Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Tek kapı bu kadar mı kötü?

piankhy
28/03/2011, 17:55
Bilenler biliyorlardır. Yaklaşık 3 aydır Grande Punto'mu satmaya çalışıyorum. Fiyatı çok uygun tuttum ki bir an önce elden çıkartayım ve bulduğum ve almayı düşündüğüm aracı kaçırmayayım. Ama yok arkadaş. Müşteri yok. Araç tertemiz, hiç kazası yok, tüm bakımları yapılmış ama tek kapı diye bir Allah'ın kulu arayıp sormuyor. Tek kapı aracın piyasası bu kadar mı kötü ? Valla alırken herkes söylemişti de ben tek kapının tipini daha çok beğendiğim için almıştım.

Buradan takip ediyorum. Benim aracımın özelliklerindeki araçlar, benim istediğim fiyatın epey bir üstüne kapış kapış gidiyor. Benimki için ne arayan var ne soran.

Tek kapılı aracın bence görüntüsü daha güzel, iç mekan aynı boyutlarda sadece iniş-binişler biraz sorunlu. Elbette 4 kapılı araç gibi piyasası olmaz ama bu derece olur mu yaw. Vallahi illallah dedim. 2 haftadır gazetede ilanı da çıkıyor yine yok yine yok.

duu
28/03/2011, 17:58
sahibinden.com a koydunuzmu ?
gazate ilanları biraz geride kaldı internete göre

piankhy
28/03/2011, 18:04
sahibinden.com a koydunuzmu ?
gazate ilanları biraz geride kaldı internete göre

Sahibinde.com'a, arabam.com'a bildiğim tüm internet sitelerine koydum. Bir sürü insan bakmış ama arayan yok maalesef. Arayanlar da gönül eğlendirmek için arıyorlar. Valla ben de anlamadım bekliyorum bakalım. Satılmaması çok problem değil ama alacağım araba kaçacak ona üzülüyorum.

ademtahir
28/03/2011, 18:07
2 kapılı araç satmak zordur malesef ama şunuda unutmayın onunda vardır bir nasibi zamanı gelince arayacak ve alacaktır..

USTA
28/03/2011, 18:09
Tek kapı araçlar genelde genç bekarlara hitap ettiğinde alıcısıda bu kesim oluyor.
Çocuklu aileler tercih etmiyor bu araçları,birazda sizin aracı alırken duyduğunuz şehir efsaneleri bu araçların satışını zorlaştırıyor...

Marker
28/03/2011, 18:20
Oncelikle araciniz cok guzel Allah kaza bela vermesin. Arac tek kapi olunca genelde alacak insanlar aracin yurumesinide ister ama malesef bizim araclarda veya benzer araclarda goruntu var ses yok ekonomik motorlara sahip ne yaparsaniz yapin spor otomobiller gibi yuruyemezler hal boyle oluncada tek kapi almak isteyen kisiler gidip daha guclu motor ve fazla beygir gucune sahip araclari tercih ediyor. Ekonomik oldugu icin tercih edenlerse 4 kapidan vazgecmiyor.

tayfux
28/03/2011, 20:38
bu araç benim 5. aracım bundan önceki araçlarımdan 3 tanesi tek kapı idi..puntonun tek kapısı fazla tutulmuyor..
lada samara sport (coupe) :D : 4 ay da sattım
2000 model megane coupe: 2 ayda sattım
2001 model megane coupe full: 1 ayda sattım
ben zorlanmadım ama yukarı da da yazdığım gibi puntoların tek kapıları fazla tutulmadı..

takres
28/03/2011, 21:03
tek kapı araçlarda marka ön plana çıkıyor bence aracınız 3.20ci veya scirocco olsa kapış kapış giderdi valla...

ErdmG
28/03/2011, 22:13
Bence çoğu kişi punto'nun tek kapılı modeli olduğunu bile bilmiyor.

zafer murat
28/03/2011, 22:16
ilan linkini buraya yazarmısınız

Kronokrator
28/03/2011, 22:22
sırf bu yüzden tövbe ettim ben tek kapı araca ... lanet olsun. ne alırım ne aldırırım. :)

Luc
28/03/2011, 23:53
Takas düşündünüz mü veya çok mu düşük fiyat veriyorlar takasta ?

turbulans
29/03/2011, 00:04
ben altunizade pazarda megane ararken,siyah tjet sport 3 k gördüm 10000 km de.aşık oldum ama kapora vermedim o an niyeyse.kim alır bunu dedim p.tesi araba satılmış kaçırdım.inat ettim aynısından çorluda buldum.iki kere gittim çorluya aldım arabayı.önemli olan müşterisine denk gelmek her malın alıcısı var.anadolu yakasında çalışıyosan bağdat caddesine çıkan sokakların birine parket bence yaz camına da satılık diye mutlaka yapışır biri.fiyat da önemli tabiki,bahar geliyor satarsın

