Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Supermoon ve 8,9 luk deprem japonya:(

zaferdurukan
11/03/2011, 10:35
ilk başta tüm japon kardeşlerimize geçmiş olsun diyorum inşallah can kaybı olmamıştır. daha 2 gün evvel bilim adamları süpermoon isimli bir doğa olayının gerçekleşiceğini söylemişti ve dünyanın doğal olaylarını etkileyebildiğinden bahsetmişlerdi. süpermoon denen olay zaman zaman ay dünyaya ciddi boyutta yaklaşıyormuş belirli seneler aralığında. en son 2005 yılında yaşanmış ve süpermoon olmadan 1 hafta evvel de endonezyada ki büyük deprem oluşmuştu:(( her nekadar pek çok bilim adamı bunların sipatlanamamış olduğundan bahsetsede ay ın çekim gücünün etkisi çok büyük. dünya çok büyük hareketlilik dönemine girdi. allah sonumuz hayır etsin

Kriminal
11/03/2011, 11:20
Bende tam yenı konu açıcaktım
ınanılmaz bı goruntu
tusunamı sehrı nerdeyse yuttu pööfff nasıl bısey bu ya

zaferdurukan
11/03/2011, 11:29
allahtan fay hattı şehre çok uzak. yoksa o şiddette deprem japon teknolojisi dinlemez tarumar ederdi. japonya da şu an 8 öle yüzlerce kayıp ve petrol tesisleri yanıyor... tsunami şu an pasifikte ki tüm ülkelere doğru ilerliyormuş amerikada dahil

fiko
11/03/2011, 14:17
ilk başta tüm japon kardeşlerimize geçmiş olsun diyorum inşallah can kaybı olmamıştır. daha 2 gün evvel bilim adamları süpermoon isimli bir doğa olayının gerçekleşiceğini söylemişti ve dünyanın doğal olaylarını etkileyebildiğinden bahsetmişlerdi. süpermoon denen olay zaman zaman ay dünyaya ciddi boyutta yaklaşıyormuş belirli seneler aralığında. en son 2005 yılında yaşanmış ve süpermoon olmadan 1 hafta evvel de endonezyada ki büyük deprem oluşmuştu:(( her nekadar pek çok bilim adamı bunların sipatlanamamış olduğundan bahsetsede ay ın çekim gücünün etkisi çok büyük. dünya çok büyük hareketlilik dönemine girdi. allah sonumuz hayır etsin

dileklerine katılıyorum .doğanın akışına bir yere kadar müdahale edilebiliyor insan oğlu..

sedini
11/03/2011, 14:35

Bunun dışında güneşte ki patlamalarda var tabi ama insanoğlunun teknolojisi henüz bu kadar gelişemedi.. Allah korusun benzeri bir deprem türkiyede herhangi bir noktada olsa ayakta kalabilecek tek bir bina yok.. bizde 9 şiddetindekilere göre tasarım neredeyse yok.. artı bizde malzemeden çalma çok..

allahtan fay hattı şehre çok uzak. yoksa o şiddette deprem japon teknolojisi dinlemez tarumar ederdi. japonya da şu an 8 öle yüzlerce kayıp ve petrol tesisleri yanıyor... tsunami şu an pasifikte ki tüm ülkelere doğru ilerliyormuş amerikada dahil

zaten japon teknolojisini tarumar ettiginden durum bu şekilde.. tsunami için japonya kıyılarının açıklarında setler vardır. o setleri yıkıp geçecek kadar büyük bir deprem bu.. insanın teknolojiside bir yere kadar.. Japonya gibi dünyanın deprem teknolojisi en gelişmiş ve önlemleri en yüksek ülkesinin geldiği hale bak.. 4-5 Marmara denizi kadar suyun hareket ettiği söyleniyor..

Kriminal
11/03/2011, 15:13
Bu deprem degil gibi abd destekli israil üstün teknolojili silahlarını ilk kez japonyaya karsı denemis ve görüldüğü üzere basarılı olmustur. hedef nükleer güc ..!!!!

sedini
11/03/2011, 15:20
Bu arada arkadaşlar başlık kirliliği yapmamak için onuda buraya yazıyorum. Toyota başta olmak üzere Subaru, Honda ve Nissan fabrikalarında büyük zararlar sözkonusu.. Bu marka araç alıcak kullanıcıların yedek parça sıkıntısı yaşayabileceğini göz önünde bulundurmak gerek..

kralcarsi
11/03/2011, 15:28
depremin kaynağına 130 km uzaklıktaki bir GPS istasyonundaki kayda göre, istasyonun bulunduğu nokta deprem sonrası 3.5 metre yer değiştirmiş

USTA
11/03/2011, 16:07
Allah yardımcıları olsun...

Japonya'y vuran 8.8'lik depremin an | Dnya Haberleri | 11 Mart 2011 (https://www.birincikuvvet.com/Dunya/401985-Japonyayi_vuran_8.8lik_depremin_ani.html)

acRep
11/03/2011, 16:17
OSMANLI İMPARATORLUĞU'nun Videoları: HAARP KIYAMET SİLAHI VE TÜRKİYE YAPAY DEPREMLERİ | Facebook (https://www.facebook.com/video/video.php?v=201066503244719)

İzlemeye değer...

zaferdurukan
11/03/2011, 16:47
arkadaşlar eğer deprem gibi dünya oluşumuna en büyük katkıyı sağlayan yanlış anlamyın bugün kü kıtların oluşmasında ana sorumlu olan doğa olayını tamamen haarp veya nükleer saldırı gibi bilimkurgu ya dayalı şeylere yüklersek gerçekten çok üzülürüm. ne yani afedersiniz bi adam yellenecek bunun suçu siyonizme yüklenecek ne alaka??? milyonlarca yıldır mütemadiyen olan bir doğa olayınımı bu sistemler yapıyor. hergün dünyada ortalama 7 büyüklüğünde deprem oluyor!!
veya şöyle açıklayalım; 1502,1799 1939 da ki muazzam türkiye depremeleri, 15 yy da oluşan lizbon depremi(misal) alaska depremleri vs vs vs şimdik bunların hepsi amerika,israil haarp maarp vs vs suçlular yani:))))) amerika da yıllardır depremlerden kasırgalardan çekiyor. o zaman rusya mı amerikada kasırga çıkarıyor. lütfen yapmayın yahu

zafermutlu
14/03/2011, 14:19
japonya için ve ordaki insanlar için çok üzüldüm.. bu ne korkunç bir dogal felakettir..çok zor gerçekten inş bütün dünya yardım ederde yaraları çabuk sarılır..

ibrahim06
14/03/2011, 21:10
Allah yardımcıları olsun...

Olumsuz etkisi Japonlardan çok bizim gibi pamuk ipliğine bağlı ülkelere yansır en çok. Benzinden tutunda teknolojik ürünlere hatta kasko fiyatlarına dek.Japonlar gene toparlamasına toparlar.