Orijinalini görmek için tıklayınız : Hayal kırıklığı
enderfikret
22/03/2011, 21:55
Henüz 2.500 km'de olan Punto Evo Dynamic 1.3 Multijet otomobilimle ilk şehir dışı yolculuğumu İzmir-Eskişehir arasında yaptım. (Gidiş dönüş 830 km) Fabrika verileri şehir dışı tüketim 3,5 lt yazarken ben (Sıkı durun) 5,5 lt tükettim, hem de ortalama 90 km hız yaparak. Bu arada, birinci viteste arabanın çok hantal kalması, beşinci viteste 130 km/h'nin üzerine çıkmaması da işin cabası. Kısaca tam bir hayal kırıklığı yaşıyorum.
hocam allah aşkına nasıl 130 un üzerine çıkamadın? inan anlam veremiyorum. yakıt tüketimine bişey demicem çünkü dizel değil aracım, babamın fiorinosuda 5,5 lt altına inmiyor uzun yolda ancak evoyla kıyaslanırmı bilmem bu. ama ben fiorino ile düzlükte 160 km hızla gidebiliyorum sen nasıl 130 u geçemedin bunu hiç anlamadım...
enderfikret
22/03/2011, 22:05
Sevgili Anıl, her araba ivmelenerek 130 km/H'yi geçer, bunu kastetmiyorum ama motor gücüyle işte bu kadar!
arac daha 2500 kmde ılk baslarda motorların rodaj donemınde cok yaktıgını bılıyorsunuz değilmi ve multıjet ler 130 km hızı hıc zorlanmadan yapıyor ben anlam veremedım yazdıklarınıza aracınızın aynısı bendede var
yakıt çok fazla ş.içinde o kdr tüketiyo hızda belki araba 0 oldğndndr..
Misafir-1
22/03/2011, 22:09
Henüz 2.500 km'de olan Punto Evo Dynamic 1.3 Multijet otomobilimle ilk şehir dışı yolculuğumu İzmir-Eskişehir arasında yaptım. (Gidiş dönüş 830 km) Fabrika verileri şehir dışı tüketim 3,5 lt yazarken ben (Sıkı durun) 5,5 lt tükettim, hem de ortalama 90 km hız yaparak. Bu arada, birinci viteste arabanın çok hantal kalması, beşinci viteste 130 km/h'nin üzerine çıkmaması da işin cabası. Kısaca tam bir hayal kırıklığı yaşıyorum.
bunlar hayar kırıklarının başlangıcı hele birde tjet alsaydın görseydin hayalkırıklığını hele hele bir de en iyi denen bile servise yolun düşsün vay anam vay geçmiş olsun
Sevgili Anıl, her araba ivmelenerek 130 km/H'yi geçer, bunu kastetmiyorum ama motor gücüyle işte bu kadar!
dostum anladım ama hani garip geldi, yani söylediğin hız çok düşük, hani aynı araca benim 190 lardan bahsedenler var he buna inanıyomuyum hayır çünkü benim 105 multiair bile düzlükte 190-195 in üzerine anca çıkıyor
ama seninki tuaf geldi...
yakıt çok fazla ş.içinde o kdr tüketiyo hızda belki araba 0 oldğndndr..
dostum ben hızın 0 km araç olmasıyla alakası olduğuna hiiç ama hiç inanmıyorum...hani benim fikrim bu belkide vardır ama 130 çok garip...
ozmenomer
22/03/2011, 22:15
130 km gercekten çok garip 90da 5e taksan rahat ordan alıp 165e kadar götürmesi lazım ben daha 1000kmde cıktım uzun yola bi problem olmadı. yakıt konusuda ortalama 90 için bence normal arabanın km sine göre en fazla 5.2ye falan düşer sanırım.
fabrika verisine ulaşmanız imkansız zaten...
enderfikret
22/03/2011, 22:23
Görüşlerini belirten arkadaşlar, 1971'den beri bu benim 11.ci arabam. İçlerinde 55 beygirlik 131'de vardı, 165 beygirlik Amerikan'da, 75 beygirlik Lada Samara'da.. Değerlendirmelerimi bu deneyimler ışığında yaptım ama araba dediğiniz gibi henüz çok yeni belki ileride durum değişir, inşallah.
hocam 75 lik aracın uzun yolda 5.5 yakması çok normal inan bana benim eski aracım da 75 likti seninle aynı yakıtı yaktım hemen hemen istanbul-aydın arası ve şaşırdım kaldım 75 lik puntolar en iyi yakıtı 80 hızı ile gidersen veriyor..kasaya göre araba çok hantal kalıyor bence bu değer 75 lik için normal..
Solitude
23/03/2011, 00:39
valla hocam bende izmir-eskişehir arası yol yapmıştım 75 bg multijet aracımla yalan olmasın ortalama 4.6-4.7 gibi birşey yaktım. Bence gaza nasıl basıldığıylada alakası var. ekonomi rekorumuda istanbul(tuzla)-eskişehir arasında 3.7 ortalama ile yaptım (290KM)
ibrahim06
23/03/2011, 01:41
0 km ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. 2010 puntom 1500 km deyken çok rahat 160 yapmıştım. bassam daha da hızlanacaktı ama malum motor yeni filan dendiği için basmamıştım. Tabi 5000 kmyi geçince 180 yapabldim en son.
engincantan33
23/03/2011, 01:49
walla beyler benım punto sehırdısı hatta yenı geldım mersın malatya arası 4.8 tukettı ve 180 ı gordum !!! ıstersenız kanıtlarım sehırıcı de 5.8 de
benim evo da 2500 km de daha 110 u geçmedim,0 rabayaı fazla zorlamamak lazım...
opexturk
23/03/2011, 06:33
öncelikle aracın yakıt değeri bence abartılacak kadar hayal kırıklığına uğratacak kadar kötü değil 3,5 lt yakması demek 100 km 'yi 12.50 tl ye gitmen demek ki imkansız yani 5.5 üzerinden hesaplarsak da dünyanın en pahallı yakıtını kullanmamıza rağmen 100 km'de 20 tl yakıt harcamışsın eeee sen daha bu arabadan ne istiyon ????hatta şunu da düşünün 5 bin km'den sonra yakıt tüketimi düşecektir
hız konusunda da benim de fikrim 0 km olduğundan ve motorun açılmamasından kanaklanıyo benim evo da ilk 3 bin km kağnı gibiydi ancak şimdi otoban faresi :=)
merhaba,
arçlarımız uygun şartlar sağlanırsa fabrika verisi altına bile iniyor tamamen kullanım tarzı fabrika verilerini görmek istiyorsan araçta sadece sürücü olmalı yağı suyu lastik durumuna kadar tam olmalı mevsimlerden kış olmamalı ve hız limiti en fazla 90 olmalı,ben 300 km lik şehirler arası yolculuğumda 3,3lt yakalabildim.
