Orijinalini görmek için tıklayınız : Gücü nasıl arttırabilirim??
Selamlar.yeni katıldm aranıza.1.4 fire active GP sport var bende.baktım biraz ama pek yeterli bilgi edinemedm diğer başlıklardan.bende yeni başk acayım dedm.
Arac 1.4 77 bg Bu gücü biraz arttrmak istiyorm.Ne yapabilirim.chip taktırmak hiç içime sinen bisey diil,o yüzden pek düşünmüyorum.
Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirm..:uhm00000:
Açık hava filtresi ve düz egzozt borusuyla 3-4 hp alırsın belki...
acık hava filtresi aracın sesini arttırırmı peki?birde ne kadar bir maliyeti olur?
anilpekin
09/04/2011, 17:25
Daha fazla güç = Daha fazla yakıt sarfiyatı.
Toplamda yakıt sarfiyatını düşünecek olursak eğer, sanıyorum ki en başından daha güçlü bir motora sahip araç almak daha mantıklı.
Ayrıca bu tarz oynamalarla aracın aerodinamiğini bozmak da ne kadar sağlıklıdır sizce?
Filtre ve egzoztun aerodinamiği ile ne alakası var onu anlamadım,hava filtresi motor bölümünde olur motor daha rahat nefes alır sesi arttırır,düz boruda aracın altında olur ve oda ses yapar ama her ikiside aracın rüzgar direncine etki etmez...
sat T-JET al kasma :wink:
anilpekin
09/04/2011, 17:38
Filtre ve egzoztun aerodinamiği ile ne alakası var onu anlamadım,hava filtresi motor bölümünde olur motor daha rahat nefes alır sesi arttırır,düz boruda aracın altında olur ve oda ses yapar ama her ikiside aracın rüzgar direncine etki etmez...
"bu tarz modifiyeler" derken daha kapsamlı bakmış ve acemice yapılan tüm modifikasyonlar için konuşmuştum. Yoksa hava filtresinin ve egsozun nerede olduğunu biliyorum çok şükür.
Umarım şimdi anlamışsınızdır.
Açık hava filtresi ve düz egzozt borusuyla 3-4 hp alırsın belki...
acık hava filtresi aracın sesini arttırırmı peki?birde ne kadar bir maliyeti olur?
Daha fazla güç = Daha fazla yakıt sarfiyatı.
Toplamda yakıt sarfiyatını düşünecek olursak eğer, sanıyorum ki en başından daha güçlü bir motora sahip araç almak daha mantıklı.
Ayrıca bu tarz oynamalarla aracın aerodinamiğini bozmak da ne kadar sağlıklıdır sizce?
"bu tarz modifiyeler" derken daha kapsamlı bakmış ve acemice yapılan tüm modifikasyonlar için konuşmuştum. Yoksa hava filtresinin ve egsozun nerede olduğunu biliyorum çok şükür.
Umarım şimdi anlamışsınızdır.
Ne okuduğumu bildiğimden anladığımı da biliyorum,neyse uzatmaya gerek yok,ben yanlış anlamış olayım...
sat T-JET al kasma :wink:
Bu GP'yi yeni aldım zaten :) dizel hiç düşünmedim.Ayrıca bilgiler için cok teşekkürler.Eğer aracı cok bağırtmazsa acık hava filtresine bakıcm.Maliyeti hakkında bilgisi olan varmı?Cok tutcaını sanmıyorm gerci :)
Nette arattırırsan birçok marka ve fiyat bulursun,kafana yatanı alırsın...:)
Yaw tartısma olmasn arkadaslar.Kendimi kötü hissettm walla sordum diye :(
Nette arattırırsan birçok marka ve fiyat bulursun,kafana yatanı alırsın...:)
Çok teşekkürler tekrar :)
Yaw tartısma olmasn arkadaslar.Kendimi kötü hissettm walla sordum diye :(
Çok teşekkürler tekrar :)
Tartışılacak bir konu değil benim açımdan,rica ederim kardeşim...
