Orijinalini görmek için tıklayınız : Bagaj kilidi sorunsalı....
operatormurat
05/04/2011, 18:27
evet arkadaşlar,zamanla bagaj lambanız göz kırpıyorsa,bir yanıp bir sönüyorsa,ampul ve tesisat sağlam olduğu halde bagaj lambanız yanmıyorsa; büyük ihtimal bagaj kilidinin içindeki switch anahtar tozun ve yağın birleşimiyle şıkışmış açılmıyor veya dahada kötüsü bozulmuş olabilir. özellikle garantinizde bitmişse ,ustanızın bagaj kilidi değişecek önerisini biran kulak ardı edin. hırdavatcıdan 7.5 tl ye 1tane wd 40 alıp resimde gösterdiğim yerlerden bolca sıkın,ardından bagaj kapağınızı 10,15 defa kapatıp açın,yinede lamba yanmaz ise işlemi tekrar edin ,birde bakmışsınızki lamba yanmaya başlamış .2 tane puntoda böyle bir sıkıntı vardı bu işlemle ikiside düzeldi...
Ziyaretci046
05/04/2011, 18:31
murat abi puntonun sökülmeyen neresi kaldı abi merak ediyorum :) debriyaj yapıldı izalasyon yapıldı takozlar z rotlar döşemeler teyp gögüslük kaldı :)
operatormurat
05/04/2011, 18:34
murat abi puntonun sökülmeyen neresi kaldı abi merak ediyorum :) debriyaj yapıldı izalasyon yapıldı takozlar z rotlar döşemeler teyp gögüslük kaldı :) teyp muayyer dokunsan kendi komple çıkıyor,birtek göğüs kaldı hayırlısıyla mayısa kalmaz sökerim...
tuncaykcd
05/04/2011, 21:09
evdeki wd 40ın pipeti yok hemen sipariş verip deneyeceğim çok teşekkürler.
teyp muayyer dokunsan kendi komple çıkıyor,birtek göğüs kaldı hayırlısıyla mayısa kalmaz sökerim...
beni çağırmazsan lastiğin patlar abi ona göre...:D
operatormurat
06/04/2011, 08:24
beni çağırmazsan lastiğin patlar abi ona göre...:D
asil seninde gözün kara,bu işi seninle beraber yaparız aslanım,şu yağmurları bir atlatalım...
Selam aynı sorun bende de vardı. Kilit mekanizmasının soketi kireç gibi korozyon olmuş bagaj hem içerden açılmıyordu hem ışığı yanmıyordu Murat abinin dediği gibi wd40 tan iki fıslattık ağrısı geçti şimdi tıkır tıkır :)
operatormurat
06/04/2011, 21:48
Selam aynı sorun bende de vardı. Kilit mekanizmasının soketi kireç gibi korozyon olmuş bagaj hem içerden açılmıyordu hem ışığı yanmıyordu Murat abinin dediği gibi wd40 tan iki fıslattık ağrısı geçti şimdi tıkır tıkır :) okay şu silikonlu spreyleri ve wd40 türevlerini icat eden arkadaş cennetliktir bence,okadar faydalı ki ilaaki biyerin bozulmasını beklemeyin her bulduğunuz yere bol bol sıkın...
superresımler
yarın ilk is kılıdı sokup wd40ı basacagım 9 umarım duzelır
tesuurer murat bey :)
teyp muayyer dokunsan kendi komple çıkıyor,birtek göğüs kaldı hayırlısıyla mayısa kalmaz sökerim...
Eline sağlık Murat Abi güzel ve yararlı bir konu bende şu göğüslük meselesi takıntı haline geldi malzeme kalitesini sevmedim ve üzeri çanta çiziği dolu Carbon kaplama yaptırmak için sökecek kimse bulamadım. Gezmediğim servis kalmadı sadece Poyraz'a gitmedim henüz hepsi yapmıyoruz dedi çevremdekiler hatta servistekiler sökülürse yerine aynı şekilde oturmazda zamanla kalkar felan diyor ki ben en kaliteli mazleme ile yapıcam forumda söken arkadaşlar var ben kendime güvenemedim sökmeye sökersen takipçin olucam .Olmazsa Usta ya görünücez artık.
Her derde deva WD 40...:)
operatormurat
07/04/2011, 01:38
Eline sağlık Murat Abi güzel ve yararlı bir konu bende şu göğüslük meselesi takıntı haline geldi malzeme kalitesini sevmedim ve üzeri çanta çiziği dolu Carbon kaplama yaptırmak için sökecek kimse bulamadım. Gezmediğim servis kalmadı sadece Poyraz'a gitmedim henüz hepsi yapmıyoruz dedi çevremdekiler hatta servistekiler sökülürse yerine aynı şekilde oturmazda zamanla kalkar felan diyor ki ben en kaliteli mazleme ile yapıcam forumda söken arkadaşlar var ben kendime güvenemedim sökmeye sökersen takipçin olucam .Olmazsa Usta ya görünücez artık. sen ön taraftaki gri bölgeyi sökmek istiyorsun galiba orayı sökmesi kolay...
superresımler
yarın ilk is kılıdı sokup wd40ı basacagım 9 umarım duzelır
tesuurer murat bey :) kilidi sökmeden üzerindede yağlayabilirsin kardeşim...
