Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : İlandaki araç hakkında yorum lütfen

Backer
27/02/2011, 19:49
Öncelikle merhabalar iyi forumlar.Belki bir fiat değil ama Alfa'da aileden ve güvendiğim bir forum olduğu için buraya yazma ihtiyacı duydum..Araç bir abimizin 2 parça lokal boyası var,onun haricinde herşeyi saat gibi... Fiyat ve araç hakkıda Yorumlarınızı esirgemezseniz sevinirim.. Saygılar...

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-alfa-romeo-servis-bakimli-masrafsiz-en-full-modeli-43583971/detay

insomnia06
28/02/2011, 16:09
fiyat normal gibi,bende punto almadan önce 256ya çok bakmıştım hatta birinde fiyatta anlaşmıştım 21,500 şampanya rengi 56.000km deydi sanırım.kısmet punto oldu.çok yaktığını söylediler,ayrıca ankara da servis müdürü arkadaşım yerinde olsam almam dedi vardır bir bildiği dedim almadım ama hala içimde uhde açıkcası..

takres
28/02/2011, 16:38
belki alfa çok daha üstün bir araç ama yinede satması zor olabilir...

sabanci
28/02/2011, 16:49
araç temiz görünüyor ama 2.el piyasası aşırı zayıf arkadaşımın 156 sına bindim çok keyif verici ve konforlu bir araçtı ama satarkende olacakları düşünmek lazım...

fawori
28/02/2011, 16:52
Bende Alfa lara hastayım hatta yeteri kadar imkanım olsa şimdi gider bir Giulietta siparişi verirdim. Bende puntişimi almadan önce Alfa lara çok baktım fakat bir benzinli yani çok yakan ama gerçekten performanslı arabalar ikincisi ve zaten önemli olanı bu ve fiyatlarının düşmesine neden olan parça fiyatları çok çok yüksek diye biliyorum.

Backer
28/02/2011, 16:53
Şuan Fethiye'de yaşıyorum ve inanın burda temiz 2. el araç bulmak çok zor bu araçda fiat'da çalışan bir abimizin satmayla ilgili acelem yok her zaman için akllımın köşesinde satılık duracak olurda denk gelir yada takas durumu olur verir geçerim düşüncesiyle davranıcam... İnanın ne alacağımı bilmiyorum :S

Scottie
28/02/2011, 16:55
valla güzel araç sen nasıl almak istiyorsan sen satarkende almak isteyen çıkacaktır.

Backer
28/02/2011, 17:01
Aklımda hiç alfa yoktu eski grandepunto ve bravo kullanıcısıyım.. İlandaki araç 30 km uzağımda olmasına rağmen daha 1 defa oturup içine bakmadım bile.. Bu aracı seçme sebebim temiz olması ve elimin altında olmasıı... Eğer buda oolmazsa hadi bana forumdan temiz bi grandepunto bulalım diycem :cool0000:

Honor COOPER
28/02/2011, 17:39
Alfa ayrı bir dünya bir hastalık ne puntoyla nede Bravo ile kıyas yapılır.her araç satılır ama 1 gün ama 1 yıl ama bu konfor ve asalete değer uğraşmak.

ozay06
28/02/2011, 19:09
Fiyat iyi görünüyor
Aynı aracın 2006 modeli siyah renk hiç hatasız 12 airbag sanroof lovato cruze control tüplü modeline arkadaşım 27000 istiyor 26000 veren oldu vermedi
Araçta sıkıntı yoksa alın

zaferdurukan
28/02/2011, 21:56
alfa gerçekten çok asil bir araç 156 son derece konforlu,atak ve karizmatik bir araç. bence tek kötü yanı çok yakmasıdır,bunuda lpg taktırarak bertaraf ettirebilirsiniz.
aklında bulunsun; vw,ford,toyota,bmw,mercedes,audi hariç. tüm arabalar zaten gübredir:) bunlardan hariç hangisini alırsan al satamassın son sahibi olursun vs vs:)
bence alfayı al! yalnız çok çok dikkat et galeriden alıcak isen her yerini kontrol ettir