Kronokrator
29/03/2011, 00:29
sahibinden ilan linkini verin hocam. bi bakalım nedir ne değildir

PeterPAN
29/03/2011, 00:31
Tek kapı araçlar malesef ülkemizde pek rağbet görmüyor ve sıcak da bakılmıyor... Hele de sanırım puntonun tek kapısının oldugundan bile bir haber çok kişi vardır... Tek kapı araç almak isteyenlerin bir çoğu puntoyu görmedikleri için tercih etmiyorlar... Umarım en kısa sürede, hakeden birisine satarsın..

piankhy
29/03/2011, 00:43
Elbette her malın bir alıcısı çıkar da benimkinin alıcısı biraz zor çıkıyor gibi. Valla takas için Bravo düşünmüştüm sıfır km. FIAT en son 16 bin verdi. Ben de razı oldum ama sonra Bravo almamaya karar verince takas işi de yattı. Alacağım araç sahibinden. Bu yüzden takas düşünmüyor. Galeriler falan da malumunuz kaba tabiri ile ölmüş eşek fiyatına almaya çalışıyorlar. 14 bin veren, 13 bin veren. Valla o fiyatlara da veremem yani. Linki aşağıda, acaba ben mi çok istiyorum diye de düşünmüyor değilim ama şu an sahibindendeki ilanlar içinde en uygun fiyat da benimki.

Fiat Punto Grande 1.4 Starjet Dynamic 2006 Model 17.250 TL Sahibinden satılık ikinci el (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-kacirilmayacak-grande-punto-45224755/detay)

kifanhom
29/03/2011, 01:29
hayırlısı olsun
biraz sıkıntılı olabiliyor satış aşaması tek kapıların

Kerasus
29/03/2011, 01:38
Bence açıklama kısmını çok uzun tutmuşsunuz, bu şekildeki ilanlar alıcıda antipati oluşturur diye düşünüyorum. Tabiki sebep sadece bu değil ama bence önemli bir etken !
Hayırlı satışlar, umarım istediğiniz fiyat ve zamanda satarsınız.

uraaal
29/03/2011, 01:51
şaka gibi

Kronokrator
29/03/2011, 05:00
hocam konsoldaki kırmızı kaplama orjinal mi yoksa siz mi yaptınız? sonradan yapıldıysa onu çıkarabiliyorsanız çıkarın. o biraz itici görünüyor çünkü.

Ziyaretçi049
29/03/2011, 08:17
Bu aracı ben alıcaktım yaklaşık 1 sene önce'de satılıktı telefonla galiba sizinle görüşmüştüm, ama kredi çekiceğim için ve mesafe farkından dolayı alamamıştım aracınızı. Hatta sizden ruhsatın fotokopisini felan istemiştim kredi çıkacakmı diye soruşturmak için ama normal olarak göndermemiştiniz, keşke gönderseydiniz :)

piankhy
29/03/2011, 08:50
hocam konsoldaki kırmızı kaplama orjinal mi yoksa siz mi yaptınız? sonradan yapıldıysa onu çıkarabiliyorsanız çıkarın. o biraz itici görünüyor çünkü.

Konsol orjinal. Ben yaptırmadım ama benim epey bir hoşuma gidiyor.

piankhy
29/03/2011, 08:52
Bu aracı ben alıcaktım yaklaşık 1 sene önce'de satılıktı telefonla galiba sizinle görüşmüştüm, ama kredi çekiceğim için ve mesafe farkından dolayı alamamıştım aracınızı. Hatta sizden ruhsatın fotokopisini felan istemiştim kredi çıkacakmı diye soruşturmak için ama normal olarak göndermemiştiniz, keşke gönderseydiniz :)

Hatırlayamadım. Geçen sene 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası vardı. Ben de bu şampiyonanın Medya Direktörü olduğum için tahmin bile edemeyeceğiniz kadar yoğun bir dönem geçirdim. Ama bir de şu var, sizin için söylemiyorum sakın yanlış anlamayın, belki hiçbir problem çıkmaz ama nedense ben ruhsat fotokopisi talebine pek olumlu yaklaşmıyorum. En kötü ihtimalle bankanız beni arasın ya da numaranızı verin ben banka şubenize göndereyim diyorum ruhsat fotokopisini.

kornman887
29/03/2011, 09:09
Elbette her malın bir alıcısı çıkar da benimkinin alıcısı biraz zor çıkıyor gibi. Valla takas için Bravo düşünmüştüm sıfır km. FIAT en son 16 bin verdi. Ben de razı oldum ama sonra Bravo almamaya karar verince takas işi de yattı. Alacağım araç sahibinden. Bu yüzden takas düşünmüyor. Galeriler falan da malumunuz kaba tabiri ile ölmüş eşek fiyatına almaya çalışıyorlar. 14 bin veren, 13 bin veren. Valla o fiyatlara da veremem yani. Linki aşağıda, acaba ben mi çok istiyorum diye de düşünmüyor değilim ama şu an sahibindendeki ilanlar içinde en uygun fiyat da benimki.

