Orijinalini görmek için tıklayınız : Şok şok şok, flaş flaş flaş!
smartmavi
21/02/2011, 17:15
Yine ne mi oldu?
Bir süredir arabanın ön süspansiyonlarına gıcık oluyordum. Özellikle 16 inç jant lastik olmasına rağmen lastik çamurluk arası fark aşırı fazla geliyordu bana.
Meğer çok haklıymışım; normalden çok çok daha fazla.
Neden dersiniz?
Yetkili Fiat servisi yüzünden. Arabanın eski sahibi "ön takımlardan ses geliyor" şikayetiyle aracı yetkili servise götürmüş, akıllılar çözüm bulamayınca İtalya'dan 1,9 JTD Punto'nun amortisör ve yaylarını istemişler ve sorunu akılları sıra çözmüşler! Tabii bu parçalar 1,9 gibi daha ağır bir motora göre tasarlandığından benim araba leylek gibi duruyorlar!
Ben nasıl mı anladım?
Kafama takılınca ekspertiz raporunu dikkatlice inceledim. Servise girdiğinde kullanılan parçaları ePER'den kontrol ettim ve 1,9!a ait olduklarını buldum.
Sonra servise gittim ama talimatı Fiat-İtalya'nın verdiğini iddia ettiler.
Olur şey değil;
1. Estetik olarak arabanın duruşu bozulmuş;
2. Yol tutuş ve güvenliği (muhtemelen) azalmıştır diye düşünüyorum.
Bugün müşteri hizmetlerini aradım. İlgileneceklerine dair söz verdiler.
Olmazsa işi bilirkişiye götüreceğim ;)
Bakalım ne olacak......
https://forum.grandepuntotr.com/attachments/genel/12322d1298306008-sok-sok-sok-flas-flas-flas-ekim-2010-064-jpg
bu da eski jantlarla olan resim;
https://forum.grandepuntotr.com/attachments/genel/12323d1298311539-sok-sok-sok-flas-flas-flas-img_0693-jpg
(TÜM JANTLAR ORJİNAL)
predator_ant
21/02/2011, 17:26
Şaka gibi yaw,sen git 1.9 süspansiyonu tak.Acaba takan eleman hiç mi okumuyor parcanın kutusunda yazanları,ya da daha kötüsü okuduğu halde mitakıyor bunu.Allaha emanet yaşıyoruz valla,bu kadar da olmaz.Biraz sorumluluk,biraz özen lütfen.Yiter yaaa...
Kriminal
21/02/2011, 17:35
Way bee helal olsun sana dikkatine hayran kaldım
nedense hiç şaşırmadım :S
serkankucuk
21/02/2011, 17:52
valla parçaların modeline kadar iyi bulmuşsunuz... bence onu takan da bilmiyodur, nolacak aynı araba diyerek takmıştır... ben gözlerimle gördüm benzinli ve dizel yaylarının farklarını bilmiyolardı...
hakguner
21/02/2011, 18:34
Gelişmelerden haber et bizide, bakalım ne olucak
uzuncocuk
21/02/2011, 19:15
yalnıs araba satısı:) yalnıs parca takılısı:) yalnıs musterıye arac satısına az kaldı:)
smartmavi
21/02/2011, 19:29
Valla arkadaşlar,
1.2 benzili modelle 1.4 benzinli modelim yayları bile farklıyken üstelik "yetkili" servisin bu gaflete düşmesi beni çok şaşırttı.
Bana takılması gereken yaylar;
55703711 (m72,73) iken takılanlar maalesef 1.9 grande puntoya ait 55703712 (m88)
Takılması gereken amortisörler 55703662-55703658 iken, takılanlar 55702651 ve 55700783
İnanılacak gibi değil. Bir de servis yetkilisi bunların Türkiye şartlarına daha uygun olduğu için takılmış olabileceğini iddia etti (sanırım kendisi mühendis!!!)
bi foto varmı açıklığı gösteren
benim aklıma takılan bu araç türkiyeye gelmiyo yani parçalarınıda ellerinde tutmuyolardır, gerçekten bi nedenden dolayı o parçalar sipariş verilip takılmış olabilir
smartmavi
21/02/2011, 19:32
Yalnız anlayamadığım nokta şu;
Bu parçalar benim araba için İtalya'dan getirtilmiş. İtalya Türkiye'de 1.9 motorlu Grande Punto satıldığını bilmiyor mu? Bildiği halde neden bu parçaların Türkiye'ye gönderilmesini onaylıyor????