Silindir kapagi taslama ve manifolt degisimide yapabilirsiniz.
Silindir kapagi taslama ve manifolt degisimide yapabilirsiniz.
Port Polish den bahsediyorsunuz,o biraz daha profesyonel modifiyeye kaçıyor,aracın garantisinide bozar diye düşünüyorum,hatta egzozt bile bozabilir,hadi filtre neyse bakım zamanlarında orjinali takıp gidersiniz sorun olmaz...
Aracım 2006 model.Garantisi zaten bitik yani :) Bazen yokuslarda falan araba zorlandığı için arttırmak istedm.ama öle abartı bisy istemiorm tabi :)
Port Polish den bahsediyorsunuz,o biraz daha profesyonel modifiyeye kaçıyor,aracın garantisinide bozar diye düşünüyorum,hatta egzozt bile bozabilir,hadi filtre neyse bakım zamanlarında orjinali takıp gidersiniz sorun olmaz...
Garanti konusunda haklisin mustafa abi ama sadece hava filtresi ve egzostla 3, 5 bg ancak kazanir 1.4 motor onun icinde ettigi masrafa ve artacak sesle gaza gelip 6000dd cevirip yakacagi benzine degmez bence ama yinede karar kendisinin tabi :)
Budweiser
09/04/2011, 18:37
Bence aracınız daha önce carbon clean işlemi görmemişse onu yaptırın üstünede Açık soğuk hava filtre sistemi cold air intake sistem. Orta susturucumuz zaten yok borumuzda düz. Güzel bir egzos takın. Kat iptali yapmayın aracımız atmosferik olduğu için yüksek devirlerde çok yığılacaktır. Aerodinamik açısından aracıda biraz alçalttınızmı sürtünme dahada azalacağından daha iyi gidecektir. Bu arabayada başka birşey yapılmaz. Yapılsada değmez. Örnek: chip uygulaması, manifold+krom boru falan filan.
Bence aracınız daha önce carbon clean işlemi görmemişse onu yaptırın üstünede Açık soğuk hava filtre sistemi cold air intake sistem. Orta susturucumuz zaten yok borumuzda düz. Güzel bir egzos takın. Kat iptali yapmayın aracımız atmosferik olduğu için yüksek devirlerde çok yığılacaktır. Aerodinamik açısından aracıda biraz alçalttınızmı sürtünme dahada azalacağından daha iyi gidecektir. Bu arabayada başka birşey yapılmaz. Yapılsada değmez. Örnek: chip uygulaması, manifold+krom boru falan filan.
Aracın cok düzgün bir egzozu var.Hatta alcaltılmıs durumda suan. Bir foto koydum görebilirsiniz.Bu anlattığınız carbon clean işlemi falan hakkında bir bilgim yok ama araştırcam biraz.teşekkür ederim ilginiz için.
Budweiser
11/04/2011, 01:10
Rica ederim bu arada bir düzeltme yapmak istiyorum bir önceki mesajımda kat iptali yüksek devirlerde aracı yığar yazmışım tam tersi düşük devirde araç yığılır yüksek devirde son hız sağlar. İngilizce terimle topspeed verir. carbon clean eğer daha önce yapılmamışsa yaptırınca aradaki o büyük farkı gerçekten anliyacaksınız. Carbon clean işlemini yanılmıyorsam servisler yapıyor ankaradada Kavaklıdere otoyu tavsiye ederim aynı zamanda servis yetkilisi sitemizin üyesi kendisi fiyattada yardımcı olur kanımca. Son olarak yine bir düzeltme yapmak istiyorum. T-jet 1.4 turbo benzinli model. Dizeller multijet 1.3 turbo dizel oluyor. Kısacası Multijet dizel, T-jet benzinli oluyor.
