PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bir fiat rezaleti daha!!!

ZV 007
16/02/2011, 01:48
Arkadaşlar fiatın satış sonrası rezilliklerini hep duymuştum ama başıma gelen birşey olmamıştı nihayet beklenen oldu.2008 model 500 tl fark verilerek uzatılmış aracımın garantisi 2 yıl daha olmasına karşın aracımın patlayan hoparlörünü garantiden değiştirmiyorlar işin daha komik ve razalet olan kısmı ise şu müşteri hizmetlerinden 3 gün sonra dönüş yapan bayan kolonun kullanıcı hatasından dolyı patladığını iddia ediyor ve yüksek sesle müzik dinlemissınızdır dıyor gulsemm mı aglasamm mı bilemedim yaa.Kriter nedir ?diye sorduğumda ise uzun süre dinlediyseniz bozulmuş olabilir diyor buna karşılık yani ben fiatın araçlarında yüksek sesle müzik dinlenirse ses tesisatında arıza çıkar buynu mu söylüyorsunuz dediğimde ise buna cevap ermeye yetkili olmadığını söylüyor bir üstünüzle görüşmek istiyorum diyorum bunu da yetkili olmadığını söylüyor fakat şirket kararının kolonun kullanıcı hatası olarak patladığı kararı çıktıgını bunu söylemeye yetkili oldugunu söylüyor.Arkadaşlar otomotiv sektöründe çalışıyorum ve araçlarda kullanılan parçaların hepsinin bir durability testi vardı yani ömür testi hanfendiye bundan bahsediyorum buna bierşey söleyemiyor çünkü yetkili değil daha da komiği şaka gibi ya dalga geçer gibii verdiği cevap aynen şu bu kolonda bir hata olabilir belki takılırken diyorum ee hata vardıda şimdi mi bozuldu beyfendi demez mii??müşteri hizmetlerini tekrar aradım verilen sonuçtan memnun olmadığımı söyledim.tekrar geri dönecekelr ama kriter filan yok saldım çayıra mevlam kayıra.istediğim gibi müzik dinlerim ki çok yüksek sesle müzik dinleyen biri değilim dinlesem nolcak mx ses seviyesi arızaya yol açacaksa o zman max seviyeyi düşük tutun kardeşim bumudur koskaoca fiat kalitesi??Peşini bırakmıycam ama insanları koyun yerine koyuyorlar nasıl olsa ne versen yer misalii..Aracı satarken iyii sonraa nolursa olsun.Niye garanti uzatıyoruz o zaman biz?Kolon kaç paralık şey ama yapılan bu muameleden çok rahatsızım.konuyu gerekirse italyaya kadar yazı yazarak takip edicem.En azında lakayıt ve dakga geçer bir şekilde cevap veremezler bundan sonra.Ele avuca gelen hiç birşey yok neye göre kolon patlar?Kriter yok.Servis incelemiştir..Yakışmadı sana FİAT

Marker
16/02/2011, 01:58
Neye yetkisi varmis o arkadasin cok merak ettim anladigim kadariyla fikri olmadigi konularda yetkim yok diyip gecistiriyor.
edit: Bizim araclardaki garanti aractaki butun aksamlari mi kapsiyor?

ibrahim06
16/02/2011, 02:20
Geçenlerde birisi teybin falan garanti uzatıkdığında garanti kapsamına alınmadığını söylemişti. Sebebi teybi fiat üretmiyormuş.

acRep
16/02/2011, 02:33
Doğrudur Yapar FİAT
Ama hakkını böyle dirençli araman yıldırabilir servistekileri..

femoli
16/02/2011, 10:15
evet uzatmalarda teypten gol yerseniz hiç bir şey yapmazlar 1-0 onlar galip ..

turker
16/02/2011, 10:23
Geçenlerde birisi teybin falan garanti uzatıkdığında garanti kapsamına alınmadığını söylemişti. Sebebi teybi fiat üretmiyormuş.

sanzuman. kaporta ve motor harıcınde neyı uretıyorkı tampon ayna koltuk her seyı yan sanayı fırmaları uretıyor

akbiyik
16/02/2011, 10:23
Arkadaşlar fiatın satış sonrası rezilliklerini hep duymuştum ama başıma gelen birşey olmamıştı nihayet beklenen oldu.2008 model 500 tl fark verilerek uzatılmış aracımın garantisi 2 yıl daha olmasına karşın aracımın patlayan hoparlörünü garantiden değiştirmiyorlar işin daha komik ve razalet olan kısmı ise şu müşteri hizmetlerinden 3 gün sonra dönüş yapan bayan kolonun kullanıcı hatasından dolyı patladığını iddia ediyor ve yüksek sesle müzik dinlemissınızdır dıyor gulsemm mı aglasamm mı bilemedim yaa.Kriter nedir ?diye sorduğumda ise uzun süre dinlediyseniz bozulmuş olabilir diyor buna karşılık yani ben fiatın araçlarında yüksek sesle müzik dinlenirse ses tesisatında arıza çıkar buynu mu söylüyorsunuz dediğimde ise buna cevap ermeye yetkili olmadığını söylüyor bir üstünüzle görüşmek istiyorum diyorum bunu da yetkili olmadığını söylüyor fakat şirket kararının kolonun kullanıcı hatası olarak patladığı kararı çıktıgını bunu söylemeye yetkili oldugunu söylüyor.Arkadaşlar otomotiv sektöründe çalışıyorum ve araçlarda kullanılan parçaların hepsinin bir durability testi vardı yani ömür testi hanfendiye bundan bahsediyorum buna bierşey söleyemiyor çünkü yetkili değil daha da komiği şaka gibi ya dalga geçer gibii verdiği cevap aynen şu bu kolonda bir hata olabilir belki takılırken diyorum ee hata vardıda şimdi mi bozuldu beyfendi demez mii??müşteri hizmetlerini tekrar aradım verilen sonuçtan memnun olmadığımı söyledim.tekrar geri dönecekelr ama kriter filan yok saldım çayıra mevlam kayıra.istediğim gibi müzik dinlerim ki çok yüksek sesle müzik dinleyen biri değilim dinlesem nolcak mx ses seviyesi arızaya yol açacaksa o zman max seviyeyi düşük tutun kardeşim bumudur koskaoca fiat kalitesi??Peşini bırakmıycam ama insanları koyun yerine koyuyorlar nasıl olsa ne versen yer misalii..Aracı satarken iyii sonraa nolursa olsun.Niye garanti uzatıyoruz o zaman biz?Kolon kaç paralık şey ama yapılan bu muameleden çok rahatsızım.konuyu gerekirse italyaya kadar yazı yazarak takip edicem.En azında lakayıt ve dakga geçer bir şekilde cevap veremezler bundan sonra.Ele avuca gelen hiç birşey yok neye göre kolon patlar?Kriter yok.Servis incelemiştir..Yakışmadı sana FİAT

:g0000000:Daha başka ne diyeyim Fiat ın ne kadar kalitesiz bir ne kadar sahtekar bir şirket olduğunu her geçen gün bir kez daha ispat ediyor :realmad:

Arkadaşlar böyle durumlarda yapacağımız tek şey tüketici hakem heyetine başvurmak mutlaka bu işin peşini bırakmayın boyle durumlarda

matushella
16/02/2011, 10:26
O telefonda konuşan ablaların araba kullanabildiğinden bile şüpheliyim :) Çağrı merkezi mantığı işte. Ona şunu söyle derler onlarda güzel sesleriyle sizi ararlar.

duu
16/02/2011, 10:49
Dostum peşini bırakma.
gerekirse git servise müdürlerine kadar çık.

yolcu27
16/02/2011, 11:12
:g0000000:Daha başka ne diyeyim Fiat ın ne kadar kalitesiz bir ne kadar sahtekar bir şirket olduğunu her geçen gün bir kez daha ispat ediyor :realmad:

Arkadaşlar böyle durumlarda yapacağımız tek şey tüketici hakem heyetine başvurmak mutlaka bu işin peşini bırakmayın boyle durumlarda

bu yorumu dikkate almak lazım ..

opexturk
16/02/2011, 11:15
kesinlikle peşini bırakma böyle saçma iş mi olur yüksek sesle müzik dinleyip gezmiceksem ne diye onlarca milyar verip araba alıyoruz açarım sesi sonuna kadar gezerim arıza olduğunda da seve seve yapmak zorundalar

yolcu27
16/02/2011, 11:28
bende de cırt cırt ses geliyor yüksek seslerde benimki demi patladı yoksa. ama düşük seviyede 25 e kadar iyi patlak olsa düşük seviyelerde de ses bozulurdu kanımca.

gizem
16/02/2011, 11:36
Hangi bayi bu sorumsuzlugu yapan?

Misafir
16/02/2011, 11:54

Bu konunun bayi ya da servisle alakası yok Gizem Hanım. Siz de bir fiat çalışanısınız sanırım, bunu bilmeniz gerekir.

Olay şu;

Teyp ve hoparlör fiatın ürettimi değil. Üretici firma standart garanti süresi boyunca ürününün arkasında ama garanti süresi bitince tayp ve hoparlörde herhangi bir arıza olduğunda bunu garanti kapsamında değerlendirmiyor. Bu açıklamalar uzatılmış garanti sözleşmesinde açıkça yazar. Yanı durum Fiat'ın sergilediği, çoğu arkadaşların da benzer yorumlarda bulunduğu sat-kaç mantığı asla değil. Bu markada olduğum için söylemiyorum ama net bir şekilde ifade edebilirim ki; satış sonrasında en az sorunun yaşandığı marka Fıat markasıdır. Hemen hemen her markadan arkadaşlarım var, oturup dinleseniz şaşarsınız gerçekten. 95 den beri bu markadayım, hem mutfağında hem de vitrininde çalıştım ve bu konuda fikrim asla değişmez.

zafermutlu
16/02/2011, 11:58
benim aracı uzatmaı garanti yaptılar ama sözleşme filan görmedim. varsaokuduktan sonra yaptırırdım..

neler bu garantinin içine giriyor, kesin bilgisi olan yok.. ben yaptırdım ama şikayetleri gördükce keşke yaptırmasaydım dedim..

yolcu27
16/02/2011, 12:01

bayii topu fiat merkeze atar geçer , sorun bence fiatın yürüttüğü politikadan kaynaklanıyor. müşteri hizmetlerinin nasıl konuşma yetkisi yokmuş bilmem ne konusu üzerine senin görevin orada konuşmak şikayet almak açıklamalarda bulunmak arkadaş. Ben hala anlamış değilim fiatın satış ve sonrası politikasını.

Aracımdan servisimden memnun muyum. araçtan memnunum servisten eh işte :D
ama gel gör ki böyle olaylarla karşılaşan arkadaşları görünce insanın fiatı kınım kınım kınayası geliyor.

işin ucunu bırakmamak lazım

gizem
16/02/2011, 12:06
Gülay hanım hepimiz bir takım çalışması içerisindeyiz.ve müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutmak bizim görevimiz.egerkı olumsuzluk olsa bıle bunu o bayanın yaptıgı gıbı deıl daha düzgün anlaşılır bır dılde baştan savma yapmaması gereklıdır..evet bende bır fıat calısanıyım ustelık servıs danısmanıyım.musterıyı kazanmak onemlı olan.sorunlar zaten çözülür.söylemek istediğim buydu.

yolcu27
16/02/2011, 12:14
Gülay hanım hepimiz bir takım çalışması içerisindeyiz.ve müşteri memnuniyetini en üst düzeyde tutmak bizim görevimiz.egerkı olumsuzluk olsa bıle bunu o bayanın yaptıgı gıbı deıl daha düzgün anlaşılır bır dılde baştan savma yapmaması gereklıdır..evet bende bır fıat calısanıyım ustelık servıs danısmanıyım.musterıyı kazanmak onemlı olan.sorunlar zaten çözülür.söylemek istediğim buydu.

Gizem hanım peki size bir sorum olacak;

Garanti süresi içerisinde dışarıda lpg kiti takılan aracın sadece motoru garanti dışı mı kalır? Kendi servisime sorduğumda tam açıklayıcı bir cevap alamadım. Sizde madem servis danışmanıymışsınız size de sorayım dedim..
Şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar..

ZV 007
16/02/2011, 12:34
Bu konunun bayi ya da servisle alakası yok Gizem Hanım. Siz de bir fiat çalışanısınız sanırım, bunu bilmeniz gerekir.

Olay şu;

Teyp ve hoparlör fiatın ürettimi değil. Üretici firma standart garanti süresi boyunca ürününün arkasında ama garanti süresi bitince tayp ve hoparlörde herhangi bir arıza olduğunda bunu garanti kapsamında değerlendirmiyor. Bu açıklamalar uzatılmış garanti sözleşmesinde açıkça yazar. Yanı durum Fiat'ın sergilediği, çoğu arkadaşların da benzer yorumlarda bulunduğu sat-kaç mantığı asla değil. Bu markada olduğum için söylemiyorum ama net bir şekilde ifade edebilirim ki; satış sonrasında en az sorunun yaşandığı marka Fıat markasıdır. Hemen hemen her markadan arkadaşlarım var, oturup dinleseniz şaşarsınız gerçekten. 95 den beri bu markadayım, hem mutfağında hem de vitrininde çalıştım ve bu konuda fikrim asla değişmez.Gülay hanım sözleşmeyi aramadan önce okudum.böyle bir madde yada ses sistemiyle alakalı birşey yok sözleşmede.Asıl sorun ise kolonu değiştirmiyosun ama bari müşterinle doğru düzgün konuş dimi oda yok.Zaten beni sinirlendiren en büyük etken bu.sözleşmede böyle birr madde olmadığını söylüyorum hanfendiye sözleşmede teker teker yazmaz diyor verdiği cevaplar gerçekten kalitesiz cevaplar.ne sorsam yetkili değilim cevabını alıyorum.Belki kolonda bir problem vardı diyorum problem olsa şimdi ortaya çıkar diyor yaa inanın komik.Ömür testinden ar-ge den haberi bile yok.nolursa olsun bende bu işin peşini bırakmıycam yazıyla sözle ulaşmam gereken heryere ulaşıcam.ne yani motor arızalansa hızlı mı gittin dicekler yaa:))mantığa bak..

gizem
16/02/2011, 12:44
Merhaba, garanti içerisindeki bir araçın yetkisiz kişilerce işlem görmesi aracın garanti dışına çıkmasıv ile sonuçlanır.aracınızdaki mevcut garanti kitapçığında bu bilgiye ulaşabiliriz.

