Orijinalini görmek için tıklayınız : Bu ne olabilir?
birkaç kişiye sordum ama cevabını bulamadım. resimde kırmızı çizgiyle belirttiğim şey ne işe yarıyo :)
ve tecrübe tarafından ( - gülay hanım ) konu sonlandırılmıştır. cevabı şu şekildedir;
bu parça bütün araçlarda var ancak dynamic ve emotionlarda aktif haldedir ve dijital klimalarda ısı sensörü görevini yapar.
https://www./foto/kl1.jpghttps://www./foto/kl2.jpg
operatormurat
12/04/2011, 00:56
arabanda yağmur sensörü veya ışık sensörü varsa bu noktada algılayıcı göz var diye hatırlıyorum...
benim bildiğim o yol bilgisayarının dısarıdaki havanın sıcaklığını ölçen sensörü
SRDR KRKC
12/04/2011, 01:09
Yağmur Far Sensörü...
arabanda yağmur sensörü veya ışık sensörü varsa bu noktada algılayıcı göz var diye hatırlıyorum...
Uzaktan kumandanın alıcısı var varsa eger yağmur sensörü,ısık sensoru,far sensoru gıbı sensorlerın bulunduran kısım dıyelım
benim bildiğim o yol bilgisayarının dısarıdaki havanın sıcaklığını ölçen sensörü İSE sag aynanın altında bulunuyor
benim bildiğim güneş sensörü. dijital klimalı araçlarda bulunuyor.
benim bildiğim güneş sensörü. dijital klimalı araçlarda bulunuyor.
+1 ,
2007 li yıllardaki konularda bunun cevapı vardı...
benim araç dynamic Asist kit esp kitli
yağmur sensörü olduğunu düşünmüyorum çünkü o dikiz aynasının arkasındaki siyah kısımda olduğunu biliyorum..
galiba kimse bilmiyo
efe mert
12/04/2011, 02:43
anahtarın kumanda alıcısı diye biliyorum ben. daha önce merak edip lineası olan bir arkadaşa sormuştum bana öyle demişti. o da tam biliyorsa tabi:)
iyiki açılmış bu konu:) bende uzuuun süredir merak ediyordum ne işe yaradığını:)
EvoKoray
12/04/2011, 03:14
bende kapı kumandasının alıcısı diye biliyorum :)
uyku tutmadı gerçekten bunun ne işe yaradığını bilen yokmu bu forumda :)
operatormurat
12/04/2011, 03:50
yok kumanda alıcısı değil,aldığım sene merakıma yenilip tornavida ile kanırtıp açtım,altında yeşil bir platik var içi boş,activelerde hiçbir halt olmadığı için boştu,ama daha üst modellerde illaki bir sensör vardır...
yok kumanda alıcısı değil,aldığım sene merakıma yenilip tornavida ile kanırtıp açtım,altında yeşil bir platik var içi boş,activelerde hiçbir halt olmadığı için boştu,ama daha üst modellerde illaki bir sensör vardır...
bi ark.ımda aktiv punto var ondada varmış galiba bilmiyodu.
bence bu konuya tek cevabı tecrübesiyle gülay hanım verir ama onlayn değil sanırım.
Yağmur ve ışık sensörü orada olamaz,bütün markalarda işleyiş şekli aynanın altındadır,sileceğin alt noktasına gelen yere ışık ve yağmur sensörü olmaz,aynı kapak bizdede var,büyük ihtimalle uzaktan kumanda alıcısı olabilir,dijital klimanın iç hava ısı sensörü klima panelinin üzerindeki ızgara olan yer...
bende çok merak ediyordum bunu.dijital klima ile alakası yok benim araç active, manuel klima ama bendede var.
muhtemeln uzaktan kumandanın alıcısıdır
Kriminal
12/04/2011, 10:48
Güneş sensörü..Dijital klimalı araçlarda bulunur..
Isı sensörü sağ aynanın altında arkadaşlar....
emirozal
12/04/2011, 11:15
ben onu uzaktan kumanda algılayıcısı diye biliyorum. linea punto hepsinde var o zımbırtıdan.