puntoturbom
21/02/2011, 19:41
PUNTO OFF-ROAD versiyonu olmuş :)))
KaMiKaZe
21/02/2011, 20:39
Sertaç sana ilginç bir teklifte bulunucam, eğer sorununa çözüm bulamazsan takas konusunu bir görüşelim :D
yaparlar abi ya bir keresinde ford bayii bize yanlış arabayı satmıştı :D
smartmavi
21/02/2011, 20:53
Sertaç sana ilginç bir teklifte bulunucam, eğer sorununa çözüm bulamazsan takas konusunu bir görüşelim :D
hayırdır, sen ne yapacaksın bunları, yoksa motorunu da mı değiştirdin?? :)
mserdar01
21/02/2011, 20:58
abicim bu adamlardan herşey beklenir, bana donanım paketi eksik olan bir araba sattılar. yenisini ve doğrusunu alıp değiştirmeleri gerekir normalde, ama bu adamların normal işleri de yok ki...
smartmavi
21/02/2011, 21:11
Siz de yasal haklarınızı kullanın. bana kendi rızalarıyla vermezlerse önce tüketici heyetinden bilirkişi isteyip karar isteyeceğim; ordan da istediğim sonucu alamazsam direkt avukata veririm. Ama buna gerek kalmaz gibi geliyor bana...
Bu arada, servisteki bu yetkili, kendinden çok emin konuşuyor; aynı işlemi birçok 2007 modele yaptıklarını iddia ediyor.
Bilgisi olanlar lütfen paylaşsın...
Ben pek umutlanmayın derim. Eski sahibinde yapılmış. Siz ikinci el almışsınız.
Kaşar olmuş artık onlar. Yüzüne tükürsen utanmazlar. Fiat müşteri hizmetleride servisini kollayacaktır siz haklı olsanız bile.
Umarım herşey hemencecik hallolur, sizi çağırır orjinal parçaları ücretsiz takarlar. Memnun ederler. Ama benim bildiğim işler öyle yürümüyor.
yuh yaaa bunlar varya nasıl adamlar anlamıyorum!!
Kronokrator
21/02/2011, 22:15
bu servisler nedir böyle ya. bende bi servis açıcam. bedava nasılsa.
KaMiKaZe
21/02/2011, 22:34
hayırdır, sen ne yapacaksın bunları, yoksa motorunu da mı değiştirdin?? :)
yok ama bunla başlangıcı yapıyorum :D
şaka bir yana alçaltılmış yaylarla daha uyumlu olacağını düşünüyorum.
Yalnız anlayamadığım nokta şu;
Bu parçalar benim araba için İtalya'dan getirtilmiş. İtalya Türkiye'de 1.9 motorlu Grande Punto satıldığını bilmiyor mu? Bildiği halde neden bu parçaların Türkiye'ye gönderilmesini onaylıyor????
valla ne italya nede servis in hiççç derdi olmaz herkez sattığı arabaya sattığı parçaya bakar umarım bu saçmalığı giderirsiniz sizden önceki sahibinin bu olayı kabullenmesi kötü olmuş
fiat yetkili servislerindeki elemanları düzenli olarak eğitip denetlemeli.. olacak şey değil..
evet benim puntişle kıyaslayınca bayağ fark var ama bende diyodum şu bizim arabaları yükseltmenin bir formülü yok mu diye eğer aracın dengesini etkilemedi ise süper olmuş istediğin kaldırıma çık:) sürtme derdin yok
smartmavi
22/02/2011, 10:46
Arkadaşlar az önce Fiat yetkili hizmetlerinden aradılar,
Cuma günü arabamı bölge müdürü bizzat görmek istiyormuş.