Misafir
16/02/2011, 12:46
Gülay hanım sözleşmeyi aramadan önce okudum.böyle bir madde yada ses sistemiyle alakalı birşey yok sözleşmede.Asıl sorun ise kolonu değiştirmiyosun ama bari müşterinle doğru düzgün konuş dimi oda yok.Zaten beni sinirlendiren en büyük etken bu.sözleşmede böyle birr madde olmadığını söylüyorum hanfendiye sözleşmede teker teker yazmaz diyor verdiği cevaplar gerçekten kalitesiz cevaplar.ne sorsam yetkili değilim cevabını alıyorum.Belki kolonda bir problem vardı diyorum problem olsa şimdi ortaya çıkar diyor yaa inanın komik.Ömür testinden ar-ge den haberi bile yok.nolursa olsun bende bu işin peşini bırakmıycam yazıyla sözle ulaşmam gereken heryere ulaşıcam.ne yani motor arızalansa hızlı mı gittin dicekler yaa:))mantığa bak..

Bahsettiğiniz konuda sonuna kadar haklısınız Volkan Bey. Üslup ve yaklaşım şekli çok ama çok önemli. Sizi çok iyi anlıyorum. Konuyla ilgili gerekli bildirimleri çağrı merkezine ileteceğim.

Bu arada belki faydası olur düşüncesiyle uzatılmış garanti sözleşme şartlarını ek olarak vermek istiyorum.

Gizem hanım peki size bir sorum olacak;

Garanti süresi içerisinde dışarıda lpg kiti takılan aracın sadece motoru garanti dışı mı kalır? Kendi servisime sorduğumda tam açıklayıcı bir cevap alamadım. Sizde madem servis danışmanıymışsınız size de sorayım dedim..
Şimdiden teşekkür ederim iyi çalışmalar..

Fiat'ın yetki verdiği servisler dışında yapılan işlemlerde motor ile beraber, elektrik, elektronik sistemler, beyin bunlar da garanti dışında kalıyor. Yani sadece motor garanti dışında kalmıyor maalesef.

samoslu
16/02/2011, 12:58
Tamam güzel Fiat belli bir ücret karşılığı garantiyi uzatıyor ama bu garanti araçtaki en ufak cıvatadan kaportaya kadar her parçayı kapsaması gerekli. Hoparlörlerde aracın bir parçası değil midir? Fiat yan sanayilerden aldığı parçaları 2 yıl garantili olarak ürettiriyor.Garantiyi uzattığın zaman garantisi biten parçalar için değişim ücreti tabiki kendi kasalarından gidiyor olması gerek. Bu nedenle de bence şirket içi, bizim bilmediğimiz bir politika uygulanmakta. İlk adım hatayı kabullenmemek, baktın olmuyor, olay fazla büyümeden sorunu gidermek. Bu sadece Fiatta yok arkadaşlar. Her ürün dalından çoğu firmada bu var. Wellcome to Turkiye demek kalır bize bu durumda. Avrupa da yaşansın bakalım böyle bir şey. Adam adama zenci dediği için daha açıyor ve anında dava sonuçlanıyor. Bizde 2-3 sene sonra. Yada olmadı dava düşer...

AYM
16/02/2011, 12:59
belediyelerin tüketici masaları var gidin durumu anlatın sizin yerinize onlar uğraşıyorlar gereken ne ise yapıyorlar bence gidip görüşmekte fayda var

puntoturbom
16/02/2011, 13:55

Burada neyın tartısmasını yapıyorsunuz allah aşkına . Bir BMW bir MERCEDES e bınıyorsunuz verdıgınız paranın karsılıgını alamıyorsunuz desek ayrı. En uygun fiyata en kalıtelıyı verme mücadelesi veren bir markadan bahsediyoruz. Ki gidin hiçbir pahalı markadan bu kadar düzgün ilgili alakalı bir geri hizmet alamazsınız emin olun. Müşteri hizmetleri bence 10 numara .Üstüne tanımıyorum. Kusurları var mıdır ? elbet vardır ama tolere edılebılır olcude. Beyfendı acmış sesını sonuna kadar bangır bangır.Patlatmış hoparlörünü almış eline ,götürmüş servise. Tabıı kı karsılamaz servıs.
Elindekinin kıymetını bıl ona gore çamur atmadan önce iki kere düşün. Karşındaki firma en iyiyi yapmaya çalışan , ( ama senın verdığın para kadarıyla) ve iyi niyetle yapmaya çalışan bir kuruluş. Kimse seni zorla o markanın koltuğuna oturtmadı . Bu kadar memnunıyetsızsen satar daha iyi paraya daha iyi araçlar alırsın.......... ( :closedey:aynı hızmetı alamasan da )

Cuhara
16/02/2011, 14:10
Burada neyın tartısmasını yapıyorsunuz allah aşkına . Bir BMW bir MERCEDES e bınıyorsunuz verdıgınız paranın karsılıgını alamıyorsunuz desek ayrı. En uygun fiyata en kalıtelıyı verme mücadelesi veren bir markadan bahsediyoruz. Ki gidin hiçbir pahalı markadan bu kadar düzgün ilgili alakalı bir geri hizmet alamazsınız emin olun. Müşteri hizmetleri bence 10 numara .Üstüne tanımıyorum. Kusurları var mıdır ? elbet vardır ama tolere edılebılır olcude. Beyfendı acmış sesını sonuna kadar bangır bangır.Patlatmış hoparlörünü almış eline ,götürmüş servise. Tabıı kı karsılamaz servıs.
Elindekinin kıymetını bıl ona gore çamur atmadan önce iki kere düşün. Karşındaki firma en iyiyi yapmaya çalışan , ( ama senın verdığın para kadarıyla) ve iyi niyetle yapmaya çalışan bir kuruluş. Kimse seni zorla o markanın koltuğuna oturtmadı . Bu kadar memnunıyetsızsen satar daha iyi paraya daha iyi araçlar alırsın.......... ( :closedey:aynı hızmetı alamasan da )

aynen katılıyorum, arkadaş çok doğru söylemiş. nası bir zihninettir bu anlamıyorum, arabanın üstüne yıldırım düşse fiat ı suçlayacaksınız.

OzzY
16/02/2011, 14:13

işte sorunda burda sesi sonuna kadar açtığındada patlamaması lazım, o son ses ona göre ayarlanması lazım. bilmem anlatabildim mi?

olay bmw mercedes olayıyla alakasız bence herkez bütçesine göre mal alıyo, aldığı mal bozulursa tabiki hakkını arıcak herkes. bedava vermiyolar.

samoslu
16/02/2011, 14:17

Hoca senin Fiat'ta akraban falan var sanırım. Müşteri temsilcilerinin hepsi öyle. Anlıyorum efendim, bir dakika inceliyorum. Hımmm şu an bilgilerinize ulaşmaya çalışıyorum. Bu mu tolere edilebilecek durum? Yoksa farklı bir şekilde mi yaklaşması gerekli? Bu bir anlayıştır bunu herkesin anlamasını tavsiye ediyorum. Ben teybimin hoparlörünü sonuna kadar da açarım kısıkta dinlerim. Bozulamaz. Bozulursa da garantisi varsa değiştirirler. Haa bir de Fiat'ın burda öğrendiğim ve aklıma geldikçe çok güldüğüm 'iyi niyet garantisi.' :) Koskoca Fiat dandik, belkide 5 TLye mal ettiği hoparlörler için iyi niyetini kullanamıyorsa bu firmayı büyütmek yerine küçültür bence.

Volkan müşteri hizmetlerini tekrar arayıp niyetiniz iyi mi diye sorar mısın? :)

Marker
16/02/2011, 14:19
işte sorunda burda sesi sonuna kadar açtığındada patlamaması lazım, o son ses ona göre ayarlanması lazım. bilmem anlatabildim mi?

+1
ama her parcaninda bir kullanim omru var hoparlorlerde illaki yipranacak ve bozulacaktir uzatilmis garantinin bunlari kapsamamasi gayet mantikli bana gore. Sonucta bu parcalar bakimi yapilabilen parcalar degil.

Cuhara
16/02/2011, 14:23

olay bmw mercedes olayıyla alakasız bence herkez bütçesine göre mal alıyo, aldığı mal bozulursa tabiki hakkını arıcak herkes. bedava vermiyolar.

Birde şöyle düşün sen fiat servis olsan yada herhangibir servis, patlamış hoparlörü garantiden değiştirirmisin ? bu sana mantıklı geliyor mu? hani kronik bir arıza olsa, birçoğumuz yaşasak bu problemi eywallah. dersin müzik sisteminde bir arıza var, ararsın hakkını.

samoslu
16/02/2011, 14:25
+1
ama her parcaninda bir kullanim omru var hoparlorlerde illaki yipranacak ve bozulacaktir uzatilmis garantinin bunlari kapsamamasi gayet mantikli bana gore. Sonucta bu parcalar bakimi yapilabilen parcalar degil.

Garanti kapsamına giren parçalarında ömrü vardır elbette. Anlarım, lastik garanti kapsamına girmez. Nereden geçtiğin hangi hızla hangi çukurlara girdiğini bilemezler belki ama hoparlör neden garantiye girmez ki?

Cuhara
16/02/2011, 14:26
Hoca senin Fiat'ta akraban falan var sanırım. Müşteri temsilcilerinin hepsi öyle. Anlıyorum efendim, bir dakika inceliyorum. Hımmm şu an bilgilerinize ulaşmaya çalışıyorum. Bu mu tolere edilebilecek durum? Yoksa farklı bir şekilde mi yaklaşması gerekli? Bu bir anlayıştır bunu herkesin anlamasını tavsiye ediyorum. Ben teybimin hoparlörünü sonuna kadar da açarım kısıkta dinlerim. Bozulamaz. Bozulursa da garantisi varsa değiştirirler. Haa bir de Fiat'ın burda öğrendiğim ve aklıma geldikçe çok güldüğüm 'iyi niyet garantisi.' :) Koskoca Fiat dandik, belkide 5 TLye mal ettiği hoparlörler için iyi niyetini kullanamıyorsa bu firmayı büyütmek yerine küçültür bence.

Hoca seninde fiat ın rakip firmalarında akraban var galiba.

samoslu
16/02/2011, 14:28
Hoca seninde fiat ın rakip firmalarında akraban var galiba.

Yo hatta tüm Fiat servislerini denetleyen çok yakın abim var.

Cuhara
16/02/2011, 14:33
Yo hatta tüm Fiat servislerini denetleyen çok yakın abim var.

senin hoparlörün patlasa değiştirirler garantiden :)

Marker
16/02/2011, 14:51
Garanti kapsamına giren parçalarında ömrü vardır elbette. Anlarım, lastik garanti kapsamına girmez. Nereden geçtiğin hangi hızla hangi çukurlara girdiğini bilemezler belki ama hoparlör neden garantiye girmez ki?
Bildigim kadariyla hoparlorler kagit benzeri bir maddeden yapiliyor bakimida yapilamiyor firmalar bunlara omur biciyor o sure icinde bozulursa zaten garantiden degistiriyor sure dolduktan sonra fiat neyapsin.

pionnerin efsanevi tss20 twitterlari yada 2150leri bile tesisatta 3 gunde yanabiliyordu bu birazda kullanici ile ilgili. Burda bahsetmek istedigim sesi sonuna kadar acip dinlemek degil bu sekilde garanti suresi devam ederken patlarsa catlarsa yanarsa adamlar zaten degistiriyor garanti bittikten sonrada kimse kusura bakmasin 20 liralik hoplarlorude alip takacaksin.

Misafir
16/02/2011, 15:13
+1

Arkadaşlar bunun sebebini tekrar izah edeyim, normal garanti süresinde bu konular garantiye zaten giriyor (kullanıcı kaynaklı olmadıktan sonra) ancak normal garanti süresi bitiminde üretici firmanın da garanti taahhütü olmadığı için haliyle uzatılmış garanti tarihi boyunca bu parçalar garanti kapsamına alınmıyor. Bu gayet mantıklı bir durum. Şayet bu durum Volkan Beyin başına ilk iki yılda gelmiş olsaydı (şimdi garantiler 3 yıl) işlemleri garanti kapsamında değerlendirilecekti. Geçenlerde uzatılmış garanti kapsamında bir puntonun cam motorunu değiştirdik. Parça fiyatı garanti fiyatının 2 katıydı neredeyse. Camı neden defalarca indirip kaldırdın demedi Fiat.... Böyle şeyler yok arkadaşlar, sadece araçlarımız için değil hayatınız boyunca kullanmış olduğunuz her üründe bir garantinin kapsadığı bir alan vardır. Olmak zorundadır.

GPS2
16/02/2011, 15:40
Dün inanılmaz bir olay*da BMW servisinde yaşadık ...yakın bir arkadaşa 2 el motosiklet (17 500 tl) almaya karar verdik motor bulundu, haliyle servise sorgulatmak istedik 7 dereden su getirdiler motorun sahibi ve ruhsatını istediler yok aslında sorgulatsakta bilmem antalyada ankaradaki servisler herşeyi(yapılan müdahaleleri kazaları vs) sisteme girmiyorlarmış veya paylaşmıyorlarmışta fln fln...expertiz yapalım 200 liracık fln...aman aman...Volkan geçmiş olsun ...Şu başvuru yaptığın servis hangisiydi...?

