Orijinalini görmek için tıklayınız : Evo hava kalite sistemi davası başlıyor
zafermutlu
18/03/2011, 11:19
arkadaşlar daha önce açılan bu konu hakkında bir süredir fiat ile görüşüyordum. ben arabayı alırken basılan broşürde ( ben arabayı alırken almıştım bende mevcut) hava kalite sistemi digital klimada oldugu açıkken belirtirken, benim bu özelligi görüp alma kriterlerimin arasındadır.. olmadıgını söylediler.. sonra borşürün faksını istediler gönderdim. sizin aldıgınız zaman bir yanlışlık olmuş broşür düzeltildi dendi.. bende olurmu benim bu aracı alma kriterlerimin arasında bu özelligin bulunması oldugunu söyledim.. firma araçta istedigi degişkligi yapabilecegini söylediler kanunen haklarıymış. bende bunu çıkarttınız diger özellikleride örnegin abs diz hava yastıgı gibi özellikleride istediginize göre çıkartabileceginizi mi söylüyorsunuz dedim.. evet firma araçta ki özellikleri istegine baglı çıkartabilir dedi.. son sözünüz bumudur diye sordum evet yanıtını aldım vede hukuki yolların açık oldugunu söylendi.. ben zaten tüketici hakem heyeti ile görüşmüştüm firmadan haber bekliyordum.. böylelikle pazartesi günü bu dava ya başlıyorum...
bu davayı saniye saniye takip etmek ve fiat ın rezilliğini izlemek ve sizinde başarınızı kutlamak istiyorum zafer hocam süpersiniz..
hakguner
18/03/2011, 11:32
Bence bu post sabite taşınsın, Zafer bey de durumun gidişatını burdan bizimle paylaşır.
arkadaşlar daha önce açılan bu konu hakkında bir süredir fiat ile görüşüyordum. ben arabayı alırken basılan broşürde ( ben arabayı alırken almıştım bende mevcut) hava kalite sistemi digital klimada oldugu açıkken belirtirken, benim bu özelligi görüp alma kriterlerimin arasındadır.. olmadıgını söylediler.. sonra borşürün faksını istediler gönderdim. sizin aldıgınız zaman bir yanlışlık olmuş broşür düzeltildi dendi.. bende olurmu benim bu aracı alma kriterlerimin arasında bu özelligin bulunması oldugunu söyledim.. firma araçta istedigi degişkligi yapabilecegini söylediler kanunen haklarıymış. bende bunu çıkarttınız diger özellikleride örnegin abs diz hava yastıgı gibi özellikleride istediginize göre çıkartabileceginizi mi söylüyorsunuz dedim.. evet firma araçta ki özellikleri istegine baglı çıkartabilir dedi.. son sözünüz bumudur diye sordum evet yanıtını aldım vede hukuki yolların açık oldugunu söylendi.. ben zaten tüketici hakem heyeti ile görüşmüştüm firmadan haber bekliyordum.. böylelikle pazartesi günü bu dava ya başlıyorum...
İnşallah netice alırsınız davayı kazanacağınızı umuyorum Bu akadar kötü fiat gormedim
ademtahir
18/03/2011, 11:41
zafercim tebrik ediyorum seni haklarımızı hepimiz böyle aramalıyız
uzuncocuk
18/03/2011, 11:44
istege baglı lastıklerıde soker bunlar:)
ibrahim06
18/03/2011, 11:47
Tüketici mahkemeleri genelde tüketici lehinde karar verir. Ancak bu kararlara sebep çoğu zaman davalı olan şirketin -özellikle bankalar- savunma yapmaya gelmemesinden kaynaklanır.Mahkeme de savunmaya gelmeyen davalının suçu ya da durumu kabul ettiğini sayar ve ve Davacının(tüketicinin) lehine karar verir.İnşallah sizinki de öyle olur.
Ziyaretci037
18/03/2011, 11:49
inşallah sonucu sevindirici olur.tebrik ediyorum hepimizin hakkını aradağınız için..
feedbackx
18/03/2011, 11:51
Hangi broşürü düzeltmiş bunlar ben aracımı alıren aldığım broşürde de yazıyordu hatta şu anda fiatın sitesinde yüklü olan broşürde bile yazıyor
İnşallah lehinize sonuçlanır Zafer bey
zafermutlu
18/03/2011, 12:15
arkadaşlar hepinize tşkler... ismini bazı nedenlerden dolayı vermek istemedigim bir arkadaş var onada çok tşkler.. davayı açacam fiat gibi bir şirket herkesi eli kolu baglı koyun sanıyorsa çok yanılıyor. daha önce ki araçta da ben kazandım.. kanunlarımızda haklının yanındadır.. eger bu davayı adalet tecelli edip kazanırsam o zaman emsal olacagından fiat evo dynamic kullanıcıları için hayırlı olur inş..
onun dışında fiat gibi bir şirketin telefona bakmak için seçtigi insanlara çok dikkat etmesi gerekiyor. belki beni ikna edebilirlerdi ama tavır yanlış, ya bu sistemli digital klima ile degiştirecekler yada bedelini geri ödeyecekler, yada benim vede çocuklarımın alerjik bronşiti oldugunu kanıtlar arabanın iadesini talep etmeyi düşünüyorum. çünki fiatı bu konuda samimiyetsiz buldum.. m.temsilcisi ile aramızda ki dialog aklıma geldikce yazarım çok traji-komikti...
evo_dynmc
18/03/2011, 13:08
inşallah istediğinizi alabilirsiniz sonucunu merak ediyorum başarılar dilerim
Fiat müşteri memnuniyeti berbat tüm ekiplerine müşteriyle nasıl konuşulacağını öğretmeli. (Tabiki istisnalar vardır bazı kişiler alınmasın)
Müşteri temsilcisine bir şey soruyorsun birilerine sorup aldığı cevabı iletiyor. Maden bu cevapları veremeyecek cevap verebilecek adamları oturt telefonun başına ya da eğit.
Amaç sadece satış olmamalı yoksa bir kere satarsın. Ama memnuniyet olursa ömür boyusatış yaparsın.
Hayırlısı olsun kardeşim,kazanacağını tahmin ediyorum,çünkü haklısın...
hayırlı haberleri bekliyoruz...
İnşallah sonuç olumlu olur Zafercim, hepimiz iyi haberlerini bekliyoruz, takipteyiz...
sezerism
18/03/2011, 17:15
zAFER BEY'İN DEDİĞİ KONUYU 20 BİN BAKIMA GİDİNCE BENDE BELGELETİP DAVA AÇICAM ARKADAŞLAR FİAT TÜM DAYNAMİCLERDE MÜŞTERİYİ KANDIRDI HAVA KALİTE SİSTEMİ OTOMATİK OLMALI . KİLİMADA BRÖŞÜRDE BÖYLE YAZIYOR AMA GERÇEKTE BU ŞEKİLDE DEĞİL.SAYGILAR. KONUYU TAKİP EDELİM ALLAH YARDIM ETSİN VE KAZANALIM.
Allah yardımcın olsun. Haklı olan her zaman kazanır.
PLaTiNuN
18/03/2011, 17:38
Kelime oyunları yine..Koca koca yazıyolar şu özellik bu özellik altlarda bi yerde de ufacık birbirine geçmiş yazılar oku okuyabilirsen...ondan sonrada firma bunları değiştirme hakkına sahip....Oldu!! o zaman tüketicide itiraz ve iade hakkına sahip...
İnşallah lehine sonuçlanır zafer abi...
kornman887
18/03/2011, 18:56
Allah yardımcı olsun kardeşim, çin meneşeili internet üzerinden alışveriş yaptığım sitelerin bile müşteri memnuniyeti çok daha iyi bizim ülkedeki şirketlerden. Bunlarla yaşamayı öğrenmemeliyiz, hakkımızı aramalıyız. Biraz canları yansın, bakalım o zaman broşürlerde yanlışlık(!) yapmaya devam ediyorlarmı.
yunus kahraman
18/03/2011, 19:40
ne yaparsanız yapın, ama herşeyi yazılı yapın. Elinizde ispat edebileceğiniz kanıtlar olsun. Umarım kazanırsınız..
Zafer abi, broşürün biyerlerinde fiat-tofaş bu özellikleri değiştirme hakkını saklı tutar tarzında bişey yokmu karınca duası şeklinde filan.
gerçi olsa bile yasal olarak böyle bi hakları yoksa oraya yazması bişey ifade etmez.
ykaya1983
18/03/2011, 20:48
Hakkınızı hukuki yollardan aramanız çok güzel.İnşaallah davayı kazanırsınız.