Herkese iyi sabahlar;
Bende yeni aldım evo yu multijet 1.3 dizel...Sizin yazdıklarınızın asla yanlış bilgi olduğunu düşünmüyorum, öncelikle bunu söylemek isterim. Benim kaçıncı aracım olduğunu inanın artık hatırlamıyorum ama çok araç kullanmakta verilerle ilgili net done olarak kullanılamaz düşüncesindeyim. Eskiden ilk alınan araçlarda illaki tabiri caiz ise motor açma denilen olaya inanılırdı ama teknoloji şimdi öyle bi geliştiki enjektörlüsü turbolusu comon rail teknolojisi derken sanırım motor açma ya da araç yeni daha gibi unsurları ortadan kaldırdı. Dizellerde hava sıcaklıkları çok fazlasıyla yakıtı etkiliyo bu ilk çalıştırmadan sonra ısınma süresine göre değişkenlik gösteriyo araçtaki yük durumu gaz a basış durumu aracın ivmelenmesini sağlamak ve en öenmlisi farkına varamadan klima çalışması şimdilik aklıma gelenler bunlar...tabiki şunuda inkar etmemek lazım fabrika çıkışlarında zaman zaman hatalar olabiliyo mazot ya da benzini nereden ne şekilde aldığınızda çok önemli ben yaklaşık 24 senedir araba kullanıyorum ileri sürüş tekniklerine varıncaya kadar yolda her türlü uygulamayı yaptım yaniii aracımı az yaktırmak için hemen hemen her şeyi öğrendim denebilir kendime göre yakıtla ilgili en mantıklısı mazot alırsın gidersin mesafeye bakar sonra tekrar fullersin çarpar bölersin sonuç ortaya çıkar lastik hava basınçları falan filan derken her türlü etkeni göz önünde bulundurup bir tahlil yaparsın...araç 130 u geçmiyosa bi sıkıştır bakalım ona göre neticeye bak 5. viteste 70-80 den aracı hızlandırmaya kalkarsan altındaki aracın 1100 kilo boş ağırlığı var ve 75 bg e valla 130 u iyi bulmuş o zaman derim devir limitlerini zorla bak nereye çıkıyo... başınızı ağrıttıysam özür dilerim ama ben böyle düşünüyorum herkese kazasız belalsız iyi sürüşler
matushella
23/03/2011, 09:42
Biz bu araçlarla 180-190 km yapıyoruz sen nasıl 130 u geçemedin anlamadım.
yapmayın 5.5. in neresi normal arkadaşlar uzun yolda?
benim uzn yol ortalama tüketimim 4.2 lt. videosuda mevcut (ortalama hız v.s. v.s. görünüyor.)
ayrıca elmadağ yokuşunu 120 km hız ile hiç kesilmeden çıkıyor araç, 130 gibi bir hızı geçmemesi ya da kolay tırmanamaması imkansız. ya aracınızda gerçekten bir sorun var ya da siz tam olarak turbo dizel kullanamıyorsunuz.
bence de çok garip
bende uzun yolda 4.3 ortalama tutturmuştum.
biraz da kullanmaya bağlı
130 meselesine gelince vites değiştirmelere bağlı bir durum.
Bencede şehir dışı yakıt tüketimi için çok fazla 5.5
ben ankara izmir arasini 4 subat gunu arabayi aldiktan 26 gun sonra 5.6lt ortalama ile gittim benimki benzinli bncede daha az yakmali arkadasin arabasi ama hiz olayi garip...birde arkadaslar bu multijet ile 190 lardan felan bahsediliyor nasil cikiyorsunuz o hizlara allah askina videosu olan varmi kendi cekmis olan,ben inanmiyorum buna sakin yanlis anlamayin inanmiyorum diye sadece kendi aracimla kiyasliyorum diye
ben ankara izmir arasini 4 subat gunu arabayi aldiktan 26 gun sonra 5.6lt ortalama ile gittim benimki benzinli bncede daha az yakmali arkadasin arabasi ama hiz olayi garip...birde arkadaslar bu multijet ile 190 lardan felan bahsediliyor nasil cikiyorsunuz o hizlara allah askina videosu olan varmi kendi cekmis olan,ben inanmiyorum buna sakin yanlis anlamayin inanmiyorum diye sadece kendi aracimla kiyasliyorum diye
ankara çevre yolunda test edildi onaylandı. korkmayın gaza basın gerçekten o hızlara çıkıyor. forumda bazı arkadaşlar resimlerini koymuşlardı.
smartengineer
23/03/2011, 10:44
hocam aracın doluluk oranı neydi acaba bu 130 hızı geçememniz durumunda ben 2 kişi ile çok güzel ivmeleniyo hatta yokuşta bile gayet seri gerçi bende 160 a çıktım en fazla ama yakıt tüketimi çok fazla ben kastamonu ankara arasında 4.5 den yukarı hiç çıkmadım ve bazen 4.3 ü bile görüyorum.
mustafa dostum bunlar duzluk hizlari demi,yokus assagi eyim yok? Benm aracimla duzlukte 195 ustu goremedim yandan acayip ruzgar vardi izmirde o etkilermi bilmiyorum,birde daha 870 km deydi belki simdi yeniden bi denemek lazim
Hacı Murat bile 170 yapıyorken Evo Mjet 130 u nasıl geçemez anlamadım,aracınızda bir sorun olmalı diyorum,yakıt tüketimide bu sınıf bir araç için biraz yüksek zamanla düşer mutlaka...
matushella
23/03/2011, 10:56
Multijetleri küçümseme bence. Müsait bir zamanda bir multijet kullan nasıl çıkıyor o hızlara görürsün. 185 km ye çıktık ve o hızı devamlı koruduk istanbul temde. 130 istemesem çıkıyor araba ayağımı gazdan çekiyorum resmen :D
ankara çevre yolunda test edildi onaylandı. korkmayın gaza basın gerçekten o hızlara çıkıyor. forumda bazı arkadaşlar resimlerini koymuşlardı.
Bu sabah ben de çevre yolunda bir ara rahatlıkla 160 a çıktım, daha fazla basmadım. 40 km yolda 5,4 lt ortalama oldu tüketim, 110 km/h altına düşmeden.
ozan dostum katiyen kucumseme diil,babaminda fiorinosu var ve gercekten super bir motor hatta yokus cikmiyor felan diyenlere bile cok kiziyorum,ama hani sanki o kadr cikmaz gibime geliyor hep,bide ben benm aracla 195i felan gecemeyince kafam karisti,belki ben o ciktigim hiza arac 6. Viteste sakin sakin giderken hizlanarak geldim,5 e alip devir cevirerek hizlansam belki bende gecerdim....
Benim anlamadığım 3000 devir üzerine çıkılmaması ve vites değişimi tavsiye ediliyor da 5.vites yetmiyor bu durumda. Sürekli yüksek devirde gitmek zarar veriyor mu motora?
Ben arabayı teslım aldığımda 5 km deydı ve ılk yola cıktığımda 150 yaptım arabayla 150 yaptığımda da araba yaklsık 20 km de falan dı aslına bakarsan pek zorlandı dıemem ama 150 de durdu gıtmdedı daha fazla :) su anda aracım 600 km de ve hız problemım yok sadece ruzgar sesı benı delırtıo o kadar :)
evet ruzgar sesi daha az olmali,ama yinede 130a kadar felan bnce fena degil,focuslar bile ayni sesi aliyor bence hatta motor sesi cok fena...bn cok memnunum yuksek hizda bile stabil kalabiliyor araclarimiz...
feedbackx
23/03/2011, 12:48
Kullanımdan kaynaklı bir hata değilse eğer 5. viteste devir olarak kaçı gördünüz ? Yeni araç pek mantıklı gelmiyor ama turbosunda bir problem olabilir. Önceki aracımda turbo hortumu çatlamıştı araç 100 ün üzerine çıkmıyordu motor 3000 devire gelince kesiyordu devir yükseltmeyi. Eğer böyle bir şey varsa servise gösterin mutlaka
shellcininabisi
23/03/2011, 18:43
ben yol bilgisayarına pek inanmıyorum çünkü en ufak bir meyilde ya da rampada anında anlık tüketim değişiyor vitesi geç atma erken atma bile etkiliyorken ben tamamen 2 depo arası kaç km yapmışım ve kaç para ödemişim buna bakıyorum ve evet punto evo ekonomik bir araç.
2. si ise deneme maksadıyla (her ne kadar yeni araç zorlanmaz falan deseler de) izmir çeşme otobanında daha 500 km lik aracımla 160 ı gördüm. (üzerine çıkmadım)
YouTube - Grande Punto 1.3 Multijet 75 Hp 190 Km (https://www.youtube.com/watch?v=Jhfa0IXTZeY)
Ankara çevre yolu, yol boşken denenmiştir. kendi videomdur :)
merhabalar ben daha 2hafta önce punto evo 1.3 75 multijet sıfır araç aldım depoyu fulledim ve şehir dışuna çıkmadım bir depoyla 800km küsür yaptım şehir içinde ayrıca 130kmyide normal yolda geçtim yani ben araçta gayet memnunum müthiş bir tasarım evo
video yu izledim.gerçekten süper ama benim bu denemeyi yapacak kadar cesaretim yok doğrusu:)bende aracım 300 km de iken adana dan gelirken 140 basmıştım daha fazla zorlamak istemedim.bence 150-160 yeterli.
can tebrikler dostum ne diyim, valla gidip denicem hafta sonu arabamı şüphe ettim kendi aracımdan :) acaba multiair deneyen yokmu maks hız konusunda :) can çevre yolunun hangi noktası burası, ben batıkentteyim ordan girip gölbaşına doğru eryamanı geçerek bi kere çıktım deneyim diye ama hep yokuş var oralarda, gişelere doğru gidip denemek lazım sanki, orası düzlük baya...
rockSEWER
23/03/2011, 22:26
YouTube - Grande Punto 1.3 Multijet 75 Hp 190 Km (https://www.youtube.com/watch?v=Jhfa0IXTZeY)
Ankara çevre yolu, yol boşken denenmiştir. kendi videomdur :)
gerçekten iyi çıkmış ya :) bende pursaklar- sincan istikametine giderken denedim 175 anca yaptı :).. 3000 Km idi yaptıgımda. Şimdi 6500 km lerde falan bi kez daha deniyecem umarım gorurum o hızları.. eski astra 220 görüyordu :D
uzuncocuk
23/03/2011, 22:27
fıorıno ıle 170 cok rahat basıyorum... bu konuyu da cok kale alamadım bır turlu nedense.... belkıde 5 vıtese takmayı unuttun kım bılır... bu arada 90 km hızla gıden aynı ozellıkte ıkı aracın bırıne 4.5 lt yaktırılabılırken bırıne 6.5 lt yaktırılabılır... scooter 130 yapıyor yaw:)
ben babamın fiorinosu ile düzlükte 170i pek görmedim ama istanbul otoyolunda ankaraya gelirken 64 km kala kızılcahamam inişi var orda ibre bitti hatta 184 felan oldu sanırım ama rakam olmadığı için bilmiyorum :) ...kendi aracımı deniyeceğim adam akıllı bir bakalım 195 üstüne çıkıcakmı düzlükte...
gerçekten iyi çıkmış ya :) bende pursaklar- sincan istikametine giderken denedim 175 anca yaptı :).. 3000 Km idi yaptıgımda. Şimdi 6500 km lerde falan bi kez daha deniyecem umarım gorurum o hızları.. eski astra 220 görüyordu :D
arkadaşlar bırakın denemeyi yukarıda arkadaşların dediği gibi yapar bu araçlar YALNIZ ŞUNU UNUTMAYIN GEÇ GİTMEK HİÇ GİTMEMEKTEN İYİDİR!
video yu izledim.gerçekten süper ama benim bu denemeyi yapacak kadar cesaretim yok doğrusu:)bende aracım 300 km de iken adana dan gelirken 140 basmıştım daha fazla zorlamak istemedim.bence 150-160 yeterli.
punto ile taş 180 km hızı taş patlasa 4 ya da 5 defa geçmişimdir onlarda otobanda yol müsaitse basarım. 150 - 160 ı geçtikten sonra zaten araç uçak moduna alıyor kendini. Allah korusun ani fren gerektiren bir durum olsa punto sınıfındaki her araç büyük risk içerir
haklisiniz arkadaslar denememek lazim isin dogrusu, ne olur ne olmaz allah korusun...
sezerism
24/03/2011, 12:34
Arkadaşlar depoyu fulledim 115 km yol yaptım akşam üstü . BuĞU yapmasın diye kalorifer 3 diş açıktı cama 90km hızla gittim .5,4 yaktı . Daha altına düşüremedim .bana göre benim arabam iyi 20 bin bakımını yaptırmadım.saygılar.
muhammedçelik
24/03/2011, 12:56
1.3 multijet evom henüz 500 km de ve şehir içi kullanıyorum ortalama 5lt gösteriyor hız konusuna gelince deneme şansım olmadı henüz :S https://img576.imageshack.us/img576/2909/moto0194.jpg (https://img576.imageshack.us/i/moto0194.jpg/)
Uploaded ImageShack.us (https://imageshack.us)
1.3 multijet evom henüz 500 km de ve şehir içi kullanıyorum ortalama 5lt gösteriyor hız konusuna gelince deneme şansım olmadı henüz :S https://img576.imageshack.us/img576/2909/moto0194.jpg (https://img576.imageshack.us/i/moto0194.jpg/)
Bu ortalama için yaptığınız mesafeyi ve ortalama hızınızı da belirtebilir misiniz.
muhammedçelik
24/03/2011, 14:03
https://img143.imageshack.us/img143/2433/moto0199.jpg (https://img143.imageshack.us/i/moto0199.jpg/)
https://img228.imageshack.us/img228/7618/moto0198h.jpg (https://img228.imageshack.us/i/moto0198h.jpg/)
https://img30.imageshack.us/img30/3738/moto0197d.jpg (https://img30.imageshack.us/i/moto0197d.jpg/)
zafermutlu
24/03/2011, 14:24
son hızı 130 olan araba olur mu:)
multiair şehir içi 8.5lt yakıyor şimdilerde.. multiair bende gördügüm hız 200 oldu.. hız limiti 200 e ayarlıydı. başkada hiç okadar basmadım.. kampanya diye servise gidip motora delik açtılar ondan sonra araçta gaza basınca ugultu sesi geliyor ama fiat ile davalık oldugumdan servise gitmiyorum...
Buda şehir içi - şehir dışı karma yakıt tüketimi
ortalama hız fark ettiyseniz 66 km zaten.
YouTube - Grande Punto 1.3 multijet - 75 Hp karma yakıt tüketimi (https://www.youtube.com/watch?v=NrsxzGvmeEU)
son hızı 130 olan araba olur mu:)
multiair şehir içi 8.5lt yakıyor şimdilerde.. multiair bende gördügüm hız 200 oldu.. hız limiti 200 e ayarlıydı. başkada hiç okadar basmadım.. kampanya diye servise gidip motora delik açtılar ondan sonra araçta gaza basınca ugultu sesi geliyor ama fiat ile davalık oldugumdan servise gitmiyorum...
dostum düz yoldamı çıktın bu hıza? rüzgarsız felan bir havamıydı? birde hızlanırken yüksek devir çevirerekmi hızlandın...
Ziyaretci037
25/03/2011, 00:33
130u geçememeniz gerçekten şaşırtıcı geldi.
ben daha bu haftasonu istanbul-çanakkale arasında gittim geldim,giderken hızım ortalama 110km ydi ve çanakkaleye vardığımda ort.tüketimim 4.7lt ydi.
ama dönüşte biraz basarak geldim 130-140 civarı ve anca ozaman sizin değeri elde ettim,5.6lt ydi.
EvoKoray
25/03/2011, 01:06
aracın 130 u geçmemesi garip rodaj da diyemi acaba , ben ilk 4000 km hiç zorlamadım sonra bi gece otobana çıktık 180 e kadar gitti hafif eğim biraz daha gidiyordu önümüze otobüs çıkınca kapattım , araç 7700 km de iken aynı yolu hafif yukarı eğimde çıktım 170 i gördü :)
YouTube - Punto Evo 1.3 Multijet 180 kmh (https://www.youtube.com/watch?v=-kTXIX71QnQ)
bu havalarda genellikle kısa mesafe kullanıyorum tüketim 6.9-7.1 ev - iş 10 dk sürüyor motor ısınmadan gideceğim yere varıyorum sizin tüketimler gayet normal , yarım depoyla 300 km gidebiliyorum bu havalarda resimler ekte
Dümdüz yolda rahat devirli kullanımda 180e kadar goruyor ama dıreksıyon basındaki kisinin bazı sorunları olması lazım oyle bir rüzgar giriyorki aracın altına eminim aracın altına kendimi monte etsem cok rahat yolculuk yapabilirim orada..birde direksiyon cok bosalıyor o hızlarda.hız acısından 130a koydukları kırmızı ticki anladım bu hızdan sonra cok dikkatli olun :)
SpyHunter33
25/03/2011, 23:18
Okudukça şaşırdım doğrusu bende 2007 model 1.3 Gp var 100bin km devrdik 130 km hıza 2 kmlik yolda ulaşıyorum zaten.Düz yolda bastığımda da 160 falan diyorum motora kıyamıyorum devir de 4000 lere falan geliyor. ayrıca hafta sonları silifkeye gidiyorum 4,3 lük ortalama ile. şu sıralar şehir içi 6 civarlarındayım. Oda bakım zamanım geldi triger zincirine kadar deişecek düşünün artık.
muhammedçelik
26/03/2011, 10:19
Dün otobana çıktım bi hız denemesi yapayım dedim 170km hızı çok rahat gördüm araç henüz 750km de o yüzden çokta zorlamak istemedim dahası için..
sakinkaradas
26/03/2011, 10:30
abi bi yanlışlık var benim arabada evo benimki şehir içinde ortalama 5,5 lt şu an 3900 km de arabam.bi problem var onda bence.fakat şunu bilin araba ilk 2500-3000 km de fazla yakıyor.ilk aldıgımda ortalama 6,5-6,3 arası idi km artıkkça yakıt düşmeye başladı.ama uzun yol hiç yapmadıgım için henüz ölçemedim uzun yol yakıtını.şu an şehir içi 5,5 yakıyor
aslanerh
26/03/2011, 11:00
Arkadaşlar dünyanın en çok kullanılan 2 kişilik pervaneli uçağı Cessna 172, 1100 kg kalkış ağırlığı ile 65-70 knot kalkış hızına yani 120-125 km/h hızına sahip. Dolayısıyla bu hızları geçtikten sonra aracınıza kanat ve elevatör taksanız sizin aracınız da uçabilir aslında :), bence 130-140'ı geçmek çok tehlikeli, tasvip etmiyorum, sonuçta bu araçlar hız için yapılmıyor.
Dümdüz yolda rahat devirli kullanımda 180e kadar goruyor ama dıreksıyon basındaki kisinin bazı sorunları olması lazım oyle bir rüzgar giriyorki aracın altına eminim aracın altına kendimi monte etsem cok rahat yolculuk yapabilirim orada..birde direksiyon cok bosalıyor o hızlarda.hız acısından 130a koydukları kırmızı ticki anladım bu hızdan sonra cok dikkatli olun :)
GRANDE_TURKO
26/03/2011, 12:44
sa. arkadaşlar.
ben 3 viteste arbayı zorladım 120 yi gördum 4 viteste 140 gördüm
5 inci viteste 190 gördüm
yazın yakıt uzun yolda 3,5-4,5 arası
şehir içi yazın 6-6,5 arası
kışın 7-8 arası oluyor benım aracta...
bilgilerinize..
kornman887
26/03/2011, 15:42
sa. arkadaşlar.
ben 3 viteste arbayı zorladım 120 yi gördum 4 viteste 140 gördüm
5 inci viteste 190 gördüm
yazın yakıt uzun yolda 3,5-4,5 arası
şehir içi yazın 6-6,5 arası
kışın 7-8 arası oluyor benım aracta...
bilgilerinize..
a.s.
Helal olsun mu, hocam ne yaptın öyle 3. viteste mi diyeyim bilemedim =)
benim aracimda oyle az yakmiyor.
Hatay-Istanbul 1100 km 5.2 ile geldik (3 kisi + bagaj) Hiz olarak genelde 100 -110 km civariydi. (Yolun hepsi otoyol sayilir)
Istanbul sehirici su siralar 5.9-6 lt yakiyor. Arabanin orjinalden tek farki 16" orjinal emotion versiyonu. Bu jantlari ilk taktigimda sehirici 6.5 lt, Istanbul-Hatay 5.5 lt civariydi.
Ozetle biraz alismakla alakali dusuk tuketim ama oyle aman aman az yaktigida yalan.
muhammedçelik
28/03/2011, 12:22
Dün otoyolda hız denemesi yaptım 170km hızı geçemedi araç henüz 900km sanırım km ilerledikçe artar hızı 2004 model 1,3 multijet puntom ibreyi sona dayıyordu..
gastrooy
28/03/2011, 12:34
Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar;
ben bundan 3 ay önce gp 1.4 fire 5k satın aldım. Aracım 2007 model 33000 km aldım aracı temiz bakımları yapılmış aldığım herifte malum km belli arabayı hiç ezmemiş kısacası garaj arabası servisi cartı curtu herşey mükemmel bende en son bilgisayara soktum tüm değerler gayet iyi. 4 tanede yeni lastik aldım.
Herşey iyi güzelde arkadaşlar benim biraz problemim var 25 yaşındayım ve daha ilk arabam araç kullanma konusunda acemi sayılım. Kalkışlarda falan basıyorum gidiyor. Ancak yukardaki yazıları okudum dehşete kapıldım. Aracımdan resmen tiksindim. Arkadaşlar aracım 200 tl'lik benzinle enfazla 450 km gidiyor. Ortamala 100 km'de 11.7 lt gösteriyor. Ancak örneğin 1 depoyla gittiğim ortama hız 20 km. Ortalama yakıt 11.5 - 12 lt /100 km de. 28 - 29 saat yazıyor birde onu anlamadım. Bu rakamlar şehiriçi. Birde şehir dışında kullandım ist. - bursaya gittim. Ortalama 7.5 lt yaktı. Hadi ben çok acemiyim arabayı bağırtıyorum ya da çok devirsiz kullanıyorum bu kadar oynarmı yaa??
Ocağıma incir ağacı dikti pezeveng km 50 kr. Yakıyor. Bujisi cartı curtu hepsine baktırdım hiçbirşey yok. Herşey mükemmel ama yakıt 50 kr.
Bu nedir nerde sorun var bana açıklarmısınız
herkese şimdiden teşekkürler
enderfikret
29/03/2011, 00:13
Fiat'ın 2009 öncesi benzinli modelleri bilebildiğim kadarıyla japon ve kore arabalarıyla kıyaslandığında daha fazla yakıyor. Fiat, dizel multijet motoru dizayn ettikten sonra gerçek anlamda yakıt tasarrufu sağlayan otolar üretmeye başladı. Son iki yılda da benzinli multiair motoruyla benzinli motorlar arasında en düşük tüketim değerlerine ulaştı. O nedenle, eski modellerde LPG kullanımı artıyor.
Benim arabam 8500 de ben hala cok yaktığını söylüyorum ama 10000 kmden sonra düşücek dediler.
benim arabamda uzun yola cıkmadan önce 150 i gecmiodu ilk uzun yolumda 4.viteste 150 gördüm 5 te 170 dahada artıcaktır.
motorun kurum bağlamasıyla ilgiliymiş yakıt olayı
muratkemerli
30/03/2011, 14:32
Yakıtı bilmem dostum ama düz yolda rüzgar karşı yönden eserken 190 Km gördüm dahada olacaktı ama korktum açıkçası karşı yönden rüzgar olunca biraz dengesizleşti araç...
muratkemerli
30/03/2011, 14:36
Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar;
ben bundan 3 ay önce gp 1.4 fire 5k satın aldım. Aracım 2007 model 33000 km aldım aracı temiz bakımları yapılmış aldığım herifte malum km belli arabayı hiç ezmemiş kısacası garaj arabası servisi cartı curtu herşey mükemmel bende en son bilgisayara soktum tüm değerler gayet iyi. 4 tanede yeni lastik aldım.