Backer
01/03/2011, 01:00
Galeri değil fiat bayisinin 2. el sorumlusu bir abimiz oda 159 almak için satıyor sağ arka çamurlukta lokal boya var servise sordum herşeyi serviste yapılmış çok bakımlı bir araç bana düşen sadece yakıt alıp binmek... Çok kararsızım lpg yi bende düşündüm ve sanırım bu şekilde çözüme varacağım... Uzun zamandır para geçsin elime araba alacağım diyordum şimdi param var araç bulamıyorum.. Ne dertli iş bu. Dertsiz başıma dert alıyormuşum gibi hissediyorum.. Araba bir ihtiyaç ama alfa lüksmü kalır bilmiyorum :D

tayfux
01/03/2011, 01:52
bende çok baktım aynı arkadaşlar gibi çünkü araç süper fiyatları düşük işte sorun burda zaten yedek parça ve özellikle elektrikçi arkadaşlarımdan aldığım bilgiye göre aracın elektrik tesisatı zayıfmış çok arıza veriyormuş bu konuda ki 156 lar bu konuda başı çekiyormuş..

mesutf
01/03/2011, 10:15
Ben de bir süredir 156'ları inceliyorum.
Geçen Ekim ayında abim için almaya karar verdik. Kısmet olmadı, abime Ford Focus aldık. Fakat, Alfa ateşi bu kez de benim aklımı çeldi. Daha, geçen Mayıs ayında almış olduğum GP 1.4 Fire Skydome + LPG aracımı satıp 156 almayı istiyorum.
İlandaki arabayı ben de inceledim. Dediğin gibi tanıdığın birinin arabası ise, şanslısın. Ayrıca bakımlarının da aksatılmadan yapıldığına güvenebilirsin.
Sıradışı bir iş yapacaksan, ki alfa almak böyle birşeydir, içgüdülerine güvenmelisin. Alfa ile ilgili hepimiz olumlu not veriyor olsaydık bu fiyata bu arabayı almak gibi bir şansın da olmazdı.

tayfux
01/03/2011, 12:09
Ben de bir süredir 156'ları inceliyorum.
Geçen Ekim ayında abim için almaya karar verdik. Kısmet olmadı, abime Ford Focus aldık. Fakat, Alfa ateşi bu kez de benim aklımı çeldi. Daha, geçen Mayıs ayında almış olduğum GP 1.4 Fire Skydome + LPG aracımı satıp 156 almayı istiyorum.
İlandaki arabayı ben de inceledim. Dediğin gibi tanıdığın birinin arabası ise, şanslısın. Ayrıca bakımlarının da aksatılmadan yapıldığına güvenebilirsin.
Sıradışı bir iş yapacaksan, ki alfa almak böyle birşeydir, içgüdülerine güvenmelisin. Alfa ile ilgili hepimiz olumlu not veriyor olsaydık bu fiyata bu arabayı almak gibi bir şansın da olmazdı.
+1

Mjet
01/03/2011, 15:37
emsalleri en asaga 25-26 isterken tanıdık birinden bide bu arabayı almak çok uygun ve mantıklı. lpg sini de taktırın ondan sonra alfanın keyfini çıkarın. sonrasını düşünme illaki satmak istediğinde satarsın.

