Orijinalini görmek için tıklayınız : Sis Farı Yakıldı Diye Ceza mı Kesiliyor?
Arkadaşlar,
Bugün aracımı aldığım bayide full kitsiz olan gp aracıma sis farı taktırdım ve bir kaç aksesuar eklettim. serviste sis farı ile ilgili bir personelle sohbet ederken ''aman boş yere sis farını yakıp gereksiz kullanma 66 TL cezası var'' dediğinde şoka girdim. İlk defa böyle bir muhabbeti duymuş oldum ve hatta ekledi, hafif sisli havalarda da sis farını kullanmazsanda cezası varmış :)
Sizlerin böyle bir durumdan haberiniz ve bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.
Artık aracıma bir şey ekletmeden önce cezası var mı diye araştırıp ona göre uygulattıracağım :)
StrawBeeRy
26/03/2011, 14:44
evet sissiz normal bir havada gereksiz kullanımda cezası var ama genelde ceza kesmek yerine iyi polise denk gelirseniz çevirip sisleri kapatmanızı rica edip uyarıyor :)
Arkadaşlar,
Bugün aracımı aldığım bayide full kitsiz olan gp aracıma sis farı taktırdım ve bir kaç aksesuar eklettim. serviste sis farı ile ilgili bir personelle sohbet ederken ''aman boş yere sis farını yakıp gereksiz kullanma 66 TL cezası var'' dediğinde şoka girdim. İlk defa böyle bir muhabbeti duymuş oldum ve hatta ekledi, hafif sisli havalarda da sis farını kullanmazsanda cezası varmış :)
Sizlerin böyle bir durumdan haberiniz ve bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.
Artık aracıma bir şey ekletmeden önce cezası var mı diye araştırıp ona göre uygulattıracağım :)
Bence sis farı konusunda 66 az bile. Hava açıkken gündüz vakti xenon sisleri açıp geziyorlar. Akşamları açık havada öndeki araçlar veya karşıdan gelenler rahatsız olurmu diye düşünen yok. Bence bu ceza böylelerine az bile..
https://img191.imageshack.us/img191/1020/261220091075.jpg
https://img165.imageshack.us/img165/6866/dsc03626dr9.jpg
Chief_Engineer
26/03/2011, 15:00
evet uzun zamandır olan bir ceza önceden 54 lira idi cezası simdi 66 lira arkadasın dediği gibi bencede sis olmayan havada kullanılması diğer söförleri cok rahatsız ediyor. ceza az bile
hakguner
26/03/2011, 15:00
Evet, benimde bildiğim sis olmayan havada sis farı açılırsa cezası var.
benim arkadaş 2 kere yedi hemde hyundai starex de :D
Özal zamanından bu yana bu ceza var...
NyhatShu
26/03/2011, 15:21
yağmurlu havalarda açıyorum. polisler hiç bişey demio
kornman887
26/03/2011, 15:24
Geçen kaza yapmıştı arkadaşın biri sis farınında etkisiyle sanırım, önündeki sürücünün fren lambalarını mı görememişti. Burda mı okudum DH de mi okudum tam hatırlamıyorum.
yağmurlu havalarda açıyorum. polisler hiç bişey demio
Sen hiç Önder e denk geldinmi ?:gunsmilie: Bu arada Önder İzmir in ünlü trafik polislerindendir. Bu adam kendine ceza yazarak gazetelere bile çıktı..
06kaymak
26/03/2011, 15:37
ilk trafik cezamı bende sis lerden yemiştim...
Geçen hafta maliye bakanının bir açıklaması vardı Ceza kesilmesi ve tahsilatları geçen yıla göre %54 azalmış Artık sürücüler radara dikkat ettikleri için kesilen cezalarda azalmış İşin sıkıntılı tarafı ise devlet 2011 bütçesini hazırlarken cezadan şu kadar gelir bekliyorum diye bütçeye rakam belirtmiş Beklenilen rakam azalınca çareyi başka cezalar kesmekte bulmuşlar Örnek olarak kameradan sadece radar değil emniyet kemeri takmama, cep telefonu ile konuşma tarzı cezalarda kesilecekmiş Yani artık kanunda olupta çokta uygulanmayan cezaların hepsi uygulanacakmış haberiniz olsun
Sen hiç Önder e denk geldinmi ?:gunsmilie: Bu arada Önder İzmir in ünlü trafik polislerindendir. Bu adam kendine ceza yazarak gazetelere bile çıktı..
