Orijinalini görmek için tıklayınız : Punto evo 1.3 95 hp start & stop dualogic kullanıcısı ?
Arkadaşlar sitemizde hiç mi 1.3 95 hp alıp kullanan arkadaşımız yok, var ise eğer aracın performansından, özelliklerinden, artı veya eksilerinden bahsederse çok sevinirim TEŞEKKÜRLER
1 nisan akşamı teslim aldım fırsat buldukça görüşlerimi bildireceğim şimdilik otomatikte kullanıyorum ivmelenmesi güzel memnunum bir araç hakkında sağlıklı görüş belirtmek için birkaçbin km kullanılması gerektiğini düşünüyorum ilk izlenimlerim olumlu
evomjet95
04/04/2011, 18:33
Hayırlı olsun Atila Bey. Aracınızda EVO KIT var mı?
teşekkürler evo kit yok ihtiyaç duymadım standart hali yeterince dolu
E_N_D_E_R_
05/04/2011, 16:43
Her ikinizede hayırlı olsun...kısmetse bende düşünüyorum ...bakalım :=))
evomjet95
07/04/2011, 09:41
Atilla Bey, kasko yaptırdınız ise hangi firma ve ne kadar tuttu?
eureko sigorta 1200 tl tuttu.
1ocak2011
07/04/2011, 17:34
Aynı araca Anadolu sigorta yaş indirimi ile 1028 TL verdim
Tuncay bey anadolu1800 axa1400 gunes1130 fiyat vermisti.Rica etsem yaptirdiginiz bayinin telefonunu verebilirmisiniz
1ocak2011
08/04/2011, 15:15
Sizin istanbul olduğu için o fiyatlar çıkmıştır. Birde yaşınız kaç bilmiyorum, yaş indirimi ile ben o fiyata alabildim.
evomjet95
12/04/2011, 00:41
Arkadaşlar, dualogic 95 hp + evo kit aracımı bugün öğleden sınra teslim aldım.
start&stop güzel fakat alışmak biraz zaman alacak.
bu arada vites geçişlerindeki yığılmalar nedeniyle bugünkü 100 km civarı şehir içi kullanımımın % 90'ında manuel modda kullandım.
ilk 40 km 5.0 lt/100 ile kullandım, sonrasında 5 km kadar yüksek devirde kullanım ile ortalama 6.8 lt/100 km'ye çıktı. Eve döndüğümde 6.0 lt/100 km'te düşmüştü.
Genel olarak güzel fakat ilk günün heyecanı nedeniyle olduğu için sağlıklı izlenim edinemedim.
gule gule kullanin hayirlisi olsun
HaYachTs
16/04/2011, 01:03
Öncelikle hayırlı olsun ve Allah kazadan beladan korusun...
Ben 90'lık dualogic kullanıcısıyım.. normal şehir içi 4.3-4.4 gibi fabrika ortalamalarını tutturdum.. ayrıca 6.vites 1500 d/d 80 km hızda anlık tüketimde 2.9 L/km bile gördüm. Depoyu doldurduğum ve otoyolda sabit 90 km hızda mesafe 1098 KM gider ibaresi bile okudum.. Gerçi benim aracım 3 kapı.. 5 kapılara göre 15-20 kilo daha hafif..
Ancak yeni araçlarınızda bu verileri yakalayamazsınız.Aracın fabrika verilerini yakalaması en az 7000 KM alacaktır...
araç size sizde araca alışınca herşey yoluna girer :)
HaYachTs
16/04/2011, 01:12
Bu arada Punto Evonun motoru ile Grande Puntonun motoru arasında fark var.. Punto Evonun motoru 75'lik puntolardaki sabit geometrili turbo beslemeli motorların bir nevi fabrika çıkışı Chiplenmiş hali.. Grande Puntonun motoru ise değişken geometrili turbo beslemeli motor..Kanımca eski nesil bizim araçlar yenilerden daha performanslı..
HaYachTs
16/04/2011, 01:19
Arkadaşlar, dualogic 95 hp + evo kit aracımı bugün öğleden sınra teslim aldım.
start&stop güzel fakat alışmak biraz zaman alacak.
bu arada vites geçişlerindeki yığılmalar nedeniyle bugünkü 100 km civarı şehir içi kullanımımın % 90'ında manuel modda kullandım.
Ekonomi modda kullanmayın şehir içinde.
Arkadaşlar teşekkür ederim sağolasınız, Atila bey teşekkürler ilk izlenimler için.. görüşmek ümidiyle...
