Orijinalini görmek için tıklayınız : MaX KaÇ Km YapAbilDik?
evet bendende multi lpg 1.4 aracımla yaptıgım hız
[=https://imageshack.us]https://img263.imageshack.us/img263/3636/img4399rd7.jpg[/]
Shot [=https://profile.imageshack.us/camerabuy.php?model=Canon+IXY+DIGITAL+40&=Canon]Canon IXY DIGITAL 40[/] at 2007-07-14
edirne otobanı 175,izmir aydın otobanı 185 ama her iki yoldada arabada ailem vardı daha fazla zorlamadım km şu 3800
:g0000000:benim merak ettiğim şu :)
acaba burada yazılanlar delil olarak kullanılıp, trafik cezası yazılabilir mi? :rolleyes2:
var mıdır bunun mümkünatı ???
:merhaba::merhaba::merhaba::merhaba::merhaba::merh aba::merhaba:
https://www.youtube.com/watch?v=af4-Ps_3uys
bakın adam ne yapmıs ehehehehehe bu arada bu forumda ilk mesajım...
bende grandepunto almayı düsünüyorum ama karar weremedim neyse...
video ya bakın adam kadranı sona vurdurmus walla ama yokus asagımı onu anlayamadım...
canım bu eski kasa....
:g0000000:benim merak ettiğim şu :)
acaba burada yazılanlar delil olarak kullanılıp, trafik cezası yazılabilir mi? :rolleyes2:
var mıdır bunun mümkünatı ???
Savcılık duruma el koymazsa sanırım yoktur mümkünatı! :D
hmm yazılamaz cunku sadece kadran gosteriyo bunu nerede yaptık acaba nereden bilecekler
yani ayda yılda bi hız yaptık hemen ceza diyosunuz ha
175 gördü 3 kişiyle ama daha fazla zorlanmaz bu motor
pdr 42 pisikolojik danışmansın galiba meslektaşız bu arada
fizik kuralı diye birşey var. bu arabalar 90 Hp'den 95Hp'den fazla güç üretmez. nasıl olur da 110-120Hp'lik arabalar gibi basmış arkadaşlar hayret ettim. tabi bir de hafif yokuş aşağı ne demek, o da ilginç birşey ya...
tabi kilometre saatinin %10 oranında yanılma payı olduğunu da belirtmek gerekir.. yani 200km/h aslında 180km/h olabilir...
işte bu ahval ve şerait içerisinde kilometre saatimde DÜZ yolda gördüğüm değer 190km/h'tir.. yanılma payı düşünülürse katalogda yazan 170 küsür km/h hıza denk gelir ki motorumun 95Hp'in 95'ini de sorunsuz üretebildiği anlamına gelir...
Can söylediklerini yazmaktan bana artık bıkkınlık geldi:)
Daywalker
19/07/2007, 14:18
Arabam yaklaşık 3500 km civarında şu anda. Bursa'da Demirtaş ile Mudayna yolu arasındaki çevre yolunda 3000 - 3300 devirde 180-185 km bir sürat gördüğümü hatırlıyorum. Bence son derece tatminkar bir hız. Ayrıca aracın bu süratte güven vermesi en güzel tarafı. Bir gün önce bir arkadaşım ile Gemlik - Orhangazi arasında giderken, gemlik çıkışındaki düzlükte arkadaşım bana laf arasında sen o kadar sürat yapmıyorsun zaten araba ile dedi. O anda ibre 160'ı gösteriyordu. O da sürati görünce allah allah hiç 160 gibi değil dedi şaşkın bakışlarla.. Gitmiyor muydu yoksa ??????
ZaMBroTTa_1903
19/07/2007, 14:24
3000 devirde 185 km hız mı?? way canına...:dilcikartma:
Daywalker
19/07/2007, 14:42
Evet hatırladığım değer bu. Çıkar denerim bir ara ;)
pdr 42 pisikolojik danışmansın galiba meslektaşız bu arada
EVET ordudan mı
ufukbzk84
19/07/2007, 15:04
Arabam yaklaşık 3500 km civarında şu anda. Bursa'da Demirtaş ile Mudayna yolu arasındaki çevre yolunda 3000 - 3300 devirde 180-185 km bir sürat gördüğümü hatırlıyorum. Bence son derece tatminkar bir hız. Ayrıca aracın bu süratte güven vermesi en güzel tarafı. Bir gün önce bir arkadaşım ile Gemlik - Orhangazi arasında giderken, gemlik çıkışındaki düzlükte arkadaşım bana laf arasında sen o kadar sürat yapmıyorsun zaten araba ile dedi. O anda ibre 160'ı gösteriyordu. O da sürati görünce allah allah hiç 160 gibi değil dedi şaşkın bakışlarla.. Gitmiyor muydu yoksa ??????
valla murat abi sürekli bursaya giderim... bende gemlik orhangazi arasını çok seviyorum... bende bi gün orda meganeyle kapışmıştım... valla çok şaşırdı yanından geçerken... beklemiyodu heral... 190 ı gördüm orda...
Daywalker
19/07/2007, 16:26
valla murat abi sürekli bursaya giderim... bende gemlik orhangazi arasını çok seviyorum... bende bi gün orda meganeyle kapışmıştım... valla çok şaşırdı yanından geçerken... beklemiyodu heral... 190 ı gördüm orda...
Bir de çevre yolumuz var artık buralarda :-)
ufukbzk84
19/07/2007, 17:03
Bir de çevre yolumuz var artık buralarda :-)
bilmemmi murat abi sözlüm orda ayda iki sefer oralara geliyorum...senn kadar öğrendim belkide bursanın yollarını...çok düz izmir yolu ya otaban tam basmalık ta allahtan pek öle alışkanlıklarım yok ara sıra kafama eserse
3000-3500d/d arası yaklaşık 160-170km yapılabilmesi lazım 6. viteste...
Daywalker
19/07/2007, 18:52
3000-3500d/d arası yaklaşık 160-170km yapılabilmesi lazım 6. viteste...
Arabayı ilk aldığım gün Adapazarı - İzmit arasında 2600 devirde 170 Km gördüğümü çok iyi hatırlıyorum. Hafif bir meyil vardı yolda. İnanılmaz hoşuma gitmişti. Zaten arabaya binen arkadaşlar ilk olarak ooooo 6 ileri gibi bir yorum yapıyorlar. Acaip hoş oluyor açıkçası.
İlginç.170km de 3000li bir devirde olunmalı.Bence siz tekrar deneyin şu aralar.Belki yanlış hatırlıyorsunuzdur...
Daywalker
19/07/2007, 19:23
İlginç.170km de 3000li bir devirde olunmalı.Bence siz tekrar deneyin şu aralar.Belki yanlış hatırlıyorsunuzdur...
Açıkçası bana da çok enteresan gelmişti. Daha önce 6 ileri bir araç kullanmadığım için yani. Ama dediğim gibi hafif bir meyil vardı o anda yolda. Ayrıca araç daha 0 km olduğundan zorlamamaya da özen gösteriyordum.
arkadaşlar 1.4 77 hp ile 2. vites 90 km yaptım ama tereddüt içindeyim arabayı bu şekilde zorlamanın zararları olurmu?
aracı temmuzda aldım ve tatil için memleketim orduya gittim.giderken 170 i gecmemeye özen gösterdim.zaten aracı henüz 1 günlükken cıkardım yola onun için herhangi bir problem cıkar düşüncesiyle biraz terettüd ettim basmaya.dönüşte üç kişi bide bagajlarla kaynaşlıdan sonra basmaya karar verdim.200 ü gördüm ibrede arabada cocuk olduğu için daha fazla zorlamadım.ara ara tekrar bastım ve klima kapalı 200 ü her denememde yaptı.ben arabamı seviyorum:)
wintermute
27/08/2007, 20:02
1.500 kmde araba 170 km yaptım en fazla
ACTOROFTHEROAD
27/08/2007, 22:47
arkadaşlar 1.4 77 hp ile 2. vites 90 km yaptım ama tereddüt içindeyim arabayı bu şekilde zorlamanın zararları olurmu?
aynı şeyi bende yaptım ama soradan cok zorLadım die pişman OLmuştum:melek2::melek2:
ben sehır ıcı 180gordum cok afıf meyılde:)) trafık canavarıyım daha oncede kazalar taklalar attım en kotusude cocuga carptık ondan sonra ıkıncı hızım bu sehır ıcı 240 basmıstım bmw 3.25 le
İbrahimKC
28/08/2007, 09:55
ben sehır ıcı 180gordum cok afıf meyılde:)) trafık canavarıyım daha oncede kazalar taklalar attım en kotusude cocuga carptık ondan sonra ıkıncı hızım bu sehır ıcı 240 basmıstım bmw 3.25 le
Bunları marifetmiş gibi burada anlatmanın ne anlamı var anlayamadım. Bir cocuga çarptın, 240 bastın diye herkes seni tebrik mi edecek?
Umarım Trafik Canavarı olmaktan bir an önce vazgeçersin. Kendimi yada ailemden birini, bir kendini bilmezin arabasının altında görmek istemem..
BUrda bunları anlatmayım kardeşim sanki marifetmiş gibi, birde çocuğa çarpmış. Övünüyor.!!!!!!!!!!!!:spam0000:
180 km hızla çarpılan çoçuk yaşıyoki.hızını alamayıp ikinci denemesini yapmış arkadaş
en fzla 200 gördm 77bg bnmki, ki araçta 17 jant 205*40 lastk olmasına rağmen...
Not: bandits bnm arabanın resmini profilnden kaldr istersen, kötü reklam oluosn arabmla...
sürat yapmak okadar marifet değil arkadaşlar araçlar zaten f1 de değil amacı genel müşteri isteklerini karşılamak yukarıda bir arkadaş bmw ile şunu yaptım bunu yaptım ne demek bu kullandığınız araçlar birer otomobil okadar kaza yapmamaya çalışın sürat zararlı
bu arada bu site müthiş hoşuma gitti herşey var tşk.
DX 1600 Türkçe Konuşan Kameralı Park Sensörü
-Engelin yönünü ve kalan mesafeyi Türkçe konuşarak uyarma özelliği
-Yüksek çözünürlükte,suya dayanıklı,gece görüşlü kamera
-Dikiz aynası içerisine gizlenmiş 3,5”LCD monitör
-Tüm ticari araçlara uyumlu özel dikiz ayna dizaynı
-Engelin yönünü ve mesafesini görüntü üzerinde digital olarak görebilme
DÜŞÜNEN OLURSA ARKADAŞLAR MÜTİŞ BİŞEY ARACIN ARKASINI RENKLİ VE GECE GÖRÜŞLÜ OLARAK GÖRBİLDİĞİNİZ GİBİ TÜRKÇE OLARAKTA BİR BAYAN MESAFEYİ SİZE SÖYLÜYOR
:)
Arada bir limitöre girmenin zararı yoktur.Tabi 6000 li devirlerde sürekli araç kullanmamak lazım...
hüseyin35
05/09/2007, 22:14
200 km yi çok rahat görüyor 75 beygirle daha fazlasını denemedim. ama bassam fazlasını da yapacaktı. arabanın hız sorunu yok belkide tek özelliğide bu benim hoinut olduğum.
tempesty
05/09/2007, 23:41
hafif eğimli bir yolda 195 görmüştüm geçen sene ama 215 taban taktıktan sonra 180 i doğru düzgün geçemedim
İki sefer 195 gördüm otobanda!
bugün 195 gördüm,sonra bi anda yavaşlamam gerekti frene asıldım,savrulmadım ama sanırım frenlerden duman çıktı,çünkü o kadar acı bi ses geldi ki disklerden,yanıcak sandım bi ara :D
bugün 195 gördüm,sonra bi anda yavaşlamam gerekti frene asıldım,savrulmadım ama sanırım frenlerden duman çıktı,çünkü o kadar acı bi ses geldi ki disklerden,yanıcak sandım bi ara :D
aman hocam dikkat... hız yapacağız diye canımızdan olmayalım..
tempesty
06/09/2007, 03:06
Bencede o hızlarda frene basmak azraile davetiye göndermek gibi bişey olur..heleki bizim arabalarda..
valla açık söyliim korktum bende biraz..sanki torna atölyesinde gibi hissettim kendimi..ama stabildi gayet ya en ufak bi çekme yapmadı mecbur kalmasam basmazdım ama radar gördüm :D
3000 devirde 6. viteste 165 km filan yapıyo sanırım ya..
mecbur kalmasam basmazdım ama radar gördüm :D
Ben de Ankara'ya gelirken, Bursa çevre yolunda 170'le giderken ekip otosuyla karşı karşıya geldim!:motorcu: Seni çok iyi anlıyorum! :D :D
hehhheeeehhee valla onu bunu bilmemde geniş taban sürati yiyor bitiriyor bas bas eğimde 200 vuruyor .....