Helal olsun Zafer Abi. Arkandayız.. İnşallah lehine sonuçlanır yine... ;)
zafermutlu
19/03/2011, 15:41
Zafer abi, broşürün biyerlerinde fiat-tofaş bu özellikleri değiştirme hakkını saklı tutar tarzında bişey yokmu karınca duası şeklinde filan.
gerçi olsa bile yasal olarak böyle bi hakları yoksa oraya yazması bişey ifade etmez.
tşkler arkdaşlar. ozan kardeşim yazmaz mı tabiki yazıyor. aynen şöyle yazıyor; tofaş gerektiginde teknik ve ticari nedenlerle bu broşürdeki özellik ve donanımlarla ilgili her türlü degişikligi yapma hakkına sahiptir..
degişiklik yapsın bişey demiyorum bunu alan bizlere duyurması gerekiyor. isterlerse aracın tüm özelliklerini çıkarsınlar umrumda bile degil... bize haber versinlerde ona göre bizde almayız.. yoksa kafasına göre bana var diyecek sonra hakkım var çıkartabilirim diyecek , bu broşürdeki özellikleri çıkartınca geriye bişey kalmıyor ki:D
ikinci mesele, aynı elimde ki broşürde hava kalite sistemini bir paragraf ballandıra ballandıra anlatan tofaş fiat, ( çünki onlarda bu sistemin araçta olmadıgını bilmiyorlardı) aynı broşürün başka sayfasında punto evo dynamicin dış tasarımı ile ilgili sayfada resmin altına şu ibareyi düşebiliyor; görseldeki metal görünümlü yan çıta türkiye pazarında satışa sunulmamaktadır...
yani sonuca gelirsek bir metal çıtanın türkiye pazarında satışa sunulmadıgını bilen fiat( ve bunu not olarak broşüre yazmıştır) hava kalite sistemini dynamic evolarda türkiye pazarına sunulmadıgı bilgisini atlamıştır...yada kendileride bu özelligin olmadıgını bilmemektedir...
şimdi soruyorum metal bir çıtamı yoksa hava kalite sistemimi daha önemlidir.. tofaş fiat bu büyük hatasını kabul etmedigi sürece davamın arkasında olacagım.. saygılarımla...
sakinkaradas
19/03/2011, 16:42
kardeş mutlaka haber bekliyorum.bende gerekirse dava açacagım.ayrıca senin davanın sonucu zaten emsal teşkil edecek.bu yüzden beklemekte fayda var.
umarım sonuç lehine olur abi ama haber vermeksizin değiştirme hakkı yazıyorsa iş değişebilir...
skystar37
19/03/2011, 23:23
Pazartesi günü 12:30a kadar eğer fiat müşteri hizmetleri akü ile ilgili yaşadığım sorundan dolayı geri dönüş yapıp makul mantıklı bir açıklama yapmaz ise bende tüketici hakem heyetine gideceğim. Sonuçta bizleri güdülecek koyun gibi gören firmalara haklı olduğumuza inandığımız her konuda sıkıştırıp kanuni olarak hakkımızı ararsak eminim sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yiyecektir.
Zafer beyin yaptığı gibi hakkımız olan her konuda çekinmeden kanuni yollar ile hakkımızı aramamız lazım, haklıysak zaten kazanırız haksız isek nerde haksız olduğumuzu öğreniriz..
lektonstar17
25/03/2011, 11:23
Dava sürecinde durum nedir.heyetten olumlu yanıt aldınmı ? yani enazından seni haklı buldularmı ? son gelişmlerden bizi haberdar et.bekliyoruz.
comanchee
25/03/2011, 12:23
bendede dynamic versiyon var dijital klimalı. inşallah dava lehinize sonuçlanır bizim içinde emsal olur Zafer Bey.
zafermutlu
25/03/2011, 13:27
arkadaşlar hakem heyeti tüketici mahkemesine havale etti, davanın parasal degeri hakem heyetini aşıyor. burda bir sorunum var dilekçe hazır durumda avukat ile ilerlemeyi planlıyorum. zamanım olmayacagından ilgilenmesi için.. sorun ise delil kısmına ekliyecegimiz son delil servis veya firmadan gelecek olan hava kalite sisteminin olmadıgına dair belge.. ben aracı servise bu nedenle soktum yalnız merkez böyle bir yazının servisin vermesine karşı çıkmış.. dolayısıyla son delilim yok. yaptıgımız görüşmeler sonucu yazıyı servis degil merkez verecekmiş... servis merkeze yazı yazacak merkez satıştan katalog dışında kimin söyledigini araştıracak( yani suçlu arıyor) satışta beraber baktık çocugun suçu yok severimde kendisini.. bana yazıyı önümüzde ki hafta verecekler.. işte satıştakini suçlayacaklar büyük ihtimal buda benim canımı sıkıyor. suçsuz ekmegi için çalışan bişrinin suçlanması... ama kendilerini aklamak için eger fiat, bir çalışanını suçlarsa internet ortamından ne kadar kişi varsa dava açması için elimden geleni yapacagım.. olay orya gidiyor benden size bu bilgiyi veren kim vesaire diye sordular, satış danışmanıda iyi çocuk dogru şekilde broşürden baktık var yazıyor dedi.. ama benim canım sıkkın işte...
