PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : GP Yüzümü Kara Çıkarmadı

Kemairon
09/03/2011, 10:53
Ben de dün akşam Ankara trafiğinde, karda mahsur kalanlardanım. Vatan Bilgisayar'dan çıktım, Çukurambardan Çetin Emeç tarafına geçecektim ancak elektrikler kesildiği için trafik lambaları da söndü. Trafik birbirine girdi. Kar da bastırdı tabi. AKP genel merkezinin olduğu tarafa dönmek zorunda kaldım. Dönüş o dönüş arkadaşlar. Atlı Spor Kulübü tarafına giden yolda bir rampa vardır alt geçide girmeden önce o rampada otobüsler, servis araçları hepsi kalmış, geri geri kayıyorlar; tam kabus anlayacağınız. Aralarından geçip çok şükür kazasız belasız kendimi Konya yoluna atıp eve ulaşabildim... Daha önce karda araç sürmemiştim. Bu engin tecrübe sonucu :D :D ABS'nin ne işe yaradığını öğrendim. :D Altımda Hyundai Accent '98 olsaydı kesin birilerinin üstüne çıkmıştım. :D :D Aracın kardaki performansından çok memnun kaldım. Yokuş aşağı inerken hiç kaymadım. Başlarda tedirgin olmama rağmen karda ilerledikçe GP oldukça güven verdi...:X

zafermutlu
09/03/2011, 10:57
kar lastigi varmıydı? karda buzda lastiktir zincirdir önlem almadan dışarı çıkmam. yoksa önlemim direk taksi çagırırım...

Kemairon
09/03/2011, 10:59
Kar lastiğim yoktu, zincirim de bagajdaydı. :)

NyhatShu
09/03/2011, 11:00
bu izmirede kar yağmıyo ki asfalt kayağı yapalım :D

zafermutlu
09/03/2011, 11:01
kemal kardeşim yinede fazla güvenme ..

Kemairon
09/03/2011, 11:03
kemal kardeşim yinede fazla güvenme ..

Farkındayım yani tamamen şans eseri bir durum bana kalırsa. Normalde kar yağdığı zaman aracı kesinlikle trafiğe çıkarmam. Ama dün durumu biraz hafife aldım ve akşam da trafikte yakalandık.

İlk fırsatta İzmir'e yerleşmeyi düşünüyorum. :D

NyhatShu
09/03/2011, 11:06
bekleriz ama oranın kar soğuğu buraya gelio yani buzz burası :D

serkankucuk
09/03/2011, 11:14
dün ben de aynı yollardan geçtim. bilkent'ten geliyordum eskişehir yolundaydım ama anadolu bulvarına dönüp ordan söğütözü'nden emek'e geçtim. ve baya bi kaza gördüm. ben de kar lastiği vardı ben yollardan yana bi sıkıntı yaşamadım. ama yokuş aşağı veya rampa çıkarken kar yumuşaksa ne kar lastiği ne abs fayda ediyor.

takres
09/03/2011, 11:20
dün daha sakindi sanki bugün ankarada araba sürmek cesaret ister :)

eexelanss
09/03/2011, 11:24
Dün bende karda mahsur kalanlardanım.. Hatta ikikere kaza atlattım öveçler dört caddeden çıkamadım ve geri dönmek zorunda kaldım. Buz pisti gibiydi.. iki üç defa kaydımzar zor durabilidim.. Dolayısı ile karlı ve buzlu yolarda abs ye güvenmeyin. Abs sizin çabuk durmanızı sağlamıyor sadece kontrollü dürmanızı sağlıyor. Bu nedendirki bence abs karlı havalarda işi dahada zorlaştırıyor gibi geldi bana. Sürekli asr bile fayda etmedi bana çünkü lastiklerim iyi değildi. Allahtan zincir vardı ve çetin emeçten gölbaşına üç saatte vardım..

