PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kaskodan anlayan arkadaşlara sorular ve doğruluk payı

mobidik64
01/04/2011, 22:13
sevgili forum üyeleri arkadaşlarım.

yapı kredi sigortadan 790.00 tl ye 2.100 tl lik evo kit dahil 35.800 kasko değeri ile birlikte evo dynamic duologic aracımı kaskolattım buraya dikkat

senin kasko 1240 tl tutuyor acenta indirimi %35 genel müdürlük indirimi %25- veya 30 tam hatırlayamdım. sana olanı 790 trl dedi. 31/03/2011 başlangıç yaptım 01/04/2011 de direğe tosladım arka tampon ve arka çamurluk göçtü..

acentacı bana kaskodan yaptırırsan (bu arada kasko full)

1*** aracın tramere kayıtlanır. ilerde satışta sorgulama olursa problem olur dedi
2*** 790 tl olan kasko tutarın seneye indirim uygulanmaz artı ceza uygulanır ve 1400 tl civarına gelir dedi..
3*** ben 1000 tl ye kadar kaskoyu bozmadan yararlanamıyormuyum? dedim.
ilk kaskon olduğu için olmuyor dedi mini onarıma girer oda burada yok dedi..
4*** seneye başka bir acentaya yaptırsam bu fiyat yine fırlarmı?
5***seneye indirim uygulanmaz dedi

yukarıdaki bilgiler doğrumu kasko ve sigorta bilgisi olan arkadaşlarım paylaşırsa sevinirim

SeaMaN
01/04/2011, 23:51
aracı kendin kasko harici yaptırsan vereceğin para kasko hasarsızlık indiriminden daha fazla olur, kaskonun ne anlamı kaldı.....

reddragon
01/04/2011, 23:55
Mini onarım yapan bi yerden görüş alın. Onarılabiliyorsa parça değişmeden kurtarabileceğiniz kadarını kurtarın. Parça değişmek zorunda ise o zaman kaskoyu devreye sokmaktan başka çare yok...

USTA
02/04/2011, 00:05
1*** aracın tramere kayıtlanır. ilerde satışta sorgulama olursa problem olur dedi
Evet sorgulamada çıkar.
2*** 790 tl olan kasko tutarın seneye indirim uygulanmaz artı ceza uygulanır ve 1400 tl civarına gelir dedi..
Kaskoda ceza olmaz,trafik sigortasında olur.
Firmasına göre değişir,ancak dedikleri saçma.
Sadece indirim hakkınız olmaz.
Evet uygulanmaz.

tayfux
02/04/2011, 00:08
Evet sorgulamada çıkar.
Kaskoda ceza olmaz,trafik sigortasında olur.
Firmasına göre değişir,ancak dedikleri saçma.
Sadece indirim hakkınız olmaz.
Evet uygulanmaz.
+1

sadece_erhan
02/04/2011, 00:50
ceza olmaz ama indirimi bırak, kaskoyuda aynı paraya yapmazlar daha fazla çıkar fiyat. sanırım cezadan kasıt odur.

benim anadolu sigorta 2. sene 2 hasarsızlık var. 3. sene 3 hasarsızlık. zarar bile olsa hasarsız sayıyolar. ama 1. senede maalesef böyle uygulasma yapmıyomuş hiç bir kasko firması. mini onarımdada avuç içi kadar göçüğü zorla yaptırttım, gerisini siz düşünün. (tabi ücretsiz mini onarımdan bahsediyorum)

fiyat yüksek çıkar. teyit için bi kaç acentayada sorabilirsin. 790 dan fazla olur kesin.

maalesef uygulanmaz ama bu başka firmalardan fiyat alamayacağın anlamınada gelmez. örneğin x şirketi 790 tl ye seni sigortaladı. hasardan sonraki sene 1400 tl istedi. sigortanı yine x şirketine yaptırmak zoruda değilsin. başkasından fiyat alırsın. aynı şirketin sigortası acenteden acenteye bile farkediyo. ilk sene 790 sa 2. sene 1400 se muhtemelen 1200 yada 1100 e falan mutlaka bulursun. diye düşünüyorum.

arkadaşım sigortacı, pamponu boyatmak istedim 2 hafta önce sordum, hasarsızlığı şimdi bozma dedi, aynı şirketten devam etmek istersen 2.sene daha yüksek fiyat çıkar dedi. 2. seneyi beklicem çift hasarsızlık için ;)

abi zaten 790a nasıl buldun o sigortayı hayet ettim yaw. sigorta şirketinin hangi servislerle anlaşması var ne gibi hizmetleri ücretsiz veriyolar, hangi klozlar dahil hiç baktın mı abi :)
bende gidip harbiden anadolu sigortadan almışım, cahiliyet işte, arabayı aldıkya gaza gelmişiz. halbuki dubai falan daha ucuz olurmuş. benim ki 1400 tl :s

trakianboy
02/04/2011, 20:44
ucuz etin yahnisi misali olmuş.kaskonuzu bozmayın. anlattığınız kadarsa iyi bir ustaya ufak onarım yaptırın.
Dün forumda konu açılmış, bir bayan direğe toslamış, fotoları vardı, eşi yazmış forumda aynı sizinki gibi. ben alırken cepten sorgulatıyorum plakayı (bazen eski araca ait hasarlarda gözüküyor!) hasar mesajı gelince alacağım ikinci eli eliyorum çünkü genelde satıcı ilk konuşmada ya da ilanda hasarsız,hatasız :) vs. diyor.

mobidik64
02/04/2011, 23:10
ucuz etin yahnisi misali olmuş.kaskonuzu bozmayın. anlattığınız kadarsa iyi bir ustaya ufak onarım yaptırın.
Dün forumda konu açılmış, bir bayan direğe toslamış, fotoları vardı, eşi yazmış forumda aynı sizinki gibi. ben alırken cepten sorgulatıyorum plakayı (bazen eski araca ait hasarlarda gözüküyor!) hasar mesajı gelince alacağım ikinci eli eliyorum çünkü genelde satıcı ilk konuşmada ya da ilanda hasarsız,hatasız :) vs. diyor.

:) ha işte o biziz

sedini
02/04/2011, 23:22
3 yıl 3 kasko firması değiştim eureko dan ankaraya ankaradanda bu sene zürih sigortaya geçtim hasarsızlık indirimim korundu..

USTA
02/04/2011, 23:28
Dubai sigortadan 33.250 tl araç bedelli 612 tl ye kaskolatmıştım,bugün ön cam çatlak nedeniyle hasarsızlık indirimi bozulmadan yetkili serviste değiştirildi,fatura tutarı 554 tl,sigortaya verdiğimiz parayı bir camla aldık neredeyse...

uraaal
03/04/2011, 00:29
mustafa abi fiyat cok iyi ama kısıtlayıcı cok sanırım dubainin assistancesi bizde bu arada :D anadolu hizmetten yaptıran arkadas türkiyedeki en iyi sigorta firması anadoludur bunu unutma bence .tramerin kayıtlarına %100 güvenmeyin cok karısık kayıtlardır onlar..son olarak hocam acentelere ve servislere kasko konusunda asla ve asla inanmayın bize hergün acentelerin kandırdıgı ne insanlar geliyor maalesef...
ha bu arada ben mapfre sigortada calısıorum aracımın kaskosuda allianz :D

yunus kahraman
03/04/2011, 00:51
Hasarin eger kucuk ise kaskodan yaptirmaman daha iyi. Cunku kaskonu baya bi ucuza yaptirmissin. 1.200 luk bir degerin olsa bu rahat 1.500 e cikacaktir.

ykusmezer
03/04/2011, 01:12
arkadasım ceza ile fiyatın yükseleceğini kastetmiş . poliçendeki klozlar önemli fiyatı düşürmek için mini onarım vermemiş olabilir senin kıyaslama yapman gereken olay hasarının mikratı yani şu an kaskonu bozarsan seneye bunun 2 katı bir fiyatla kasşılaşacaksın ve tramerde aracın hasarlı görünecek buda satışta hasar kaydı olarak karşına çıkacak sanayide 200-300 arası yaptırma şansın varsa aracını o şekil yaptırman senin için her açıdan karlı olur

ykusmezer
03/04/2011, 01:13
kaskolarda 1 kerelik cam değişimi vardır hasarsızlığı bozmaz

beceriqli
03/04/2011, 01:52
Kaskoyu yaptırırken çok cebelleştim, hangisi doğru diye, başka bir başlık altında da yazmıştım, tekrar yazıyorum.