asil seninde gözün kara,bu işi seninle beraber yaparız aslanım,şu yağmurları bir atlatalım...
eyvallah abi biliyon bende her türlü takım var ön camı bile sökeriz:D
sen ön taraftaki gri bölgeyi sökmek istiyorsun galiba orayı sökmesi kolay...
kilidi sökmeden üzerindede yağlayabilirsin kardeşim...
kolay da abi servisler neden cayıyor ben anlamış değilim hani az çok yaparım belki ama emin olmayınca cesaret edemiyor insan söküm olsa carbon kaplaması kolay yani onu bende yapıcam o gri bölge yani o parçanın yüzey kalitesi beni gıcık ediyor.
persembe gunu actım bagajı aldım wd40 ı elıme bastımda bastım delıklerden ıcerı
bı ara yandı ısık kendı kendıne sonra yanmadı :( benım kılıt bayagı kotu olmus galıba :(
operatormurat
09/04/2011, 22:08
persembe gunu actım bagajı aldım wd40 ı elıme bastımda bastım delıklerden ıcerı
bı ara yandı ısık kendı kendıne sonra yanmadı :( benım kılıt bayagı kotu olmus galıba :(mert pes etme bagaj kapısını defalarca açıp kapat sıkışmış olan switch ileriki safhada düzelecektir....
arkadslar oncelıkle hepinize selamlar 1 hafta once 2006 model grande punto aldım 50 bın kmde kaput ve on camı degısmıs kazada bayan sahıbıydı 15 bın tl verdım araba ılk once sıfır gıbıydı herseyı cok sukur motorda yada ıcınde sıkıntı yok tık ses gelmıyor ama bagaj lambası yanmıyor servıse gıttım kılıt degıscek 120 tl dedıler ıyıkıde kabul etmemısım bu sıte sayesınde sorunu cozucem ınsallah
operatormurat
16/12/2011, 05:31
arkadslar oncelıkle hepinize selamlar 1 hafta once 2006 model grande punto aldım 50 bın kmde kaput ve on camı degısmıs kazada bayan sahıbıydı 15 bın tl verdım araba ılk once sıfır gıbıydı herseyı cok sukur motorda yada ıcınde sıkıntı yok tık ses gelmıyor ama bagaj lambası yanmıyor servıse gıttım kılıt degıscek 120 tl dedıler ıyıkıde kabul etmemısım bu sıte sayesınde sorunu cozucem ınsallah
muzaffer uğraş bakalım yannmazsa haber ver çaresine bakalım....
kilitte ufacık bir siwiç var kablosu kopmuş veya siwiç arza yapmış olabilir.
operatormurat tavsiyen için teşekkürler WD40ı bolca sıkıp bolca da aç kapa yapınca yanmayan ışık çalışmaya başladı çok memnun oldum tekrar teşekkürler.
yavuzkep
09/10/2012, 17:46
ustatlarım su konuyu bı hortlatıyım :D bagaj lambam maglum yanmıo bı ustama goturdum elektrık gelıo ampunde saglam dedı sorun bagaj kılıdınden kaynaklanıomus bı bagaj lambası ıcınde kılıt degstırılmez dedı ee dogal olarak mantıklı konusuo... wd 40 dan aldım sızın tavsıyenız uzerıne kılıde bol bol sıktım banamısın demedı sımdı ben napıyım yardım edebılcek varmı...
ustatlarım su konuyu bı hortlatıyım :D bagaj lambam maglum yanmıo bı ustama goturdum elektrık gelıo ampunde saglam dedı sorun bagaj kılıdınden kaynaklanıomus bı bagaj lambası ıcınde kılıt degstırılmez dedı ee dogal olarak mantıklı konusuo... wd 40 dan aldım sızın tavsıyenız uzerıne kılıde bol bol sıktım banamısın demedı sımdı ben napıyım yardım edebılcek varmı...
https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/40696-bagaj-lambasi-yanmayanlar-iceri.html
Ziyaretçi033
16/10/2012, 16:29
Yeni üyesiniz ve ilk iki mesajınız direk reklam...
PUNTO2008
28/07/2015, 09:14
Dostlar merhaba. Konu çok eski ama canlndırayım biraz. Murat abi, bundan yaklaşık 2-3 ay önce tır arkadan çarptı ve bagaj kapısı biraz göçmüştü, kaskodan yaptırdım aracı aldım, ertesi gün eşya koyacaktık bagajı açamadık, (garç-gurç ses yapmıştı zaten ilk servisten aldığımda kitlerken ve açarken), tekrar servise gittim ve düzelttiler. Son 1 aydır, ekranda patlak ampul ışığı yandı, tüm ampullere baktım yanıyor, bagaj ampulu yanmıyordu, ampulu söktüm gördüğüm kadarıyla sağlam, ve kaybettim onu, şimdi evvela ampul almam lazım, fakat bu arada uyarı ışığı yanıyor, bazı sönüyor, mesela sinyal verince bir anda yanıp sönmekte vs. WD-40 sıksam çözer mi acaba dediğin gibi, muhtemelen serviste kilidi tamir ederken belki de iptal ettiler swich, kablo vs. İşin kötü yanı, ampulu çıkardığım soketi de şimdi tırnağından yerine oturtamıyorum. Çok önemli değil ama, seyir halinde patlak ampul ışığını sürekli yanık görünce sinir bozucu.
Bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim.