Orijinalini görmek için tıklayınız : Şerit Led Yardım...
Arkadaşlar, bugün Ulus'ta bir işim vardı, elektrikçilerin önünden geçerken şeytan dürttü ve kapı altlarına yapmak için 1 mt silikonlu, ön taraf ayak altlarına uygulamak için de 1 mt silikonsuz gün ışığı şerit led aldım. Ancak sorun şu ki nasıl uygulayacağım konusunda yardımlarınıza ihtiyacım var.
1- Elektriği nerden çekeceğim (kapılar açılınca ve tavan lambasıyla uyumlu olarak yanmasını istiyorum)?
2- Kabloların ledlere bağlarken mutlaka lehimlemek mi gerekiyor?
3- Bütün bunlarla hiç uğraşmayıp, elimdeki malzemeyle bir elekrikçinin yolunu mu tutmalıyım (tavsiye edeceğiniz bir elektirkçi varmı)?
Bu tarz bir uygulamayı kendi yapan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum. Herkese şimdiden teşekkürler.
operatormurat
10/04/2011, 08:10
Arkadaşlar, bugün Ulus'ta bir işim vardı, elektrikçilerin önünden geçerken şeytan dürttü ve kapı altlarına yapmak için 1 mt silikonlu, ön taraf ayak altlarına uygulamak için de 1 mt silikonsuz gün ışığı şerit led aldım. Ancak sorun şu ki nasıl uygulayacağım konusunda yardımlarınıza ihtiyacım var.
1- Elektriği nerden çekeceğim (kapılar açılınca ve tavan lambasıyla uyumlu olarak yanmasını istiyorum)?
2- Kabloların ledlere bağlarken mutlaka lehimlemek mi gerekiyor?
3- Bütün bunlarla hiç uğraşmayıp, elimdeki malzemeyle bir elekrikçinin yolunu mu tutmalıyım (tavsiye edeceğiniz bir elektirkçi varmı)?
Bu tarz bir uygulamayı kendi yapan arkadaşların tavsiyelerini bekliyorum. Herkese şimdiden teşekkürler.
tolgacığım hayırlısı olsun ,1 öncelikle aldığın ledin kesilme araralığı nedir(3 ledde birmi,6 ledde birmi?) ayak altarı için tavan lambasına bağlantı yapıp ön kapı direklerinin plastiğini kaldırıp altından kablo çekeceksin.2 ayrıca kesdiğin kabloları kestiğin ledlere lehim yapman gerekiyor(mutlaka) kapı altlarına geçmen için kapılara kabloları taşıyan körüğün içinden geçmen gerekiyor,bu konu seni aşar,dışından geçerim dersen estetik olmaz.3 şöyle bir oto elk. leri bir dolaş kaça yapacaklar bir fiyat al bakalım biladerim...
Bilgilendirme için sağol Murat. İlla tavan lambasından mı almak gerekiyor? Ordan alınca kabloyu nerden aşağı kadar indirecem, ayrıca tavan lambasından alırsam kablo görünmez mi ortada? Dirteksiyonun sol tarafındaki küçük cebin altında, kabloların geçtiği yer yok mu acaba, ordan tavan lambasına giden kabloyu bulup halledemez miyiz? Hiç açmadım orayı onun için soruyorum.
sadece_erhan
11/04/2011, 00:10
hehe, bahsettiğin yer kaput açma kolunun ordaki kapağın altı ise ordaki kablolardan küüçk soketteki "sarı gri" kablo tavan lambasına kapılar açılınca elektrik gönderip yavaş yavaş sönmesini sağlayan elektiriği taşıyan kablo. daha bu cuma bi proje için açtım orayı, sonra yapacağım şeyi beceremedim. aynen kapattım :) paraya kıyıp 2 metre led alsam söylediklerinizi yapıcam ama cimrilik işte. tankut gibi oldum iyice :D
abi elektrikçide yaptırırsan fiyatları mutlaka yaz buraya bende pedalların üstüne ve kapıların altına yaptırmak istiyorum bu ledlerden...
edelsang
11/04/2011, 00:19
ben pedalların üstüne yaptım sigorta patladı + kısık kısık elektrik yandı bişiler oldu soğudum :D
hehe, bahsettiğin yer kaput açma kolunun ordaki kapağın altı ise ordaki kablolardan küüçk soketteki "sarı gri" kablo tavan lambasına kapılar açılınca elektrik gönderip yavaş yavaş sönmesini sağlayan elektiriği taşıyan kablo. daha bu cuma bi proje için açtım orayı, sonra yapacağım şeyi beceremedim. aynen kapattım :) paraya kıyıp 2 metre led alsam söylediklerinizi yapıcam ama cimrilik işte. tankut gibi oldum iyice :D
O sarı-gri kablodan alabiliriz yani??? Her arabada aynı renkde midir acaba ? :) Bu kablodan alan arkadaşlar varsa ve bilgi verirlerse sevinirim.
ben pedllar yaptım toplam 60 adet ledden tavan lambasına 3tane kablo gidiyo 2 tannesi kapılar açıldığında yanıyor onları yapmak basit ama bilgi gerekli kendine güveniyosan yap deri..
ben pedllar yaptım toplam 60 adet ledden tavan lambasına 3tane kablo gidiyo 2 tannesi kapılar açıldığında yanıyor onları yapmak basit ama bilgi gerekli kendine güveniyosan yap deri..