1.256 TL Axa Acentasından aldığım teklif
760 TL Fiat Satış'taki Sigorta departmanından Axa Poliçesi için aldığım teklif :)

İkisi de Axa da, nasıl ikisinin arasında 500 TL oynuyor.

İki şirketten de yazılı aldım teklifleri, karşılaştırma yaparken gördüm ki, 760 TL olan teklifte aracımın markası TOFAŞ/FIAT görünüyor. TOFAŞ/FIAT yalnızca Türkiye'de üretilen Fiat araçların markası olduğundan GP ve Evo'larımızın markası FIAT. Aslında poliçede bir yanlışlık yok, yalnızca ucuz çıkarmak için ufacık bir üçkağıt yapılıyor.

Hasar anında exper durumu anlamazsa eğer hasarınız tam olarak ödeniyor, anlarsa da hasar geri ödemesinde eksik ödediğiniz miktarın yüzdesi kadar indirim yapılarak kalanı size ödetiliyor.

Benim ulaşabildiğim bilgilerden kurduğum mantık bu.

Sizin arkadaş da eksperle falan uğraşmasın diye size kendiniz yaptırın diyor olabilir :)

Not : 1.256 TL yi kuzu kuzu ödeyip ilk tekliften yaptırdım

kukart
03/04/2011, 01:58
geçmiş olsun..
2008 de alfa romeo 147 aldım bir ay olmadan dingilin teki geldi vurdu
sol çamurluk değişecek dediler...
dedim kaskodan olsun..
sana söylenen bana da söylendi
dedim yerim indiriminizi ne gerekiyorsa yapın..
2.500 tl masraf yasladılar kaskoya..
sonuçta araba yapıldı
6 ay sonra park halindeyken yukarı mahhallede havaya atılan ateş sonucu mermi çekirdeği gökyüzünden geldi benim arabamı buldu :)
kaputta bir göçük (delememiş yorgun mermi : ) neyse olay yeri inceleme tutanak falan
servise gittim verdim belgeleri dedim kaputu boyayın
kaskon dediler
dedim kaskom delik deşik devaaam :)
fatura 400 tl

şimdi ben 990 tl ye kasko yaptırmıştım
2.500 +400 = 2.900
delik kaskodan sebep gelecek yıl kaskomu indirimsiz yaptırdım 1070 tl

(bu arada indirim %30 diyolar ya... yalan.. gelecek yıl yapacakları zam oranını da düşünürsen %5 yada 10 anca indirim oluyo )

2 sene nin ardından
aracımı sattım
satarken kaskonun neden delindiğini foto ile ispatladım alıcı da gördü güvendi aldı satış fiyatımda; öyle kazalı, değişen li, boyalı.. muamelesi de yaşamadım..

kısaca: biniciysen iyi hesapla
kasko indirimi falan hikaye...gelecek yıl deldirmessin tekrar indirim hakkın doğar..
haa tramer kaydın dan dolayı çekincen varsada o senin bileceğin iş..
tramer kaydı olmayıpta ortalıkta çok kazalı arac var ve temiz kazasız diye tutturabildiklerine satılan.. sende o tür bir satış politikası düşünüyorsan kaskoyu deldirme...

uzun mu oldu :(

USTA
03/04/2011, 02:34
uzun mu oldu :(

Aksine iyi oldu...:)

mobidik64
03/04/2011, 08:59
sağolun arkadaşlar yorumlar için sigorta şirketi yaptıralım dedi ben son bir araştırma arkadaşım sayesinde 180 e hallettik