Kemairon
09/03/2011, 11:25
Arkadaşlar bu arada bu kaos içerisinde etrafta yetkilileri, yolları açmak için çalışan birilerini göreniniz oldu mu hiç? Ben hiç göremedim...

akbiyik
09/03/2011, 11:26
Ben de dün akşam Ankara trafiğinde, karda mahsur kalanlardanım. Vatan Bilgisayar'dan çıktım, Çukurambardan Çetin Emeç tarafına geçecektim ancak elektrikler kesildiği için trafik lambaları da söndü. Trafik birbirine girdi. Kar da bastırdı tabi. AKP genel merkezinin olduğu tarafa dönmek zorunda kaldım. Dönüş o dönüş arkadaşlar. Atlı Spor Kulübü tarafına giden yolda bir rampa vardır alt geçide girmeden önce o rampada otobüsler, servis araçları hepsi kalmış, geri geri kayıyorlar; tam kabus anlayacağınız. Aralarından geçip çok şükür kazasız belasız kendimi Konya yoluna atıp eve ulaşabildim... Daha önce karda araç sürmemiştim. Bu engin tecrübe sonucu :D :D ABS'nin ne işe yaradığını öğrendim. :D Altımda Hyundai Accent '98 olsaydı kesin birilerinin üstüne çıkmıştım. :D :D Aracın kardaki performansından çok memnun kaldım. Yokuş aşağı inerken hiç kaymadım. Başlarda tedirgin olmama rağmen karda ilerledikçe GP oldukça güven verdi...:X
kemal kardeşim puntocular olarak gururlandık:):)

Kemairon
09/03/2011, 11:31
Dün bende karda mahsur kalanlardanım.. Hatta ikikere kaza atlattım öveçler dört caddeden çıkamadım ve geri dönmek zorunda kaldım. Buz pisti gibiydi.. iki üç defa kaydımzar zor durabilidim.. Dolayısı ile karlı ve buzlu yolarda abs ye güvenmeyin. Abs sizin çabuk durmanızı sağlamıyor sadece kontrollü dürmanızı sağlıyor. Bu nedendirki bence abs karlı havalarda işi dahada zorlaştırıyor gibi geldi bana. Sürekli asr bile fayda etmedi bana çünkü lastiklerim iyi değildi. Allahtan zincir vardı ve çetin emeçten gölbaşına üç saatte vardım..

ABS zaten düz yolda yavaş giderken işe yaradı demek daha yavaş gitmek lazımmış. :) Yoksa Bayır aşağı giderken olsa gümlemiştik.

kemal kardeşim puntocular olarak gururlandık:):)

İşin komik yanı rampayı çıkmak için debeleniyorsunuz yanda mercedes falan var geçip gidiyorum... :D Kayarak yarış yapıyoruz resmen. :D
Ancak kar lastiği olanlar belliydi çok rahat geçip gittiler.

zaimkaan
09/03/2011, 11:41
ankaranın durumu çok fena. Dün trafik kilitlenmeye başlayınca, bu işin sonu kötü olucak deim uğurmumcu caddesinde boş bulduğum bi yere park ettim arabayı. Sonra yürüyerek kızılaya. Hiç bir yerde doğru düzgün yol açma çalışması yok, otobüsler gidemiyorlar taksiciler, güzergah seçiyorlar her yere gitmiyorlar...ankaranın durumu fena. En güzeli arabaları oynatmamak yerinden...

takres
09/03/2011, 11:47
Arkadaşlar bu arada bu kaos içerisinde etrafta yetkilileri, yolları açmak için çalışan birilerini göreniniz oldu mu hiç? Ben hiç göremedim...

hiç denk gelmedim...

Scottie
09/03/2011, 11:49
bende defalarca karda kullandım. ama pek memnun kalmadım.. karda henüz başka araba kullanma fırsatım olmadı... belki diğerleri de aynıdır..

serkankucuk
09/03/2011, 11:54
hem yolları açmıyorlar hem kış lastiği olmayan ve kaza yapan, olduğu yerde patinaj çeken araba sahipleri yolu kapatıyorlar.. eee biz nerden gidecez? hem yetkililer suçlu hem de ankara'da kış lastiği kullanmayanlar... trafik sıkışık olmasa ben gayet rahat gidiyordum...

arillius
09/03/2011, 12:23

dün kar başladı ama tutar mı orasını bilmem...

size 0 araç verelim kar beyazı renkte..
rahat rahat patinaj yaparsınız :)))

Kemairon
09/03/2011, 16:06
hem yolları açmıyorlar hem kış lastiği olmayan ve kaza yapan, olduğu yerde patinaj çeken araba sahipleri yolu kapatıyorlar.. eee biz nerden gidecez? hem yetkililer suçlu hem de ankara'da kış lastiği kullanmayanlar... trafik sıkışık olmasa ben gayet rahat gidiyordum...

İnanıyorumki insanlar mazoşist ya da sadist oldukları için karda trafiğe çıkmadılar... Kaldıki vatandaşların kar yağışını hafife alıp (Ankara'da yağan kar bellidir ben böyle şey hiç görmedim) hata yapıyor olması, yetkililerin iş yapmaması için bahane olamaz!

kitanotr
09/03/2011, 18:35
Genel olarak ben kar lastıgının cok faydasını gordum, bu taraflarda olan bılır çorlu cıvarında gercekten cok kar varmıs aksam 19:00' dan sonra. cevre yolundan sabah gelırken yol kenarında en az 20 adet araç mahsur kalmıs durumdaydı(aralarında tırlar, kamyonlar vs.).Sabahta aynı sekılde yerlerde bayagı kar vardı. bu benım Gp' yi ve mıchelın alpin(175*65*r15) lastıklerımı ıkıncı test edısım oldu. 55km yolda patı dahı cekmeden geldım.Ben abs' nın de cok faydasını gordum, yıne buzlu bır gunde onumdekı arac fren yaparak yol dısına savruldu dolayısıyla bende frene basmak zorunda kaldım hemen abs devreye girdi ve ayagımı frenden cektım dolayısyla kazadan kurtuldum, o gunde en az 8-10 arac buzdan kayarak yol dısına cıkmıstı.

Sonuc ıtıbarıyle ben Gp ve kıslık lastıklerımden acayıp memnun kaldım...

Erdem Bozdağ
09/03/2011, 18:38
hem yolları açmıyorlar hem kış lastiği olmayan ve kaza yapan, olduğu yerde patinaj çeken araba sahipleri yolu kapatıyorlar.. Eee biz nerden gidecez? Hem yetkililer suçlu hem de ankara'da kış lastiği kullanmayanlar... Trafik sıkışık olmasa ben gayet rahat gidiyordum...

+1910

serkankucuk
09/03/2011, 20:44
İnanıyorumki insanlar mazoşist ya da sadist oldukları için karda trafiğe çıkmadılar... Kaldıki vatandaşların kar yağışını hafife alıp (Ankara'da yağan kar bellidir ben böyle şey hiç görmedim) hata yapıyor olması, yetkililerin iş yapmaması için bahane olamaz!

e tamam da ben de aynı şeyi diyorum... ama kar lastiği kullanmayanlar da yetkililer de hatalıdır bence.

ben gayet rahat gidebilirken yanımdaki araç patinaj yaparken sağa sola savrulup gelip bana vuruyorsa suçludur.

karın yağacağını birileri basbas bağırırken önlem almayıp, yolların kar buz yapmasına sebep olan etkisiz yetkililer de suçludur.

hilmiusta
09/03/2011, 23:09
ya bende esp asr yı demek ıcın daga cıkmayı dusunuyorum ama lastıklerıme ıyı degıl ıcım ıcımı yıyıyor arkadasım kar lastıgı takmıs ne abs ne asr ne esp ama yardı gıttık vaahı :-)