Orijinalini görmek için tıklayınız : 200 den sonrası
karipcin
04/04/2011, 21:21
arkadaşlar geçen gün adapazarına gitmem gerekti yolda müsait olunca arbayı deniyim dedim 200e kadar hiç sorun yok maşallah roket ama 200den sonra kadranın sonunu görmesi zaman aldı acaba bu normalmi sizdede böylemi yoksa benim aracta sıkıntı olabilirmi bu konuda deneyimi olup bilgi verebilicek biri varsa çok iyi olur aracı servisemi götürsem. not: aracın bakım zamanını 4000 km geçtim ondan kaynaklı olabilirmi?
thekafkef
04/04/2011, 21:34
Servis aracın performansını çok etkiliyor bence servisten sonrada dene çok değişir.
muhammedçelik
04/04/2011, 21:37
Bencede bakım yaptırmalısın hocam 4000km çok geçirmişsin bakım aracını rahatlatır.
bakımdan sonra tjeti hisset :D
abi 200 den sonra normal gibi geldi bana..
operatormurat
04/04/2011, 23:19
arkadaşlar geçen gün adapazarına gitmem gerekti yolda müsait olunca arbayı deniyim dedim 200e kadar hiç sorun yok maşallah roket ama 200den sonra kadranın sonunu görmesi zaman aldı acaba bu normalmi sizdede böylemi yoksa benim aracta sıkıntı olabilirmi bu konuda deneyimi olup bilgi verebilicek biri varsa çok iyi olur aracı servisemi götürsem. not: aracın bakım zamanını 4000 km geçtim ondan kaynaklı olabilirmi?
şansını zorlama bence, 4000 km geçmiş ve sen o motora yapabileceğin en büyük kötülüğü yapıyorsun,aşırı yüksek devirlerle ve zamanı çoktan geçmiş yağlayıcı özelliğini büyük ölçüde yitirmiş o yağla motorunu zımparalıyorsun biladerim,bakımını yaptıktan sonra yapsan bu süratleri daha iyi olurdu...
karipcin
04/04/2011, 23:31
şansını zorlama bence, 4000 km geçmiş ve sen o motora yapabileceğin en büyük kötülüğü yapıyorsun,aşırı yüksek devirlerle ve zamanı çoktan geçmiş yağlayıcı özelliğini büyük ölçüde yitirmiş o yağla motorunu zımparalıyorsun biladerim,bakımını yaptıktan sonra yapsan bu süratleri daha iyi olurdu...
evet aslında yag bozulmus olabilir ama ben sadece deneme amaçlı kısa süre bastım 5-10 dk oda aralıklarla 2 deneme yaptım evet servise gitsem iyi olucak haklısınız
karipcin
04/04/2011, 23:43
abi 200 den sonra normal gibi geldi bana..
bende daha önce denemediğim için merak ettim belkide normal dediğin gibi ama belkide değil işte bende onu öğrenmeye çalısıyorum olmazsa bakımdan sonra bidaha deniyim
operatormurat
04/04/2011, 23:56
[QUOTE=tayfux;497762]abi 200 den sonra normal gibi geldi bana..[/QUO
bende daha önce denemediğim için merak ettim belkide normal dediğin gibi ama belkide değil işte bende onu öğrenmeye çalısıyorum olmazsa bakımdan sonra bidaha deniyim
aman ahmet biraz empati yap kendini bu yağla dakikada 50 bin ,60 bin turla yağlamaya çalışan krank milinin yerine koy,en azından motor yağını bari değiştir...
karipcin
05/04/2011, 00:03
aman ahmet biraz empati yap kendini bu yağla dakikada 50 bin ,60 bin turla yağlamaya çalışan krank milinin yerine koy,en azından motor yağını bari değiştir...
haklısın abi yarın direk servise gideyim kaş yapıcam derken göz çıkmasın her nekadar sorumun cevabı olmasada ilgi için teşekkürler
Bence bazen araçlarımızın punto olduğunu unutuyoruz. Sizinki her ne kadarda 1.4turbo 120bg olsa bile 200ü görmek bile çok iyi olduğunu düşünüyorum. Ama şuda var punto ile 200ü görmek güvenlik açısından ne kadar doğru bu da tartışılır.
arkadaslar 200den sonra nasil bir ivmelenme bekliyorsunuz hala cok merak ettim? Bakimda yapilsa cok bisey degismez yapmayin allah askina,sanki 530 beygir 911turbo s den bahsediyorsunuz
Kriminal
05/04/2011, 09:57
Yinede bariz fark oluşacaktır...Filtreler degısınce daha rahat hava alacaktır motor.yağ degısınce bıraz daha rahatlar
deniz bazriz fark olmaz gibi dusunuyorum,tsi kullandigim icin fikrim var biraz,sonucta disarda korkunc bi direnc var ve 200 cok yuksek bir hiz, genel olarak hizlanis rahatlar ama o hizlarda yine yavas ivmelenmeye devam eder gibi...
Kriminal
05/04/2011, 10:26
Zaten beklentı çok yüksek olmadıgından elde edılen sonuc yınede tatminkar olur dusuncesındeyım
rüzgar direncini kırmakta zorlanıyor.. yeli arkana aldığın zaman kadranı daha kolay devirirsin.. :)
karipcin
05/04/2011, 21:32
arkadaşlar zaten bende çok fazla birşey beklemiyorum ilk denemem ve merak ettim 200 de yeterli fazla bile ama insan aracının sınırlarını bilmek istiyor. sık olmasada forumu takip ediyorum burda anladığım ve okuduğum kadarıyla 77 hp benzinli araçlar ve 75 hp dizeller bile 200 ve üzeri yapıyor bende bunu baz alarak kadranın sonunu rahat görebilirmiyim diye merak ettim denedim düşündüğüm gibi omladı bilen birine danışiyim dedim.
arkadaşlar zaten bende çok fazla birşey beklemiyorum ilk denemem ve merak ettim 200 de yeterli fazla bile ama insan aracının sınırlarını bilmek istiyor. sık olmasada forumu takip ediyorum burda anladığım ve okuduğum kadarıyla 77 hp benzinli araçlar ve 75 hp dizeller bile 200 ve üzeri yapıyor bende bunu baz alarak kadranın sonunu rahat görebilirmiyim diye merak ettim denedim düşündüğüm gibi omladı bilen birine danışiyim dedim.
dostum 77 beygir benzinli ve 75 beygir dizellerle yapılan hızlara ben hala inanamıyorummm!!! kimseye yalancı demiyorum ama herkes kafasına göre yazıyor, ben arabamla 202 diyemedim millete kalsa 1.3 75 beygir dizel bizim benzinlileri geçecek, her söylenene inanmıyorum, gözümle görmeden hatta sürmeden inanmam...TSI A3 122 beygir bile düzlükte 215i geçmiyor, videosu bile telefonumda var biz sürerken...1.3 dizel nasıl 190-200 yapıyor şu an bile düşünüyorum bunları yazarken...demekki benim araba bi işe yaramaz 202 felan zor yapıyor...
karipcin
05/04/2011, 22:45
dostum 77 beygir benzinli ve 75 beygir dizellerle yapılan hızlara ben hala inanamıyorummm!!! kimseye yalancı demiyorum ama herkes kafasına göre yazıyor, ben arabamla 202 diyemedim millete kalsa 1.3 75 beygir dizel bizim benzinlileri geçecek, her söylenene inanmıyorum, gözümle görmeden hatta sürmeden inanmam...TSI A3 122 beygir bile düzlükte 215i geçmiyor, videosu bile telefonumda var biz sürerken...1.3 dizel nasıl 190-200 yapıyor şu an bile düşünüyorum bunları yazarken...demekki benim araba bi işe yaramaz 202 felan zor yapıyor...
