PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sahibinden Üzerinden Dolandırıcılara Dikkat

Riddle
26/02/2011, 22:26
Chrysler Sebring 2.0 CRD Limited 2009 Model 30.000 TL Sahibinden satılık ikinci el (https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-chrysler-chrysler-sebring-2-0-crd-limited-automatic-43631771/detay)?

Arkadaşlar bu işi Türkiyeden yapan çoktu şimdi uluslarararası yapanlar eklendi. Araç piyasasına göre çok uygun amaç depozito koparmak peki nasıl buyrun size iki dolandırıcı mailı. İkiside Türkiye ile ilgili.

Hello,
Look how we can this deal , because I have tried to the solution for the both of us. **'s very hard for me to take a break my work, but look how we can this deal: I think that the solution is that i will come in Turkey and we can the deal face
to face, in person.
-You will a transfer at 3500$-4000$ to my location(London, United Kingdom),but not to my name (you will use your friends name,wife name for example George Bush as receiver's name) so you can be sure that I will not pick up the money until you get the car; so you a deposit at Western Union and you will give me the transfer's details (scann the paper or take a pictures at the western union receipt) so I can check that the deposit was made.
The transfer must to
be like this:
sender name : your name
sender address : your address
receiver name : friend,wife name,etc..
receiver address : London , United Kingdom
After I verify ** I will book a flight and meet you in maxim 2 days. Only after you will receive the car and check ** if ** OK, you will have to change the receiver's name of the transfer to my name so I can collect my money. So until you will have the car in your hands the money will be deposited on your friend's name at Western Union Agency. I think ** is better to not inform Western Union that you will change the receivers name in a few days because ** is possible they ask you to pay the fees twice (fees that are quite big for such an amount),also when you go to a Western Union office to the transfer,please don't tell there the reason you send the money because here in this country I must pay some additional taxes when I receive the funds. Please say you send the money to your friends or to your .
If you agree these terms, let me know and I will be more than glad to start and complete the transaction you. Thank you and I hope that you will have the pleasure to drive this car.
I am waiting your answer ASAP.
Thank you and kindly regards!
p.s: If you want to convince me to meet out sending the paper as i told you, please don't lose your time and mine, because i am not going to accept any other transaction.

Hello ,
First of all, i must apologize for the long email that i send you, but i could not explain you the procedure less words. So please read carefully my proposal because i am sure that you'll ** a safe and fast way to close the deal.
Here is what I propose:
The service name that we'll use is Western Union transfers. You must the nearest Western Union agency (https://www.westernunion.com) and you go to Western Union and you send money 50% to any name you want but in my direction, Example "The Name of the issuer ... your name. "The Name of the receiver .... The name of your wife, your Brother's Name, The Name of Friend. But you put my address, my city, my country.Only you and the receiver can have access at the money because you are the sender and the receiver will be your wife,husband or your friend and send me the scanned receipt attach to email.
(I will pay the western union fees when we will meet)
As soon as I see the scanned receipt as a proof that you've made the payment, I will fly to Turkyie.(We will verify the car a mechanical service and at police to.)I also accept any test.
We will meet in Turkyie and we will finish the deal. I will help you to all papers and obtain plates.If you don't want to buy the car I will pay the transfer fees(you don`t have anything to loose). I assure you that you will love this car and you will buy **. ** is in perfect conditions.
As you can see the proposal i made you, this transaction is secure for both of us, because you'll not send me any money in advance, and also i have the insurance that you are a serious buyer.
I have plenty customers interested to buy the car.I will come for the first one that provides me the scanned paper WesternUnion. As soon as I have the confirmation WesternUnion that the money are available. I'll cancel the transaction the others.
If you want to convince me to meet out sending the paper as i told you, please don't lose your time and mine, because i am not going to accept any other transaction.
I wait for your reply.
Thank you!
P.S. You will retract the money when i will meet you and give me the money for the car.

