PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : LPG lemeli mi ? LPG lememeli mi?

mesut eyvaz
11/03/2011, 10:02
1.4 fire motorlu evoma lpg taktırmayı yiden iyiye düşünmeye başladım. Tecrübeli arakadaşlara bazı sorularım olacak.

1 ) Hangi marka ? Ben brc düşünüyorum
2) Fiat garantili takıyor imiş ama evoya takmıyorlarmış . Acaba garantili olarak evoya taktırabileceğim bir fiat servisi bulabilirmiyim?
3) Kaç para tutar kaliteli bir lpg dönşümü ?
4) Yakıttan ne kadar tasarruf sağlarım şuan şehir içi 9.5 lt şehir dışı 5.7 -6 litre oda çook sakin kullanım yani 40 krş ş.i 27 kuruş şehir dışı 90 ı geçmeyince . Bu oranlar kaça düşer.
5 ) Simit tüp düşünüyorum + ları - leri nelerdir ? Mağlum aracımızda bagaj sorun

Cevaplarınız beni yönlendirecek bir unsur olacaktır şimdiden teşşekür ederim.

disconnected
11/03/2011, 12:02
benzin fiyatlarinin durumu malum bence hemen taktirin... ben 5-6 ay once taktirdim parasini coktan cikardi keske daha once taktirsaymisim..
markaya gelince aslinda pek onemli degil takan usta cok onemli isini bilen ve daha onceden fire motora montaj yapmis bir usta iyi is cikaracaktir..
fiat servisleri lpg uygulamasina baslamis ama evolara daha baslamamislar fakat yakininizdaki servislere sormanizda fayda var...
yakit tasarrufu oldukca iyi nerdeyse yari yariya... ben kilometrede 18 kurusu gecmedim daha ama cogunlukla sehirdisi kullaniyorum..
tup olarakta simit tup kullaniyorum pek bir eksisi bilmiyorum bitek stepne disarda kaliyor,, onuda lastik tamir kopugu aldigim icin genellikle evde birakiyorum.. ayrica otellerin kapali otoparklarina girerken bagaja baktiklarinda lpgyi gormedikleri icin sorunsuzca parkedebiliyorum :)

projist
11/03/2011, 15:00
5.000'i geçsin 10.000 olmadan taktırıcam

shellcininabisi
11/03/2011, 15:01
tasarruf konusunda şunu söyleyeyim genel olarak benzinde ne yakıyorsanız bu değerin %20 fazlasını alın. yani 9 litre ise tüketiminiz LPG de bu yaklaşık olarak 10,5 - 11 litre olacak. 9 litre benzin fiyatıyla 11 litre lpg fiyatının farkını aldığınızda tasarrufunuz ortaya çıkar.

2. si ben 4 sene BRC kullandım. hiç bir sorunla karşılaşmadım. gayet memnundum. bilmiyorum ne derece etkili olur ama aracımı satarken adam göstermek için izmir ford bayisine sokmuştu. (akrabası servis müdürü imiş) ordaki usta "ABİ ON NUMARA SİSTEM VAR ARAÇTA" demişti. Sonuçta bir marka algısı oluştu artık BRC de. Ama sanırım diğerlerine göre biraz pahalı (2007 senesinde 1400 tl ye taktırmıştım. şimdi ne kadar bilmiyorum)

3. sü BRC ege bölge müdürlüğünde taktırdıktan sonra bir kaç sefer ayara gittiğimde şamandıra kısa mesafede çalıştığı için simit tipi tanklarda araç içindeki dijital gösterge doğru sonuç vermeyebiliyor demişti takan usta. gerçekten de içerideki göstergede 3 ışık yanarken tankın üzerine baktığınızda çeyrek depo olduğunu görebiliyorsunuz. hatta bazı arkadaşlarımda şamandıra takılmaları falan olmuştu. ancak başka eksisini görmedim. stepne lastik sorunu oluyor genelde punto gibi araçlarda ama bunun içinde internetten falan dolgu lastikler bulunabiliyor. (motor lastiği gibi incecik)

mesut eyvaz
11/03/2011, 19:06
yorumlarınız için çok teşekkürler arkadaşlar bilgilerinizi tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

oguzhan06
12/03/2011, 12:43
arkadaşlar artık evo'yada garanti kapsamında lpg takılıyor internet sitesine bakarsanız oradada gözüküyor. Landi renzo takıyolarmış ama henüz montaj başlamadı ay sonuna kadar başlıcakmış başlar başlamaz ben montaj yaptırıcağım bu benzin fiyatları varken benzinli arabaya binilmez gibime geliyor.....

