Orijinalini görmek için tıklayınız : Aynı motorlu araçlar...
rational
31/03/2011, 11:22
Aynı motorlu araçlar;arkadaşlar belki araç alımında dikkat ederiz diye böyle bir konu açtım ( benim bildiklerim yanlış ta olabilir). Çünkü ben araç alırken bu konulara da dikkat ediyorum.
1 ) Fiat (multijet) = Opel (cdti) = Alfa Romeo = Lancia
2 ) Audi = VW = Seat = Skoda
3 ) Renault = Dacia
4 ) Peugeot = Citroen ( ? )
Ziyaretci046
31/03/2011, 11:25
peugeot citroen ford volvo 1.6 hdi :)
rational
31/03/2011, 11:44
3 ) Renault = Dacia =Nissan
4 ) Peugeot = Citroen = Ford = Volvo
matushella
31/03/2011, 12:00
3 ) Renault = Dacia =Nissan
4 ) Peugeot = Citroen = Ford = Volvo
Peugeot citroen anladıkta ford volvo nereden çıktı. fransızlar hdi kullanıyor ford tdci kullanıyor aynı değil onlar.
renault dacia nissan...
Renault-Dacia-Nissan-Samsung
Nissan ve Samsung'un bazı modellerinde Renault dci motorları kullanılıyor...
phyevren
31/03/2011, 12:33
2000 li yıllardan sonraya patlayan dizel talebine o dönemki dizel teknolojisi yanıt veremiyordu. hem atik hem sessiz dizel motor üretebilmek kapsamlı ar-ge çalışması gerektiriyordu tam da bu aşamada firmalar kendi aralarında ortaklığa gitti.
Örneğin fiat ile GM küçük hacimli turbo dizel motor üretmek için birleştiler ve ortaya multijet çıktı adı farklı olsa da fiat ve opel araçların kaputunun altında aynı motor var.
Bir başka örnekte renaulttan;megane 1 lerde ilkel ve son derece gürültülü 1.9 dti kullanan renault dizel teknolojisinde rakiplerine göre daha geri de iken nissan ile yaptığı ortaklık sonucunda DCİ motoru nissandan almıştır.(Bir dip not ta dci motoru nissan değil isuzu üretmektedir.) yani DCİ renault tarafından geliştirilen motor değil nissan dolayısıyla isuzu dan alınmıştır.bunun karşılığında ise renault tasarım ekibi nissana tasarım yapmışlardır yeni mazda 6;qasqahi ve jucke bunlara örnektir.
ayrıca sonbaharda clio nun crossover modeli nissan jucke temelinde üretilerek piyasaya çıkacak..
Fiat ise motor konusunda SPA grubu olarak bütün çalışmakta;örneğin yeni doblodaki 2.0 multijet aslında bir alfaromeo da kullanılan motor..
Ancak tasarım konusunda fiat ın diğer tüm markalara göre daha avantajlı olduğu bir gerçek çünkü ekibinizde maserati ferrari ve alfaromeo yu tasarlayanlar olduğunu düşünürseniz işlerinin çokta zor olmadığı düşünmek yersiz olmaz..
rational
31/03/2011, 12:49
Peugeot citroen anladıkta ford volvo nereden çıktı. fransızlar hdi kullanıyor ford tdci kullanıyor aynı değil onlar.
yanlışlık olabilir, umarım en sonunda liste güncel ve doğru bbir şekilde yapılabilir...
ford dizel = pejo dizel = citroen dizel = volvo dizel = vs vs = PSA grup.
psa için google a bakabilirsiniz , şimdi vaktim yok detaylı yazmaya :)
aslanerh
31/03/2011, 23:18
Arkadaşlar benden de yerli otobüs firmalarımız ;) bu konu ile alakasız olarak;
TEMSA=MITSIBUSHI
OTOKAR=LAND ROVER
ANADOLU ISUZU=ISUZU
bu üç firma da yalnızca motor ithal ederek kalan parçaların çoğunu yerli olarak yapıyor
yunus kahraman
31/03/2011, 23:26
Fiat ın 1.9 motorunu Saab ve Opel de kullanıyor..
bi ara audi multiairi kullanıyo diye bişey duydum sanki:)
ibrahim06
31/03/2011, 23:44
Evet Ford ve ve Volvonun dizelleri Peugeottan
Honor COOPER
01/04/2011, 01:18
bi ara audi multiairi kullanıyo diye bişey duydum sanki:)
multiair değil tsi kullanıyor audi.:no000000:
multitronic diye bir triptonik şanzıman var onla karıştırdınız galiba.
TATA*nın MOTORUNUN MERCEDESTE KULLANILAN MOTORLA AYNI OLDĞUNU BİLİYORMUSUNUZ VE BİRDE MERCEDES ARABALARININ BİR KISIM MOTORLARININ TATA TARAAN YAPILDIĞINI
rational
09/09/2011, 13:12
Bu konu ile ilgili olarak Renaultun dizellerinin pek tutulmadığı söyleniyor.Bu da aynı motoru kullanan araçlardan da uzak durmak lazım sanırım...
rational
09/09/2011, 13:17
1 ) Fiat (multijet) = Opel (cdti) = Alfa Romeo (JTD) = Lancia
2 ) Audi = VW = Seat = Skoda [TDI]
3 ) Renault (dcı) = Dacia =Nissan =Samsung
4 ) Peugeot (HDI) = Citroen (HDI) = Ford (TDCI) = Volvo (D)
shellcininabisi
09/09/2011, 13:28
doğrudur. ford özellikle de focus volvo bandında üretim yapmakta. motorları da aynı.
ulkerhan
25/09/2011, 00:05
Tata (Quadrajet) = Fiat (Multijet)
barisunye
25/09/2011, 00:25
toyotanın d4d dizel motoru kımın arkadaşlar bılen varmı.....benzınlı motor japonların bılıyz ıyı sorunsuz...ama dizelı ıcın kendı uretımlerı değil denıyor...bılen varmı
ısuzu olabilir toyotayla ortak calısmaları var zaten adamlar dizel ustası zaten :D
reddragon
25/09/2011, 01:16
Fiat 1.4 77' lik motor = Bugatti veyron
sadece yazılım farkı varmış:)