ZV 007
16/02/2011, 15:44
Merhaba, garanti içerisindeki bir araçın yetkisiz kişilerce işlem görmesi aracın garanti dışına çıkmasıv ile sonuçlanır.aracınızdaki mevcut garanti kitapçığında bu bilgiye ulaşabiliriz.

fiat servisleri dışında herhangi bir yerde aracım bakım görmedi.Bakım kayıtları mevcut.teşekkür ederim

Bahsettiğiniz konuda sonuna kadar haklısınız Volkan Bey. Üslup ve yaklaşım şekli çok ama çok önemli. Sizi çok iyi anlıyorum. Konuyla ilgili gerekli bildirimleri çağrı merkezine ileteceğim.

Bu arada belki faydası olur düşüncesiyle uzatılmış garanti sözleşme şartlarını ek olarak vermek istiyorum.
Gülay hanım ilginiz için çok teşekkür ederim.

Misafir
16/02/2011, 15:54
Gülay hanım ilginiz için çok teşekkür ederim.

Rica ederim Volkan Bey, görevim..

Marker
16/02/2011, 15:59
Sozlesmede 6.2 maddesinde yazilan birsey dikkatimi cekti hatali veya kirli yag hidrolik falan diyor bunlari zaten serviste degistiriyor yada tamamlatiyoruz hatali konuldugu zaman neden uzatilmis garanti kapsami disinda kaliyor bu servisin hatasindan kaynakli bir durum olmazmi?

Edit: Uzatilmis garanti kasko gibi arac verip konaklamada sagliyormus bana gayet faydali geldi.

samoslu
16/02/2011, 16:05
senin hoparlörün patlasa değiştirirler garantiden :)

Arabayı bile değiştirim :=)

ZV 007
16/02/2011, 16:06

Burada neyin tartışmasını yapaıyoruz ben sana söyleyeyimm.bmw mercedse parası vermemiş olmamız verdığımız paranın karşuıkığını almayacagımız anlamına gelmez.On numara dediğiniz müşteri hizmetleriyle kaç kez görüştünüz bilmiyorum ama sorduğum sorulara cevap veremeyen hemen hemen herşeye yetkisi olmayan ve uslup olarak bugun marketteki kasiyer kadar nazik müşterisiyle konuşamayan bir müşteri hiazmetlerinden bahsediyoruz ki asıl sorunumuz da bu.Müzik sesini sonuna kadar sizin dediğiniz gibi bangır bangır açarım yada kaparım bu kullanıuıcı olarak bana kalmış bişey madem max seviyede müzik dinleyecek kalite sahip olmayan bir ses sistemi var araçlarımızda o zman max ses seviyesini uygun hale getir yada max seste müzik dinleme bozulur de bakalım kaç kişi senin kalite anlayışına güvenecek ki öle bangır bangır saatlerce müzik dinleyecek biri değilim.Kolona hiç bir fiili müdalem yok.yetkili serviste arladaşlar baktılar.Ayrıca karşımdakşi firma o kadar iyi niyetli ki kronikleşen city sorununu bi türlü çözeöedi ailelerimşiz biniyor can taşınıyor araçlarımızda.hiç okumadınız galiba siz forumda ciytden dolayı direksiyonum kitlendi diyen arkadaşarı forumda.Millet olarak veriyolar önümüze bişeler nasıl olsa koyunuz nasıl olsa yer diye ama yok öle ben yemiyorum isteyen buyursun yesin.Mert in yukarda verdiğibir örnek var adam zenci dediği için ceza alıyor yurtdısında.Siz bu şekilde açarsan sesini patlar mantığyla hareket edeseniz yaın öbürgün aynı cevabı aldığınızda fiattan acaba nasıl düşüneceksiniz.Koskoca fiat yani birde bu pencereden düşünün.Nasreddin hoca misali damdam düşeni damdan düşen anlar kusura bakmayın.

Dün inanılmaz bir olay*da BMW servisinde yaşadık ...yakın bir arkadaşa 2 el motosiklet (17 500 tl) almaya karar verdik motor bulundu, haliyle servise sorgulatmak istedik 7 dereden su getirdiler motorun sahibi ve ruhsatını istediler yok aslında sorgulatsakta bilmem antalyada ankaradaki servisler herşeyi(yapılan müdahaleleri kazaları vs) sisteme girmiyorlarmış veya paylaşmıyorlarmışta fln fln...expertiz yapalım 200 liracık fln...aman aman...Volkan geçmiş olsun ...Şu başvuru yaptığın servis hangisiydi...?

servis olarak gemliğe yakın olduğundan orhangazi teknik otoya götürüyorum aracı.Ama ordaki arkadaşlar da aynı yanıtı verdiler bana garantiye girmiyor diye ama gayet nazikçe müşteriyle nasıl konuşlması gerekirse öle yani.

aynen katılıyorum, arkadaş çok doğru söylemiş. nası bir zihninettir bu anlamıyorum, arabanın üstüne yıldırım düşse fiat ı suçlayacaksınız.
Bende nasıl bir zihniyet diye soruyorum ama fiata mantıklı bir cevap verebilen yok çünkü.Aracın üstüne yıldırım düşşe allahtan dicez ama garantili aracın patlayan kolonu içinde kullanıcı hatası demek nasıl bir zihniyet birde böle düşünelim.Kolon çok önemli değil ama fiatın zihniyetınde bir problem var.

Dün aradım mert bugun için tekrar döneceklerini söylediler.Fiat niyetii bozmuş abii galbaa:)

samoslu
16/02/2011, 16:47
Dün aradım mert bugun için tekrar döneceklerini söylediler.Fiat niyetii bozmuş abii galbaa:)

Bu devirde fazla iyi niyetli olmayacaksın :) Üstüne çok binerler sonunda patlar işte böyle :)

takres
16/02/2011, 16:51
fiat yapar hiç şaşırmadım...

Misafir
16/02/2011, 16:58
Kullanım ömrünü atlamayalım arkadaşlar. Kendi üreticisinin garanti vermediği bir parçaya Fiat nasıl garanti kapsamına dahil etsin?

Burada Volkan Bey'in isyanı aslında biraz da karşı tarafın yaklaşımı..

Du Hast
16/02/2011, 17:10
herhangibi servis bana bu kolon mevzunda olmaz değiştiremeyiz şeklinde birşey dese kaç kuruşluk kolon der çıkar giderim
araçtaki hoparlörler zaten dandik arkadaşlar evet fazla ses açmaya gelmez malesef bu bilinen birşey. puntoda bir audideki ses sistemini aramamak gerekir.
25 - 30 liraya çok güzel puntoya uygun hoparlörler mevut. bir çift alıp takın keyfinize bakın nede sinirlerinizi yıpratın.
neticede arka cam silecek süpürgesini tek satmayan kol ile birlikte dayatmaya çalışıp 60 lira diyen servisler :)
araba konusunda kendi başımın çaresine bakmayı ben öğrendim hem zevkli oluyor hemde ucuz oluyor hemde sinirlerim gerilmemiş oluyor.
bir kere kartaş gerdi sinirlerimi, bir daha tövbe ettim servis olayına (kavaklıdere hariç)

Marker
16/02/2011, 17:14
Arakdaslar tofas zaten garanti veriyor araca uzatilmis garanti dediginiz olay kapsamiyor sadece kapsamamasida gayet mantikli.

Misafir
16/02/2011, 17:17
arka cam silecek süpürgesini tek satmayan kol ile birlikte dayatmaya çalışıp 60 lira diyen servisler

Servisler suçlu :)

Konu hakkında ve beni ilgilendiren kısımlarında bilgim dahilinde cevaplar vermeye çalıştım arkadaşlar. İyi akşamlar..

puntoturbom
16/02/2011, 17:19
Kullanım ömrünü atlamayalım arkadaşlar. Kendi üreticisinin garanti vermediği bir parçaya Fiat nasıl garanti kapsamına dahil etsin?

Burada Volkan Bey'in isyanı aslında biraz da karşı tarafın yaklaşımı..

Gülay Hanım ,teşekkürler. Sanırım konunun kilitlendiği nokta da burası. Garantısı bıten cd player ve sıstemını Fıat ın karsılamaması normal.
Ama call-centerdakı bayanın hıtabı yanlış sa hata burada....

Misafir
16/02/2011, 17:29
Gülay Hanım ,teşekkürler. Sanırım konunun kilitlendiği nokta da burası. Garantısı bıten cd player ve sıstemını Fıat ın karsılamaması normal.

Aynen, benim anlatmak istediğim konu da tam olarak bu. Hepimiz araçlarımızı alırken araştırmalar yaptık, hem fiyatına hem de sahip olduğu donanıma baktık. Yedek parçasını kolay bulabilir miyiz, ne kadara temin ederiz bunlara baktık. Kafamızda oluşan fikrin neticesinde tercihimizi yaptık ve FIAT'a bindik. Kabul edemediğim şey karalama, hakaret boyutuna varan yorumlar. Bindiğimiz aracı biz seçtiysek, bişeyler düşünüp, hissedip seçmişizdir. O halde neden bu denli karalama kapmanyası.. Üzüldüm...

Neyse, dediğim gibi ben gerekli açıklamaları yaptığımı düşünüyorum. Başına üzücü olaylar gelen arkadaşlarımı da anlıyorum, sonuçta mal canın yongası, emek harcayarak aldık araçlarımızı..

USTA
16/02/2011, 17:32
İlginç bir yaklaşım tarzı var Fiat Müşteri hizmetlerinin.
Kendi kullandığım Renault Kangoo aracımın garantisi 14 Ekim 2010 Tarihinde sona erdi,garanti uzatma olayımızda yoktu hafif ticari olduğu için,4 Şubat 2011 tarihinde aracımın dijital klima kutusu arızalandı ve araç soğuk hava üflemeye başladı,servise 5 Şubat günü gittim ve üşümemem için manuel olarak sıcak havaya aldılar ve beni arayacaklarını söylediler,7 Şubat 2011 tarihinde servis görevlisi beni arayarak 9 Şubat sabah 08.00 de servise beklediklerini söyledi.Aracımı sabah bıraktım akşamada teslim aldım,tek kuruş para ödemedim üstelik,malzeme ve işçilikler toplamı 1500 Lira gibi bir rakam tutuyordu,soğutma sıvısına kadar yeni malzeme kullanıyorlar...
Şimdi düşünüyorumda 1 haporlör için Fiat ne mazeretler üretiyor,diğeri garantisi biten aracın arızası için 1500 lirayı almadan müşterisinin memnuniyetine bakıyor...

samoslu
16/02/2011, 18:05

Arladaşlar yanlış düşünüyorsunuz. Bana ne Fiat hangi parçayı nerede ürettirdi hangisi kapsama alanına girer hangisi girmez. Bence İlk aldığın zamanki garanti neleri kapsıyorsa uzattığın zamanda garanti onları kapsamalı. Böyle saçmalık olur mu? Servislerin suçu yok, tamamen Fiat mantalitesi. Servisler emir kulu sadece. Bu arada Fiat bir arabada kullanılan kaç tane parçayı kendisi üretiyor ki uzatılmış garantide geçerli olsun? Hemen hemen tüm parçalar tedarik edilmekte ve Tofaş fabrikasında montajlanmaktadır. Yani sadece kolonlar değil ki, benim bildiğim yada bence olması gereken tüm parçaların 2 yıl garantili olmasıdır. O nedenle diğer parçalar da o zaman uzatılmış garantide garanti kapsamına girmez.

ykaya1983
16/02/2011, 18:12
bu konunun bayi ya da servisle alakası yok gizem hanım. Siz de bir fiat çalışanısınız sanırım, bunu bilmeniz gerekir.

Olay şu;

teyp ve hoparlör fiatın ürettimi değil. üretici firma standart garanti süresi boyunca ürününün arkasında ama garanti süresi bitince tayp ve hoparlörde herhangi bir arıza olduğunda bunu garanti kapsamında değerlendirmiyor. Bu açıklamalar uzatılmış garanti sözleşmesinde açıkça yazar. Yanı durum fiat'ın sergilediği, çoğu arkadaşların da benzer yorumlarda bulunduğu sat-kaç mantığı asla değil. Bu markada olduğum için söylemiyorum ama net bir şekilde ifade edebilirim ki; satış sonrasında en az sorunun yaşandığı marka fıat markasıdır. Hemen hemen her markadan arkadaşlarım var, oturup dinleseniz şaşarsınız gerçekten. 95 den beri bu markadayım, hem mutfağında hem de vitrininde çalıştım ve bu konuda fikrim asla değişmez.
+1 katılıyorum

_Darbe_
16/02/2011, 18:42
Bu sebeplerden dolayı artık fiat'dan arababa almama kararı verdim.

samoslu
16/02/2011, 18:49
Bu sebeplerden dolayı artık fiat'dan arababa almama kararı verdim.

