Orijinalini görmek için tıklayınız : GP ve Evo 1.4 Fire 0-100 değerleriniz
Budweiser
07/03/2011, 01:30
son günlerde aklımdaydı arabayı aldığımdan beri hiç ölçmedim 0-100 hızlanmasını. Sonuçlar hiç tatmin edici değil. 0-100 km yi aracım 16.7 saniyede tamamlıyor buda benim moralimi acayip derecede sıkıyor. Aracın km.8100 küsürlerde. Extra olarak K&N Kutu içi filtre ve SS eksoz var. Fakat sonuç bu fabrika verisi ise 13.2 aracıda orjinal haliylede ölçmediğim için nedir fabrikasyon orjinal verisi bilmiyorum sizlerin değerlerini merak ediyorum deneyen varmı içinizde. Kilometrenizi araç model yılını ve 0-100 değerlerini yazarsanız sevinirim.
speedy_16
07/03/2011, 01:40
16,7 mi ya senden kaynaklı ya arabada bir problem war bence son ihtimal hafif meyilli bir yolda ters esen şidetli rüzgar yol koşulları vs... nedenlerden olabilir.
Bugün deneyecektim,müsait yol bulamadım,en kısa zamanda denerim ancak senin verdiğin değerler çok fazla...
SKELETER
07/03/2011, 02:20
Agresif kullanım şehir içi 7.6 lt /100 km sorun sende.
NOT: Gereksiz frenden, gereksiz hızlanmadan nefret ederim.
EvoKoray
07/03/2011, 02:31
dualogiclerde eco modu ve asr yi kapatıp deneyin,eğer böyle yapmadıysanız bir yerde sorun var.
Agresif kullanım şehir içi 7.6 lt /100 km sorun sende.
NOT: Gereksiz frenden, gereksiz hızlanmadan nefret ederim.
Arkadaş 0-100 hızlanma süresinin çokluğundan bahsediyor,sizin verdiğiniz değer yakıt tüketimiyle alakalı...:)
Budweiser
07/03/2011, 12:00
Arkadaş 0-100 hızlanma süresinin çokluğundan bahsediyor,sizin verdiğiniz değer yakıt tüketimiyle alakalı...:)
Evet ben 0-100 arası hızlanma süresinden bahsetmiştim. Ya bilmiyorum benle ilgili bi sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Aracımda ASR de yok. Patinaj ve patinajsız şekilde kalktım değerler hep bu rakamlar üzerinden ya patinajla falan 18 e cıktığı oluyor. Her vitesi 5000 e kadar zorluyorum. 5000 i gectikten sonra araç yığılıp kalıyor motoru zorlamaktan başka birşey olmuyor 6500 de araç kesiciye giriyor. Vites geçişlerini hızlı ve ayagımıda debriyajdan hızlı cekip direk dip gaz yapıyorum vites aralarında yığılma oluyor.
6000 devire kadar çıkart en yüksek gücünü 6binde veriyor. bide böyle dene bakalım ne olacak.
Budweiser
07/03/2011, 12:42
Hmm peki bide öyle deniyelim bakalım dün ankaradan elmadağa giderken (samsn yolu) yoluıda boş bulunca belki motor tam açılmamıştır diye 2. kez zorladım (ilki istanbula giderken otobanda oldu) bu sefer her vitesi kesiciye soktum fakat en fazla 4 e kadar zorlayabildim 5 e yol kalmadı 4 te gördüğüm hz ise 169 civarı falandı yalan olmasın öyle hatırlıyorum.