bende bunu anlayamadım zaten tamam kadranın sonu göründü ama hiçte kolay olmadı. bende kimseye yalancı demiyorum diyemem çünkü hiç 77 hp ve 75 hp kullanmadım tamamen burdan edindiğim bilgilerle bu araçlar bu sürati yapıyosa benim çok rahat yapmam lazım diye düşündüm bu konuyuda onun için açtım acaba aracta sıkıntımı var merak ettim
bende bunu anlayamadım zaten tamam kadranın sonu göründü ama hiçte kolay olmadı. bende kimseye yalancı demiyorum diyemem çünkü hiç 77 hp ve 75 hp kullanmadım tamamen burdan edindiğim bilgilerle bu araçlar bu sürati yapıyosa benim çok rahat yapmam lazım diye düşündüm bu konuyuda onun için açtım acaba aracta sıkıntımı var merak ettim
ya işte ya bizim araçlar sıkıntılı ya biz sürmeyi bilmiyoruz, yada gerçekten kafalarına göre yazıyor arkadaşlarımız, nolur kimse kızmasın yalancı demek istemiyorum sadece gözlerimle kendim görmeden inanamıyacağım buna, 75 beygir araba nasıl 190 ları geçiyor ve o hızla gidiyor anlamadım anlayamıyorum hala...nese hocam sonuç olarak bence çok takma güzel bakımını yaptır bir daha dene dilersen ama aman dikkat et çok yüksek hızlar allah korusun...
Bakımı 4000 km geçmiş bir aracı sıkıştırmak :) hemde turbolu olan bir araç mümkünse aracınızı satarken buraya ilan açmayın :D
Aracın bakımımı yapıldığında araç dahada rahatlayacaktır fakat yine 200 sonra ibrenin sona vuracağını düşünmeyin 1,4 120 hp den 240 çok rahat vurmasını bekleyemezsiniz en azından düz yolda..
yunus kahraman
06/04/2011, 11:26
200 km/h az bir sürat değil. 200 den sonra zorlanması gayet normal. Aracında bir anormallik yok yani :) Rüzgarında büyük etkisi var. Kimi yerde 190 ı bile geçemezsin.
pilotender
06/04/2011, 12:06
Ben hala hızı değil de, bir bakımın 4000 kilometre nasıl geciktirilmiş olabileceğini düşünüyorum.. Orada takıldım kaldım... Yazık değil mi o arabaya yahu? Valla ben bakımını 10000 lik periyotum dolmadan gidip yaptırıyorum. Asla 1 km bile fazladan sürmem.. Ama, arkadaşlar size de şunu sormak istiyorum: Garanti dahilindeki aracımın bakımını, bakım kilometresinden en fazla kaç km sonra yaptırabilirim garantiyi bozmamak için? Olur ya belki bir aksilik olur günün birinde gidemem servise filan bunları bilmek isterim lazım olmayacak olsa da... Yani, her 10000 km bakım diyorlar ya, ben buna +/- ??? km tolerans ekleyebilirim?
Ben hala hızı değil de, bir bakımın 4000 kilometre nasıl geciktirilmiş olabileceğini düşünüyorum.. Orada takıldım kaldım... Yazık değil mi o arabaya yahu? Valla ben bakımını 10000 lik periyotum dolmadan gidip yaptırıyorum. Asla 1 km bile fazladan sürmem.. Ama, arkadaşlar size de şunu sormak istiyorum: Garanti dahilindeki aracımın bakımını, bakım kilometresinden en fazla kaç km sonra yaptırabilirim garantiyi bozmamak için? Olur ya belki bir aksilik olur günün birinde gidemem servise filan bunları bilmek isterim lazım olmayacak olsa da... Yani, her 10000 km bakım diyorlar ya, ben buna +/- ??? km tolerans ekleyebilirim?
hocam bakım periyodu elbette önemli ancak günümüzde kullanılan yağlar eskiye göre gerçekten çok kaliteli. çoğu ülkede bakım periyodu 15000 ya da 20000 dolaylarında. ülkemizde 10 binlik periyot uygulanıyor. 4000 km geçmesi o kadarda abes bir durum değil diye düşünüyorum. ancak şuda gerçek ki ne kadar sık yağ değiştirilirse motor o kadar uzun ömürlü olacaktır
bencede cok fazla problem olcagini dusunmuyorum,ancak bizim ulkemiz cok kirli hava filtresi polen filtresi gibi malzemeleri olabildigince kisa araliklarla degismekte fayda var sanirim...