Yok sadece bu nedenlerle böyle düşünme. Ben Renault, Hyundai yerine Fiatı her zaman tercih ederim. Bu yaşananlar sadece Türkiye için geçerlidir.

ozay06
16/02/2011, 19:07
Yüksek sesle müzik dinlenildiği için hoparlör garanti dışı kalır mı hiç? O hoparlör ve o teyp fabrikada takıldı ise bunların birbirine uyumlu olması gerekir Madem yüksek seste dinleyince patlıyor o zaman limit koyarsın hoparlörde patlamaz O kadar insan aracına ekstra ses sistemi taktırıyor ve caddelerde bangır bangır dinliyor hangisinin hopaörlörü patlıyor Hiçbirinin Neden Çünkü sistem ona göre döşenmiş Sen fabrikada teyp ile hoparlörü uygun takmazsan yüksek seste dinleyince patlar Ayrıca ses düğmesinin neden yüksek kademesi var? Sadece rakamlar yükselsin diye mi? Madem üretici bu seviyede bir teyp üretti o zaman hoparlörde ona uygun olacak
Asıl bu konunun can alıcı noktası fiat ın müşteri memnuniyeti kapsamında 20-30 tl lik hoparlörü değiştirmeme ısrarıdır Sonuçta o hoparlör 500 tl 1000 tl değil Onca konuşma yerine hoparlör değişse telefon masrafı yerine müşteriyide menun edecekti
Ayrıca buradaki kraldan daha kralcıların başına bu şekilde bir servis rezaleti gelmesini canı gönülden diliyorum Dikkat ediyorum hep belli kılkuyruk tipler böyle yazışıyor Bazılarına gereken cevaplar verilmiş olsa bile anlamıyorlar

AYM
16/02/2011, 19:16
İlginç bir yaklaşım tarzı var Fiat Müşteri hizmetlerinin.
Kendi kullandığım Renault Kangoo aracımın garantisi 14 Ekim 2010 Tarihinde sona erdi,garanti uzatma olayımızda yoktu hafif ticari olduğu için,4 Şubat 2011 tarihinde aracımın dijital klima kutusu arızalandı ve araç soğuk hava üflemeye başladı,servise 5 Şubat günü gittim ve üşümemem için manuel olarak sıcak havaya aldılar ve beni arayacaklarını söylediler,7 Şubat 2011 tarihinde servis görevlisi beni arayarak 9 Şubat sabah 08.00 de servise beklediklerini söyledi.Aracımı sabah bıraktım akşamada teslim aldım,tek kuruş para ödemedim üstelik,malzeme ve işçilikler toplamı 1500 Lira gibi bir rakam tutuyordu,soğutma sıvısına kadar yeni malzeme kullanıyorlar...
Şimdi düşünüyorumda 1 haporlör için Fiat ne mazeretler üretiyor,diğeri garantisi biten aracın arızası için 1500 lirayı almadan müşterisinin memnuniyetine bakıyor...

aynen katılıyorum fiat'a maliyeti 10 tl bile olmayan kolonu garantiye sokup değiştirse ne olacak zaten uzatılmış garanti için 400-500 tl haybeden para alıyorlar fabrikamı batar yani müşterinin gönlünü yapmış olurlar size benzer bir durumda vatan bilgisayarın nasıl davrandığını anlatayım vatan bilgisayardan creative 2+1 ses sistemi aldık kolonlardan birini masanın üzerinden düşürdük ve kağıt gibi olan kısmı yırtıldı vatan bilgisayarın teknik servis kısmına götürdük garantiye girmeyceğini (sonuçta biz düşürdük haklılar bunu zaten biliyorduk) tamir sonucu ücret çıkabiliceğini söylediler kabul ettik söylediklerini formada yazıp ürünü teslim aldılar bir hafta sonra cep telefonuna ürün hazır diye msj geldi gidip aldık yenisiyle değiştirmişler ücretini ödemeye razıydık ama 5 krş para istemediler bu davranışıyla vatan bilgisayar benim gönlümde taht kurdu müşteri memnuniyeti bu şekilde olur 3 krşluk kolon için bin dereden su getiren fiata yazıklar olsun.

Marker
16/02/2011, 19:34
O kadar insan aracına ekstra ses sistemi taktırıyor ve caddelerde bangır bangır dinliyor hangisinin hopaörlörü patlıyor Hiçbirinin Neden Çünkü sistem ona göre döşenmiş
emin ol onlarda yaniyor :D

onn.off
16/02/2011, 19:35
Bu işe akıl erdiremiyorum
Benim grande punto varken ve hiç garantim olmadığı halde sürüyle parça değiştirdim
Logom kırıldı değiştirdiler, sağ arka kampanam ses yapıyordu komple değiştirdiler, 2 defa sileceklerim değişti, teyp değişti, davlumbaz değişti, anahtar kabım kırıktı değiştirdiler, çakmak kayıbtı yenisini verdiler, hiç bir tanesine kuruş vermedim hepsini ücretsiz yaptılar ve defalarca kablo ampul yedek duy aldığım oldu
Tek bir sefer bakım yaptırdım oda 280tl rutin peryodik bakımdı

uzuncocuk
16/02/2011, 19:43
tum arkadaslarımın kavrayamadıgı bırseyvar... fıat bızden uzatılmıs garantı ıcın 500 tl alıyor( hondada garantı 6 yıl sanırsam onlarda hoparlorlerı dısarıya yaptırıyorlar) fıat 500 tl parayı ne ıcın alıyor garantı uzatmak ıcın. yanı bır vaat yok garantını uzattım dıyor ama uzatmadıgını ıspat ıcın de bır sartname ımzalatıyor:) lpg garantıyı bozuyor ama aynı marka lpg yı kendısı takınca garantı bozulmuyor mesela:) yılda satılan aracların yarısı uzatımıs garantı yapılsa bır dusunun ne kadar atı para saglıyor ... koskoca bır aldatmacadır artı garantı olayı... yıyorsa 6 yıl verırsın kesersın mılletın sesını.. maksat bayıde cebınden koparabıldıgını koparmak musterı memnunıyetı dıye bırseyde yok ayrıca fıatta ... sen alttan alırsan kankı olmaya calısırsan, kıbar olursan ancak oyle memnun edebılıyorsun bayıyı... yanı bayı memnunıyetı var musterı degıl. bayı memnunsa senden her ısın olur ama bayıye gıdıp ıkı kere tartısırsan ............. sansın sıfır... tum sartlar onlardan yana... aracımı sıfır aldıgım gun baslamıstım bayımı memnun etmeye... tatlı aldım gıttım, haftada bırde ugrarım... onlar benı hıc aramaz ben haftada bır ararım, araba arayanı, canı araba gormek ısteyenı , elınden tutar gotururum bayıye... yanı bayımı memnun ederım.. yalakalıgın danıskasını yapmazsam hoparlor ne demek, sanzımanı kucagıma alıp cıkarım servısten. servıs nedır arkadas? ucuz paralara ustaların calıstırıldıgı, markalar arası transferlerın bol bol oldugu, ne kadar satarsak kar dıye yasamını surduren, her turlu olayıda ehlıyetı olmayan bır bayana yonlendıren kasko keserek yedek parca ve ıscılıkte 1 e 10 katıp herturlu kazıgı atan yer degılmı? ewet aynen oyle bence. profesyonellıkle hıc alakası olmayan dıksıyonu ve guzel konusmayı musterı kandırmak ıcın kullanan, kankısıne 3 asagı aracı veren, canı ısteyınce garantıye olmıcak arızayı sokan canı ısteyınce kıl gıttıgı musterıye her turlu yokusu yapan servıs degılmı? hoparlorunu al arkadas dısardan:) burdada en haklı oldugun konuda bıle saksakcılardan fırca yıyıp durma.... yoksa cok ugrasırsın daha. yada ben bu kadar yalakalık yaptıgı ve daha yalakalıgın gerı donusu olarak daha hıc kapılarını calmadıgım servısımden senın hoparlorunu alayım yollayayım sana? olur mu? bal gıbı olur... sımdı ne dıcek acaba servıscı arkadaslar olmaz dımı? hoparlorunu sok gonder bana takayım 2011 arabama. bozuldu dıyeyım bakalım ne olcak? ole. ************* cok sınırlendım.......

ozay06
16/02/2011, 19:49
tum arkadaslarımın kavrayamadıgı bırseyvar... Fıat bızden uzatılmıs garantı ıcın 500 tl alıyor( hondada garantı 6 yıl sanırsam onlarda hoparlorlerı dısarıya yaptırıyorlar) fıat 500 tl parayı ne ıcın alıyor garantı uzatmak ıcın. Yanı bır vaat yok garantını uzattım dıyor ama uzatmadıgını ıspat ıcın de bır sartname ımzalatıyor:) lpg garantıyı bozuyor ama aynı marka lpg yı kendısı takınca garantı bozulmuyor mesela:) yılda satılan aracların yarısı uzatımıs garantı yapılsa bır dusunun ne kadar atı para saglıyor ... Koskoca bır aldatmacadır artı garantı olayı... Yıyorsa 6 yıl verırsın kesersın mılletın sesını.. Maksat bayıde cebınden koparabıldıgını koparmak musterı memnunıyetı dıye bırseyde yok ayrıca fıatta ... Sen alttan alırsan kankı olmaya calısırsan, kıbar olursan ancak oyle memnun edebılıyorsun bayıyı... Yanı bayı memnunıyetı var musterı degıl. Bayı memnunsa senden her ısın olur ama bayıye gıdıp ıkı kere tartısırsan ............. Sansın sıfır... Tum sartlar onlardan yana... Aracımı sıfır aldıgım gun baslamıstım bayımı memnun etmeye... Tatlı aldım gıttım, haftada bırde ugrarım... Onlar benı hıc aramaz ben haftada bır ararım, araba arayanı, canı araba gormek ısteyenı , elınden tutar gotururum bayıye... Yanı bayımı memnun ederım.. Yalakalıgın danıskasını yapmazsam hoparlor ne demek, sanzımanı kucagıma alıp cıkarım servısten. Servıs nedır arkadas? Ucuz paralara ustaların calıstırıldıgı, markalar arası transferlerın bol bol oldugu, ne kadar satarsak kar dıye yasamını surduren, her turlu olayıda ehlıyetı olmayan bır bayana yonlendıren kasko keserek yedek parca ve ıscılıkte 1 e 10 katıp herturlu kazıgı atan yer degılmı? Ewet aynen oyle bence. Profesyonellıkle hıc alakası olmayan dıksıyonu ve guzel konusmayı musterı kandırmak ıcın kullanan, kankısıne 3 asagı aracı veren, canı ısteyınce garantıye olmıcak arızayı sokan canı ısteyınce kıl gıttıgı musterıye her turlu yokusu yapan servıs degılmı? Hoparlorunu al arkadas dısardan:) burdada en haklı oldugun konuda bıle saksakcılardan fırca yıyıp durma.... Yoksa cok ugrasırsın daha. Yada ben bu kadar yalakalık yaptıgı ve daha yalakalıgın gerı donusu olarak daha hıc kapılarını calmadıgım servısımden senın hoparlorunu alayım yollayayım sana? Olur mu? Bal gıbı olur... Sımdı ne dıcek acaba servıscı arkadaslar olmaz dımı? Hoparlorunu sok gonder bana takayım 2011 arabama. Bozuldu dıyeyım bakalım ne olcak? Ole. *********** cok sınırlendım.......

+1903

uzuncocuk
16/02/2011, 19:52
kapı dosemesını sokturun. hoparlorun vıdasını hafıf gevsetın... gerı kapatın.... camurun alasını yapın... hoparlorun cıvataları gevsek kalmıs patlamıs deyın? sokulurkende azraıl gıbı basında dıkılın... yan çizemesinler...
2004 te kendı yasadıgım olay: aracın motor uzerınde klıpslerle tutturulmus bır kablo yerınden cıkmıs aksın ustune durmus aks körüğü parcalanmıs halıyle... ( ford fıesta) servıstekı beyaz onluklu servıs danısmanı garantıden karsılanmaz dedı kabloyu goren yerlerınde problem varmıs.... beraber aracın altına yattık... sonradan farkettıgım kabloyu arkadasın gozune soktum... ay umıt bey vay umıt bey... canım umıt bey ayakları...... sonuc.... iş bilen musterı kazıklanmadan yırttı... yoksa

demon
16/02/2011, 21:04

Olay şu;

Teyp ve hoparlör fiatın ürettimi değil. Üretici firma standart garanti süresi boyunca ürününün arkasında ama garanti süresi bitince tayp ve hoparlörde herhangi bir arıza olduğunda bunu garanti kapsamında değerlendirmiyor. Bu açıklamalar uzatılmış garanti sözleşmesinde açıkça yazar. Yanı durum Fiat'ın sergilediği, çoğu arkadaşların da benzer yorumlarda bulunduğu sat-kaç mantığı asla değil. Bu markada olduğum için söylemiyorum ama net bir şekilde ifade edebilirim ki; satış sonrasında en az sorunun yaşandığı marka Fıat markasıdır. Hemen hemen her markadan arkadaşlarım var, oturup dinleseniz şaşarsınız gerçekten. 95 den beri bu markadayım, hem mutfağında hem de vitrininde çalıştım ve bu konuda fikrim asla değişmez.

Hani derler ya allah kimseyi hastanelere düşürmesin filan diye.
Bende diyorum Allah kimseyi Fiat müşteri hizmetlerinin eline düşürmesin.
Siz neyin ne olduğunu eminimki bizden çok ama çok daha iyi biliyorsunuzdur. Satış sonrası en az sorunun yaşandığı markanın Fiat olduğuna yapılan hangi anket, istatistik verisine göre bilgi verdiniz. Başka markada çalışan arkadaşlarınızın anlattıklarına göre söylüyorum gibi bir söz bilimsel olamaz.
Ben yaşadığım problemler ve rezilliklerden sonra şu anda Fiat almayı düşünsem bile hep aklıma yaşadığım sorunlar geliyor. Bravo alasım var mesela ama dedim ya.... :w00t2000:

Serbay
16/02/2011, 21:08
Hoparlörler perçinli abi yanlız şöyle bi yol izleyebilirsiniz arabayı ilk aldığımda benim sağ ön davlumbazın civatalarını takmamışlar haliyle davlumbaz ilk sarsıntıda lastik üzerine düşüp eriyor sonrasında 2 aylık münakaşalarımda aracıma yeni davlumbaz takılıyor herşeyden önce tüketici haklarıyla tehtid edin sonrasında kulanıcı kılavuzunda böyle bi klozun olmadığını ve madem böyle dandik kolonunuz var neden teyp ile en yüksek sesi sınırlandırmıyosunuz deyin bence en güzel yol böyle izlenir.

askin
17/02/2011, 00:30
belediyelerin tüketici masaları var gidin durumu anlatın sizin yerinize onlar uğraşıyorlar gereken ne ise yapıyorlar bence gidip görüşmekte fayda var

valiliklerde yada ilçelerde kaymakamlıklarda da var mutlaka devamını getirin.

yazdıklarınızı okudukça ben sinir oldum :realmad:
bide bu cevabı veren müşteri hizmetlerinden mi yoksa servisten mi acaba

Kronokrator
17/02/2011, 00:37
abi bana 0 ön tampon takıyorlar, fabrikadan geliyor 0 ambalajında. ve ortası göçük. onu öyle takıyorlar, tamir etmiyorlar ve değiştirmiyorlar. "bizden bu kadar" diyorlar.

oluyor böyle şeyler. bi daha fiat alırsam adam değilim.

