Orijinalini görmek için tıklayınız : Evomun arka kapılar resmen bağırıyor
mesut eyvaz
29/03/2011, 11:18
arkadaşlar arka kapılaımdan sanki kale kapısı gibi gaaacırtı geliyor yağlama çözüm olmadı varmı tavsiye
PeterPAN
29/03/2011, 11:20
Silikon sprey ler var, mutlaka işini görecektir...
mesut eyvaz
29/03/2011, 11:39
Silikon sprey ler var, mutlaka işini görecektir...
nerelerde satılır örnek bir link atabilirmisiniz acaba?
wurth un sitesinden alabilirsin beyaz sprey gres, benm kapilarimda hic sikinti yok ama kilit mekanizmasina sikiyorum kapilar iice rahatliyor...sese faydasi olur
beyaz evo80
30/03/2011, 11:44
arkadaşlar arka kapılaımdan sanki kale kapısı gibi gaaacırtı geliyor yağlama çözüm olmadı varmı tavsiye
Kardeşim bendede aynı sıkıntı vardı ne yaptıysak geçmedi gecenlerde servıse gıtmıstım garantıden 2 kapının tahtıt yalarını değiştirdiler ve sorun ortadan kalktı servısdeki arkadaşlar bu sesın genetık olduğunu söylüyorlar
Arkadaşlar bence araçların yeni olmasından dolayı bu ses geliyor ilk aldığımda benim kapılardan değilde sanki bagajdan bir gacırtı sesi geliyor gibiydi, bazen ses kesiliyor bazen özellikle garajdan ilk çıkartışlarımla freni basıp bırakışlarımda geliyordu o ses ama araç ısındıktan sonra veya bazı zamanlarda da hiç gelmiyordu, benim tavsiyem yepyeni arabayı servise götürüp orasını burasını kurcalattırmak iyi değil , tabi karar sizin :) Bence önemli bir sorun değil sadece keyfe keder veriyor o kadar
PeterPAN
30/03/2011, 13:31
nerelerde satılır örnek bir link atabilirmisiniz acaba?
bir iki örnek.
Hepsiburada.com : Arexons Silikon Sprey (200 ml) | Oto Aksesuar (https://www.hepsiburada.com/Liste/arexons-silikon-sprey-200-ml/ProductDetails.aspx?productId=otelm7592&categoryId=20035757)
Hepsiburada.com : Sonax Silikon Sprey (300 Ml) | Oto Aksesuar (https://www.hepsiburada.com/Liste/sonax-silikon-sprey-300-ml/ProductDetails.aspx?productId=otson348200&categoryId=20035757)
Würth sprey gres en iyi çözüm,aldığımızın 2.günü uyguladım bütün kilitlere ve menteşelere,4 aydır en ufak gıcırtı veya ses yok,kapılarda rahat kapanıyor...
arkadaşlar bence araçların yeni olmasından dolayı bu ses geliyor ilk aldığımda benim kapılardan değilde sanki bagajdan bir gacırtı sesi geliyor gibiydi, bazen ses kesiliyor bazen özellikle garajdan ilk çıkartışlarımla freni basıp bırakışlarımda geliyordu o ses ama araç ısındıktan sonra veya bazı zamanlarda da hiç gelmiyordu, benim tavsiyem yepyeni arabayı servise götürüp orasını burasını kurcalattırmak iyi değil , tabi karar sizin :) bence önemli bir sorun değil sadece keyfe keder veriyor o kadar
dırekt olarak sorununu soylıyebılrım ara parklara elınle bastır bakalım gıcırtı gelıoru mu eğer gelıorsa gevsektır onları sıktıntan sonra hıc bı gıcırtı sorunun kalmayacak emın olabılırsın
opexturk
31/03/2011, 02:04
geçende benim arka sol kapıdan da açıp kapatırken gıcırtı gelmeye başladı 2 gün sonra 10 bin bakımında söyledim bi parça gelcek dendi ve hala aramadılar ancak şuan ses falan yok sadece o gün oldu o ses olayı
mesut eyvaz
31/03/2011, 19:41
Kardeşim bendede aynı sıkıntı vardı ne yaptıysak geçmedi gecenlerde servıse gıtmıstım garantıden 2 kapının tahtıt yalarını değiştirdiler ve sorun ortadan kalktı servısdeki arkadaşlar bu sesın genetık olduğunu söylüyorlar
bende artık sabır diyorum memlekete gidince servise götürecem bu arada siz adanaya mı gidiyırsunuz servise
mesut eyvaz
02/04/2011, 17:54
servise uğradım arka kapı menteşeleri değişecek 0 arabada böyle ses aman aman umarım başınıza gelmez arkadaşlar .Menteşelerde ellerinde yokmuş istendiler bakalım ne zaman gelirse artık
GünahsizSeytan
02/04/2011, 18:04
Benimde arka sol kapıdan bass vurdukca cayır cayır ses geliyo önerileri değerlendirmek lazım :D
sinturese
03/04/2011, 13:49
yaglama ile ilgisi yok, servise gidin kapı gergilerini degistirin diyin, değişmedikçe bu sorun devam eder. garantiden değiştiriyolar.