6000den sonra düşüşe geçiyor motorun gücü kesiciye kadar gitme ama yaklaş o devirlere daha iyi gider. olmadı aynı gücteki başka bir arabayla dene sonuca göre hareket edersin.
matushella
07/03/2011, 13:43
1.4 77 beygir 8 valf bir motoru bukadar zorlamak mantıklımı sizce? Yani 0-100 denemesinin yapılması gereken en son araç bence sizinki birde hava filtresi falan değiştirmişsiniz. Uğraş istediğini yap 1 sn farketmeyecektir hızlanman. 0-100 hızlanması için aktarma organları, vites kutusu vb gibi parçalarda modifikasyona gitmen lazım ama değermi bilmem :D
8v olduğundan hiç 0 100 denenmez mi ? 16v iyidir ama 1.4 8v te pancar motor değil :)
bu araçların kullanımı nazik ve sakin sürüş gerektiriyor. bu yüzden bazen 0-100 60-160
yapmanın gerekliliği size kalmış. her zaman değilde arada bir yapmak ayrı bi hoş oluyor. :)
matushella
07/03/2011, 14:03
8v motor helede benzinli bir araç tamamen yakıt tasarrufu için düşünülmüş ve bu yüzden 0-100 denemek çok mantıklı gelmiyor sadece aracı gereksiz yormaktır bence ama keyif alan (alabiliyorsa o motordan :D ) yapar istediği gibi ben kendi görüşümü belirtmiştim. Bende 1.2 16v 75 beygir bir clio kullandım uzun süre. Bende yırtıyordum arabayı performans için ama sonunda yırtılan ben oluyordum o ayrı :D
1.6 120 beygir altındaki her benzinli motor bana artık pancar motor gibi geliyor :D
elimizdekiyle mutlu olamadıktan sonra bir anlamı kalmıyor. yapcak bişe yok bunada şükür diyoruz. 90a sabitleyip yola devam ediyoruz :)
arada 77 bg i görmek lazım karamsar olmamak gerek
Budweiser
07/03/2011, 21:07
Ya aracı aldığımdan beri ilk defa böyle denemek istedim sonucu görüncede şaşırdım fabrika verisi 13.2 diyor. hani farklı cıkabilirde çok uç be kardeşim. 16.7 ne? Ki yaptığım ufak tefek modifikasyonlar aracın daha serileşmesini saglamasını gerekirken niye durum böyle? Sıkıntım o yönde zaten. Ayrıca fire motorda çokta ekonomik değil.
16 sn nedır ya :s Ben hiç denemedim ama öyleyse çok fazla :(
NyhatShu
08/03/2011, 12:59
8v olduğundan hiç 0 100 denenmez mi ? 16v iyidir ama 1.4 8v te pancar motor değil :)
bu araçların kullanımı nazik ve sakin sürüş gerektiriyor. bu yüzden bazen 0-100 60-160
yapmanın gerekliliği size kalmış. her zaman değilde arada bir yapmak ayrı bi hoş oluyor. :)
tebrikler atalay :D 1.4 fire performans arabası değil ekonomi arabası yani demi ?
fausto2005
08/03/2011, 13:19
Ya aracı aldığımdan beri ilk defa böyle denemek istedim sonucu görüncede şaşırdım fabrika verisi 13.2 diyor. hani farklı cıkabilirde çok uç be kardeşim. 16.7 ne? Ki yaptığım ufak tefek modifikasyonlar aracın daha serileşmesini saglamasını gerekirken niye durum böyle? Sıkıntım o yönde zaten. Ayrıca fire motorda çokta ekonomik değil.
Fabrika verilerini yakalamak kolay değil bizim araçlarda. Ama kesinlikle fire motor piyasadaki en ekonomik motorlardan biri.
Budweiser
08/03/2011, 13:34
Ben maalesef daha ekonomikliğini göremedim. Arkadaşlar değerlerini yazıyor burayada. Benim en iyi ortalamam 6.2 iden aşşağı inmedi oda %50ş.içi %50ş.dışı yolda evim ankaranın dışında malum samsun yolu falan. herkez 5 küsürlerde değer gösteriyor şehiriçinde. ki ben bu ortalamayı 70-90 arası 2500 devirde yakalıyorum dahada ekonomik olmuyor. Tırlar falan solluyo artık trafikte kendimi kötü hissediyorum...