pdr42
12/03/2011, 13:11
eger fiat garantili takıyorsa fiata garantili taktır ama daha oncede tartısıldı fiat takmıyordu ben atiker kullanıyorum atiker brc lovato landirenzo tartarini prins daha aklıma gelmeyen bir suru marka var hepsini gonul rahatlıgıyla taktırabilrisin stepne yaptırmanı tavsiye ediyorummm

demon
12/03/2011, 13:24
Servis takıyorsa kendilerine taktırman daha iyi olacaktır.

takres
12/03/2011, 13:29
eğer garantili landi renzo takıyorlarsa pahalı da olsa mutlaka servise taktırın...

mesut eyvaz
12/03/2011, 14:32
Konusunda dünyaca ünlü Landi Renzo firmasının LPG dönüşüm kitlerinin kontrol üniteleri, FIAT modelleri için özel yazılımlar tasarlandı. Grande Punto,Punto Evo, Doblo, Palio, Albea ve Linea modellerinin benzinli versiyonlarına uygulanabilen ve tüm güvenlik gereksinmelerini karşılayan Landi Renzo LPG kitleri her modele ve motorizasyona özel olarak üretilir ve kontrol ünitelerinin kalibrasyonu da hem egzos emisyonunu hem de yakıt sarfiyatını minimum indirilecek şekilde yapılır. Üstelik, FIAT yetkili servislerinin montaj ve bakım güvencesi ile gerçekleştiren bu işlemden sonra aracınızın “3 yıl / 150.000 km Garanti” si devam eder

evet artık punto evolarada takılıyor kararım kesin taktıracağım ama bayi ağı çok dar sadece istanbul ankara bursa ve mersinde var . LANDİRENZO nasıl bir tüp markasıdır ?

ugurozer
12/03/2011, 14:52
landi renzo brc den katbe kat iyidir arkadaşlar, lpg sistemleri konusunda aracıma taktırmadan önce çok fazla araştırdım neyin ne olduğunu çok iyi biliyorum. kendinizde taktıracak olursanız landi renzo oneririrm brc ye nazaran. yok en iyisi olsun ben arabamı coook uzun yıllar boyu kullanacagım en az yakanı en performanslısı en uzun omurlusu olsun derseniz biraz paranıza kıyacaksınız prins taktıracaksınız.

mesut eyvaz
12/03/2011, 14:59
Peki fiat servisleri mi takacak bu lpg leri acaba yoksa bir yerle anlaşıp oraya mı yollayacaklar ?

mesut eyvaz
12/03/2011, 14:59
Evosuna garantili lpg taktırmayı düşünen başka kimler var acaba ?

NyhatShu
12/03/2011, 15:06
2 ay önce taktırdım memnunum. 1500 tlye mal oldu.

ianemon
12/03/2011, 17:16
Bence taktır derim kardeş tasarrufu göz ardı edilecek gibi değil baksana benzin fiyatlarına benim t-jetten söktürdüğümü sana satardım burada olsaydın yeni milano sıralı sistem 4 ay kullanıldı t-jetlere uyumsağlamıyormuş bu sistem meğer değiştirdim lpg sistemi ile elimde duruyor isteyene verebilirim ankaradan piyasası 1100-1200 yer yer değişiyor 700 tl vericem son----yeni taktırdığım lpg de şuan 197 krş net olarak yakıt hemde 120 hp t-jet taktır kardeş taktır

pdr42
12/03/2011, 17:27
peki hangi servisler ve ücret ne kadar

emresahin83
12/03/2011, 17:42
hangi servislerin taktığı fiatın sitesinde yazıyor fakat ellerinde lpg kiti yok. bir ay içinde ellerinde olacak dediler bana.

ianemon
12/03/2011, 18:09
peki hangi servisler ve ücret ne kadar

Ben ankara da bana göre tek geçerim çünki fiat araçlarda uzmanlaşmış olan Teknogaz Oto Gaz sincan-ankara atiker yetkili bayii tavsiye ederim atiker 990-10 taksit benim t-jet aracıma özel bir çalışma ile kendi eklentileri ile süperbir sonuç çıkardılar t-jetteki lpg sorunlarından eseryok tavsiye ederim ankara da isen

kuhi
12/03/2011, 18:10
Bende bu ay Atiker taktırmayı düşünüyorum ama nerede taktırayım diye düşünüyorum sorun yaşamak istemiyorum.