Hayır arkadaşlar yağmur sensörü olan araçlarda dikiz aynasının ortasındaki yerde sensörü, o resimdeki kısım, aracın anahtarının uzaktan kumandanın çalıştırılması için konular cihaz veya panel adı her neyse o görüntüdeki budur
feedbackx
12/04/2011, 11:20
+1 Bu konu konuşulmuştu bütün araçlarda var ancak dijital klimalı araçlar için aktif sadece güneş sensörü denilmişti
bendede var. o aparattan honda civic dede görmüştüm. sahibine sorduğumda araç içi alarm algılayıcısı tarzında bişeyler demişti.
GünahsizSeytan
12/04/2011, 11:44
86 farklı şey söylenmiş hangisi acep :D bileni arıyorumm gören söylesinn :P :P
Kriminal
12/04/2011, 12:17
Güneş sensörü bahsettiğiniz ön camın ortasındaki şey..
Dijital klimalı araçlarda bulunur..
Isı sensörü ise yol bilgisayarındaki dış hava sıcaklıgını gösteren, sağ aynanın altındadır arkadaşlar....
Açıkladıkya dogru şıkkı söyledık daha neden alternatif sonuçlar üretilmeye çalışılınıyor anlamıyorum
86 farklı şey söylenmiş hangisi acep :D bileni arıyorumm gören söylesinn :P :P
kimseden net bi yanıt gelmedi :) kriminal usta iddaalı şuan ama bunca şey söylendikten sonra emin olamıyo insan
kara kız
12/04/2011, 13:51
+1 ,
2007 li yıllardaki konularda bunun cevapı vardı...
hepimizin bildiğinin aksine araç içi derece algılayıcısı otomatık klımaların ıcındeki sensör sayesınde algılanıyor..en azından GP larda. dijital klımalı GP ların klıma panelının sağ ve sol koselerinde ufak hava ızgaraları var..o ızgaranın ıcınde ufak bir pervane var ters yönlü..araç içindeki havayı bağlantılı olduğu ısı sensörüne ileterek klımanın hızını ayarlıyor..bu durumu klımayı dağıttıktan sonra çozdum ve kafamda ılk sızın aklınıza takılan soru geldi eger ısı sensoru kılmanın ıcınde ıse torpidodakı sensor neyın nesı dır.. kumanda alıcı olduğnuda zannetmiyorum ..actıve lerde soket yerı boş..dynamıklerde sensor mevcut..
eğer güneş sensörü ise ne işe yaramakta?Dijıtal klımanın ısısı ıle ılgılı cvp çıkıyor ozaman ortaya ....ozaman benım yukarıda bahsettığım olay neden var..O UFAK HAVA PERVANESININ AMACI NEDİR..?bu arada o bolgeyı temızledıkten sonra klıma daha bi hassaslastı sıcaklık farklarını anında algılayıp otomatık olorak kendını ayarlıyor..bence klımayla alakalı değil o torpidodakı sensor...
hilmiusta
12/04/2011, 13:57
bı arkadas actıve lerdede vara dıyor ama ben focuslarda da gordumo dıjıtal klımanın ısı olcerı dedı bana show room dakı arkadasım ama arkadas actıv dede var dıyor sımdı kafam karıstı focustakı de dıjıtal klımaydı
emirozal
12/04/2011, 14:23
ön konsol fabrikada tek tip üretiliyor olabilir. activede, dynamicde, emotionda da aynı konsolu kullanıyor olabilir. activede pasif diğerlerinde aktiftir.
comanchee
12/04/2011, 14:40
Hayır arkadaşlar yağmur sensörü olan araçlarda dikiz aynasının ortasındaki yerde sensörü, o resimdeki kısım, aracın anahtarının uzaktan kumandanın çalıştırılması için konular cihaz veya panel adı her neyse o görüntüdeki budur
arkadaş doğru söylüyor.yağmur sensörü dikiz aynsanın orada
Kronokrator
12/04/2011, 14:51
+1
K090 olarak geçer. Otomatik klimada kullanılır.
kara kız
12/04/2011, 14:53
peki ne işe yarıyo?
