200 tl istendi mecbur vericem artık...%10 ben karsılayacakmısım.aracımda full servis bakımlı buda fiatın bir reziliiği daha duyurulur!!!!!!!!!!!!!!

simena4848
17/04/2011, 04:17
merhaba ben aracımı 2 haftalığına arkadaşıma vermiştim,aracımın ekranında şimdi yeşil renkte CİTY yazısı var,aracımın direksiyonunda ses veya kayma yok ama city moduna mı geçmiş yoksa city arızası mı anlayamadım...inanın City açma kapama nasıl yapılıyor onuda bilmiyorum umarım city arızası değildir...yardımcı olursanız çok sevinirim acemiliğimi de bağışlayın...

halils2
17/04/2011, 04:32
herhangi bi sorun yok merak etme arkadaşın city moduna geçmiş zaten aracına bindiysen direksiyonun çok yumuşak olduğunu göreceksin. ayrıca arıza olduğunda ekranda kırmızı renkte direksiyon işareti çıkıyo abs lambası yanında (ilk kontak açtığın zamanki durum). city modunu kapatıp açmak için kapıları kiltleme butonu ile bagaj açma butonu arasında direksiyom işareti olan bi düğme var ona basarak açıp kapatıyosun gösterge sol yanında yaşil city yazarsa açık yazmazsa kapalı...diğer tarafa da yazmıştım ama sana kolaylık olsun arkadaşım

simena4848
17/04/2011, 12:36
burdada çok teşekkür ederim Halil Bey:))

halils2
17/04/2011, 12:50
rica ederim :)

meco
22/04/2014, 19:37
Arkadaşlar merhaba aracımın direksiyon motorunda arıza var yapa bilecek yaptırabilecek ve yardımcı olabilecek kişi varmı :(

khanunl
22/04/2014, 19:54
Arkadaşlar merhaba aracımın direksiyon motorunda arıza var yapa bilecek yaptırabilecek ve yardımcı olabilecek kişi varmı :(

Geçmiş olsun öncelikli olarak yetkili servise müraacat edip arızanın city arızası olduğunun teyidini alın.Değişimini talep edin aynı anda fiat müşteri hizmetlerini arayarak aracınızda city problemi oluştuğunu belirterek ücretsiz değiştirilmesi husunda talepte bulunun.Birçok aracın parçası ücretsiz değişti umarım sizi fazla uğraştırmazlar.Ben 2013 senesi başında 2006 model aracımın city parçasını ücretsiz değiştirttim.Ben uğraşmadım servis merkezle görüştü 1 saat sonra ücretsiz değişim onayı geldi.Kolay gelsin.

serrko
22/04/2014, 20:54

Arac kac model

MB860 cihazımdan 2 ile gönderildi

EMRE ALTINOK
24/04/2014, 15:29
in the CİTY..

keşke vakti zamanında sevgili fiat arızalı puntişleri geri çağırıp ÜCRETSİZ değiştirseydi. kullanıcılar mağdur olmasaydı. dış görünümü kullanımı yakıtı performansı parça ucuzluğu 4 dörtlük olan puntişlerimizin bi şu parça yüzünden alaman otosu hastalarından alay konusu olmasaydı kimse çekinmeden korkmadan "acaba?" diye beklemeden rahat rahat aracına binseydi..