Orijinalini görmek için tıklayınız : Ne tavsiye edersiniz?
febahadir
21/03/2011, 15:28
Merhaba arkadaşlar,
20 bin civarı bir araba almak istiyorum. Vw Polo, Ford Fiesta, Grande Punto arasından seçim yapmak istiyorum.
Ne tavsiye edersiniz? Hangisi tercih edeyim?
Ayrıca Grande Punto alacak olursam, benim tercihim bu yönde daha çok, hangi modelini tavsiye edersiniz?
Şimdiden mesajlarınız için teşekkürler.
Biraz ayrıntı ver derim
dizel-benzinli mesela
febahadir
21/03/2011, 15:45
Biraz ayrıntı ver derim
dizel-benzinli mesela
Hocam benzinli düşünüyorum. Dolu ve az kmde bir araç istiyorum.
kornman887
21/03/2011, 15:59
Hocam benzinli düşünüyorum. Dolu ve az kmde bir araç istiyorum.
Dolu ve az kilometre istiyorsan tabiki punto (bütçe sabit ise). Bende 2 ay bu kararı vermek için uğraştım, dolu ve az kilometre de mi, yoksa biraz daha konforlu sessiz fakat düşük model yüksek kilometre mi diye (punto-polo arasında kalmıştım). Yedek parça fiyatlarıda eskiden VW ler yüksek derlerdi hep, ondan da biraz çekindiğimden tercihim puntodan yana oldu. Hem fikrimce polodan daha güzel bir tasarımı var.
Birkan61
21/03/2011, 16:06
Grande Punto 1,4 Starjet Dynamic + LPG düşünün derim.
Polonun ve Fiestanın yüzü oldukça eskidi.
Ayriyetten Seat Cordoba'da düşünülebilir. Donanım olarak Cordobada oldukça dolu bir araçtır.
teneke parçasına dünyanın parasını verip sokaklarda çürüyüşünü seyrediyor herkes..
arabanın bir araç olduğunun bilincinde bir kullanıcıysan..
fire active 0 km al ve LPG taktır derim..
sabah şirketin önünde akşam evin önünde çürüyecek ve 5 sene sonra satacaksın ne de olsa...
febahadir
21/03/2011, 16:16
hocam aslına bakarsanız 0 ve en full donanımlı bir araç almaktan yana idi tercihim. hatta punto evo'yu düşünüyordum. hele şu reklamı seyrettikten sonra.
FIAT Punto Evo yeni reklam filmi ! (https://vidyotv.com/video/FIAT-Punto-Evo-yeni-reklam-filmi-_13816/)
ancak 0 arabaya o kadar para vermek istemedim. onun yerine 2.el dolu bir araba alayım diye düşünüyorum.
FIAT - fiat.com.tr (https://www.fiat.com.tr/Pages/tr/otomobiller/grandepunto_fiyat.aspx)
Fiat Grande Punto Fiyatları
https://img708.imageshack.us/img708/3299/grandepunton.png (https://img708.imageshack.us/i/grandepunton.png/)
Fiat Punto Evo Fiyatları
https://img863.imageshack.us/img863/399/puntoevo.png (https://img863.imageshack.us/i/puntoevo.png/)
merhaba..
yakın arkadaşım 2006 da 90Lık Dynamic kullanmıştı.askere giderken sattı. ara zamanda eski mondeo kullandı. geçen hafta pzartesi gemlikten 2006 model 90 Lık Emotion aldı. Hatta eskişehire geitrirken işyerime uğradı, ufak bir test sürüşü yaptık. çok güzel ve temiz bir araba.yuvaya dönüş yaptı. Fiat yetkili servisini de expertiz yaptırdı.
22500TL ya aldı.
tavsiye ederiz.,ben de de aynı aracın Dynamic donanımlısı var.
punto alırsanız starjet veya t jet alın bence 16V olsun yani...
febahadir
21/03/2011, 19:02
punto alırsanız starjet veya t jet alın bence 16V olsun yani...
efendim ben de nasip olursa GP StarJet Emotion 1.4 16V 95bg düşünüyorum.
Birkan61
21/03/2011, 19:18
efendim ben de nasip olursa GP StarJet Emotion 1.4 16V 95bg düşünüyorum.
Fiat Punto Grande 1.4 Starjet Emotion 2006 Model 20.990 TL Galeriden satılık ikinci el (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-bu-cok-farkli-cam-tavan-sanruf-6-ileri-vites-95hp-asr-hil-holder-45100672/detay)
3 kapılı olması sorun olmazsa bu araç harika gözüküyor.
Fiyat konusunda biraz kırpma yaparlar artık :)
Fiat Punto Grande 1.4 Starjet Emotion 2006 Model 20.990 TL Galeriden satılık ikinci el (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-bu-cok-farkli-cam-tavan-sanruf-6-ileri-vites-95hp-asr-hil-holder-45100672/detay)
3 kapılı olması sorun olmazsa bu araç harika gözüküyor.
Fiyat konusunda biraz kırpma yaparlar artık :)
araç düzgüne benziyor
krakercocuk
21/03/2011, 19:53
abıcım starjet alınacaksa alınacak tek araba var oda orçun abının arabası..:)
Fiat Punto Grande 1.4 Starjet Emotion 2006 Model 22.500 TL Sahibinden satılık ikinci el (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-kirmizi-seytanim-satiliktir-40947720/detay)
febahadir
21/03/2011, 20:42
maalesef 3 kapı tercihim değildir... bahsedilen araçlara baktım bugün ben. çok temiz gözüküyorlar ama işte 3 kapı...
ibrahim06
22/03/2011, 01:11
Ekrem Hocam o paraya yazdığın marka modellerden alacağın en iyisi Puntodur. Polo alırsan muhtemelen yıpranmış bulursun o paraya. Memlekette vw'nin tabelası için 5 milyar vermeye hazır insanlar var. Tavsiyem kesinlikle puntodur.
febahadir
22/03/2011, 01:14
Ekrem Hocam o paraya yazdığın marka modellerden alacağın en iyisi Puntodur. Polo alırsan muhtemelen yıpranmış bulursun o paraya. Memlekette vw'nin tabelası için 5 milyar vermeye hazır insanlar var. Tavsiyem kesinlikle puntodur.
Hocam zaten sahibinden'de bakıyorum grande punto kadar o fiyatta dolu bir araba yok inan. Arabaya ısındım da doğrusu. Hadi bakalım bir punto da bizim olsun inş.:X
febahadir
24/03/2011, 15:24
Merhaba arkadaşlar,
Memlekette arabadan anlayan ne kadar çok adam var yahu... Takmış millet Fiat'a alma allah alma. Ama gider kendisi Fiat'a biner.
Arkadaş Punto Evo'nun 3 Kapılı Spor Paketlileri olacak mı acaba ileride aynı Grande Punto Tjet gibi?
Teşekkürler.
aslanerh
24/03/2011, 23:54
Merhabalar, 1 ay öncesine kadar B sınıfı araçları teker teker inceliyordum, VW Polo, Seat Ibiza, Skoda Fabia, Mitsibushi Colt, Chevrolet Aveo, bu markalar favorilerimdi. Ben de ikinci el 20000 TL civarında bir araç almayı düşünüyordum, ama her defasında birinin dezavantajı öne çıktı. GP nin de 2. eline bakmadım, sonuç ; dün GP 1.3 Mjet 75 araç aldım, 30000 TL ye yakın fiyatla. GP fiyat ve kalite arasında en araç gibi, 1.3 benzinli Colt 31 bin TL iken, GP nin dizelini almak çok avantajlı göründü ben de GP'ye döndüm. İkinci eli de gayet rahat gidiyor gibi. Ha doğru mu yaptım yanlış mı, bunu (subjektif olarak) 2 hafta sonra aracı teslim aldığımda söyleyebilirim.