Kriminal
12/04/2011, 14:56
Otomatik klimada iç hava sıcaklıgını dengede tutmak ıcın kullanılan bır teknoloji.Klimanın bır parçası aslında
Bence de güneş sensörü olmalı.
kara kız
12/04/2011, 16:47
Otomatik klimada iç hava sıcaklıgını dengede tutmak ıcın kullanılan bır teknoloji.Klimanın bır parçası aslında
araç içi hava sıcaklığını dengede tutmaya yarayan sensör klıma panelının içindeki sensör..klımanın uzerındekı ızgarya kolı bantı ıle bantlayın ve gorun klımayı fullouto konumuna alın ve seyredın ne olcak...sensore gelıcek hava olmadığından klımanız sıcaklaık farklarını algılamayıp tepkisizleşecek..o torpidodakı sensor bence başka bişey klımaylan alakalı olmadığnı dusunuyorum..
feedbackx
12/04/2011, 17:06
Parça kodu 46545740 arattığınız zaman ısı sensörü olarak görebilirsiniz. Gelen güneş yoğunluğuna göre klimanın çalışmasına yardımcı oluyor sanırım. Yabancı bir sitede bu parça için bu kodu vermişlerdi
bu parça bütün araçlarda var ancak dynamic ve emotionlarda aktif haldedir ve dijital klimalarda ısı sensörü görevini yapar.
emirozal
12/04/2011, 19:01
yani benim dediğime geliyor bu açıklama :D
operatormurat
12/04/2011, 19:08
arkadaşlar son noktayı koyuyorum gördüğünüz çıkıntı yağmur sensörü,yok değil diyenin 1.5 dönerini yerim ona göre...
feedbackx
12/04/2011, 19:12
arkadaşlar son noktayı koyuyorum gördüğünüz çıkıntı yağmur sensörü,yok değil diyenin 1.5 dönerini yerim ona göre...
Yağmur sensörü değil döner benden olsun :) Yağmur sensörü benim aracımda dikiz aynasının arka tarafında
operatormurat
12/04/2011, 19:17
bahse giren yokmu ben illaki yağmur sensörü diyorum.
operatormurat
12/04/2011, 19:19
Yağmur sensörü değil döner benden olsun :) Yağmur sensörü benim aracımda dikiz aynasının arka tarafında
aynayın arkasındaki dışardaki havanın sıcaklığını ölçen sensör olmasın...
feedbackx
12/04/2011, 19:27
Bildiğim kadarıyla yan aynalardan birinden ölçüyor dış sıcaklığı.Bu dikiz aynasında içerde zaten ön cama bakıyor sensör.
Kronokrator
12/04/2011, 19:42
bahse giren yokmu ben illaki yağmur sensörü diyorum.
ben varım, nesine giriyoruz? alırım anahtarını :)
parça kodu K090, adı güneş sensörü. otomatik klimayı kontrol eden mekanizmadır kendisi.
arabamı koyuyorum ortaya. aha anahtar buyrun :w00t2000:
operatormurat
12/04/2011, 19:47
az bekle bahadır evin tapusunu getiriyorum...
Kronokrator
12/04/2011, 19:48
yorumsuz
Kronokrator
12/04/2011, 19:49
murat tapuyu getir :)
operatormurat
12/04/2011, 19:54
bahadır kopya çekmişsin sayılmaz, güneş sensörümü ışık sensörümü daha tam aydınlanamadı vatandaş...
Kriminal
12/04/2011, 19:55
Murat abı yan çizmez tapuyu getırır :D
operatormurat
12/04/2011, 19:59
Murat abı yan çizmez tapuyu getırır :D
kırım poyrazdan ustabaşına sordum ikna olmadım sonra eletrikçi gökhanı aradım oda poyrazdan ikiside ısrarla yağmur sensörü dedi arkadaş,gör arabaları kimlere emanet ediyoruz...
Kriminal
12/04/2011, 20:08
kırım poyrazdan ustabaşına sordum ikna olmadım sonra eletrikçi gökhanı aradım oda poyrazdan ikiside ısrarla yağmur sensörü dedi arkadaş,gör arabaları kimlere emanet ediyoruz...
Başından savmışlar senı abııı...bosver sen ben ne kadar kanat but alacam onu soyle rakımı içeriz biramı senın bahcede :D
Kronokrator
12/04/2011, 20:16
tapu arada kaynamasın yalnız
nerde kaldı bizim tapu ? hehehe
not: orjinali solar sensor olarak geciyor, bizim türkçeye geçerken solar oluvermiş ışık. aslında güneş sensörü demek.
Kriminal
12/04/2011, 20:30
Bahadır tebrık ederım bızı dahada aydınlattıgın ıcın ...
konu eve arabaya gelmiş bilseydim açmazdım konuyu :) artık ne olduğu kesinleşti.
bugün çalışkanel otoya uğradım ve gereken cevabı ( gülay hanım ) verdi.
aydintap
12/04/2011, 21:44
veeeee noktayı koyuyorum..... aracınızda blue&me var ise o mikrofondur.
aradım tardım onun ne olduğunu buldum mesafe sensörü arkadaşlar ama türkiyede gp nin o versiyonu malesef yok
Kronokrator
13/04/2011, 15:11
mesajları okumuyor sanırım bazı arkadaşlar .. ya da konu geyiğe bağlandı.
Kriminal
13/04/2011, 15:17
Sadece konuyu okuyup yazan arkadaşlar var..mesajlarıda okursanız beyın jimnastiği yapmak zorunda kalmayız :D
güneş sensörü ne demek ? active araç ta niye var peki ?
mesajları okumuyor sanırım bazı arkadaşlar .. ya da konu geyiğe bağlandı.
Son seçenek doğru...:D
https://www./foto/kl1.jpg
https://www./foto/kl2.jpg
Son noktayı ben koyayım arkadaşlar :) Bahsettiğiniz ne yağmur sensörü, ne mesafe sensörü ne de mikrofon... Bu dijital klima sensörüdür.
Yağmur sensörü tanımlamasına güldüm biraz, çünkü yağmur damlasını camın içinden algılayabilen bir sensör dünya üzerinde henüz icat edilememiştir:)
feedbackx
13/04/2011, 16:48
Dikiz aynasındaki yağmur sensörü camın içinden algılamıyor mu gülay hanım ?
Dikiz aynasındaki yağmur sensörü camın içinden algılamıyor mu gülay hanım ?
evet algılıyor ancak o sensör camla temas halindedir ve camın üzerinden kayan damlaları, hareketlenmeyi algılar... Sensör devredeyken o bölgeye bir bardak su döktüğümüzde bile devreye girer..
Kriminal
13/04/2011, 16:58
Gülay elinin hamuruyla nelerde bılıyosun :D
Gülay elinin hamuruyla nelerde bılıyosun :D
Eğitim şart Deniz:)
feedbackx
13/04/2011, 17:01
evet algılıyor ancak o sensör camla temas halindedir ve camın üzerinden kayan damlaları, hareketlenmeyi algılar... Sensör devredeyken o bölgeye bir bardak su döktüğümüzde bile devreye girer..
Peki...
Kriminal
13/04/2011, 17:08
Eğitim şart Deniz:)
:D
haklısın gülay..konu hala uzadıgına göre :D
operatormurat
13/04/2011, 20:28
Son noktayı ben koyayım arkadaşlar :) Bahsettiğiniz ne yağmur sensörü, ne mesafe sensörü ne de mikrofon... Bu dijital klima sensörüdür.
Yağmur sensörü tanımlamasına güldüm biraz, çünkü yağmur damlasını camın içinden algılayabilen bir sensör dünya üzerinde henüz icat edilememiştir:)
gülay hanım yağmur sensörü ısrarına fazla gülmeyin,bu konu açıldığında(evelki akşam) burda bir sensör olduğunu belirtmiştim ,dün 17:00da eve geldiğimde bu konunu fazla uzadığını kimsenin net bir açıklamada bulunmadığını gördüm.hemen izmirde yetkili servis olan poyraz otoyu aradım,ordan mehmet ustaya sordum ,bu parçanın yağmur sensörü olduğunu söyledi,yine ikna olmadım cep no.sunu bildiğim poyrazın elk.sorumlusu gökhanı aradım oda yağmur sensörü dedi,ben servisin cevabına dayanarak yağmur sensörü diye ısrar ettim,servistekiler bilmiyorsa ben neyapayım...
gülay hanım yağmur sensörü ısrarına fazla gülmeyin,bu konu açıldığında(evelki akşam) burda bir sensör olduğunu belirtmiştim ,dün 17:00da eve geldiğimde bu konunu fazla uzadığını kimsenin net bir açıklamada bulunmadığını gördüm.hemen izmirde yetkili servis olan poyraz otoyu aradım,ordan mehmet ustaya sordum ,bu parçanın yağmur sensörü olduğunu söyledi,yine ikna olmadım cep no.sunu bildiğim poyrazın elk.sorumlusu gökhanı aradım oda yağmur sensörü dedi,ben servisin cevabına dayanarak yağmur sensörü diye ısrar ettim,servistekiler bilmiyorsa ben neyapayım...