Punkre4s
26/02/2011, 22:34
Bunu meslek haline getiren oto galericileri filan var 300 500 ne olursa kapora bırak diyorlar Kazalıda olsa araba servis bakımLı diyor.. sn alıp servise baktrmaya gidip gelsen bile kapora yandı diyorlar://

OzzY
26/02/2011, 22:39
adamlar aşmış :D
başka birinin adına yatan parayı nası alıyolar acaba

Riddle
26/02/2011, 22:44
adamlar aşmış :D
başka birinin adına yatan parayı nası alıyolar acaba

Yabancı forumlarda bunla ilgili birçok olay,yorum ve Western Union vb. şirketlere davalar var. Adamların elinde transferin tüm detayları olduğu için sahte kimlik düzenleyebildiklerini yazmışlar. Sonuçta biz belki anlayabilirz sahtesini ama orda Wester Union şubesindeki kişi ne bilsin bizim kimliği.

samoslu
26/02/2011, 22:55
Arkadaşım bu tür olay mağduru. Sahibindende bir tane WVTureng ilanındaki kişi ile irtibat kurdu ve adam İngilterede olduğunu kapora yatırırsa ertesi gün geleceğini söyledi. Bizimkide inandı tabi ve tam 7000 $ yatırdı. Adam birde kendi yönlendirdi. Benim adıma yatırma falanca kişi adına yatır ki ben çekemeyim gibilerinden bişi dedi. W. Union ile para gönderdi ve karşılığında bir şifre verildi. Adam ne yaptı etti o şifre ile parayı çekti. Yaklaşık 3 aydır savcılıkta olay. Arada bir emniyetten çağırıyorlar ama sonuç yok. Yani siz siz olun dikkat edin atlamayın hemen böyle şeylere.

yolcu27
27/02/2011, 01:11
Valla araba alma aşamasında bende kütahyadan verilmiş bir pegoeot 308 araç için aramıştım çok iyiydi fiyat ve araç resimlerden çok iyi görünüyordu,adamı aradığımda anlamsız sekilde kapora yatır diyordu,200-300 ne kadar olursa yoksa ilk gelene satarım filan diye,tabi yatırmadım kime satıyorsan sat demiştim :D Çok yazık ya...

SeaMaN
27/02/2011, 01:23
western uniondan para yollarsanız sifreyi biliyorsa fotograf ile isminin yan yana oldugu herhangi bir kartı gosterip ceker parayı. veya bankacı tanıdık varsa sıkıntı olmaz.

samoslu
27/02/2011, 02:09
Ben aracımı almadan önce bir şehirden Punto buldum. Acemilik işte adam bana kapora yolla ilanı çekeyim internetten dedi. Bende ilk arabam olacağı için heyecandan tabi saflığıma geldi yolladım 100 TL kapora olarak. Daha sonradan öğrendim ki araba perte çıkmış toplanmış tekrar. Adam bir gün ısrarla ben toplantıda iken 4-5 defa aradı. En sonunda toplantıdan çıkıp ne oldu dediğimde ya bu araba daha önceden pert kaydı varmış bende bilmiyordum dedi. Adama ilk arabam olacak falan filan derken vicdanı el vermedi herhalde ki parayı geri yolladı allahtan.

tayfux
27/02/2011, 14:08
evet pert kaydına özellikle dikkat edin arkadaşlar zaten sigortacıya giderseniz orda aracın ne olduğu çıkıyor onlar sistemden bakabiliyorlar..

pilotender
27/02/2011, 14:15
araba veya başka birşey alırken kapora vermek bugüne kadar asla yapmadığım ve zaten yapmayacağı birşeydir... alım satım işleri bence tamamen kısmet işi...kimin kısmetiyse ona gider bence durumu kaporayla filan zorlamaya gerek yoktur :)

ozay06
27/02/2011, 16:14
evet pert kaydına özellikle dikkat edin arkadaşlar zaten sigortacıya giderseniz orda aracın ne olduğu çıkıyor onlar sistemden bakabiliyorlar..

Bazı ilan sahipleri plakayı saklıyorlar Neden olduğuna mantıklı bir cevap bulamıyorum Bazıları "plakayı başka araca kopyalıyorlar" falan diyor ama zaten araba trafikte Akşam kapıda arabayı bırakırken plakayı da söküp mü gidiyorlar anlamıyorum Galericiler yapıyor bu işleri Plakası değişmiş ili değişmiş araçları gizliyorlar Sonuçta arabanın yanına gidince plakasını öğreniyorsunuz Kötü niyetli kişilerin dışında plakasını saklayanlarında ne için sakladıklarını bilmediklerini düşünüyorum

Oysa plaka açık olsa 5664 e mesaj atınca 2003 sonrası araçların hasar durumu hakkında bilgi alıyorsunuz Ben araç ararken plakası kapalı araçları arayıp sormuyorum Oysaki aracına güvenen satıcılar plakayı saklamaktan çekinmez 10 gün önce "araç sıfırından farksız" başlıklı ilanlardan birine bakmaya gittim Arkadaş aracın tertemiz hiçbir boyası değişeni olmadığını belirtti Ben aracı test merkezine götürelim dedim Kabul etti O arada 5664 e mesaj yazdım araçta 5000 tl lik masraf çıktı Satıcı arkadaşa gösterdim mesajı kem küm etmeye başladı

Bazı ilanlarda da boya konusu belirsiz oluyor Aracın ilk sahibi olduğunu söylüyor 3-4 parça boya çıkar diyor Yani 3 mü 4 mü diyorum Ben sıfır araç satmıyorum başka araba bakın diyor Yani piyasa da enayi alıcılar varki bu dolandırıcı tipler var

Kırıkkale de bir ilan vardı Satıcı arkadaş 2 parça boya olduğunu ailesi üzerine yeminler ederek belirtti Ben şehirdışından geleceğimi başka birşey varsa beni boşuna yormamasını rica ettim yeminlerine devam etti Araca bakmaya gitmedim Aynı araç 1 hafta sonra 5 parça boyalı diye ilana çıktı Satıcı arkadaşa mesaj yazdım bana geçen hafta 2 parça demiştiniz diye çok bozuldu ve kaba tabirler kullandı

Yani böyle üçkağıtçı dolandırıcı pislikler piyasada bol bulunuyor dikkat etmek lazım

sedini
27/02/2011, 16:33
Bazı ilan sahipleri plakayı saklıyorlar Neden olduğuna mantıklı bir cevap bulamıyorum Bazıları "plakayı başka araca kopyalıyorlar" falan diyor ama zaten araba trafikte Akşam kapıda arabayı bırakırken plakayı da söküp mü gidiyorlar anlamıyorum Galericiler yapıyor bu işleri Plakası değişmiş ili değişmiş araçları gizliyorlar Sonuçta arabanın yanına gidince plakasını öğreniyorsunuz Kötü niyetli kişilerin dışında plakasını saklayanlarında ne için sakladıklarını bilmediklerini düşünüyorum

Oysa plaka açık olsa 5664 e mesaj atınca 2003 sonrası araçların hasar durumu hakkında bilgi alıyorsunuz Ben araç ararken plakası kapalı araçları arayıp sormuyorum Oysaki aracına güvenen satıcılar plakayı saklamaktan çekinmez 10 gün önce "araç sıfırından farksız" başlıklı ilanlardan birine bakmaya gittim Arkadaş aracın tertemiz hiçbir boyası değişeni olmadığını belirtti Ben aracı test merkezine götürelim dedim Kabul etti O arada 5664 e mesaj yazdım araçta 5000 tl lik masraf çıktı Satıcı arkadaşa gösterdim mesajı kem küm etmeye başladı

Bazı ilanlarda da boya konusu belirsiz oluyor Aracın ilk sahibi olduğunu söylüyor 3-4 parça boya çıkar diyor Yani 3 mü 4 mü diyorum Ben sıfır araç satmıyorum başka araba bakın diyor Yani piyasa da enayi alıcılar varki bu dolandırıcı tipler var

Kırıkkale de bir ilan vardı Satıcı arkadaş 2 parça boya olduğunu ailesi üzerine yeminler ederek belirtti Ben şehirdışından geleceğimi başka birşey varsa beni boşuna yormamasını rica ettim yeminlerine devam etti Araca bakmaya gitmedim Aynı araç 1 hafta sonra 5 parça boyalı diye ilana çıktı Satıcı arkadaşa mesaj yazdım bana geçen hafta 2 parça demiştiniz diye çok bozuldu ve kaba tabirler kullandı

Yani böyle üçkağıtçı dolandırıcı pislikler piyasada bol bulunuyor dikkat etmek lazım

burada söylediklerinizn çoğunda haklısınız.. yalnız şöyle bir durum var..

eski ve ilk aracım opel corsa 2003 1.7dti piyasada tonla olan bir araba %95 i beyaz aynı benimki gibi.. sahibindende ilan verdim fiyat biraz yüksek piyasada yavas oldugundan 7.5 ayda sattım.. plakam vs. açıktı millet sorgulasın etsin sonuçta 2003 model araç diye.. gel gelelim benim plakamın orjinal olmayan app halini adam kendi aracına takmış ve ben tam 5 ogs cezası ödemek zorunda kaldım aracımı satabilmek için.. şikayet dava hak getire ülkemin kanunlarına göre ödemeye mecburum.. şimdi sizce ben plakamı paylaşırmıyım.. imkanı yok paylaşmam.. böyle insanlarda olabileceğini düşünün.. aracımın palakasını tabii ki eve taşımıyorum.. fakat aracın başına gidince servise götürmeden 5664 e mesaj atın en iyisi bu.. servislerede güvenmek ayrı bir sıkıntı oldugundan mutlaka 2 servise birden gösterin aracı..malum boyasız diye yetkili servisten alıyorsunuz.. satarken bir başka yetkili servis boyalı diyor..

Riddle
27/02/2011, 17:51
İlanı şikayet etmiştim kaldırmışlar.

takres
27/02/2011, 19:31
dikkatli olmak lazım...

ozay06
27/02/2011, 22:43
burada söylediklerinizn çoğunda haklısınız.. yalnız şöyle bir durum var..

eski ve ilk aracım opel corsa 2003 1.7dti piyasada tonla olan bir araba %95 i beyaz aynı benimki gibi.. sahibindende ilan verdim fiyat biraz yüksek piyasada yavas oldugundan 7.5 ayda sattım.. plakam vs. açıktı millet sorgulasın etsin sonuçta 2003 model araç diye.. gel gelelim benim plakamın orjinal olmayan app halini adam kendi aracına takmış ve ben tam 5 ogs cezası ödemek zorunda kaldım aracımı satabilmek için.. şikayet dava hak getire ülkemin kanunlarına göre ödemeye mecburum.. şimdi sizce ben plakamı paylaşırmıyım.. imkanı yok paylaşmam.. böyle insanlarda olabileceğini düşünün.. aracımın palakasını tabii ki eve taşımıyorum.. fakat aracın başına gidince servise götürmeden 5664 e mesaj atın en iyisi bu.. servislerede güvenmek ayrı bir sıkıntı oldugundan mutlaka 2 servise birden gösterin aracı..malum boyasız diye yetkili servisten alıyorsunuz.. satarken bir başka yetkili servis boyalı diyor..

Sizin aracınızın plakasını kendi aracına takmak isteyen bir kişi zaten sizi bir şekilde bulur Böyle bir kişi istediği plakayı satılık ilanlarda bulamasada sokakta gezerken trafikte iken otoparkta alışveriş merkezinde vs. iken bulur Yani ilanda plakayı kapatsanızda o sizi bulacaktır Trafikte binlerce aynı araç içerisinden birini gözüne kestirir Bu sizde olabilirsiniz bende
Yaşadığınız durumdan dolayı geçmiş olsun Şansızlık bir şekilde buluyor işte

OzzY
28/02/2011, 03:57
Sizin aracınızın plakasını kendi aracına takmak isteyen bir kişi zaten sizi bir şekilde bulur Böyle bir kişi istediği plakayı satılık ilanlarda bulamasada sokakta gezerken trafikte iken otoparkta alışveriş merkezinde vs. iken bulur Yani ilanda plakayı kapatsanızda o sizi bulacaktır Trafikte binlerce aynı araç içerisinden birini gözüne kestirir Bu sizde olabilirsiniz bende
Yaşadığınız durumdan dolayı geçmiş olsun Şansızlık bir şekilde buluyor işte

internetten bulmak çok daha kolay değilmi? markasını modelini rengini yazıyosunuz hoop hepsini sıralıyo, ne gerek var dışarda bakmaya???

kesin çözüm olmaz tabiki ama trafikten çok daha yüksek ihtimal.