PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Fiat'sa eğer...

ahmetkarakaş
08/04/2011, 03:06
Başlığını koymadan yazmaya başladım bu satırları o başlığı en sona bıraktım...

fiat'la tanışmam 2009 senesinin sonbaharında gerçekleşti. o çok pohpohlanan ford arabasının servisinde çalışırken bir anda işçi kırımı sonunda bizde boşta kalmıştık! 13 km'lik üzgün ama tebessümü yüzünden düşürmediğim yürüyüşün ardından soluğu nick kısmımda bulunan değerli servisimde aldım... herşey farklıydı sistem araçlar ortam...

ben fiat'ı italyan arabasının baştan çıkarıcı özelliklerini anlamaya çalışırken bir anda kendimi çok farklı duygular içersinde buldum... yaşamayan anlayamaz ben araba sevdalısıydım ve bir kez ve daha fazla sevdalanmıştım ...

herkes bişiler sölüyodu fiat'la ilgili yok 1.3 yürümez yok 5 kişiyle rampa çıkamaz bu araba yok şahin doğan kartal'ın yeni versiyonları... işte bunlara verecek cevabım yokken hepsinin ağzının payını vermeye başladım

kuş serisine bk atan arkadaşlara bu arabaları almak için sıraya girdiklerini hatırlattım 1.3 motora yürümez diyenlere aslında 1.3 bile değil 1.2 isterseniz tork seviyeerine bakın dediğimde o ne diyenler felan oldu...... araba kültürü mercedes bmw'den oluşan almancılara yedirdim bütün laflarını...

evet bir fanatik olarak konuşuyorum fiat fanatiğiyim ve hiçbir markada beni bu saatten sonra kendine bu kadar çekemez... böyle etkileyemez eminim!

son olarak fiat almayın aman ha kullanmayın yok lastiği şöyle verdiler yok böyle sattılar yok şu arızası var diyen arkadaşlara;

fiyat ve kalite endeksi göz önüne alındığında, bırakın türkiyeyi avrupayı dünya üzerinde fiat'tan daha kaliteli bir araç bulun gösterin emin olun bu kardeşiniz gidecek ömür billah o arabayı kullanacak!

bizim midemiz çabuk bulanır arkadaşlar sizi fiat arar derki sizin aracınızda şu geridönüş kampanyası var buyrun siz misafirimiz olurken sizin şu probleminizi çözelim eh arkadaş ne problemli araba diye söylenirsiniz!

peki ya size şöyle davransalar beyefendi aracınızın ecu sistemiyle ilgili kullanılan yeni bir güncellememiz var uygulamamız için aracınızı 1 günlüğüne servisimizde bırakmamız gerekiyor randevu için uygun gününüzü alabilirmiyim?

bu ikinci seçenekteki marka hangisidir biliyormusunuz! land rover eğer aracınızda bir problem varsa fiat gibi söylemez yüzünüze gelir sizden alırlar arabayı komple tesisat değiştirseler ruhunuz duymaz!

doğru dürüst güvenilir ve uygun servis anlayışıyla daha doğrusu satış ve satış sonrasında size en çok değer veren fiat olacaktır!

3 markada çalıştım 10 kadar marka üzerindede türkiye üzerindeki araçları konusunda araştırma yaptım bana bu saatten sonra kimse kötülemesin fiat'ı

kaza yaptınızda hiç 1 ay parça bekledinizmi?

arızanız oldu hiç 3 hafta yurtdışından parça siparişi için süre geçirdinizmi?

punto ve ayarındaki araçlar arasında satış servis konusundaki maliyetlerde hangi araç daha uygun ve daha kaliteli?

bakın arkadaşlar fiat türkiyenin kullanmış olduğu , kullandığı , kullanabileceği en gözde markadır... 124 serisinden punto evo'ya kadarda lider marka olma özelliğini korumuş ve ünvanını kaybetmemiştir!

Teknoloji , kalite , maliyet , kullanılabilirlik ve yaygınlık arandığında çalabileceğiniz tek kapı fiat'tır!

FIAT'sa eğer herşeye değer...

eski bir fiat çalışanı...

saygılarımla...

siyahinci83
08/04/2011, 03:17
aynen yazdıklarınıza katılıyorum :cool0000:

ERDEM1907
08/04/2011, 03:46
güzel yazı tebrikler. Geç saatte olduğu için millet yarın okur çok sayıda teşekkür gelir. Son günlerde fiat ve puntoya maksatlı ve karalama amaçlı birçok şey yazıldı burda. Daha önce hiç mesajı olmayan hiç teşekkürü olmayan biri çıkıyor ve direk karalamaya başlıyor. Hadi ordan yeni nick alıp yazılıyor bunlar. Bu fanatiklik değildir kesinlikle adam gibi eleştiri yazanlara adam gibi cevaplar veriliyor zaten. Arabalar çok müthiş makinalar olmasa da bazı kronik sorunları olsa da fiyat-kalite endeks bakımından Türkiye'nin en değerli markalarından biridir.

ecosi26
08/04/2011, 09:07
Yazınızın geneli ile ilgili olarak gerçekten tebrik ederim. '' Hatasız kul olmaz '' sözü ne kadar doğru ise alınan her marka aracında en az %1 hata ihtimali olacaktır bu kaçınılmaz kullanımdan doğan ya da imalattan doğan hatalar olabilir. Bana göre en güzel hata en kısa zamanda düzeltilen hatadır. Forumda son zamanlarda çok fazla olan şikayetler oldu bunların bir kısmı karalama gibi bir kısmında ise yaşayan daha iyi bilir dediğiniz gibi herkese saygı duymak gerekir.
son olarak fiat almayın aman ha kullanmayın yok lastiği şöyle verdiler yok böyle sattılar yok şu arızası var diyen arkadaşlara;
Bir arkadaşımızın lastik konusu ile ilgili olarak yazdıklarına şahitlik yaptım ve konu ile ilgili olarak kendisine faydası olabilmesi içinde gerekli maili atmıştım bir tek bu sözünüze karşı çıkıyorum ki hakikaten bu lastik tedavülden kalkmış. Bunu söylemek istedim. Fiat punto evo aldım gayet memnunum şikayetçi olan arkadaşlarımında en kısa zamanda çare bulmalarını temenni ederek saygılarımı sunarım herkesin aldığı aracı ve ya bulunanı kazasız belasız kullanmasını dilerim.

yunus kahraman
08/04/2011, 09:55
Başka söze gerek olduğunu sanmıyorum :) ellerine sağlık..

Scottie
08/04/2011, 10:07
yüreğinize sağlık.. ellerinize sağlık....

TORnADO
08/04/2011, 10:11
Bence de elinize,dilinize sağlık.