Herşey iyi güzelde arkadaşlar benim biraz problemim var 25 yaşındayım ve daha ilk arabam araç kullanma konusunda acemi sayılım. Kalkışlarda falan basıyorum gidiyor. Ancak yukardaki yazıları okudum dehşete kapıldım. Aracımdan resmen tiksindim. Arkadaşlar aracım 200 tl'lik benzinle enfazla 450 km gidiyor. Ortamala 100 km'de 11.7 lt gösteriyor. Ancak örneğin 1 depoyla gittiğim ortama hız 20 km. Ortalama yakıt 11.5 - 12 lt /100 km de. 28 - 29 saat yazıyor birde onu anlamadım. Bu rakamlar şehiriçi. Birde şehir dışında kullandım ist. - bursaya gittim. Ortalama 7.5 lt yaktı. Hadi ben çok acemiyim arabayı bağırtıyorum ya da çok devirsiz kullanıyorum bu kadar oynarmı yaa??
Ocağıma incir ağacı dikti pezeveng km 50 kr. Yakıyor. Bujisi cartı curtu hepsine baktırdım hiçbirşey yok. Herşey mükemmel ama yakıt 50 kr.
Bu nedir nerde sorun var bana açıklarmısınız
herkese şimdiden teşekkürler
Bu arada dostum aracım seninkiyle aynı 1 depo ile yaklaşık 700 km gidiyorum (Şehir Dışı) ama bu değer bastığım değer 120 - 130 km ortalama ile. Senin araç gerçekten çok yakıyor.
75 likler yokuş aşşağı 180 e kadar dayanıyor 90 lıklarda 210 =))))
Yakıtı bilmem dostum ama düz yolda rüzgar karşı yönden eserken 190 Km gördüm dahada olacaktı ama korktum açıkçası karşı yönden rüzgar olunca biraz dengesizleşti araç...
aracın karşısından yani burundan rüzgara karşı giderken 190 mı gördünüz? vay be demekki rüzgar olmasa 230 felan yapacak...benim multiair sorunlu o zaman hız yapamıyor alla alla...
aslanerh
05/05/2011, 02:13
Aynı sorunu ben de yaşıyorum tam hesaplamadım ama yol bilgisayarı ortalama 3.5 yaktığını gösterirken, yaptığım hesaba göre aslında araç 5 lt den fazla yakıyormuş. Ben de bir ara içten içe çok fazla inanmamış olsam da ortalama 2.8 lt gördüm diye seviniyordum, tam bir hayal kırıklığı gerçekten...
130'u geçememe olayı ise ayrı bir konu, aynen benim araç da 3000 dvr/dk da 130-140 km/s ye ancak ulaşıyor. Henüz 3500 dvr/dk yı geçmedim zaten geçmek de bence anlamsız. Ama gerçekten de 110-120 km/s hızına 2200 dvr/dk da ulaşmasını beklerdim, örneğin daha önce kullandığım 2010 model skoda fabia 1.4 tdi 2200 dvr lerde 110 a rahatça ulaşıyor, benim araçsa bu devirde 90-95 km/s ile gidiyor, bu da başka bir hayal kırıklığım
bnmde aracım 3 haftalık ben 160 gördüm ve bassam dahada çıkacaktı anlamadım 130 nasıl geçmez
Ben 120'yi geçmiyorum. 120 km sürat ile gitmekle 150 km süratle gitmek arasında gideceğin yere varış açısından çok büyük bir fark yok. Dolayısıyla anlamsız risklere gerek de yok.
sezerism
05/05/2011, 08:45
Ender hocam saygılar bende 1,4 105 evo var . İzmirden -Antalya'ya giderken otobana girdik araçta 5 kişi mevcut 200 km yaptım . Otaban yol harika bende bastım dediğim rakamı gördüm ama 5 viteste 6 ya atmadım son vites tasarruf için araç rahat olsun diye ,yakıt tüketimide fazla değil 6-7 civarında dolaştı. Antalyadaki arkadaşlara selam olsun .Ender hocam araç 6 viteste fazla hızlı gitmiyor .
Evet geçen hafta bende Orçun abi yüzünden 180 gördüm.. Maşallahı var. Sizin araçta o zaman bir sıkıntı var. Bence servise götürün gitmiyor bu araç diye söyleyin. :D
swimmer_tr
05/05/2011, 13:24
ben aynı aracın 95 bg lik dualogic modelinde 6. viteste 2300-2400 devirde görüyorum 130 u ve ivmelenme sayesinde değil eco modu açık otomatikte :) eğer gerçekten çıkamadıysanız aracınızda bir sıkıntı olmalı bana göre ...
Saygılar :)
engincantan33
05/05/2011, 15:48
bendede grande punto var daha once bu konuda yorum yapmıstım ama bende performanstan hem memnunum hem değilim...nedeni şu benım aracım 2009 gp 75 lık olan ha yetıormu performans ıdare edıor dıyelım...ama evo dıe araba cıkarıor sevgılı FIAT sonrada motoru yanı yapıyor...ya bıraz yukseltım kardesım bı tane cıkarın 100 beygırlık olan adı gıbı EVO olsun...yoksa aynı motorlar tekrar aynı sey gıbı gelıyor bana...ornegın evo yu basta begenmememe ragmen ozellıkle son zamanlarda beyaz olanı cok hosuma gıdıyor...ama cok fazla sorundan bahsedılıyor ve gozum korktu bırde soyle dusunuyor ınsan alacagım araba bıraz daha guclu olsun ısterım...onun ıcın ya bravo alırım yada cok sevmeme ragmen FİAT markasına elveda derım...
ileride durumlar değişir merak etmeyin.ayrıca her düz görünen yol düz değildir.bilen bilir pendik tersanesinden sabiha gökçene giden yolun büyük kısmı dümdüz zannedilir ama aslında o yol gayet eğimlidir.motorun yeni olması ve gittiğiniz yolların durumu dahil her türlü etkeni göz önünde bulundurun ve biraz daha sabırlı olun.2500 km erken bir km.
blackhawk
05/05/2011, 20:20
2500 km deki aracınız için şu anki tüketim normal.her ne kadar yeni araçlarda rotasyon olmasada tüketimin düşmesi için motorun biraz kurum bağlaması gerekli ilk bakımdan sonra tüketim düşecektir. Fakat 1. viteste aracın yığılması mj. için olmayacak bir durum bence turbonuzda sorun var servise danışmanızda yarar var. Son hız konusunda aracınızdaki ağırlık ciddi anlamda etkiler. Karşıyaka çevre yolundan çeşme ye giderken yokuşu 4 yetişkin 120-130 ile tırmandım.170 km sonunda yol bilg.4.8 lt gösteriyordu.
benim aracım mj değil ama kullandım mj punto ve 1. viteste yığılma ve 130u gecememe gibi bir durumda bence turbonuzla ilgili bir sıkıntı olabilir diye düşünüyorum
fausto2005
06/05/2011, 11:55
Benim GP de 140 üzerine çıkamıyor bir türlü.Geçen hafta sonu istanbul edirne arası otobanda tekrar bir denedim,son hız 140.Bunun bir problem olup olmadığını anlamak için ne yapabiliriz.
sezerism
06/05/2011, 12:35
Muzaffer bey senin araç en az 170 -180 mutlaka yapması lazım . Ben 2001 model 1,2 75 hp palio ile rahat 180 yapabiliyordum . saygılar.
thekafkef
06/05/2011, 17:15
Yakıt konusunda birşe diyemem Aracım benzinli Fakat;
Ben Aracı Teslim Aldıktan sonra düz yolda 140 ı Gördüm.