Bunun üzerine söylenecek birşey kalmamış hakikatten. Eğitim şart.
Allah işini bilmeyen kişiye ,işimizi düşürmesin:)
Rica ederim lafım asla size değil, siz kullanıcısınız... Anlatabilmişimdir umarım .... :)
kara kız
14/04/2011, 11:48
peki o zaman benim dediğim ızgara içindeki sensör neyin nesidir gülay hanım ?bıde bu soruna el atın GP klıma panelınının sağında ve solunda ufak ızgara gırısleri var bunların sol gırısı faal ve içinde ufak bir pervane var..ve pervanenın bağlı olduğu panelde ısı sensörü mevcut uzerındekı kodu ınternete yazıp ısı senseörü olduğu kanısına vardım..omron marka bı sensör..o halde bu sensörun görevi nedir?..hatta yukarıdada yazdım ufak bı deney yaptım hava gırıslerını kapadım kolı bantı ılen klıma tepkısız kaldı sıcklık farkını algılamayarak full auto konumunda dakıkalarrca manuel gibi calıstı..bilgi bekliyorum umarın anlamıssınızdır gonderdgnız 2. resimde klıma panelı uzerındeki izgaralar belli zaten ..
Nokta güzel olmuş,sileceğin altında kalan bir sensör olamayacağını bir yazımda dile getirmiştim,sensör camın üst kısmında olacak ve silecek süpürgesi bu sensörün üzerindeki yağmur damlalarını silecek ki işe yarasın...:)
Yağmur ve ışık sensörü orada olamaz,bütün markalarda işleyiş şekli aynanın altındadır,sileceğin alt noktasına gelen yere ışık ve yağmur sensörü olmaz,aynı kapak bizdede var,büyük ihtimalle uzaktan kumanda alıcısı olabilir,dijital klimanın iç hava ısı sensörü klima panelinin üzerindeki ızgara olan yer...
peki o zaman benim dediğim ızgara içindeki sensör neyin nesidir gülay hanım ?bıde bu soruna el atın GP klıma panelınının sağında ve solunda ufak ızgara gırısleri var bunların sol gırısı faal ve içinde ufak bir pervane var..ve pervanenın bağlı olduğu panelde ısı sensörü mevcut uzerındekı kodu ınternete yazıp ısı senseörü olduğu kanısına vardım..omron marka bı sensör..o halde bu sensörun görevi nedir?..hatta yukarıdada yazdım ufak bı deney yaptım hava gırıslerını kapadım kolı bantı ılen klıma tepkısız kaldı sıcklık farkını algılamayarak full auto konumunda dakıkalarrca manuel gibi calıstı..bilgi bekliyorum umarın anlamıssınızdır gonderdgnız 2. resimde klıma panelı uzerındeki izgaralar belli zaten ..
Aynı fikirdeyim,iç sıcaklık sensörleri klima panelindeki ızgaranın arkasında gizli olur,bütün markalarda bu böyledir...
Belirttiğiniz sensörler, çift bölgeli çalışan dijital klimalarda sağ ve sol olarak ayırarak ayrı ölçümleme yaparlar.
ahmetkarakaş
14/04/2011, 12:07
konuya cevap verildi ama bende yazmak istedim :)
torpidonun üzerinde bulunan iç hava sıcaklık sensörüdür :)
havanın sıcaklığını ölçerek digital klimalı araçlarda auto modunda içerdeki havanın sıcaklığını ölçerek klima devresine gönderir...
yağmur sensörümüz iç aynanın arka kısmında camdadır isterseniz camın üzerine su dökerek deneyebilirsiniz ...
sağ aynanın altındaki küçük noktada dış hava sıcaklık sensörü olarak adlandırılır...
atalet yani darbe sensörü gp'lerde ön yolcu kısmında ayaklarınızı uzattığınız yerde diye biliyorum...
atalet yani darbe sensörü gp'lerde ön yolcu kısmında ayaklarınızı uzattığınız yerde diye biliyorum...