USTA
08/04/2011, 10:13
Bir Fiat sevdalısı olarak çok güzel yazmışsın,ama bilmediğin şeylerde var,bugüne kadar alıp sattığım Fiat veya Tofaş markalı otomobillerin sayısı 60 dan fazladır,şuanda 2 aracım var biri Renault biride Fiat marka,binden fazla mesajım var bu forumda ve buluşmaya da katıldım,anlayacağın çakma nick falan kullanmıyorum,nette *USTA diye aratırsan kim olduğumu anlarsın.Bugüne kadar yazdığım yazılarda Evo hakkında en ufak bir kötüleyici yazımı bulamazsın hatta karalayan arkadaşlara aracınızı kötülemeyin 2.el değerini düşürüyorsunuz diye uyarılarım olmuştur.
Gelelim lastik olayına,bu konuyu açmamdaki amaç kullandığım aracı kötülemek değil aksine Fiat müşteri hizmetlerinin tavrını,müşterisine yaklaşımını eleştirmekti,demek ki sen anlıyamayacak kadar Fiat fanatiğisin...
Şimdi vereceğim telefonları ara kim haklı kim haksız kendin karar ver canım kardeşim,karşında hiçbirşey bilmeyen cahil birisi yok ve ayrıca otomobiller hakkında bir çok servis sorumlusunu ve danışmanını cebimden çıkarırım...

Fırat Oto:212 481 97 70 santrale bağlanınca 52 yi tuşlayıp servis sorumlusu Hasan beyi isteyip konuyu sorun. 221 i tuşlayıp direk telefonundan Showroom satış yönetmeni Mert Vargel'e konuyu sorun.
0212 275 33 90 veya 275 29 60 numaralı Fiat Genel Merkezini arayarak Burak beye konuyu sorun.
Goodyear Türkiye Genel müdürlüğünü Merkez Tel/Fax 0 212 329 50 00 / 0 212 329 50 55 arayarak Müşteri ilişkilerine bağlanarak Goodyear GT3 lastiklerinin akıbetini ve benim arayıp aramadığımı sorun...
0532 261 39 90 buda benim cep telefonum aklında hala soru işareti kalırsa benide arayabilirsin...

yunus kahraman
08/04/2011, 10:36
Bir Fiat sevdalısı olarak çok güzel yazmışsın,ama bilmediğin şeylerde var,bugüne kadar alıp sattığım Fiat veya Tofaş markalı otomobillerin sayısı 60 dan fazladır,şuanda 2 aracım var biri Renault biride Fiat marka,binden fazla mesajım var bu forumda ve buluşmaya da katıldım,anlayacağın çakma nick falan kullanmıyorum,nette *USTA diye aratırsan kim olduğumu anlarsın.Bugüne kadar yazdığım yazılarda Evo hakkında en ufak bir kötüleyici yazımı bulamazsın hatta karalayan arkadaşlara aracınızı kötülemeyin 2.el değerini düşürüyorsunuz diye uyarılarım olmuştur.
Gelelim lastik olayına,bu konuyu açmamdaki amaç kullandığım aracı kötülemek değil aksine Fiat müşteri hizmetlerinin tavrını,müşterisine yaklaşımını eleştirmekti,demek ki sen anlıyamayacak kadar Fiat fanatiğisin...
Şimdi vereceğim telefonları ara kim haklı kim haksız kendin karar ver canım kardeşim,karşında hiçbirşey bilmeyen cahil birisi yok ve ayrıca otomobiller hakkında bir çok servis sorumlusunu ve danışmanını cebimden çıkarırım...

Fırat Oto:212 481 97 70 santrale bağlanınca 52 yi tuşlayıp servis sorumlusu Hasan beyi isteyip konuyu sorun. 221 i tuşlayıp direk telefonundan Showroom satış yönetmeni Mert Vargel'e konuyu sorun.
0212 275 33 90 veya 275 29 60 numaralı Fiat Genel Merkezini arayarak Burak beye konuyu sorun.
Goodyear Türkiye Genel müdürlüğünü Merkez Tel/Fax 0 212 329 50 00 / 0 212 329 50 55 arayarak Müşteri ilişkilerine bağlanarak Goodyear GT3 lastiklerinin akıbetini ve benim arayıp aramadığımı sorun...
0532 261 39 90 buda benim cep telefonum aklında hala soru işareti kalırsa benide arayabilirsin...

Fiat elindeki stoğu bitirmek zorunda sonuçta. Üretimden kalktı diye deposunda duran malı kullanmamalı mı?? Bende imalatçı olduğum için olaya bu boyuttan bakıyorum :) Sonuçta bir lastik; yani telafisi mümkün birşey. Araca ayıplı malda koymuyor. Üretimden kalktı diye stok yaptığı malı atmalı mı??

USTA
08/04/2011, 10:45
Fiat elindeki stoğu bitirmek zorunda sonuçta. Üretimden kalktı diye deposunda duran malı kullanmamalı mı?? Bende imalatçı olduğum için olaya bu boyuttan bakıyorum :) Sonuçta bir lastik; yani telafisi mümkün birşey. Araca ayıplı malda koymuyor. Üretimden kalktı diye stok yaptığı malı atmalı mı??

Sıfır kilometre ve 2011 model olarak aldığın bir araca lastik bulamadığını ve bu aracı eşinin kullandığını,trafikte her an lastiklerden birinin patlıyabileceğini ve yedek lastiğin bagajdaki yerinde olmadığını ve eşinin bu durumda bir bayan olarak ne yapabileceğini düşün ve yazdığın mesajı birkez daha oku,üretimden kalkan bir lastiği sıfır araca takıp satmak ayıplı mal satmaktır,bu lastik var ama piyasada bulamazsınız sadece yetkili servislerden temin edebilirsiniz demek TEKELCİLİKtir,kaldıki yetkili servisin elinde bu lastik yok...!

asil
08/04/2011, 10:51
buyrun bu da benden (FIAT, Ödüllü Araçlarıyla NTV'de | Medos Otomotiv (https://www.medosotomotiv.com.tr/haberler/105/fiat-odullu-araclariyla-ntv-de/))

yunus kahraman
08/04/2011, 11:00
:S
Sıfır kilometre ve 2011 model olarak aldığın bir araca lastik bulamadığını ve bu aracı eşinin kullandığını,trafikte her an lastiklerden birinin patlıyabileceğini ve yedek lastiğin bagajdaki yerinde olmadığını ve eşinin bu durumda bir bayan olarak ne yapabileceğini düşün ve yazdığın mesajı birkez daha oku,üretimden kalkan bir lastiği sıfır araca takıp satmak ayıplı mal satmaktır,bu lastik var ama piyasada bulamazsınız sadece yetkili servislerden temin edebilirsiniz demek TEKELCİLİKtir,kaldıki yetkili servisin elinde bu lastik yok...!

ne yazdığımı gayet iyi biliyorum, lakin sen öyle diyorsan öyledir :)

USTA
08/04/2011, 11:05
:S

ne yazdığımı gayet iyi biliyorum, lakin sen öyle diyorsan öyledir :)

