Orijinalini görmek için tıklayınız : trim ustası murat..
operatormurat
21/03/2011, 20:16
arkadaşlar,1 haftadır evdeydim,bozuk yollarda arabanın göğsünün ortasından ve gösterge civarından gelen zırıltılar beni bu bölgeleri sökmeye meyletti, önce teybi ardından teyp kızağını söktüm,gerisi çorap söküğü gibi...kızaktan sonra cd çaların üstündeki üfleci söktüm,daha sonra a cd çaların altındaki klima kontrol panelini söktükten sonra,zamanla gevşeyip içeri doğru kaçan klima, arkacam ve havayı içeride dolaştırma tuşlarını araya plastik koyarak onardım.buarada bu söktüğüm parçalardan olan üflecin arkasında zırıltı yapacak yerlere polyüretan sünger ve silikon sıkıp çıtırtı yapmasına mani oldum... birkaç resim koyayım..
StrawBeeRy
21/03/2011, 20:18
abi baya delirtmiş seni :D
Eline sağlık inşallah sesler kesilir
Eline sağlık hocam.Kurt'a sormuşlar;meden boynun kalın,diye ''kendi işimi kendim yaparım''demiş.Yeterki insan yapmak istesin herşey olur.Sessiz ve kazasız sürüşler Murat baba...
operatormurat
21/03/2011, 20:34
abi baya delirtmiş seni :D
zırıltılar kesilmeseydi yeminlen komple göğsü sökecektim..
Eline sağlık inşallah sesler kesilir
helall..
sağol kardeşim
eline sağlık abi....
bişey değil eser
Eline sağlık hocam.Kurt'a sormuşlar;meden boynun kalın,diye ''kendi işimi kendim yaparım''demiş.Yeterki insan yapmak istesin herşey olur.Sessiz ve kazasız sürüşler Murat baba...
abi çok sinirlendim komple içini söküp kafama göre izole ederek tekrar takacağım..
operatormurat
21/03/2011, 20:36
buarada teybin arka tarafları nasıl paslanmış görebildinzmi arkadaşlar?...
ben imkanı yok sökemem orayı :D
Eğer söküp dağıtmayı kafana taktıysan sac olarak gördüğün heryere dynamat yapıştır.İnan aracının sessizliğine inanamazsın.Dynamat pahalı bir malzeme onun yerine bitum esaslı malzeme de kullanabilirsin.yalıtım malzemesi satan yerlerde bulabilirsin.15,20,25,30 cm eninde rulo şeklinde satıyorlar.10 mt uzunluğu var iki veya üç rulo alsan aracın her yerini kaplarsın.Punto olur sana mercedes....
operatormurat
21/03/2011, 21:57
Eğer söküp dağıtmayı kafana taktıysan sac olarak gördüğün heryere dynamat yapıştır.İnan aracının sessizliğine inanamazsın.Dynamat pahalı bir malzeme onun yerine bitum esaslı malzeme de kullanabilirsin.yalıtım malzemesi satan yerlerde bulabilirsin.15,20,25,30 cm eninde rulo şeklinde satıyorlar.10 mt uzunluğu var iki veya üç rulo alsan aracın her yerini kaplarsın.Punto olur sana mercedes....
abi resimde gördüğün bitrüm esaslı malzemeden 1 top aldım,sıcak hava tabancasıyla eritip uyguluyorum her yere,abi bide yalnızım yanımda bi kafa dengi arkadaş olsaydı daha çabuk yapardım...
skyline28
21/03/2011, 22:41
bu uygulanan mazeme çatılarda kullanılan şu ziftli mazemeden değilmi ???
çok çabuk alev almazmı o????
gurcan45
22/03/2011, 01:48
bende bı oncekı tıpomum gosterge panel altını komple ızole etmıstım cok sessız olmustu sag kapıdan bı tıkırtı gelıyordu servısın ustasıyla bozuk yolda test ıcın cıktık abı dedım nasıl abıcım dedı senın arabanda ses yok kı ben hayatımda bu kadar sessız tıpo tempra grubuna bınmemıstım demıstı :)
Ben bu uygulamayı daha önceden biliyorum sanki. Murat Tipo'ya mı yapmıştın sen bundan :)
Ellerine sağlık. Bak sıraya giriyorum haberin olsun :)
skystar37
22/03/2011, 02:16
abi resimde gördüğün bitrüm esaslı malzemeden 1 top aldım,sıcak hava tabancasıyla eritip uyguluyorum her yere,abi bide yalnızım yanımda bi kafa dengi arkadaş olsaydı daha çabuk yapardım...
Öncelikle çok güzel bir çalışma olduğunu söylemek istiyorumi, ellerinize sağlık. Yalnız merak ettiğim bu kullandığınız malzeme ileride sıcak havalarda yapıştığı yüzeyden sarkma yada yanma gibi bir duruma neden olabilir mi?
dj_sisart
28/03/2011, 19:00
bu malzemeyi koçtaş tan mı aldım .biz bunu internetten sipariş verebilirmiyiz? tavan ve tabana uyguladın mı? ses konusunda yüzde kaç kesilme oldu?
operatormurat
29/03/2011, 00:42
bu malzemeyi koçtaş tan mı aldım .biz bunu internetten sipariş verebilirmiyiz? tavan ve tabana uyguladın mı? ses konusunda yüzde kaç kesilme oldu?şevgili hemşerim mustafa; daha araç tabanına uygulamadım yakında uygularken fotolar çeker seni bilgilendiririm acele etme...
Valla iyi beceriklisiniz hocam tebrikler.
yunus kahraman
29/03/2011, 01:20
Slikon aşırı ısınmalarda kötü bir hal alabiliyor. Ellerinize sağlık..
Hocam tebrik diyorum elinize sağlık
serdar2362
13/04/2011, 21:11
Eline sağlık Murat'cım. Yakında arabanın bakımlarını da kendin yaparsın artık...:D
operatormurat
13/04/2011, 22:08
abi sen bayağıdır foruma girmiyorsun ya unutmuşsun 2 yıldır zati bakımlar bende ve arabayı komple parçalayıp kafama göre(yalıtım olayına girdim abi) tekrar toparlıyorum...
Ziyaretci046
13/04/2011, 22:24
Eline sağlık Murat'cım. Yakında arabanın bakımlarını da kendin yaparsın artık...
serdar abi murat abi kalsak sanayide aç kalırız :D ama bence çoğu ustadan daha iyi biliyo puntoyu 160,000 km de zinciri kendi değiştricek :dribble0:sente kitlemeleri bende var murat abi veririm