Orijinalini görmek için tıklayınız : Siyah Silikonla Yapışmış Plakayı Çıkarma
Arkadaşlar merhaba aracımın plakalarını serviste siyah silikonla yapıştırmışlar fakat silikonu eşit dağıtmadıkları için bombeli bir şekilde yapıştırmışlar.Şimdi ben plakayı çıkartıp silikonları kazıyıp duzgun bir şekilde kendim yapıştımak istiyorum fakat sorum şu acaba plakaya zarar wermeden siikondan ayırabilirmiyim? tampondaki ve plakadaki silikon kalıntılarını nasıl çıkartabilirm
ince kesin bir bıcak ile plakanın alt veya ust tarafından ufak ufak silikonu keserek plakaya zarar vermenden cıkartabilirsin. işin zor cok dikkat etmen lazım
benimde başıma geldi aynen bıçakla yada falçata ile..
Misina ipi ile kesebilirsin,hem tampon hemde plakan zarar görmez kardeşim...
iki parça her ne ise silikonla yapıştırılmış ise en güzel yol misina ile ayırmaktır kalanları falçata ya da bıçak ile kazıyabilirsiniz inşaatta en kullanışlı yol budur mustafaya katılıyorum...:d
Budweiser
05/04/2011, 12:42
Valla bendeki silikonun dandikliğimidir yoksa evonun plakalık kısmının yüzeyinin tırtıklı olmasından mıdır nedir çektimmi anında geliyo plakada iz miz kalmıyor. hatta ilk seferde yanlış taktım kurumadan sabunlu ıslak mendille sildim çıktı. Ya çok dandik silikon yada yüzey tutmuyor. Plakadan kolay cıkıyor ama silikon.
en güzeli geniş başlı beyaz renk vida ile yapıştırmadan tutturmak.
1ocak2011
05/04/2011, 12:58
Servis hayret neden plakalık takmamış,reklamlı plakalıkları basıyorlar normalde.
krakercocuk
05/04/2011, 13:30
kaptan vidalamak pek hoş olmuyor ya:/ en iyisi siyah silikon
bende siyah folyo yapıcam ama plakayı çıkarmak beni korkuttuğu iiçin erteliyorum..:D
bencede en zahmetsiz yol bu :)
Mustafa abi misinayla ayırdıktan sonra kalıntılarıda misina ile temizleyebilirmiyim? ısıtmama fln gerek war mı?
operatormurat
05/04/2011, 19:26
Mustafa abi misinayla ayırdıktan sonra kalıntılarıda misina ile temizleyebilirmiyim? ısıtmama fln gerek war mı?
engin misina ile plakayı tampondan ayırdıktan sonra,ısı tabancası yoksa saç kurutma makimasıyla tampondaki kalıntıları ısıtarak kolaylıkla çıkarabilirsin ısınnan silikon yumuşar ve ovaladığında hemen çıkar...
engin misina ile plakayı tampondan ayırdıktan sonra,ısı tabancası yoksa saç kurutma makimasıyla tampondaki kalıntıları ısıtarak kolaylıkla çıkarabilirsin ısınnan silikon yumuşar ve ovaladığında hemen çıkar...
deneyecem murat abi çok iyi oldu .
Bende spoyleri taktırmaya gittiğimde hem çift taraflı bant hem siyah silikon ile monte ettiler. Şimdi spoylerin köşeler biraz havada duruyor. Sökmek istesem tavana yapışan silikonu boyaya zarar vermeden sökebilirmiyimsizce.
operatormurat
05/04/2011, 21:37
deneyecem murat abi çok iyi oldu .
atalay plakayı söküp folyo yapacaksın galiba?...
oto camcının birinden rica et 2 dk da sorunsuz çıkarsınlar plakayı.
operatormurat
05/04/2011, 21:39
Bende spoyleri taktırmaya gittiğimde hem çift taraflı bant hem siyah silikon ile monte ettiler. Şimdi spoylerin köşeler biraz havada duruyor. Sökmek istesem tavana yapışan silikonu boyaya zarar vermeden sökebilirmiyimsizce.
silikonsa sökebilirsin ama poliüretan mastik falansa seni aşar...
Arkadaşlar merhaba aracımın plakalarını serviste siyah silikonla yapıştırmışlar fakat silikonu eşit dağıtmadıkları için bombeli bir şekilde yapıştırmışlar.Şimdi ben plakayı çıkartıp silikonları kazıyıp duzgun bir şekilde kendim yapıştımak istiyorum fakat sorum şu acaba plakaya zarar wermeden siikondan ayırabilirmiyim? tampondaki ve plakadaki silikon kalıntılarını nasıl çıkartabilirm
Bir önceki araçta benimde başıma gelmişti,ancak tamamı çıkmıyor. t bıçağıyla kazıdım bende ancak az da olsa bi bölgede fazlalık oluşmuştu. Bence silikonla,çift taraflı bantla hiç uğraşmayın alın elinize bi şarjlı ince küçük vidalarla 2 tane bi sağa bi sola vida atın işiniz sağlam olsun ben puntoya öyle yaptım.
silikon mastik sökülür değilmi akvaryum için kullanılan çeşidi ?
bi gün sökmek için ihtiyacım olacak güzel bir bilgi :)