Marker
17/02/2011, 01:11
Gittiginiz servislerle ilgili bence bu sorunlar, ben servisime ne yalakalik yapiyorum tutup musteri goturuyorum sadece her 10.000de bakima girerim arada canim sIkilirsa test surusu icin giderim, ankarada aracla ilgili kafama takilan birsey oldumu ararim 2 saat ustalari esir alirim telefonda sadece kendi aracimla ilgili degil arkadaslarimin araclarindaki sorunlarla ilgilide ararim markasi modeli hic onemli degil onlarda ellerinden geldigince yardimci olurlar bana telefonda, hatta bir arkadasima araba alacaktik 4 kez ekspertize girdim 1 lira para almadilar bana yaptiklari guzellikleri soylemiyorum bile.

kifanhom
17/02/2011, 01:20
bence ister araçtaki standart donanım ses sistemi olsun, ister bilmem ne amfiye bilmem ne hoparlorler bağlayın ; neticede bu aletler elektrik dirençlerine bağlı olarak çalışan şeyler. bir süre sonra hoparlor konikleri gevşemeye başlayacaktır. kaçınılmaz son olarakta gözle görülür şekilde patlamasa da orta seviye seslerde basları buup bupp diye titreterek dinlettirecek size.
biraz da eğri oturup doğru konuşmak gerekli bence.
şuna benzer ; adamlar oraya redline sınırı koymuş. şimdi eğer ben sürekli redline içinde kullanırsam aracımı ve hatta daha da abartarak diyorum ki manuel vites aracımı sürekli 2. viteste ve redline da kullansam ; hani varya bu vites değiştirme özürlü araç sürücüleri şeklinde ; lütfen söyler misiniz bana normal sürüş modundaki kullanıcıların motorlarındaki keçelere göre benim keçelerimin yağ kaçırmaya başlama süresi ne kadar kısalır ?

hayatımızda kullandığımız o kadar çok alet edevat araç gereç var ki kullanım ömürleri kişiden kişiye değişen ; sebebi de kullanım biçimi emin olun.

bunun yerine city mode direksiyonda kronik olarak bahsedilen problem konusunda servislerin yaklaşımları daha önemli bence. yada honda dan bahsetmiş bir arkadaş yukarıda, evet 6 sene, fakat gidin bir sorun bakalım fren disklerinden kaç tane şikayet gelmiş ve honda türkiye garantiden kaç tane disk değiştirmek zorunda kalmış.

ZV 007
17/02/2011, 01:41
Yüksek sesle müzik dinlenildiği için hoparlör garanti dışı kalır mı hiç? O hoparlör ve o teyp fabrikada takıldı ise bunların birbirine uyumlu olması gerekir Madem yüksek seste dinleyince patlıyor o zaman limit koyarsın hoparlörde patlamaz O kadar insan aracına ekstra ses sistemi taktırıyor ve caddelerde bangır bangır dinliyor hangisinin hopaörlörü patlıyor Hiçbirinin Neden Çünkü sistem ona göre döşenmiş Sen fabrikada teyp ile hoparlörü uygun takmazsan yüksek seste dinleyince patlar Ayrıca ses düğmesinin neden yüksek kademesi var? Sadece rakamlar yükselsin diye mi? Madem üretici bu seviyede bir teyp üretti o zaman hoparlörde ona uygun olacak
Asıl bu konunun can alıcı noktası fiat ın müşteri memnuniyeti kapsamında 20-30 tl lik hoparlörü değiştirmeme ısrarıdır Sonuçta o hoparlör 500 tl 1000 tl değil Onca konuşma yerine hoparlör değişse telefon masrafı yerine müşteriyide menun edecekti
Ayrıca buradaki kraldan daha kralcıların başına bu şekilde bir servis rezaleti gelmesini canı gönülden diliyorum Dikkat ediyorum hep belli kılkuyruk tipler böyle yazışıyor Bazılarına gereken cevaplar verilmiş olsa bile anlamıyorlar+1000000 işte tam cevabı bu

aynen katılıyorum fiat'a maliyeti 10 tl bile olmayan kolonu garantiye sokup değiştirse ne olacak zaten uzatılmış garanti için 400-500 tl haybeden para alıyorlar fabrikamı batar yani müşterinin gönlünü yapmış olurlar size benzer bir durumda vatan bilgisayarın nasıl davrandığını anlatayım vatan bilgisayardan creative 2+1 ses sistemi aldık kolonlardan birini masanın üzerinden düşürdük ve kağıt gibi olan kısmı yırtıldı vatan bilgisayarın teknik servis kısmına götürdük garantiye girmeyceğini (sonuçta biz düşürdük haklılar bunu zaten biliyorduk) tamir sonucu ücret çıkabiliceğini söylediler kabul ettik söylediklerini formada yazıp ürünü teslim aldılar bir hafta sonra cep telefonuna ürün hazır diye msj geldi gidip aldık yenisiyle değiştirmişler ücretini ödemeye razıydık ama 5 krş para istemediler bu davranışıyla vatan bilgisayar benim gönlümde taht kurdu müşteri memnuniyeti bu şekilde olur 3 krşluk kolon için bin dereden su getiren fiata yazıklar olsun.+1000000 kesinlikle katılıyorum.

tum arkadaslarımın kavrayamadıgı bırseyvar... fıat bızden uzatılmıs garantı ıcın 500 tl alıyor( hondada garantı 6 yıl sanırsam onlarda hoparlorlerı dısarıya yaptırıyorlar) fıat 500 tl parayı ne ıcın alıyor garantı uzatmak ıcın. yanı bır vaat yok garantını uzattım dıyor ama uzatmadıgını ıspat ıcın de bır sartname ımzalatıyor:) lpg garantıyı bozuyor ama aynı marka lpg yı kendısı takınca garantı bozulmuyor mesela:) yılda satılan aracların yarısı uzatımıs garantı yapılsa bır dusunun ne kadar atı para saglıyor ... koskoca bır aldatmacadır artı garantı olayı... yıyorsa 6 yıl verırsın kesersın mılletın sesını.. maksat bayıde cebınden koparabıldıgını koparmak musterı memnunıyetı dıye bırseyde yok ayrıca fıatta ... sen alttan alırsan kankı olmaya calısırsan, kıbar olursan ancak oyle memnun edebılıyorsun bayıyı... yanı bayı memnunıyetı var musterı degıl. bayı memnunsa senden her ısın olur ama bayıye gıdıp ıkı kere tartısırsan ............. sansın sıfır... tum sartlar onlardan yana... aracımı sıfır aldıgım gun baslamıstım bayımı memnun etmeye... tatlı aldım gıttım, haftada bırde ugrarım... onlar benı hıc aramaz ben haftada bır ararım, araba arayanı, canı araba gormek ısteyenı , elınden tutar gotururum bayıye... yanı bayımı memnun ederım.. yalakalıgın danıskasını yapmazsam hoparlor ne demek, sanzımanı kucagıma alıp cıkarım servısten. servıs nedır arkadas? ucuz paralara ustaların calıstırıldıgı, markalar arası transferlerın bol bol oldugu, ne kadar satarsak kar dıye yasamını surduren, her turlu olayıda ehlıyetı olmayan bır bayana yonlendıren kasko keserek yedek parca ve ıscılıkte 1 e 10 katıp herturlu kazıgı atan yer degılmı? ewet aynen oyle bence. profesyonellıkle hıc alakası olmayan dıksıyonu ve guzel konusmayı musterı kandırmak ıcın kullanan, kankısıne 3 asagı aracı veren, canı ısteyınce garantıye olmıcak arızayı sokan canı ısteyınce kıl gıttıgı musterıye her turlu yokusu yapan servıs degılmı? hoparlorunu al arkadas dısardan:) burdada en haklı oldugun konuda bıle saksakcılardan fırca yıyıp durma.... yoksa cok ugrasırsın daha. yada ben bu kadar yalakalık yaptıgı ve daha yalakalıgın gerı donusu olarak daha hıc kapılarını calmadıgım servısımden senın hoparlorunu alayım yollayayım sana? olur mu? bal gıbı olur... sımdı ne dıcek acaba servıscı arkadaslar olmaz dımı? hoparlorunu sok gonder bana takayım 2011 arabama. bozuldu dıyeyım bakalım ne olcak? ole. ************ cok sınırlendım.......

Ama ben yinede vazgeçmiycem!aynen senin son kullandığın cümle gibi bugun tüm gün beklemedim müşteri hizmetlerinden arayan olmadı yarında aramazlarsa internet üzerinden tekrar şikayette bulunucam sonra tekrar tekrar çok inatçı hırslı bi yapım vardır bıkana kadar yapıcam bunu.Üç kuruşluk şey altı üstü ya değer miyani müşterini kaybetmene.işyerinde bir arkadaş linea alcaktıu inan vazgeçirmeye çalışıyorum.Neden çalışmayayım ya.Müşteriyle konuşma cevap verme uslupundan bile uzAk bi firmaya az bile.italya yada yazıcam türkiye tofaşada.Yerel basınada hürriyete milliyetete.Belki hiç bişey olmaz ama en azından safımız belli olur.ayıptır yaa

Hoparlörler perçinli abi yanlız şöyle bi yol izleyebilirsiniz arabayı ilk aldığımda benim sağ ön davlumbazın civatalarını takmamışlar haliyle davlumbaz ilk sarsıntıda lastik üzerine düşüp eriyor sonrasında 2 aylık münakaşalarımda aracıma yeni davlumbaz takılıyor herşeyden önce tüketici haklarıyla tehtid edin sonrasında kulanıcı kılavuzunda böyle bi klozun olmadığını ve madem böyle dandik kolonunuz var neden teyp ile en yüksek sesi sınırlandırmıyosunuz deyin bence en güzel yol böyle izlenir.
Bi ara sinirlenip ne yapmam gerekiyo hanfendi şikayet edeyim yada 4 tane a4 kagıdına garantılı aracımın patlak kolonunu fiat garantiden değiştirmiyor deyıp uc kurusluk kolonla tofasın onune aracı mı park edeyim dedimm cok sınırlendım konustugum hıc bıseye yetkili olmayan bayanla verilen cevabı aynen aktarıyorum;Böyle tehditlerle hiçbiyere varamassınız beyfendi!Peki varamam belki ama üç kuruşluk şey için bende sizle elimden geldiği kadar uğraşırım hanfendi.sesini cok actık dıye kolon mu patlar ya bu nasıl iş?motor arızlansa hızlı kullandınız mı dıceksınız???

valiliklerde yada ilçelerde kaymakamlıklarda da var mutlaka devamını getirin.

yazdıklarınızı okudukça ben sinir oldum :realmad:
bide bu cevabı veren müşteri hizmetlerinden mi yoksa servisten mi acaba

Müşteri hizmetlerinden.kaymakamlık yoluyla tabıkı takip edicem artık acelem yok.aracım zate 2013 e kadar garantili.Ses sistemiyle ilgili herhangi bir kloz yok dediğimde her parça için ayrı ayrı olmaz diyor kendileri.peki hanfendi uzun süre yüksek sesle dinlerseniz patlar diyorsunuz ama neye göre kriter nedir diyorum yetkili servisteki arkadaşların eğitimi var anlar diyor:)Peki hanfendi fiat araçlarında yüksek sesle müzik dinlendiğinde ses sistemin de arıza çıkar mesela kolon patlar bunu demek istiyorsunuz diyorum bu konuda cevap vermeye yetkili değilim diyor peki hanfendi konuyA vakıf biri yok mu diyorum şirket cevabı bu ben yetkilim diyor peki hanfendi siz bir üstünüze konuyu tassıyın telefonu baglayın diyorum bu konuda yetkili değilim diyor:)kardeşim yetkilimisin değilmisin bir karar ver yaa:)karadeniz fıkrası gibii:)

Marker
17/02/2011, 01:52
Arkadaslar hic tesisatli araca binmemis gibi yaziyorsunuz gp den onceki 2 aracimdada tesisat mevcuttu hic birseyi yakmasaniz tweeter lari yakarsiniz teyp isinir ampfi cikisini yakar yakar oglu yakar yani

bence ister araçtaki standart donanım ses sistemi olsun, ister bilmem ne amfiye bilmem ne hoparlorler bağlayın ; neticede bu aletler elektrik dirençlerine bağlı olarak çalışan şeyler. bir süre sonra hoparlor konikleri gevşemeye başlayacaktır. kaçınılmaz son olarakta gözle görülür şekilde patlamasa da orta seviye seslerde basları buup bupp diye titreterek dinlettirecek size.
biraz da eğri oturup doğru konuşmak gerekli bence.
şuna benzer ; adamlar oraya redline sınırı koymuş. şimdi eğer ben sürekli redline içinde kullanırsam aracımı ve hatta daha da abartarak diyorum ki manuel vites aracımı sürekli 2. viteste ve redline da kullansam ; hani varya bu vites değiştirme özürlü araç sürücüleri şeklinde ; lütfen söyler misiniz bana normal sürüş modundaki kullanıcıların motorlarındaki keçelere göre benim keçelerimin yağ kaçırmaya başlama süresi ne kadar kısalır ?

hayatımızda kullandığımız o kadar çok alet edevat araç gereç var ki kullanım ömürleri kişiden kişiye değişen ; sebebi de kullanım biçimi emin olun.

bunun yerine city mode direksiyonda kronik olarak bahsedilen problem konusunda servislerin yaklaşımları daha önemli bence. yada honda dan bahsetmiş bir arkadaş yukarıda, evet 6 sene, fakat gidin bir sorun bakalım fren disklerinden kaç tane şikayet gelmiş ve honda türkiye garantiden kaç tane disk değiştirmek zorunda kalmış.
Bu arkadasin soyledigi seyde size mantiksiz gelen ve kabullenemediginiz sey ne onu anlamiyorum madem bukadar luzumsuz hicbirseyi kapsamiyor yaptirmayin yada yaptirirken sozlesmeyi iyi okuyun sozlesmede yazipta yapmadiklari birsey varmi? 1 ford 2 fiat aracim oldu bugune kadar ne servisten yana sIkintim oldu ne aractan yana alo derim gelip kapimdan alirlar isi biter getirip birakirlar faturayida on cama birakirlar. Aksaray toyota serviside cok yakin arkadasimdir cayini corbasini icmeye giderim ordada bir allahin kulu gelip sikayet emedi ettiysede bana denk gelmedi bence gittiginiz servisi degistirin.