Arkadaşlar arabayı daha ilk yağını değiştirmeden çok fazla sıkıştırmadan kullanmaya çalışıyorum. Fakat şu ana kadar 1-2 defa yol müsaitti ve deneme fırsatım oldu.
-Alanya' ya giderken tam düz yolda bastığımda 6 ıncı viteste 180 gördüm. Belki birazcık daha giderdi. Arabam o zamanda 1000 km daha olmamıştı sanırım.
-Dün Ankara' da Eskişehir yolunu Gölbaşına bağlayan çevre yolunda önüm boş ve aydınlıktı çok fazla kastırmadım ve erken çektim, 205 civarı birşey gördü yine 6 ıncı viteste yokuş aşağı.
Sizlerin hangi modellerle ne gördüğünüzü, yokuş mu düz mü hangi koşullarda yaptığınızı belirtirseniz güzel bir paylaşım olur sanırım.
Bu arada arabam 1.3 90 HP dizel. 2700 km de.
Arkadaşlar geçenlerde öğrendiğim bir konuyu bu başlık altında sizlerle paylaşmak istedim..Bu da araçlarının gerçek hızları ve gösterge tablosunda görünen hızlarıyla ilgili..
Hiç bir aracın gösterge tablosu gittiği hızdan düşük gösteremiyor bununla ilgili bir kanun var ama şimdi hatırlamıyorum kimin ve ne zaman getirdiğini..Genel olarak ideal lastiklerle göstergelerdeki sapma " Görünen hız - Görünen hızın%10 u + 4 km/s "..Yani aracımızın gösterge tablosunda 200 km/s yazıyorken biz yaklaşık 184 km/s ile gidiyoruz :)
passenger84
04/02/2008, 21:18
max 213kmh
yahu arkadaşlar,neler diyosunuz siz yav,ya ben 20 yıldır boşuna araba kullanmışım,ya benim arabayı bana 1,4 90 bg diye kakaladılar,hatta bence benimki grande punto kasası altında başka bir araba,baksanıza 75 bg ler bile 200 basıyomuş,benim araç 16 binde alalı 5 ay oldu,benden önceki sahibi belki motoru açmamıştır diye her şehirler arası yola çıktığımda otobanda pedalı dibine kadar (üstelik hafif meyilde)basıyorum daha 180 i geçmedi.bende aracın kapasitesi 178 bak ben 180 yapıyorum diye seviniyodum:):),nedir bu işin sırrı yoksa arabaya benzin yerine uçak yakıtı falan mı koyuyosunuz.Yoksam bu iş avcıları muhabbeti gibi mi oluyor biraz:):)
PALİO 1.2 16V 80HP rampa assagı 200goruyor.PUNTOm olsa onunlada denerdim:))
bahcelili_ali
05/02/2008, 04:47
çok rahat 75hp 200 gören punto kimde var ya getirsin yanımda çok rahat düzde bi 200 yapsın bizde görelim şöförlük öğrenelim biraz
hatta dahada fazlasını yaparmış biraz zorlansa:-)
GP_Ts_Ist
05/02/2008, 05:39
Ooo kanatlanmisiz bakiyorum :)
Ben henuz 170 ustunu zorlamadim;)
Kazasiz gunler
Arkadaşlar bende düzde 195 km/h yokuş aşağı 200 km/h gördüm.
Fakat 75 hp ile düzde 200 ü geçmek zor .Lütfen biraz daha destekli konuşalım .
çok rahat 75hp 200 gören punto kimde var ya getirsin yanımda çok rahat düzde bi 200 yapsın bizde görelim şöförlük öğrenelim biraz
hatta dahada fazlasını yaparmış biraz zorlansa:-)
çok değil...biraz hafızanı zorla be ali'm :tongue00::tongue00:
hatırlarsın nasıl bir 75liğin 200ü geçtiğini ;););)
Evet test deneme bedava alicim :D:D oruç sende kıskanma benim arabayı tamam :D:D
Evet test deneme bedava alicim :D:D oruç sende kıskanma benim arabayı tamam :D:D
süt bişeyi arkadaşım,
ben seni kastetmemiştim ki, :w00t2000:
hani o malum gün,
3ümüz at koşturuyorduk da,
2niz bir 75liği geçememişti :happydan:
Olum aramızda anlaşmıştık o gün sen üzülme diye yaptık biz bunu hala anlamadınmı şaşkın :D:D:D
üzümcü petrol
05/02/2008, 14:34
ben ranga rover sportla son ibreyi gördüm:D punto alırsam onlada görmek isterim açıkçası
CihanÖzdamar
05/02/2008, 17:12
75 lik punto ile cok rahat 200 gören arkadas valla ali gibi bende senden soforluk ogrenmek ıstıyorum,ya sen genel olarak cok rahatsın yada ben cok rahatsızım :)
200 205 de gordum ama cok rahat degıl ıskence gıbıydı zaten bu da denemek amaclı yapılmıstı normalde normal yollarda bu suratlere karsıyım kımsenın canıyla oynamayalım lutfen..
üzümcü petrol
05/02/2008, 17:16
ben buradan bir arkadaşımın arabasının son ibreyi gördüğünü bilirim hatta arabası 75 lik active idi ismini vermeyeyim kendisi istemiyor babası yapmıştı.
ayrıca isteyen herkes hız yapabilir cihan buna sen karışamazsın buna hakkında yok zaten.
ayrıca isteyen herkes hız yapabilir cihan buna sen karışamazsın buna hakkında yok zaten.
İsteyen herkes elbette hız yapabilir,kimsenin mezar parasını diğeri ödemiyor...
Cihan çok doğru bir laf etmiş ulu orta her yerde hız yapılmaz yapılmamalıdır, verilecek mesaj bu olmalıdır.
Topluma açık bu tür paylaşım forumlarında her yaş grubundan takipçi olacağı düşünülerek 3 düşünüp 1 yazmakta fayda var.
Aşırı hız öldürür...
üzümcü petrol
05/02/2008, 18:44
İsteyen herkes elbette hız yapabilir,kimsenin mezar parasını diğeri ödemiyor...
Cihan çok doğru bir laf etmiş ulu orta her yerde hız yapılmaz yapılmamalıdır, verilecek mesaj bu olmalıdır.
Topluma açık bu tür paylaşım forumlarında her yaş grubundan takipçi olacağı düşünülerek 3 düşünüp 1 yazmakta fayda var.
Aşırı hız öldürür...
ali kardeş doğru söylüyorsun tamam arkadaş yarışçı olduğundanmıdır böyle öğüt veriyor bilmem ama zaten trafikte ben dedim diye değilde zaten amigolar var tama bundan sonra 3 düşünüp 1 yazarım ok
bahcelili_ali
05/02/2008, 19:31
75 lik punto ile cok rahat 200 gören arkadas valla ali gibi bende senden soforluk ogrenmek ıstıyorum,ya sen genel olarak cok rahatsın yada ben cok rahatsızım :)
200 205 de gordum ama cok rahat degıl ıskence gıbıydı zaten bu da denemek amaclı yapılmıstı normalde normal yollarda bu suratlere karsıyım kımsenın canıyla oynamayalım lutfen..
cihan bana gösteren olursa kardeş hemen senle paylaşırım sende benle paylaş ama:) ama çok rahat:) hemde düzde:) hatta az zorlansa dahada olurmuş bakalım gösteren olacak mı!
ayrıca hız konusunda da bende kesinlikle karşıyım kimsede kafasına göre kendinde bu hakkı göremez. çıkar dümdüz önünü gördüğü otobana boşsa bassın diğer hiç bi türlüsü olmamalı
evet arkadaslar 75 likle zor biraz duz yolda 200 ama hafif aşağıya egim oldugunda iyi gidiyor benim arabada 17" düztaban lastik var powerbox var düz yolda baya bi uzun mesafede 180 yapıyor 2 kişiyken arabada... 17" jant cok etkiliyor arabayı
alaaddin
05/02/2008, 20:20
benim söyliyeceklerimi mahzur görün ama bu benim kendi fikrim kimseyi eleştirmiyorum 1,3mj veya 1,4 bezinli arabaları niye tercih ediyoruz ?kanımca
1) yakıt masrafı düşük olsun
2) yıllık vergisi düşük olsun diye
yanitasarruf amaçlı hem bunları düşünerek böyle araba tercih etcez hem cezaların yüksek olduğu hemde 110 dan sonra yakıt harcamasının çok arttığını bilmemize rağmen basacağız bana tuhaf geliyor evet hız bazen lazım(sollamalarda)yok gerçekten hız diyorsanız niye2000 motor ve üstü tercih etmiyorsunuz
bu sadece düşüncelerim kimseyi eleştirmek gibi bir niyetim yok sağlıcakla kalın
Radiance
05/02/2008, 21:55
Diğer özelliklerinin yanında aracın yeri geldiğinde hızlı gidebileceğini görmek birazda adrenalin uğruna zaman zaman hızlı gitmek istiyor insan. Tabi yol müsait olunca ve kendimizden başka kimsenin hayatını tehlikeye atmadan.
Eski aracım 1,3 multijet 75bg le hafif eğimde rahat rahat 195 km yaptım.
Yeni aracım (1,3 mjet 90 dualogic) henüz daha sıfır ve denemedim ama sanırım rahat 200 görür. Bu arada araba biraz eskisin power boxımı hemen takacağım o zaman daha iyi performans verecek :)
spyofthegod
14/02/2008, 12:22
Tem'de 185 km yaptım daha da basacaktım ama yanımdan bir mini cooper S heralde 200 ile 250 arasında hızla geçince ezildiğimi anlayıp ayağımı gazdan çektim. Heralde 1 ay hız yapmam.
veterinerdr
24/02/2008, 13:13
195 lastıkle 75 bg olan max 170 goruyor duz yolda maleseff..
shenka61
26/02/2008, 00:06
bende 1,4 77hp benzinli 2008 model punto dynamic var şu anda 7 000 km de ben 150 yi geçemedim araba savuruyor nasıl 200 lerde gidiyor hiç mi savurmuyor
red shark
26/02/2008, 04:06
15 inç orjinal jantlar yol hafif eğimli olduğu yerlerde 210 u görüyor ama düz yol 200ü geçmiyor.
bende 1,4 77hp benzinli 2008 model punto dynamic var şu anda 7 000 km de ben 150 yi geçemedim araba savuruyor nasıl 200 lerde gidiyor hiç mi savurmuyor
abi çok az yaw hemde savurmaması lazım niye öyle olmuşki :(
Selamlar ben GP'yi alalı daha 3 gün oldu aldığımın 2. günü İstanbul'dan İzmit'e gelirken düz yolda çok rahat bir şekilde 170'e çıkıp bir süre gittim ama ilk günden abartmayayım diyip geri kalan yolu 110-130 aralığında geldim
Bu arada araç 1.3 Multjet 90HP Manuel Dynamic
Ama benim asıl keyif aldığım kısım Dilovası'na inip gişe kavşağını geçtikten sonra İzmit yönüne devam ederkenki rampada, yokuş yukarı bayılan sol şeritteki arabalara sellektör yapıp sonrada yanlarından ivmelenerek geçmek oldu. Gerçekten güzel bir his. Daha önce Tipo'm vardı onunla genelde inişi hızlı yapar dolayısıyla çıkıştada araba bayılmadan yokuşu bitirirdim ama GP'ile gelirken 3 araba önümdeki inişte fazla temkinli davanıp 90km'ye kadar düşünce çıkışta herkez bayılmışken yanlarından geçmek süpeerdi. Dizelin Nimetlerinden olsa gerek buda.
shenka61
27/02/2008, 00:25
abi çok az yaw hemde savurmaması lazım niye öyle olmuşki :(
valla bende anlamadım bu formu okuduğumda hata bende mi arabadamı diye düşünmeye başladım en iyisi arabayı göstermek diye düşündüm servise götürdüm arabada birşey çıkmadı hatayı kendimde aramaya başladım ama benim eski arabamda ibre 200 dü ve 200 üde gördüm allahın izniyle......
abi kesiciye sok ara sıra yada ii açılmamıştır bu arada eski araba neydi ???