ZAK1980
12/03/2011, 18:46
Bende bu ay Atiker taktırmayı düşünüyorum ama nerede taktırayım diye düşünüyorum sorun yaşamak istemiyorum.
BURASINI BIR DENEMK LAZIM Teknogaz Oto Gaz sincan-ankara ONCEDEN YAPTIRAN ARKADAS ILE GORUSUP BELKIDE BERABER GIDILEREK

ahocan
12/03/2011, 22:20
tek kelime ile LPGLEMELİ, lepegeleyemiyorsan lepegeleyecekleri lepegelilerden mahrum etme!

italianocavalli824
12/03/2011, 23:25
kesinlikle Atiker.neden mi?Fiat grubuna en uyumlu LPG markası ve fiyat açısından da uygun.Ben Atiker kullanıyorum ve gayet memnunum her ne kadar Atiker in imajı kötü olsa da parçası ve garanti ağı gayet uygun.bir örnek vermek istiyorum daha önceden BMW 3.18 İ Kullanıcısıydım ve aracımın üzerinde Lovato vardı.En iyi bilinen LPG markalarından birisi Lovato diye bir kanı var fakat bu büyük şehirlerde öyle.Küçük şehirlerde doğru düzgün bir servis ağı yok ve lpg ecu sunde arıza meydana geldi sadece bir beyne 700TL istediler bende komple söktürdüm aracıda sattım.Atiker de de böyle bir problem yok gayet uygun her parçası.
Ayrıca depoya gelince Punto ların genel sıkıntısı en küçük hacimli depoyu taktırmanız mümkün değil çünkü aracın şasi numarası var bagajda ve egzoz sol tarafta olduğu için malum depoyuda sola taktıramıyosunuz ve aracın bagajının sağ tarafıda uygun değil.Simit tüpten başka alternatif yok.Ben baya araştırdım ve birkaç yere gittim bu konuyla ilgili.Kısmen yardımcı olabildiysem ne mutlu bana:)

kornman887
12/03/2011, 23:36
bende lpg taktırmayı düşünüyorum, landi renzo için 1.400 ila 1.800 arasında fiyat verdiler. LPG konusunda pek bir bilgim yok, araştırmaya devam =)

mesut eyvaz
13/03/2011, 10:43
Yaptığım son inceleme ve araştırmaları bende paylaşmak istiyorum. Öncelikle herkese yorumları için teşekkürler.

1. Garantili taktırmak istiyorum bu nedenle yaz başını bekleyip fiat lpg ağının genişlemesini bekliyeceğim. Şuan 1 depo benzin 1 aydan çok gidiyor bana .
2. Atiker baya uygun geldi aklımı çeldi ama bir kere taktırıyoruz brc landirenzo en iyisi ne ise o olsun diye düşünüyorum. Hatalımıyım?
3. Gerçekten servi çok ama çok önemli servis sorunu çeken bir çok arkadaşım var özellikle aldesa kullananlardan.
4. Parça fiyatlarını bilmiyorum bir beyin 700tl ise way ki way.
5. Eğer önereceğiniz adana çevresinde bir bayi olursa sevinirim.
6. BU LPG ya takılacak ya takılacak . Başka alternatif kalmadı.

emresahin83
13/03/2011, 10:48
mesut hocam bende aynı şeyi düşünüyorum. cuma aradığımda ellerine daha lpg kitinin ulaşmadığını söylediler. o yüzden iyice oturması için yaz sonunu bile bekleyebilirim. adamlar belki işinin piridir ama bu kit ile yapılması gereken birşeyler filan çıkar iyice öğrenmiş olurlar.

kuhi
13/03/2011, 11:27
Bende durmadan araştırıyorum çevremdekilere soruyorum taksicilere vede Ankarada Ostim Sanayisinin içinde çalıştığım için Tamircilere soruyorum %90 Atiker çok iyi diyor zaten akrabalarımdandan 5 kişide Atiker var ve 5-6 yıldır kulanan var çok memnunlar ,
Aslında Atikerde Karar kıldım ama şimdi ise kime nerde Taktırayım diye araştırıyorum ,
Çoğu kişi Ostimde Sistem Muhendislikte taktır diyor ama yinede araştırmak gerekli burayı bilen veya taktıranlar varmı acaba ?
yada G.Puntoya Atiker marka Sıralı Sistem LPG yi en yiyi ankarada kim takıyor bilen varsa çok yardım eder ,

emresahin83
13/03/2011, 12:09
bir arkadaş yazmıştı mocan oto'yu. bizim şirketten de min 30 kişi taktırdı orada. hiçbirinde bir sorun duymadım. brc takıyorlar diye biliyorum

yolcu27
13/03/2011, 13:01
Yaptığım son inceleme ve araştırmaları bende paylaşmak istiyorum. Öncelikle herkese yorumları için teşekkürler.