ZV 007
17/02/2011, 02:14
o zman o redline seviyesini daha düşük tutsada böyle bir problem olmasa???

Misafir
17/02/2011, 10:27
Gittiği servislerden aldığı hizmetten hoşnut olmayan forum üyeleri genelleme yaparak FIAT makrasını aşağılama, kötüleme, hakaret etme hakkını nereden alıyorlar anlamıyorum. Kendilerini kınıyorum. Sadece bu markada varolan sorunlarmış gibi bahsedilmiş.

Memnuniyetsizlik yaşayan forum üyelerine çalıştıkları servisi değiştirmelerini tavsiye ederim.

GP COSKUN
17/02/2011, 11:03
Ayrıca buradaki kraldan daha kralcıların başına bu şekilde bir servis rezaleti gelmesini canı gönülden diliyorum Dikkat ediyorum hep belli kılkuyruk tipler böyle yazışıyor Bazılarına gereken cevaplar verilmiş olsa bile anlamıyorlar

ne bekliyordunuzki yani anlamadım
aracın üzerine takılan kolonların çin malı olduğunu biliyormusunuz

zafermutlu
17/02/2011, 11:08
m. hizmetleri ile en son arabanın gelişinde papaz olmuştum.. m.hizmetleri vede fiat merkezi topa tutmuştum:) arabam söz verilmesine ragmen iki defa rötarlı gelmişti.. ozaman ki görüşmelerden biliyorum, ilk telefonu açan kızların hiçbir yetkisi bilgisi vesairesi yok. birşeyi yanlış derim diye korkudan cevap veremiyorlar.. direk siz çözemezsiniz merkezi baglayın diyordum..

bu olaydan sonra m.hizmetleri ile görüşmem multiairlere yapılan kampanya hakkında oldu. aradım servisle görüştügümü benim araçta kampanya olmadıgını söylediler. sizin bu konuda bilginiz var mı dedim.. kız cevap vermeye yetkisi olmadıgını söyledi:) bende arabamın yag eksilttigini eger kampanyada yapılan işlem ile bu düzelecekse benimde yararlanmam gerektigini söyledim.. bu konuda da yetkim yok dedi. bende arabam tekrar yag eksiltirse aracı iade etmek için başvuru yapacagımı bu görüşmeyide kanıt olarak kayıt edilip edilmedigini sordum. kayıt ediliyor dedi. vede ekledi plakanız ve ruhsat bilgileriniz nedir diye. ben üsütüme ileteyim dedi. bu konuşmadan sonra benim araca kampanya çıktı bilmem tesadüfmüydü:)

birde sorun olan gp hopörleri ama evoların hopörleride aynı.. ben zaten comp. lerle degiştirdim. ama degiştirmekte zorlandıgım ana ünite yani teybi var çok kötü.. her yere yazdım evosu olan arakadaşlar da şikayetini bildirsinler.. bu alette rpt vede random özelligi yok.. görüntü yapmışlar işlevlik sıfır.. fiat bu konuda bir degişklik yapmasını bekliyorum..

Don Vito Puntoleone
17/02/2011, 11:34
Ne demiş büyük düşünür! ilahiyat prof. "dekolte giyersen tecavüze uğrarsın!"...
Ne demiş FİAT Müşteri Hizmetleri "yüksek sesle dinelrsen hoparlörün patlar"....
Kafa aynı işte...

ozay06
17/02/2011, 11:40
ne bekliyordunuzki yani anlamadım
aracın üzerine takılan kolonların çin malı olduğunu biliyormusunuz

Bu kadar görüşme trafiği ile telefon parası ödeyeceklerine 10-15 tl maliyetli hoparlörü "müşteri memnuniyeti çerçevesinde değiştirelim Sizi servislerimize bekliyoruz" diye bir cümle kursalar neler değişebileceğini anlatmaya çalışıyorum Yani bunu düşünme hakkımızı bile çok mu görüyorsunuz? Tamam düşünmeyelim Müşteri hizmetleride konuyu açan arkadaşa "defolun gidin kime şikayet ederseniz edin İşinize geliyorsa" deyip telefonu yüzüne kapatsaydı

ZV 007
17/02/2011, 12:21
kolonlar ne malı bilmiyorum ama fiatın müşteri hizmetleri çin malı o kesin:)

ZV 007
17/02/2011, 12:32
Gülay hanım aslında insanlar yetkili servislerde alınan ücretlerin normalden yukarda olduğunu ve araçlar garanti kapsmaında olduğu için servislerin bunu kullanıp müşterileri nasıl olsa gelecekler mantığıyla hareket ettiğini düşünüyor.Şahsen her servisin %100 bu şekilde davrandığını söyleyemem ancak servislerdeki fiyat uçurumunu da görmezden gelemem.Aracımın bakımlarını servis dışında yaptırmıyorum.Yaanların birçoğu dikkat edin bir şekilde servisle problem yaşamış.Ben gittiğim servisle problem yaşamadım.Bana nazik bir şekilde garantiden değiştiremeceklerini söylediler aslında yukarda bir arkadaş yazmış ellerinde imkan yok mu bence kesinlikle var.İsteseler değiştirebilirlerdi!Belki servis çalışanlarıyla daha yakın olsam şimdi bunları hiç konuşmayacaktık.İşin can alıcı noktası bana koskoca fiat 3-5 kuruşuk şey için mantıklı bir açıklama yapamadı ve değiştirmiyoruz işne gelirse mantığıyla davrandı.ne sorsak yetki yok.bunlarla bir yere varamazsınız beyfendı falan filan...Belkide varama kimseye hakaret ettiğim yok ama ben bu karadeniz fıkrasını yayabildiğim kadar heryere yayıcam.Bunu fiat iyi bilsin.Genel anlamda bana ve diğer puntoculara zamamn zaman yardımcı olduğunuz konullar olduğunu biliyorum bunun için size tekrar teşekkür ederim.

AYM
17/02/2011, 12:40
Gittiği servislerden aldığı hizmetten hoşnut olmayan forum üyeleri genelleme yaparak FIAT makrasını aşağılama, kötüleme, hakaret etme hakkını nereden alıyorlar anlamıyorum. Kendilerini kınıyorum. Sadece bu markada varolan sorunlarmış gibi bahsedilmiş.

Memnuniyetsizlik yaşayan forum üyelerine çalıştıkları servisi değiştirmelerini tavsiye ederim.

eğer fiat olarak yetkili servislerinizi denetlemiyorsanız müşteri hizmetlerine gelen şikayetleri kulak arkası ediyorsanız müşterilerinizin sorunlarına çözüm üretemiyorsanız bu marka olarak FİAT ın suçudur ayrıca çoğumuz çalışan insanlarız vaktimiz zaten sınırlı burnumuzun dibinde yetkili servis dururken 20-30 km yol yapıp neden başka bir servise aracımı götürmek zorunda kalayım madem büyük iyi bir markasın denetimlerini personel eğitimlerini ona göre yap müşterini mağdur etmesin. bence burada sorun üç kuruşluk kolon değil insanların enayi yerine konmak istenmesi insana ağır gelen bu zamanında o garantiyi satan arkadaş nelerin garantiye girip girmediğini adam akıllı müşterisine anlatsa biz şuan burada böyle birşey tartışmayacaktık ama anlatsa biliyorki o garantiyi kolay kolay kimseye satamaz o yüzden satarken arkadaşa sözleşmeyi göstermemiş bile

puntoturbom
17/02/2011, 12:41
gittiği servislerden aldığı hizmetten hoşnut olmayan forum üyeleri genelleme yaparak fıat makrasını aşağılama, kötüleme, hakaret etme hakkını nereden alıyorlar anlamıyorum. Kendilerini kınıyorum. Sadece bu markada varolan sorunlarmış gibi bahsedilmiş.

+10000

By_HaNNibaLL
17/02/2011, 13:08
o arabayi kolon patladi diye sıfır araba bile alabilirsiniz yeter ki gittiğiniz servis bunu istesin herşey servisin elinde

samoslu
17/02/2011, 13:39
eğer fiat olarak yetkili servislerinizi denetlemiyorsanız müşteri hizmetlerine gelen şikayetleri kulak arkası ediyorsanız müşterilerinizin sorunlarına çözüm üretemiyorsanız bu marka olarak FİAT ın suçudur ayrıca çoğumuz çalışan insanlarız vaktimiz zaten sınırlı burnumuzun dibinde yetkili servis dururken 20-30 km yol yapıp neden başka bir servise aracımı götürmek zorunda kalayım madem büyük iyi bir markasın denetimlerini personel eğitimlerini ona göre yap müşterini mağdur etmesin. bence burada sorun üç kuruşluk kolon değil insanların enayi yerine konmak istenmesi insana ağır gelen bu zamanında o garantiyi satan arkadaş nelerin garantiye girip girmediğini adam akıllı müşterisine anlatsa biz şuan burada böyle birşey tartışmayacaktık ama anlatsa biliyorki o garantiyi kolay kolay kimseye satamaz o yüzden satarken arkadaşa sözleşmeyi göstermemiş bile

İşte yine Türkiye gerçeğine geliyoruz. işi bitirene kadar herşey. Fiatta değil bu sadece. Ben Garanti bankasında bir gün yüklü bir miktarda para ile işlem yapınca eleman bana emeklilik sigortamızdan haberiniz var mı dedi. Yok dedim. Peki para biriktiriyor musunuz dedi; yok dedim. İşte bu emeklilik sayesinde para biriktirme şansınız var dedi. Nasıl olduğunu anlattı. Ayda belirli miktar ödüyorsunuz, daha sonra çekmek isterseniz yatırımınızı faizli de alabiliyorsunuz dedi. Yani dedim 200 TL yatırayım ayda, bir sene sonunda 2400 TL+ faiz mi dedim. Evet dedi. Bir çakallık yok değil mi diye sorduğumda olur mu öyle şey beyefendi biz Garanti bankasıyız dedi. Gayet uygun geldi . OK dedim. Yarım saatte işlemleri halletti. Tabi bir sürü karınca yazısı ile yazılmış kağıtlara imza attım okumadan. Sene sonunda paramı almak isteyince bana telefonda müşteri hizmetlerindeki bayan: 300 TL +bilmem ne faizi kesmemiz gerekiyor dedi. Çok uzatmadan sona geleyim; ilk telefonumdan itibaren 1 ay sonra ancak paramı 400 küsürat kesilerek aldım. Yani anlayacağınız her zaman dikkatli olmak gerekli. Eğer ki Fiat'ın garanti uzatmasında kolonlar yada bu şu o dahil değil diyorsa ve de biz imza atıyorsak olay bitmiştir. İtiraz edemeyiz.

askin
18/02/2011, 00:52
m. hizmetleri ile en son arabanın gelişinde papaz olmuştum.. m.hizmetleri vede fiat merkezi topa tutmuştum:) arabam söz verilmesine ragmen iki defa rötarlı gelmişti.. ozaman ki görüşmelerden biliyorum, ilk telefonu açan kızların hiçbir yetkisi bilgisi vesairesi yok. birşeyi yanlış derim diye korkudan cevap veremiyorlar.. direk siz çözemezsiniz merkezi baglayın diyordum..

bu olaydan sonra m.hizmetleri ile görüşmem multiairlere yapılan kampanya hakkında oldu. aradım servisle görüştügümü benim araçta kampanya olmadıgını söylediler. sizin bu konuda bilginiz var mı dedim.. kız cevap vermeye yetkisi olmadıgını söyledi:) bende arabamın yag eksilttigini eger kampanyada yapılan işlem ile bu düzelecekse benimde yararlanmam gerektigini söyledim.. bu konuda da yetkim yok dedi. bende arabam tekrar yag eksiltirse aracı iade etmek için başvuru yapacagımı bu görüşmeyide kanıt olarak kayıt edilip edilmedigini sordum. kayıt ediliyor dedi. vede ekledi plakanız ve ruhsat bilgileriniz nedir diye. ben üsütüme ileteyim dedi. bu konuşmadan sonra benim araca kampanya çıktı bilmem tesadüfmüydü:)

birde sorun olan gp hopörleri ama evoların hopörleride aynı.. ben zaten comp. lerle degiştirdim. ama degiştirmekte zorlandıgım ana ünite yani teybi var çok kötü.. her yere yazdım evosu olan arakadaşlar da şikayetini bildirsinler.. bu alette rpt vede random özelligi yok.. görüntü yapmışlar işlevlik sıfır.. fiat bu konuda bir degişklik yapmasını bekliyorum..

sinopta oturuyorsunuz sanırım. acaba aracı nerden aldınız.