Fiat Punto Grande 1.4 Starjet Dynamic 2006 Model 17.250 TL Sahibinden satılık ikinci el (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-kacirilmayacak-grande-punto-45224755/detay)

Ben bu ilanı çok inceledim araba almadan önce, arabada çok hoşuma gitti. Hatta kesin alacağım dediğim 3 ilanın arasına koydum, sırayla telefonla görüşecektim hepsiyle. Ama 3 kapı olduğunu görünce babam hadi geçmiş olsun o zaman dedi. Kesinlikle ailesi olan insanlar düşünmüyor 3 kapıyı. Bu arada aracınız çok güzel gerçekten. Sakın satmayın ölü fiyatına, eşek değil ya ekmek istemez su istemez. İlla fiyatına alan çıkmalı. Bide fiyatıda 17.5 tan aşşağı düşürmeseydiniz, her arayan çingene pazarlığı yapıyor, yılarsınız. Bıktığım için 500 lira ucuza vermiştim bende arabamı.

piankhy
29/03/2011, 09:45
Ben bu ilanı çok inceledim araba almadan önce, arabada çok hoşuma gitti. Hatta kesin alacağım dediğim 3 ilanın arasına koydum, sırayla telefonla görüşecektim hepsiyle. Ama 3 kapı olduğunu görünce babam hadi geçmiş olsun o zaman dedi. Kesinlikle ailesi olan insanlar düşünmüyor 3 kapıyı. Bu arada aracınız çok güzel gerçekten. Sakın satmayın ölü fiyatına, eşek değil ya ekmek istemez su istemez. İlla fiyatına alan çıkmalı. Bide fiyatıda 17.5 tan aşşağı düşürmeseydiniz, her arayan çingene pazarlığı yapıyor, yılarsınız. Bıktığım için 500 lira ucuza vermiştim bende arabamı.

Aynen dediğiniz gibi. Her arayan acayip bir pazarlık peşinde. Ben ilanda da yazdığım gibi gerçekten satmaya çalışıyorum. O yüzden de fiyatı biraz uygun tutmaya çalıştım. Daha önce 17500 yazıyordu. Yeni ilanı 17250'den verdim, aradaki fark pazarlık payı olsun diye. Ben de ölü fiyatına satmayı düşünmüyorum ancak bu hiç arayan olmaması da bayağı bir sinir bozuyor.

PeterPAN
29/03/2011, 10:53
İlan daki açıklamalar sanırım bana da biraz uzun geldi, kısa net ve öz olan bir açıklama daha iyi ve etkili olacaktır... İnsanlarımızın çoğu hem o kadar yazıyı okumak için üşeniyor hemde, fazla yazı olunca negatif etkileniyor, biraz olsun bunun da etkisi olabilir.. Birde aracın hep kokpit fotoğrafları ön planda.. yani aracın dıştan yandan ve çaprazdan fotolarını da eklemeyi ihmal etmişsiniz..

savagi
29/03/2011, 10:53
ben son 2 senede 3 adet punto aldım ve sattım.hepsi 3 kapılıydı ve satarken bir sıkıntı yaşamadım.sanırım sizin dezavantajınız km si aracın.yoksa şimdiye kadar çoktan satılmalıydı bu fiyata.

Luc
29/03/2011, 11:09
ben son 2 senede 3 adet punto aldım ve sattım.hepsi 3 kapılıydı ve satarken bir sıkıntı yaşamadım.sanırım sizin dezavantajınız km si aracın.yoksa şimdiye kadar çoktan satılmalıydı bu fiyata.

Evet arabanin Kilometre dışında bir sıkıntısı yok gibi. Yalnız diğer arkadaşların dediği gibi ilanın açıklamalar kısmı biraz uzun. Onu kısaltmakta yarar var, her ayrıntıyı alıcıya anlatmaya gerek yok. Gelir aracın başına bakar adam beğenirse alır zaten.Bagaj kapağında ki çiziğe kadar yazmışsınız hiç üşenmeden. Kısa ve öz geçin kazasız belasız zaten maşallah arabınız. Arabaya bakan adam, aracın başına geldiği zaman zaten araç hoşuna giderse direkt satarsınız kanımca.

Yaz geliyor bir aksilik olmazsa bu dönemde alıcı çıkar inşallah arabanıza.

Luc
29/03/2011, 11:17
Bu arada son birşey daha ekleyim: Bana kalırsa aracın resimlerini yeniden çekmek lazım :)

16 CSE 79
29/03/2011, 11:31
Yaklaşık 2 ay önce 2006 model tek kapı 53000 km emotion modelini 18.000 tl,ye zor sattım.
Tek kapı araçlar maalesef satılırken diğer araçlara göre daha zor satılıyor.
İlandaki resimler yetersiz bence yenilemeniz lazım.
Birde diğer arkadaşlarında yazdığı gibi ilanınızdaki açıklama bölümü çok uzun tutmuşunuz bunu kısaltmanız lehinize olur diye düşünüyorum.

piankhy
29/03/2011, 12:23
Arkadaşlar hepinize tavsiyeleri ve yorumları için çok teşekkür ederim. Tavsiyelerinizi dinleyerek yeni bir ilan açtım. Açıklama kısmı kısa, fotoğraflar da çok daha iyi. Bakalım inşallah en kısa zamanda elden çıkartırım. Tekrar herkese tavsiye ve yorumları için teşekkürler.

Luc
29/03/2011, 12:28
Arkadaşlar hepinize tavsiyeleri ve yorumları için çok teşekkür ederim. Tavsiyelerinizi dinleyerek yeni bir ilan açtım. Açıklama kısmı kısa, fotoğraflar da çok daha iyi. Bakalım inşallah en kısa zamanda elden çıkartırım. Tekrar herkese tavsiye ve yorumları için teşekkürler.

Hadi hayırlısı, önümüzde ki haftadan sonra hava hep güneşli. İnşallah kısa zamanda satılır araç.

LeoN48
29/03/2011, 12:36
Tek kapı zevk işi, benim çocukluğumdan beri hayalimdi, benim gibi düşünenler azınlıkta da olsa alıcı mutlaka bulunacaktır diyorum kaptan, üzülme..

61TS61
29/03/2011, 12:48
Bende aracımı satlığa çıkardım dün itibari ile daha ne arayan ne soran var bakalım hangimizin önce satılacak bu işler nasip işi zaman herşeyin ilacı......

tayfux
30/03/2011, 00:55
bende çıkardım yav ev almak ne zormuş off of gp im çok da seviyorum keratayı :(

boby
30/03/2011, 13:46
ilan yayından kalktığına göre araç satıldı sanırım..hayırlı olsun

piankhy
30/03/2011, 13:51
ilan yayından kalktığına göre araç satıldı sanırım..hayırlı olsun

Yok satılmadı sadece fotoğraflarını değiştirerek kısa bir açıklamayla yeni ilan açtım.

atalays
31/03/2011, 13:01
ilk aracım bravo 1.6 sx di, ilk kasa harika bir makineydi .(bilmeyenler olabilir eski kasa bravoların hepsi tek kapı) buz mavisi ,200 binde sattım, herşeyin bir beğeneni vardır.taa 3 saatlik yoldan gelip aldılar...

E_N_D_E_R_
31/03/2011, 14:05
ortada bir gerçek var ki tek kapı araçların geneli 2.el bakımında biraz sıkıntılı. alırsın kardeş olursun satamaz ayrılamaz sın diye bir efsane vardır işte böyle b ir durum seninkisi de. Ama şunuda unutma sakın Biniciside çok arar bulmaz umarım hayırlı bir satış olur senin adına....herşey gönlünce olsun....

Ziyaretci046
31/03/2011, 14:22
Tek kapı zevk işi, benim çocukluğumdan beri hayalimdi, benim gibi düşünenler azınlıkta da olsa alıcı mutlaka bulunacaktır diyorum kaptan, üzülme..

adaş satıyosan müşteri hazır ben hehehe :) pazarlığı fırat yapcak yalnız

sedini
01/04/2011, 01:59
tek kapı araçları tek geçerim.. ileridede illaki elimin altında tek kapı araç bulundururum zarar da edilse alıcısı az da olsa ben şeklini daha çok seviyorum..

PeterPAN
01/04/2011, 11:48
Tek kapı harici araçların kapıları bana oyuncak gibi geliyor :)

tmac_fuat
01/04/2011, 12:26
Maalesef tek kapılar üzerinde, genç arabası, hor kullanılmıştır kesin gibi yanlış düşünceler mevcut (en azından benim gözlemlediğim bu). Ama bencede tek kapı araçlar çok daha güzel duruyor