Bende bir markanın ana bayiliğini yapıyorum,modeli eskiyen ve üretimden kalkan bir ürün elbette satılabilir ancak yedek parçası 10 yıl süre ile müşteriye temin edilmesi zorunludur.
Burada bahsi geçen Evo nun üretimden kalkması değil Evo'da kullanılan ve aracın yola temasını sağlayan,emniyet açısından önemli bir ekipmanın (Araç üzerindeki lastiklerin desenleri farklı olduğu zaman ESP nin göstereceği ters tepkileri ve yol tutuşun zayıflayacağını biliyorsunuzdur eminim.) üretimden kalkması ve piyasada bulunamamasıdır...

yunus kahraman
08/04/2011, 11:09
Bende bir markanın ana bayiliğini yapıyorum,modeli eskiyen ve üretimden kalkan bir ürün elbette satılabilir ancak yedek parçası 10 yıl süre ile müşteriye temin edilmesi zorunludur.
Burada bahsi geçen Evo nun üretimden kalkması değil Evo'da kullanılan ve aracın yola temasını sağlayan,emniyet açısından önemli bir ekipmanın (Araç üzerindeki lastiklerin desenleri farklı olduğu zaman ESP nin göstereceği ters tepkileri ve yol tutuşun zayıflayacağını biliyorsunuzdur eminim.) üretimden kalkması ve piyasada bulunamamasıdır...

Sizde, fabrikanın bir araca rast gele lastik takmıyacağını biliyorsunuzdur umarım??

USTA
08/04/2011, 11:12
Sizde, fabrikanın bir araca rast gele lastik takmıyacağını biliyorsunuzdur umarım??

Biliyordum ta ki bu olay başımıza gelene kadar,1 aydan önce yurtdışından getirilmesi zor bir lastik takmışlar ve üretimi yok,stokları araştırıp varsa getirecekler,tabi bu arada satıştaki bir araçtan söküp bize satmazlarsa...:)

SUADOW
08/04/2011, 11:16
Şahsen; Mustafa Bey'e GT3 konusunda yazdıkları ve düşündükleri konusunda sonuna katılıyorum. 2011 model bir arabada 2010 model lastik olamaz, olmamalı. Olması için bir mantıkta olamaz, kimse masal anlatmasın...

Fiat'ı savunanlar'da kendilerince haklılar. Para kazandıkları yeri savunmaya çalışıyorlar...

Ama gerçekler var. Fiat ne yazıkki bazı konularda yetersiz kalıyor...
Yetersiz kaldığı noktalardada, bir hataları varsa bu hatalarını düzeltip, biz müşterilerini memnun etmek mecburiyetindedir.

Suat.

ibrahim06
08/04/2011, 11:22
Ben de her zaman bir Fiatçıyım.Mihenk taşına vurduğunuzda Fiat genel anlamda iyidir. Bu ara arabasızım. Bulduğum her fırsatta arkadaşlarımın arabalarını kullanıyorum. En modellisinden en eskisine kadar. Fiatın sürüş keyfi çoğunda yok. Ancak şu da bir gerçek ki her yerde olduğu gibi Fiat'ta da insan çalışıyor ve kişilerin davranışlarına, attığı kazıklara veya ettiği hürmete göre haliyle şirketi değerlendiriyoruz. Usta arkadaşımızın burda dile getirdiği olay şirketi kötülemek değildir. Aleyhimize olan bir durumu dile getirmiştir. Elindeki üretimi durmuş stok malın acısı bizden çıkarılmamalıdır. Yapılacak şey madem Goodyearla anlaşman var, iade et hepsini lastiklerin karşılığında üretimde olan yenilerini al Fiat olarak.

eexelanss
08/04/2011, 11:22
Aşk İnsanın Gözünü Kör Edermiş.:)

asil
08/04/2011, 11:43
mustafa abi senin lastik konunu yakından takip ediyorum ama 2011 gp briston lastikle müşteriye teslim ediliyo ilginç bir olay var anlayamadım..

USTA
08/04/2011, 11:48
mustafa abi senin lastik konunu yakından takip ediyorum ama 2011 gp briston lastikle müşteriye teslim ediliyo ilginç bir olay var anlayamadım..

Gp ve Evo serilerinde:Goodyear,Michelin,Continental,Pirelli, Biridgestone vs markalar kullanılıyor,Evo Dynamic modellerinin genelinde Goodyear GT3 kullanılmış maalesef...

tayfux
08/04/2011, 11:53
şöyle bir eskiye yolculuk yapalım..devrimler oldu bu ülkede eskiden araba deyince aklımıza ne geliyordu? murat 124-131 doğan şahin renault 12 -toros takiiiiiiiiiiiii yabancı markalar 80 lere girdiğimizde bu ülkeye kolay girmeye başladığında biz araba nedir öğrendik o zaman iyi anladık ki bizi senelerce kandırmışlar senelerce at arabasına binmişiz!! bunu ben değil 32 senelik öğretmen babam söylüyor arkadaşlar doğan slx imiz var dı 95 model daha 85 binde tek rütuş boya yoktu tertemiz garaj arabası ilk sahibiydik..ardından 2000 opel astra aldık babamın ilk tepkisi bu oldu yıllarca eşşek arabasına binmişiz!!eskiden tofaş ve ranaulttan başka bir araba türkiyede olmadığı için olanlar yani mercedes gibi bmw gibi firmalarda çok pahalı olduğu için insanlar renault ve fiat/tofaş alıyordu..TÜRK insanının genel özelliği alışkanlıklardan kolay vazgeçmezler..fiat kaç senedir burda diğer avrupa yada japon arabaları kaç senedir burda? fiat ta türkiye için bazı şeyler yerine rayına oturdu tofaş ı da bağladı bir güzel yedek parçası onun ucuz olmayacak ta neyin ucuz olacak?parçası hemen gelmeyecekte hangi markanın hemen gelecek?ve ben şu konuda iddaa ediyorum yakında japon arabaları FİAT ı tahtından edecek..çünkü yedek parçası hem ucuzlamakta hemde kalite artmakta hemde yan sanayisi çoğalmakta..yanlış anlamayın ben fiat ı kötülemiyorum bu ülkenin en zor zamanında bu ülkede arabası ile geldi yanında oldu ucuza araba yaptı bizi idare edebildi ve halen daha güzel görünüşlü kimine göre sıfır sorunlu ama kimine göre sorundan geçilmeyen arabalar ile karşımızda.. ama gelişen teknolojiye ve artan arz a da kayıtsız kalamaz bu ülke bu değerli Türk halkı..

ahmetkarakaş
08/04/2011, 14:23
Burada bütün punto kullanıcıları bazı dertlerden yakınır durumda normadir ?

benim en çok hoşuma giden şey müşterilerin birbirlerinden haberdar olup o şekilde hareket etmeleri...