blk_hakan
25/03/2011, 13:46
Hocam bu hava kalite sistemi nedir aydınlatırmısınız ben pek anlayamadım bendede evo var digital klimalı oyüzden soruyorum..
Hocam bu hava kalite sistemi nedir aydınlatırmısınız ben pek anlayamadım bendede evo var digital klimalı oyüzden soruyorum..
https://forum.grandepuntotr.com/genel/23515-punto-evo-dynamic-eksik-ozellik-aqs.html
.
arkadaşlar merhaba .aracı alacağım bayiden yeni geldim.ZAFER beyin meselesini bildiğim için araçta özellikle HAVA KALİTE SİSTEMİNİ sordum.dijital klimanın çalışması ile bilgi verdi .anlatığınıda anlamadım.
zafermutlu
25/03/2011, 14:46
varmı dediler yokmu dediler. digital klimanın özellikleri farklı buna eklenecek bir sensör ile hava kalite sistemi çalışıyor.. eger hala var diyolarsa bu fiat hiç kimseyi iplemiyor..
zafer bey sadece bu kadar konuşma geçti aracı teslim almaya gittiğimde bunun üzerinde duracağım.
Fiat müşteri memnuniyeti berbat tüm ekiplerine müşteriyle nasıl konuşulacağını öğretmeli. (Tabiki istisnalar vardır bazı kişiler alınmasın)
Müşteri temsilcisine bir şey soruyorsun birilerine sorup aldığı cevabı iletiyor. Maden bu cevapları veremeyecek cevap verebilecek adamları oturt telefonun başına ya da eğit.
Amaç sadece satış olmamalı yoksa bir kere satarsın. Ama memnuniyet olursa ömür boyusatış yaparsın.
Bende hep bunu anlatmaya çalıştım ama sitedeki arkadaşların bazıları bana karşı çıkıyorlar. Eminim onlar müşteri hizmetlerindeki çalışanlarla sorunları olupta karşı karşıya gelmediler. Başından savıp mahkeme yolu açık diye kestirip atıyorlar.
inşallah dava kazanılır bu da emsal olur ve artık fiat saçmalıklarından vazgeçer
sezerism
01/04/2011, 11:34
Fiat müşteri hizmetleri servislere yönlendiriryor . Müşteri hizmetlerinden pek sonuç alınmaz.
sezerism
18/10/2011, 16:44
Arkadaşalar fiat yeni bastığı kullanma kitapçıklarında bu konuya hiç bahsetmemiş ve de değinmemiş , 2012 lerde yok .
Mugen_punto
18/10/2011, 19:07
Bende aracı teslim almaya gittiğimde satan arkadaş özelliklerini anlatıyor ... işte bu cam buharını alır bu arka cam rezistantı v.s. v.s. en son bu hava kalite sistemine geldi .. işte tünele filan girdiğin zaman bu aracın içindeki havayı sirküle eder temiz hava sağlar.. şimdi klimanın üzerinde o sembol var ( araç resimli ) led ışığı yanıyor sürekli bu olduğu anlamınamı geliyor? yoksa farklı bi şekilde göstergede belirtmesimi lazım.. bilen arkadaşlar bilgi verirse memnun olur.. tşk.ler..
her reklam broşürü gazete ilan falan altında firma resimde görünen veya adı geçen ürün üzerinde değişiklik hakkını saklı tutar gibi bir ibareye yer verir..
o yüzden fazla birşey çıkacağını sanmıyorum bu davadan zaten çıksada bence biraz fırsatçılık gibi geliyor. her iki taraf içinde..
satan içinde alan içinde..