SeaMaN
02/03/2011, 02:49
bende elektrik-elektronik sıkıntılar cok oluyor diye duydum. onun dısında cok sevilen bir arac.bende bir gün alfa almak istiyorum ama 159

pilotender
02/03/2011, 15:18
Puntodan önce Alfa 156 2,0 TS kullanan biri olarak sana buradan söyleyeceğim şeyleri dikkate al kardeşim. Bir kere Alfa kullanmak gerçekten kendini çok özel hissettiriyor. Gittiğin her yerde gözler arabanın ve senin üzerinde olacaktır emin ol. Alfa kullanmak başka hiçbir araca benzemiyor. İnanılmaz keyfli ve güven veriyor. Virajlara filan düz yolmuş gibi girersin ve bunun sana verdiği güven duygusu Punto ile filan kıyaslanamayacak kadar büyük. Donanım açısından, sınıfındaki birçok arabadan daha üstün donanımlara sahip bir araçtır bunu da es geçmemek lazım. Alfa benzinle kullanırsan yakıt masrafında kasılacağın bir arabadır. LPG takarak sorunu çözerim dersin ama sonradan başına gelmesi muhtemel sorunlar seni arabandan soğutmasının yanısıra ucuz bir araba parasını da tamir ücretlerine harcayabilirsin. Alfa ruhuna LPG kesinlikle olmuyor bunu tecrübeyle sabit hale bizzat getirdim :) Alfa 156 nın 155 beygirlik 2000 cc versiyonu kullandım ben. O bile klimayı açınca performans kaybediyordu. 1,6 motor 120 beygir bir alfa almanızı hiç tavsiye etmem. Bu arabalar yaklaşık 1400 kg ağırlığında. Klimayı açınca motor kaldırmıyor. 1,6 motorunu kullananların hepsi bundan şikayetçi. Eğer, aracı sürekli spor kullanmaktan hoşlanan birisi değilseniz, vitesleri 3000 devirde değiştirenlerdenseniz kesinlikle ama kesinlikle Alfa almayın derim. Alfa 3000 devirin altında her viteste inanılmaz hantal bir arabadır. Alfa'ya binenler 5000 devirden önce vites değiştirmez (ben de değiştirmiyordum ve neredeyse iki katı yakıt tüketimi kaçınılmaz oluyor böyle yapınca). Alfa 156'yı alırken kesinlikle triger seti , varyatör, rölanti ayar kiti ve hava debimetresi, bujileri ve ateşleme tesisatını gözden geçirin. Çünkü bunlar arızası muhtemel ve çok pahalı parçalardır. Birşey daha söyleyeyim Alfa'nın alt takımları asfalttan çıkartılmaya hiç gelmez. Eğer biraz bozuk yollarda kullanırsanız her sene alt takım yapmak zorunda kalırsınız. Çenem fazla düştü sanırım karar size kalmış. Son olarak da ben olsam bir alfayı 40-50 bin km den fazla ise almam. Baktığınız arabanın daha güzel ve hatasız boyasız olanını daha uygun fiyata da bulabilirsiniz. Alfa'yı alırsınız ama satarken çok uğraşırsınız bunu da bilin.

Backer
05/03/2011, 00:05
Alfa alıp almamakta hala kararsızım 2006 2007 dizel bir grandepunto da düşünebilirim Yakıt konusu tek korkutan şey oldu kendimi biliyorum durmuycam yerimde helede alfa alırsam hiç durmam :) Netten bir kaç grande punto buldum yarın onları arayıp değerlendirmeye alıcam. Alfayla aynı fiyat olması üzüyor ama yapcak birşey yok :no000000:

pilotender
05/03/2011, 02:17
Alfa'yı satıp Punto'ya binince bana da bir garip gelmişti ilk zamanlarda. Ancak Alfa'yı satmak için 6-7 ay uğraşmama rağmen Punto, galeriye bıraktığımın ertesi günü satıldı:) Bunu düşün, yetmezse yakıtı düşün, daha da yetmezse bir Alfa alırsan daha çok zamanının serviste geçeceğini ve gayet basit ve ufak parçalara orantısız pahalı fiyatlar biçildiğini düşün.... Rahatlarsın :)

Backer
05/03/2011, 11:56
Kendimi rahatlatmak için 10'larca cümle kuruyorum :sweatingbullets: ama işin kötüsü araç bulamıyorummmmmm :hmm: