Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : E-5 Teki Radar Sistemi Hakkında..

StrawBeeRy
07/04/2011, 23:17
Mobil radar tesadüfen ceza kesiyor. Şansı yaver giden sürücü radara yakalanmıyor.

Dün, E-5’teki radar kaosunu gündeme taşımıştık. Malumunuz... Boğaziçi Köprüsü-Beylikdüzü arasında hız sınırının 70 kilometre olarak belirlenmesi bazı sorunları da beraberinde getirdi. Sürücülerin büyük bir kısmı 70 kilometreyi aşıyor, yavaş gidenler ise sıkıştırılıyor. Asıl handikap ise ceza meselesinde. Zira 70’i aşan herkese ceza yazılıp yazılmadığı da merak ediliyor...

VAHİM BİR TABLO İŞTE

Bu önemli sorunu dile getirdiğimiz haberimiz, dün büyük yankı uyandırdı. Haberturk.com’da, haberimize yüzlerce yorum yapıldı. 70 kilometrelik hız sınırına itiraz eden İstanbullular, en çok da ceza sistemini sorguladı. Biz de bu ceza meselesinin üzerine gittik ve bu konuda araştırma yaptık. Ve durumun sandığımızdan da vahim olduğunu gördük.

SABİT RADAR YOK TRAFİK

Denetleme Şube Müdürlüğü’nden aldığımız bilgilere göre, E-5’te sabit radar yok. Mobil radar sistemiyle denetim yapılıyor. Günde 4 ile 8 saat sivil araçlarla hız kontrolü uygulanıyor. Yani içinde radar olan araçların E-5’te olduğu sırada hız yapanlara ceza kesiliyor. Radar olmadığı zaman süratli gidenlere ceza yazılamıyor. Bir nevi piyango gibi. Kime çıkarsa!

Alıntı HABERTÜRK..

_FeRDi_
08/04/2011, 01:22
uzun zamandır denk gelmedim,hala yolun tersi yöndemi duruyor acaba bunlar?

USTA
08/04/2011, 01:29
70 km çok düşük bir hız,bölünmüş yollarda hız sınırı 110 km ye çıkarılmışken Avrupa ile Asya'yı birbirine bağlayan böyle önemli bir güzergahta 70 km sınırı trafiğin aksamasına neden oluyor,araçlar düşük hızla seyretmek sorunda kaldığından daha fazla yakıt tüketimi oluyor,devamlı frene basmaktan balatalar aşınıyor vs vs...

tayfux
08/04/2011, 01:33
sağ tarafta usul usul giden hyundai accent,megane görürseniz kesin polis..bu arada bu haberler yüzünden o kadar tırsar oldum ki sürekli mtv sorgulamadan ceza var mı diye bakıyorum yahu..

StrawBeeRy
08/04/2011, 07:38
bu araçlar durmuyor hareket halindeler