kara kız
22/02/2011, 12:13
2006 model aeacımı ılk aldığım gunden beri on takımından gelen lakurtu ve tıkırtılardan çok sıkayetçiydim bu seslerın yok olması ıcın servıste bır cok ıslem yapıldı yenı amortısorler, dıreksyon mafsalı, askılar, takozlar vs yani kısacası on takımımın tamamı garantı kapsamında ön takımımı ıyılestırmek adına değişti..ama değişen bişey olmadı..sesler hep devam etti.....servıste bu durumun farkınddaydı ve gercekten selerın verdığı sıkıntıyı arac ıcınde test surusu yaparak benı doğtuluyorlardı. son olarak benım artık gemılerı yakmamdanmıdır yoksa ya bu arabayı yapın yada yakın dememdenmı etkılendiler bılemıyorum ama..sorunumu gercekten cozduler..2008 yılında 1,4 starjet aracımın tum on takımını A dan Z ye t-jet 120 hp GP un iyileştirilmiş ön takımıylan değiştirildi..eskısıne göre biraz daha sert olduğu ılk kullandığım andan itibaren anladım ..konfordan biraz fedakarlık yapmam gerektığın sonucuna kısa surede vardım ..ama sonuç itibariyle beni aracımdan sığutan ve nerdeyse satma deerecesine getiren on takım seslerimin tamamından kurtuldum..servisin gercektende benım magdurıyetim gidermek için böyle bişey yaptı..belki prosodurde boyle bişeyin kabulu soz konusu bıle olamaz ama baktıkı olcak gibi değil bu cozumu sundu bana ve gercektende çok basarılı oldu...konfordan bıraz fedakarlı ettım ama su an ıcınde alıştım işin gerceği..güvenlik açısından bi sorun teşkıl etceğnı hiç dusunmedim belkı o konuda haklısınız viraj gırış çıkış degerleri yukseklıkten dolayı farklılık gosterebilr ama sorun yaratcagnı dusunmedim..belkı sizin aracın eskı sagıbıde benım yasadıgım gıbı bı durumla karsı karsıya kalmış olabılır serviste onlara boyle bı cozum sunmus olabilir..sonuç itibarıyle servisler musterının verdığı tepkıye gore kendı stratejılerını belırlmıyormu turkıyede? herkeze aynı sekılde davranılmadıı aşıkar değilmi?.bana sorucak olursan bu konu yu fazla ırdeleme..sayetki servisin hatasından dolayı orjınal amortısorler takıldığında pişman olabılırsın..bu zamana kadar duymadığın sesler ve lakırtılar kulagna gelebilir..kendi aracımla bindiğim başka bir GP yu kıyaslama yaptığımda gercekten arada fark olduğnu on yolcu koltuguna bındıgımde bıle barız sekılde anlıyorum..bence değiştirmeden once bır kaç arabayı kandı aracınla kıyasla tabi öyle bir sansın varsa......
smartmavi
22/02/2011, 13:31
çok teşekkürler Onur!
aslında senin arabana yapılan işlemle benim arabama yapılan işlem aynı!
Ses konusunda haklısın. Şuan arabamda en ufak bir tık yok. Servis yetkilisi eğer orjinal parçalar takılırsa ısrarla seslerin geri geleceğini söylüyor...
Ama arabanın yüksekliğinden de çok şikayetçiyim. Amortisörler kalsa sadece orjinal yayları takılsa ne olur acaba???
kara kız
22/02/2011, 13:58
eğer senin dediğin gibi yaylarla bu yukseklık bıraz daha indirilirse senin işin görülmüş olur..kendi fikrimi sorucak olursan ben bı sıkıntı cıkaracagnı dusunmuyorum..sonuçta spor yayda takıldığında aynı ıslem yapılmıyomur?bı konus derim servislen sadece yaylar değişebiliyorsa yayları değiştir..değişmiyorsada bence hiç dokunma..ama buyuk ıhtımalle olur gibi geliyor bana..
bir yorum: fiatın yayıda beş para etmez amortisörüde...zıplaya zıplaya gidiyoruz...
smartmavi
23/02/2011, 11:31
sen de haklısın...
Motorda 1,9 olmasın :) yanlışlıkla 1,9 motorda takmışlardir
smartmavi
23/02/2011, 13:52
zuhahahaha. bak buna şaşırmam işte!
smartmavi
23/02/2011, 13:54
aslında juk oturacağını bilsem, bir şekilde İngiltere'den getiririm. Nasıl olsa muayene de motor nosuna falan bakan yok.....
Servise gidip 1.9 yayları taktırmak istesen takmazlar uymaz derler birde dalga geçerler..Benim GP FUN modeli jantlarımız aynı kızmayın ama sizin GP hakikaten leylek gibi duruyor.Az önce camdan baktım bayağı fark var benim GP ile sizinkinin duruşu ile.....
smartmavi
23/02/2011, 14:25
doğru söze ne hacet hakkaten leylek.
düm GP teknik özelliklerini araştırdım; yerden yükseklik 1490 mm olması gerekirken benimki 2000 mm; yani 5 cm daha yüksek.
Fiat bu yayları ya değiştirecek ya değiştirecek.
Sürekli rahatsız edin servisi ve müşteri hizmetlerini.En son sizden kurtulmak için değiştireceklerdir yayları merak etmeyin:)
KaMiKaZe
26/02/2011, 12:03
sertaç arkadaşım nerden ölçüyorsun 5 cm büyük fark :D
GünahsizSeytan
26/02/2011, 15:54
Arka tarafta görsel olarak pek bi sıkıntı göremedm ama ön kısım anlaşılır derecede.. Can sıkıcı bi durum umarım sorunu uygun yoldan halledersinz..
smartmavi
26/02/2011, 17:27
Orhan,
GP'nin teknik çizimlerini buldum, ön tamponla arka tampon yükseklikleri aynı görünüyor. Arka tamponum yerden 15 cm yüksekken ön tampon yerden 20 cm yüksek.
Bu arada müşteri hizmetleri dün beni Zincirlikuyu Birmot'ta bölge müdürüyle görüştürdü (randevu saat 5'e verildiğinden bu bana trafikte geçen 3 saate maloldu ama neyse artık).
Müdür projeye imza atan kişi çıktı. Bunun eski sahibi tarafından istendiğini söyledi. Bunu bir hata olarak kabul etmiyorlar tabii. Yardımcı olmaya söz verdiler ama tekrar müşteri hizmetlerini arayıp talep etmem gerekecek sanırım.
Israrla yapılan işlemin doğruluğunu savundular, ben de neden o zaman tüm 1.3 dizellere uygulamadınız diye sordum, net cavap alamadım.
Benzinli modellerde 1.2 ve 1.4 modellerin bile yay+amortisörleri farklıyken bana çok uç bir modelin parçalarının takılması hala makul gelmiyor. Yine de amortisörler hariç yayların değişmesini isteyeceğim sanırım.
smartmavi
07/04/2011, 23:31
Arkadaşlar yaylarım ücretsiz değiştirildi.
https://forum.grandepuntotr.com/genel/26197-musteri-memnuniyeti-budur-herkes-okusun.html
Sadece yaylar değil;
sol ön davlumbaz, amortisör takozları ve rot-balansım da ücretsiz olarak yapıldı.
Fiat ciddi şekilde güven tazeledi! Teşekkürler Fiat! Teşekkürler Birmot Zincirlikuyu!
abicim bu adamlardan herşey beklenir, bana donanım paketi eksik olan bir araba sattılar. yenisini ve doğrusunu alıp değiştirmeleri gerekir normalde, ama bu adamların normal işleri de yok ki...
Benimde başıma bu şekilde bişey geldi ve 2,5 ay sonra aracımı tekrar değiştiricem sipariş verildi taahhüt alındı bir sıkıntı yok şu an için. Ben bu konuyu şöyle değerlendiricem; Öncelikle toplum olarak hata yapmak ve bunu kabul etmek mümkün değildir hep bir bahane ya da başka bir gerekçe, örnek vardır. Satış konusuna gelince yeterli bilgi verilmiyo satış danışmanlarına, heleki birde sadece amacımızın para kazanmak olduğu için hiç alakamız olmayan sevmesek bile çalıştığımız işler geliyo yanlışlıklar konusunda. Buna bir örnek vereyim. 5 sene önce bir araç alıyorum satış yapan arkadaşa dedimki ; bu aracın silecekleri ne kadar açılıyo yağmur esnasında görüşümü engeller mi? Ellerinde test aracı yoktu daha doğrusu henüz gelmemişti showroom daki aracında sileceklerini çalıştıramadılar çünkü üzerine su döküp izine bakmak gerekiyodu. Bunun için kime kabahat bulmak gerekirdi düşünmek lazım satışı yapan arkadaş uzun çabaları sonucu burada iş bulmuştu kendisi maden mühendisi idi. Önce yaptığımız işe saygı duymalıyız sonra karşımızdakine diye düşünüyorum...