Bikeresinde hatalı parktan polis arabasına ceza yazmış ne kadar doğru onu bilemicem ama gerçekten tarihe geçecek bi polis
eexelanss
26/03/2011, 15:54
Ben trafik polisleri tarafından çok uyarıldım sis farları yüzünden ama hiç ceza yemedim.. Hep iyilerine denk geldik anlaşılan...
comanchee
26/03/2011, 18:15
çok yanlış sis farı açık gezmek....istanbul habiplerde arka yol var.arkama hanzo bi transporter girdi.farlar zenon, mercek yok üstelik sisler de zenon.bir sürü abuk subuk ışık hepsi açık.el kol korna vs. tık yok adamda. araç yüksek sisleri, farları aynen arka camda.sağ ayndan sol aynadan ve arka camdan direk ışık içerde karartmalı dkiz aynası var araçta o bile yemedi.en son çektim sağa ailem var içerde 1.5 yaşında oğlum annem ve eşim anlayın durumu üstelik de hava yağmurlu...Sağa çekilince geçti önüme uzun+sis yaktım bak nasıl afilli oluyor görsün diye....manyadı sağa sola zik zak yolu görmüyor.dörtlülerini yaktı ikaz etmeye çalışıyor güya.be hayvan seninkiler neydi o zaman.....vursa geberse of demezim yani.
m.milliyet.com.tr (https://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=HaberDetay&Kategori=ege&ArticleID=521932&Date=29.04.2008)
önderin ceza yazmadığı tek kişi ben olabilirim :D:D
lise 1 e gidiyodum sene 2003 arabayı babam kullanıyo ben sol koltuktayım arkadada annem var, iki çeşmelikte sabah trafiği ben ve annem uyuyoduk. sonra cama tık tık oldu baktım polis benim camda :D babam dedi işte ceza yazıcakmış ben hemen taktım kemeri sonra bişeyler dedi bıraktı hatırlamıyorum. sonradan öğrendim öndermiş :D
Ehliyetsiz araç kullandığım dönemlerde sis farları açık gezdiğim için yunus çevirmişti beni. Ehliyet yok,sis farı açık dedim herhalde bu gece baya bi şeyler yaşayacağız. Ehliyet ruhsat sordular yok dedim,indim aşşağıya arabaya yaslan dediler üzerimi aradılar arabayı aradılar. GBT ye baktılar,ama ben nasıl tırsıyorum ağlıycak durumdayım :D kendi aralarında konuştular ekip çağırın kaldırsın şu aracı falan diye.Ama dalgaya aldıklarını farkettim ve abi bırakın gideyim 6 ayım var mahvolmasın herşey dedim,bi tanesi güldü oğlum her gelen bunu dese biz neye yarıyoruz dedi,haklısında bu seferlik görme dedim gülümseyerek. Tamam hadi bi büyüğünü çağır çeksin aracı şurdan bi daha da yapma böyle şeyler az kalmış sabret biraz dedi :D Gerçekten çok iyi yırtmıştım :D
Akşam araç kullanırken sisleri açıyorlarya insanın kornealarına işliyor tabi ben de uzunları açıyorum ceza olarak ..:)
StrawBeeRy
26/03/2011, 21:34
gece ben park sis gidiyorum tabi sisler ne zaman açık olsa e-5te görmüyorlar yada bilerekmi yapıyorlar ne yapıyorlar :D
Budweiser
26/03/2011, 21:37
Maalesef gereksiz yere sis farı kullanımı trafik suçu kapsamında. Ama geceleri arka sisleri açmak zorunda kalıyorum. Malum Ankarada özellikle mamak ve kayaşta ayı bol.
eexelanss
27/03/2011, 16:02
Orjinal sis farları kullanıldığı sürece karşıdakine herhangi bir rahatsızlık vereceğini düşünmüyorum ben.. o yüzden hep açıktır sislerim..
operatormurat
27/03/2011, 16:18
adı üstünde sis farı,bence sisli havalarda açılsa daha uygun olur,gereksiz yerde yakıpta ceza yenilirse pek üzülmemek lazım...
Ziyaretci046
27/03/2011, 16:44
oto :D
ilk cezamı yedim sisten manisadan geldim izmire yolda birşey olmadı eve 1 km kala durdular yağmur yakıyo şakır şakır bastı cezayı ödemesem siliniymuş
Yıl 2006 yer bostanlı - karşıyaka sahil ceza 45 ytl arkadaşda nissan almeria vardı :) bu ceza uzun süredir var.
Bikeresinde hatalı parktan polis arabasına ceza yazmış ne kadar doğru onu bilemicem ama gerçekten tarihe geçecek bi polis
Çankaya da esnafız biz. Bigün karşıdan karşıya adamın biri koşarak geçti. Baktık arkasındanda Önder fırladı. Adamı durdurdu ve yaya geçitinden geçmedi diye ceza yazdı. Adamda ben geçtisem sende arkamdan geçtin demiş ve Önder kendinede ceza yazmış bu adam böyle bişey:notworth:
Evet servisteki arkadas dogru soylemis bence az bile yaziyorlar 128 yazsinlar. Kimse beni yanlis anlamasin ama sis fari adi ustunde siste yakilir, gormemis gibi her hava karardiginda degil.
opexturk
27/03/2011, 20:50
evet Önder abi ceza konusunda sınır tanımıyor yayalara bile ceza kesiyor affetmiyor
opexturk
27/03/2011, 20:58
önderin ceza yazmadığı tek kişi ben olabilirim :D:D
lise 1 e gidiyodum sene 2003 arabayı babam kullanıyo ben sol koltuktayım arkadada annem var, iki çeşmelikte sabah trafiği ben ve annem uyuyoduk. sonra cama tık tık oldu baktım polis benim camda :D babam dedi işte ceza yazıcakmış ben hemen taktım kemeri sonra bişeyler dedi bıraktı hatırlamıyorum. sonradan öğrendim öndermiş :D
herhalde önder abinin durdurup da ceza kesmediği tek siz varsınız :)şirinyerden geçerken kemerimi hızımı herşeyimi ayarlamaya çalışıyorum adamdan hiçbişey kaçmıyor:)
muratkemerli
28/03/2011, 11:08
Bana Bursa yolunda denk geldi durdurdu ekipler memurun biri yanıma yaklaştı '' sis farlarında çok güzelmiş dedi'' bende pardon dedim kapattım ve yoluma devam ettim o günden beri ana yollarda yakmıyorum...
Çankaya da esnafız biz. Bigün karşıdan karşıya adamın biri koşarak geçti. Baktık arkasındanda Önder fırladı. Adamı durdurdu ve yaya geçitinden geçmedi diye ceza yazdı. Adamda ben geçtisem sende arkamdan geçtin demiş ve Önder kendinede ceza yazmış bu adam böyle bişey:notworth:
10 güne kdr Manisa ordan izmire geçicem Meşhur önder polisin durdugu sabit bi mekan varsa söyleyin birde ondan ceza yiyelim de Ceza yemediğimiz polis kalmasın :) :wink:
3 hafta önce ara sokakta ekip önüme fırladı sanki terörist yakalamışlar gibi durdurdular beni. niye durduk biliyomusun dediler kesin cezamı gideyim dedim 66 tl sisten yedim:S 2 gün sonra bi ekip daha bu sefer telefonla konuşuyorum diye 66 tl kestiler anlayacağınız bu ay cezalara calıştık :D
bi önder hikayeside benden,
şirinyer de bulunan eski aligalip pastanesini bilenler bilir. üst katın da pusuya yatıp karşıdan ceza keserdi. bi gün dolmuşun biri dur ihtarına uymamış ve kaçmış, bir pizzacıyı durdurup motorla dolmuşu takip eder ve buca heykel de yakalar önce dolmuşa gereken cezayı keser somra durdurduğu pizzacının kaskı olmadığı için onada ceza keser :D :D :D
önder abinin mekan şirinyer dir unutmayın kendi eşine bile ceza kesmiştir kurtuluş yok :D
iZmirin Öndderi varsa bizimda jant osmanımız var...
bizde de belalı bir trafik polisi vardı... adı jant osman dı..acaip bir polisti.. önüne gelen ceza yazardı... bir abimiz bu jant osman nın motosikletine dururken çarpmıştı.. etraftakiler çarptın kaç bari bu jant osmanın motorsikleti.. yandın demişler... karakoloun önünde nöbet tutan poliste şahit olmuş olaya.. kaçamamış... polis bile yandın abi. demiş..düşünsenize sonra kanka oldular..
gereksiz yere sis yakmayın.. ceza kesebilirler...
buca fakültesinde okuyan biri olarak menunum önder den onu sayesinde rahat rahat dolmuşla gidip geliyorum bi şöför bile çömüver şuraya kardeşim diyemedi :D
StrawBeeRy
28/03/2011, 20:04
polis amca önder bey hala görev yapıyormu?yazın izmire gelmeyi planlıyordum bi denk gelirsek anahtarı vermeyelim :D
daha 2 hafta oldu ceza yiyeli, gece 10 sıraları. hiç üşenmedi yolun ortasına geçip durdurdu karşıyaka ışıklarda,araç daha yeni dedim bilmiyordum dedim, öğrendin işte dedi >:( polisin söylediğine göre parklarla beraber sisleri yakabiliyormuşuz normal havalarda.
StrawBeeRy
29/03/2011, 00:12
daha 2 hafta oldu ceza yiyeli, gece 10 sıraları. hiç üşenmedi yolun ortasına geçip durdurdu karşıyaka ışıklarda,araç daha yeni dedim bilmiyordum dedim, öğrendin işte dedi >:( polisin söylediğine göre parklarla beraber sisleri yakabiliyormuşuz normal havalarda.
önder amcamı kesti cezayı :) ya durun korkutuyorsunuz bak getirmicem arabayı :)
bu kadar popüler olduğunu bilseydim adını sorar. önderse hatıra fotosu çektirirdim :)
smartmavi
29/03/2011, 00:40
çok yanlış sis farı açık gezmek....istanbul habiplerde arka yol var.arkama hanzo bi transporter girdi.farlar zenon, mercek yok üstelik sisler de zenon.bir sürü abuk subuk ışık hepsi açık.el kol korna vs. tık yok adamda. araç yüksek sisleri, farları aynen arka camda.sağ ayndan sol aynadan ve arka camdan direk ışık içerde karartmalı dkiz aynası var araçta o bile yemedi.en son çektim sağa ailem var içerde 1.5 yaşında oğlum annem ve eşim anlayın durumu üstelik de hava yağmurlu...Sağa çekilince geçti önüme uzun+sis yaktım bak nasıl afilli oluyor görsün diye....manyadı sağa sola zik zak yolu görmüyor.dörtlülerini yaktı ikaz etmeye çalışıyor güya.be hayvan seninkiler neydi o zaman.....vursa geberse of demezim yani.
o tür hanzoların zaten far ayarından da haberi yok...
bir de arka sisleri açanlar var; fren lambalarının görülmesini engelliyor. Arkadaşlar biz puntoculara sis farı yakışmıyor, biz düşmeyelim, gerektiği zaman açalım.
Saygılar selamlar...
bi önder hikayeside benden,
şirinyer de bulunan eski aligalip pastanesini bilenler bilir. üst katın da pusuya yatıp karşıdan ceza keserdi. bi gün dolmuşun biri dur ihtarına uymamış ve kaçmış, bir pizzacıyı durdurup motorla dolmuşu takip eder ve buca heykel de yakalar önce dolmuşa gereken cezayı keser somra durdurduğu pizzacının kaskı olmadığı için onada ceza keser :D :D :D
önder abinin mekan şirinyer dir unutmayın kendi eşine bile ceza kesmiştir kurtuluş yok :D
Bunuda daha önceden duydum :D Adamda meslek aşkı var. Daha önceden Çankaya da pusuyordu. Bayadır Şirinyer dede raslamadım. Motorcuların korkulu rüyası Şirinyer pazaryerinin önünden geçerken hepsinde kask muhakkak takılı oluyor. Bütün polislerimiz böyle meslegini severek yapsa trafik kazalarından ölüm sayısı oldukça azalır. Önder Bey ide meslek aşkından dolayı kutluyorum. :clapping: Bu arada benimde bi kere ruhsatı aldı yolladı. Yaz günüydü yazdıgı ceza yetmedi akşama kadar bide kendini arattı.
önder buca şirinyer tansaşın önünde yada shell istasyonun önününde pusuya yatar :D
Ehliyetsiz araç kullandığım dönemlerde sis farları açık gezdiğim için yunus çevirmişti beni. Ehliyet yok,sis farı açık dedim herhalde bu gece baya bi şeyler yaşayacağız. Ehliyet ruhsat sordular yok dedim,indim aşşağıya arabaya yaslan dediler üzerimi aradılar arabayı aradılar. GBT ye baktılar,ama ben nasıl tırsıyorum ağlıycak durumdayım :D kendi aralarında konuştular ekip çağırın kaldırsın şu aracı falan diye.Ama dalgaya aldıklarını farkettim ve abi bırakın gideyim 6 ayım var mahvolmasın herşey dedim,bi tanesi güldü oğlum her gelen bunu dese biz neye yarıyoruz dedi,haklısında bu seferlik görme dedim gülümseyerek. Tamam hadi bi büyüğünü çağır çeksin aracı şurdan bi daha da yapma böyle şeyler az kalmış sabret biraz dedi :D Gerçekten çok iyi yırtmıştım :D
braşları trafik olmadığı için bırakmışlardır. yunuslar asayiş şubeye bağlıdır. şahinler trafik polisidir ve üzerlerinde trafik yazar.
büyük olasılıkla trafikçiyi çağırarak kendilerine iş almak istememişler.
görkem koçsan
29/03/2011, 04:46
biz araba hareket halindeyken yer değiştirdik ehliyetsizken polis çakmadı.ben kendimi arka koltuğa atmıştım direksiyona amcam geçmişti yandanda :D
Artık gündüzleri sis farı yakılabiliyormuş sanırım. Trafik kazalarını önleme amaçlı ve aracın yoldaki belirginliğini arttırmak için farları ve sisleri yakabiliyormuşsunuz. Sevdiğim birinden öğrendim, ne derece doğrudur bilmiyorum. Yarın polise soracağım.
bence sisler işkence sis durumu dışında hele ki arka sisler
ewet arkadaş cezası var ben geçen akşam benzinciden çıktıktan 100 mt sonra çevirme vardı sislerim açık kalmış sonuç olarak
1- sislerden
2- kemer takılı olmadığından
3- camlar filimli olduğundan
madde 5 ten ceza kesicekti biraz konuştuktan sonra bana yolun açık olsun diyerek ruhsatı verdi inşallah arkamızdan kememiştir. :))
ewet arkadaş cezası var ben geçen akşam benzinciden çıktıktan 100 mt sonra çevirme vardı sislerim açık kalmış sonuç olarak
1- sislerden
2- kemer takılı olmadığından
3- camlar filimli olduğundan
madde 5 ten ceza kesicekti biraz konuştuktan sonra bana yolun açık olsun diyerek ruhsatı verdi inşallah arkamızdan kememiştir. :))
filme kesmedi mi
o iyice bi artismiş yada ... :D
tutkuaydin41
20/05/2011, 18:26
şehir içinde gezmeyın sıs acık :)
otoyollarda sıkıntı olmaz :D
ALIN SIZE ÖNDER
BUNU MUTLAKA OKUYUN
Fıkra gibi bir ceza öyküsü
LINK:
m.milliyet.com.tr (https://www.milliyet.com.tr/default.aspx?aType=HaberDetay&Kategori=ege&ArticleID=521932&Date=29.04.2008)
vay be harbi efsaneymiş adam
Ben şehirler arası gece duble yolda sislerden ceza yemiştim.. Sisleri açmamın sebebi ise yolda şerit olmamasıydı.
Biraz da o polisin insafına kalıyor ama ben yakmıyorum çarşıda pazarda.Anca mahalle aralarında,bir de yağmurlu havada ve siste tabi ki . :)
StrawBeeRy
20/05/2011, 23:39
gece gündüz park sis nema problema :D
İstanbuldaki polisler alışkın gibi geliyor bana :D bende kapalı havalarda hep açıyorum..
StrawBeeRy
20/05/2011, 23:57
gece arkanızdan böyle birşey gelirse korkmayın :D
mert sen geçen haftasonu koçtaşın oraya geldin mi?
StrawBeeRy
21/05/2011, 00:03
mert sen geçen haftasonu koçtaşın oraya geldin mi?
hangi koçtaş abi?
StrawBeeRy
21/05/2011, 00:07
yenibosna koçtaş
yok abi oraya gelmedim ben beylikdüzünde gördün zannettim çünkü oraya gitmiştim
aynı senin araç gibi bir araç geldi ama jantları farklıydı da sen sandım..
StrawBeeRy
21/05/2011, 00:24
doğrudur abi taklitçiler çok ;)
gece arkanızdan böyle birşey gelirse korkmayın :Dönce fren yaparım, sen beni geçersin, sonra uzunları + haddinden fazla ayarsız sisleri (kasıtlı yukarı ayarlıdır) dayarım peşinden de ayrılmam :)
önce fren yaparım, sen beni geçersin, sonra uzunları + haddinden fazla ayarsız sisleri (kasıtlı yukarı ayarlıdır) dayarım peşinden de ayrılmam :)
+1
StrawBeeRy
21/05/2011, 10:08
anca ben sizi geçtikten sonra arkamdan gelirsiniz sonra ben sizi aynadan bile göremem :)
puntoturbom
21/05/2011, 11:23
Gereksiz yere sislerini açıp ortalıkta gezenler insan değil........
1ocak2011
21/05/2011, 11:31
Dün akşam Balıkesir Milli Kuvvetler Caddesi üzerindeki Çakma Xenon'lu Jipede aynısını ben yaptım.
Bence sis farı konusunda 66 az bile. Hava açıkken gündüz vakti xenon sisleri açıp geziyorlar. Akşamları açık havada öndeki araçlar veya karşıdan gelenler rahatsız olurmu diye düşünen yok. Bence bu ceza böylelerine az bile..
https://img191.imageshack.us/img191/1020/261220091075.jpg
https://img165.imageshack.us/img165/6866/dsc03626dr9.jpg
vallahi resimlerde bile rahatsız ediyor. :D :pinch:
anca ben sizi geçtikten sonra arkamdan gelirsiniz sonra ben sizi aynadan bile göremem :)
o zaman bizde geçirmeyiz kardeş :)
önce fren yaparım, sen beni geçersin, sonra uzunları + haddinden fazla ayarsız sisleri (kasıtlı yukarı ayarlıdır) dayarım peşinden de ayrılmam :)
+1905
gece araba sürmek sis farları açık farları hatta sisleri xenon olanlar yüzünden iyice tatsızlaştı.... merceksiz xenon karşıdakini rahatsız ediyor işte kardeşim daha neden üsteliyorsun ki.... karşıdan gelen insanları da düşünün biraz...
denizhamamcioglu
22/05/2011, 05:24
Kanuna göre sisli, sağanak yağışlı, kar yağışlı havalar haricinde 2 farı da (kısalar+sisler) aynı anda yakmak suç. Normal havalarda sadece sisler ya da sadece kısalar yanıyorsa sorun yok. Bazen gündüzleri sadece sis farlarımı gündüz farı gibi kullanmak amacıyla açıyorum. Gece normal bir şekilde sadece kısalarım açık bir şekilde dolaşıyorum. Sisli, sağanak yağışlı ya da karlı havalar haricinde iki far da açık gezenlere, arka sisleri yakanlara, sis farına xenon taktırıp hem karşıdan gelenlere eziyet eden, hem de sis farının özelliğini yitirmesine sebep olanlara sinir oluyorum.