3000 km' de yağ değişimi yapıp rodaj yağımı da attığımdan emin bir şekilde bu akşam hem arkadaşımın Opel Astrası ile deneme yaptım, hem de düz yolda kaç görüyoruz bunu da net olarak tespit ettim. 98 model ve emsallerine göre iyi gittiğini bildiğim 100 HP lik 1.6 Opel Astra ile rolling denemelerimizde ilk anda burun uzatma teşebbüslerime karşın devir çevirebilme avantajı ile Astra her koşulda öne geçmeyi bildi. 1.3 90 HP lik 3000 km deki arabam tam düz yolda 190 km/s sürate ulaşıyor. Rampa gelince bu 180 e düşüyor, yokuş aşağı gelince 200 ü geçiyor. 190 km/h ile giderken anlık tüketim değerimiz 9-10 lt/100km olarak görülüyor. Bu denememe ilişkin bir de video çektim. Yanımdan Astranın nasıl geçtiği orada da görülüyor. Şunu anladım ki 90' lık GP' nin standard haliyle 100 HP ve üstü 1.6 bir araba yeme şansımız pek yok gibi duruyor. Tabi kullanan vites atmayı bilmeyen bir acemi ise geçtim ettim lafları çok dönebilir ortalıkta. Ben bunu net olarak gördüm ve anladım bu akşam. Youtube e koydum ama hala videom işlem görme halinde. Video hazır olunca buraya linkini de koyarım.
Emre videoda bir sorun var sanırım...
120 HP lik Alfa 156 yı 3. viteste 60-100 arası rolling de katladım desem size??bence aracınızın biraz açılmasını bekleyin özellikle ilk bakım için yağ filan değiştikten sonra araç bariz serileşiyor..
Arkadaşlar video için:
Fiat Grande Punto 1.3 90 HP Multijet on motorway yazısını youtube de yazın. Sorun benden değil tamamiyle forumdan kaynaklanıyor. Youtube linkini koyuyorum illa forumda pencere içinde oynatacam diye kasıyor ve onu da beceremiyor. Linkini parça parça koyuyorum araya gülücükler koyuyor.
Bu arada 120' lik Alfa' yı geçtim diyen arkadaş için de, bir önceki mesajımdaki "Tabi kullanan vites atmayı bilmeyen bir acemi ise geçtim ettim lafları çok dönebilir ortalıkta." lafımı hatırlatmak isterim. Ben bu geçme, geçememe denememi trafikte yan yana geldiğim tesadüfen orada bulunan arabalarla değil, dün akşam yaklaşık olarak 1 saat bu işe zamanımı ayırarak her türlü koşulda denedim. Ben de, Astralı arkadaşım da araba kaldırmayı gazlamayı bilen, drag işiyle uğraşmış vites atmayı bilen adamlarız. Haaa araba gelir 10.000 km' ye ve mucizevi bir açılma sergiler sonra uçmaya başlar onu bilemeyecem. 60-100 hızlanmasında 3 te Alfa yürümez zaten. Alfa için orada doğru vites 2 dir. Bizim için 3 ün sıkıntısı yoktur zira yaklaşık 2500 devir gibi birşey yakalanmış olur. Yani kısacası doğru viteste benzinli 1.6 affetmez diyorum ve son sonktayı koyuyorum bu konuda kendimce. Kendi arabamda bile kompleksim yok ve objektif konuşuyorum ama benim de moralimi bozan acı gerçekler bu işte maalesef.
emre abi katılıyorum sana. alfayı , bizim 90lıklarn yemesi , en azından kullanmayı bilen 2 şöförle yapılırsa, imkansıız.kalkışta bi süre önde gidebiliriz ama 100 e ulaşmadan ztn bizi geçerler.....
şimdi arkadaşlar şöyle bir durum var,aracı kullanan kişi 17 yıllık arkadaşımdır ve orada bulunmamız tesadüf değildir,aracıda 2003 model 120.000 km de ve kendi aracıdır,yani işi bilen bir insan,kardeşinde de astra 1.3 cdti var..yani tesadüfler sonucu değil tork sayesinde geçtim kendisini..tabii ki de normal şartlarda 120 beygirlik benzinli bi aracı geçmemiz biraz zor ama,o rollling tamamen önceden konuşulmuş,ortaya iddaa konmuş,akşamına bana bir kasa tuborg kazandırmış bir olaydı..
Evet yeni bir enstantane. Dünkü Astra denememizden sonra bugün de yine aynı arkadaşımın bir diğer arabası olan Jetta 1.6 FSI ile denedik. FSI ile daha önce çok güzel bir top speed denememiz olmuştu. Uzunda çok guzel giden bir arabaydı ki bayır aşağı kadranda 235 in fotosunu çekmiştim. İlk önce yan yana ben 2 nci vites 2500 devirde iken başladık. Sürpriz şu ki, 115 lik Jetta 100 lük Astra' dan çok daha ağır olmasının da etkisi ile, 120 li süratlere kadar gerimde kaldı, fakat sonrasında benim yanımdan çok rahat bir şekilde geçti. Sonra yolun tam geri dönüşünde, bu sefer 1 de yürürken bastık. Arabam yine 1 de 2500 devirde iken başladık ve bu sefer fark daha fazla olaraktan yine 120-130 larda yanıma geldi. Bugün Ankara yağmurluydu ve arkadaşım çok sardığını söyledi. Kuruda tekrar bakacağız. Yani olay şu ki, 100 lü süratlere kadar zaman kaybetmeden çok hızlı vites atışlar ile gerimde tutabiliyorum fakat sonrası tamamen HP işi ve yanımdam rahat bir şekilde geçiyorlar. Bu iş box lı arabada çok enterasan olur diye tahmin ediyorum. Bu arada 90 lık gp yokus yukarı veya duz ne durumda basılırsa basılsın en ufak bir duman atma sergilemedi ki bu da hosuma gitti.
1.3 Mjtd in atmosferik 1.6 larla sadece ara hızlanmalarda başa çıkması normal.0-100km/s ve son süratte benzinliler önde olacaktır ama ara hızlanmalarda mjtd ilk başlarda önde olabilir ama benzinliler kısa süre sonra yakalayıp geçecektir.Tabi bu iki aracı iple bağlayıp ters yönlere hareket ettirirseniz mjtd nin çekme şansı daha fazla:)
tolgaank88
08/06/2008, 02:00
eski puntoların 2003-2004-2005-2006 olanların (grande değil yani),multijetleri kaça ayrılıyor,beygir,motor tork vs olarak ???
ve bizim grande puntolarla karşılaştırabilirsek (özellikle 75B) hangisinin performansı daha iyi olur,ikisinide test etme şansı olan var mı???
Auto engineeR
08/06/2008, 02:04
tolga muhtemelen aynı motorlu punto ile gp kıyaslanırsa punto daha performanslı olur. ağırlık farkı war
tolgaank88
08/06/2008, 02:11
anladım alper,peki punto multijetlerin özelliklerini biliyomusun??? beygir ve motor olarak,onlardamı 1.3 motor???
ranet3000
08/06/2008, 04:44
sanırım 230 civarı yada yukarısı bişi olması lazım düzlükte(220 ibresini baya rahat geçiyor) resmi var ama nasıl konulacağını bilmiyorum... yokuş aşağı cls 320cdi la önlü arkalı yürüyor ne ben onu geçebiliorum ne o bana fark atıo...
ayrıca burda kıyaslamalarda var onuda belirtmek istiyorum benim 70hp 2005 model palio m vardı üstünde 195-50-15 lastikleriyle 200 ü çok rahat görüp hafif meyilde ibreyi deviriyodum... punto 90 lıklar neden 195-200 arası sürat yapıyor anlamadım daha fazla olması gerekmiyor mu??
Punto 90 lık dizeller bu şekilde eğer hiçbir oynama yoksa. Tam düzde 180-190 arası bir sürat görünüyor kadranda. Ee zaten top speed 175 fabrika verisi. Bence senin t-jet şanslı bir araçmış düzde 220 yi geçiyorsa ibre. Burada başka bir t-jet i olan 205 de takıldığını söylemişti tam düzde.
ugurozer
08/06/2008, 14:58
ruzgar arkadan estiginde max. suratler farklılık gosterir arkadaşlar.
ranet3000
08/06/2008, 18:53
Punto 90 lık dizeller bu şekilde eğer hiçbir oynama yoksa. Tam düzde 180-190 arası bir sürat görünüyor kadranda. Ee zaten top speed 175 fabrika verisi. Bence senin t-jet şanslı bir araçmış düzde 220 yi geçiyorsa ibre. Burada başka bir t-jet i olan 205 de takıldığını söylemişti tam düzde.
ya bu arabaya 8.7 0-100 max.sped 195 koymuşlar ki ikiside benim arabada geçersiz... araba 0-100 7 veya küsüratlarda max da dediğim gibi düzde baya bi farklı oluo verilerden neyse ilk forum buluşmasında bakarız diğer t-jetlerle bi denk gelemedim onu çok mrk ediorum hepsi mi böyle die...
eski puntoların 2003-2004-2005-2006 olanların (grande değil yani),multijetleri kaça ayrılıyor,beygir,motor tork vs olarak ???
ve bizim grande puntolarla karşılaştırabilirsek (özellikle 75B) hangisinin performansı daha iyi olur,ikisinide test etme şansı olan var mı???
Punto (Mk2b) tek dizel seçeneği ile satıldı.Bu da 1.3 Mjtd 70bg.1750d/d da 180nm lik tork a sahip.0-100km/s süresi yaklaşık 13sn kadar.Yani GP Mjtd 75 bglerle yaklaşık aynı performansa sahip.Yalnız nispeten düşük güç ve kasa hafifliği
eski kasa Puntoyu biraz daha ekonomik yapıyordu...
ugurozer
08/06/2008, 19:52
rahan herhangi bir modifiyen varsa fabrika verisi 0-100 suresini tutturman bile imkansız duz ve ruzgarsız yolda, ya sen rampa aşağı test ediyorsun ya arkanda ruzgar var ya da sana oyle geliyordur :)
KaMiKaZe
08/06/2008, 19:59
190 km/h otobanda gördüm. Bu otoban eğim bakımından şuana kadar düz olduğunu düşündüğüm hafif dişli asfalta sahip tek otoban. Ankarayı bilen arkadaşlar için gölbaşı- enka arası. 200 km/h gördüm gene aynı mevkide oran kavşağından gölbaşına inen virajlı ve eğimli yolda.