Ziyaretçi051
18/10/2011, 21:09
hava kalite sistemi dışarıdan gelen hava içerisindeki oksijen miktarını ölçerek dışarıdan gelen havayı keserek iç sirkilasyona verir dolayısıyla bu sensörün olup olmadığını veya çalışıp çalışmadığını nasıl kanıtlayacaksınız merak ettim doğrusu
rehber19
18/10/2011, 23:07
klima full otomatikte iken dışarıdan koku alıyor mu? denediniz mi? sanki benim araçta koku gelmiyor gibi. tam da emin değilim. ama full oto olunca bütün yön ışıkları ve hava iç-dış sirkülasyon ışığı kapalı oluyor. klima kendi başına duruma göre hava kanallarını açıp kapıyor.
bahsettiğiniz böyle bir şey mi?
Bende araç içi lcd ışı yandığında kesinlikle dışardan hava gelmiyor ama o ışık yanmıyorsa dışardaki tüm kokuyu alıyor bende sorun yok
sezerism
19/10/2011, 00:34
Arkadaşalar çok yüksek paralar verip araç aldık .Sırf klima alamak isteseniz ne üçret isteyecekler servisten diymi. Madem eksikli yada analtılan özellikler yok ise üründe bu ya indirim olsun yada makul bir uzlaşma olsun taraflar arasında derim dava ne durumda şu an bilgimiz yok.
arkadaşlar araçta klima full otomatikte iken koku gelmiyor. Bu konu aylardır devam ediyor ve bende aylardır arabanın AQS sistemine sahip olup olmadığını anlamaya çalışıyorum ve en az adım kadar eminim bu özellik benim aracımda çalışıyor. Bazen fan hızı sabit kaldığı halde ses artıyor, sonra azalıyor ve katiyen dışarıdan koku almıyor. Ben artık bundan çok ama çok eminim, hatta bununla ilgili konuda açmıştım...
Bende araç içi lcd ışı yandığında kesinlikle dışardan hava gelmiyor ama o ışık yanmıyorsa dışardaki tüm kokuyu alıyor bende sorun yok
olay o değil, bunu otomatik yapıyor araç dostum, senin yaptığın manuel açıp/kapama. Klimanı sürekli full otomatikte kullan dene bakalım ne oluyor, dıarıdan koku alıyormu...
hayırlısı olsun zafer bey inş kazanırsınız.
Mugen_punto
19/10/2011, 12:36
Bende kendi aracımda denedim eğer klima üzerindeki araç resimli led ışık sönük ise dışarıdan kokular geliyor. led ışık yandığında ise fan sesi değişiyor ve koku almıyor.. yalnız yukarıda arkadaşların bahsettiği gibi otomatik yapıyormu onu çözemedim.. ve AQS diye bir yazıda yok göremedim...
kara kız
19/10/2011, 16:48
Bende kendi aracımda denedim eğer klima üzerindeki araç resimli led ışık sönük ise dışarıdan kokular geliyor. led ışık yandığında ise fan sesi değişiyor ve koku almıyor.. yalnız yukarıda arkadaşların bahsettiği gibi otomatik yapıyormu onu çözemedim.. ve AQS diye bir yazıda yok göremedim...
senin bahsettiğin olay AQS ile alakalı değil..tum otomatık klımalarda bu ozellık mevcut..araç seklı olan duğmeye bastığımızda ışık yanar bu arac ıcı sırkulusyon tusudur..basarsınız dısardan arac ıcıne hava girer tekrar basarsınız dsardan hava gırısı kapanır..hatta ben klımayı hep hava sırkulasyonu kapalı ıken kullanırım dısardan sıcak hava gırıp arac içini ısıtmasın dıye bu sekılde kullanıldığında hem klımanın performansı artıyo hemde arac ıçı daha soguk oluyor..actıve modellerde de bu durum mevcut..AQS çok farklı bır sıstem..bizim araclarımızda yani normal dijital klımalı araclarda bu kokunun gelmesı veya gelmemesi bizim elımızde..basarız tusa dısardan eksoz kokusu kotu koku gelmez yada kokuyu cekerız tusa basmayız oyle devam ederiz..ama AQS li araçlarda klıma ıcındeki sensor havnın kalıtesını otomatık algılayaraka o ozelliği otomatık olorak devreye sokuyor..işte farkı burda rusyadaki evolarda bu özellik mevcut..türkiyede denk gelmedi bilmiyorum açıkçası..
sezerism
19/10/2011, 20:12
tÜRKİYEDEKİ ARAÇALARDA VAR DİYE SATILIYOR ,FAKAT KLİMA DA BU ÖZELLİK EKSİK YADA YOK MESELE BURDAN ÇIKAR .
Mugen_punto
19/10/2011, 20:56
Hay ben bu fiatın :) nereden ne koparırız düşüncesinde ama çok pişman olurlar..