Orijinalini görmek için tıklayınız : Petroldeki 1.liğimizi bakın ne güzel göstermişler!
ibrahim06
10/03/2011, 01:35
Buyrun tıklayın
Worldwide Retail Prices of Gasoline (US cents per litre) (https://chartsbin.com/view/1115)
....
engincantan33
10/03/2011, 01:38
ne denebilir ki rezalet ötesi...
engincantan33
10/03/2011, 01:40
eritre bizden önde 2.yiz...zam bekliyoruzzzz olmadı 1.olmalıyız!!!
ibrahim06
10/03/2011, 01:41
Pardon ya. Eritrea diye bir ülkemsi bir yer var. Afrikada. Bizden 2 cent öndeymiş. Bunu yetkililere bildirelim de hemen haber yaptırsınlar.'' Bakın en pahalı benzin bizde değil diye''
eritre bizden önde 2.yiz...zam bekliyoruzzzz olmadı 1.olmalıyız!!!
1 hafta içinde geçeriz merak etmeyin
Onlarda da dizel bize göre yarı yarıya :S .. Eritrea.
speedy_16
10/03/2011, 02:02
rezaletin resmini çizmişler...
PredatoR
10/03/2011, 02:04
Çok güzel bir haritaymış, paylaşım için sağol. Ayrıca çok güldürdü beni, vallahi bozuldum sonradan birincilik bizde değil diye :)
bu haritada bir de petrol yataklarının yerlerini gösterseydide. havuzların ortasında en pahalı benzini kullandırdıkları için koltuk sahipleri utansalardı biraz
güzel paylaşım,teşekkürler.
bunu bizim değil enerji bakanının görmesi lazım!!!
serkankucuk
10/03/2011, 16:31
belki birçok kişi okumuştur ama konuyla ilgili Yılmaz Özdil'in bugünkü yine fevkalade yazısı:
Eritre sizinle gurur duyuyor - Ylmaz ZDL - Hrriyet (https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/17228552.asp?yazarid=249&gid=61)
Kriminal
10/03/2011, 16:42
Tüketiciler dernegi benzinin 5 lıra olacagı gunu tahmın edene 1 depo benzın hedıye edeceklermış...
zaferdurukan
10/03/2011, 16:55
yılmaz özdilin haberini okudum çok güzel bi yazıydı. ama son dizelerinde hayal kırıklığını biraz dalga geçerek yazmıştı. ; son zamlara göre eritreayı da geçmişiz:)
serkan_gazi
10/03/2011, 17:10
sıf bu üzden bu ülkede yaşamaktan utanıyorum ayıp ya resmen rezillik
WiSTaRiA
10/03/2011, 17:10
Rezalet...
aydintap
10/03/2011, 17:48
bizde de keşke benzin ucuz olsada dizel fiyatına alsak şöyle canavar gibi benzinli arabaları
ilbilge_11
10/03/2011, 18:22
hala aracı olupta bunlara oy verenlere ben tum dillerdeki en guzel sinkafli kelimeleri armagan ediyorum
erosistanbul
10/03/2011, 19:09
durmak yok, yola devam.........
ayıp beyler ayıp, duble yollarımız var artık, o kadar artış normal, adam gibi gemicik ya da yumurtacık falan alın vergi ödemeyin, hiç ekonomiden anlamıyosunuz yahu, bırakın bu işleri, 3'ün 5'in hesabını yapmayın, hem daha donumuzu kaybetmedik, şükretmeyi bilin biraz !
canım Türkiyem ne güzel kıpkırmızı haritada duruyor öyle vergisininde yakıtınında tövbeee....
Tüketiciler dernegi benzinin 5 lıra olacagı gunu tahmın edene 1 depo benzın hedıye edeceklermış...
belki yarın, belki yarından da yakın:)
operatormurat
10/03/2011, 22:43
acı acı güleceğimiz bir dünya birinciliğimiz var,nekadar dramatik...
erosistanbul
10/03/2011, 23:59
2008 aralık15 de aracımı aldığımda benzin litresi 2.60 idi.27 ay sonra 4,16 olduğuna göre, 1,56 lık bi artış var.benzin litresi 5tl olması için (5-4,16=0,84)lük bi artış olması lazım.onuda aylığa vurduğumda yaklaşık 13 aysonra 5 tl. tabii bu şartlar değişmezse. :)
Yılmaz ÖZDİL
Eritre sizinle gurur duyuyor
Vay efendim neymiş, dünyanın en pahalı benzinini biz kullanıyormuşuz.
Kuyruklu yalan bu!
*
Eritre var.
Benzin fiyatı bizimle aynı.
*
Afrika’da Eritre.
İleri demokrasi ülkesidir.
İktidar partisinin adından belli:
“Adalet ve Demokrasi Partisi...”
Başka parti yok zaten.
Tek parti yönetiyor.
1995’te çok partili seçim yapacaktı.
Seçimi iptal ettiler.
2001’e ertelediler.
2001’de bütün gazeteler kapatıldı.
Hükümeti eleştirenler tutuklandı.
Parti kuranlar içeri tıkıldı.
Güya milletvekilleri var.
Cumhurbaşkanı da.
Vekilleri cumhurbaşkanı seçiyor!
Kendin pişir kendin ye yani.
Bildiğin, kabile devleti.
Ortalama çocuk sayısı, 6.
Resmi dili yok.
Herkes kafasına göre konuşuyor.
Vize sorunu da yok.
Çünkü, ülkeden çıkmak yasak.
Halkı çok mutlu.
Futbol milli takımı geçen sene Kenya’da düzenlenen uvaya gitti, takımı geri getiren uçaktan sadece teknik direktör indi, futbolcuların alayı kaçtı.
Bizi çok seviyorlar.
Sırf son üç ay içinde bin küsur Eritreli, Türkiye üzerinden kamyon kasalarında Avrupa’ya kaçarken enselendi.
Orada elçiliğimiz yok.
Onların da burda yok.
Ama, ortak paydamız çok.
El Beşir mesela...
Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından görüldüğü yerde tutuklanması için aranan Sudanlı soykırımcı, bi bize gelebiliyor, bi de Eritre’ye... Bi tek bu iki ülkede tutuklanmıyor.
*
Evet, bizim benzin fiyatı yeryüzündeki 193 ülkeden daha pahalı olabilir. Ama, eğriye eğri, doğruya doğru... Eritre gibi ileri demokrasi ülkesiyle kafa kafaya olması az şey midir?
NOT:Yalakalık da zor zanaatmış hakikaten; tecrübe istiyor, kıvraklık istiyor, el çabukluğu istiyor... Bakın, kırk yılda bir hükümetimizi pohpohlayayım dedim, yetiştiremedim iyi mi! Ben yazıyı bitirip noktayı koyana kadar, 9 kuruş daha geçirdiler, Eritre’yi de solladık.
erosistanbul
11/03/2011, 01:08
e zati kuyruklu yalanı kim söyler, kuyruğu olan söyler.