şimdi; 2011 dediğiniz araç nereden geldi ? italya

ne zaman aldınız ? ocak 2010

bu araç acaba italya da banttan ne zaman indi???

emin olun öyle şak diye gelmiyodur bu arabalar türkiye ye

fabrikadan çıkışı , bildiğim kadarıyla torino'da üretiliyor evolar

genova' en yakın liman kenti

arkasından gümrük , türkiye'ye gelişi yani sizin aracınız ağustosun sonunda üretilmiş olsa üzerine sıfır lastikler takılmıştır zaten...

hadi aracınız ağustos 2011de elinize geçip üzerinde 3310 yazan lastik gelse anlayacağım ama aracınızın üretildiği tarihte üzerinden ay geçmeden kullanılmış lastikler var?

demek istediğim sadece bu da değildi ?

renault kangoo sahibisiniz 0 aracınızda ağustos sıcağında klima arızası çıkar buram buram 35 derece hava üflerse difüzörleriniz ne yapacaksınız?

ya da klimanız açık ferahlarken yolda bi anda aracınızın içi sizi dahada ferahlatıcak göl deniz vs haline geldiğinde ne yapacaksınız?

her araçta problem çıkar...

ama büyüttüğünüz konu emin olun çok büyük değil...

evet gerekirse fiat alır 0 bir evo'nun 5 lastiğini birini size gönderir 4 tanesini stoğa koyar çözer işinizi...

ayrıca kaskonuz vardır kesinlikle gidin kasko şirketinizi sıkıştırın bakalım onlar bulabilecekmi? kaza ile oldu değilmi? yani lastiği bi şekilde yardınız?

fanatiğim ama şu an çalışan değil aksine azılı bir müşterisiyim fiat'ın niyetim tartışmakta değil ama fiat stoğumda yok derken orada çalışanların yapacağı tek şey istemektir ondan öteye gidemezler... italya'dan isterler olmadı zaten ararsalar türkiyede daha önce satılmışsa muhakkak bulurlar o lastiği... ölçülerini verirseniz bende araştırırım...

saygılarımla

USTA
08/04/2011, 15:48
Mağdur olmadan konuşmak kolay,eşekten düşmeyen düşenin halinden anlamazmış,araç Aralık başında bize teslim edildi,dediğin gibi 33. hafta tarihli lastikler var üzerinde ve biz aracın sözleşmesini araç bayideyken 20 Kasım gibi yapmıştık,% 60 hasarsızlığı olan kaskomu bir lastik için bozacak kadar enayi değilim kusura bakmayın bozanada mani olmam tercih meselesidir...
Geçen gün açtığım konuyu incelersen İstanbul Fırat Oto'da teşhire yeni gelen 2 adet Evo'da aynı lastiklerin takılı olduğunu görürsün,inanmayan bayiyi arayıp sorabilir.
Anlıyacağın işkembeden sallamıyorum burada,elimde belge ve deliller var,amacımda Fiat Evo yu kötülemek değil aksine diğer kullanıcı arkadaşları ve yeni alacak olanları bu lastik modeline karşı uyarmak,hem kendi mağduriyetimi gidermek hemde onların mağdur olmamasını sağlamaktır.
Azılı olman seni alakadar eder,böylesin diye körü körüne ,hakkını savunan bir tüketiciye bu şekilde yazarak küçümsemezsin.
Link aşağıda girip incelersin...

https://forum.grandepuntotr.com/genel/26019-uretimi-durmus-goodyear-gt3-ile-satilan-evolar.html

SUADOW
08/04/2011, 17:39
Mustafa Bey,
Umarım istediğiniz olur, Mağduriyetini giderirler...

Yanlız konu amma savunuldu anlamak mümkün değil... Vatandaş 30-35 BİN TL. verip araç alıyorsa ve problemi üretici kaynaklıysa aracı satanlarda maduriyeti karşılamak zorunda... Kanun var, nizam var...

USTA
08/04/2011, 17:52
Mustafa Bey,
Umarım istediğiniz olur, Mağduriyetini giderirler...

Yanlız konu amma savunuldu anlamak mümkün değil... Vatandaş 30-35 BİN TL. verip araç alıyorsa ve problemi üretici kaynaklıysa aracı satanlarda maduriyeti karşılamak zorunda... Kanun var, nizam var...

Lastik konusuna yazdım az 1 saat önce,yetkili servisin dün akşam 19.00 da 1 ayda zor gelir dediği lastik için aynı bayinin müşteri temsilcisi lastik hazır buyrun gelin aracınıza takalım dedi,acil siparişle gün içinde İtalya'dan gelmiş lastik...:)

projist
08/04/2011, 18:52
araba pahalı değil arkadaşlar bu arada, ötv kdv mtv vb bu kadar vergi varken araba zaten %30-40 pahalı satılıyor. yıllar geçtikçe iyice insafsızlaşıyorlar.

demon
08/04/2011, 19:09
Çok iddialı olmuş yazı. Bana göre hiçte anlattığınız kadar kaliteli değil. Fiyat/performans araçlar üretmesi kaliteli üretim yaptığı anlamına gelmiyor.
Ayrıca insan mağdur edilmeden neyin ne olduğunu anlayamıyor. Bir markanın iyi olduğunu herşey iyi giderken değil sorun olduğunda anlayabiliyorsunuz.

ahmetkarakaş
08/04/2011, 19:57
Lastik konusuna yazdım az 1 saat önce,yetkili servisin dün akşam 19.00 da 1 ayda zor gelir dediği lastik için aynı bayinin müşteri temsilcisi lastik hazır buyrun gelin aracınıza takalım dedi,acil siparişle gün içinde İtalya'dan gelmiş lastik...:)

bi şekilde çözüleceğine emin olduğum konu çözülmüş demektir,

bu da fiat'ın değil aradaki şahısların problem oluşturduğunu gösterir

ykaya1983
08/04/2011, 20:52
Eline diline sağlık Ahmet kardeş.Gerçekten benim de çoktandır aklımdan geçen yazmak isteyip de yazamadığım bir yazı yazmışsınız.Ama malesef bu forumda bazı kişilere göre bu yazdıkların fanatiklik olarak algılanmakta.Ama bence sen gerçekten bugün fıatın bulunduğu noktayı çok güzel özetlemişsin.Bizim forumda da opelden vw den renodan ford dan vazgeçip fıata geçen birçok kişi olduğu için ara sıra araçlarında ufak tefek problemler çıkınca eski araçları akıllarına geliyor.İşin içine duygularını katarak egolarını tatmin etmek için de aman efendim vw ford opel neydi de niye fıat aldık kapısı bile şöyle kapanıyordu.Döşemesi bile şöyleydi plastiği bile böyleydi diyerek fıatı karalıyorlar.Onları da hoş görmek lazım.Doğru yolu bulacaklar inşaallah:siritma:Halbuki onlar ne kadar abartırsa abartsın vw de opel de ford da binmediğimiz görmediğimiz arabalar değil.Bugün markalar arasındaki kalite farkı çok azaldı.Vw miş opel miş toyotaymış geçin bunları.Çoğu da zaten sırf markadan dolayı satıyorlar.Bir diğer konu foruma markayı karalamak ömaksadıyla girenlerin birçoğu da bu işi kasıtlı yapıyor.Adam aracını satmış veya başka bir araç almış.Ama zaman zaman foruma giriyor ve herhangibir forum üyesinin aracında çıkan bir problemi belitmek için açtığı başlığa alakasız şekilde karalama mesajı yazıyor.

aslanerh
08/04/2011, 21:19
Tamam, şunu söyleyebiliriz; Fiat, fiyat-performans-kalite optimizasyonu en iyi araçlardan biri. Bence chevrolet, hyundai gibi markalardan daha iyi ve ayrıca WV&Toyota kadar da soyguncu değil. Hatta performans olarak Ford araçlarından çok çok daha iyi. Ama bütün bunlar yaşanan bir takım problemlerin gün gelip de Fiat markasını rakiplerinin ardına kolay bir şekilde düşürmeyeceği anlamına gelmiyor (bunu Fiat çalışanları bir tehdit olarak değil, bir uyarı olarak kabul etmeliler).