Otobanda 15" jantlarımla 205 civarı gidiyordu şu an 16" jantlarla 200'e dayanıyor ama geçmiyor geçen gün eski kasa honda 3 kapı benzinli çünkü eksoz güzel ötüyordu kalkışta yakalayamadı bıraktı daha sonra arkamdan tekrar geldi bende hızlandım yine yakalayamadı daha önce golf 1.6 benzinli, jetta kaçlık olduğunu bilmiyorum kalkışta geçemediler tabi aracımda chiptuning, motorsilk boron cls, eko66 yakıt tasarruf + performans veren sistemler var performanstan gayet memnunum 120 ile giderken gaza çöktüğümde çok güzel ivmeleniyor.
tusunami
08/06/2008, 21:32
Ben en çok 170 yaptım puntoyla daha da yukarı çıkamadım.zaten bizimkiler 77 fazlasını beklemiyeceksin.
ugurozer
08/06/2008, 23:55
Otobanda 15" jantlarımla 205 civarı gidiyordu şu an 16" jantlarla 200'e dayanıyor ama geçmiyor geçen gün eski kasa honda 3 kapı benzinli çünkü eksoz güzel ötüyordu kalkışta yakalayamadı bıraktı daha sonra arkamdan tekrar geldi bende hızlandım yine yakalayamadı daha önce golf 1.6 benzinli, jetta kaçlık olduğunu bilmiyorum kalkışta geçemediler tabi aracımda chiptuning, motorsilk boron cls, eko66 yakıt tasarruf + performans veren sistemler var performanstan gayet memnunum 120 ile giderken gaza çöktüğümde çok güzel ivmeleniyor.
chip 5 hp oynasa motorsilk 3hp oynatsa 83 hp yapar artı performans veren ne bilmiyorum ama buy haliyle bence sen o aracların kendi halinde gitmeleriyle kapışmışsın yani tavşan dağ hesabı :)
ugur çipten 5 hp mi alınıo:D 75 lik aracı en az 90 hp ye çıkarır. tahminide 100 civarı olur.
ama arkadaşın dediği gibi civic veya jettaları da kalkıştan sonra yiyebileceğini de hiç sanmıyorum...
ugurozer
09/06/2008, 00:12
75 hp ve 8 Valve bir arac 15 hp alabilirmi abi yaw eminmisiniz
sana şunu söyliim. 75 hp bnm gp de. box takıp 90 lık bi arkadaşla kalktım ve bariz bi farkla geçtim. gerisini sen düşün... ki kaldıki chiple biraz daha fazla verim elde edilebiliyor...
unutmadan bizim araçlar 8 diil 16 valve.
ha kaldıki sen 77 hp benzinli arçlardan bahsediyorsan, tabiki chiple bu kadr verim elde edemezsin....
KaMiKaZe
09/06/2008, 00:16
..dik yarışı başlamış gene :D bende geçen as950 yi yedim ışıklarda motosilk falanda vardı heralde feci gidiyordu. :D
yüklümüydü kasa boşmu:D:D
KaMiKaZe
09/06/2008, 00:24
moloz çekiyordu heralde :D feciii gidiyor powerbox mod 8 :D
75 hp ve 8 Valve bir arac 15 hp alabilirmi abi yaw eminmisiniz
Uğur chiple 16v 75bg lik turbo dizel araç 90bg e rahat çıkar.Tabi sözkonusu aracın durumu nedir bilemem ama bahsi geçen araçları da geçmesi zor...
sinan1907
09/06/2008, 03:01
170i gördüm ben istanbula giderken araba tık demedi ama max 180 başka da yapacağından şüpheliyim biraz :D
Auto engineeR
09/06/2008, 10:31
yine diyorum walla 200ler 210lar ne güzel..
75 hpler için hiç konuşmuyorum bile, 90lıkların eğimsiz temiz rüzgarsız yolda görebileceği max sürat 185 taş çatlasın 190dır. motoru iyi açılmamış bi araba 180 yapıyorken,iyi açılmış bi araba 200 yapamaz. şu 20 km fark için ne ne farklar gerekir. daha fazla yaptım diyende ya arkadan rüzgar esiyordur,ya yol eğimlidir, ya da yalandır :)
ugurozer
09/06/2008, 11:11
75 hpler için hiç konuşmuyorum bile, 90lıkların eğimsiz temiz rüzgarsız yolda görebileceği max sürat 185 taş çatlasın 190dır. motoru iyi açılmamış bi araba 180 yapıyorken,iyi açılmış bi araba 200 yapamaz. şu 20 km fark için ne ne farklar gerekir. daha fazla yaptım diyende ya arkadan rüzgar esiyordur,ya yol eğimlidir, ya da yalandır :)
Alpere kesinlikle katılıyorum, benimde otobanda rampa aşağı ve ruzgarı yandan aldığım yolda son suratim aşağıdaki gibidir:
https://img527.imageshack.us/img527/6108/12102007ln5.jpg
power boxlardan oyle bir bahsetmişsinizki arkadaşlar e biz şimdi 75 hp dizel almak varken değişken geometrili turbo içeren aracı 90 hp için boşuna para vererek mi aldık?? vallahi çok iştahlandım bu box lara şimdi doğruysa bizim araclardada 110 hp ye falan çıkar aynı oranda yukselme olursa şimdi :) o zaman yakıt durumunda artma olmayacaksa bende alırım abi bu kutuları takarım ya :)
KaMiKaZe
09/06/2008, 14:19
200 km için bazen yokuş aşağı gitmek bile yetmeyebilir bir süre sonra rüzgarın direncini kıramayabilirseniz tabi bahsettiğim olay 1200-1500 kg lık arabalar için geçerli. Eğer moloz çeken bir as950 sahibi iseniz uzun bir yokuşta boşta 250 bile yapabilirsiniz :D
Orjinal Jantlariyla Düz Yolda 190 Görmüştü.
şu An 16 Jant War Yokuş Aşaği 195 Gördü Ama Yokuş Aşaği 200 ü Geçer Diyorum
Peki kadranda sapma varmı?
GPS vs ile test eden oldumu?
SE P1i Garmin Mobile XT kullanıyorum.. Kadran 100km hıza kadar yaklaşık 4-5km/h fazla gösteriyor.. (aslında 85 ile giderken kadran 90 gösteriyor) hatta bu fark yüksek hızlarda biraz daha fazla 5-6km/h kadar.. yokuş aşağı deli gibi basarken ibrenin 210 yaklaşmasına ramak kalmıştı önde sürekli fren yapan bir kamyon yüzünden korkup ayağımı gazdan çektim belki 210'u geçerdim bilemiyorum.. arabadan inip Garminden max hıza baktığımda hayal kırıklığı yaşadım.. max hız 203 idi.. GPS ile de çok randımanlı değer olduğunu zannetmiyorum.. onda da 1-2km/h sapma vardır bence.. Wayer ile Garmin arasında dahi ölçümlerde 1-2km/h oynuyor.. (belki de benyeterince hassas ölçemiyorumdur)
Box, chip yada Box&chip kullanan arkadaşlardan ibreyi deviren oldu mu merak ediyorum doğrusu..
Alpere kesinlikle katılıyorum, benimde otobanda rampa aşağı ve ruzgarı yandan aldığım yolda son suratim aşağıdaki gibidir:
https://img527.imageshack.us/img527/6108/12102007ln5.jpg
power boxlardan oyle bir bahsetmişsinizki arkadaşlar e biz şimdi 75 hp dizel almak varken değişken geometrili turbo içeren aracı 90 hp için boşuna para vererek mi aldık?? vallahi çok iştahlandım bu box lara şimdi doğruysa bizim araclardada 110 hp ye falan çıkar aynı oranda yukselme olursa şimdi :) o zaman yakıt durumunda artma olmayacaksa bende alırım abi bu kutuları takarım ya :)
Forumdan Alper bana box un son sürati farkedilir bir şekilde değiştirmediğini söylemişti. Benim arabam da tam düz olduğunu düşündüğüm ve rüzgar durumunu bilmediğim, birçok kere ve birçok yerde yaptığım top speed denemelerimde 190 a kadar gidiyor ve orada öyle kalıyor. Hatta 1,5-2 dk falan böyle 190-200 temposunda gittiğim video da var youtube de.
yaww bu fotoda göstergenin içinde ekranın sağ altındaki "6" neyi gösterio:S:S
Vites dicem ama dualogic lerde 6 vitesmi acaba Uğur'u beklicez artık :D:D
ugurozer
09/06/2008, 18:50
evet ozan aynen oyle, dualogiclerde sag altta hangi vitesde oldugunu gosteriyor ve 6 vites.
Arakadşlar puntoların box takılı değilken ve takılı iken çıkartılmış dyno degerleri var mı? torka ve güce etkisi burda çıkar piyasaya, max hıza etkisi yoksa max hp ve rpm degerlerinde buyuk ihtimalle değişme olmamış, bunun oncesinede etkisi yoksa tamamen traşşş :)
Auto engineeR
09/06/2008, 19:27
kadrandaki sapmayı hesaplamak için kolay bir yol :
herhangi bir hızda sabir gidin. kronometreyi başlatın we o hızda belli bir km gidin. yolu zamana bölün we kadranda sabit gittiğiniz değerle kıyaslayın.
ben yapmıştım 100le gösterirken 94 gibi bi değer çıkmıştı yanlış hatırlamıyorsam.
zaten bütün arabalarda bu sapma yaklaşık olarak aynı çıkıyor
ugurozer
09/06/2008, 19:35
ama kadrandaki sapma zaten aynen km sayacınada yansımaz mı alper? ikiside aynı sistem ile calisiyorsa bence kesinlikle yansır. Bildigimiz bir mesafeyi olcum yaparsak km sayacındaki sapma yuzdesini kadrandaki sapma olarak varsayabiliriz bence.
Auto engineeR
09/06/2008, 21:36
kendi bildiklerimi we fikirlerimi paylaşayım :
şimdi şöyle, km sayacı doğru sayıyor. kadrandaki sapma özellikle yapılmıştır. bildiğim kadarıyla azami hız kuralları için. yani km sayacıyla hız göstergesi birbirini tutmuyor.
radarların da %10luk tolerans göstermesinin nedeni bu gibi geliyor bana, kadranında 99 görerek gidiyorsun ama gerçekte 90a yakın bir hızdasın
ekleme : hatta sabit hızda giderken yol bilgisayarını sıfırlayın bir süre sonra ortalama hızı açın. gittiğiniz hızdan daha düşük bir hızı gösterdiğini göreceksiniz, aynı hesap :)
ekleme 2 :D : neden fabrika werisi (90lıklar için ) max hız 175 denmiş de hepimiz 180 i geçebiliyoruz düz yolda? sapma yüzünden.
neden 90 sabit hızda fabrika verisi olan 3.9un altına inilebiliyor ya da ideal şartlarda olmamamıza rağmen o ciwarda dolanabiliyor? çünkü 90 zannettiğimiz aslında 80 küsür. fabrika ölçümü gerçek 90 değil
kontak kapalı iken ibre sıfırın 1mm üstünde duruyor bende o bile 2km/h fark yapar..
bu arada gps ile ölçümlerimde hızla fren yapıp tekrar hızla gaza basınca alet bir an şaşırıp 405km/h max yazdı.. :D bir an sinyal alamayıp tekrar aldığında hesaplamada saçmaladı sanırım..
ya neden bu max hıza sabitlenip kaldık anlamıyorum arkadaşlar altımızdaki arabalar drag arabaları değilki bence hız konusunda yapılabilecek fazla birşey yok.ben aracımın hız konusunu aştım daha uzun yaşarım diye düşünüyorum.77 lik 8 v bir araç var altımda kardeşim beni 1.3 mj fiorino ile oynuyor.artık hız konusunda yapabilecek bişey olmadığı için ben o konuyu aştım.dış görünüme önem verenlerdenim yani :))
KaMiKaZe
09/06/2008, 21:59
km sayacıda ibrede gps de hepsinin belli bir hata payı var ama bu değerler kabul edilebilir çerçevelerde.
ugurozer
09/06/2008, 23:20
bi ara 255 yaptım arkadaşlar guzel bir tecrubeydi ruzgar arkadan değildi ve eğimde çok az vardı :) 180 e dustugumde arac sanki 100 km hızla gidiyor gibi geldi hıza alışmış gozlerime :)) once kalbimin gup gup gittigini gordum sonra alıştım :)
KaMiKaZe
09/06/2008, 23:39
rüyanda heralde uğur. kabus o kabus bende görüyorum ara sıra :D
ya geçen bi ferrariyle kalktım.araba full doluydu. şöför +5 kişi, pek basmadım ama gende geçtim, garibim enzodan bi egzoz sesi gelio, of of," abi noolur geçme beni" dercesine:D. sonra üzüldüm durdum enzo geçti:D
ugurozer
09/06/2008, 23:50
yok yaa vallahi ciddiym ben :)
KaMiKaZe
09/06/2008, 23:52
cagri seninki kabustanda öte karabasan gelmiş gece dikkat :scooter0:
uğur bende ciddiyim rüya konusunda :D
ugurozer
09/06/2008, 23:56
yok yaa hala oglunun aracı aldım abi 2500cc V6 omega var elemanda, bu son surati yapmaya degmez 13 milyar vermiolar alete :))) 50 ykr falan yakıyor adam gibi kullanınca :) yani bizm burda son surat muhabbeti yapmamız biraz geyikten ote gitmio yaw :)
KaMiKaZe
10/06/2008, 00:00
200 den ötesi geyik olur zaten gp için :D
mustafaf
10/06/2008, 09:34
valla ben en son 205k. gormustum mersın-k.maras arasında saglam bı yokus var orda.onun harıcınde duzed en fazla gordugum 180-190 arası degerler.hafta sonu antakyaya gıdecem.arabaya chıp taktıktan sonrakı ılk uzun yolum.deneyecem bakalım kac km. kadar cıkabılecem...
ranet3000
10/06/2008, 10:22
rahan herhangi bir modifiyen varsa fabrika verisi 0-100 suresini tutturman bile imkansız duz ve ruzgarsız yolda, ya sen rampa aşağı test ediyorsun ya arkanda ruzgar var ya da sana oyle geliyordur :)
modifiye yok aracta bende arabayı dediğim gibi rampa aşağı denemiyorum ist yolu ayaş sapağını geçtikten sonra düzlükte bi iniş yoksa tabi...
nereden bulduğumu hatırlamıyorum, uzun zaman oldu, 2. baskıysa -daha önce yazıldıysa-kusura bakmayın:
75 hp, 5. vites 1000 dv/dk hız: 43.45 km/h
90 hp, 6. vites 1000 dv/dk hız: 53.11 km/h
Tablo buna göre hesaplanmıştır.
Kadran fotosu Bolu-Ankara arası, Ankara yönünde, Kızılcahamam çıkışına gelmeden önceki uzun-dik yokuş aşağı bölümde çekildi. Düz yolda ise 5. viteste max. 4000 dv/dk'ya çıkabiliyor.
yaw bu 1.4 fire ın max hız resimlerini bulan varmı acep ben forumda 1-2 tane buldum pek aydınlatmadı acaba böyle bi tablo bulabilirmiyiz
faruktuzlu
12/06/2008, 13:38
210 gördüm benim araba ile 06.06.2008 de Istanbuldan gelirken!daha da fazla gitmiyo, ama powerboxla denemek gerek bir de! yalnız uzunca bir süre gittim öyle, şimdi araba şehir içinde de birden yüksek devirlere çıkıyormuş gibi geliyo! :D:D:D
ugurozer
12/06/2008, 14:24
210 gördüm benim araba ile 06.06.2008 de Istanbuldan gelirken!daha da fazla gitmiyo, ama powerboxla denemek gerek bir de! yalnız uzunca bir süre gittim öyle, şimdi araba şehir içinde de birden yüksek devirlere çıkıyormuş gibi geliyo! :D:D:D
abi benim 90 hp yi rampa aşagı inmeyi felan geçtim helekopterden aşagı atsak o hıza ulaşmaz sen nasıl becerdin 75 hp ile yaa vallahi bravo :))
uLTRa GP
12/06/2008, 14:57
abartmayın yapıo ben bnmkiyle 208 filan yaptım biraz daha zorlasam 212 filan olurdu ben izmite giderken tem de yaptım:D
abi benim 90 hp yi rampa aşagı inmeyi felan geçtim helekopterden aşagı atsak o hıza ulaşmaz sen nasıl becerdin 75 hp ile yaa vallahi bravo :))
Çok hafif bir eğimde rahat yapıyor resimler elimde mevcut :)
Yanlız düz yolda 185 km/h yi 1km geçmiyor
Powerbox la son süratın değişmez. Sadece torkun artar.
Sevgili arkadaşlarım bu son sürat merakınıza inanın hayran kaldım benim bir tavsiyem var 120 km süratle giderken bi panik fren yapın bakalım ne yapabiliyorsunuz ondan sonra sürat limitlerinizi zorlamaya kalkabiliyormusunuz.Unutmayalımki altınızdaki aracın ağırlığı ve yol tutuş limitleri belli lütfen bu merakınızdan vazgeçip ailenizle birlikte yaşlanın.Saygılarımla..
Rampa aşağı 15 km düz yolda gidiyorum aracım 200 KM/S yi 1 milim geçmiyor ama 75 likler 210 görüyor valla bilsem 75 lik alırdım,bi de fabrikaya telefon açıcam son süratleri yanlış yazmışlar,biz 210 görüyoruz 75 HP lik araçlarımızla,allah korusun 150 HP olsa demek 420 görücez..
mustafaf
13/06/2008, 14:10
Bende 205'i görmüştüm
hafta sonu antakyaya gıdecem.otobanda yanımda bırısı olursa son suratın vıdeosunu yada fotografını cekıp buraya koyacam.kımsenın aklında soru ısaretı kalmasın maksat...
düzlükte 220 gördüm çok zorlanmadan hafif egimli yolda 220+? :)
Hızlı gidiyorsak lastiklerin hangi sınıf olduğuna dikkat etmemiz gerek özellikle lastik değişiminden sonra, bazen satıcılar kafalarına göre lastik takabiliyorlar, aracın üzerinde T grubu bir lastik varsa 200 km üzerinde bir hız yapmak tehlikeli
ugurozer
13/06/2008, 18:20
arkadaşlar iyi guzel muhabbet ediyoruz max kac km yaptık ettik diye de bu olay bakıyorumda bi yarış bi gurur meselesine gelmeye başladı hepimizde yok resim çekmeler yok gostermeler falan, boyle bir hırs ugruna aracın limitlerini zorlayarak kendimizide yanımızdakileride trafikdekileride tehlikeye atmak cok bencilce bir hareket. Yollarda hız kurallarına uyalım, aractan bekledigimiz seri olması bize surus keyfi vermesi olsun son suratini sukadar bu kadar yaptım demek rekor kırmak olmasın.
mustafaf
13/06/2008, 18:38
arkadaşlar iyi guzel muhabbet ediyoruz max kac km yaptık ettik diye de bu olay bakıyorumda bi yarış bi gurur meselesine gelmeye başladı hepimizde yok resim çekmeler yok gostermeler falan, boyle bir hırs ugruna aracın limitlerini zorlayarak kendimizide yanımızdakileride trafikdekileride tehlikeye atmak cok bencilce bir hareket. Yollarda hız kurallarına uyalım, aractan bekledigimiz seri olması bize surus keyfi vermesi olsun son suratini sukadar bu kadar yaptım demek rekor kırmak olmasın.
ben sana katılıyorum sonuna kadar ama ınsanlar oyle yorumlar yapıyorlarkı sankı bız bol keseden sallıyoruz.sadece sallamadıgımızı gostermek ıcın koyacaktım resım veya vıdeo.yoksa sen dedıklerınde sonuna kadar haklısın...
KaMiKaZe
13/06/2008, 19:27
mustafa yapılan yorumlar fabrika verilerine dayanıyor. Aslında yorumu yapan biz değil fabrika.
Maşukiyeye giderken hafif eğimli yolda (istanbul otoban) 210 biraz olsun tırmaladı benim araç o zaman farukla kapışmıştık milim milim geçtim faruku :D devirini alınca gidiyor ama harbiden 75 liklere bir sorun var :D hız limiti gibi..
mustafaf
13/06/2008, 20:11
mustafa yapılan yorumlar fabrika verilerine dayanıyor. Aslında yorumu yapan biz değil fabrika.
ben zannetmıyorumkı forumdakı kımse 75HP ler ıcın 165km./h, 90HP ler ıcın 175km./H lımıtının ust lımıt oldugunu ıddaa etsın.fabrıka verılerı dogru oldugunu kabul etseydık, zaten bole bır topıc acılmazdı...
Yahu isterseniz 300 yapın arkadaşlar benim için değişen hiç bi şey olmaz benim aracım 200 görüyor max bir milimde geçmiyor 210 veya 220 yapsa ben hayatta daha üst mevkide daha başarılı bi insan mı olurum hayır sadece 1.3 motorlu arabam 220 yapıyo deyip egomu tatmin ederim,bazen arkadaşlarla muhabbet ederken konusu geçiyor seninki kaç yapıyor diye 200 diyorum,yapmaz diyorlar,bende yapmazsa yapmasın hızlı gitmek marifet olsaydı schumacher başbakan olurdu diyip konuyu kapatıyorum..onun için,ha 200 le gitmiş ha 220 le ha 180 le....
evet can sana katılıyorum ama buradada kimsenin kimseye hava atacağını yada ego tatmin etmek için yazacağını düşünmüyorum sır gırgır olsun yada hakikatten kaç yaptığımızı söylemek için, yoksa bir yarış içerisinde değiliz elbetteki durduramayacağımız yada tehlikeli yollarda bunu asla denememeliyiz, yada benimki seninkini geçer ,benim babam senin babanı döver gibi konuşmuyoruz,
Hepimiz trafik kurallarına uyuyoruz değilmi arkadaşlar:) ....
ugurozer
14/06/2008, 09:37
abi birimiz 210 digerimiz en aşağı 190 yapmışız :)) aaaa biz çok uyarız trafik kurallarına hep uyarıss zaten kim uymassa kulaklarını çekeriz hmmm çokta kızarıss :)) en baba yolda hız limiti 120 hadi %10 aşma payınıda ekleyelim 132 ama olsun bizim gostergeler biraz fazla gosterio yoksa biz kattiyen kurallara uymamakmış töbe töbeee :=)
abi birimiz 210 digerimiz en aşağı 190 yapmışız :)) aaaa biz çok uyarız trafik kurallarına hep uyarıss zaten kim uymassa kulaklarını çekeriz hmmm çokta kızarıss :)) en baba yolda hız limiti 120 hadi %10 aşma payınıda ekleyelim 132 ama olsun bizim gostergeler biraz fazla gosterio yoksa biz kattiyen kurallara uymamakmış töbe töbeee :=)
:-):-):-) Allah mustahakını versin sabah sabh :D
öle tabe kesinlikle katılıyorum ... (gülmekten)
75 HP'liler 210 yaparken devir göstergesi kaça geliyor acaba; benim araç 4000 deviri kesinlikle geçmiyor. o devirde de 175 yapıyor. sonrada kesinlikle bir km daha hızlanmıyor.
mustafaf
14/06/2008, 10:02
kurallara uymak lazım mutlaka.gerektıgı yerde gerektıgı gıbı kullanmak gerekır aracı.ben kendı adıma konusmam gerekırse, hızı seven bır ınsanım.aracımı son lımıtlerıne kadar zorlamayı severım ama cogu zaman kendımı frenlemem gerekıyor.cunku tmm arabamı dusunmuyorum, belkı bı yerde kendı canımıda dusunmuyorum ama tek dusundugum sey, karsımdakı ınsanın canı.bu yuzdendırkı 76 model 5700cc ford mustang 10 yıldır yatıyor.eger o korkuyuda yenseydım, sımdı gp ıle degılde mustang ıle gezıyor olurdum.(ınsallah hıcbırzaman o korkumu yenemem):)
KaMiKaZe
14/06/2008, 11:01
baştan beri söylüyorum olay sümük yarışına döndü diye :D neyse umarım lafta yapıyoruzdur bu süratleri :D
Ben T-JET i olan arkadaşlara tekrar sormak istiyorum. Bir arkadaşımız düzde 205 de takıldığını diğer arkadaşlarımız da 220 ye kadar gittiğini ve hafif eğimde bunu da geçtiğini belirtmiş. Bunun doğrusu nedir acaba?
Arkadaşlar bu kadar sürat merakınız var da gp ile ne işiniz var alın birer Suzuki Hayabusa rahat edin 300km ye ulaşır daha rahat öbür tarafa yatay geçiş yaparsınız..Şaka bir yana daha öncede yazdığım gibi lütfen sınırları zorlamayınız sevdiklerinizle uzun yaşayınız saygılarımla..
faruktuzlu
18/06/2008, 17:33
yahu arkadaşlar, kimsenin bir yarış içinde olduğu yok! böyle bir konu açılmış foruma, herkes bu konudaki fikirlerini ve yaşadıklarını yazıyor. arabalarımız zaten standart, sadece kullanım şekline göre farklılık gösteren limitlerimiz var. o da maksimum 20 km farkeder. buna hiç tepki göstermeye gerek yok! kurallara uymak konusunda da herkesin uyduğundan eminim. sadece arabalarımıza duyduğumuz meraktan dolayı 1-2 defaya mahsus limitleri zorluyoruz! hepsi bu kadar. tabii ki bunun bir kumar olduğu da aşikar!
Way yiğidim aslanım konuşmuş :D kim tutar seni, pistlerde görmek isteriz seni aslanım :D
mustafaf
18/06/2008, 17:46
yahu arkadaşlar, kimsenin bir yarış içinde olduğu yok! böyle bir konu açılmış foruma, herkes bu konudaki fikirlerini ve yaşadıklarını yazıyor. arabalarımız zaten standart, sadece kullanım şekline göre farklılık gösteren limitlerimiz var. o da maksimum 20 km farkeder. buna hiç tepki göstermeye gerek yok! kurallara uymak konusunda da herkesin uyduğundan eminim. sadece arabalarımıza duyduğumuz meraktan dolayı 1-2 defaya mahsus limitleri zorluyoruz! hepsi bu kadar. tabii ki bunun bir kumar olduğu da aşikar!
valla benımde dusunduklerımın aynısını yazmıssın.%100 katılıyorum sana.elıne saglık...
B sınıfı ve önden çekiş bir araçta, 190 km üzerinde hızlar yapmak bence tehlikeli yüksek hızlarda kontrol çok daha zorlaşıyor bence fazla limitleri zorlamayalım, italyanlar hızlı giden ve çok anıran eşeği (ses sistemlerinden dolayı) sevdiklerinden dolayı gp anladığım kadarıyla sınıfındaki araçlardan biraz daha hızlı o yüzden dikkat diyorum
165 km de takıldım düz yolda...
getz 1.5 dizel 90 ps ile 175 den sonra araç ufak diye bıraktım daha da yapacaktı...
gp de hayalkırıklıgı oldu ama yinede seviyorum..
gp dan cok fazla hız beklemek yanlıs 160 yeterde artar bıle daha falzasını bekleyen varsa zaten daha buyuk ve beygırı yuksek araba alır yada motor alır......
Paranoya
19/06/2008, 02:02
Kendim gibi göstergelerin fotolarını çekenleri görünce dayanamadım, ben de bir resim ekleyeyim dedim. :siritma:
Kafalar karışmasın; tahmin ettiğiniz üzere araç GP değil, Albea. Albea Sole Multijet. Ama kaç km/s olduğunu ben hesaplayamadım; buyrun siz ölçün :busted_b:
https://img81.imageshack.us/img81/3783/photo0005sy9.jpg
Dogrudur. Bende Aydın otobanında 190 km/h gördüm Albea ile tabii yokuş aşağı :)
walla albea felaket gidiyomuş :D
15 cant aracım 2004 punto dynamıc
1.3 multıfet
son görebildiğim 190 oldu
ayrıca kmsi 155.000 de.
tıkır tıkır hiç problemsiz
mustafaf
19/06/2008, 13:19
B sınıfı ve önden çekiş bir araçta, 190 km üzerinde hızlar yapmak bence tehlikeli yüksek hızlarda kontrol çok daha zorlaşıyor bence fazla limitleri zorlamayalım, italyanlar hızlı giden ve çok anıran eşeği (ses sistemlerinden dolayı) sevdiklerinden dolayı gp anladığım kadarıyla sınıfındaki araçlardan biraz daha hızlı o yüzden dikkat diyorum
sanırım haklısın ıtalyanlar hızlı arabaları sevıyorlar.dun bır arrkadasımla adanaya gıttık otobandan.onun Toyota Yarıs var yenı kasa.1.4cc 90HP D4D motor var.aracını alalı 4 ay kadar oldu.aynı donemlered almıstık.arabayı adana otobanında o kadar zorladık (2kısı + 30kg.) arabayı 185km./h gecmedı araba.valla ben onuda gordukten sonra bır kez daha ıyıkı GP almısım dedım... :)
bendede 1 tane 1.4 fire var eğimde ibre son :D tam gözükmüyo ama sona dayandığı gözüküyo
https://img237.imageshack.us/img237/5656/e2122zx4.jpg (https://imageshack.us)
bendede 1 tane 1.4 fire var eğimde ibre son :D tam gözükmüyo ama sona dayandığı gözüküyo
Her iddasına varım bu araç lifte kardıktan sonra 220 vurmuştur:D ön camdan aracın gitmediği belli ve fotoda hiç titreme yok:D birde ne olursa olsun tepe taklakta gitsen ibre oraya gelmez :D:D:D:D
Şaka yapıyorum alınma :) Ama doğrusuda böyle değilmi ;)
KaMiKaZe
19/06/2008, 20:55
diaognostic test falan olsa gerek :D
Buda benden...
https://img299.imageshack.us/img299/8893/puntoqt3.jpg
Bugun Ercan gönderdi bu fotoyu Budapeştedeymiş orda araba kiralamışlar. Tjet grande punto. Bu hızı yaptığında 4 kişilermiş arabada...
Bizim karasınırları içersindeki surat denemeleri pek tatmin etmemiş galiba :D
MethyLen
20/06/2008, 01:37
T-jet için az bence bu ibre. 120 hp'den bahsediyoruz sonuçta.
Bence buda fake :D hiçmi adamın eli titremez be kardeşim:D:D Birde km ye bakın ne şans nasıl yakalamış 11111 :D:D:D
ben de her sabah 90 yapıyorum ne olmuş :D:D
ugurozer
20/06/2008, 10:24
ben de her sabah 90 yapıyorum ne olmuş :D:D
yavaş yap! inanmayıski biz resmini koycen bakces karar verces krikoyumu kaldırıp yaptın yoksa gercektenmi yaptın ona gore wooow dices :)
dalga mı geciosun yaff 90 yapmaya wooww mu denir miş :D:D
gerek yok hıza 50 neyinize yetmio :P:P
ugurozer
20/06/2008, 10:28
:))))) kesinlikle haklısın
zaten banada başka biri gönderdi doğru söylüyosun mehmet abi yapmaz gibi araç o kadar
mustafaf
20/06/2008, 11:03
ben 2008 model t-jet lerın ıbresınde 240km./h yazıyor dıye bılıyorum...
ayrıca benım arabaya 4 kısı bınelım yokus asagı onun yaptıgı hızı gecer...hıc yakıstıramadım t-jet e :)
ben 2008 model t-jet lerın ıbresınde 240km./h yazıyor dıye bılıyorum...
ayrıca benım arabaya 4 kısı bınelım yokus asagı onun yaptıgı hızı gecer...hıc yakıstıramadım t-jet e :)
220 km/h ibre var tabi 5 kapılı olanda spor modelinde ne kadarlık bir kadran var bilmiyorum.
mustafaf
20/06/2008, 11:15
220 km/h ibre var tabi 5 kapılı olanda spor modelinde ne kadarlık bir kadran var bilmiyorum.
az once baktım.bızım komsuda var.onunkı sport ve 3 kapı onda 240km./h yazıyor.5 kapı dynamıc versıyonlarda oyledır o zaman...
mustafaf
20/06/2008, 11:47
T-jet için az bence bu ibre. 120 hp'den bahsediyoruz sonuçta.
aynen katılıyorum sana.bende anlamadım bu aracı.120HP dıoruz ama pıyasada daha dusuk motor gucune sahıp araclar daha performanslı gıdıyor.mısal arkadasımda seat leon var.
seat leon
1.6lt., 102HP, 148nm tork, 1205kg.
Fiat Grande Punto T-Jet
1.4lt., 120HP, 206nm tork, 1155kg. + Turbo
ama leon 230 dıyor 3 kısıyle.ben anlam veremıyorum bu ıse... :agri:
Son hıza etki eden milyon tane faktör var şanzıman oranlarından tut rüzgara arabadaki ağırlığa yolun belli bile olmayan eğimine...
mustafaf
20/06/2008, 14:02
Son hıza etki eden milyon tane faktör var şanzıman oranlarından tut rüzgara arabadaki ağırlığa yolun belli bile olmayan eğimine...
ıkı aracıda adana - mersın otobanında denedık.hava sartlarıda aynı bu aralar sıcaklık, ruzgar v.s.bahsettıgım uc kısıden bırınde leon, bırınde t-jet 3 kapı sport, bırıde benım :) valla dedıgım gıbı bıcok faktor vardır dogrudur ama 120HP duydugun zaman ınsanın ıcı hareketlenıyor ama gel gor kı o kadarda 120HP degıl.ben cıddı cıddı dusunuyordum bu aralar t-jet almayı.cok cazıp bı onerıde bulunmustu bılen oto.ama son donemde araclarda yaptıgımız bazı hız testlerı bıraz gerı cektı benı acıkcası...
ıkı aracıda adana - mersın otobanında denedık.hava sartlarıda aynı bu aralar sıcaklık, ruzgar v.s.bahsettıgım uc kısıden bırınde leon, bırınde t-jet 3 kapı sport, bırıde benım :) valla dedıgım gıbı bıcok faktor vardır dogrudur ama 120HP duydugun zaman ınsanın ıcı hareketlenıyor ama gel gor kı o kadarda 120HP degıl.ben cıddı cıddı dusunuyordum bu aralar t-jet almayı.cok cazıp bı onerıde bulunmustu bılen oto.ama son donemde araclarda yaptıgımız bazı hız testlerı bıraz gerı cektı benı acıkcası...
Ben tam tersi diye düşünmüştüm. Yani T-JET in max. hızı olduğundan baya yüksek diye tahmin ediyordum. Forumda düzde 220 nin de altına yani 230 a kadar ibreyi indirdiklerini yazıyorlardı T-JET i olan arkadaşlar. Sizin bu arkadaşın t-JET düzde kaça oturuyormuş? Biz de aldık T-JET daha 2 gün oldu. Benim kendi GP' mde yaptığım gibi 3500 e kadar basmadan kullanıp, sonra bir yağ değiştirip asılmayı denemeyi düşünüyoruz ve o yüzden deneyemedik kaç gidiyor araba.
Son hızı ECU dan sınırlıyorlar bildiğim kadarıyla o yüzden ECU nun yazılımını bozarsanız yapabildiği kadar hız yapar araba, ama unutlmamalıdırki firmaların belirledikleri hıza göre lastik kullanıyorlar ve aracın tasarımını ona göre yapıyorlar önden çekiç bir araç için ek donanım yoksa 230 km/h hız çok riskli bir hız.