Şuanda en sonhız 170 i gördüm
170 . muzaffer bey siz sanırım aracı biraz kör kullanıyonuz motor hantal alışıyo ben de aracıma fazla yüklenmem ama yeri geldimi sıkıştırırıım. aracınız yüklü ve düz yol ise hızınız normal bence. önemli olan tek şöförle yapılan hız bence
muhakkak servise götürün bence.benimde 1.3 multijet dizel ve 2000 km de ilk sehir dışı yola çıktım. yol bilgisayarını sıfırladım ve ortalama 1000 km yol yaptım. hızım 150 de oldu 60-70 de. yolculuğumun sonunda 4.3 gösteriyordu. bu yolun içinde 1000 mt. tırmanış ve samsun ile kastamonu şehir içi kullanımda var. hatta yol bilgisayarı haicinde kendim de hesap yaptım. 100 km de 8,33 tl yakmış.
bide anlamadığım 130 u nasıl geçemediniz enteresan...
yerinizde olsam servise giderdim..
Yakıt konusunda birşe diyemem Aracım benzinli Fakat;
Ben Aracı Teslim Aldıktan sonra düz yolda 140 ı Gördüm.
Şuanda en sonhız 170 i gördüm
1.3 dizelle 175 i gördüm
fixer1981
08/05/2011, 01:53
s.a. arkadaşlar bu 1. viteste yığılma olayı bende de oluyor ama genelde motor soğukken bayır çıkıyorsam araç rölantide gider gibi çıkıyor bayırı istersen gaza köküne kadar bas hiçç duymuyor bile :( son hıza ve tüketime gelince de 190 km hızı gördüm otobanda ancak uzun bir düzlüktü ve 4 ve 5. viteslerde iyice devirlendirdim arabayı 6. vitesete epey bi gittim o hızla, tüketime gelince 6.9-7.0 yakıyorum ortalama ancak aracımın ortalama hızı 18 km gösteriyor yol bilgisayarı...
fausto2005
09/05/2011, 18:26
Arkadaşlar yukarıda yazmıştım 140'ın üzerine çıkamıyorum diye. Bu benim acemiliğimden kaynaklanıyormuş meğer.Otobanda otomatikte kullanınca aracı düşük devirlerde (2500)vites değiştiriyor ve yeteri kadar hızlanamıyor araç.Fakat bu pazar yaptığım denemede yaklaşık 4000 devirde manuel olarak değiştirdim vitesleri,sonuç harika.4. viteste 110 u gördüm 5. viteste 150 yi gördükten sonra daha basamadım gaza.Ama daha bassam gidecekti.Sanırım 170 i rahat görürdüm. Benim bundan öğrendiğim hız için kesinlikle manuel ve eco mod kapalı kullanmak gerekiyor.
rehber19
09/05/2011, 23:54
aracınızda turbo devreye giriyor mu? yoksa araç ful dolu iken 5 yetişkin elmadağ yokuşu sol şeridi kapattım. hiç geçen olmadı. sağ dikizde ne arabalar gördüm bilsen. slm.
kartal3520
10/05/2011, 00:29
Aracı alalı 6 gün oldu her gün kullandığım bir yol var. Ayrıca da yokuş. 5. viteste 120 çıkıyorum bassam dahada gidecek ama virajlar var.Bundan önce bende benzinli 1.2 16v 80 bg palio vardı aracı o yokuşta 5. vitese attığımda yığılıp kalıyordu.Aracın performansı bence iyi ,ben hiç kasmıyorum uygun yol bulduğumda basıyorum zaten servistede söylenen bu.Sık sık vites değiştiriyorum 3500-4000 devri görüyorum.Aslında motora biraz yüklenmenin faydalı olduğunu düşünüyorum.Diğer aracımıda 0 almıştım o zaman acemiydim ve de arabayı ilk zamanlar bayağı bağırttırdım hiç bir sıkıntı çıkmadı sağırda kalmadı 7 sene sorunsuz bindim.
tomurcuklu
22/05/2011, 08:05
Selamlar;
Benim aracım 1.4 8v benzinli Mylife. Hemen hemen 1 ay olucak alalı, ilk 50 km 2.500 deviri geçirtmedim arabayı. İş icabı İstanbula gittim, 1.3 Multijet Albea taksiye bindim, bu takside yeniymiş daha 13.000km'de. Yold baktım ki 3.000 devirde Albea 120-130 km/h arası sürat ile tempo tutarak zorlanmadan gidiyor. Benim arabam aynı devirde 95 km/h yapıyor, 120-130 km/h arası sürate çıktım mı devir saati 4.000 - 4.500 arası bir değer gösteriyor. Bu durum çok canımı sıktı.
Son 1 depo benzinimi arabayı sıkıştırarak harcadım yani vitesleri 4.500 devirde değiştirdim, o devirde 5-6 km yol kat ettim (ama 4. viteste). Şuanda 1480 km'deyim bu sıkıştırmanın bir faydasını da görmedim. 5. vites hala hantal, 130 yapmam için 4.500 gibi devir gerekiyor.
Şimdi bu araba 8.000 - 10.000 km gibi toplamda yol yaptığında toparlanıcak mı? Artık sıkıştırmak istemiyorum çünkü hem cebime zarar hem arabaya zarar.