uzuncocuk
18/02/2011, 01:13

FİAT markasının bır adet musterı hızmetlerı var... eger bu makam musterıye bu arkadasımın anlattıgı sekılde konusmus ve davranmıssa, tum fıat markasını dogal olarak, aşagılama , kötüleme, hakaret etme hakkını bize verir. müşterisine, turkıye fiatı temsılen , kullandıgı musterı hızmetlerı aracılıgıyla en azından mantıklı bır cevap veremeyen bır fırmaya ne deseydık: pardon :FİAT SÜPERSİN... İYİ SÖMÜRDÜN . EKSTRA GARANTİ DİYE 500 TL Yİ YEDİN. TESEKKUR EDERIZ DEMELIYDIK.
bu tip olayların sadece bu markada varmıs gıbı bahsetmemız fıat ıcın bır kıstas olamaz... diger fırmalardada yasanması fıatta bunun olmasının dogal oldugu sonucunuda asla cıkarmaz.
memnunıyetsızlık yasayan forum uyelerı gıttıgınız servısı degıstırın demıssınız.... baska servıs yok. tek servıs herkes ankara ıst ızmır adana da falan yasamıyo... servıse 70 km uzakta olup mecburıyet servısı durumu yasayanlar var.... ama haklısınız servısı degıstır... gıt sanayıde mehmet ustaya... en azından bı sıkıntı yasayınca ne zaman olsa gelır.. telefonla arayıncada adam muamelesı yapar ..........uc fıltre ve yag degıstırmeyede 250 kagıt almaz

GP COSKUN
18/02/2011, 01:19
Bu kadar görüşme trafiği ile telefon parası ödeyeceklerine 10-15 tl maliyetli hoparlörü "müşteri memnuniyeti çerçevesinde değiştirelim Sizi servislerimize bekliyoruz" diye bir cümle kursalar neler değişebileceğini anlatmaya çalışıyorum Yani bunu düşünme hakkımızı bile çok mu görüyorsunuz? Tamam düşünmeyelim Müşteri hizmetleride konuyu açan arkadaşa "defolun gidin kime şikayet ederseniz edin İşinize geliyorsa" deyip telefonu yüzüne kapatsaydı

işte bende bunu kastediyorum
araca çin malı kolon montajı yapandan daha ne beklersinki

ozay06
18/02/2011, 01:50
işte bende bunu kastediyorum
araca çin malı kolon montajı yapandan daha ne beklersinki

Evet şimdi daha iyi anladım sizi :)

uzuncocuk
18/02/2011, 01:53
Evet şimdi daha iyi anladım sizi :)
üstün italyan tasarımına üstün çin tasarımı:) bunu duyduguma hiç sevinmedim....:(

Kronokrator
18/02/2011, 01:55
konuyu sayfa sayfa tek tek baştan sona okudum.

gerçekten çok saçma tartışmalara girilmiş.

arkadaş fiat la yaşadığı bir sıkıntıyı dile getirmiş. bizle paylaşmış. bizi bilgilendirmiş. yarın öbür gün bizim de başımıza gelirse neler yaşarız bunu anlatmış.

konu nerelere gitmiş. git servis değiştir, git mahkemeye başvur, git beğenmiyorsan arabanı sat vs.

arkadaşlar bu konu, fiat'ın avukatlığını yapın diye değil, siz bilgilenin diye açılmış. mebla ne olursa olsun bir müşteri haklarına saygsızlık konusu burada.

esefle kınıyorum bazı arkadaşları.

GPS2
18/02/2011, 02:26
üstün italyan tasarımına üstün çin tasarımı:) bunu duyduguma hiç sevinmedim....:(Üstün çin tasarımı yok ama üstün ucuz çin işi hayatımızın her yerinde...tıkladığın şu tuşların klavyenin bilgisayarın harddiskin ... bütün elektronik aletlerin , oyuncakların, ayakkabıların markalı giysilerin (türk markaları üstelik) herşey ...moral bozucu valla ...hele birgün balığa gidecem mısır alayım dedim marketten (kutu) ulen bir baktım made in p.r.c. yuh yani...sarımsak bile oradan haberiniz olsun...:S

bora.sen
18/02/2011, 12:36
ortada sınırsız bir garanti uzatmaktan bahsedilmiyor ki teybin garanti kapsamında olmaması gayet mantıklı;tüketici olarak,garantim var diye her bişiyi halletmelerini beklememek lazım;lastik patladı garantisi var,cam suyu bitti garantisi var,sileceklerin lastiği bozuldu e garantisi var yaklaşımı son derece yanlıştır;fiat çalışanı değilim;hatta gp kullanıcısı olmama rağmen fiattanda hoşlanmıyorum;yiğidi öldürüp hakkını teslim etmek gerek;tabi ki müşteri hizmetlerinin tavrı yanlıştır,saygısızlık yapmıştır..

ZV 007
18/02/2011, 12:39
Arkadaşlar
Dün itibariyle servis tarafından arandım ve 40 bin bakımını yaptırdıgım aracımdan herhangi bir şikate ve memnuniyetsizliğim var mı?diye sordular.Bende bakımda bir sıkıntı yaşmadığımı fakat garantili aracımın kolonunun değiştirilmemesini müthiş alındığımı ve bu konudan dolayı memnuniyetsizolduğumu söyledim.Biz sizi 5 dk.sonra arayalım dediler ve aradılar.Yedek parça kısmında suan yok sipariş veriyoruz çarşamba günü sizi servisimize bekliyoruz dediler.Aracın garanti kapsamına kolonun dahil edilmediğini fakat müşteri memnuniyeti açısından değiştireceklerini söylediler.Şimdi neden 1 hafta sonra bana dönüp böyle birşey söylediler bilmiyorum.Ya bir şekilde müşteri hizmetlerinden servise ulaştılar yada burda yazdıklarımızı bariz okuyorlar yada orhangai teknik oto gerçekten yardımcı olmak istiyor fiyattada çok yardımcı olmuşlardı zaten fakat neden orada ben sölediğimde garantiden değişim olmayacagını söylediler.Bunları soracak vaktim yoktu ama nihayetinde bir memnuniyetsizlik giderilmiş oluyor.Orhangazi teknik otota buradan teşekkür ederim.Müşteri hizmetlerinden benimle görüşen bayana ise taşekkür etmiyor ve olamması gereken tavırlarından dolayı tekrar müşteri hizmetlerini arayıp görüşeceğimide buradan beyan ediyorum ki en son arayalı iki gün oldu dönmediler müşteri hizmetlerinden konuyu internet ortamına taşıdığımı da aktarömıştım üstelik.Gelişmeleri buradan yayınlayacağım.yorumda bulunan herkese teşekkürler.

Misafir
18/02/2011, 12:58
Arkadaşlar
Dün itibariyle servis tarafından arandım ve 40 bin bakımını yaptırdıgım aracımdan herhangi bir şikate ve memnuniyetsizliğim var mı?diye sordular.Bende bakımda bir sıkıntı yaşmadığımı fakat garantili aracımın kolonunun değiştirilmemesini müthiş alındığımı ve bu konudan dolayı memnuniyetsizolduğumu söyledim.Biz sizi 5 dk.sonra arayalım dediler ve aradılar.Yedek parça kısmında suan yok sipariş veriyoruz çarşamba günü sizi servisimize bekliyoruz dediler.Aracın garanti kapsamına kolonun dahil edilmediğini fakat müşteri memnuniyeti açısından değiştireceklerini söylediler.Şimdi neden 1 hafta sonra bana dönüp böyle birşey söylediler bilmiyorum.Ya bir şekilde müşteri hizmetlerinden servise ulaştılar yada burda yazdıklarımızı bariz okuyorlar yada orhangai teknik oto gerçekten yardımcı olmak istiyor fiyattada çok yardımcı olmuşlardı zaten fakat neden orada ben sölediğimde garantiden değişim olmayacagını söylediler.Bunları soracak vaktim yoktu ama nihayetinde bir memnuniyetsizlik giderilmiş oluyor.Orhangazi teknik otota buradan teşekkür ederim.Müşteri hizmetlerinden benimle görüşen bayana ise taşekkür etmiyor ve olamması gereken tavırlarından dolayı tekrar müşteri hizmetlerini arayıp görüşeceğimide buradan beyan ediyorum ki en son arayalı iki gün oldu dönmediler müşteri hizmetlerinden konuyu internet ortamına taşıdığımı da aktarömıştım üstelik.Gelişmeleri buradan yayınlayacağım.yorumda bulunan herkese teşekkürler.

Teknik Oto Bora Bey'e teşekkürler...

samoslu
18/02/2011, 12:59
ortada sınırsız bir garanti uzatmaktan bahsedilmiyor ki teybin garanti kapsamında olmaması gayet mantıklı;tüketici olarak,garantim var diye her bişiyi halletmelerini beklememek lazım;lastik patladı garantisi var,cam suyu bitti garantisi var,sileceklerin lastiği bozuldu e garantisi var yaklaşımı son derece yanlıştır;fiat çalışanı değilim;hatta gp kullanıcısı olmama rağmen fiattanda hoşlanmıyorum;yiğidi öldürüp hakkını teslim etmek gerek;tabi ki müşteri hizmetlerinin tavrı yanlıştır,saygısızlık yapmıştır..

Verdiğin örnekler ile kolon olayı sence aynı mı? Ne cam suyu ne lastiği? Ne alaka? Neler garanti kapsamında olur? Benim hiç bir şekilde kullanımımdan etkilenmeyen parçalar. Kolonda bunlara dahildir. Ben içini tornavida ile oymuşsam gidipte bozuldu garantiden değiştirin elbette diyemem. Ama yüksek ses ile dinlediğim zaman bozuluyorsa kolona hiç dokunmamışım demektir ve garabtiye girmesi gerekir.

Arkadaşlar

İyi niyet garanti işe yaradı bak.. :)

ZV 007
18/02/2011, 13:04
Verdiğin örnekler ile kolon olayı sence aynı mı? Ne cam suyu ne lastiği? Ne alaka? Neler garanti kapsamında olur? Benim hiç bir şekilde kullanımımdan etkilenmeyen parçalar. Kolonda bunlara dahildir. Ben içini tornavida ile oymuşsam gidipte bozuldu garantiden değiştirin elbette diyemem. Ama yüksek ses ile dinlediğim zaman bozuluyorsa kolona hiç dokunmamışım demektir ve garabtiye girmesi gerekir.

öle oldu galiba mert:)

Misafir
18/02/2011, 13:05

İyi niyet garantisinden değil Mert, servisin müşteri memnuniyeti çabası ve parçanın makul bir parça olmasından :)

samoslu
18/02/2011, 13:10
İyi niyet garantisinden değil Mert, servisin müşteri memnuniyeti çabası ve parçanın makul bir parça olmasından :)

Doğrudur. Bunca yıllık deneyimli birisin ;) Konu baya bi uzamış oldu. Neyse happy end Volkan :) Bu arada servisinize uğrayacağım bir ara. :) Ufak tefek sorunlar var.

Misafir
18/02/2011, 13:14
Doğrudur. Bunca yıllık deneyimli birisin ;) Konu baya bi uzamış oldu. Neyse happy end Volkan :) Bu arada servisinize uğrayacağım bir ara. :) Ufak tefek sorunlar var.

Eyvah eyvah, ya sorunlarını gidermezsek sen de böyle yazarsan :D Şaka şaka, Beklerim Mert, nasıl sorunlar bunlar, dersime çalışayım :)

Volkan Bey adına sevindim :)

samoslu
18/02/2011, 13:21
Eyvah eyvah, ya sorunlarını gidermezsek sen de böyle yazarsan :D Şaka şaka, Beklerim Mert, nasıl sorunlar bunlar, dersime çalışayım :)

Volkan Bey adına sevindim :)

Yok önemli sorunlar değil. Uzun zamandan beri geleceğim de yoğunluk nedeni ile gelemedim.

ozay06
18/02/2011, 21:40
Sorununuzun çözülmesine çok sevindim
Bütün mesajlarımda garanti kapsamında olmasa da (ki olması lazım) müşteri memnuniyeti açısından değişim yapılmasını ve bunun önemli olduğunu belirttim
Bu sorunun müşteri menuniyeti içerisinde çözülmesi gerektiğini savunurken buna şiddetle karşı çıkanlara İYİ BİR KAPAK OLSUN
Şimdi sıkıntı basmıştır birilerini

TORnADO
18/02/2011, 22:06
Arkadaşlar

Geçmiş olsun ve hayırlı olsun,biraz canınız sıkıldı ama halletmeleri şık bir davranış olmuş.Bu kolonlar Renault da da garanti dışı.:cheers00:Sadece Fiat'a özel değil yani.Saygılar...

Kronokrator
18/02/2011, 22:15
https://forum.grandepuntotr.com/471295-post16.html

belgehan
19/02/2011, 01:18
Garanti işinde en çok yan çizen firmalar;

1- Renault
2- Fiat

İkisinide aldıktan sonra öğrendim lanet olsun ikisinede...
Hallolmasına sevindim...

Murat Gürakan
19/02/2011, 01:34
Fiat power...

kifanhom
19/02/2011, 01:52
o zman o redline seviyesini daha düşük tutsada böyle bir problem olmasa???

4 kişiliktir diye levha konan bir asansöre 10 kişi binip asansörde kalan bir grup insan ın feryadı gibi birşey olur bence bu dediğiniz

ozay06
19/02/2011, 11:09
4 kişiliktir diye levha konan bir asansöre 10 kişi binip asansörde kalan bir grup insan ın feryadı gibi birşey olur bence bu dediğiniz

Bence tam tersi 10 kişilik asansöre 4 kişi binip asansörün bozulmasıdır bu

ZV 007
25/02/2011, 23:31
Arkadaşlar tekrar herkese merhaba.bugun itibariyle orhangazi teknik otoda aracımın patlak hoparlörü ücretsiz olarak değişti.Bu servisin kendi çabasıyla müşteri memnuniyetikapsamaında yaptığı bişeydi.maalesef ki fiat müşteri hizmetlerinin bu işte bir katkısı olduğunu düşünmüyorum.Ama hakkım olan bir şekilde benim oldu.orhangazi teknik otoya birkez daha teşekkür ediyorum.Bursadaki diğer servislerde umarım kendilerini örnek alırlar diyorum...