Garanti dahilindeki aracımın bakımını, bakım kilometresinden en fazla kaç km sonra yaptırabilirim garantiyi bozmamak için? Olur ya belki bir aksilik olur günün birinde gidemem servise filan bunları bilmek isterim lazım olmayacak olsa da... Yani, her 10000 km bakım diyorlar ya, ben buna +/- ??? km tolerans ekleyebilirim?
300-500 km geçince birçok firma ses çıkarmaz,ancak 4000 km az değil,hiçbir firmanın bunu kabul edeceğini sanmıyorum,araç garanti dışı kalır...
Hava filtresi,buji ve yağ-yağ filtresi bunların hepsi aracın gidişini etkiler,200 km den sonra hızlanmayıda muhakkak etkiler ancak kullanılan araç 120 hp lik bir araç,aynı kilodaki 170-180 hp lik araçlar ile kıyaslamamak gerekir...
yunus kahraman
06/04/2011, 13:50
1.300 km sonrası garantiden çıkar, yani garantiyi bozar. Servis istediği taktirde bunu direkt olarak yazar. Lakin servisiniz tanıdık ise km gecikmesini yazmaz.
SRDR KRKC
06/04/2011, 14:51
arkadaslar 200den sonra nasil bir ivmelenme bekliyorsunuz hala cok merak ettim? Bakimda yapilsa cok bisey degismez yapmayin allah askina,sanki 530 beygir 911turbo s den bahsediyorsunuz
Aynen Neyki Bu Arkadaşlar :)) Servise Değil Fiat Fabrikasınada Gönderseniz 200 Den Sonra Roketin R Sinimi Görücen :)))
pilotender
07/04/2011, 01:01
1.300 km sonrası garantiden çıkar, yani garantiyi bozar. Servis istediği taktirde bunu direkt olarak yazar. Lakin servisiniz tanıdık ise km gecikmesini yazmaz.
Peki ben ilk bakımımı 8500 km'de yaptırmıştım. Bu duruda ikinci bakım 18500'de mi olmalı? yoksa ben tam 20 bine yakın kilometrelerde gitsem sorun cıkarırlar mı sizce? Neden böyle birşeye gerek duyuyorsun derseniz; hani şöyle düzene girip 20000-30000-40000 diye devam etsin istiyorum bakım zamanları...
8500 km de bakıma girerseniz diğer bakıma 18500 km de girmeniz gerekir...
tedirgin_08
09/04/2011, 12:16
arkadaşlar 4000 km çok büyük bir rakkam.. düşünün edirneden ardahana gidiyorsunuz sonra geri edirneye dönüyorsunuz ...tekrar geri dönüp çoruma... ben kendi şahsi düşüncemi söylüyorum...hangi bakım olursa olsun 2000 km öncesinden yaptırırım.. geçenlerde yağı değiştirdim 3500 km vadı değiştirmeme... olsun dedim... birde bu 4000 km bakımı geçmiş bir arabanın heleki 1,4 motor un 200 km ye çıkması bence büyük sorun... tamam çıkar ama o silindir kapağının,subopların,pistonların,turbo,krank felan filan,, derken bu parçaların çektiği acıyı bir düşünürsek çok büyük bir sorun olduğunu anlarız...ki bu 1,4 motor aracın 200 km ye çıktığı andaki rüzgara karşı verdiği kuvvet çok fazla...allah muhavaza o anda arabada küçük bir tekleme veyada başka bie sorun olsa düşünmek bile istemiyorum...aman haaa yazıktır bu bebeklere.... herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.....
karakazim
09/04/2011, 12:28
hocam bakım periyodu elbette önemli ancak günümüzde kullanılan yağlar eskiye göre gerçekten çok kaliteli. çoğu ülkede bakım periyodu 15000 ya da 20000 dolaylarında. ülkemizde 10 binlik periyot uygulanıyor. 4000 km geçmesi o kadarda abes bir durum değil diye düşünüyorum. ancak şuda gerçek ki ne kadar sık yağ değiştirilirse motor o kadar uzun ömürlü olacaktır
kaliteli yağlar kullanıldığı takdirde bence de abes bir durum değil.süreklilik arz etmedikçe sorun olacağını sanmıyorum.clio larda 2007 öncesini 10binde bir servise sokuyolardı 2007 sonrasını 15binde,araba aynı malzeme aynı bakımı 5bin öteleyebilecek değişen ne olabilirki.