StrawBeeRy
22/05/2011, 11:02
ya ben işin esprisindeyim doğru haklısınız ama zaten ben resimdeki gibi e-5e çıksam inanın görmüyorlar sisler çok aşağıda o yüzden e-5te normal farları yakıyorum
ben hiç görmüyorum sisleri hiç gözümü almıyor.. tabi xenonlar hariç.. bi ben mi böyleyim ?
ceyhuncinar
22/05/2011, 18:47
benimde gözümü almıyor sisler ya da karşıdan gelen arabanın xeonun u. benim de sis lerim yok gerçi şu an ama takılacak xenon la beraber. aşağı indireceğim sisleri de karşı tarafı rahatsız etmesin die. farları sonradan xenon yapanlar daha çok rahatsız ediyor sis den daha kötü. punto mun farlarını xenon yaptım mercek olmamasına rağmen kuzenle değiştik arabaları öyle rahatsız etmiyor. eee tabii yüksek k larda olanlar hariç.
sorum biraz farlı olacak ama, acaba sonradan sis farı taktıran var mı acaba aracına ve ne kadar a taktırdılar. hangi serviste taktırdılar... bilgi verirseniz sevinirim..
Önder bizim buranın gülüdür, facebook grubu bile var. Plakam camda diye ceza yazarken resimini bile çektim, facebook grubunda paylaştım. Bir kere de yaya geçidinde kovaladı, plakaya yaz dedim kaçtım :D Eski arabayada kaputta logo'dan dolayı yazacaktı bende kaçmıştım ama arkadan ceza gelmedi şükür :D Sis farlarım orjinal sislerden daha sarıdır ve çoğu zaman açık gezerim, şimdilik bir cezam olmadı :)
mutekin16
05/09/2012, 17:15
Arkadaşlar merak ettiğim bir konu var. 2011 evo dynamic sahibiyim. Ön sisleri fabrika çıkışında takılı geliyor biliyorsunuz ve sinyale/direksiyona göre de yanıyor. Eğer sis lambasını normalde açmak yasaksa o zaman neden buna devlet izin veriyor? Polis beni bir dönüşte görse sislerin yanıyor dese ne dicem? Hatta biri yanmıyor biri yanıyor olarak görecek daha kötü. Bunu kapatma şansım yok ki. Ayrıca bunun yerine ben tamamen açsam, sürekli yansa ne fark olacak ki? Xenonlu veya ayarsız sislere lafım yok bence de rahatsız ediyorlar ama evonun ki zaten ileriyi değil yanları aydınlatıyor.
celenlee
05/09/2012, 17:26
Arkadaşlar merak ettiğim bir konu var. 2011 evo dynamic sahibiyim. Ön sisleri fabrika çıkışında takılı geliyor biliyorsunuz ve sinyale/direksiyona göre de yanıyor. Eğer sis lambasını normalde açmak yasaksa o zaman neden buna devlet izin veriyor? Polis beni bir dönüşte görse sislerin yanıyor dese ne dicem? Hatta biri yanmıyor biri yanıyor olarak görecek daha kötü. Bunu kapatma şansım yok ki. Ayrıca bunun yerine ben tamamen açsam, sürekli yansa ne fark olacak ki? Xenonlu veya ayarsız sislere lafım yok bence de rahatsız ediyorlar ama evonun ki zaten ileriyi değil yanları aydınlatıyor.
Açar gösterirsin bu kadar basit.
Çevirirsin direksiyonu otomatik der geçersin.
Gece yarısı normal hava şartlarında, özellikle arka sislerini açanlara. Yeri gelmişken::ban?:İnsanları rahatsız etmeye ne hakları var!! Böylesine ceza haktır...