Bu arada Punto Evonun motoru ile Grande Puntonun motoru arasında fark var.. Punto Evonun motoru 75'lik puntolardaki sabit geometrili turbo beslemeli motorların bir nevi fabrika çıkışı Chiplenmiş hali.. Grande Puntonun motoru ise değişken geometrili turbo beslemeli motor..Kanımca eski nesil bizim araçlar yenilerden daha performanslı..
sayın kıvanç evo nun motoru için 75 liklerin çiplenmiş hali yazmışsınız rica etsem nerde okudunuz link verebilirmisiniz,gerçekten merak ettiğim için soruyorum.90 lık linea ve 95 lik evo kullanıyorum evo daha performanslı
Arkadaşlar kendi fikrim PUNTO nun yanında LİNEA ismiyle müsemma yerli malı yurdun malı :) yani şunu demek istedim performansı düşük kalır çünkü benim 1.4 77 puntom ile kaç kez 1.3 90 lık lineayı sollayıp sollayıp durmuştum ... inanın... ve lineacı çıldırdı nasıl geçti diye 2. VİTES 90 diyordu :) kaldı ki 1.3 dizel harcar lineayı bir sebebide hafif olması :)
linea 1185 evo 1220 kg evo nun ruhsatini okuyunca sasirmistim
Evo 95 dualogic yanlış bilmiyorsam 1145 kg değil mi ?
ruhsatta 1220 kg yazıyor fiat ın sitesinde farklı hangisi doğru bende bilmiyorum
nerhal61
20/04/2011, 10:43
İlginç...Benim evo 1040 kg, 1220 lik evo nerde acaba?
Neyse hayırlısıyla bi evo gelsin bakalım benimkinde kaç yazacak :) Ama şimdi baktım linealar 1.4 t jet ve 1.3 90 hp ler 1200 ve üstü birde 1.6 onun dışında 1220 olan ne linea var ne de evo
Atila kardeşim inanmadığım için senin mesajına yorum yapmadım ama ruhsatta öyle ibarenin geçmesi şaşırttı cidden yoksa senin sözüne neden itibar etmeyelim ki ?
Düzeltiyorum Atila abi :)
hayır herhangibir alınganlık olmadı belki ruhsata yanlış yazılmıştır birisi görürde konuya bir açıklık getirir diye fotoyu koydum
Eyvallah abi, hele bizimkide gelsin bakarız ağırlığıa, ama donanımlar aynımı bilmiyorum ?
1ocak2011
21/04/2011, 10:31
Atilla bey'in ruhsatının aynısı benimkide kg vs değerler aynı.
O zaman öyleyse demekki 1220 , alınca en iyisi mi benim evin önünde kantar var çıkıp bakayım hehe tarttırayım :)
1ocak2011
21/04/2011, 10:57
95 Hp motoru ile Benzinli araç motorun kaputlarını açın önünüzde kocaman bir motor göreceksiniz.
1ocak2011
21/04/2011, 11:28
Yeni bayide önce benzinli motoru incele sonra 95 Hp gelecek aracının sana anlatımında kaputu açınca bak aradaki farka çok şaşıracaksın.
Benzinli motoru biliyoru 1.4 77 olanı, 1.3 75 (START STOPSUZ) olanını da biliyorum ama 95 lik ilk kez görcem
fiat ın yetkili servisinde 10 yıldan fazla çalışıp yakın bir zamanda kendi servisini açan bir akrabamız var,dualogic şanzımanda vites değiştirme işlemlerini yapan bir robot olduğunu söylüyor,anladığım kadarıyla debriyaja bizim yerimize basan mekanik bir sistem var .bu yüzden kilosu fazla olabilir diye düşünüyorum
ilkersezgin
21/04/2011, 16:56
benim ruhsatta 1105 kg yazıyor ama kantarda boş depo ile 1210 kg geldi. herkes arabasını tartma imkanı bulabilirse tartsın ve sonuçları yazalım . ben servise nedenini sorduğumda kimse doğru düzgün cevap veremedi. 1220 kg yazan arkadaşım doğrudur . arabalarımızın cidden ağır arkadaşlar.
biraz dikkatli baktımda fiat ın sitesinde dualogic in kilosu yazmıyor yada üstteki dualogic yazısını kaldırdılar,galiba bu kilo işine son noktayı koymak için tarttırmak gerekiyor,denk gelirse bende kantara çıkarıcam evo yu
Cidden üstteki versiyonları dikkatle incelememiştim, yani 95 lik manuel olmayınca Resmi olarak hakikaten 1145 kg yazıyor otomatik vites ile birlikte 1220 kg bulabilir, alayım hele sonra tarttırması kolay :)
aracın artı ve eksi özellikleri diye konu açılmıştı,evo dan memnunum fakat yokuşlarda biraz manuel yardıma ihtiyacı oluyor.örneğin kapalı otoparklarda kat çıkarken eco modunda 2 nci viteste çok ağır bir süratte tırmanmaya başlarsanız vitesi 1 e düşürmekte isteksiz kalıyor.tırmanma başlangıcında durup 1 le veya manuel viteste tırmanma seçenekleri var.gül dikensiz olmuyor