Bence araştırmanı çok iyi yap, fiyat olarak daha yukarı çıkabiliyorsan sıfır al, yoksa 2. el alırken tanıdık bir ustayla beraber bakmak iyi olur
febahadir
25/03/2011, 00:00
Merhabalar, 1 ay öncesine kadar B sınıfı araçları teker teker inceliyordum, VW Polo, Seat Ibiza, Skoda Fabia, Mitsibushi Colt, Chevrolet Aveo, bu markalar favorilerimdi. Ben de ikinci el 20000 TL civarında bir araç almayı düşünüyordum, ama her defasında birinin dezavantajı öne çıktı. GP nin de 2. eline bakmadım, sonuç ; dün GP 1.3 Mjet 75 araç aldım, 30000 TL ye yakın fiyatla. GP fiyat ve kalite arasında en araç gibi, 1.3 benzinli Colt 31 bin TL iken, GP nin dizelini almak çok avantajlı göründü ben de GP'ye döndüm. İkinci eli de gayet rahat gidiyor gibi. Ha doğru mu yaptım yanlış mı, bunu (subjektif olarak) 2 hafta sonra aracı teslim aldığımda söyleyebilirim.
Bence araştırmanı çok iyi yap, fiyat olarak daha yukarı çıkabiliyorsan sıfır al, yoksa 2. el alırken tanıdık bir ustayla beraber bakmak iyi olur
Teşekkür ederim hocam. Böyle giderse biz de sıfır üst donanımlı ve dolu bir Punto Evo alacak gibiyiz.
febahadir
25/03/2011, 12:50
Merhaba arkadaslar,
30 bin liraya 0 km 5K 1.4 Fire 77 HP S&S EURO S + (Metalik Boya, Full Kit, Skydome ve 4 Yıl garanti) Grande Punto mu
Yoksa
35 bine 0 km 5K DYNAMIC Start&Stop 1.4 FİRE 77HP + (Metalik
Boya, Skydome, Assist Kit, Evo Kit ve 4 Yıl Garanti) Punto Evo mu?
Hangisini secersiniz siz olsanız?
Teşekkürler.
kornman887
25/03/2011, 12:55
Merhaba arkadaslar,
30 bin liraya 0 km 5K 1.4 Fire 77 HP S&S EURO S + (Metalik Boya, Full Kit, Skydome ve 4 Yıl garanti) Grande Punto mu
Yoksa
35 bine 0 km 5K DYNAMIC Start&Stop 1.4 FİRE 77HP + (Metalik
Boya, Skydome, Assist Kit, Evo Kit ve 4 Yıl Garanti) Punto Evo mu?
Hangisini secersiniz siz olsanız?
Teşekkürler.
Fire motor mu almaya karar verdiniz? 8V bu motorlar, yüksek devirlerde 16V kadar güç vermiyor bildiğim kadarıyla. Benim aracımda Fire motor ve aldığımda açıkçası performansından çok memnun kalmadım. Almadan önce kesinlikle bir deneyin aracı, beklentilerinize ne derece cevap verecek bir bakın.
febahadir
25/03/2011, 13:55
Onu hiç düşünmemiştim ben. O zaman mecbur 2. el bir GP bakacağız.
kara kız
25/03/2011, 13:56
bence grande punto birde rengini beyaz aldınızmı tadından yenmez..