Gayet normal. Daha fazla ne bekliyorsunuz ki?
75 beygir punto ile 200 yapan büyük ihtimalle kendini yokuş aşşağı vermiştir. Ayrıca kadrandaki hız ile gerçek hız arasında 10 km kadar bir fark olduğuda gerçek.
yunus kahraman
10/04/2011, 22:14
Peki ben ilk bakımımı 8500 km'de yaptırmıştım. Bu duruda ikinci bakım 18500'de mi olmalı? yoksa ben tam 20 bine yakın kilometrelerde gitsem sorun cıkarırlar mı sizce? Neden böyle birşeye gerek duyuyorsun derseniz; hani şöyle düzene girip 20000-30000-40000 diye devam etsin istiyorum bakım zamanları...
arkadaşında dediği gibi 8.000 de yaptırdıysan 18.000 de yaptırmalısın. Garantisi bozulacağından değil. Sağlıklı olduğundan.
pilotender
11/04/2011, 02:04
Gayet normal. Daha fazla ne bekliyorsunuz ki?
75 beygir punto ile 200 yapan büyük ihtimalle kendini yokuş aşşağı vermiştir. Ayrıca kadrandaki hız ile gerçek hız arasında 10 km kadar bir fark olduğuda gerçek.
Aracım Fiorino ve göstergede hız olarak ne görünüyorsa, GPS cihazında da birebir aynısı görünüyor. Hiçde öyle 10 km filan fark olduğu yok valla bende.
Aracım Fiorino ve göstergede hız olarak ne görünüyorsa, GPS cihazında da birebir aynısı görünüyor. Hiçde öyle 10 km filan fark olduğu yok valla bende.
Olabilir ama genel olarak öyle.
genelde öğle değil her arabada hata vardır, sadece hata oranları farklıdır...hiçbir zaman gps ile kadran hızı aynı olmaz, her zaman gps yada digital kadranlar tam hızı verir...hız arttıkça hata payı artar aynı kalamaz gps ile...
hız=devir x lastik çevresi x 60 (dk) / vites oranı x son dişli oranı
yukarıdaki formülden aracınız hızını hesaplayabilirsiniz.
Murat Gürakan
18/04/2011, 21:48
Stok 120 likler 200 den sonra stok 150 lik tjetlerde 215 den donra artik kasilmaya ve zorla hizlanmaya basliyor. Denenmis seyler kafamdan yorum yapmiyorum. Bakimda yapilsa cok bisey degismez.
karipcin
20/04/2011, 23:39
Stok 120 likler 200 den sonra stok 150 lik tjetlerde 215 den donra artik kasilmaya ve zorla hizlanmaya basliyor. Denenmis seyler kafamdan yorum yapmiyorum. Bakimda yapilsa cok bisey degismez.
evet aynen katılıyorum bakımda yaptırdım denedim dediğin gibi 200 den sonrası kasmaya başlıyor gerci 1400cc için çok bile herkese teşekkürler
pessymyst
17/12/2011, 05:26
yokuş aşağı belki kadran bile vurulabilir ama ne olursa olsun 75 ve 77 hplerle düzde tam ibre vurulamaz sahsen çok denedim 1.4 77hp benzinle ama olmuyo
emre1307
17/12/2011, 06:36
yokuş aşağı belki kadran bile vurulabilir ama ne olursa olsun 75 ve 77 hplerle düzde tam ibre vurulamaz sahsen çok denedim 1.4 77hp benzinle ama olmuyo
yokus asagi bile vuramaz kopruden asagi duserse yeterli mesAFEDE belki:)
Senin bu denemende ki en buyuk handikap bujiler ve hava filtresi.
Sent my GT-I9100
sakinkaradas
17/12/2011, 12:21
benim arabayı kesip bu 190 ve üzeri yapan multijetlere yedirecem valla. :D daha 180 inin üstünü göremedim.daha önce grande puntomda 165 i geçmiyordu.