Lastik konusunda ise mesajlarda Fiat müşteri hizmetlerinin ilgisizliği(editlendi) eleştiriliyor, tamam, lastik markası yürürlükten kalkabilir, ama bir aracın bir tarafında bir marka lastik diğer tarafta farklı lastik diye birşey olabilir mi? Oradaki eleştirilerin tam olarak okunmadan burada yorumlandığını düşünüyorum.

Ben de henüz yeni bir Fiat kullanıcısıyım, ama eleştirilmesi gereken şeyler varsa eleştirilmeli (eleştiriler yapıcı olduğu sürece elbette) ve yapılan eleştiriler ile Fiat daha iyi olabilmeli diye düşünüyorum. Ayrıca hem bu foruma üye olup hem de Fiat almayın diyen birini görmedim, sonuçta araçlarımızla ilgiliymişiz ki bu foruma üye olmuşuz. Bugün Türkiye'de ne yazık ki yerel bir otomotiv firması yok, ama buna en yakın olan firma Fiat gibi, bu yüzden Fiat hepsinden daha iyi olmalı, ya da biz onu daha iyi yapmalıyız diye düşünüyorum.

Budweiser
08/04/2011, 21:25
Ben fiatın bu lastik mevzunda bir tek şu konuda hatalı olduğunu düşünüyorum. Üretimi biten bir lastiği geri iade etmek yerine bir araca takılması eğer lastik firması bu ürünün devamını sağlıyamıyorsa geri almak zorunda olsa gerek. Hani bu sanayideki lastikçilerde yapılmış birşey olsa eyvallah sesini çıkaramazsın. Fiatın tek hatası lastikleri geri göndermemek olmuş.

ahmetkarakaş
08/04/2011, 21:29
Şu an binek araçta türkiyede tercih edilen tüm araçlarda common rail dizel motor sistemi var... herşeyi geçtim sadece bu teknolojiyi kullanıyo olmaları fiat'a saygı göstermeleri için bir sebeptir... d1d d4d dci tdi vs vs vs hepsi common rail peki bu buluş kimin fiat bosch ortaklığının herkes susar fiat konuşur

en çevre dostu markayı sorgulayın fiat çıkar karşınıza en düşük emisyon değerleriyle...

enleri çoğaltabiliriz... teknolojinin tasarımın tarzın ağababasıdır fiat

geleceğe yolculuktur...

devrimdir...

özveridir efsanedir ...

yüzde koskoca bir kahkahadır 500'ün koltuğunda

ailedir linea'da

efsanedir tempra tipo'da

gençliğindeki ilk arabadır dks serisinde

çaça'dır 124te

mutluluk ekonomi teknolojinin tebessümüdür punto serisinde...

italyan ateşinin buram buram püskürmesidir bravo'da

benim anlatmak istediklerim bunlardı ... eğer bir aracı kullanıyorsanız arzası kesinlikle çıkacaktır yok çıkmaz diyen yalancının kıralıdır zaten...

olmadımı sıkıntım benim yanmadımı canım sanıyorsunuz?

bmc kullanıyorum hemde 2 tane

biri fatih senelerdir yüke gıkını çıkarmadı taş gibi maşallah güvendim 2. sini aldık

levend 60 1200 km'de kapak saplamasını kesti... perişan atti beni ama en yokoğlu yok yerinde memleketin 3 saatimi almadı işin bitmesi...

2 defa takrarladı bmc'ye dilekçeler telefonlar ... imkansız denildi şikayetler veryansınlar ... halledildi...

ama lanet olsun demedim diyemedim...

diğer yanda 91 yılından beri dağ taş toz kir yük demeden afedersiniz eşşek gibi kullandığım fatih'in hatrı tek gıcırtısı yok hala maşallah...

diyeceğim kullandığınız arabalar bu ülkede kullanabileceğiniz en kullanışlı araçlar...

problem çıkar elbette ... ama hiçbir marka fiat gibi olamaz türkiye'de

muhammedçelik
08/04/2011, 21:40
Paraya kıyabilseydim toyotadan başkasına binmezdim kıyamadım gittim kötünün iyisini aldım fiyatına göre en iyisi Fiat...

tayfux
08/04/2011, 21:42
:)

ahmetkarakaş
08/04/2011, 21:50
Paraya kıyabilseydim toyotadan başkasına binmezdim kıyamadım gittim kötünün iyisini aldım fiyatına göre en iyisi Fiat...

toyota'nın özellikleriyle kıyaslandığında demekki o parayı etmeyecek bir araba olduğunu anlamışsınızdır bence...

ayrıca kötünün iyisi olmaz ki?

kötü kötüdür iyiyse iyi

tayfux
08/04/2011, 21:57
toyota'nın özellikleriyle kıyaslandığında demekki o parayı etmeyecek bir araba olduğunu anlamışsınızdır bence...

ayrıca kötünün iyisi olmaz ki?

kötü kötüdür iyiyse iyi
hocam Allah aşkına 90 yılında HONDA denen firma klimalı araba yaptı hemde standart dedi..ayrıca 1.6 motordan turbosuz fmi sistem yaparak 136 beygir çıkarttı hemde yakıtı bütün 1.6 motorlardan az yaptı bunu 96 yılında 172 beygire çıkarttı yine az yakıt ile..fiat ın 2.0 150 beygirlik yakıt canavarı arabasına o 136 beygirlik araba hala en az 5 boy fark atıyor biraz düşünelim geçmişe bakalım..90 yılında biz hala doğandaydık hemde eski kasa 4 ileri daha yeni bitmişti..Toyota dediğimiz firma da hangi performans araçlarını çıkarıyordu hemde ne yakıtlarla bir araştıralım lütfen..

muhammedçelik
08/04/2011, 22:23
hocam Allah aşkına 90 yılında HONDA denen firma klimalı araba yaptı hemde standart dedi..ayrıca 1.6 motordan turbosuz fmi sistem yaparak 136 beygir çıkarttı hemde yakıtı bütün 1.6 motorlardan az yaptı bunu 96 yılında 172 beygire çıkarttı yine az yakıt ile..fiat ın 2.0 150 beygirlik yakıt canavarı arabasına o 136 beygirlik araba hala en az 5 boy fark atıyor biraz düşünelim geçmişe bakalım..90 yılında biz hala doğandaydık hemde eski kasa 4 ileri daha yeni bitmişti..Toyota dediğimiz firma da hangi performans araçlarını çıkarıyordu hemde ne yakıtlarla bir araştıralım lütfen..

