Giriş

Orijinalini görmek için tıklayınız : Renault EDC

typhoon
18/02/2011, 11:39
arkadaşlar renaultun sitesine girdim, bu yani teknoloji otomatik vites dizeli biraz abartmış gibi geldi bana, ''sınıfının en güçlü ve en az yakıt tüketen dizel otomatik vitesi'' demiş,
bravoyla karşılaştırıyorum bana hiç de öyle gelmiyo?? sadece yakıt tüketimi 0.2 daha iyi ama bu en güçlü ve en az yakıt tüketen anlamına gelmez ki? uyuz oldum:@
0-100hızlanma: 11.9sn(1.4sn daha yavaş bravodan!!) tork: 240Nm (60Nm daha az), beygir:110hp(10hp az) şehir içi yakıt:5.2 (0.7 daha iyi eyvallah:) ) şehirdışı:4(0.2lt daha çok!!) ortalama 4.4 ee bravonunki de 4.6?? 0.2 ortalama yakıt için mi bu çırpınma?? anlam veremedim ben ya da bravoyu bi üst sınıf mı sandılar acaba:) yani bu EDC motor için fluence ve megane hb den bahsediyo da

ugurozer
18/02/2011, 11:45
şu bir gerçek fiatin verdiği yakıt tuketim değerleri yol şartlarına malesef uyum sağlamıyor, tüketiciyi kandırdıklarını düşünüyorum. örnek veriyorum honda'nın 5,5 litre olan fabrika verisine hemen her seferinde ulaşabiliyorum şehirdışı yolculukta hatta biraz kassam daha altına dahi düşüyorum, ancak fiatin verdiği 3,7 litre rakamına uzun mesafeli şehir dışı yolculuklarda hiç ulaşabilmiş değilim. çok ama çok kasmalarım sonucunda dahi 4,2 lere ulaşabildim

typhoon
18/02/2011, 11:50
öyle bile olsa en güçlü niye yazmışlar ki?

feedbackx
18/02/2011, 13:17
şu bir gerçek fiatin verdiği yakıt tuketim değerleri yol şartlarına malesef uyum sağlamıyor, tüketiciyi kandırdıklarını düşünüyorum. örnek veriyorum honda'nın 5,5 litre olan fabrika verisine hemen her seferinde ulaşabiliyorum şehirdışı yolculukta hatta biraz kassam daha altına dahi düşüyorum, ancak fiatin verdiği 3,7 litre rakamına uzun mesafeli şehir dışı yolculuklarda hiç ulaşabilmiş değilim. çok ama çok kasmalarım sonucunda dahi 4,2 lere ulaşabildim

Aynen katılıyorum evo manuel dizel için rakamları gördünüz mü 5.2/3.5 karma 4.1 var mı bunları gören veya yaklaşan

h k
18/02/2011, 13:28
reklamları denetleyen yok ki , salla sallayabildiğin kadar yutan yutar nasıl olsa.

Ardevo
18/02/2011, 13:37
Aynen katılıyorum evo manuel dizel için rakamları gördünüz mü 5.2/3.5 karma 4.1 var mı bunları gören veya yaklaşan

Ben 7 lt ye razıyım şehir içi..

Marker
18/02/2011, 13:46
reklamları denetleyen yok ki , salla sallayabildiğin kadar yutan yutar nasıl olsa.
Denetlenmese bile rakipleri sikayetci olurlar meraklanmayin :)

O reklama bende 1 kez denkgeldim reklam sirasinda gecen alt yaziyi okudunuzmu?

Edit: Başvuranın kimliğine göre dağılım
kaynak : https://www.rok.org.tr/incelenendosya.asp
Rakip firma başvurusu 968 Tüketici başvurusu 910 Meslek kuruluşları başvurusu 52 Tüketici kuruluşu başvurusu 3 Kurul'un kendiliğinden ele aldığı 171 TOPLAM 2104

feedbackx
18/02/2011, 13:53
Ben 7 lt ye razıyım şehir içi..

Gelsinler kendileri yakalasınlar 5.2 yi hele Ankara trafiğinde :) Birde benzin-mazot fiyatlarını görünce yürümeyi tercih ederler

typhoon
18/02/2011, 14:03
tamam belki fabrika verilerini yakalayamıyoruz da sadece fiat değil ki bizde 2005 megane 1.4 var, şehir dışı 5.4 diyo benim ortalama 7.5 falan oluyo şehir dışı en az düşürdüğüm de 6.0 oldu ki her yokuşta boşa salladım 100ü fazla geçmedim vs vs.. yani bence sadece fiatın verileri değil tüm firmaların verileri öyledir diye düşünüyorum

takres
18/02/2011, 14:13
edc tam otomatik bir şanzıman ama fiat gibi değil :)

Honor COOPER
18/02/2011, 18:31
edc tam otomatik bir şanzıman ama fiat gibi değil :)
Kesinlikle haklısınız EDC ile dualogici kıyaslamak Iphone İle 3310u kıyaslamak gibi birşey.Renaultun o savı o motor gücünde ve çift kavramalı vitesler için geçerli.

USTA
18/02/2011, 20:11
Fabrika verilerini hiç bir araç yakalayamaz...
Renault'ya bu kadar yüklenmeyin beyler,ser piyasa ekonomisi var bu ülkede,adamlar böyle bir satış politikası seçmiş,ayrıca Bravo ve Megane C segmentindeler diye biliyorum...
EDC şanzıman çift kavramalı ve triptonic bir vites sistemi,vites değişimlerinde dualogic gibi bekleme veya kararsız kalma yapmadığı gibi vites değişimlerinide daha hızlı gerçekleştiriyor...

Du Hast
18/02/2011, 20:41
arkadaşlar kim ne derse desin EDC, VW nin dsg sinden sonra gerçekten güzel bir icat.
ford artık powershift denen çift kavramayı çıkartıyor
fiat artık atak yapmalı çift kavrama konusunda. bir kaç yerde okumuştum yakında fiatın çift kavramalı otomatik vites kutusu çıkacak diye.

Murat Gürakan
18/02/2011, 20:48
Edc nasıl bir sistem hiç incelemedim ancak çift kavrama bir sistem ve eminimki çok başarılıdır. Dgs tarzı bişi olucak ve gayette başarılı olacağından eminim...
Fiatın yol bilgiyasarı yanlış arkadaşlar herşeyden önce. Megane2 100hp dizel, 115hp benzinli kullandım ikiside tam tamına tutuyor yakıt verileri. Honda vtec2 kullandım acaip az yakıyordu fabrikasyondan dahada az yakıyordu..
Bu arada renonun 105-110hp lik dizel motorlar çok kuvvetli gerçekten. Fiatın 120 hp liği ile yakın gidiyorlar. 105 lik mjetide çok çok rahat geçebiliyor. Ve şu anda en az yakan dizeller arasında. mjetten daha başarılı bir motoru var. Kim ne derse desin.

typhoon
18/02/2011, 23:02
hımm bu otomatik yarı otomatik olayını bilmiyordum.. belki de o yüzden öyle iddalı bi reklamları vardır...

byspayn
18/02/2011, 23:05
fransızdan uzak durulmalı (çok klişe oldu ama kusura bakmayın) :)

Murat 1979
19/02/2011, 01:30
bu devirde çift kavrama olayı tuttu ve 2020 lere kadar bu tip vites kullanılacak diyodu ntv deki saffet üçüncü otomatik araç alırsam kesinlikle çift kavramalı olacak...

hakguner
19/02/2011, 16:22
fransızdan uzak durulmalı (çok klişe oldu ama kusura bakmayın) :)

Kusurluk bir durum yok, standart oldu bu :))

USTA
19/02/2011, 16:49
Bende hem Fransız RENAULT var hem İtalyan FİAT,ikisinden de memnunum...

byspayn
19/02/2011, 17:50
Mustafa Abi tabi memnun olanlar vardır ama memnun olanlar kadar memnun olmayan olunca böyle de klişe bir laf olmuş işte.. :)

Megane 2leri çok severdim ben 80hp dizellerini de kullandım bi süre ama puntoyla falan karşılaştırınca C sınıfı bir arabadan bekleneni vermiyor gibi geldi. 2009 model Extreme modelini kullanmıştım. O 1.5 dci çok güzel motor ama donanım sıfır. C sınıfı bir araçtada aynalar elektrikli olmaz mı ya? Bu sadece bir örnek misal.

Ama tabiki Allah kaza bela sorun vermesin size. Kangooları da severim özellikle yeni Kangoo ;)

ugurozer
20/02/2011, 12:59
arkadaşlar bir gun hiç üşenmedim en verimli dizel motorları inceledim, en babasını bmw de buldum 3,20d daha sonra renault ve neredeyse tamamen aynı ama çok kucuk bir farkla hemen arkadan ford tdci geliyordu, şuanda citroen e-hdi diye bir motor çıkarmış onun verimini incelemedim bu sıralamanın neresine girer bilmiyorum.

byspayn
20/02/2011, 13:26
Galeriniz mi var abi :)

takres
20/02/2011, 13:38
arkadaşlar kim ne derse desin EDC, VW nin dsg sinden sonra gerçekten güzel bir icat.
ford artık powershift denen çift kavramayı çıkartıyor
fiat artık atak yapmalı çift kavrama konusunda. bir kaç yerde okumuştum yakında fiatın çift kavramalı otomatik vites kutusu çıkacak diye.

powershift şanzıman yeni ford focus 1.6 tdci ile gelir mi acaba ??

Du Hast
20/02/2011, 15:27
powershift şanzıman yeni ford focus 1.6 tdci ile gelir mi acaba ??
yeni kasası ile gelecek diyorlar ama ne kadar doğru bilemem

takres
20/02/2011, 17:19
yeni kasası ile gelecek diyorlar ama ne kadar doğru bilemem

gelsede tadına baksak :) mart ayının ortasında gelir diyorlardı ısrarla belkliyorum ::)