Orijinalini görmek için tıklayınız : Ekstra ruzgar sesi var gibi...
selam arkadaslar, diger basliklarada yazdim ama kimse cvp atmadi bnde konu actim,sol tarafta 120km hizdan sonra sanki ekstra bir ruzgar sesi duyuluyor benm evomda ama bu ses normal sesten farkli, sanki havalandirmadan,veya camdan veya o kucuk a stunundaki camdan bilemiyorum ama fisir fisir ediyo, cok rahatsiz edici degil ama bunu duyan veya duyupta cozen varmi sorunu...havalandirma fan hizini orta seviyeye getirincede bir fisirti oluyor acaba havalandirma borularindan olurmu bu ses...
benımkinde 80-90 km hızda yapıyordu sol ön kapı fitili değişinc rüzgar sesi kesildi.
belkide benmkide kapidan ama anlayamiyorum bir turlu,dusuk hizlarda dirhem ses yok, arastirmaya devam :) hangi servise degisdirttin dostum...
kavaklıdere oto tabikide :))))
kitanotr
22/02/2011, 18:47
Veli ne kadara değiştiriyorlar, birde orjinalini sanayide yedek parçacıdan bulabiilrmiyiz acaba yoksa illa serviste mi taktırmamız gerekiyor?
şöyle ama benımkını garantiden değiştirdiler herhangi bir para vermedim. ama kapı fitilleri bıldıgın kadar çok pahalı benım eski aracım brava ydı onun tek kapı fitiline 300 cıvarı fıyat vermıilerdi her aracında yan sanayi fitili bulunmuyor özellikle ithal aracların. ama tabıkıde servis eger senın aracın garantısı yoksa sanayide değiştir.
StrawBeeRy
22/02/2011, 20:12
veli abi gerekli açıklamayı yapmış kapı fittillerinden ses yapıyor bendede bu sorun var ama 160 170den sonra belli oluyor
snn araba hıza alışmış @mert :D:D
veli tahmin etmistim ama sordum yinede hehe:) muslum beyle tanistim ilk firsatta bi gostericem bakalim ne yapcaz,isin ilginci ayni sorun babamin fiorino emotionda da var :) demekki solda sikinti var bizim fiatlarda...
ama linealarda kesinlikle yok bu rüzgar sesi yol sesi falan. dediğim gibi arakadaşlar rüzgar sesi fitil değişimi ile haloluyor. birde size tavsiyem hazır kavaklıdereye gıtmısken alt izalosyon yaptırın derim (zift kaplatma) onun da yol sesini azaltmada baya bir faydası var şimdi ne kadar bılmıyorum ama ben 3 ay önce 120 tl ya yaptırmıştım kavaklıdereye. birmot 250 tl istemişti benden bilginiz olsun...
zift isini kesinlikle yaptiricam,hem ses hem koruma icin veli...ama o kapidan gelen sesi ilk olarak bi hallettiriyim bakalim, dostum anlamadigim fitil ayni fitil degilmi degisen,yani montajlami alakali olarak bu ses var acaba yoksa iscilik olayimi bu ses...
valla bende anlamadım bu olayı fitil aynı fitil demek ki işçilik montajla alakalı. ben mayısta bır kat daha zıft attırmayı düşünüyorum altı için cok faydası oluyor özellikle ıslak yoldaki lastik sesini %90 kesiyor
valla dostum demekki işçilik olayı, seninki geçtiğine göre değişince...sonuçta azıcık bir boşluk olsa fitilde o ses için yeterli olur, dostum bende zift mutlaka ama mutlaka yaptırcam ama yağmurlar geçsin öyle yaptırıyım diyorum, güzelce altını temizler mis gibi yaparlar, ses için müslüm abiye uğrucam bir sonraki cumartesi bakalım ne dicek...veli zift gözle görünür bişeymi oluyor yoksa çok ama çok ince bir tabakamı?
gözle görülüyor sihay aynı bıldıgın zift gıbı ama ıcerıgını bılmıyorum ya kavaklıdede bu işin ehli ibrahim usta yapmıştı o bana kac milim tabaka olusturdugunu soylemıstı ama ıınan unuttum ama tahmınen 2mm falandır
anlasdim veli o zaman baharla birlikte bu isi hallederim,aradim muslum beyi az once cumartesi sabah bekliyo bakalim nolcak,sonuclari yazarim buraya, peki zifti atiyolar alta islem biter bitmez alip geliyomusun aracini, yoksa orayami birakacagiz dostum...
işlem bitince zaten yıkmaya falan alıyorlar o süre sanırım yetiyor sonrada gidiyorsun hemen kuruyan bişey havayla temas ettiği zaman cumartesi gideceksen müslüm beye benden selam ilet
anladim abi super,olmadi cumartesi yaptiricam zaten,iletirim veli tabiki, sonuclansin bakalim nasil olcak durum merak icindeyim...