Bende kötünün iyisi derken bunu kastetmiştim fiat'la peugeot,renault,citroen,hyundai, v.s kıyaslanabilir vede bunlardan 1 adım öndedir benim gözümde oyüzdende 2. tercihimde fiat oldu fakat fiatı yüceltirken toyota,honda,vw,audi...gibi markalarla kıyaslamak benim düşüncem bu yanlışın büyüğüdür.

Kronokrator
08/04/2011, 22:27
an itibariyle fiat ile ilgili hiç bir sıkıntım olmasada güzel kardeşim seni sakarya samtaş servisine bekliyorumi. ertesi gün elindeki fiat aracı yarı parasına bana satmak için yalvarmazsan da gel yüzüme tükür o kadar diyorum sana.

servis var, servis var. hepsi aynı değil. tamamen şans işi bu.

ahmetkarakaş
08/04/2011, 22:27

80'lerde start & stop vardı regata'da

hani siz tarihi geri alın bende geriye giderek kıyaslıyayım...

kullandığımız çoğu teknoloji geçmişin teknolojisidir...

ona bakarsanız 1000'lerce hibrid araç kullanılmaktaydı ingilterede aynı senelerde...

ekonomik şartlar kültürel şartlar gelişmişlik bunları hesab etmeden bir aracı herhangi bir pazara sokamazsınız...

hatırlıyormusunuz bilmem ama ben çok iyi bilirim dobloların yağ karterlerinden yağın akmadığını?

neden biliyormusunuz ... türkiyede eurodiesel kullanılmıyordu

egr'leri bütün baştan iptal edildi...

performans ve teknolojide fiat'ı japonlarla kıyaslanması uygun değildir...

bu ülke fiat almaya mecbur değildi ama fiat ülkenin şartlarında araç üretmek zorundaydı...

Bentley ve Lamborghini'nin Türkiye'deki 35 yaşındaki İtalyanca bilmeyen ama İtalyan asıllı Genel Müdürü Giovanni Gino Bottaro:

Dedem Atatürk'ün isteğiyle gelip Türkiye'de ilk Fiat servisini kurdu

tayfux
08/04/2011, 22:28
Bende kötünün iyisi derken bunu kastetmiştim fiat'la peugeot,renault,citroen,hyundai, v.s kıyaslanabilir vede bunlardan 1 adım öndedir benim gözümde oyüzdende 2. tercihimde fiat oldu fakat fiatı yüceltirken toyota,honda,vw,audi...gibi markalarla kıyaslamak benim düşüncem bu yanlışın büyüğüdür.
katılıyorum hocam size aynen..şöyle düşündüğümüzde 93 model fiat üretimi hangi araba hala doktor arabası olarak bilinen toyota corolla xei gli serisi kadar tutuluyor ve sağlam? marka tartışması değil amacım lakin düşünmek şart gelir sürş-ü lisan eylediysem affola :)

muhammedçelik
08/04/2011, 22:31
katılıyorum hocam size aynen..şöyle düşündüğümüzde 93 model fiat üretimi hangi araba hala doktor arabası olarak bilinen toyota corolla xei gli serisi kadar tutuluyor ve sağlam? marka tartışması değil amacım lakin düşünmek şart gelir sürş-ü lisan eylediysem affola :)

Tam da elimden aldın :D 2004 model puntomu zor bela 15.500e sattım eleman 19.000 demiş bide pazarlıksız :D Toyota Corolla 1.6 GLi 1998 Model 19.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Gümüş Gri renk (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-1-6-gli-special-klimali-abs-li-hava-yastikli-tamamen-orjinal-42009870/detay?)

Kronokrator
08/04/2011, 22:34
Tam da elimden aldın :D 2004 model puntomu zor bela 15.500e sattım eleman 19.000 demiş bide pazarlıksız :D Toyota Corolla 1.6 GLi 1998 Model 19.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Gümüş Gri renk (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-toyota-1-6-gli-special-klimali-abs-li-hava-yastikli-tamamen-orjinal-42009870/detay?)

yuh diyorum o nedir yaa. bu araba 19.000 ise ben vazgeçtim 25.000 istiyorum hahaha

tayfux
08/04/2011, 22:36
80'lerde start & stop vardı regata'da

hani siz tarihi geri alın bende geriye giderek kıyaslıyayım...

kullandığımız çoğu teknoloji geçmişin teknolojisidir...

ona bakarsanız 1000'lerce hibrid araç kullanılmaktaydı ingilterede aynı senelerde...

ekonomik şartlar kültürel şartlar gelişmişlik bunları hesab etmeden bir aracı herhangi bir pazara sokamazsınız...

hatırlıyormusunuz bilmem ama ben çok iyi bilirim dobloların yağ karterlerinden yağın akmadığını?

neden biliyormusunuz ... türkiyede eurodiesel kullanılmıyordu

egr'leri bütün baştan iptal edildi...

performans ve teknolojide fiat'ı japonlarla kıyaslanması uygun değildir...

bu ülke fiat almaya mecbur değildi ama fiat ülkenin şartlarında araç üretmek zorundaydı...

Bentley ve Lamborghini'nin Türkiye'deki 35 yaşındaki İtalyanca bilmeyen ama İtalyan asıllı Genel Müdürü Giovanni Gino Bottaro:

Dedem Atatürk'ün isteğiyle gelip Türkiye'de ilk Fiat servisini kurdu
hocam ilk crx o motor 87 de çıktı..eğer ki start stop ile teknoloji ölçülüyorsa ona birşey diyemem..şu anda bile benim bahsettiğim vti motoru diğer firmalar taklit etmeye başladı opel turbolu anca çıkarıyor o beygiri o motordan..lütfen 90 model honda yada toyotaya binin ve doğana binin..ne demek istediğimi o kadar iyi anlayacaksınız diyeceğim ama zaten bindiğinizi tahmin ediyorum..yüce önderimiz ATATÜRK ün o senelerdeen yakın ve en hızlı bir şekilde hangi araba firmasını yada sanayileşme yolunda en hızlı hangisinin ülkemize geleceğini düşünerekten bu düşünceyle FİAT ı istediğini düşünüyorum tabikide millerce uzak uzakdoğu yada almanya gibi hitler ülkeleri yerine italya yı seçmesini normal karşılıyorum..

ahmetkarakaş
08/04/2011, 22:39
99 model terrada 12000 enteresan?

tayfux
08/04/2011, 22:42
99 model terrada 12000 enteresan?
kesinlikle kedi gözler hiç tutulmadı ve gerçekten hiç sağlam araba değiller..belkide toyotanın gelmiş geçmiş en başarısız arabası..

ahmetkarakaş
08/04/2011, 22:44
bakın anlaşamıyoruz ben size ne dedim siz gerilere gittikçe bende geriye giderim ya

ilk direk enjeksiyonlu td motor croma'da kullanıldı?

fiat grubu araçlarıyla hemen kıyaslamaya başlıyalım o senelerde lancia delta neler yapıyordu bi bakın bakalm

muhammedçelik
08/04/2011, 22:47
kesinlikle kedi gözler hiç tutulmadı ve gerçekten hiç sağlam araba değiller..belkide toyotanın gelmiş geçmiş en başarısız arabası..