Yolcu koltuğunda oturanların sakince durması gerekiyor bu durumda...:)
üstad servise sorduydum aldığımda arabayı şu cevabı verdiler
yol bilgisayarının dısarıdaki havanın sıcaklığını ölçen sensörü aynısından yan aynaların altındada var
Yolcu koltuğunda oturanların sakince durması gerekiyor bu durumda...:)
dünyanın en gelişmiş yangın önleme sistemi (FPS) bulunuyor. Çarpışma anında benzin deposunun otomobilin içi ile bağlantısını kesen ayırıcılar ve atalet sensörü, çift yönde akışı kesen selenoid valf güvenliği arttırıyor. Otomobilin ana elektrik tertibatı ise, kısa devre sonucunda çıkan yangınları önlemek amacıyla hazırlanmış bir sigorta tarafından korunuyor.
Darbe dışında çok çok hızlı bir şekilde yüksek bir kasisten geçtiğiniz anda da atalet sensörü devreye girebilir.
dünyanın en gelişmiş yangın önleme sistemi (FPS) bulunuyor. Çarpışma anında benzin deposunun otomobilin içi ile bağlantısını kesen ayırıcılar ve atalet sensörü, çift yönde akışı kesen selenoid valf güvenliği arttırıyor. Otomobilin ana elektrik tertibatı ise, kısa devre sonucunda çıkan yangınları önlemek amacıyla hazırlanmış bir sigorta tarafından korunuyor.
Darbe dışında çok çok hızlı bir şekilde yüksek bir kasisten geçtiğiniz anda da atalet sensörü devreye girebilir.
1992 Tempramda ve 1997 Tipomda da vardı bu sensörlerden,Fiat gerçekten güvenlik konusunda çok çalışıyor...
kara kız
14/04/2011, 12:29
carbon clean işleminde ufak bir çekiş darbesiyle benzin akısını keserlerken buyuk bır dıkkatle seyretmıştim servisteki ustayıı...
ahmetkarakaş
14/04/2011, 12:33
evet gerçektende +1000 :)
darbe anında saniyeden çok daha kısa süre içersinde sensör devreye girerek yakıtı kesiyor yakıt deposundan dışarıya yakıt sızmasını engelleyen bir sitem var zaten fakat motora giden yakıtıda kesiyor araç.
darbenin şiddetine göre eğer EMİNİYET KEMERİniz takılıysa fişekler patlıyor ardından yine hd kameraların bile yakalayamadığı bir süre zarfında airbag patlıyor bu patlama sırasında hava çok yüksek sıcaklığa ulaştığı için tahliye yapılan kısım yüzünden kollarınızın hafif dereceli yanık görmeside olağan.
ağer aracınız takla sonucu darbe almışsa aracınız 4'lü flaşörleri yanık kalmasını sağlayan sistem olduğunuda biliyorum.
Fiat telephaty sistemi bulunan araçlardaysa bu sistemin acil yardım çağrısı yaptığını uydu sistemiyle yerinizi bildirdiği eğitimlerde söylenmişti.
aracınız darbe anında çukur küçük hasarlı çarpışmalar vs. gibi servis elemanını arayarak yardım alabilirsiniz :)
yoksa bir düğme yüzünden uzun süre acil yardım bekleyip ardındanda bir tıkla işini bitiren teknisyenin yol yardım ücretini ödemek zorunda kalabilirsiniz...
renault servisinde çalışırken başıma gelmişti ve şikayetin alasıyla uğraşmak zorunda kalmıştım :)
renault servisinde çalışırken başıma gelmişti ve şikayetin alasıyla uğraşmak zorunda kalmıştım :)
Eski kasa Kangoo da motor bölümünde kırmızı kauçuk malzemeyle kaplanmış bir düğmeye basmadan araç çalışmıyordu,akü bitince bile araç yakıt akışını kesiyordu.
Evo larda bu düğme nerede onuda yazarsanız memnun olurum...
ahmetkarakaş
14/04/2011, 12:48
Eski kasa Kangoo da motor bölümünde kırmızı kauçuk malzemeyle kaplanmış bir düğmeye basmadan araç çalışmıyordu,akü bitince bile araç yakıt akışını kesiyordu.