TORnADO
25/02/2011, 23:49
Hayırlı olsun,sağolsunlar...

bahtiyar karagözler
26/02/2011, 00:30
arkadaşım normalde hiç bir parçayı ana sanayi üretmiyor sadece yan sanayilerine ürettiriyorlar fabrikda birleştiriyorlar o öyle olmuyor bu böyle olmuyor saf yere hesabın agetiriyorlar

skystar37
26/02/2011, 01:29
Bu işe akıl erdiremiyorum
Benim grande punto varken ve hiç garantim olmadığı halde sürüyle parça değiştirdim
Logom kırıldı değiştirdiler, sağ arka kampanam ses yapıyordu komple değiştirdiler, 2 defa sileceklerim değişti, teyp değişti, davlumbaz değişti, anahtar kabım kırıktı değiştirdiler, çakmak kayıbtı yenisini verdiler, hiç bir tanesine kuruş vermedim hepsini ücretsiz yaptılar ve defalarca kablo ampul yedek duy aldığım oldu
Tek bir sefer bakım yaptırdım oda 280tl rutin peryodik bakımdı

Arkadaşım istanbulda nerde bu servis bende oraya gideyim hem benim garantimde var :thumbup1:

gurcan45
26/02/2011, 02:42
aslında aracınıza kalıtelı bır hoparlor takımı alsanız bıle hıc bır fırma hoparlore garantı vermıyo bır sorun olursa kullanım hatası dıyo, sorununuzun cozulmus olmasına sevındım

ZAK1980
26/02/2011, 03:32
Fiat bır servıs kadar olamıyor ya

circassiancomis
12/03/2011, 13:57
Herkese Merhaba, 3-5 hafta önce arabanın 10.000 bakımı yaptırdım, haftada bir yağını suyunu kontrol ederim, bakıma gitmeden önce sabahları baktığımda yağ seviyesi (yağ tabana tam çokmüş durumda) iki çizginin tam ortasında.. bakımdan 1 hafta sonra tekrar motorun yağına baktım sabah.. "motoru çalıştırmadan" üst çizginin üstünde ve simsiyah(!) 1 haftalık kullanılmış yağ rengi nasıl bu kadar siyahlaşabilir(!) buna ne demeli? hiç bir anlam veremedim,

bakımda verdikleri kağıdı incelerken dikkatimi çekti araç içinde bir lamba kesmiş bakım ücretine dahil etmişler kafam hep attı ampulün fiyatı 1.76 falan, parasında değilim, GARANTİLİ DEĞİL Mİ BU ARABA

En son dün gittim servise arka taraftaki P U N T O yazısının T çizgisi düştü,
adama dedim bu düştü "-Ne Yapabilirim" Diyor bana

Arabam BMW-VW-MERCEDES olmayabilir, Ama biz bu arabaya PARA Verdik,
10.000 bakımında o yağı değiştirmeyip üzerine yağ eklediler ya hani!!

"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"

tayfux
12/03/2011, 14:03
Arkadaşım istanbulda nerde bu servis bende oraya gideyim hem benim garantimde var :thumbup1:
cidden bu servis nerde yahu :)

NyhatShu
12/03/2011, 14:14
tuhaf ya fiat'ta servis sıfır :) umrumda değil artık hiç bi bakımını servisinde yaptırmıcam cokta umrumda :) ztn garantiyi bozdum garantili olsa nolcak bişeyinide değiştirmiyolar kullanıcı hatası deyip çekiliyolar işin içinden ne güzel demi :) bakımları dışarda 100 tlye yaptırırsın serviste 300 tl hem bilindik güvendik insana yaptırırım. ee aracımda bi sorun çıkarsa ordan artan 200 tl ile yaptırırım. hiç başım ağrımaz yok parçaydı oydu buydu ne güze boşverin garantii arkadaşlar.

Du Hast
12/03/2011, 14:34
Herkese Merhaba, 3-5 hafta önce arabanın 10.000 bakımı yaptırdım, haftada bir yağını suyunu kontrol ederim, bakıma gitmeden önce sabahları baktığımda yağ seviyesi (yağ tabana tam çokmüş durumda) iki çizginin tam ortasında.. bakımdan 1 hafta sonra tekrar motorun yağına baktım sabah.. "motoru çalıştırmadan" üst çizginin üstünde ve simsiyah(!) 1 haftalık kullanılmış yağ rengi nasıl bu kadar siyahlaşabilir(!) buna ne demeli? hiç bir anlam veremedim,

bakımda verdikleri kağıdı incelerken dikkatimi çekti araç içinde bir lamba kesmiş bakım ücretine dahil etmişler kafam hep attı ampulün fiyatı 1.76 falan, parasında değilim, GARANTİLİ DEĞİL Mİ BU ARABA

En son dün gittim servise arka taraftaki P U N T O yazısının T çizgisi düştü,
adama dedim bu düştü "-Ne Yapabilirim" Diyor bana

Arabam BMW-VW-MERCEDES olmayabilir, Ama biz bu arabaya PARA Verdik,
10.000 bakımında o yağı değiştirmeyip üzerine yağ eklediler ya hani!!

"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!"
motor yağının siyahlaşmasına anlam veremeyecek birşey yok :)
dizel motora yeni yağ koyduktan sonra yarım saatlik çalışma sonrasında bile yağ siyahlaşır. dizel motorun karakteristiğidir bu. dünyadaki bütün dizel motorlar bu şekildedir.
boşa kendi kendinizi sinirlendirmeyin. yağı değiştirmişlerdir. bence birazcık ön yargıları kafanızdan atın.

iyi günler.

circassiancomis
12/03/2011, 15:17
motor yağının siyahlaşmasına anlam veremeyecek birşey yok :)
dizel motora yeni yağ koyduktan sonra yarım saatlik çalışma sonrasında bile yağ siyahlaşır. dizel motorun karakteristiğidir bu. dünyadaki bütün dizel motorlar bu şekildedir.
boşa kendi kendinizi sinirlendirmeyin. yağı değiştirmişlerdir. bence birazcık ön yargıları kafanızdan atın.

iyi günler.

peki niye bakıma gitmeden önce baktığımda KAHVERENGİidi?

circassiancomis
12/03/2011, 15:21
hadi rengi boşverelim,
neden max çizgisininde üstünde?
neden yağı tamamen boşaltıp tekrar kendim yağ koyduğumda (3-5 hafta önce) neden şuan kahverengimsi? neden min ve max çizgisinin ortasında
Sinirlen-me-me-me Sebep Ne?

Du Hast
12/03/2011, 15:29
hadi rengi boşverelim,
neden max çizgisininde üstünde?
neden yağı tamamen boşaltıp tekrar kendim yağ koyduğumda (3-5 hafta önce) neden şuan kahverengimsi? neden min ve max çizgisinin ortasında
Sinirlen-me-me-me Sebep Ne?
kullandığınız yağın özelliğine göre renk konusu değişir. ben en iyi yağlardan birisi olan mobil 1 tam sentetik 0-30 koyuyorum. rengi anında siyahlaşıyor. başka bir arkadaşım dci motora koyduğu yağ kahverengimsi hal alıyor.

max çizgisinin üzerinde olması birşey değiştirmez korkmayın. bizim motorlar 3.2 lt yağ konduğunda max çizginin civarlarında oluyor. usta birazcık fazla yağ koyarsa max çizgisinin üzerine çıkabilir.
motor bir 2.5 lt pet şişe gibi değildir. 5 lt yağ dahi alabilir

takres
12/03/2011, 15:41
yaklaşık 700 km önce yağı castrol magnatec 10-40 yağla değiştirttim 15-20 dakika sonra yağ çubuğuna baktığımda yağ simsiyahtı bu normal bir durum bence...

Misafir
12/03/2011, 15:54
tuhaf ya fiat'ta servis sıfır :) umrumda değil artık hiç bi bakımını servisinde yaptırmıcam cokta umrumda :) ztn garantiyi bozdum garantili olsa nolcak bişeyinide değiştirmiyolar kullanıcı hatası deyip çekiliyolar işin içinden ne güzel demi :) bakımları dışarda 100 tlye yaptırırsın serviste 300 tl hem bilindik güvendik insana yaptırırım. ee aracımda bi sorun çıkarsa ordan artan 200 tl ile yaptırırım. hiç başım ağrımaz yok parçaydı oydu buydu ne güze boşverin garantii arkadaşlar.

direksiyon ünitesi (1.500 civarıtl) vites kutusu (3.500tl civarı) vs.. vs... umarım bu saydıklarımdan herhangi birisi ile arıza yaşamazsınız. Zira garantiyi önemsemeyen, garanti kapmsamındayken bile bunu hiç önemli değil diye nitelendiren kullanıcılar bu söylediklerimi bir kez daha düşünsün arkadaşlar... Garantisi biteli 2 yıl olmasına rağmen sırf servis bakımları çok düzenli diye vites kutusunu değiştirdiğimizi biliyorum !!

zafermutlu
12/03/2011, 16:12
arkadaşlar fiat palio zamanında araç sorunsuz çıktı garantiye hiç girmedi. bunda ise garanti olmasa benim cebimden çıkacak bayagı para vardı, yapmayın garanti çok önemli, bende birde uzatılmış garanti var.. bazı şeyleri firma olarak garantiye sokmuyorlar ama onlardan önemli dünya para tutacak şeyler var..

bir araç garantili diye ikinci el araç gönül rahatlıgıyla alabilirim, benim için okadar önelidir garanti..

berq
18/03/2011, 14:46
Benim aracım 4 yıl garantili idi...2 kez soför airbag değiştirildi. arka sol stop lambası degisti, öndeki sol far değişti...ve tamamı granti kapsamında. arkadaslar Garanti denilince mekanik ve elektronik arıza nedeni ile oluşan problemleri kasdediliyor kanaatimce. Uzatılmıs garanti her zaman kafa rahatlatır.

berkeraaa
20/03/2011, 14:31

Beyefendi Öncelikle üslubunuzun çok doğru olmadığını düşünüyorum öncelikle kusura bakmayın....Ama Ben Fiat Grande Puntoya tam tamına 30.000 TL verdim ve hertürlü kaliteyide güvenceyide bana sağlamasını bekliyorum aracımın..

Sorunu yaşayan müşteri dibine kadar o sesi açma hakkına sahiptir stock bir ses sisteminden bahsediyoruz burda...Sonuna kadar açtığında patlayacaksa hiç koymasın o hoperlörü daha iyi...Yada ÜRÜN KALİTESİNİ arttırmak için patlama noktasında bir limiter koyar böylece hem üst limit belli olur hemde hoperlör patlamaz...

Aracınızın markası BMW AUDI PORSCHE değil diye kötü hizmet sunma müşteriye saygısızca davranma hakları yoktur...lütfen bu kadar fanatik olmayın....

tayfux
20/03/2011, 15:00
Beyefendi Öncelikle üslubunuzun çok doğru olmadığını düşünüyorum öncelikle kusura bakmayın....Ama Ben Fiat Grande Puntoya tam tamına 30.000 TL verdim ve hertürlü kaliteyide güvenceyide bana sağlamasını bekliyorum aracımın..

Sorunu yaşayan müşteri dibine kadar o sesi açma hakkına sahiptir stock bir ses sisteminden bahsediyoruz burda...Sonuna kadar açtığında patlayacaksa hiç koymasın o hoperlörü daha iyi...Yada ÜRÜN KALİTESİNİ arttırmak için patlama noktasında bir limiter koyar böylece hem üst limit belli olur hemde hoperlör patlamaz...

Aracınızın markası BMW AUDI PORSCHE değil diye kötü hizmet sunma müşteriye saygısızca davranma hakları yoktur...lütfen bu kadar fanatik olmayın....
eğer yıllarca bu ülkenin parasını yemiş bir marka varsa ortada ve bunlar ranault ve fiat dır daha çok o paranın hakkını verecek arkadaşlar iyi niyet garantisi de yapacak bu onun görevidir bence..

Fuzuli
21/03/2011, 01:20
direksiyon ünitesi (1.500 civarıtl) vites kutusu (3.500tl civarı) vs.. vs... umarım bu saydıklarımdan herhangi birisi ile arıza yaşamazsınız. Zira garantiyi önemsemeyen, garanti kapmsamındayken bile bunu hiç önemli değil diye nitelendiren kullanıcılar bu söylediklerimi bir kez daha düşünsün arkadaşlar... Garantisi biteli 2 yıl olmasına rağmen sırf servis bakımları çok düzenli diye vites kutusunu değiştirdiğimizi biliyorum !!

Direksiyon kutusu konusunda garanti dışı da olsa değişim yaplıyor diye biliyorum..Yanlış mıyım?

Ayrıca servise gitmeyerek değiştirdiğim motor yağı,buji ya da hava filtresi nasıl oluyor da direksiyonu garanti dışı bırakıyor anlamıyorum...

3.5 senedir araçla ilgili büyük bir arıza yaşamadım... Aortisör takozları ses yapıyor o kadar...Aracımı seviyorum ama kusura bakmayın 3liralık işi garanti bahanesi ile 13 liraya yapan servisi sevmiyorum...

85 tl. harcayarak sarf malzemesini (yağ,hava filtresi,polen filtresi,yağ filtresi) aldığım araca ilaveten fren hidroliği değişecek diyerek 450 tl. ön fiyat veren servis beni kaybetmiştir...Geri kazanması da imkansıza yakındır...