Sağlamlıktan ziyade motordan dolayı tutmamıştı o 99 yılında babamın makam arabasıydı sıfır araba motor kitlemişti benzinden dolayı filan dediler ama sessizlik komfor estetik süperdi zaten vvti motor çıktı 2001 model hala 17-18bin tl ediyor..

muhammedçelik
08/04/2011, 22:54
bakın anlaşamıyoruz ben size ne dedim siz gerilere gittikçe bende geriye giderim ya

fiat grubu araçlarıyla hemen kıyaslamaya başlıyalım o senelerde lancia delta neler yapıyordu bi bakın bakalm

Bence fiatla toyotayı kıyaslamayalım ezelden ebede.. biz şahinle doğanla kış günü hararet yaparken araçlarımızda millet arabistan çöllerinde safari yapıyordu 60 derece sıcaklıkta her iki markada kendi klasmanında üst sıralarda...evomu seviyorum ama bende toyotanın yeri başka saygılar cümleten iyi geceler.

tayfux
08/04/2011, 22:59

ahmet bey bakın ben fiat a kesinlikle karşı olan bir insan değilim öyle biri olsam arabasını kullanmam ve ben fiat kesinlikle teknolojide en geri de demiyorum ama parça kalitesi bakımından ve sağlamlık bakımından japonlar kadar iyi olduğunu düşünmüyorum lütfen beni antifiat olarak düşünmeyin fanatiklikten yana değilim sadece objektiflikten yanayım açıkçası..geriye gidersek istediğiniz kadar gidelim bence yine japonlar iyi gelecektir..dediğim gibi turbosuz atmosferik motorda özellikle!! dizeli zaten japonlar pek kullanmıyor kullananlar da yeni yeni toyota,nissan gibi Honda hiç kullanmıyor..ayrıca ben lancia delta gibi italyanlarla da kıyaslamıyorum ben sadece körü körüne fiat fanatikliğine karşıyım her markanın zaafiyetleri var ama bazılarının az bazılarının çok fazla..yine dediğime gelicem 90 yılında lisansını fiat ın verdiği doğanların tek cazip yanı yedek parçası ve 2. eli başka cazip yanı var mı?lakin 90 yılında 136 beygirlik klimalı yere çok yakın aerodinamiği mükemmel olan arabaya binmek varken neden doğana binildi? ve yine dediğim gibi fiat ı şu konuda tebrik ediyorum ki bu ülkenin zor zamanlarında yanındaydı ucuza insan taşıdı ucuza araba sattı ve bir süre bu ülkeyi çok güzel idare etti fakat 80 lerden 90 lardan sonra bu ülkeye teknoloji gelmeye başlayınca herkes durdu düşündü dedi ki araba konusunda teknoloji fiat değilmiş!!bu arada bende honda crx vardı 90 modeldi daha yeni sattım yemin ederim üstündeki ampul orjinaldi fabrikadan..araba 300 binde motor yeniledi..sanmayın garaj arabası falan kesinlikle hor kullanılmış bir araçtı..bu arada 90 model!! diyorsunuz ya 90 yılında regata da ilk direk enjeksiyonlu motor yapıldı bu niye gelişmedi? ilk start stoplu araba croma niye genişlemedi ve gelişmedi?şunu da söyliyeyim gplerin çoğunda hala karter koruma yok bari bunu yapma fiat diyorum içimden:) özür dilerim ahmet bey amacım tartışmak değil yaratmak da değil böyle izlenim vermek istemem size karşı.. eminim ki çalışmışsınız biliyorsunuz arabaları sistemleri sadece demem o ki biraz da objektif bakarsak sanırım daha net göreceğiz..

tayfux
08/04/2011, 23:00
Sağlamlıktan ziyade motordan dolayı tutmamıştı o 99 yılında babamın makam arabasıydı sıfır araba motor kitlemişti benzinden dolayı filan dediler ama sessizlik komfor estetik süperdi zaten vvti motor çıktı 2001 model hala 17-18bin tl ediyor..
aynen vvt-i ler acaip satıyor ve tutuluyor..

USTA
08/04/2011, 23:30
Yukarıdaki yazılarda servis hakkında üçkağıtçı gibi tabir kullanılmış,lastik mevzusunda servisin en ufak kabahati yok,kabahat 4442255 i aradığınızda karşınıza çıkan çağrı merkezindeki bilgisiz elemanlar başta olmak üzere,dosyanızı görmezden gelerek servis-müşteri ikilisini başbaşa bırakan müşteri ilişkileri sorumlularındadır.
Hiç bir yazımda Fiat veya Evo yu kötülemedim,kızdığım nokta sattığı aracının arkasında durmayan müşteri hizmetleri ve aymazlıklarıydı,halen daha diyorumki bu lastik üretimden kaldırılmış ve devamı yok,bana hanginiz 20 saatte İtalya'dan 1 adet lastik getirtebilirsiniz,buna Tofaş'ında gücü yetmez ...

ahmetkarakaş
09/04/2011, 00:17
90'lardan bahsediyoruz peki neden 2.0 mpi tempradan bahsetmiyoruz

ya da neden sadece doğan'dan bahsediyoruz?

ne kadar objektif bakarsanız bakın

kullandığınız arabalar tofaş değil

FIAT

demon
09/04/2011, 03:59
Eline diline sağlık Ahmet kardeş.Gerçekten benim de çoktandır aklımdan geçen yazmak isteyip de yazamadığım bir yazı yazmışsınız.Ama malesef bu forumda bazı kişilere göre bu yazdıkların fanatiklik olarak algılanmakta.Ama bence sen gerçekten bugün fıatın bulunduğu noktayı çok güzel özetlemişsin.Bizim forumda da opelden vw den renodan ford dan vazgeçip fıata geçen birçok kişi olduğu için ara sıra araçlarında ufak tefek problemler çıkınca eski araçları akıllarına geliyor.İşin içine duygularını katarak egolarını tatmin etmek için de aman efendim vw ford opel neydi de niye fıat aldık kapısı bile şöyle kapanıyordu.Döşemesi bile şöyleydi plastiği bile böyleydi diyerek fıatı karalıyorlar.Onları da hoş görmek lazım.Doğru yolu bulacaklar inşaallah:siritma:Halbuki onlar ne kadar abartırsa abartsın vw de opel de ford da binmediğimiz görmediğimiz arabalar değil.Bugün markalar arasındaki kalite farkı çok azaldı.Vw miş opel miş toyotaymış geçin bunları.Çoğu da zaten sırf markadan dolayı satıyorlar.Bir diğer konu foruma markayı karalamak ömaksadıyla girenlerin birçoğu da bu işi kasıtlı yapıyor.Adam aracını satmış veya başka bir araç almış.Ama zaman zaman foruma giriyor ve herhangibir forum üyesinin aracında çıkan bir problemi belitmek için açtığı başlığa alakasız şekilde karalama mesajı yazıyor.