By_HaNNibaLL
11/04/2011, 02:53
orta dereceli bi filtre
yazilim
Düz boru ve ve egsoz
Bunlarda fark edilir gücler alirsiniz ama kimse demesin yazilim haricinde filtre egsoz güç artişi sağlar sadece araci rahatlatir bence bu 3lü yaptirip motorunuza iyi bakar bakimlarini zamaninda yaparsaniz fark edilir.
1.4 fire motorlari neden kötülüyorlar gitmiyor diyorlar anlamiyorum 106 xs daha mi iyi quiksilverden cok fark oldugunu düşünmüyorum sadece egsoz ve filtre ile giderli 106lar var
Budweiser
11/04/2011, 10:03
egzos ve filtre sadece dedigin gbii aracı rahatlatır böyle sitelere yazıyorlar ya 3-5 arası hep verir diye tamamen hikaye. Chipte atmosferik arabada çok işe yaramaz verilen paraya değmez yakıt artar bide üstüne. Gereksiz olur.
aaa Kavaklıdere servis yetkilisi site üyesmi? Kimdir? İletişim nasıl kurabilirim?Bana yardımcı olabilirmi? Birde benden önceki sahibide bakımlarını Kavaklıderede yaptırmış hep. :thumbup1:
By_HaNNibaLL
11/04/2011, 17:29
egzos ve filtre sadece dedigin gbii aracı rahatlatır böyle sitelere yazıyorlar ya 3-5 arası hep verir diye tamamen hikaye. Chipte atmosferik arabada çok işe yaramaz verilen paraya değmez yakıt artar bide üstüne. Gereksiz olur.
performans artişi istiyorum yazmiş bende ona göre yazdim :D her arabada öyledir bişeyler arttimi doğrusal olarak yakitta artar :D
Atmosferik motorda boynuz kulağı geçer,harcanan ile alınan birbirini tutmaz çok profesyonel moda girmedikten sonra.o yüzden masraf yapmak gereksiz.77 nin tadını almaya çalışın bence :)
yunus kahraman
11/04/2011, 19:02
benzinin bu kadar pahalı olduğu bir devirde kesinlikle arabana birşey yapmanı tavsiye etmiyorum. Aracına yaptığın her motor modifiyesi; daha fazla yakıt demektir. Hem araç daha fazla yakar, hemde araç daha iyi gidiyor diye daha fazla basarsın ki buda yine çok daha fazla yakıt demek :) Arkadaş tavsiyesi; paşa paşa arabana bin standart bir şekilde =)
Budweiser
11/04/2011, 21:46
aaa Kavaklıdere servis yetkilisi site üyesmi? Kimdir? İletişim nasıl kurabilirim?Bana yardımcı olabilirmi? Birde benden önceki sahibide bakımlarını Kavaklıderede yaptırmış hep. :thumbup1:
Kavaklıdere servis yetkilisi Müslüm beydir. nicki kaymak06 yada 06kaymak olabilir. Ankarada bence kavaklıdereden başka servise gitmeyin yüzümün güldüğü istediğimi anlayan anladığını yapabilen insanı zora koşmayan tek yer.
By_HaNNibaLL
12/04/2011, 02:09
Güzel bi egsoz sistemi yapin bide filtre basmazsaniz yakmazda biraz daha gideri fark eder aracin devam edersiniz.
Yada dizel alin yazilim yapin turbo büyütelim vs vs :D
benzinin bu kadar pahalı olduğu bir devirde kesinlikle arabana birşey yapmanı tavsiye etmiyorum. Aracına yaptığın her motor modifiyesi; daha fazla yakıt demektir. Hem araç daha fazla yakar, hemde araç daha iyi gidiyor diye daha fazla basarsın ki buda yine çok daha fazla yakıt demek :) Arkadaş tavsiyesi; paşa paşa arabana bin standart bir şekilde =)
Öle yapcam sanırım.Motora dokunmaktan vazgectim :) Tavsiye için teşekkürler..:thumbup1: