PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Sigara bıraktırma polikliniği

ademtahir
18/02/2011, 13:39
arkadaşlar çarşamba günü sigara bıraktırma polikliniğine gittim tahliller röntgen ekg hepsini yaptılar doktor bugün ilaçları yazdı 2 tane antidepresan 2 tanede solunum yolu ile alakalı ilaç yazdı ilaçlara bugün başlayacağım kendimde çok fazla istiyorum bırakmayı bu ilaçlarında yardımı olsun amacıyla gittim inş. bırkacağım ve bu pislikten kurtulacağım.
konu niye açtım diye soran olursa bilgilendirme amaçlı devlet hastanesine gidiyorsunuz 1 krş bile ücret ödemeden tüm tetkikleri yaptırıyorsunuz eğer sigarayı bırakmaya niyetiniz varsa bu poliklinilk belki vesile olur bırakırsınız
tek yapacağınız üşenmemek bir hastaneye gitmek

Marker
18/02/2011, 13:52
gecen hafta bende 171 i aramistim telefondaki kadin yuksek seviyede bagimli oldugumu haccettepeye gitmem gerektigini soyledi ama erindim gitmeye olayi kafada bitirdim gunde 2 paket marlboro iciyordum 1 haftadir 2 gunde 1 paket winston one iciyorum insallah 2 haftaya kadarda tum birakiyorum.
ilaclari kullandiktan sonra sonucu buraya yazarmisin lutfen

smartmavi
18/02/2011, 14:10
Ben iki haftada bir paket alıyorum;sosyal içiciyim :) bazen günlerce hiç içmiyorum. en iyisi hiç içmemek.

takres
18/02/2011, 14:12
umarım en kısa sürede bırakırsın abi :)

feedbackx
18/02/2011, 14:14
Bilgi için teşekkürler. Niyetine girmişsiniz bir kere eminim devamı gelir biz içenlere de bırakarak öncü olursunuz. Bile bile şu zehire para vermekten nefret ediyorum.

akbiyik
18/02/2011, 14:22
İnşallh bırakırsın en kısa zamanda bırakman dileğiyle...

Kriminal
18/02/2011, 16:16
Abi hayırlısı olsun bende bı kaç ay bıraktım ama nafile ..Fakat o bıraktıgım zamanlarda hayata bakışım bıle degıstı gözlerım daha net goruyodu sankı koku almam yemegın tadı bıle degısmıstı...

:D
2 paket içen arkadaşım yeseydın sıgarayı

h k
18/02/2011, 17:55
antidepresensızda oluyor bence boşuna onu içmeyin , istemek ve sabretmek önemli , sigaralı ortamlardan da uzak durun.

ben 22 sene severek içtim , günde 1.5-2 paket içerdim. bırakalı 3 yılı geçti şükür , 3 yıldır tek bir sigara bile içmedim. ilk 2 yıl ara ara canım ceksede artık hiç istemiyorum.

cck1
18/02/2011, 17:59
Bilgi için teşekkürler. Niyetine girmişsiniz bir kere eminim devamı gelir biz içenlere de bırakarak öncü olursunuz. Bile bile şu zehire para vermekten nefret ediyorum.

+1

çok kötü bi duygu

ademtahir
18/02/2011, 18:01
hepinize teşekkürler arkadaşlar..
bende daha önce bırakmıştım ve 19 ay bir tane bile içmemiştim ama daha sonra tekrar başlamıştım inş. bu defa tamamıyla kurtulacağım ve herkesin kurtulmasında istiyorum.
her gün eczaneme koah ve astım ahstaları geliyor önceden onkoloji polikliniği tam karşımdaydı akşama kadar kanserli hastalar gelirdi ama hiç birinden ders alıp bırakmayı düşünmedim ama bu defa çok kararlıyım bu lanet pislikten kurtulmayı istiyorum.

Marker
18/02/2011, 18:02
Arkadaslar Dr. Eren Eroglu diyorki

Son sigarayı içtikten 20 dakika sonra:
•Kan basıncı normal sınırlara iner
•Kalp atım hızı yavaşlar
•El ve ayaklar ısınır
8 saat sonra:
•Kandaki karbon monoksit seviyesi normale döner
•Oksijen seviyesi yükselir
24 saat sonra:
•Kalp krizi riski azalmaya başlar
2 gün sonra:
•Koku alma ve ağzınız tadı yerine gelir,
•Sinir uçlarındaki hasar tamir olmaya başlar
1 hafta ila 3 ay içerisinde:
•Nikotin vücuttan tamamen temizlenir
•Kan dolaşımı düzelmeye başlar
•Vücudun enerji düzeyi yükselir
•Yürümek kolaylaşır
•Solunum kapasitesi %30 artar
•Öksürük, sinüslerde doluluk, nefes darlığı azalır
1 yıl sonra:
•Akciğerler kendini temizleme yeteneğini tekrar kazanır
•Sigara içen birisine göre sigaraya bağlı kalp krizi riski yarıya düşmüştür.
5 yıl sonra:
•5 ila 15 yıl içerisinde inme ve felç riski hiç sigara içmemişlerin seviyesine iner
10 yıl sonra:
•Akciğer kanseri riski sigara içenlerin yarısına düşer
•Ağız, gırtlak, yemek borusu, idrar torbası, böbrek ve pankreas kanseri riski azalır
15 yıl sonra:
•Artık kalp damar hastalığı riski hiç sigara içmeyen birisi ile aynıdır
•Sigaraya bağlı ölüm tehdidi hiç sigara içmeyen birisi ile aynıdır.

izoci
18/02/2011, 18:29
kolay gelsin abi...

baskentli_06
19/02/2011, 01:02
Ben kendi irademle bıraktım çok büyük bi mutluluk

operatormurat
22/02/2011, 21:32
bende bıraktım adem,artık sarı dişlerimiz ve katran kokan nefesimiz olmayacak....

OzzY
22/02/2011, 21:55
çevre, çevreee

yazın bıraktım 1 ay hiç içmedim ilk 1 hafta çok canım istedi sonra azaldı. okula gelir gelmez içtim arkadaşlarla... 1 hafta sonrada yeniden başladım
sömestrda 10 gün yine hiç içmedim çevremde içenler oldumu hemen başladım yine. inş bu yaz başında tamamen bırakıp bi dahada başlamıcam.

bu arada champix diye bi ilaç var dayım kullandı 2 paketten 2-3taneye düşmüş şimdi tekrar ilaç alıp sıfırlıcak

zafermutlu
25/02/2011, 14:21
nerde bu hastane 10gün oldu içmiyorum ilacı varsa daha kolay olurdu..

ademtahir
25/02/2011, 14:28
zafercim devlet hastanelerinde tıp fakültelerinde eğitim araştırma hastanelerinde mevcut böyle poliklinikler gidebilirsin çok faydası olur.
ben 3 gün kullandım ilaçları sigara teyet geçiyordu aklımdan doktor günlük 12 adet içebilirsin dedi o kadar bile içmiyordum ama 3. gün akşam zehirlendim ilaçları bırakmak zorunda kaldım zehirlenme sebebim bu ilaçlardan kaynaklı değil benim immun sistem rahatsızlığım olduğun dolayı onun tedavisi iğne yaptırıyorum her gün çok ağır bir ilaç zaten üstüne bunlarıda alınca benim nazik olan sistemim kaldırmadı malesef mecbur bırakmak zorunda kaldım.
ama bu iğnelerin bitmesine yaklaşık 40 gün kaldı bitince tekrar başlayacam bu ilaçlara.

zafermutlu
25/02/2011, 14:33
ben hiçbir şey kullanmadım adem, hastalandım bogazlarımdan sigara içmediydim keçi gribi olmuşum. hastalık geçmek bilmiyor, ozman iyiydi sigara canım fazla istemiyordu. şimdi iyileştim çok istiyor kafayı yiyecegim ama 10gün oldu hiç içmeyeli ondan öncede 1hafta bir iki tane içmiştim. bırakacam ama zor gerçekten..

ademtahir
25/02/2011, 14:49
çok zor iş ama zoru başarmak lazım

pilotender
01/03/2011, 02:11
geçenlerde bıraktım bir hafta... nişanlımla beraber bıraktık hatta..ikimiz de o kadar sinirli bir ruh haline girdik ki kavga kavga üstüne yani anlatamam... lanet olsun yak bir tane dedim gittim aldım bir paket ikimiz de içince şimdi güllük gülistanlık herşey :) bu mesajları okurken de yaktım tam da şimdi bir tane daha. ama önce kafada bitmesi lazım bu iş bence. mesela ben sigara içmeyi gerçekten seviyorum. önce insana o nefret gelmeli ki bırakmak kolay olsun. aksi takdirde gerçekten çok çok çok zor birşey bunu bırakmak....

krakercocuk
01/03/2011, 02:57
bende bu mesajları okurken o kadar mutlu oldumki. çünkü 15 yıllık bir içici olarak ,2011 1 ocakdan beri ağzıma 1 adet bile bu pislikten sürmedim:) bunun en güzel mutluluğu ise hiç bir ilaç vb madde yardımı almadan tamamen kendı ırademle bıraktım.bu durum insana katbekat daha fazla kendıne güven,güç ve mutluluk vermektedır.artık 2. sınıf insan muamelesi görmek istemememden dolayı, boğazımda oluşan gıcıklardan kurtulmak, iğrenç koku durumu, koku ve tat alma hissiyatını kaybetme, en önemlisi ise nefes darlığı,kan akışının yavaşlığı ve saymama gerek olmayan vb bir cok iğrenç durumdan kurtulmuş bulunmaktayım ve, hala deli gibi canım istemesine rağmen ilk günkü kararlılığım hala etkisini korumakta:), ancak bu durumda tamamen irade yoluyla bıraktıgım için olsa gerek dıye dusunuyorum. sadece şunu düşünüyorum ve güç alıyorum her zaman; dünyanın 1 numaralı sağlık sorunu olan sigara bağımlılığından kurtulan çok nadir insan grubundayım ve bunu kendım başardım:)

ve her sigara aklınıza geldğınde aşağıdakı videoyu sıkılmadan ama sıkılmadan ve yüksek sesle izleyınız.
YouTube - sigara pişmanlıktır.flv (https://www.youtube.com/watch?v=HZ5sGESvdlM)

hepinize acil şifalar dilerim...sigarasız bır hayat mükemmelmiş:)

Scottie
01/03/2011, 10:00
bende ağustosun 7 sinde cebimde tam dolu paket varken bıraktım.... daha ağzıma sürmedim. ama kilo aldım biraz... ama sigarasız mutluyum ara sırada canım istesede...

SUADOW
01/03/2011, 11:10
Yaklaşık 3 yıl önce, 15 yıllık sigaralı hayatıma kendi irademle son verdim. İçtiğim günler aklıma geldikçe kendime çok kızıyorum...
Suyun tadını bilmeden içiyormuşum, Damak tadımı yitimişim, Sabah kalktığımda yıllarca katran koklamışım, sigara içerek karşımdaki kişilere konuşurken kokudan rahatsız etmişim, yıllarca üzerimdeki giysilerime sinen bu kokuyla yaşamışım, yıllarca vücuduma ve keseme zarar vermişim... Daha çok neden var tabiki. Bırakılıyor, bırakılmayacak birşey değil, yeterki istensin. Yeterki önce kafa'da bırakılsın. İnşallah isteyen herkes kurtulur.
Bıraktıktan sonra yeme konusu yoğunlaşacağından kilo alınabilir, bu yüzden bir yandan hafifde olsa sporla uğraşmak hem sigarayı unutturacak hemde yılların nikotinini eritmeye faydası olacaktır.
Saygılar,
Suat...

Kriminal
01/03/2011, 11:16
Bende bı ara bıraktım ama nedense bırakma dıye yalvarıyo sankı bana..

10 seneyı aşkın kullanıyorum ama gunde 5-6 taneyı gecmemıstır..

az kaldı yeşilaya katılıcam

krakercocuk
01/03/2011, 11:22
senın bırakman daha kolay.bende gunde 12-15 adet arası ıcıyodum. az ıcenler daha kolay vazgecıyor

Kriminal
01/03/2011, 11:51
Sigarayı bırakmak ıcın ılk önce paketı parcalamak gerekıyormus..Çünkü bu hırs yapıyormus beynın onu algılaması lazımmış

..
Birde eger zorlanıyor isek ara verme metodunu uygulamalıymısız mesela mayısn 1ine kadar bırakıyorum gibi...

Kriminal
07/03/2011, 14:32
Bu sabah ıtıbarıyle sinir katsayılarım arttı ve bıraktım tekrar sigarayı...

operatormurat
07/03/2011, 19:31
kesin bırakmak isteyenler benim yöntemimle bırakabilir,ben kesin bırakıyorum 4 veya beş sene içmiyorum,sonrasında en neşeli günümde sigara ikram eden bayanları kıramıyorum,6 ay kadar içip sonrasında yine bırakabiliyorum,bırakmak isteyene yöntemi izah edebilirim....

Kriminal
07/03/2011, 19:44
kesin bırakmak isteyenler benim yöntemimle bırakabilir,ben kesin bırakıyorum 4 veya beş sene içmiyorum,sonrasında en neşeli günümde sigara ikram eden bayanları kıramıyorum,6 ay kadar içip sonrasında yine bırakabiliyorum,bırakmak isteyene yöntemi izah edebilirim....
Walla merak ettım :D

operatormurat
07/03/2011, 20:55
Walla merak ettım :D şimdi sayın kolombo bey,benim yöntemim bir nevi meditasyon.öncelikle bırakmak için kesin istekli olunur,bırakmak ıçın ıleri günlerde uygun bir tarih belirlenir mesela 23 nisan çok uygun,kendi kendine bir söz verilir; 22 nisan gecesi 23: 59 da son sigaranın son neefesi izmarite kadar içilip lanet olsun birdaha içmeyeceğim diye söz verilir.23 nisana kadar olan süreçte sigara içilebilir ama bu süre içinde kendi kendini motive edip her gün bu lanet sigaranın zararları akla getirilir(kendi kendinle konuşarak, kanser olabilirim,cinsel hayatım sönebilir,nefesim çok kötü kokuyor,üstüm başım iğrenç kokuyor,dişlerim sap sarı falan gibi zararları hep akla getirilmeli) taaki 22 nisan günü saat 23: 54 te son sigara yakılıp yavaş yavaş izmarite kadar içilir,sonra izmaritle konuşulur;allah belanı versin sigara(allah belanı versin phillip morris veya jtı gibi beddua renklendirilebilir),benim hayatımı mahvetmene izin vermeyeceğim, kendimin ailemin istikbali için seni birdaha içmeyeceğim diye yemin edilir.kalan sigara varsa hemen yokedilir,ardından banyoya girilip el ayak ünüst baş güzelce temizlenip zımparalanıp sigaranın kokusu yokedilir,sonra ağız ve dişler defalarça fırçalanıp nikotin kokusu yokedilir,ertesi gün tertemiz bir güne nikotinsiz başlayacak,ciğerlerinize oksijen çekeceksiniz. 1 haftadan sonra birde bakmışsınız ki içmiyorsunuz,demekki isterseniz bırakabiliyormuşsunuz,ama ben kavga edince başlarım,arada 1 tane içerim bişey olmaz derseniz hiç bırakmayın,bu iradenizin zayıf olduğundandır,boşyere kendinizi kandırmayın,içtiğiniz her sigara sizi dahada ölüme yaklaştırır unutmayın...

alcazar01
07/03/2011, 21:09
geçenlerde bıraktım bir hafta... nişanlımla beraber bıraktık hatta..ikimiz de o kadar sinirli bir ruh haline girdik ki kavga kavga üstüne yani anlatamam... lanet olsun yak bir tane dedim gittim aldım bir paket ikimiz de içince şimdi güllük gülistanlık herşey :) bu mesajları okurken de yaktım tam da şimdi bir tane daha. ama önce kafada bitmesi lazım bu iş bence. mesela ben sigara içmeyi gerçekten seviyorum. önce insana o nefret gelmeli ki bırakmak kolay olsun. aksi takdirde gerçekten çok çok çok zor birşey bunu bırakmak....

güzelmiş valla çok güldüm:)

zafermutlu
08/03/2011, 13:38
ben hala içmiyorum, yirmi küsürlü günlere geldim. 4 defa içki içtim zordu ama yine içmedim. sayısız kere sigara ikram edildi yine içmedim, ha gayret diyorum bu istek her geçen gün azalacak. artık sigara olarak canım istemiyor sadece bir boşluk hissediyorum, bir eksiklik varmış gibi sanki.. daha hiç ilaç vs. kullanmadım dayanarak bırakmaya çalışıyorum..

Kriminal
08/03/2011, 15:20
Zafer abı cok mu ıcıyuodun sen sıgara..Mesela gunde ne kadar ?

Murat abı cok dogru konusmussun ...07/03/2011 itibariyle bedenıme almıyorum kardesim senı dedım ...

zafermutlu
08/03/2011, 15:42
deniz üç paket alıyordum günde 1.5 paketini ben içsem digerlerini dagıtıyordum..

Kriminal
08/03/2011, 15:43
Dagıtım firmasındamıydın anlamadım abi :D

Şaka bı yana en cok onlar üzülmüştür

zafermutlu
08/03/2011, 15:50
dagıtım firmasımı bilemiyorum ama bu sigaranın ortakcısı çok oluyor, bizim işte mecbur veriyosun.. ben sigara ya gerçekten iyi para veriyordum günlük 20tl civarı.. yani bıraktım ya çok iyi bir araba taksitine girebilirim.

ademtahir
08/03/2011, 16:55
deniz üç paket alıyordum günde 1.5 paketini ben içsem digerlerini dagıtıyordum..
zafercim bi sigara verde yakalım :D :D

Kriminal
08/03/2011, 17:12
Adem abı sen bıraktın dımı ?

ademtahir
08/03/2011, 17:14
Adem abı sen bıraktın dımı ?
malesef devam ama az içiyorum ilaçları bıraktım zaten kendi kendime takılıyorum

zafermutlu
08/03/2011, 17:26
zafercim bi sigara verde yakalım :D :D
olsa dükkan senin kardeşim:)

Kriminal
08/03/2011, 17:32
malesef devam ama az içiyorum ilaçları bıraktım zaten kendi kendime takılıyorum

walla bıter bıter azalt bıde rakıyla içmemeye çalış:D

zafermutlu
08/03/2011, 17:37
rakı sofrasında da içmedim bira içerken de içmedim ve hala inanamıyorum başarabildigime:)
hani derler ya sigara rakı ve biranın şeyidir diye.. içmedim yanında ama şunu söylim çerez ve meze olarak bu kadar içki ile yedigimi bilmem bu yaşıma kadar:D

Kriminal
08/03/2011, 17:43
Abı kollestrolden gıdecen aman yuksek tansıyon falan cıkar maazallah..

Aslında ortamada baglı kımse ıcmıyosa sende ıcmıyosun ...bı arkadasım sadece rakı ıcerken sıgara ıcer baskada ıcemez tiksiniyor..Ama rakı ıcerkende 1 pakete yakın ıcıyor

zafermutlu
25/03/2011, 17:55
sigara içmemeye devam:) 40 gündür içmiyorum hala daha dayanıyorum içmemek için.. geçenlerde bir kriz geldi, gün geçtikce azalır istek diyordum, istek kendini derin bir boşluga bıraktı.. savaşa devam kazanacagım:)

Kriminal
25/03/2011, 17:59
devam abıı durmak yok