1. Garantili taktırmak istiyorum bu nedenle yaz başını bekleyip fiat lpg ağının genişlemesini bekliyeceğim. Şuan 1 depo benzin 1 aydan çok gidiyor bana .
2. Atiker baya uygun geldi aklımı çeldi ama bir kere taktırıyoruz brc landirenzo en iyisi ne ise o olsun diye düşünüyorum. Hatalımıyım?
3. Gerçekten servi çok ama çok önemli servis sorunu çeken bir çok arkadaşım var özellikle aldesa kullananlardan.
4. Parça fiyatlarını bilmiyorum bir beyin 700tl ise way ki way.
5. Eğer önereceğiniz adana çevresinde bir bayi olursa sevinirim.
6. BU LPG ya takılacak ya takılacak . Başka alternatif kalmadı.

gaziantep fiat marka araçlara servis dışı my oto lpg dönüşüm servisi takıyor albea ya filan fiatla anlaşması var. bizim puntolar eğer servis içerisinde takılmayıpta anlaşmalı bir lpg servisine takılacaksa muhtemel fiatın tercihi gaziantep te myoto olur (benim atiker taktırdığım yer) şiddetle tavsiye ediyorum eğer lpg düşünüyorsanız. atiker landi brc size kalmış bizim araçlara 3 üde uyumlu bildiğim kadarıyla(FİRE için). yetkili servisede takılsa ustası çok önemli aman dikkat edelim yetkili servis garantili falan filan derken sorun yaşayıp ta pişman olmayın.

ianemon
13/03/2011, 20:19

Atiker taktıracaksan sincanda Teknogaz oto gaz atiker yetkili bayii araştırmacı bir firma yerinde saymıyor adamlar t-jetlere neler yapabiliriz diye araştırıpfarklı şehirlerden mühendisler ile de irtibatlı olarak sistem geliştiriyorlar zira benim araca bu şekilde taktılar ve çok iyi bir sonuç aldık sorunum yok şuan tavsiye ederim orada ismail bey var mühendis arkadaş çok ta ilgililer bir bak istersen recep

mesut eyvaz
14/03/2011, 01:49
mesut hocam bende aynı şeyi düşünüyorum. cuma aradığımda ellerine daha lpg kitinin ulaşmadığını söylediler. o yüzden iyice oturması için yaz sonunu bile bekleyebilirim. adamlar belki işinin piridir ama bu kit ile yapılması gereken birşeyler filan çıkar iyice öğrenmiş olurlar.
Kesinlikle biraz beklemekte fayda var 2-4 ayda sistem oturur.

gaziantep fiat marka araçlara servis dışı my oto lpg dönüşüm servisi takıyor albea ya filan fiatla anlaşması var. bizim puntolar eğer servis içerisinde takılmayıpta anlaşmalı bir lpg servisine takılacaksa muhtemel fiatın tercihi gaziantep te myoto olur (benim atiker taktırdığım yer) şiddetle tavsiye ediyorum eğer lpg düşünüyorsanız. atiker landi brc size kalmış bizim araçlara 3 üde uyumlu bildiğim kadarıyla(FİRE için). yetkili servisede takılsa ustası çok önemli aman dikkat edelim yetkili servis garantili falan filan derken sorun yaşayıp ta pişman olmayın.

Araştırmalarımın ve siz değerli arkadaşlarımın yorumlarından da anladığım üzere
1. Öncelik İYİ USTA
2. Öncelik LPG kiti

montajı yapacak ustanın işin ehli olması gerekli dikkat edeceğim ilk husus bu olacak kesinlikle . FİAT artık yaygınlaştırırsa bu lpg olayını çok güzel olacak biz bekleyenler için

byspayn
14/03/2011, 17:40
Benim merak ettiğim performans arkadaşlar. Malum 77hp lik motorumuz var. Zaman zaman bu haliyle dahi aracı taşımakta zorlanan bu motor LPG'yide yiyince nasıl oluyor ki?

mesut eyvaz
14/03/2011, 19:28
performans yönünden olumsuz bir yorum okumadım evet arkadaşlar zaten 1.4 fire motorumuz var öyle güçlü atak değil tüpü yiyince bayılmasın araç.