Honor COOPER
17/12/2011, 12:31
fiat punto 1.3 jtd 90 hp top speed 210 km/h - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=NkIWYp15h0g)
200 ü geçmez diyenlere örnek olsun.izleyin.
ya işte ya bizim araçlar sıkıntılı ya biz sürmeyi bilmiyoruz, yada gerçekten kafalarına göre yazıyor arkadaşlarımız, nolur kimse kızmasın yalancı demek istemiyorum sadece gözlerimle kendim görmeden inanamıyacağım buna, 75 beygir araba nasıl 190 ları geçiyor ve o hızla gidiyor anlamadım anlayamıyorum hala...nese hocam sonuç olarak bence çok takma güzel bakımını yaptır bir daha dene dilersen ama aman dikkat et çok yüksek hızlar allah korusun...
+1111
valla 2 de 80-85 arası gaz kesiyor 5 te de 170 i tam göremedim yol müsait deildi arkadaş 180 190 arası görmüş ama 6000 i görüyo dedi. bennde pek sıkıştırmıyom zaten çoğunlukla ş.içi kullanıyorum. ama kadranı dayayacağını da sanmıyorum. c2 vardı 75 dizel 190 son hız görüyordum. görenlere helal olsun ne diyim
1.3 multijetle 75 ile tamamen düz yolda kadranda 170 km hızı geçebilen varsa arabamı benzin döküp yakarım :) fabrika verisi zaten 165 km, o hızdan sonrasını görüyorsanız ya arkanızda rüzgar vardır ya da yol gözle görünmese bile eğimlidir.
buda benim video. 15. sn de solu kapatmış otobüscü yüzünden hız kesmek zorunda kaldım yoksa 200 ü zorlardı. istediği kadar bayır olsun 200 den sonra tık demiyor, elmadağ rampasını inerken 200 de takılı kaldı
Grande Punto 1.3 Multijet 75 Hp 190 Km - YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=Jhfa0IXTZeY)
ayrıca 6 vitesli araçlarda top speed zorlarken 5. vitesi kullanın
kimse yanlıs anlamasın ancak birde bu aracları satarken bu yaptıklarınızı soyluyormusunuz babacım arabayı oyle zorladımkı fıatın 165 km basabildigi aracla ben 190 bastım ozel yapım araba benımkı full+full ozel motor :D ne modeller sarmıs guzel ulkemı ;)
kimse yanlıs anlamasın ancak birde bu aracları satarken bu yaptıklarınızı soyluyormusunuz babacım arabayı oyle zorladımkı fıatın 165 km basabildigi aracla ben 190 bastım ozel yapım araba benımkı full+full ozel motor :D ne modeller sarmıs guzel ulkemı ;)
kendi aracımın motorunun dyno testini gösterirsem ağzın açık kalır hocam :) foruma koymuyorum nazar değmesin diye. basmak var birde basmak var. aradaki farkı bilmeden motorun içine etmekte var.
kendi aracımın motorunun dyno testini gösterirsem ağzın açık kalır hocam :) foruma koymuyorum nazar değmesin diye. basmak var birde basmak var. aradaki farkı bilmeden motorun içine etmekte var.
kişisel algılanmasın lütfen genele soyledim ben
engincantan33
19/12/2011, 01:35
bende arkadaşa katılıyorum orjınal 75 lık veya fıre motor ıkısınıde uzunca sure kullandım eğer 200 vuruyorsa bende arabamı benzın dokup yakarım!!! ımkansız
Solitude
19/12/2011, 01:37
İzmir aydın otobanı tatlı bir meyil vardı sabahın körü yol bomboştu olup olacağı budur.
İzmir aydın otobanı tatlı bir meyil vardı sabahın körü yol bomboştu olup olacağı budur.
Gayet olmuş, daha ne olsun :D
blackhawk
20/12/2011, 14:45
İzmir otobanı Aydın gidişte 190 gördüm yol meyilli diyelim gazın altında boşluk vardı ama daha fazla gideceğini sanmıyorum. Aynı yol dönüşte 170 gördüm daha basabilirdim ama trafik sıkışıktı o yüzden göze almadım. Multijet gitmez diyenler 4 yetişkin pandizotu çıkardım 4 valiz otobanda 160 gördüm. Bu kadar yükle bu hızı gören araç zorlarsan 190 düzde rahat görür.