beyaz evo80
03/04/2011, 22:58
bende artık sabır diyorum memlekete gidince servise götürecem bu arada siz adanaya mı gidiyırsunuz servise
hayır payas yada mersin
sunlogan
04/04/2011, 16:38
merhaba, aynı ses benim aracımda da var. sol arka kapıdan geliyor. ilk gittiğim serviste bi çözüm bulamadılar. daha sonra başka bir servise götürdüm. burada sesi kendileride duydu. gecen h.sonu şaseye iki civata ile bağlanmış, metalik renkli, U şeklindeki parça (aşağıdaki örnek resimdir) daha önceden siparişi verilerek değiştirildi hem ön hem arka kapı için. ses ilk başlarda kesilmiş gibi duruyordu ancak 20 25 dk. sonra o gıcık ses yine başladı. araç kasıldığında yani viraja girildiğinde yada yokuş yukarı çıkarken frene basarken bu ses yine geliyor :( bunun için bazı çözümler önerilmiş. servisteki ustanın bana söylediği ise aracı bu şekilde 1 2 hafta daha kullanın eğer yine ses gelirse kilit sistemini değiştiririz şeklinde oldu. 2 hafta daha sabredicem bakalım sonuç ne olacak.
mesut eyvaz
04/04/2011, 21:33
walla servis kapı menteşesi dedi tabii nerden geldiğini bende anlamıyorum . Bu ses delii ediyor beni ama resmen bağırıyor arabanın kapıları :) kısmet napalım parça gelince servis haber verecek eğer sorun çözülürse bildiririm.
bugün servise gittim arka kapılar için bayağı bir gıcırtı yapıyordu..servis hemen bu kronik bir problem dedi evolar için ve hemen arka kapılar için tahtih yayı varmış onları garanti kapsamında değiştireceklerini söylediler bekliyorum bakalım..........
bugün servise gittim arka kapılar için bayağı bir gıcırtı yapıyordu..servis hemen bu kronik bir problem dedi evolar için ve hemen arka kapılar için tahtih yayı varmış onları garanti kapsamında değiştireceklerini söylediler bekliyorum bakalım..........
Bunu müşteri ilişkilerindekilere söyleyin bakın ne cevap verecekler,böyle birşey yok bu tamamen yetkili servisin bilgisizce verdiği bir cevap,araçlarımızda hata yok ve olamaz...:)
sunlogan
14/04/2011, 17:51
Bunu müşteri ilişkilerindekilere söyleyin bakın ne cevap verecekler,böyle birşey yok bu tamamen yetkili servisin bilgisizce verdiği bir cevap,araçlarımızda hata yok ve olamaz...:)
herkese selam,
benim kapılardaki ses geçmedi komple kapıyımı değiştirtsek garantiden :) ...
mesut eyvaz
18/04/2011, 13:15
sorunumu gideremediler parça bekliyorum bende
Budweiser
18/04/2011, 13:34
Yağlamak çözüm değil gıcırtı dahada fazla artıyor servis garantiden parça değiştiriyor. Bende parça bekliyorum.
merhaba, ben de aynı sesten dolayı geçenlerde servise gittin kapıda bazı yaylar varmış onların değişeceğini söylediler..ve sipariş verdiler bugün aradılar İskenderun Günay otomotivden inşallah yarın bişey olmazsa gideceğim...ayrıca bu sesler puntolarda kronik bir problem miş...yağlamayla geçmiyor benim kapıularıda yağladılar geçmedi...
1ocak2011
18/04/2011, 15:49
Sorunu yaşayan arkadaşlara;
Acaba bu kapı sesi kaç km sonra başladı?