Paranoya
20/06/2008, 18:29
femo benim resme hiç çamur atamamışsın bakıyorum :D
Arkadaşlar bence T-Jet in kaç bastığı değil, benzinli ve turbo olması önemli. Ona uygulanabilecek turbo basıncını yükseltme, chip, blow-off gibi modifiyelerle ne keyifli hale gelir düşünemiyorum bile! Almayı düşünenlerin bilgisine.. :)
Ayrıca Ozan'ın gönderdiği resim "son sürat" mi yani? Ben anlamadım. Arkadaş budapeşte'de, 4 kişi bu hızın resmini çekmiş. E iyi de araba daha gidiyo muymuş? Yokuş çıkıyolar mı iniyolar mı? Rüzgar var mı? Üstelik kiralık olan arabanın motoru, bakımı ne durumda...vs vs vs
Hemen bitirdiniz güzelim T-Jet i! :)
Bi turbo (benzinli) motorum olsun, 30 milyar borcum olsun :D:D:D:D:D
mustafaf
20/06/2008, 21:18
Ben tam tersi diye düşünmüştüm. Yani T-JET in max. hızı olduğundan baya yüksek diye tahmin ediyordum. Forumda düzde 220 nin de altına yani 230 a kadar ibreyi indirdiklerini yazıyorlardı T-JET i olan arkadaşlar. Sizin bu arkadaşın t-JET düzde kaça oturuyormuş? Biz de aldık T-JET daha 2 gün oldu. Benim kendi GP' mde yaptığım gibi 3500 e kadar basmadan kullanıp, sonra bir yağ değiştirip asılmayı denemeyi düşünüyoruz ve o yüzden deneyemedik kaç gidiyor araba.
abı valla beraber test ettık duz bır yolda belkı hafıf bı egım vardır 3 kısı 220nın ustune cıkamadık.219 dıo orda kalıyo ıbre.arac daha 3000 km.de. bundan olması mumkunmudur???
Kardeş neden olduğunu bilmiyorum. Ben forumda 220 yi düzde geçenler var böyle yazmışlar diye yazdım. Ben de isterim tabi uçsun gitsin. Bir benim bir abimin 2 tane GP miz var. Biri t-JEt biri 90 HP dizel. Sonuçta 195 max hız olarak açıklanmış. Bilemiyorum ötesini. Bizim araba daha çok çok yeni. 200 km de. Basma olayımız yok. Bu arada 200 km lik arabada ön davlumbaz yerinden çıktı. O plastik dübel gibi tutturma parçalarını serviste iptal ettiler yerine kablo bağı taktılar. Kıl olduk yaaa duruma.
mustafaf
21/06/2008, 15:10
Kardeş neden olduğunu bilmiyorum. Ben forumda 220 yi düzde geçenler var böyle yazmışlar diye yazdım. Ben de isterim tabi uçsun gitsin. Bir benim bir abimin 2 tane GP miz var. Biri t-JEt biri 90 HP dizel. Sonuçta 195 max hız olarak açıklanmış. Bilemiyorum ötesini. Bizim araba daha çok çok yeni. 200 km de. Basma olayımız yok. Bu arada 200 km lik arabada ön davlumbaz yerinden çıktı. O plastik dübel gibi tutturma parçalarını serviste iptal ettiler yerine kablo bağı taktılar. Kıl olduk yaaa duruma.
abı hepsını bosverde o davlumbaz olayı kıl olunmıyacak gıbı degılmıs ha.nıye komple degıstırmedılerde sadece vıda yerlerını ıptal ettıler :ohmy0000:
aysun42pnt
21/06/2008, 15:35
190 üstü yemedi
Çünkü "büyük!" firma FIAT böyle talimat vermiş. Yerinden çıkarsa dübel mübel gerek yok. Daha düne kadar Şahine bindiriyorduk, şimdi GPye kablo bağıyla binin birşeycik olmaz demiş. Şaka maka fabrikadan bildirilen prosedür bu şekilde. Davlumbazı yerinden düşen arkadaşlar servise giderse diğer tarafı da kendileri iptal ediyorlar ve kablo bağıyla bağlıyorlar ve al sana bin böyle koç gibi diyorlar. Sonra sen git de VW' le Honda' yla şunla bunla kıyasla GP'yi. Şekil şemal yapmışsın da kafa odun hala. Bugün servise çektik simsiyah TJET'i. Araç kabuldeki tepki şu..."oooo hayırlı olsun dizel mi abiii???!!!" Dedim ya size. Daha önce birmottan da bana 3 kapılı sport model TJET mi varmış. Linea olmasın o" cevabını almıştık. Ondan sonra burada ben servistekiler cahil diyince bana tepki veren arkadaşlar çıkıyor. enterasan..
T-Jet Gp, sıfır eğimde 220km/s e çıkamaz...
benzer durum benim başıma gelmişti 150-160 arası giderken temmuz sıcağında izmirde ben olayı farkedene kadar davlumbazın yarısı parçalandı. garantiden değişti araç daha servisten çıkmadan denemek için davlumbaza dokundum aynı yerden tekar attı. serviste ufak bi metal parça ile sağlam biyere sabitlendi ozamanlar açtığım konuya fotoğraf eklemiştim.
ugurozer
22/06/2008, 01:04
davlumbaz benimde çıktı yaa bende diyorum kardeşim taktı herlde bi yere, demek kronikmiş sağ olun arkdslar servise iletelim inş. yaparlar.
konuyu buldum. https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/3860-davlumbaz-sorunu-cozuldu-mutlaka-okuyun.html
servisinize kesinlikle garantiden değişmesi için baskı yapın (eğer kırılma vs varsa) yoksada iyice sabit hale getirin.
Ayrıca ek bilgi: karter koruma olan dizellerde son derece sabit :)
mustafaf
23/06/2008, 10:08
T-Jet Gp, sıfır eğimde 220km/s e çıkamaz...
hay elıne saglık abı.bende onu dıom 219km/h de kaldı araba. 3 kısı yol duz gıbı gorunuyordu ama belkı ufak bı egım vardır.dahada ustune cıkmadı araba.daha ustune cıkan arkadaslar nası cıkmıs ben akıl erdıremedım...:agri:
ugurozer
23/06/2008, 10:11
219 a cikan arac braz daha egimle 220 yede cikar abi simdi :) teml 99 ekmek istio 100 veriolar fırında oha diyo kim yicek o kadar ekmegi :)
mustafaf
23/06/2008, 10:18
219 a cikan arac braz daha egimle 220 yede cikar abi simdi :) teml 99 ekmek istio 100 veriolar fırında oha diyo kim yicek o kadar ekmegi :)
hayır sıfır egımde 220 nın ustune cıkan arkadaslar varmıs da ben ondan sordum.belkı bızım test ettıgımız yoldada (yok gıbı) hafıf bı egım vardır bılemıyorum.ama 220 nın ustune cıkmıo.cıkıosada kesın saglam bı egım vardır...
zaten anlamadıgım baska bır noktada, bu aracın 5 kapı dynamıc modelının, 3kapı sporttan tek farkı agırlıgının 15 kg. daha fazla olması.(ayrıca sport modelınde bıde 17" jant var)dynamıc modelının ıbresınde 220km/h yazıyor.dolayısıyla 220km/h ustune cıkması cok enteresan olurdu halıyle...
hayır sıfır egımde 220 nın ustune cıkan arkadaslar varmıs da ben ondan sordum.belkı bızım test ettıgımız yoldada (yok gıbı) hafıf bı egım vardır bılemıyorum.ama 220 nın ustune cıkmıo.cıkıosada kesın saglam bı egım vardır...
Bence 195 olarak son hızı açıklanmış bir arabanın düzde 210 göstermesi bile teknik değerleri karşıladığı anlamına gelir. Başarılıdır yani. Arda sen yazmıştın galiba düzde kendi arabanın hız değerlerini. Nasıldı acaba senin arabadaki hızlanma ve son hız durumları?
mustafaf
23/06/2008, 10:30
Bence 195 olarak son hızı açıklanmış bir arabanın düzde 210 göstermesi bile teknik değerleri karşıladığı anlamına gelir. Başarılıdır yani. Arda sen yazmıştın galiba düzde kendi arabanın hız değerlerini. Nasıldı acaba senin arabadaki hızlanma ve son hız durumları?
abı gozunu sevım bırak fabrıka verılerını.daha once ornegını verdıgım leonunda fabrıka verısınde 184km/h yazıyor, benım arabanın fabrıka verısınde 165km/h yazıyor.leonla 230km/h yaptık dıyorum.kendı aracımlada duz yolda 190km/h gordum.dolayısıyla fabrıka verılerındekı son hızlara pek ınanmıyorum...
Güzel kardeşim esasına bakarsan fabrika verilerini baz almak lazım. Göstergelerde inanılmaz değerler çıkabiliyor. Bak ben de 2 sene önce GP ler yeni çıktığında 1 hafta dizel 75 kullandım. Düzde iki kişi, pedal paspasta 170 anca diyordu. Bunun dışında verirsin yokuş aşağı kadranlarda ne süratler görürsün. Ama bir de GPS le bak o süratlere gerçekle hiç alakası yoktur kadranın. Kadrandaki sapmaları da hesaba katarsak, düzde fabrika değerlerinin 10-15 km/s fazlasını görmek bence teknik değerleri karşılıyor anlamına geliyor. Benim araba da düzde 190 görüyor. 175 fabrika değeri var. Bence anca 175-180 yapıyordur GPS le falan kontrol etsek. Bu anlamda dedim 210 görse düzde bence fabrika değerlerini karşılıyordur T_JET. Daha da fazla görürse ne ala.
mustafaf
23/06/2008, 11:11
Güzel kardeşim esasına bakarsan fabrika verilerini baz almak lazım. Göstergelerde inanılmaz değerler çıkabiliyor. Bak ben de 2 sene önce GP ler yeni çıktığında 1 hafta dizel 75 kullandım. Düzde iki kişi, pedal paspasta 170 anca diyordu. Bunun dışında verirsin yokuş aşağı kadranlarda ne süratler görürsün. Ama bir de GPS le bak o süratlere gerçekle hiç alakası yoktur kadranın. Kadrandaki sapmaları da hesaba katarsak, düzde fabrika değerlerinin 10-15 km/s fazlasını görmek bence teknik değerleri karşılıyor anlamına geliyor. Benim araba da düzde 190 görüyor. 175 fabrika değeri var. Bence anca 175-180 yapıyordur GPS le falan kontrol etsek. Bu anlamda dedim 210 görse düzde bence fabrika değerlerini karşılıyordur T_JET. Daha da fazla görürse ne ala.
saolasın abı.ama konuyu ben dagıttım bıraz.asıl kafama yatmayan ne bılıyonmu? daha dusuk motor gucune sahıp aracların son hızları neden daha fazla??? ozan yazmıs oncekı sayfada mılyon tane faktor var dıye ama ben oncekı sayfada bı karsılastırma yaptım, GP de turbo, 120HP ve daha hafıf oldugu halde neden 220km/h ustune cıkamıyor demıstım...
ugurozer
23/06/2008, 12:24
abi fabrika verileri tam duz ve ruzgarsız alanda yapılan testlerdir, yani, siz fabrika verilerini gectiyseniz ya denemenizde yolunuz duz degildi yada bu olmadan veya bununla beraber arkadan ruzgarı almıştınız, yoksa ben duzde ve ruzgarda arabamda modifiye olmadıgı halde fabrika verisini gectim durumları kendinizi kandırmaktan baska bise diildir :))
Emre, ben aracımdan genel olarak memnunum.0-100Km/s ve son hıza çıkma isteği gerçekten güzel.Sadece çevre yolunda yüksek hızlara çıkabiliyorum.Orada da max.220km/s e geldi sayılır.Yalnız kesinlikle eğimde çıkabilir o değere.Düz yolda, eğimin kesinlikle ''0'' olduğu yolda bizim araçlar 220km/s e çıkmazzz:)
Ben tüm araçlarımda düz zemine çok yakın yollarda fabrika son hız değerlerinin yaklaşık %5 az ve fazlasını yakaladım.