benzinli alıcaksan kesinlikle starjet al derim
forumda bi arkadaş da satılık vardı yanlış hatırlamıyorsam
çok temiz bi araç
Fiat Punto Grande 1.4 Starjet Dynamic 2006 Model 21.000 TL Sahibinden satılık ikinci el (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-sahibinden-boyasiz-degisensiz-tertemiz-bakimli-6-ileri-vites-gp-44276869/detay)
bu temizlikte başka araç bulamazsın forumdan arkadaşın. pazarlık yaparsınız
ibrahim06
25/03/2011, 15:24
Ekrem Hocam 30 bin liraya çıktıktan sonra sıfır Grande Punto multijet almanı tavsiye ederim.Multijet dizel motor dünyanın en iyi dizel motorlarından biri
kornman887
25/03/2011, 18:38
Ekrem Hocam 30 bin liraya çıktıktan sonra sıfır Grande Punto multijet almanı tavsiye ederim.Multijet dizel motor dünyanın en iyi dizel motorlarından biri
Evet, bende eğer bütçem el verseydi kesinlikle dizel alırdım. Hele ki sıfır alabiliyorsanız tadından yenmez. Dizellerden çekincem turbo ve enjeksiyon arızasının pahalı olması, fakat sıfır alacağınız araç garantili olacak.
Benzinin 4 lira olduğu bir ortamda dizel araçla daha fazla gezebileceksiniz.
febahadir
27/03/2011, 03:36
1.4 Multiair 105 Hp Dynamic ile 1.3 Multijet 16v 95 Hp Dynamic farkı nedir?
benimde evoyu almadan önce 2001 polom vardı.allah var kullanımı çok rahat araç ama 14 ay bende kaldı ve 10 defa sanayiye gitmişimdir.en ufak biryerini yaptırayım desen 100 liradan başlıyor.hele boğaz kelebeği bunların kronik sorunu.bende de bu sorun oldu ve ustam yenisinin 650 lira olduğunu söyleyince başımdan aşağı kaynar sular döküldü.allahtan temizlik ve adaptasyonla kurtardık.bütün bunların yanında 2. el bir arabayı almakda bir dert satmakda.o yüzden bende sınırları zorlayıp tercihimi imzamdakı aracımdan yana kullandım. bence imkanınız varsa sıfır alın,kafanız rahat etsin.çünkü piyasada temiz 2. el araç bulmak çok çok zor.
febahadir
27/03/2011, 13:16
1.4 Multiair 105 Hp Dynamic mi yoksa 1.3 Multijet 16v 95 Hp Dynamic mi?
1.3 Multijet 16v 95 Hp Dynamic bence hocam dizel ile benzin fiyatları aynı olsa bile malumunuz daha az yakıyor..
ibrahim06
27/03/2011, 13:44
1.4 Multiair 105 Hp Dynamic ile 1.3 Multijet 16v 95 Hp Dynamic farkı nedir?
Hocam multijetin en büyük farkı dizel olması ve az yakması. Benzin ile mazotun litresi eşit ücrete bile gelse.Dizel örneğin uzun yolda daha fazla yol gider. Benzinli alınca muhtemelen LPG işine de girersin sonraları.
febahadir
27/03/2011, 18:51
Savaş Bey'den şu mesajı aldıktan sonra acaba tjet mi alsam çocuk büyüyene kadar diyorum. Hem şu yaşa geldik spor bir arabaya binmedik demeyiz.
"Merhabalar Fatih Bey, t-jet anlatılmaz yaşanır.bir kere kullandınız mı kopamayacağınız bir araç. Gerek donanım, gerek performans, gerek güvenlik gerekse konfor olarak sınıfının en iyisi diyebilirim. Yakıt tüketimi ise korkulacak düzeyde değil. Sıradan bir 1.4 litre ile aynı oranda yakıyor. Asla pişman olmayacağınız bir araç. sahibinden.com'da uygun bir t-jet bulabilirsiniz. Ben de iş değişikliği nedeniyle satıyorum ama benim araç biraz pahalı gelebilir size.
Yine her türlü soruyu sorabilirsiniz. Seve seve cevaplarım. İstanbul'da olsaydınız test bile yapabilirdiniz t-jet ile. Görüşmek üzere."
Bu araç Türkiye'ye gelir mi?
https://galeri.arabam.com/Pages/Gallery/GalleryNews.aspx?Gallery=4057&news=1