ZAK1980
14/03/2011, 19:30
performans yönünden olumsuz bir yorum okumadım evet arkadaşlar zaten 1.4 fire motorumuz var öyle güçlü atak değil tüpü yiyince bayılmasın araç.
Bende merak ettım sımdı 1.4 fıre lpg lı kullanan arkadaslar sızı beklıyoruz ne dıyorsunuz

erkansass
14/03/2011, 22:37
multiair motora da takılabilecek mi acaba bu landi renzo..

nerhal61
14/03/2011, 22:53
https://forum.grandepuntotr.com/genel/23195-brc-lpg-montajim-ocak-2011-a.html

Zeynel kardeşim ve merak eden diğer arkadaşlarıma tekrar aktarayım. Yukarıdaki linkte 27.02.2011 tarihli mesajımı da ayrıca aşağıya aktarayım;

Lpg taktıralım 1950 km yol yapmışım. Tüm dolumlarımda fiş alırım ve hem lt bazında hem de TL bazında tüketim değerlerimi paylaşıyorum.

Katedilen km : 1.950
Alınan lpg : 184.41 lt
Alınan lpg : 384 TL
Alınan Benzin : 30 TL
Güzergah : ağırlıklı ş.içi %95
Km başına tüketim lpg :384+30 / 1950 = 0.21 TL

Bir çoğumuz sadece lpg açısından değerlendirdiği için benzin hesabını da kattım. O şekilde olsa idi 0.19 civarında çıkar idi.

Aracın yol bilgisayarındaki ortalama tüketimim : 8.4 lt/100km
Benzin sarfiyatını katmadan ortalama tüketim lpg : 184.41/19.50= 9.45 lt/100km
Benzine göre lpg nin fazla yakması durumu : 9.45 / 8.4 = % 12.5
Araç benzinde olsa idi tüketilecek benzin miktarı : (1950/100)*8.4= 163.80 lt
Ocaktan beri (lpg taktırdığım tarih) benzin ortalama fiyatını 4 tl alırsak tüketim : ~655 TL
Tasarruf : 655 - 385 = 270 TL
Tasarruf Oranı : 270 / 655 = % 41

Taktıracaklar için faydalı olacağı kanısındayım.

Marka konusunda takılmak doğru olmasa da fiyatı ise belirleyici olan, aracı ne kadar sürede satmayı ön gördüğünüz ile ilgili bu durum. 2 sene biner satarım diyorsanız en ucuzunu en iyi ustaya taktırmanızı öneririm. Ancak uzun vadeli binecekseniz daha kaliteli bir marka düşünülmeli.

Ben BRC taktırdım ve bu montaj Ankara'da Mocan Otogaz daki 3. aracıma 3. montajım. Çok memnunum. Şimdilik demek durumundayım zira 2000 km oldu henüz. Ancak önceki araçlarımda da en ufak sorun çıkmamış olması güvende hissettiriyor.

Diğer yandan benzin fiyatları açıkcası lpg ye dönüşümü şart koştu. Fire motor oldukça uygun geldi. Hatta Mocan bugünlerde start-stop un da kullanılabileceği bir yazılımın planlamasını yapıyor. Yani BRC nin bir programı sayesinde araçlarımıza uygulanabilecek diye duydum kendilerinden. Bekliyorum şimdilik...

Çekiş kaybı gibi şeyleri düşünmeyin derim. Farkı anlamayacaksınız eminim.

Tüketim olarak ise, Ankara'da 1.89 'dan 2.21'e kadar lpg bulabiliyorsunuz. Ben son depomu 1.89 dan Ostim den aldım. Yukarıda da detaylarını verdim ama söz gelimi son depomda 50 TL ile 250 km yol yaptım ve tek ışık yanıyor. Ha bu arada, gösterge konusunu da mümkün olduğunca çözmüşler, hani simit depoda doğru göstermiyor konusu var ya, abartı bir durum değil, şu anda tek ışık yanıyor ve en az 70-80 km demek. Kabaca 330 km yol yapabileceğim. Bu da 17 kuruşların altına denk geliyor. Motora bir şey mi olacak diye korkuyorsunuz. Bakımlı bir motor, hadi o kötülenen fiat motoru bile 500 bin km yapıyor. Mercedes 1 milyon km garantisi veriyor, o zaman mercedese bakınız derim. Lpg motora birşey yapmaz, filtresi kirlenir, çok çok enjektörü kurum bağlar gider değiştirirsiniz....