Fabrika verisinin 30-40km/s fazlasını yapabilmek imkansızdır.Tabi altınızda 500bg lik bir araç varsa bu rakam %5 e denk gelebilir o ayrı:)
punto ile 140 daha 219 km ondan basmadık
Fabia ile yokuşta 165 yol bitti ondan basamadık
osmaniye antep ylunda antepe giderken 190 hıza cıktım aracım multilpgli:) orada egim vardı ama yuzde kac egim orayı bilen birisi varsa soylesin ama daha gidecekti arac
1.4 puntom ile 170 ten yukarı çıkamadım. 94 model eski tip lpgli broadwayimle 175 yaptıydım :S
Romeo_er2
09/09/2009, 23:23
biraz aşşa eğimli yolda 190 gördüm
bidaha denemedim zaten
hortlatmıssınız konuyu bende yazam bari valla yaşım daha küçük oldugundan 185 üstünü vurmadım vuramadım tırstım yolda eğim vardı aslında kesmesem gazı çıkardı ama tırstım :D:D
aykuting
10/09/2009, 00:26
hafif eğim düzce istanbul otobanında 210u gördüm
fatıh sultan mehmet koprusune gelmeden karsıya gecerken 180 ı gordumm dahada deenemedım
En kısa zamanda ucretli otobana cıkıp bende ilk deneyimi yasıyayım bakalım 190 ı gorebılcekmıyım
Maltepe-bostancı, E5 hattı, hafif egim, 4300 devirde 170 i gördüm ama tahminim 190 a rahat çıkabilir.
mustafaf
12/09/2009, 14:37
bu konuda kapanacak gıbı :)
hortlatmadan edemeyeceğim. bugün 190'ı gördüm. Çok sağlam bi bayır vardı basmadan edemedim. Ankara'dan Gerede'ye gelmeden.
bladeharun
12/10/2009, 02:14
210 yaptım istanbul yolunda
GP COSKUN
12/10/2009, 14:46
tem kartal bağlantı yolunda rampa aşağı 205 i gördüm 6100 d.devir
serdar2362
12/10/2009, 15:38
Arkadaşlar. Bu hızları altınızdaki arabalar rahat rahat yapar. Siz arabanızdaki tekerlerin hız sınırlarına hiç baktınızmı.
mustafaf
12/10/2009, 15:55
bendemı fıre alsam acaba :D
:) :) :)
GP COSKUN
12/10/2009, 16:26
akıllıca
düşün bence
pişman olmazsın
Arkadaşlar. Bu hızları altınızdaki arabalar rahat rahat yapar. Siz arabanızdaki tekerlerin hız sınırlarına hiç baktınızmı.
V:240 Km/H saat ama 160'ı geçmedik
batuhann80
12/10/2009, 17:00
2 tane olsun...
mustafaf
12/10/2009, 18:07
sanıyorum fıre motorlarla 210-215km. hızları goren arkadasların sanzumanları farklı yada gostergelerınde muthıs sapmalar mevcut.dıslı oranlarını hesapladıgınızda fıre motorların, 175/65/15 lastık olculerınde, 6500d/d'da yapabıleceklerı maksımum hız 198km. olarak gorunuyor.bundan otesı yanılma paylarından kaynaklı oluyor.bır donem fıre motor deneyımım olmustu.o donemden hatırladıgım en net degerler aracın 4000d/d'da 125km. hızda oldugu...
batuhann80
12/10/2009, 18:15
en iyisi allah ne verdiyse basıp radara girmek :D net olur..
Fire la değiş tokuş yapılır :D
batuhann80
12/10/2009, 18:19
Fire la değiş tokuş yapılır :D
:D :D :D allah iyiligini versin...
mustafaf
12/10/2009, 18:20
en iyisi allah ne verdiyse basıp radara girmek :D net olur..
super :D
sanıyorum fıre motorlarla 210-215km. hızları goren arkadasların sanzumanları farklı yada gostergelerınde muthıs sapmalar mevcut.dıslı oranlarını hesapladıgınızda fıre motorların, 175/65/15 lastık olculerınde, 6500d/d'da yapabıleceklerı maksımum hız 198km. olarak gorunuyor.bundan otesı yanılma paylarından kaynaklı oluyor.bır donem fıre motor deneyımım olmustu.o donemden hatırladıgım en net degerler aracın 4000d/d'da 125km. hızda oldugu...
zahmet olmazsa fire motor 195/55/16 da maksimum kaç yapabilir hesaplayabilirmisiniz?
mustafaf
12/10/2009, 19:16
195/55/16 ve 6500d/d'da yapabıleceklerı maksımum hız 202km. olarak cıkıyor...
185/65/15 ve 5000d/d'da multıjet 75HP'de maksımum 213km. olarak cıkıyor...
bunu kendınızde hesaplayabılırsınız arkadaslar.daha once forumda Mehmet Ali eklemıstı konuyla ılgılı ayrıntıları.ben bu konuyu DH'de okumustum daha once...
https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/13195-sanziman-disli-oranlari-nasil-okunmali.html
ERDEM1907
12/10/2009, 19:37
77 hp motorla 190 km hiz. Kullanma kilavuzunda 165 kh/h yaziyor maksimum. Bu motorla araba rampada zorlanirken bu hizi yapmasi ilginç gerçekten
Ogulcan.Öğüt
12/10/2009, 19:39
Fire motorla 160 170 i geçemeyeni anlamıyorum tamam öle güçlü değil ama bugün ankaradaydayım yeni döndüm ankaraya giderken otobanda 205 gördüm videosu bile var =) İsterseniz Ekleyebilirim ...
Edit : Arkdasşımım 2006 Multijet Active İle Geçen Hafta Gitmiştik Aynı Otobandan Çok hafif bi egimde 210 gördü araç
StrawBeeRy
12/10/2009, 19:44
tekirdağ yolunda 215 buda fotosu
https://img444.imageshack.us/img444/2139/hfh.jpg (https://img444.imageshack.us/i/hfh.jpg/)
Ogulcan.Öğüt
12/10/2009, 21:14
Buldn 90lık multijeti bas tabi kanka :D
GP COSKUN
12/10/2009, 21:21
demekki bazı arkadaşlarımız tam basamıyo
yada arabaları basamıyo
eğer rica ederlerse benim fıre yi bir tur verip 195 neymiş gösterebilirim
Ogulcan.Öğüt
12/10/2009, 21:41
Ümit abi kesinlikle Katılyrm otobanda düz yolda 190 egimde 200 ü geçti hafif 160 da kalanlar ve 160 dan sonra güven vermmio diyenler farklı bişiye binio sanırım ibreye bakmadan anlamadım ben 200 oldugunu ...
StrawBeeRy
12/10/2009, 22:19
ertuğ bey 8V arabayla 18" jantlarla 190 yapıyordu :D 15liklerlemi yapılamicak.
mustafaf
13/10/2009, 10:06
1.3 90HP multıjet'ın 215km. hıza cıktıgına bızzat sahıt oldum.6. vıtes bırde guzel bır egım bulundugu zaman o hızlara cıkması zor olmuyor.benım merak ettıgım 205km. hızda fıre motorun devrı kacta oluyor??
Ogulcan cektıgın vıdeoyu bır koyarsan, ordan devır saatınıde takıp edebılırız...
batuhann80
13/10/2009, 11:03
birgün üç arkadas ücümüzde pesi pesine 75hp dizel puntoyla giderken elimizde telsizler,,,biraz basalım dedik..
arkamdaki arkadas km hızını ara ara telsizden bildiriyordu...dipdibe giderken telsizden gelen km bilgisi;
suan 200 km gösteriyor dedi,,
ibreme baktım bende 193 km gösteriyordu..
eminmisin bende 193 km gösteriyor diye sordum evet bende 200 yazıyor dedi..bu kısa süreli bir deneme oldu..
ve burdan anladıgım..
km sayaclarında sapmalar olmaktadır..ve yüksek süratta daha belirgenlesmektedir.
o yüzden idda edilen km süratleri ben 195 gecemedim ben 215 yaptım (aynı araclar için ve stok halleri) bu tarz farklılıklar olabiliryor sayac sapması..
mustafaf
13/10/2009, 12:08
ahh modus ahhh :D
GP COSKUN
13/10/2009, 13:06
birgün üç arkadas ücümüzde pesi pesine 75hp dizel puntoyla giderken elimizde telsizler,,,biraz basalım dedik..
arkamdaki arkadas km hızını ara ara telsizden bildiriyordu...dipdibe giderken telsizden gelen km bilgisi;
eminmisin bende 193 km gösteriyor diye sordum evet bende 200 yazıyor dedi..bu kısa süreli bir deneme oldu..
ve burdan anladıgım..
km sayaclarında sapmalar olmaktadır..ve yüksek süratta daha belirgenlesmektedir.
o yüzden idda edilen km süratleri ben 195 gecemedim ben 215 yaptım (aynı araclar için ve stok halleri) bu tarz farklılıklar olabiliryor sayac sapması..
kilometre sayaçlarında sapmalar olduğu doğru
asıl hız ölçümünü gprs sistemiyle ölçmek en sağlıklısı
ben herkese inanıyorum
ama kilometre sayaçlarına güvenmiyorum
StrawBeeRy
13/10/2009, 13:38
Ümit abi kesinlikle Katılyrm otobanda düz yolda 190 egimde 200 ü geçti hafif 160 da kalanlar ve 160 dan sonra güven vermmio diyenler farklı bişiye binio sanırım ibreye bakmadan anlamadım ben 200 oldugunu ...
kanka şu videoyu koyda devir saatlerine bakalım bir.
elegance020
13/10/2009, 18:50
hafif eğimli yolda 180 km ki alan dardı :)..aracım su an 1450 km..
GP COSKUN
13/10/2009, 18:58
hafif eğimli yolda 180 km ki alan dardı :)..aracım su an 1450 km..
TEBRİKLER
çıkarın fıre leri millet punto görsün:busted_b:
StrawBeeRy
13/10/2009, 19:00
hadi bakalım fire la en fazla kim yapabilicek. :)
serdar2362
13/10/2009, 19:01
ve burdan anladıgım..
Teker çapları hepinizde aynımı...?
Ogulcan.Öğüt
13/10/2009, 19:49
video yu ben çekmedim beraber gittigim abimin telefonunda ondan alır almaz koycam yanlış olmasın 200 veya 200 ü hafif geçmiş gibiydi.
batuhann80
14/10/2009, 08:54
Teker çapları hepinizde aynımı...?
evet...
Aynı araçtan bendede var, düz yolda 190 gördüysen ne mutlu sana. Devir saatini bende çok merak ettim.Keşke videoyu koyabilsende bende arkadaşlarıma hava atsam fire araç bak 200 gördü diye.
Multijet son hızı 210 görmüşsün o zaman fireler 200 yaparmı düşündürücü...
GP COSKUN
17/10/2009, 10:16
düz yolda 190 görmek imkansız gibi bir şey fire ile
ama
rampa aşağı gitmem demiyo ********
gerçi motor kol çıkartacak kadar bağırıyor ama 200 ün üstüne çıkıyor
mustafaf
29/10/2009, 14:26
vıdeodan bı haber yokmu ???
Fire'ın 200'u geçmesi için aracı komple ucaktan atmak lazım. Hemen bir hesap yapalım...
potansiyel enerjiyi kinetik enerjiye eşitleyelim ......
m . g . h = 1/2 . m . V2'den hesaplarsak 9.81 m/s2 x h = 1/2 V2
19.62 x h = v2
aranan hız 200 km olduguna gore ve km / saati m/sn'ye cevirmek için 3.6 ile böleriz
(200/3.6)karesi= 19.62 h
3086.42 = 19.62h
h = 157metre sonucuna ulasırız.
Yani hava surtunmesinin olmadıgı bir ortamda Fire'ın 200km/saat'i gorebilmesi için
157 m'den aşagıya atılması lazım. Başka türlü bu motor 200'u goremez :):)
Romeo_er2
30/10/2009, 03:03
eski 1.4 fire aracımla 215/35/18 oz lar takılıyken kn apollo varken araçta hafif eğimde 190 gördüm dahada zorlamadım çektim ayağımı..istanbul ankara otobanda ankaraya gelirken son 100 km yi genelde 166-170 arası gittim..ankaraya indiğimdede yakıt ortalaması 6.4 tü..tee zamanında..