Vw opelmiş miş toyotaymış sizin için geçtik bunları. Nereye gelelim? : )
Benim 4 tane Fiat aracım oldu. Yine Fiat' ın yüzünden sattım başka markalara yöneldim. Neden peki.. Birkaç kere servislere gitmem yeterli oldu. Gerçekleri yazmak karalama oluyorsa yapacak birşey yok. Öyle bir yazmışsın ki görende seni oto gurmesi sanacak. Kalkmışsın burada VW, Toyota, Opel, Ford karalıyorsun. . En azından başkaları neyden memnun değilse onu yazıyor. Peki sen ne yaptın? Toptan bütün Otomobil devlerini tek kalemde sildin attın.

Amin Allah bizede doğru yolu göstersin :prop0000:

Konu başlığına ithafen birşey demek istiyorum... Fiat' sa eğer... yirmi kere düşün bir kere adım at.

SUADOW
09/04/2011, 12:30

Gözünüz aydın...

SUADOW
09/04/2011, 12:33
an itibariyle fiat ile ilgili hiç bir sıkıntım olmasada güzel kardeşim seni sakarya samtaş servisine bekliyorumi. ertesi gün elindeki fiat aracı yarı parasına bana satmak için yalvarmazsan da gel yüzüme tükür o kadar diyorum sana.

servis var, servis var. hepsi aynı değil. tamamen şans işi bu.

:)

evet, bazen arızaları çözmeleri zaman alıyor ...

Ancak; Forumdan'da anladığım kadarıyla Fiat Servislerinin çoğunda bu tarz sıkıntılar yaşanıyor.

Bende bir kaç defa problem yaşadım. Ama çalışanların iyi niyetinden dolayı bir şey diyemedim. Arızalarıda çözdüler...

Çok iyi diyemem, çok kötü de diyemem...

USTA
09/04/2011, 12:55
Gözünüz aydın...

209+kdv=247 lira,gözümüz oldukça aydınlandı...:)

feedbackx
09/04/2011, 12:56
Nasıl yani tek lastik fiyatı mı ?

USTA
09/04/2011, 13:09
Nasıl yani tek lastik fiyatı mı ?

Evet tek lastik fiyatı.2011 4.hafta üretimi Polonya malı GT3 185x65x15 eco modeli...:D

SUADOW
09/04/2011, 15:22
209+kdv=247 lira,gözümüz oldukça aydınlandı...:)

Mustafa Bey,

Sevinsemmi, üzülsemmi şaşırdım doğrusu...

USTA
09/04/2011, 15:27
Mustafa Bey,

Sevinsemmi, üzülsemmi şaşırdım doğrusu...

Yapacak bir şey yok,1 adet lastik istedim,sonunda bulundu bende gittim aldım,350 lira daha ekleyip başka marka veya model 4 lastik alınabilirdi esasında...:)

samprik
09/04/2011, 17:31
biraz abartmışsın dostum

OPTS
09/04/2011, 17:36
Valla bende yaklaşık 6 aydır forumu takip ediyorum.
Öncelikle mustafa abiyi bu lastikler konusunda sonuna kadar haklı buluyorum . Kendisinin yorumlarını en baştan beri takip ediyorum , fiatı hiçbir zaman kötülemedi.
Ayrıca tabiki her markanın sorunları kötü yanları vardır. Benimde gördüğüm fiatın bazı çalışanlarına doğru eğitimi vermediğidir. Özellikle müşteri hizmetleri konusunda(Sadece telefonu açmak için insan koymuşlar)
Bence fiat otobomilleri piyasada satılan aynı segmentteki otomobillere göre kalite olarak aynı düzeyde. (Tabiki artı ve eksileri olacaktır)
Canı yanan arkadaşlar tabiki sorunlarını iletecek. Bu sorunlara karşı Fiatın yaklaşımlarını iletecekler.Fiatın yaklaşımı doğru değilsede bir daha fiat almam diye bilir insanlar.
Ama evo şöyle araba ,G.Punto şöyle araba alınmaz demek çok yanlış. Araba şans işi demişler çok doğru bencede.

USTA
09/04/2011, 17:49
Bugün lastiği almaya gittiğimde Fırat Oto nun sahibi Ömer Bey'e de uğradım olanları anlattım,bayi sahibi olarak meseleden haberi yok,oda çalışanlara kızdı neden ilgilenilmedi ve kendisine haber verilmedi diye,bu konuyu en kısa zamanda Fiat ve bayiler arasındaki toplantıda gündeme getireceğini ve hesap soracağının sözünü verdi...

ibrahim06
09/04/2011, 17:56
Bugün lastiği almaya gittiğimde Fırat Oto nun sahibi Ömer Bey'e de uğradım olanları anlattım,bayi sahibi olarak meseleden haberi yok,oda çalışanlara kızdı neden ilgilenilmedi ve kendisine haber verilmedi diye,bu konuyu en kısa zamanda Fiat ve bayiler arasındaki toplantıda gündeme getireceğini ve hesap soracağının sözünü verdi...

Böyle bir şey hepimizin yararına.

tayfux
09/04/2011, 18:16
Valla bende yaklaşık 6 aydır forumu takip ediyorum.
Öncelikle mustafa abiyi bu lastikler konusunda sonuna kadar haklı buluyorum . Kendisinin yorumlarını en baştan beri takip ediyorum , fiatı hiçbir zaman kötülemedi.
Ayrıca tabiki her markanın sorunları kötü yanları vardır. Benimde gördüğüm fiatın bazı çalışanlarına doğru eğitimi vermediğidir. Özellikle müşteri hizmetleri konusunda(Sadece telefonu açmak için insan koymuşlar)
Bence fiat otobomilleri piyasada satılan aynı segmentteki otomobillere göre kalite olarak aynı düzeyde. (Tabiki artı ve eksileri olacaktır)
Canı yanan arkadaşlar tabiki sorunlarını iletecek. Bu sorunlara karşı Fiatın yaklaşımlarını iletecekler.Fiatın yaklaşımı doğru değilsede bir daha fiat almam diye bilir insanlar.
Ama evo şöyle araba ,G.Punto şöyle araba alınmaz demek çok yanlış. Araba şans işi demişler çok doğru bencede.
evet doğru söylüyorsunuz hocam bende size katılıyorum..tempra birebir sıfırına bindim sene 93..4.500 liraya mı ne öyle birşeye aldık arabayı ön göğüslük komple o digitallik yani 3.000 liraydı :)