Sakınan göze çöp batarmış...

Selamlar

:)

emresahin83
14/03/2011, 23:27
şu garantiden çıkma işi olmasa %90 değil %99 mocandayım. önceden de söyledim bizim şirketten en az 25-30 kişi taktırdı orada(firmada çalışan çok :)) hiçbirinden bir şikayet gelmedi.
Halit hocam start-stop için nasıl birşey düşünüyorlar? gaz ile mi çalıştıracaklar?

nerhal61
15/03/2011, 00:39
şu garantiden çıkma işi olmasa %90 değil %99 mocandayım. önceden de söyledim bizim şirketten en az 25-30 kişi taktırdı orada(firmada çalışan çok :)) hiçbirinden bir şikayet gelmedi.
Halit hocam start-stop için nasıl birşey düşünüyorlar? gaz ile mi çalıştıracaklar?

Evet gaz ile çalışacak.

Bu arada, bazı yetkili servislerden de öğrendiğime göre Nisan'da landirenzo ile montaja başlayacaklarmış. Böyle bir durumda farklı markaları takan araçların garanti dışında kalması diye bir şey söz konusu olamaz, bu hukuksuz bir durumdur. Yani illa da landirrenzo diye dayatmaları tamamen reklamdır. Hukuki bir dayanağı olamaz. Kimse korkmasın, gidin taktırın. Sadece arıza ışığı yakmamasına dikkat ediniz. Yanmaz gösterilmesi değil (arıza kodlarının silinmesi araç beyninde arıza kaydetmesini engellemez, sadece ekranınızda çıkmaz) hiç yanmayacak şekilde programlanması önelidir. Bir yetkili servise aracımı bıraktığımda tüm programın yüzde yüz ,sıfır hata ile görünmesi de montajın kalitesini gösterdi, öyle ki görevli tebrik etti..Mocan'a tekrar selamlar ;)

ianemon
15/03/2011, 01:00
Bende durmadan araştırıyorum çevremdekilere soruyorum taksicilere vede Ankarada Ostim Sanayisinin içinde çalıştığım için Tamircilere soruyorum %90 Atiker çok iyi diyor zaten akrabalarımdandan 5 kişide Atiker var ve 5-6 yıldır kulanan var çok memnunlar ,
Aslında Atikerde Karar kıldım ama şimdi ise kime nerde Taktırayım diye araştırıyorum ,
Çoğu kişi Ostimde Sistem Muhendislikte taktır diyor ama yinede araştırmak gerekli burayı bilen veya taktıranlar varmı acaba ?
yada G.Puntoya Atiker marka Sıralı Sistem LPG yi en yiyi ankarada kim takıyor bilen varsa çok yardım eder ,

Ben sincan da Teknogaz Oto Gaza taktırdım aracım t-jet olduğu için fiat serviside dahil olmak üzere lpg olmayacağını söyledi aradığım bir çok lpg dönüşüm yerleri Teknogaza gittiğimde takabileceklerini söylediler fiat araçlar konusunda yoğunlaşmışlar özelliklede turbolar konusunda çok iyiler esnaf olduğum için bu tip konularda (aracıma lpg montajını yaptırıp testleri bitirdikten sonra) soranlara tavsiye ettim ve gidenler de memnun kaldılar aksi birşey duymadım lpg montajı gerçekten çok önemli bilgi ve işçilik sistemden daha önemli bence onlarada bu konuda iyiler tavsiye ederim----SİNCAN SANAYİ --TEKNOGAZ OTOGAZ ATİKER YETKİLİ SERVİSİ İSMAİL BEY VAR ONUNLA GÖRÜŞE BİLİRSİN

mesut eyvaz
15/03/2011, 11:45
Halit bey verdiğiniz bilgiler için teşekkürler ben motor konusunda eminim bir sorun olmaz zaten arada sırada benzinle kullanırım aracımı tüp olsada olmasada . Bakımları aksatmamak en önemli unsur. Konu güzel bir bilgi paylaşımı platformu olmuş nisanda fiat yetkili servislerini terkraar arayıp soracağım bakalım ne cevap gelecek ben yazın taktıracağım şuan aracımı kullanamıyorum ayda 1 depo benzin ancak gidiyor oda keyfi kullanım için mart nissan mayıs haziran 4 depo daha alırım benzin sonra lpg :)

mesut eyvaz
15/03/2011, 20:21
Bugün abim lovato sıralı sitem tüp taktırmış adana da kampanya ile 1150 tl ye fiyat harika . Baya bir kuyruk varmış sabah 7 de gitmiş taktırmaya lavatoda kampanya var yakın zamanda taktırmak isteyenler varsa.

lawyer8386
15/03/2011, 21:26
bu kampanya ankarada da geçerlimi

mesut eyvaz
16/03/2011, 00:31
ankarada ilgili bayiye sormak lazım.

c.yk
16/03/2011, 15:54
landi renzo brc den katbe kat iyidir arkadaşlar, lpg sistemleri konusunda aracıma taktırmadan önce çok fazla araştırdım neyin ne olduğunu çok iyi biliyorum. kendinizde taktıracak olursanız landi renzo oneririrm brc ye nazaran. yok en iyisi olsun ben arabamı coook uzun yıllar boyu kullanacagım en az yakanı en performanslısı en uzun omurlusu olsun derseniz biraz paranıza kıyacaksınız prins taktıracaksınız.

aynı araştırmayı benzinli araç kullanırken bende yapmıştım. dediğin gibi en iyisi landirenzo, bu sistemde alman bosch enjektörleri kullanılıyorve bir özelliğide bu enjektörler araç 5000 devirin üzerine çıkınca bile çalışmaya devam ediyor. prins markası en iyisidir, hollanda markasıdır ve en pahalısıdır. enjektörleri çok pahalı olan bir japon markasıdır.

mobidik64
16/03/2011, 19:17
bu gün sordum afyon otogül fıat servisine çünkü uşak da daha lpg montajı yokmuş. fıatın açıkladığı fiyat dediler landi marka simit tüp 1400tl diğer ise 1350tl kredi kartınıza ayarlarız dediler. afyon çevresi arkadaşlar burayı bi arasınlar.. fıatın internet sitesini takip ediyorum belir gün aralıklarla yeni servislerde ekleniyor sizde takip edin isterseniz. garanti bozulmayacağını özellikle vurguladılar...

mesut eyvaz
17/03/2011, 20:07
ABİMİN VERİLERİ :ilk depo ile 200km uzun yol 77 km adana şehir içi ortalama 170 krş yakmış kmde

ugurozer
18/03/2011, 11:32
aynı araştırmayı benzinli araç kullanırken bende yapmıştım. dediğin gibi en iyisi landirenzo, bu sistemde alman bosch enjektörleri kullanılıyorve bir özelliğide bu enjektörler araç 5000 devirin üzerine çıkınca bile çalışmaya devam ediyor. prins markası en iyisidir, hollanda markasıdır ve en pahalısıdır. enjektörleri çok pahalı olan bir japon markasıdır.

evet arkadaşım aynen oyle prinslerdeki enjektor hondanın stock olarak kullandığı şuan dunya uzerindeki en uzun omurlu ve en hızlı enjektorleri Keihin.

Bu arada lpg taktırmak isteyen arkadaşımızın bir cumlesini gordum bir depo yakıt bir aydan fazla gidiyorum demiş buda ortalama ayda 500 km yol demek

senede 6000km yapar
başka bir arkadaşımız muazzam bir hesaplama ile lpg nin bu araçlarda nekadar kar ettiğini hesaplamış bu ikisini birleştirecek olursak
6000km de 810 lira kazancınız olacaktır

yani siz lpg sisteminizi yaklaşık 2 senede amorti edeceksiniz ve 2 seneden sonra kar etmeye başlayacaksınız. eğer aracınızı 2 seneden daha fazla kullanmayı düşünmüyorsanız lpg taktırmanız pek mantıklı olmayacaktır.

wosswoss
29/03/2011, 00:10
izmir merkez servise soran oldumu lpg kiti?fiyat fln

mesut eyvaz
29/03/2011, 11:56
lpg ile ilgi 1600 tl fiyat öğrendim ama tam oturmuş bir sistem yok