Tecrübeli, bilgili arkadaşlar kısa bir açıklama yapabilirlermi.
tomurcuklu
22/05/2011, 08:07
Selamlar;
Benim aracım 1.4 8v benzinli Mylife. Hemen hemen 1 ay olucak alalı, ilk 50 km 2.500 deviri geçirtmedim arabayı. İş icabı İstanbula gittim, 1.3 Multijet Albea taksiye bindim, bu takside yeniymiş daha 13.000km'de. Yold baktım ki 3.000 devirde Albea 120-130 km/h arası sürat ile tempo tutarak zorlanmadan gidiyor. Benim arabam aynı devirde 95 km/h yapıyor, 120-130 km/h arası sürate çıktım mı devir saati 4.000 - 4.500 arası bir değer gösteriyor. Bu durum çok canımı sıktı.
Son 1 depo benzinimi arabayı sıkıştırarak harcadım yani vitesleri 4.500 devirde değiştirdim, o devirde 5-6 km yol kat ettim (ama 4. viteste). Şuanda 1480 km'deyim bu sıkıştırmanın bir faydasını da görmedim. 5. vites hala hantal, 130 yapmam için 4.500 gibi devir gerekiyor.
Şimdi bu araba 8.000 - 10.000 km gibi toplamda yol yaptığında toparlanıcak mı? Artık sıkıştırmak istemiyorum çünkü hem cebime zarar hem arabaya zarar.
ilk 50 km değil arkadaşlar. 850 olucak, klavye basmamış.
bundan önceki aracım grande punto active idi yakıt konusunda çok cimriydi hız konusundada hiç zorlanmadan 160-180 yapıyordu şimdiki araç punto evo daha km 1750 de yakıt konusunda eskiaracım kadar cimri değil hızlanma konusnda şu an poreblem yok gibi tabiki daha uzun yol yapma imkanım olmadı inşallah temmuz ayında uzun yol yapacağım o zaman sizlerle paylaşırım
edelsang
22/05/2011, 12:28
4. vites 160 küsür gördüm
ama arabayı ilk aldığımda bende 110 u geçememiştim açılıyo sanırım araba sonradan
reddragon
22/05/2011, 15:21
Yeni araçlarda motor açılması diye birşey olmadığını düşünüyorum. Sıfır araçla 4. viteste 120 gördüm ama 4000 devirlerde vites değiştirerek.
3000 devirde benzinli puntoyla 120-130 km/s yapmak hayal. Anca yokuş aşağı...
phyevren
24/05/2011, 12:04
Selamlar;
1.4 fire 77hp motoru ne kadar açarsan aç fabrika verileride bunu söyler 3000 devir 95.km/sa hız yapar.
Dizellerle kıyaslayamayız sizin binidiğiniz albea dizelmiş onlar 2000 devirde 100km/sa hız ile gidiyor.
Arada motor farkı var ben 50.000 km.deyim hala 3000 devir 95 km/sa ile gidiyorum.
Hiç gereksiz yere sıkıştırmayın aracınızı cebinize yazık normal kullanmaya devam edin unutmayın fire motorlar 3000 devirden sonra her türlü cebe zarar..
tomurcuklu
26/05/2011, 03:05
phyevren tesekkurler bilgi icin. demek bu arabanin kapasitesi bu, daha fazla yuksek sarfiyata gerek yok. Benimde dikkatinlmi cekti dedigin 3.000 devir hadisesi, normal tempoda 110 km yol yaptim, dondugumde depoyu tekrar doldurdum ki benzin litre fiyati 4.2TL idi, km basina 22KR yakmis..
Kurallar dahilinde gidersen (yani sollamalar disinda 90-100 km/s gibi) muthis ekonomik bence cunku baska marka lpg'li aracla arkadasim kilometrede 20KR sarf ediyor..
rehber19
26/05/2011, 23:22
kırıkkale çevre yolunda 160 ı geçtim. arabam daha 1300 km idi. şimdi 2500 de. şehir içi 5.9 şehir dışı 5 yaktı.
dogus618
01/10/2011, 22:53
albea ile 195 km hız yaptım cok rahat multijet punto evomla ise 170 i çok rahat gördüm yolum olmadğı için gaz kestimmmm her türlü gider bu arabalar
kartal3520
01/10/2011, 23:26
Aynı araca bende sahibim benim araç 7300 km de.Geçenlerde DENİZLİ ANTALYA yaptım 90-100 km aralığında 4.3 ü gördüm üstelik klima açıktı.Ama ilk başlarda şehir içinde 7-8 hatta 8.5 u bile gördüm.Bu değerler benimde moralimi bozmuştu.Ben her zaman diyorum aracı yeni aldığınızda araca özellikle motoru ısındıktan sonra yüklenin Yüksek devirde kullanmanın faydası var.Ben bunu 0 aldığım Palıo dada denedim bu aracımdada ilk kilometrelerde yaptım.Faydasınıda gördüm Araç Aydın İzmir otoyolunda 190 ı gördü.Zaten bayağı bir 150-160 aralığında kullandım.Devir 4000 lerde seyretti. Araçta 7000 devir var korkmayın zaten birşeyler olacaksada ilk kilometrelerde olsun.
katalogunda 3.5-5.2 şiçi-ş.dışı yazıyor benim aynu model arabada. şu an daha 100 km bile olmadı. ve şehir içinde 8 ile başlayıp 7 ye düştü. serviste tanıtım yapan arkadaş bir kaç depo çok yakar dedi. hız meselesine gelince. ben dün çevre yoluna çıktım, 5. viteste bastım bastım düz yol..100'ü zor gördüm. özellikle açayım diye motoru çıkmıştım. sonuç bu.. umarım geçicidir..
katalogunda 3.5-5.2 şiçi-ş.dışı yazıyor benim aynu model arabada. şu an daha 100 km bile olmadı. ve şehir içinde 8 ile başlayıp 7 ye düştü. serviste tanıtım yapan arkadaş bir kaç depo çok yakar dedi. hız meselesine gelince. ben dün çevre yoluna çıktım, 5. viteste bastım bastım düz yol..100'ü zor gördüm. özellikle açayım diye motoru çıkmıştım. sonuç bu.. umarım geçicidir..
acele etmeyin biraz zaman geçsin herşey düzene oturur. ilk 5000 km motora aşırı yüklenmeyin.
dogus618
05/10/2011, 11:21
ya 130 u gecmeyen aracmı kaldı artık piyasada şahinler 150 160 yapıo
dogus618
05/10/2011, 11:24
devirleri yerinde kullanırsak bu arabalar bu motora en iyi performansı veriyor
2008 multi 160 ..yol bitti belki 180 i gorurdum.