Evo larda bu düğme nerede onuda yazarsanız memnun olurum...
yakıt bittiğinde değil ama darbe esnasında bu durumla karşılaşırsınız
sinyalleriniz açık kalır ardında önce sağa sinyal verip sonra sola sinyal verip ardından tekrar sağa sinyal verirsiniz kontağı açıp kapattıktan sonra araç marş alır...
benim bildiğim bu duyumuma göre zaten gösterge panelindeki ekran yardımcı oluyor bu durumda :)
Kriminal
14/04/2011, 15:20
yakıt bittiğinde değil ama darbe esnasında bu durumla karşılaşırsınız
sinyalleriniz açık kalır ardında önce sağa sinyal verip sonra sola sinyal verip ardından tekrar sağa sinyal verirsiniz kontağı açıp kapattıktan sonra araç marş alır...
benim bildiğim bu duyumuma göre zaten gösterge panelindeki ekran yardımcı oluyor bu durumda :)
Bizim araçtada varmı kı ?
ahmetkarakaş
14/04/2011, 15:40
tabikide atalet sensörü gp ve evolarda var
PeterPAN
14/04/2011, 15:53
arkadaşlar şimdi ben bir stilo kullanıcısı olarak, aynı yuvarlak sensorun bizim araclarda sonar sensör o lduğunu ve bu sensör sadece dijital otomatik klimalı araçlarda bulunuyor diye biliyorum.. Görevi ise gelen güneş ışığının açısına ve şiddetine göre klimayı ayarlıyor...
Fakat şimdi atalet sensörü olduğunu söylemişsiniz _? bu konuda eminmiyiz ?
tabikide atalet sensörü gp ve evolarda var
Sadece puntolarımızda değil bütün araçlarımızda atalet sensörü var.
arkadaşlar şimdi ben bir stilo kullanıcısı olarak, aynı yuvarlak sensorun bizim araclarda sonar sensör o lduğunu ve bu sensör sadece dijital otomatik klimalı araçlarda bulunuyor diye biliyorum.. Görevi ise gelen güneş ışığının açısına ve şiddetine göre klimayı ayarlıyor...
Fakat şimdi atalet sensörü olduğunu söylemişsiniz _? bu konuda eminmiyiz ?
Yok yok aracınızda varlığından bahsettiğiniz sensör dijital klima ısı algılayıcısı doğru..Atalet sensörü sonraki bir mesajda bilgi olarak yazılmıştı bir kullanıcı tarafından.. :) O mesajdan sonra bu atalet sensörü konusuna döndük :)
PeterPAN
14/04/2011, 16:05
Yok yok aracınızda varlığından bahsettiğiniz sensör dijital klima ısı algılayıcısı doğru..Atalet sensörü sonraki bir mesajda bilgi olarak yazılmıştı bir kullanıcı tarafından.. :) O mesajdan sonra bu atalet sensörü konusuna döndük :)
Teşekkürler :) bende diyorum bugüne kadar yanlış mı biliyormuşum ? Peki bu atalet sensörü nerde bulunur ? Var olup olmadığını nasıl anlarız acaba ? Benim stilde var mıdır ? Kaza anında yakıtı kesen bir sistem var diye biliyorum ama, kesinlik kazanmış değil henüz...
Teşekkürler :) bende diyorum bugüne kadar yanlış mı biliyormuşum ? Peki bu atalet sensörü nerde bulunur ? Var olup olmadığını nasıl anlarız acaba ? Benim stilde var mıdır ? Kaza anında yakıtı kesen bir sistem var diye biliyorum ama, kesinlik kazanmış değil henüz...
:) şu şekilde düzeltme yapabilirim.. Aslında sistem olarak baktığımızda hepsinde var. ancak atalet sensörünün yerini yeni nesil araçlarda ECU(beyin)aldı. Yakıtı atalet sensörünün yerine ECU kesiyor bizim araçlarda. Sinyal kolundanda tekrar aktif hale getirebiliyoruz.
kara kız
14/04/2011, 18:21
sinyal kolundan nasıl aktıf hale geliyor pek?i söylemişken tam söyleyin bari.. yolda falan başımıza bısey gelirse aklımızda olsun...
sinyal kolundan nasıl aktıf hale geliyor pek?i söylemişken tam söyleyin bari.. yolda falan başımıza bısey gelirse aklımızda olsun...
Dört kapının da kapalı olması gerekiyor, ardından önce sağ sinyal veriyoruz koldan, sonra sol, sonra tekrar sağ ve tekrar sol..Ve marşa bu komutlardan sonra basabiliyoruz.
Kronokrator
14/04/2011, 18:50
konuyu açan arkadaşı vicdanıyla başbaşa bırakıyorum :)
HasanAliz
14/04/2011, 21:24
bende çok merak etmiştim onun ne olduğunu ama araştırmak hiç aklıma gelmemişti :) yardımlarından ve bilgilendirmelerinden dolayı herkese teşekklürler