Hangileri o iki kablo, renkleri belli mi, yoksa her arabada farklı mı? Farklıysa tavana giden kablo olduğunu nerden anlarız???
siyah hariç diyer ikisi başka kablo yok zaten artı eksi kapı açıkken dene
Eyvallah Asil, en kısa zamanda deneyeceğim. Umarım yapabilirim :)
edelsang
11/04/2011, 01:46
ışıkta bi kısıklık yok mu ? tam sönmüyor bende :S
operatormurat
11/04/2011, 19:24
tolga tavan lambasını düz tornavida ile hafifçe aşağı kanırttığında armatür yerinden çıkacaktır,2006 active lerde üç adet kablo var,asilin dediği gibi siyaha elleme,diğer 2 tane kırmızı çizgili sarı ve sadece sarı olan iki kablodan artı ve eksi hattı al,hangi tarafa götüreceksen(resimde lambanın sağına hat çekiyorum) otarafın kapı fitilini resimdeki kadar sök,sonra tavanda lambayı söktüğün yerden 1m lik bir kılavuz (kalın bakır kablo tek telli olabilir) kapı fitiline doğru uzatıp bağladığın hattı tavan döşemesinin üstünden kapı fitilinin takıldığı noktaya taşı,daha sonraresimdeki gibi aldığın hattı fitili taktığında altta kalacak şekilde resimdeki gibi torpidonun alt köşesinden ledleri takmak istediğin noktaya götür...
edelsang
11/04/2011, 19:42
tolga tavan lambasını düz tornavida ile hafifçe aşağı kanırttığında armatür yerinden çıkacaktır,2006 active lerde üç adet kablo var,asilin dediği gibi siyaha elleme,diğer 2 tane kırmızı çizgili sarı ve sadece sarı olan iki kablodan artı ve eksi hattı al,hangi tarafa götüreceksen(resimde lambanın sağına hat çekiyorum) otarafın kapı fitilini resimdeki kadar sök,sonra tavanda lambayı söktüğün yerden 1m lik bir kılavuz (kalın bakır kablo tek telli olabilir) kapı fitiline doğru uzatıp bağladığın hattı tavan döşemesinin üstünden kapı fitilinin takıldığı noktaya taşı,daha sonraresimdeki gibi aldığın hattı fitili taktığında altta kalacak şekilde resimdeki gibi torpidonun alt köşesinden ledleri takmak istediğin noktaya götür...
murat abi bende bu ledler tam sönmüyor sizdede aynı sorun war mı ?
operatormurat
11/04/2011, 19:43
daha sonra 2.resimde torpidonun altınakoyduğun ledlerden bir gat daha alarak 3. resimde göstermiş olduğum plastiğin altından geçerek4. resimdeki gösterdiğim noktadan ön koltukların altına koyacağın ledlerle arka koltukların ayak uzatma yerlerinide güzelce aydınlata bilirsin.ben aşırı aydınlatılmaya karşıyım ön arka ve her koltuk başına 9 tane ledin uygun olacağını düşünüyorum...
operatormurat
11/04/2011, 19:49
murat abi bende bu ledler tam sönmüyor sizdede aynı sorun war mı ? mehmet hangi kablolara bağladın?
edelsang
11/04/2011, 22:38
mehmet hangi kablolara bağladın?
kahverengi olmayan diğer 2 kabloya
operatormurat
12/04/2011, 00:09
kahverengi olmayan diğer 2 kabloya
mehmet activede kahverengi kablo yok dinamikte farklı olabilir... ayrıca mehmet kapıları kapatınca tavan lambası ve taktığım ledler yavaş yavaş kısılarak tamamen sönüyor problem yok,sen tavana şerit ledmi, sofid led ampul mü kullandın?
operatormurat
12/04/2011, 22:08
tolga tavan lambasına bağlı olan sigorta kalemin ucundaki 10 amp.lik sigorta...
tolga tavan lambasına bağlı olan sigorta kalemin ucundaki 10 amp.lik sigorta...
Yardımların için çok sağol Murat, acayip makbule geçti valla...
operatormurat
14/04/2011, 03:37
Yardımların için çok sağol Murat, acayip makbule geçti valla...canın sağolsun kardeşim,yaparken acele etme(uyduruk bişey olmasın,bittiğindede ortalıkta kablo ve led gözükmesin) sonuçtan haberdar et...
canın sağolsun kardeşim,yaparken acele etme(uyduruk bişey olmasın,bittiğindede ortalıkta kablo ve led gözükmesin) sonuçtan haberdar et...
Hafta sonu fırsat bulabilirsem mutlaka yapacam, titizlik benim diğer adım, emin ol kablo falan gözükmez, gözükmemesi için her yolu dener 1 saatte bitireceksem de üşenmem 3 saatte bitiririm. Sonuçtan da mutlaka haberdar ederim, merak etme :)