Km ile alakalı değil güneş altında araç 20 li dereceleri görünce başlıyor gıcırdamaya yani ısınması yeterli oluyor.Yağmurlu soğuk havalarda kesinlikle yapmıyor.
1ocak2011
18/04/2011, 18:50
Gündüzleri araç kapalı garajda akşamlarıda bazen dışarda kalıyor,genelde garajda bakalım ne zaman ses başlayacak
mesut eyvaz
18/04/2011, 19:55
Km ile alakalı değil güneş altında araç 20 li dereceleri görünce başlıyor gıcırdamaya yani ısınması yeterli oluyor.Yağmurlu soğuk havalarda kesinlikle yapmıyor.
kesinlikle soğru soğuk ve yağmurlu havalarda yok güneşli havada oluyor
herkese selam,
bugün punto evo aracımın arka kaplarından gelen gıcırtı sesi için kapılarda tahtit yaylarını değiştirdiler bakalım...bir süre sonra sonra belli olur düzelip deüzelmediği...Bu arada Fiat Günay Otomotiv Servisine ilgileri için teşekkürler...
sunlogan
19/04/2011, 17:36
herkese selam,
bugün punto evo aracımın arka kaplarından gelen gıcırtı sesi için kapılarda tahtit yaylarını değiştirdiler bakalım...bir süre sonra sonra belli olur düzelip deüzelmediği...Bu arada Fiat Günay Otomotiv Servisine ilgileri için teşekkürler...
merhaba, bende c.tesi gunu gidicem servise kilit mekanizmasını değiştireceklerini söylemişti servisteki usta. siparişi verildi bi aksilik olmazsa h.sonu servisteyim. bu kilit mekanizması ile tahtit yayı aynı şeymidir ? yardımcı olabilirmisiniz. teşekkürler.
arkadaşlar wurth un 2000 yağı ile gereken yerleri yağladımı bişey kalmıyor...
kartal3520
25/08/2011, 23:18
Forumda konu daha öncede açılmıştı ama sizlerle bir şeyi paylaşmak adına yine konuyu açayım dedim.Bugün arka kapılardaki gıcırtı için aracı servise götürdüm.Yetkili kişi bu sıkıntının çoğalmaya başladığını durumu yetkili yerlere ilettiklerini ve bunun sonucunda sıkıntı olan araçlardaki kapı gergilerinin yenisi ile değiştirileceğini bana söyledi ve bugün arka kapılar için 2 tane gergi siparişi verildi.Dedim aynı gergileri mi takacaksınız bana verilen cevap hayır oldu.Herhalde yeni gergiler ürettiler.Gelince göreceğiz..
Neyse kapılarında sıkıntısı olan arkadaşlar varsa servise başvurup ücretsiz değiştirsinler.
Sıkıntı yay yada kilit mekanizması değil arkadaşlar kapı gergileri.Dikkat ederseniz gergilerin üstüne plastik kaplama yapmışlar.Araç güneşte kalınca genleşme sonucu plastik gergiler sürtüyor oda gıcırrtı yapıyor.Hatta amiyane tabirle eşek anırtısı gibi.Bu sıkıntı eminim ki bütün araçlarda olacak.Güneşte bırakın sonra yavaş yavaş kapıyı açıp ileri geri yapın.Emin olun ki bir noktada o sesi duyacaksınız.Denemesi bedava...
Afedersiniz ama benim arabada da aynı sorun var gıcırdama değil resmen anırıyor kapılar...Servis siparişi verdi yakında değişecek ...
bizim puntoda da vardı.wd 40 sıktım geçmedi.yağladım geçmedi.en son castrol marka gres yağı sürdüm bolca hertarafına.ilk açma kapamada ses azaldı.sonrasında kesti.kaliteli bi gres ile çözüm bulunuyor.
ben gresler ne spreyler denedim sonuç aynı
EvoKoray
26/08/2011, 15:49
ben gresler ne spreyler denedim sonuç aynı
değişmeden düzelmiyor malesef
mesut eyvaz
29/08/2011, 04:02
arkadaşlar ben arka sağ kapıyı halletmiştim ama şimdi sol kapı başlıyor anırmaya bakalım yarın bi götürecem servise fırsat olursa
sezerism
29/08/2011, 04:22
Benim şöfor trafı hariç hepsi muazzam ses yapıyordu. İsimsiz bir gres sıktım sıvı ses kesildi .Sonuç bu araçaları pek güneşte bırakmaya gelmiyor.